Nyhetsarkiv 2003

DECEMBER

Annandagsträningen
27 dec
Det var ett imponerande antal HAIS:are som hade tröttnat på julskinkan och tagit sig till Sätrahallen för att träna på annandagen. Förutom Löpargruppens 12 träningsvilliga så var även Anders Rydén och Fotios Makrosstergios där med ett gäng aktiva. Klar Huddinge-dominans i hallen med andra ord. Löpargruppen körde ett omväxlande pass med reaktionsstarter, löpteknik, medicinboll och intervaller på banan och som avslutning hoppstyrka. Skönt avbrott efter alla mörka kvällar på Källbrink. Tiden rann iväg och 2,5 timmar bara försvann. För de som ville bli av med träningsvärken väntade lördagens distanspass vilket delvis fick genomföras med snorkel eftersom det var minst sagt blött i skogen! Efter 50 minuter med backar, stenar, rötter och framför allt vatten fortsatte vi inne på gymmet med en timmes styrke- och löpbandsträning. Efter det här passet var garanterat all träningsvärk försvunnen... Nu blir det vila på söndag för att ladda inför löppasset i Sätrahallen på måndag klockan 16. Väl mött då! /KH
 
Årets Scandic stipendium till Catrine Josefsson
20 dec
Ett stort grattis till Catrine Josefsson som får Scandic Hotel Kungens Kurva hederspris 2003. Catrine som under året bl.a. tagit medalj både på 1500 m hinder och 3000 m vid USM. Dessutom har Catrine visat stor mångsidighet, genom att representera Sverige i triathon och duathlon samt skridsko och även flera framgångar i cykel. Extra kul att Catrine kommer med i skaran av HAIS-tjejer som får detta fina stipendium på 5000:-. Den första var Nadja Petersen och har sedan följts av Annika Hjelm och Carolina Hjelt. Utdelningen kommer att ske på Scandic Indoor games den 10/1. /KA.
 
Klubbrekord för bröderna Hansson-Bergén i slägga
15 dec
Vid Rånäs 4H Luciacup i slägga på själva Luciadagen så var syskonen Hansson-Bergén verkligen i farten. I den eluppvärmda och torra ringen ökade alla på sina egna klubbrekord och satte nya fina klubbrekord. Äldste brodern Christian-90 kastade otroliga 50,52 (gamla rekordet var 44,31) med 3,0 kg och med 4 kg klumpen blev det 39,62 (gamla rekordet 39,03) , bägge är också Sverigebästa i år för P13. I klass P11 så fick Mattias-92 på dagens största ökning, till nya fina perset 39,59 (tidigare 35,42) med 2,0 kg och lillebror ville inte vara sämre och kastade 24,36 (23,16).
 
Massor av fina insatser i Löplabbet games
8 dec
Vid helgens stora tvådagarstävling Löplabbet Games i Sätra Friidrottshall, så var det många HAIS-are som visade att all träning ger resultat. Glädjande så hade vi fem som fick äran, trots de stora startfälten att placera sig allra högst upp på prispallen. Så vi gratulerar speciellt följande segrare: 1000m P15 Dan Bergström 2.57,25 - Längd P15 Patrik Holmberg 4,99 - Kula P12 Arwid Koskinen 9,32 - 600m P10 Bilal Cadimi 1.53,94 - 60m F17 Mariama Sambou 8,01. 

NOVEMBER
 
Utmärkelse till Carro och våra 12-14 åringar bäst
Stockholms Friidrottsförbunds ungdomskommitté meddelar att de utsett Carolina Hjelt för bästa idrottsprestation bland 18-årstjejerna i distriktet 2003. Samtidigt så meddelas att våra 12-14 åringar tagit mest poäng bland alla klubbar och alltså kan kalla sig bäst i stan. Vi gratulera både Carro och våra yngre ungdomar till dessa fina utmärkelser, som förövrigt kommer utdelas på förbundets årsmöte den 11/12. /KA
 
Förstärkning av löpargruppen
24 nov
Vi har den stora glädjen att presentera 3 st. nya tränare! Med denna förstärkning kan vi fortsätta att utveckla verksamheten. Vi återkommer inom kort hur det nya upplägget blir. Det blir flera träningstillfällen och uppdelning i olika grupper.
MONICA KINGSTEDT
En hängiven löparfantast som har sprungit allt från medeldistans till långlopp. Hennes son John är sedan tidigare aktiv i löpargruppen. Även hennes man Anders är aktiv löpare. Hon kommer att förstärka ungdomsgruppen tillsammans med Katarina och Björn.
KENNETH STOCKLING
F.d. elitlöpare på medeldistans. Har barn som är aktiva i HAIS. Kommer dels att förstärka i den äldre gruppen, men även ungdomsgruppen vid behov.
MOHAMED CADIMI
F.d. elitlöpare på medel- och långdistans. Har verkat som Marockansk landslagstränare. Kommer att vara delaktig i träningsupplägg för framför allt de elitsatsande löparna. Kommer även att medverka vid olika läger som föredragare och lära ut Marockansk löparkultur. Coachar även sin son Bilal som är en mycket lovande löpare. Vi bockar och bugar för detta härliga tillskott av entusiastiska tränare.
VÄLKOMNA I GÄNGET! /KH
 
HAIS sjua i lag vid årets Castorama
Så har årets resultat för Castorama kommit och vi skrapade i år ihop 22 467 poäng, vilket alltså gav en sjundeplats i lag. Mest poäng fick Caroline Hjelt med fina 2788 p, för övrigt 5:a i landet. och bland killarna förstås Linus Bernhult på 2911 p, vilket gav en 9:e plats i landet.

OKTOBER

Flera nya HAIS-profiler till start vid serieterrängen
31 okt
Vid torsdagskvällens femte omgång av serieterrräng så kom det sex nya löpare, så nu har det deltagit 118 st personer. Mest av de nya imponerade Viktor Hedin, född 1991, som i gänget födda 1991-93 sprang in på den snabbaste tiden hittills i år, 9,07 på 2200m.
"Gamla kända HAIS-profiler" som nu kom till start var hedersmedlem nr 11 Gunnar Olausson, som tog ett avbrott i allt statistikjobb och sprang ett varv. Andra debutanter var Anders Kingstedt som sprang de tre varven (6400m) på goda 28,18 och speaker Erik Öhman som fick 30,20
 
Fyra nya klubbrekord av bröderna Hansson-Bergén
26 okt
Tillsammans med morbror Kenneth Bergén så drog grabbarna till Nyköping på ett minläger och passade på att tävla där under tordagskvällen. Trots att det var så kallt att arrangören fick använda blåslampa för att ta bort isen i ringen, så satte grabbarna fyra klubbrekord denna kväll. För att visa hur dessa grabbar gått framåt i år så visar vi deras pers. från förra året inom parantes.
Den yngste i familjen Jonas, född 1994 kastade 23,66 (02: 10,78) med 2 kg släggan - Mattias född 1992, kastade 35,42 (29,45) också med 2 kg släggan och sedan slog storebror Christian till med klubbrekord både i diskus (0,6) och slägga (3,0). Resultaten var: 48,86 (30,69) resp. 44,31 (28,86).
Ett jättegrattis och lycka till i framtiden. /KA
 
3154 tävlingsresultat gjorda av HAIS-are 2003
Det bästa genom tiderna som en av våra hedersmedlemmar brukar utrycka sig. Som jämförelse så var det 1851 resultat under 2002, år 2001 - 1183 st. Verkligen jättefina siffror som en annan av våra hedersmedlemmar petat in i datorn. För frågan är om inte vårt statistikorakel Gunnar Olausson nu fått ett svullet pekfinger? Tack för detta jättejobb Gunnar. /KA
 
Nu är det över 100 st som varit med
24 okt
Vid torsdagskvällens serieterräng passerades siffran 100 ordentligt, för det kom tretton nya till start. I kvällskylan så presenterade sig bl.a. två nya killar med bra löpning. Det var Mohammed Cadimi som i sitt första "comeback lopp" i klass M35 sprang de tre varven på en så bra tid som 26,57 och nytillskottet från IFK Tumba Calle Lindros-88 som också sprang bra på sitt varv. Välkomna till HAIS, bägge. Sedan kan vi förstås ej missa den imponerande löpningen av Henrik Åkerlund även denna gång. Era konkurrenter kommer säkert att få se era ryggtavlor i framtiden.
Alla resultat finns på tävlingens sida och vi rekommenderar förstås ett besök på löpargruppens hemsida, där massor av intressant finns t.o.m. bilder.
Välkommen nästa torsdag, den 30/10. /KA
 
Hundra deltagare
För det är nu 100 personer som deltagit i vår serieterräng. En jättebra siffra, som förstås kommer att förbättras vid tävling nr 4, på torsdag den 23/10. Sedan extra kul att se att många av löparna sprang sitt snabbaste lopp denna gång, trots den något kyliga kvällen. Förresten välkommen nu på torsdag. Alla resultat finns på tävlingens sida och vi rekommenderar även löpargruppens sida där det finns bilder från tävlingarna. /KA
 
Åtta nytillskott till HAIS
16 okt
Vi har glädjen att berätta att åtta stycken friidrottare har skrivit på för att tävla för HAIS från och med 2003. Här kommer en kortfattad presentation:
Anna Seleznova-83. Ett välkänt namn i HAIS-kretsar är Anna, som nu alltså kommer tillbaka efter ett år i IFK Lidingö. Anna har bl.a klubbrekordet i tresteg på 12,17, men har även hoppat långt i längd och även sprungit snabbt i sprint/häck.
Calle Lindros-88. Kommer från IFK Tumba och har bl.a. sprungit 300m häck på goda 44,94 och ligger med detta på en 16:e plats i Sverigestatistiken för P15.
Dan Lindros-59. Aktiv veteranfriidrottare från IFK Tumba och pappa till Calle. Tog senast två medaljer på VSM 2003 i klassen M40. Silver på 100m med 12,71 och brons på 200m med 26,31. Dessa tider är betydligt under våra veteranklubbsrekord.
Erik Holmgren-61. Diskuskastare från Boo IF, som flera säkert träffat vid många tävlingar på Källbrinks IP. Vann bl.a VSM 2003 i klassen M40 på 40,92 och ett nytt bra mål kan väl vara klubbrekordet för M40, som idag är 44,00.
Henrik och tvillingbrorsan Magnus Östlund-88. Stavhoppare som kommer från Hellas. Persen är för Henrik 320 och för Magnus 304. Bra "sparring" och träningskompis till Christofer von Seth och redan med i Bosses stavgäng.
Magnus Westberg-85. Bästa grenen är slägga och där ligger Magnus med 43,35 på en niondeplats i P19-klassen i landet. Om efternamnet är känt i kastarsammanhang, så är det så att vår duktige veteran Jöran är far till Magnus.
Teresia Kovanen-76. Kastare från Turebergs FF, som är bosatt på "rätt sida om stan", närmare bestämt i Aspudden. Favoritgren är diskus och årsbästa ligger på 34,03.
Vi hälsar er alla välkomna till HAIS och hoppas att ni kommer trivas och utvecklas.
Nämnas bör att ingen har (som regeln är) anmält att de vill lämna HAIS. /KA
 
Missat klubbrekord av Emelie Larsson
I den stora, men trevliga "slakten" av klubbrekord så missade vi att Emelie kastade 17,14 i diskus F11 vid Kalmarspelen. Dessutom var hon med och fixade dubbelseger i kula på 8,01 efter Fredrika Kremlihofer 8,49. Dubbelseger togs även av grabbarna i P11 höjd, genom Carl Sténson på 140 före Arwid Koskinen på 137. Ursäkta missen och grattis så här i efterhand. /KA
 
Tre HAIS-are utsedda att vara ansvariga
i ny landslagsorganisation

6 okt
Svenska Friidrottsförbundet har gjort om organisationen i sprint/häck och ansvarig för lång sprint/häck män är: Thomas Engdahl och för kvinnor Monica Rydén. Sedan är också Anders Rydén anställd på landslagsavdelningen med ansvar för träning och utbildning och som förbundskapten för juniorerna.
Vi önskar er alla lycka till både i dessa tjänster och i HAIS verksamhet. /KA
 
Nya klubbrekord av Carro och Mattias
Carolina Hjelt ökade på sitt två veckor gamla klubbrekord till 2788 p, efter serien: kula - 12,96, spjut - 24,53, diskus - 39,69, slägga - 41,39 Mattias Hansson-Bergén satte återigen klubbrekord i klassen P11 i diskus (0,6) med 29,58 och även i slägga (2,0) med jättefina 34,06
 
Nu kommer HAIS även i löpning
5 okt
Eller vad kan man säga efter först 68 st med i serieterrrängen i torsdags och på söndagen 89 st anmälda till Lilla Tullinge-Tumba loppet. Sedan som "grädde på moset" tar vi hem pokalen som bästa klubb i föreningstävlingen. Snacka om historiska händelser. BÄSTA LÖPARKLUBB och en härlig start för denna löparsatsning.
 
Lilla Tullinge Tumbaloppet.
1 okt
Totalt 89 st HAIS-are är anmälda till detta lopp, vilket är "nytt klubbrekord", för löpning. Första start på Brantbrinks IP i Tullinge kl 10.30. Kom gärna och heja på de röd-gula.

SEPTEMBER
 
Bra insatser vid Lidingöloppet
I Lidingöloppets resultatlista hittar vi glädjande några HAIS-are som var långt fram i denna stora tävling. Bästa placeringen togs av Linnéa Hedin i den stora klassen F8. Med 252 st tjejer i mål kom Linnéa på en jättefin andraplats på tiden 6,43. I klass P11 med 244 st killar i mål, kom Viktor Hedin in på en fin 11:e plats med tiden 11,09 och i klassen P17 10 km, sprang Henrik Åkerlund in på en 8:e plats i det 120 killar stora fältet, med tiden 36,18. /KA
 
HAIS ungdom intog Kalmarspelen med storm
En rubrik som stämmer bra, med 34 st på pallen och 29 "vindgodkända pers" i det blåsiga vädret. Bland resultaten hittar vi bl.a 100m. Mariama Sambou-88 12,41w (fö: 12,58) och Johanna Lillienberg-89 12,81w (fö: 12,98) Johannas godkända tid är den näst bästa tid som någon 14-åring har gjort i HAIS och Mariamas bara 1/100 efter inte helt okända Emma Holmqvists fina klubbrekord och den fjärde bästa tiden i Sverige i år. En annan tjej som var jätteduktig var Nike Hermans som i kula stötte 10,40 i 13-årsklassen, kastade fina 31,09 i släggan. Mångsidighet visade "förstås också" en annan 13-åring Alexander Nordkvist genom att vinna 80m - 97,72w, 80m häck - 9,48w, längd - 5,55 och bli trea i kula
 
Nya klubbrekord
26 sep
Fyra nya klubbrekord för ungdomar i kast. Denna trevliga händelse skedde på kastplanen Källbrinks IP på torsdagskvällen, när fjärde omgången av våra kastttävlingar arrangerades. Totalt kom 17 st kastare till start och kastade först diskus och sedan spjut. Så var det alltså klubbrekorden och om vi så här snabbt tittar rätt ibland alla siffror, så kan vi speciellt gratulera följande nya klubbrekordhållare: Anna-Lisa Lundqvist F12 spjut - 23,13, Carl Sténson som satte rekord i bägge grenarna i P10, först diskus - 28,09 och sedan även i spjut - 27,71 och Mattias Hansson-Bergén som i P11 diskus kastade - 26,08. /KA
 
Säsongsavslutning
23 sep
Lördag den 20 september, eftermiddag och tidig kväll, genomfördes på Källbrink en säsongsavslutning för aktiva 15 år och äldre. Uppslutningen var mycket god med ca 25-30 aktiva på plats trots att några uteblev på grund av deltagande i Stockholmslaget vid Svealandsregionens Distrikscup i Nyköping. På programmet stog en lekfull trekamp för tremannalag, en matbit, föreläsningar och prisutdelning. Trekampen som bestod av grenarna Kent Eldebrink (precisionsspjutkastning), Christian Ohlsson (tremannatrestegshopp) och Kamprad (IKEA-säckhoppningsstafett) vanns av laget The Gang, goda tvåor var laget Fisk och trea Sista Laget.
I samband med maten bjöds det på en mycket intressant föreläsning av Monica Rydén. Monica berättade om hur hon tränade, hur mycket hon fått ut av sin karriär och vad som betytt mest av allt för henne som elitidrottare. Många tänkvärda ord och råd för de aktiva i sina kommande satsningar för att nå toppen. Efter Monicas mycket intressant inlägg genomfördes en prisutdelning för topp-tre-lagen i trekampen samt en del andra priser för tidigare prestationer.
Dagen avslutades med en informationsstund om ett nytt träningsupplägg där några av våra mest meriterade tränare i samarbete med yngre förmågor kommer erbjuda gemensamma träningstillfällen för skilda grengrupper. Upplägget som Thomas Engdahl presenterade såg mycket intressant ut och kommer säkert att leda till många framgångar och resultatförbättringar kommande säsonger. /MK
 
Nya tag i träningen
Från och med höstens grundträning genomför vi en förändring i upplägget. Sex av våra tränare kommer i tätt samarbete att köra efter ett gemensamt schema. Det innebär att de aktiva kommer att träna i större grupper. Tränarna som ingår i sextetten är Thomas Engdal, Anders Rydén, Mikael Andersson, Ellinor Storbjörk, Bo Jacobsson och Magnus Norberg, alltså en blandning av väl rutinerade tränare och yngre förmågor. Även kastargruppen med tränaren Björn Holmström kommer att delta i delar av den gemensamma grundträningen. Det blir alltså en rejäl mix av olika grengrupper, där aktiva kommer att kunna ta intryck av varandra bättre än tidigare. Sammanhållning och kamratskap kommer att utvecklas ytterligare av att olika grengrupper tränar tillsammans.
Det nya upplägget består av totalt tio träningstillfällen per vecka vilket möjliggör en större flexibilitet för både de aktiva och tränarna vid val av tidpunkt. Vecka 40 startar vi med grund och uppbyggnadsträning. Grundträningsperioden pågår till vecka 47, varefter träningen övergår i mer grenspecifikt upplägg och mer teknikträning.
Vi planerar också en upptaktsdag i klubbhuset lördag den 11 oktober. Det blir en heldag med träning, mat, DM-tårtor och föreläsning. Naturligtvis är det också ett ypperligt tillfälle för alla att träffas och umgås. /MK
 
Löpargrupp i HAIS
22 sep
Som ni kanske har hört så har vi dragit igång en löpargrupp i HAIS förra veckan. Samtidigt startades en hemsida för gruppen. Länken till gruppens hemsida finns under rubriken aktivas sidor 
 
Fyra segrar av Alexander och KR av Christian
21 sep
Vid årets Svealandsdel av Folksammästerskapen för 13-14 åringar, som avgjordes i Eskilstuna så visade HAIS-are att här finns det verklig kapacitet. Christian Hansson-Bergén kastade jättefina 44,02 med 3,0 kg släggan. Detta var klubbrekord och en överlägsen seger i P13-klassen. I kula tog Christian en andraplats på fina 13,87.
Alexander Nordkvist, även han P13-klassen visade vilken mångkampstalang han är, genom att vinna otroliga fyra grenar. Vad sägs om följande fina resultat: 80m - 9,89, höjd - 174, 200m - 24,09, längd - 553. Är det möjligen en ny Christer Holger på gång?
I P14-klassen sprang Dan Bergström bra på 800m och fick tiden 2.13,24 och i F13 så var Frida Lindström duktig, genom att komma tvåa i tresteg på 9,84 och fyra på 200m med 27,70. 
 
Nytt klubbrekord igen av Johanna på 5000m
20 sep
Vid ALJ-open, som brukar betraktas som säsongsavslutning så slog Johanna Bjermkvist till igen med nytt klubbrekord på 5000m. Tiden blev kanonfina 17.41,09, alltså en putsning med drygt 12 sek sedan JSM. Tävlingen var också DM och det gav Johanna en bronsplakett. Grattis igen till klubbrekordet Johanna. /KA
 
Silver till Emelie Larsson på DF i mångkamp
17 sep
Vi gratulerar dig till denna silverplats, efter att fått ihop 1938p i F12 trekamp, efter serien: 60m - 9,21, boll - 28,95, längd - 3,94. I klassen P12 så hängde Carl Sténson med så bra att han blev fyra, fast han är född 1993. /KA
 
Jöran Westberg vann kastmångkampen vid VSM
VSM i kastmångkamp avgjordes i helgen i Bottnaryd och här ingår alla de fem kastgrenarna. Jöran fick i klassen M55 resultatet 3820p. Jöran vann med nästan 600p före tvåan och serien var: slägga - 36,73, kula - 12,26, diskus - 40,37, spjut - 32,80, vikt - 13,63. Grattis Jöran till ytterligare guld detta fina år.
Utom tävlan så debuterade Mike Hazlewood för HAIS, med att få 3244p, vilket hade kunnat ge en dubbelseger till HAIS. Men Mike har ej varit i Sverige så länge att han får tävla om ett svenskt mästerskap ännu. Mikes bästa gren är spjut och vi gratulerar Mike till ett nytt klubbrekord, redan i debuten på 38,19 i klassen M55. Vi säger: "Welcome Mike to Huddinge AIS ". /KA
 
Brons av Josefin Lundberg på Skol-SM
15 sep
Även Josefin Lundberg lyckades bra på skol-sm. Hon tog ett brons på 400 m F17 på tiden 63,05 och tävlar som bekant för Huddinge AIS och går på Sjödalsgymnasiet
 
Klubbrekord av Mariama på 300m F15 på skol-SM
[Stafettlaget F15 4x100m] Tyvärr så missades detta och vi får skylla på att det i resultatlistan står skolnamn och ej klubbtillhörighet. Men detta är klubbrekord och detta skall förstås ej missas och dessutom på en sträcka som Mariama Sambou brukar springa. Tiden blev jättefina 41,89 och gav en silverplats. Sedan måste vi självklart berätta att Annerstaskolan hade tre stafettlag i 15-årsklasserna med på 4x100m (alltså 12 st personer) Ett av tjejlagen sprang jättesnabbt och kom tvåa på topptiden 50,88, men även grabbarna var duktiga och kom också tvåa. Grattis till detta och vi riktar förstås ett grattis även till coachen Kent. /KA

Bra resultat av HAIS-are vid Nyköpingsspelen
En grupp av våra yngre var och gjorde många jättefina resultat på Rosvalla under söndagen. T.ex så hoppade både Arwid Koskinen-92 och Carl Sténson-93 141 i höjdhopp. Så här i hastigheten så borde det senare vara klubbrekord för 10-åringar. 
 
Comeback av Lasse och jättefin debut av Camilla
Rubriken kunde varit längre, men dessa två händelser är verkligen otroliga och skedde vid skol-SM sista dagen på Stadion. Eller vad sägs om att vid första loppet i år på 800m av Lars Ekegård, förutom en joggingseger vid serien i maj, resulterade i nytt P17-rekord och pers på 1.57,39. För när det var dags för P17 klassen, så var Lasse med i finalen och visade där vilken talang han är. Efter denna skadedrabbade säsong, slog han nästan alla sina konkurenter och fick en delad seger på 1.57,39.(!!) Nu Lasse unnar vi dig verkligen att få vara skadefri, då kommer du säkert lämna alla konkurenter efter dig.
En annan jättetalang som visade en ny fin egenskap var Camilla Kramar som vid sin debuttävling på 300m häck tog ett silvertecken genom att springa på en sådan bra tid 45,93. Dessutom hoppade Camilla 11,31 i tresteg, vilket är nytt klubbrekord för F17 det också. Det skall bli intressant att följa den mångsidiga Camilla.
Andra fina resultat av HAIS-are: en icke otippad vinst av Carolina Hjelt i kula F17 på 15,01. En annan som var ofta på prispallen var Johanna Wickström som persade både i diskus F16 och längd. I diskus blev det silver på 35,95 och i längdhoppet blev det 527 (535w) och kom fyra. Mariama Sambou kom tvåa på 100m F15 med 12,56w, men i försöket var det godkänd vind och det blev nytt pers på 12,79. I stav F17 kom Martin Lundqvist tvåa på 353.
Denna tävling är som namnet säger ett mästerskap för skolor, men alla resultaten är godkända för statistik etc. Bästa gymnasieskola var Tullingeskolan 91,5 p (med bl.a Johanna) före Sjödalsgymnasiet på 75 p (=FIG Huddinge) och sexa Huddingegymnasiet på 53p. (bl.a Carro och Camilla) I klassen grundskolor, så kom Annerstaskolan i Huddinge (bl.a med Mariama) på en fin tredjeplats. /KA
 
Både Annika och Carro på pallen vid skol-SM
Gren var slägga F17 och avgjordes på Enskede IP under lördagen, Specialisten Annika Hjelm vann med 51,76 och Carolina Hjelt tog brons på nytt pers med 42,64. Vi kan garantera att resultaten var godkända, för det var HAIS som skötte funktionärsskapet även här. /KA
 
Carro vann lätt diskus vid skol-SM dag två
14 sep
Carolina Hjelts segerkast denna gång i diskus F17 mätte 39,47. Catrine Josefsson sprang mycket bra på 1500m hinder och tog silver i F17 på 5.18,10, endast två sekunder från pers. Camilla Kramar sprang också bra och tog också silver. Grenen var 100m häck och resultatet blev 14,43, endast 13 hundradelar från perset. /KA
 
Dunderpers av Johanna vid skol-SM dag ett
Dunderpers kan man verkligen säga när Johanna Wickström i klassen F16 tog silver i kula på 13,15, nästan pers med en halv meter. Henrik Ehklund sprang fort och fick tiden 11,34 på 100m i klassen P18+. /KA
 
Klubbrekord av Christian och Björne
Vid en tävling på Källbrinks IP kastplan, kallad septemberkastet så märktes främst Christian Hansson-Bergén med långa kast både i spjut och slägga. Med 0,6 kg diskus (numera rätt redskap för P13) så blev det väldigt fina 47,22 och med 1,0 kg 41,47. Detta senare resultat faktiskt bättre än vad en kille 1988 kastade i Norrtälje. Den vi syftar på är Linus Bernhult, som då hade 40,60. Christian kastade också långt i slägga 3,0 kg 41,96.
Släggcoachen visade att han fortfarande kan kasta långt, genom att få i väg
6,o kg slägga hela 44,86, vilket förstås är klubbrekord i M55.
Grattis till er bägge.
 
Nio guld vid Täby open
9 sep
Alexander Nordkvist hade en stor helg med fyra guld i P13 -klassen: 80m - 10,66, höjd - 166, längd - 548, kula - 11,63. Carl Sténson blev dubbelsegrare genom att vinna både längd och boll, med 413 resp. 34.18. Andra segrare var: Axel Gustafsson i P8 boll på fina 26,15 och i F8 Linnea Hedin 800m på en så bra tid som 3.02,05. I spjut för män, visade Kenneth Bergén att formen fortfarande är god och vann med 59,37. /KA
 
Ännu en bra comeback
I lördags så avgjordes VSM i femkamp i Östhammar. Här vinner vi ett namn som inte funnits med bland våra aktiva på ett flertal år. Namnet är Kenneth Björk och han tävlar i klass M45 och tog nu hem ett silver. Poängen blev 2282 p. Grattis och välkommen åter, du blev nu nr. 125 på mästerskapsförteckningen
 
Ungdomsfinnkampen 2003

6 sep
Våra tre ungdomar gjorde mycket bra ifrån sig nu på förmiddagen i ungdomslandskampen. Annika Hjelm vann slägga på 54,12. Carolina Hjelt vann kula på 15,24 och blev tvåa i diskus (efter en finska) på 39,48. Martin Lundqvist kom fyra i stav på 4,20 (samma höjd som trean). Mycket bra med tanke på att Martins pers är 4,23. /G.O.

 
 
 
Finnkampen 2003

Nadja - Foto: Kim Hedbom Nadja - Foto: Kim Hedbom

5 sep
Under första dagen så var bägge tjejerna i elden. Nadja vann 400 m häck på tiden 58,38 och slog Erica Mårtensson för första gången i år. Nadja vann ju även landskampen 2002. Katarina Eklöf blev fyra och bästa svensk i spjut med 50,19. Se även www.friidrott.se och knappa dig vidare. Ungdomslandskampen går lördag förmiddag så vi återkommer med resultaten från den landskampen


 
 
 
 
 
AUGUSTI

Stora framgångar för HAIS
Efter att Martin hoppade 4,23m i stav på UDM på Enskede fick han klartecken att hoppa i ungdomsfinnkampen nästa helg. Nu är tre Haisare klara för ungdomslandslaget Martin, Carro och Annika samt tre till stora kampen Nadja, Katta och Magnus. Inte dåligt. Grattis Thomas

Tre klubbrekord vid lag-USM på Källbrinks IP
24 aug
För denna fina prestation svarade Carolina Hjelt i kula när hon lätt vann kula på 15,44, vilket dessutom är en ökning av Carros egna sverigebästa-notering med en centimeter. Sedan var det dags igen för våra duktiga långlöpare. Först så sprang Henrik Åkerlund 3000m på nya rekordet 9.17,85 och persade för vi vet inte vilken gång i ordningen. Catrine Josefsson visade att den fina formen från USM i Malmö sitter i och vann 1500m hinder med nästan åtta sekunder och sluttiden blev 5.16,14. Grenseger togs även av Annika Hjelm i slägga, denna gång på 52,25.
Totalt så räckte inte vårt lag till riktigt till och slutade på en åttonde plats.
 
Även Jesper och Fredik tog poängplatser i helgen
Efter att kollat resultatlistan lite bättre, så ser vi glädjande att Jesper Granlund hoppade 1,86 i P17 höjd och kom 6:a. Inte bara Catrine sprang fort på hinder i familjen Josefsson, utan brorsan Fredrik sprang sina 2000m hinder i M22 bra och fick tiden 6.56,38 och kom 5:a. Vi ber om ursäkt för att vi missade er i första rapporten och passar samtidigt på att gratulera för era fina prestationer
 
Viktor Hedin vann Lilla Midnattsloppet för P12
Det var "som väntat" våra yngsta som visade sig vara bäst under Midnattsloppet. Allra bäst Viktor som var först i mål av 96 killar på topptiden 5,08, en jätteprestation. I klassen F14 kom Jenny Lönnqvist i mål på en fin tredjeplats på tiden 5,27. Carl Sténson kom femma i P10 bland 96 killar och fick tiden 5,49. I klassen F12 kom Anna-Lisa Lundqvist i mål som åtta på 6,03.
Om vi tittar på de som är "lite" äldre, så kom faktiskt herr statistiker mm Gunnar Olausson forfarande under timmen. Placering var på den övre halvan (6196) på den 10 km långa banan. I år blev tiden 55,35 och Anders Kingstedt sprang in på den goda tiden 41,29 och placering 461
 
Tre medaljer sista dagen av USM
Först "det säkra guldet i kula F17", av Carolina Hjelt som upprepade segern från USM på Källbrinks IP förra året och vann överlägset med 15,06, 130 cm före tvåan. Grattis till denna bedrift och finnkampsplatsen igen. Vi gratulerar förstås även fröken nr 124, från igår Catrine Josefsson som under söndagen även tog brons på 3000 m F17 med goda tiden 10.40,34. Brons tog även Martin Lundqvist i stav P17 genom att hoppa 3,97. Martin som faktiskt i år gått fram från 3,65 till 4,08, inte illa och vi sänder ett tack och grattis även till tränare Bo Jacobsson.
En annan som gjorde ett mycket bra resultat var Henrik Åkerlund som återigen persade på 3000 m, nu med ca sex sekunder. Totalt jämfört mot förra årets bästa på 9,51 till söndagens tid 9.19,94. Här kan man snacka om resultatutveckling - 32 sek, hittills.
Persade gjorde också Mariama Sambou på 100 m och kom åtta i klassen F15. Bästa tiden kom i försöket med 12,87, vilket är första gången under 13 i godkänd vind.
Vilket USM, med en medalj i fredags, två i lördags och sedan tre på avslutningsdagen. Vi bugar och bockar till en historisk insats.
 
Johanna slog ett ett 23-årigt klubbrekord på 5000 m
Ordspråket säger att rekord är till för att slås, men Monica Signahls gamla klubbrekord på 5000m (17.59,47) sedan 1981 har ingen orkat med förrän nu när Johanna Bjernkvist på JSM i Vellinge kom femma på 17,53,70. Grattis säger vi till Johanna som i år gått fram från 18,35 förra året till nu 17,53 och mer kan det bli. En annan som också kom på poängplats var Joakim Stenman i P19 slägga som kom sexa med 47,59
 
USM dag 2: guld för Carro och Catrine brons
Carolina Hjelt visade bra rutin genom att i sista kastet se till att det blev guld i år igen i F17 diskus, dessutom med ett så bra resultat som 40,73. Grattis till detta och förstås en säker finnkampsplats. Grattis till nr 124 genom tiderna med att ta medalj på SM, säger vi till Catrine Josefsson som satte klubbrekord på 1500m hinder F17, med den fina tiden 5.17,91 och en bronspeng.
Några andra fina resultat: Pauline Lundberg nytt pers i slägga F15 på 40,79 och en femteplats, Camilla Kramar en fjärdeplats på 100m häck F17 med 14,52 /KA
 
Grattis Annika till ett USM-guld och finnkampsplats
15 aug
Vid första dagen av USM på Heleneholms IP, så stod bl.a. F17 slägga på programmet och precis som på USM 2002 i Huddinge så blev det guld till Annika Hjelm, nu på 51,46, ca sex meter före tvåan. Visserligen var Annika missnöjd med resultatet, men tänk på att förra året vann du på 50,14 och vid ett mästerskap är det dessutom placeringen som är viktigast. Sedan så får alla segrare i klassen 17 år, automatiskt en plats i ungdomsfinnkampen. Grattis till allt detta. /KA
 
Huddingeolympiaden
Den 18 maj arrangerade Huddinge AIS, friidrott Huddingeolympiaden för 16:e gången. Det är tävlingar för årskurserna 4, 5 och 6. De olika skolklasserna tävlar mot varandra och den klass som har högsta procentuella antalet deltagare från klassen vinner.Det fungerar som riktiga Olympiska Spel med inmarsch, invigningstal, flagghissning och en olympisk eld. Man tävlar i löpning, kulstötning, höjdhopp och bollkast. De främsta i varje gren fick Huddinges OS-medalj.
Eftersom det är historia som avses, så presenterar vi ungefärligt antal deltagare sedan starten 1988 till rekordåret 2003:
327-604-361-482-624-440-497-600-600-600-600-600-755-959-970-1007. Summa: 10 026 deltagare + stafetter.
Fina sifffror där alltså drygt 10 000 st Huddingeungdomar har fått prova på friidrott på Källbrinks IP. /KA
 
Pers av Henrik och Johanna på Viking Line spelen
Ett riktigt åskväder och mycket regn före och i början av tävlingen gjorde att denna tävlingen ej blev så stor som vi hade hoppats på. Men en hel del bra resultat gjordes och vi i HAIS glädjes åt Henrik Eklund-86 med nytt pers på 200m genom att vinna på 23,15 och även sätta nytt årsbästa på 100m med 11,45. Pers satte också Johanna Bjernkvist på 3000m med tiden 10,18,88.. 15-årige Mariama Sambou hade 12,97 på 100m och Annika Hjelm vann släggan med 52,85. Alla resultat kommer snart.

Nadja slog Erica i Malmö
Vid GP-tävlingen MAI-spelen så slog då Nadja Petersen för första gången i år Växjös Erica Mårtensson. Denna gång på 400m utan häckar och noterade nytt årsbästa med 54,79. /KA
 
Katta och Nadja redan uttagna till finnkampslaget
12 aug
Förbundskapten Ulf Karlsson har börjat ta ut en stomme till Finnkampen i Helsingfors den 5-6/9. Från HAIS finns SM-segraren Katarina Eklöf med i spjut och Nadja Petersen på 400m häck med. Vi hoppas förstås på ännu flera när laget kommer kompletteras vartefter. / KA
 
Ytterligare guld för Jöran Westberg på VSM
Denna trevliga info kommer från Eksjö och sista dagens tävlingar. Grenen var denna gång diskus för M55 och resultatet var 41,08. Vi gratulerar till dina fina prestationer, med guld både i diskus och vikt, samt brons i kula. Nästa år så hälsar vi alla veteraner välkomna till VSM i Huddinge och återigen tävla på Källbrinks IP
 
Dubbelseger av Calle vid Gurkspelen
Sista dagens tävlingar så ordnade Carl Sténson detta i längd och bollkastning för P10. Resultaten var fina 4,29 resp. 37,67. En faktauppgift som gör segern "ännu bättre", är att det var ett startfält på 18 killar.
En annan som vann var Alexander Nordkvist i höjd P13 på 1,71. Bra resultat också av Johanna Wikström som kom tvåa i kula F17 på fina 12,51 och Mariama Sambou som i klassen F15 och 100m var under 13 sek och fick den goda tiden 12,90
 
Fem medaljer vid VSM dag 2
10 aug
Denna trevliga händelse skedde vid VSM i Eksjö under lördagen, så vi passar på att gratulera följande medaljörer för fina prestationer:
- Minna Haanpää, brons 100m K35 15,18 (debut för HAIS)
- Göran Nilsson, brons slägga M45 30,33 och silver i vikt på 7,08
- Jöran Westberg, guld vikt M55 på 13,99
- Leif Rundby, brons i längd M50 med 493 /KA
 
Liten rapport från Arosvallen
9 aug
Här var det mest de yngsta som visade sig högst upp i resultaten. Men i F17 så kastade Johanna Wikström till sig ett silver genom att få upp 33,92.
I klassen P13 så vann Alexander Nordkvist 80m på 9,93 och kom tvåa på jättefina 5,55. En annan snabb kille var Christer Maluka som på 80m för P12 fick 11,19. Väldigt duktiga i kula var Anton Nilsson som kom tvåa i P11 på 10,28 och Anna-Lisa Lundqvist som fick fina 9,44 i klassen F12.
 
Överlägsen seger för grabbarna i TäbyDenna härliga dag ordnade vårt herrlag att de vann denna seriefinal och gick med detta upp i riksserien av Svenska cupen nästa år. Vi gick alltså upp efter att bara varit nere och vänt i denna distriktsserie. Så nästa år är både grabbarna och tjejerna tillsammans igen i Svenska cupen. Slutpoängen blev: 1) Huddinge 74,5 p 2) Lidingö 62 p 3) Tumba 56 p. Eftersom bara ett lag gick upp så blev det alltså Huddinge.
Självklart så gjordes en mängd bra prestationer. Inte en enda sistaplats och fem segrare. Det var Magnus Norberg som lätt vann dubbelt i häck. Först den långa med 54,19 sedan en och en halv timme senare även den korta, nu på fina 14,86. Anders Boyacioglu 200m lätt på 22,70. Linus Bernhult vann i diskus, denna gång på 50,15 och våra stafettgrabbar vann 4x100m på 43,20.
Vi gläds också över några pers. Henrik Åkerlund på 3000m 9.26,86. Jesper Granlund och två dagar i rad pers, nu ytterliagre en cm till 1,88 i höjd. Fredrik Josefssons tuffa dubblering på först 1500m (4.21,90) och sedan en knapp timme senare 800m på 2.05,65. Men detta var en bra lagprestation, där ingen detagare var sist i sin gren.
Vi gratulerar lagledare Mats Krigh "krigare" till denna fina insats och vi tog ej ut någon seger i förskott, utan vi kommer hylla er vid någon festlighet en annan dag än denna tävlingsdag.
 
Välkommen åter som aktiv efter 24 år
Detta säger vi till Annika Fivel som på VSM första dag i Eksjö deltog i spjut och i klassen K45 kastade till sig ett silver med 24,67. Senaste reultat som vi hittar i gamla Hänt är från 1979 på 35,74. Annikas pers och ett klubbrekord som stod i ca 15 år är på 44,52 och sattes på gamla Storängsvallen 1973. Annika som har massor av meriter i HAIS, t.ex är etta på stora grabbars märke i HAIS (på SM, landskamper mm) deltog i en mängd SM och landskamper under 70-talet. Nästa gång du är i klubbhuset tag en titt i förteckningen på SM/landskamper och bli imponerad. Ett stort välkommen åter Annika!
I klassen M55 stötte Jöran Westeberg 11,64 och fick för detta ett brons. /KA

Pers av Jesper och Pauline i Gurkspelen
Även "Gurkan" tjuvstartade på fredagen och i klassen P17 höjd persade Jesper Granlund med 1,87 och i slägga F15 Pauline Lundberg på 39,53. I klassen F17 slägga så vann Annika Hjem, denna gång med resultatet 52,58, ett resultat som säkert kommer öka när den hårdträningsperiod som Annika är i just nu avtar. /KA
 
GULD - Katta, SILVER - Nadja, Brons - Magnus
3 aug
Detta är medaljfacit av SM 2003 som kom på sista dagens tävlingar i ett soligt Norrtälje. Dagen började verkligen bra, då spjutfinalen kvinnor stog på programmet. Katarina Eklöf startade upp med goda 48,22 ökade sedan i andra till 49,68, för att i tredje för första gången i år kasta över 50m och samtidigt sätta nytt svenskt årsbästa med 50,62. Vi gratulerar jättemycket till ditt första SM-guld, verkligen välförtjänt efter fyra silver och tre brons på raken i SM.
Silvret tog Nadja Petersen på 400m häck, efter "som vanligt" Erica Mårtensson som för övrigt pressades till ett nytt pers. Tiden för Nadja blev fina 57,57.
Brons alltså överraskande till Magnus Norberg, åtminstone för konkurrenterna. Magnus som alltså årsdebuterade på länga häcken här på SM. Tiden blev fina 52,10, för övrigt klubbrekord för seniorer. Vi gratulerar till en fin SM-helg, med pers på 110m häck och comeback i eliten.
Klubbrekord för sin ålder satte också Johanna Bjernkvist, som i den starka värmen sprang 5000m på 18.20,76 och kom in på nionde plats. Sara Gruvfält-Rosén gjorde en bra diskustävling genom att komma fyra på 47,77, vilket också är nytt årsbästa i HAIS. Tyvärr gick det inte alls för diskuskollegan Linus Bernhult, som hade en sådan där dag som kommer ibland, då inget stämmer och slutade på en sjundeplats med 50,11. Gissa om Linus, som förresten fyller år i dag kommer ta revansch snarast.
Förrutom dessa aktiva så förgylldes idrottsplatsen med flera duktiga HAIS-are som funktionärer, som med Pelle Öhrland och team, tog hand om spjutet, tekniske ledaren Hans Sköldsäter, Gunnar Olausson med flera. /KA
 
Fem kvalade in till söndagens SM-finaler
3 aug
Dessutom tre stycken med bästa kvalresultat. Det var Linus Bernhult i diskus, som direkt i första kastade 53,96. På 400m häck var det Magnus Norberg som årsdebuterade genom att t.o.m. få bästa försökstid med 53,31 och Nadja Petersen som också var snabbast med 59,40. Lätt gick också Katarina Eklöf till spjutfinal genom att kasta över kvalgränsen 44 meter och i sitt första kast notera 46,24. I diskus kastade Sara Gruvfält-Rosén fina 45,90 och gick också lätt till final. Vi ser verkligen fram mot dessa fem finaler. På 200 m sprang Anders Boyacioglu in på tiden 22,65 i sitt försöksheat. I spjutfinalen visade Kenneth Bergén återigen stabilitet och kastade över 60m och kom nia på 60,56. /KA
 
Magnus femma med nytt pers på 110m häck
2 aug
Magnus Norberg var den HAIS-are som kom längst upp i resultatlistan denna första SM-dag i ett soligt Norrtälje. Detta genom att sätta nytt pers med fina 14,55 i svag motvind och ta en femteplats i finalen på 110m häck. I försöket var tiden 14,81. Härligt att se Magnus åter i yttersta eliten.
Annika Hjelm var den andra HAIS-aren som var med i en final och här var det förstås slägga som gällde. Efter att kommit på tionde plats i försöket med 52,39 så blev det i finalen två platser bättre genom en bra åttondeplats på 52,00. Ett pinnhål upp jämfört med årsbästastatistiken, där Annika ligger nia.
I spjutkvalet gläds vi åt Kenneth Bergéns nya fina årsbästa på 61,09. Första gången över 60m sedan 2001. På lördagen väntar finalen för Kenta och vi håller tummarna. På 100 m försök så sprang Anders Boyacioglu på 11,32 i minusvinden 1,6.
 
Nadja sprang 400m häck i England
1 aug
Nadja Petersen ville ha en genomkörare inför SM och sprang på torsdagskvällen 400m häck i Loughbrough. Denna genomkörare slutade med en tredjeplats och tiden 57,92. Så nu håller vi tummarna inför SM. /KA
 
Inför Stora SM
1 aug
I dagarna tre så avgörs SM i Norrtälje. Ett SM där friidrotten verkligen kommer visa att den är en innesport. Även vi i HAIS är förstås med och har stora förhoppning om några medaljer. Här kommer lite uppgifter inför detta intressanta mästerskap.
FREDAG:
Här kan det kanske bli svårt att få någon medalj, men vi hoppas på några poängplatser, genom Annika Hjelm i slägga, Magnus Norberg 110m häck. Det finns stora chanser att flera av våra aktiva går vidare: Anders Boyacioglu på 100m och Kenneth Bergén i spjutkvalet.
LÖRDAG
Här hoppas vi då att Kenneth är med i spjutfinalen och kommer över "drömsextio". Annars mest försök och kvaltävlingar och vi hoppas att få se er i finalerna på avslutningsdagen.
SÖNDAG
Avslutningsdag med många finaler och våra stora medaljhopp i elden. Vi hoppas på att Nadja Petersen försvarar sitt guld från förra året, men då måste hon slå Erica Mårtensson för första gången i år. Silver togs i fjol av både Katarina Eklöf i spjut och Linus Bernhult i diskus. Vi får väl hoppas på ett steg högre på pallen. Sedan kan också hända att Magnus Norberg gör årsdebut på långa häcken och att Sara Gruvfält-Rosén ökar sitt årsbästa 46,92, då blir det poängplats.
Carolina Hjelt kommer troligen inte kunna vara med, då hon landar först på lördag efter ungdoms-OS och "den strulande foten". Men hon har sitt eget SM, för USM går i Malmö om någon vecka och då ...
Vi önskar era alla lycka till. /KA

JULI
 
Inte Carolinas mästerskap
31 jul
I ungdoms-OS i Paris så blev det tyvärr inget bra idrottsligt minne för Carro. I kulfinalen fick Carro besvär av en fotskada och kunde ej göra sig alls rättvisa, så slutresultatet blev 12,64. Vi får hoppas att skadan ej är allvarlig och att du snart är tillbaka till "de längder som finns i kroppen".
Det var alltså en rapport från Paris och en kul poäng är att detta skrivs i Sverige efter en rapport från Frankrike och läggs sedan in på vår hemsida av vår semestervikarierande webmaster Stefan Liström, på andra sidan jorden i Australien. En teknik som vi äldre ej kunde drömma om för ett tiotal år sedan och dessutom med en rasande snabbhet. /KA
 
Carro åtta i diskusfinalen och lätt till final i kula
30 jul
Vid ungdoms-OS i Paris så kastade Carolina Hjelt goda 39,01 i diskus och kom åtta. I kula så räckte det med en stöt för att Carro skulle gå till final. Den var på fina 13,56. Vi önskar dig lycka till där. /KA
 
Carro tävlar i Paris
28 jul
European Youth Olympic Festival, eller i dagligt tal ungdoms-OS för 17 åringar, heter denna stora tävling. Carolina Hjelt har blivit uttagen att representera Sverige i kula och diskus. Vi önskar dig ett JÄTTESTORT LYCKA TILL och vi håller alla tummar vi har. /KA

Bra häcktider i Uddevalla
Camilla Kramar vann 100m häck F17 på 14,66 och Magnus Norberg visade att senaste veckans tider inte var av "engångskaraktär" och noterade goda 14,75 på 110m häck. /KA
 
Christer Holger förlorade sitt svenska juniorrekord
26 jul
För ganska precis tio år sedan vann Christer sin största seger genom att i spanska San Sebastian vinna JEM i tiokamp på 7534p. Detta rekord slogs nu av Färjestadens Nicklas Wiberg, som igår vid JEM i Tammerfors vann tiokampen på 7604p. Vi gratulerar Nicklas. Christer som är född 1974 blev år 2000 utsedd till århudradets manlige idrottsman i HAIS, efter att bl.a. även vunnit SM på hemmaplan 2000, på sitt pers. 7836p. och deltagit i flera landskamper.
På tal om svenska rekordhållare så bör det även berättas att vi faktiskt även har flera kvar som är delaktiga i denna fina skara av idrottare. För på 4x400m är det svenska rekordet på 3.32,36 och det är två lag som sprungit på exakt samma tid. Första laget sprang vid EM i Helsingfors 1994, med både Emma Holmqvist och Lotta Johansson i det svenska laget och vid Europacupen 2002 så ingick Nadja Petersen i laget som då tangerade det svenska rekordet.
Sedan uppstår förstås frågan vem som är närmast att sätta nytt rekord. Här är troligen svaret Annika Hjelm i slägga, för där är det svenska juniorrekordet idag 59,29 och innehas av Cilla Nilsson. /KA
 
Magnus och Nadja på Götagalan
24 jul
Magnus Norberg sprang ännu fortare denna gång och fick tiden 14,71w, på 110m häck i dock lite för mycket medvind (+2,2). Nadja Petersen kommer närmare och närmare Erika Mårtensson på 400m häck. Denna gång var tiderna, goda 58,00 och 58,02. Nästa gång, så... /KA
 
Tjejerna bäst även på Grönan
Vid den prestigefulla femkampen för kastare på Gröna Lund på måndagskvällen, så vann tjej(lands)laget med Annika Hjelm, Katarina Eklöf och Sara Gruvfält-Rosén på 76,5p före grabbarna från Rosendalsvägen: Axel o. Linus Bernhult och Kenneth Andersson på 69p. Inviduellt var Sara bäst genom att vinna den fruktade avslutande grenen Skeeball. Sara fick totalt: 39p och tvåa Linus på 34p. Hårdträningen och revanschtankarna inför 2004 års stora kamp är redan igång.
 
Otrolig comeback av Magnus 14,71 på korta häcken
21 jul
Detta glädjebesked kommer från dag två av Laxaspelen, där Magnus Norberg återigen var med och sprang så fort som 14,71 i sitt första lopp på 110m häck, sedan lag-SM finalen 2001 (då Magnus tid var 14,86). Tiden 14,71 är dessutom så bra att det var nytt seniorklubbrekord och den åttonde bästa tiden i Sverige i år. Vi önskar dig välkommen åter Magnus och vi tycker att det är härligt att se att allt ditt kämpande med rehabträning och att du aldrig gett upp har gett resultat. En annan HAIS-are som sprang fort på korta häcken var Camilla Kramar, som vann 100m häck F17 på fina 14,44
 
Tre guld tredje dagen vid Valbo Games
20 jul
De som svarade för de fina bedrifterna var Henrik Åkerlund som överlägset vann 3000m P17, denna gång på 9.41,20. Carolina Hjelt i kula F17 med 14,89 och Arvid Koskinen P11 längd på jättefina 4,65.
Arvid kastade också långt i spjut, hela 35,52 vilket är längre än rekordet i "Gunnars junilista". Andra mycket bra resultat: Carl Sténson P10 med 9,92 i kula och 4,23 i längd. En snabb kille Ludvig Eden kom trea på 60m P8 med 10,00.

HAIS-are även på västkusten
För på Laxaspelen i Halmstad så är vi också med. Bland alla resultat så hittar vi bland annat att 13-årige Alexander Nordkvist visar denna sida av Sveriges sin duktiga mångsidighet genom att prestera fina resultat: 100m 12,19, höjd 1,70 (vinst och nytt Laxarekord), tresteg 10,81. I stav för P17 vinner Martin Lundqvist på 3,90.
 
Tre klubbrekord andra dagen på Valbo Games
19 jul
I en snabb koll i resultatlistan hittas tre nya klubbrekord. Carolina Hjelt kastade 42,06 i diskus F17 och det är på centimetern samma som Ellinor Storbjörk kastade 1995. I P10 60m häck så sprang Carl Sténson på nytt rekord 13,23 och i P11 kula så vann Arvid Koskinen kulan på 11,05. Vi önskar alla lycka till dag tre
 
Årsbästa av Bojjan på 100m med 10,89
Det blev en förbättring med ett par hundradelar ytterligare av Anders Boyacioglu när stora Valbo games startade på fredagkvällen i Gävle. Även slägga avgjordes och här vann Annika Hjelm F17 överlägset på 53,04 - alltså ytterligare en gång över perset från förra året på 52,61. Joakim Stenman kastade 47,11 i P19 klassen. Tävlingarna fortsätter hela helgen på Gavlestadion. 
 
Kort rapport från sommarträffen
18 jul
Sommarträffen med aktiva 15 år och äldre genomfördes som planerat nu i onsdags. Trots semestertider var uppslutningen i det mycket varma och sköna vädret god. Totalt var vi omkring 25 stycken, varav några ledare men flest aktiva. Förutom en kort information om kommade arrangemang och SM-tävlingar grillade vi korv och spelade Kubb. Kubbspelet hade utannonserats som klubbmästerskap. Eftersom vi var så många och tiden begränsad delade vi upp oss i fyra sexmannalag. Trots det tvingades vi pga mörker avbryta tävlingen innan finalen avgjorts. Vi väntar nu med spänning på att höra om den matchen vid senare tillfälle. Lagen som gick till final var Lag 3 bestående av Joakim Stockling, Douglas Olsson, Pia Nilsson, Henrik Åkerlund, Daniel Bergström och Madelene Westerfalk samt Lag 2 bestående av Magnus Norberg, Henrik Rundby, Ellinor Storbjörk, Mariama Sambou, Iita Mikkonen och Jesper "Sotomayor" Granlund. Vi utgår från att lagen planerar in ett tillfälle för att få till ett avgörande
 
Kanontid av Camilla och dubbelseger av Carro vid Öresundsspelen
14 jul
Vid en av landets största och klassiska tävling i "Sundets pärla" (Helsingborg), så har ett gäng HAIS-are varit även i år. Toppentid och klubbrekord sattes på 100m häck F17, när Camilla Kramar pressade sitt en vecka gamla rekord till fina 14,30. Camilla hoppade också långt i tresteg och fick som bäst 11,01, endast två centimeter från sitt eget klubbrekord. Carolina Hjelt vann dubbelt i sin klass F17, först diskus på 40,29 och sedan även kula på 15,16. Ellinor Storbjörk får nu vara beredd på en jakt på sitt klubbrekord på 42,06. En annan tjej som kastade långt var 16-årige Johanna Wickström, som i diskus satte nytt årsbästa på 33,77. På 100m för F17 så sprang Helena Norberg på goda 12,88w.
 
Annika på sjätteplats i UVM
12 jul
Annika kom på en mycket fin sjätteplats i konkurrens med 23 kastare då försöken ströks i går eftersom det regnade för mycket. Annika blev 6:a efter att rent statistikmässigt varit 11:a. Serien var 49,08 - 51,58 - 54,65 - 51,77 - 52,65 - x. Kastet i tredje omgången gav alltså ett avancemang från 16:e till 6:e plats.
 
Nästan 60m av Kenta i spjut
Vid kasttävlingar hemma på Källbrinks IP, så var spjutkastaren Kenneth Bergén det största glädjeämnet, med flera kast över 59m och som bäst nytt årsbästa med 59,86. Härligt formbesked inför SM, att formen är på gång
 
Inställt släggkval på UVM
11 jul
Annikas släggkval blev inställt pga. regn. Fröken Hjelm tyckte att det var ett fegt beslut av funktionärerna. Att kasta i regn måste man tåla tyckte Annika men vännerna från Cuba och Italien halkade omkring som det var is i ringen och arrangörerna tyckte det var för farligt att kasta.
Nu går alla 23 till final imorgon. Vi hoppas regnet håller i sig för det gynnar oss svenskar som är vana att träna och tävla i dåligt väder. Nu laddar vi inför finalen. /Hälsningar HAIS Kanadasektion.
 
Nadja slog hela finska eliten
Nadja Petersen har varit i Tammerfors och där slagit hela finska eliten, med deras statistiketta Milla Kello i spetsen. Nadjas tid blev denna gång 58,64. Vi får hoppas att detta var en föraning om hur det blir vid Finnkampen längre fram på säsongen
 
Otroliga 50 st nya klubbrekord hittills i år
Om man tittar lite djupare i Gunnars fina statistiksammanställning visande åldersbundna klubbrekord så är det 34 st nya bland grabbarna och 16 st bland tjejerna, som är nysatta rekord t.o.m senaste helgen (några dagar mera än Gunnars statistik). Rekorden för oavsett ålder har blivit så bra så här är det sällan som rekord slås. I år är det bara ett nytt och det är Annika Hjelm 56.04 i slägga.
Andra extra kul händelser är när riktigt gamla rekord slås eller när sådana ungdomsrekord förbättras där gamle rekordhållaren senare utvecklas till en riktigt duktig senior. Här kommer några sådana exempel: F17 100m häck, så har Camilla Kramar sprungit på 14,45, t.o.m bättre än vad Monica Westén gjorde 1983, visserligen sprang Monica på högre häckar. Under "avdelningen skalper" får vi säga att Christian Hansson-Bergéns 45,32 i diskus P13 är. För det gamla var på 40,60 från 1988 och det hade en viss känd diskuskastare vid namn Linus Bernhult.
Det äldsta och nästan mossigaste rekordet blev Ulf Hagman av med på 3000m P17 när Henrik Åkerlund sprang på 9.31,36, ungefär 11 sek bättre än vad " s-post chefen" gjorde 1965. Ett annat gammalt rekord som försvann efter 21 år, är i spjut P11 där Arwid Koskinen kastat 33,17.
"Värst" bland rekordtagarna är Carl Sténson som satt nya klubbrekord i sex grenar för P10 och bl.a hoppat 1,35 i höjd, vilket är det högsta en HAIS-are hoppat på 25 år.
Alltså rekord är till för att förbättras. Fortsätt med det och lycka till.
 
En hälsning från UVM
Här kommer en hälsning från ett Kanada som bjuder på ett strålande sommarväder eller vad sägs om 30 grader och sol. Vi har sett att det gick bra i Göteborg Grattis. Vi förbereder oss just nu som bäst inför tavlingarna som börjar om två dagar. Idag hade vi förmånen att få träffa Edwin Moses och Michael Johnsson två hyffsade aktiva på sin tid. Dom berättade lite om sina erfarenheter och hur dom tränade i den har åldern. Här är det friidrottare från 163 länder och resultatnivån är otroligt hög på många av deltagarna här. Det ska bli kul att se Hais-Annika ta sig an världseliten i kvalet på fredag morgon. Från oss alla Thomas Björn och Annika till er alla en trevlig sommar
 
HAIS-are med på Ullevi
7 jul
Ett gäng HAIS-are har varit med och tävlat på troligen sveriges största arenatävling genom tiderna, med 5600 anmälda starter. Ett flertal bra resultat har presterats, t.ex. satte Nadja Petersen årsbästa igen på långa häcken, med 57,40, nu närmar sig perset. Anders Boyacioglu återigen under 11 på 100m, 10,92 blev det denna gång. En annan trevlig händelse var att se Henrik Eklund vara med igen och fick 11,63 på 100m i P17- klassen. En annan kille som visade snabbhet var Alexander Nordqvist som vann 80m P13 på kanonfina 9,79.
 
Även HAIS-are längst nere i Blekinge
På årets Rosenbomspel så gjorde några av våra killar en fin propaganda för HAIS. Det var Carl Sténson som blev bl.a. trippelsegrare i P10 klassen på fina resultat: längd 4,39, höjd 1,29 och kula 8,65. I klassen P12 så sprang Viktor Hedin bra på 600m och fick tiden 1.45,21. Grabbarna passade också på att gratulera Kent i hans stuga i Blekinge. Ett populärt besök
 
Tre HAIS-are på Wexiö Games
1 jul
Så var det dags för Folksam Grand Prix på ett regnigt Värendsvallen i Växjö. Först i elden var Linus Bernhult som denna gång fick upp goda 54,76. Sedan var det dags för Katarina Eklöf att kasta spjut och där hände kanske tävlingens största sensation, för otroliga hemmatjejen Caroline Klüft punkterade tävlingen direkt och nådde drömfemtio, när spjutet landade på 50,24 redan i första kastet. Trots att Katta kastade helt godkänt med 48,71, så försvann alltså det svenska årsbästat till Carro. Vi hoppas förstås att Katta tar över det snart igen. Nadja Petersen sprang denna kväll 400m häck på den fina tiden 57,75, men fick i en hård upploppsstrid precis stryk av kompisen Erika Mårtensson. Nästa gång, så hoppas vi på tvärt om.

JUNI

Flera bra resultat i helgen
Här kommer flera resultat som vi hittat på olika hemsidor. Vid Bosparspelen i Uppsala så sprang Amilar "Michie" Reis 100m på 11,08, när han vann ett försöksheat på 100m. Tyvärr så fick han sedan bryta i finalen. Vi hoppas att det ej var något allvarligt. Kenneth Bergén gjorde en bra comeback efter skadan och kastade fina 58,94 i spjut. Johanna Bjernkvist sprang in på den goda tiden 4.52,73 på 1500m. Mångsidighet visade Johanna Wikström upp, genom att vinna tre grenar: längd (5,10), diskus (33,94) och spjut. Annika Hjelm var på söndagen med och kastade slägga i Bottnaryd och fick denna gång upp 54,53

Katta och Linus kastade långt vid Bottnarydskastet
29 jun
Vid tävlingen Bottnarydskastet på lördagen så vinner Katarina Eklöf spjutkastningen på nytt banrekord med 49,65 och är bara tre centimeter från sitt eget svenska årsbästa, från kastarlandskampen i Schweiz. Grattis säger vi och nu väntar vi på "drömfemtio". Linus Bernhult kastade också bra genom att bli bästa svensk på 55,26 i diskus, vilket är personligt årsbästa för Linus.

Bojjan under 11 sekunder på 100m
Här kommer ett toppenresultat som vi vill framhålla, visserligen lite sent, men det blir så här i semestertider, men desto roligare. Anders Boyacioglu vann Studenternas sommartävling på Enskede IP den 25/6. Tiden blev fina 10,91 i svag motvind, tiden i försöket var 11,03. Så nu hoppas vi att du får vara hel och får chansen att visa vilka goda tider som finns i kroppen. En fin debut i Sverige gjorde Mickie Reis som på 200m fick tiden 22,49. Här kan vi hoppas på mycket mera. Vi hälsar dig Mickie välkommen i den röd-gula dressen.
 
Rikard Sundelin 11,09 i USA
Här kommer en annan sen, men desto trevligare sprinterinfo. Rikard Sundelin är igång och har i San Marcus borta i USA sprungit 100m på 11,09.

Carro och Annika till internationella mästerskap
Svenska Friidrotttsförbundet har tagit ut våra duktiga kastartjejer att representera Sverige vid internationella mästerskap. Först i elden är Annika Hjelm som vid VM för 17-års juniorer skall kasta slägga. JVM går under tiden 10-13/7 i Sherbrooke, Canada. Några veckor senare är det Carolina Hjelts tur att ta på den blågula dressen. För under tiden 28/7-1/8 arrangeras i Paris European Youth Olympic Festival. Carro är glädjande uttagen i både kula och diskus. Vi gratulerar er bägge till uttagningarna och önskar er ett jättestort LYCKA TILL.

Nadja sprang bra vid Europacupen
Nadja gjorde ett bra lopp i den avslutande stafetten på 4x400m vid denna tävling i finska Lappeenranta, under midsommarhelgen. Nadja sprang tredjesträckan i det svenska laget som med tiden 3.33,93 fick placering fyra
 
Kastartjejer "gjorde rent hus" på senior DM
22 jun
För det kan ingen säga annat efter att vi tagit hem segern i alla de fyra grenarna. Vi gratulerar: Carolina Hjelt - kula, Sara Gruvfält-Rosén - diskus, Katarina Eklöf - spjut och Annika Hjelm - slägga. För att förstärka dominansen så tog Carro silver i både slägga och diskus
 
Liten rapport från nordiska veteranmästerskapet
Göran Nilsson-56 erövrade guld i slägga M45 med resultatet 34,20. Ännu värre eller bättre var Jöran Westberg som i klassen M55 var riktigt på hugget. Guld i kula 13,08, brons i diskus 41,17, brons i vikt 14,05. Utöver detta några snudd på pallplatser. Grattis Gentlemen. Vi gläds med er. /Kenta

11,90 av 13-årige Alexander på 100m
Vid årets Hammarby ungdsomspel på Enskede så visade HAIS (som vanligt) en del av våra duktiga yngre. Det kanske mest otroliga resultatet är väl 13-åriga Alexanders vinst i P15 klassen på 100m med 11,90. Sedan att det blev några segrar i egen klass det mera "tillhör ordningen". Vi hade flera segrare, bl.a vann Sandra Knezevic 400 F11 på 1.14,06, Arvid Koskinen dubbelt i P11 med 9,69 på 60m och 43,20 i bollkastning. Boll vann också Emelie Larsson i F11 på 26,38 och i höjd hoppade som ofta Carl Sténson högst med 133. Sedan vann även Calle boll med 36.00.
 
Jättekast av Annika
9 jun
Vid kasttävlingar i Nyköping så var det dags igen att öka sitt svenska rekord i slägga för F17 till hela 56,04. Vi bugar och säger förstås ett jättestort GRATTIS.
I castoramatävlingen så hade vi två HAIS-are i topp. Det var Carolina Hjelt som vann F17, med delresultaten: kula-14,98, spjut-27,02, diskus-37,86, slägga-37,38 och Christian Hansson-Bergén som överlägset vann P13, med delresultaten: 11,74 - 27,42 - 45,32 - 37,63
 
Dessa fantastiska Stafetter!
8 jun
[Foto på Silvermedaljörerna] Visst är det någonting särskilt med stafetter. I dagarna två har det arrangerats svenskt mästerskap i stafettlöpning på Stockholms Olympiastadion. Det är en fröjd att se med vilken vilja och frenesi Huddinges lag förbereder sig. De som lyckades bäst denna gång var flickor 15 som erövrade en mycket fin silvermedalj med den utmärkta tiden 50,34 sekunder. Sträckan var 4 x 100m. De som sprang var Johanna Lillienberg-89, Sabrina Nkondola-88, Frida Tortela-88 och Mariama Sambou-88. Tiden var dessutom så bra så att ett över 20 år gammalt klubbrekord slogs. Här är det bara att lyfta på stafettkepsen. En av löparna då heter Monica Westén.
Några andra som skötte sig utmärkt är våra yngre deltagare som sprang en mixad stafett P/F 12 4 x 200m, härligt anförda av Jeanette Stensson. Här döljer sig ett sparkapital som HAIS kommer att få stor glädje av i framtiden. Förhoppningsvis så blir den gruppen så laddad att de vill springa SM när de har åldern inne. Man kan inte låta bli att le när dessa Jeanettes armador far fram över löparbanorna./Kent
 
Bra resultat av Linus och Katta
Vid en kastlandskamp i schweiziska Magglingen, så fick Linus Bernhult och Katarina Eklöf återigen ta på sig den blågula landslagsdräkten. Bägge noterade bra resultat så här tidigt på året. I spjut kom Katta nära de drömfemtio, genom att komma tvåa i tävlingen, men etta i själva landskampen (efter en tjej som kastade utanför landskampen) på fina 49,68 och Linus kastade 54,72 i diskus och kom trea. Här vann Lars Riedel, kanske världens bäste diskuskastare genom tiderna på 63,74. Själva lagtävlingen tog glädjande Sverige hem. 
 
Stafett-DM
3 jun
Både herrarna och damerna kom trea på stafett-dm den 21 maj på Enskede IP.
F17 4X100 M FINAL
4 Huddinge AIS 50.82 Helena Norberg -86, Josefine Hörberg -87, Camilla Kramar -86, Mikaela Westerfalk -86
K 4X100 M FINAL
3 Huddinge AIS 50.41 Helena Norberg 86, Josefine Hörberg -87, Camilla Kramar -86, Mariama Sambou -88
M 4X100 M FINAL
3 Huddinge AIS 43.92 Daniel Bergström -79, Fehed Talha -84, Stavros Drivas -83, Anders Boyacioglu -76

MAJ
 
Svenska Cupen 2003
25 maj
Så har våra Damer varit i elden igen. Nu i en lagtävling där varje lag får ställa upp med en deltagare per gren. Segrade gjorde Spårvägen med HAIS som tvåa. En mycket bra placering där det inte fattades mycket för att vi skulle ha varit med och slagits riktigt rejält om slutsegern. Som det utspelade sig så var "Spåret" det starkare laget denna gång. Grattis Spårvägen och lycka till i Lag-SM nästa år! Tittar man däremot framåt så är det inte en allt för djärv gissning att vårt tjejlag är så bra att det skall kunna ta sig till Lag-SM inom de närmaste två åren. Jag tänker nämna våra deltagares resultat med undantag för resultat i världsklass. För övrigt får jag hänvisa till Hammarbys hemsida. Det kanske bör stå med att Annika Hjelm satte ett nytt svenskt rekord i F17. Som vanligt så var det slägga som det handlade om. Resultatet är imponerande 53,98m.
Lycka till önskar alla HAIS:are
/Kent
 
Svenskt rekord av Annika
22 maj
Vid kasttävlingar på Källbrinks IP kastplan, den 22 maj så noterade Björn Holmströms duktiga släggäng fina resulat. Annika Hjelm kastade längst i landet bland F17, genom att få upp 53,37. Serien var jättefin med två kast ytterligare över 51m (52,87 och 51,30). Pauline Lundberg kastade i F15 med 3,0 kg, nytt fint pers på 38,64 och Joakim Stenman-84 prickade precis 49 m meter med sin 6,0 kg klump. Vi bugar oss f ör er alla fyra och ser med stor spänning på framtiden
 
Tränare sökes!
13 maj
Tränare sökes omgående för en sprintgrupp bestående av 4 till 6 pojkar och flickor i åldrarna 15 till 18 år. Intresseanmälan skickas till Kent Johansson.
 
Brommaspelen
10 maj
F11-gänget har gjort det igen! Tjejerna tog en överlägsen seger i stafetten 5 x 60 m, tid 43.86 (över 2 sekunder till godo till tvåan). Grattis Sandra Knezevic, Amanda Gårdlund, Fredrika Kremlhofer, Joy Haegermark och Emelie Larsson. Killarna i P11, 5 x 60 m tog en fin tredjeplats, tid 46.61 (laget har aldrig sprungit ihop tidigare och några är enbart 10 år).
I övrigt syntes HAIS på prispallen mycket under dagen. Carl Sténson vann höjdhoppet i P11 på 1.35 (nytt klubbrekord), Anton Nilsson var 3:a, Arwid Koskinen vann kulan i P11 på 10.14, tätt följd av Anton på 10.12. Anna-Lisa Lundqvist segrade i kula F13. Sandra Knesevic F11 2:a på 60 m på tiden 8.77 (nytt klubbrekord). Joy Haegermark 2.a på 600m. Listan kan göras lång på alla medaljer och fina prestationer. Grattis alla, vilken start p å utomhussäsongen.
 
HAIS:are i Eskilstuna
28 apr
På långfredagen var ett gäng ungdomar och tävlade i Eskilstuna på en tävling med namnet Munktellarenans ungdomsspel. HAIS kom 2:a i poängtävlingen och inkasserade 2 000,- till föreningens kassa. GRATTIS och ett STORT TACK till Er alla som deltog.
 
Turebergsstafetten
Grattis alla Turebergstafettlöpare (fem löpare i fem lag) för en bra insats.
Speciellt grattis till vårt fantastiska F11-lag (Sandra Knesevic, Julia Edén, Evelina Jönhk, Emelie Larsson och Joy Haegermark) som tog hem en överlägsen seger (hela upploppet tillgodo).
Ett av P11 lagen nådde en fin fjärdeplats, inte långt efter varken andra- eller tredjeplatsen och P13-laget tog en välförtjänt tredjeplats.
 
Långfredag i Eskilstuna
21 apr
Ett gäng av våra yngre friidrottare valde att åka till Munkellarenan och ställa upp på inomhussäsongens absolut sista tävling. Som så många gånger förr, så var Alexander Nordkvist den som var flitigast högst upp på prispallen, nämligen fyra gånger, efter att vunnit 60m, 200m, höjd och längd. Men det var flera som gjorde bra insatser. Seger togs av Arwid Koskinen i P11 60m och 200m, samt av Viktor Hedin på 600m för P12. 
 
Terräng DM i Vallentuna
13 apr
På sliriga och delvis snötäckta banor sprang elva av våra yngsta HAIS:are årets upplaga av Terräng DM i Vallentuna.
Många fina resultat presterades. Vi gläds speciellt åt DM-segraren Victor Hedin i klassen P12 samt Alexander Nordqvists tredjeplats i klassen P13
 
Förstärkning på kastarsidan
10 apr
För fr.o.m. den 30 april kommer Jöran Westberg att tävla i vår gul-röda dräkt. Jöran är kastare och kommer från Hammarby IF och brukar placera sig i toppen på de olika mästerskapen för veteraner. Jöran som är född 1947, tävlar i klass M55, gjorde under 2002 följande bra resultat: kula (6,0) - 12,64, diskus (1,5) - 44,81, diskus (2,0) - 39,53, slägga (6,0) - 38,24.
Dessutom brukar Jöran gärna hjälpa till som instruktör. Vi hälsar dig Jöran välkommen till HAIS och tror säkert att du kommer trivas i kastarg änget
 
MARS

Regionsfinal 14 år i Örebro
26 mar
Hit hade Alexander Nordkvist kvalat och fick representera Stockholm på 60m och i höjd samt förstås i stafett. Detta trots att Alexander alltså fick möta killar som är ett år äldre. Både på 60m och i höjd, så var Alexander bästa kille född 1990 och persade på 60m med 7,80 och hoppade 166 i höjd. Sedan var han också med i det vinnande stockholmslaget i stafett. Nämnas bör också att Stockholm överlägset vann poängkampen inom Svealand
 
HAIS återigen bästa klubb i Falun
I helgen som gick var klubben med två bussar i Falun på deras stora tävling som heter Färgfemmanspelen (fd Festisspelen). Denna tävling avgjordes för 29:e gången och hade drygt 2500 starter för åldrarna 7-15 år. Här vill vi först gratulera alla ni som var där och tävlade och såg till att HAIS även i år vann poängtävlingen, denna gång före Sundsvalls FI. Sträck på er lite extra, för det här är en av landets st örsta tävlingar.
Självklart så gjordes massor av bra individuella resultat och här går inte att nämna mer än några stycken. Mikaela Westerfalk vann glädjande längd för F17 på 5,28. En annan som segrade var Arvid Koskinen genom att springa 60m i klass P11 på 8,91 och dessutom bli tvåa i längdhoppet på 4,34. Våra duktiga F15 tjejer på 60m placerade sig bra, 2:a Mariama Sambo på 8,04 och 4:a Sabrina Nkondola på 8,20. Sofia Ångström kom 3:a av 55 tjejer på 60m F13 på 8,49. I P10 kula kom Carl Sténson tvåa på 8,35 och kombinerade det bl.a med att på 600m springa på goda 2.02,18 och komma trea. Silver blev det genom Julia Edén i kula F10 på 6,48 i det 38 st stora startfältet. På tiden 1.50,12 sprang Viktor Hedin in som tvåa på 600m i P12. Jesper Granlund vann P17 h öjd på 185 .
Men frågan är om inte tävlingens största bedrift gjordes av Joakim Bäckborn född 1990, som noterade otroliga framgångar i sin mer eller mindre debuttävling. Bästa resultatet är nog Joakims segerresultat i längd på 5,92 och sedan även seger i klass P14 (mot ett år äldre) på 60m på 7,86, medan i "rätt klass" ett silver på 7,84 strax efter Alexander Nordkvist 7,83. Välkommen till friidrotten Joakim. Förresten vilket stafettlag. Alexander vann "förstås" sedan även h öjd på 162 och 600m på 1.45,76. Vilken mångkamp
 
På torsdag 27/3 är det stor premiär
25 mar
Klockan 18.00 så smäller det första startskottet på Källbrinks IP för F/P8 klassen i serieterrängen. Detta är en ny tävlingsform. Här har alla åldrar chansen att vara med och vi hoppas på många deltagare. Mer fakta finns under tävlingar. Välkomna och kom senast en timme före respektive start.
 
IUSM
17 mar
Några resultat som skall nämnas från tävlingen är:
Martin Lundkvist P17 Stav 3,98 2:a
Mariama Sambou F15 200 m 26,57 3:a och personligt rekord
Mariama Sambou F15 60 m 5:a
Camilla Kramar F17 Tresteg 12:a och personligt rekord
 
Två medaljer vid IUSM i Malmö
Vid årets IUSM så fick HAIS två medaljer av personer som gjorde "en härlig debut på USM-pallen". Det var först Mariama Sambou som på 200m tog ett jättefint brons på 200m F15, med tiden 26,57, efter först pers i semin på 26,39. På lördagen så var Mariama under 8 sek på 60m, genom att i semin slå till med 7,98. I finalen blev det sedan en femte plats. En riktigt bra sprintertalang, som nu gjorde sin första tävling och så sent som vid USM på Källbrinks IP i augusti 2002, var korgbärare.
I den spännande stavtävlingen för P17, så tog Martin Lundqvist silver på resultatet 398. Kul att det verkligen lossnat för Martin. Lossnat var rätta ordet, för om man tittar i statistiken så hittas Martin utomhus 2002 med ett resultatet som bäst med 365, satt i september och nu bara ett halvår senare så är perset h öjt till 400. Snacka om höjning.
En som var nära medalj var Camilla Kramar på 60m häck F17. De fattades bara 3/100 sek till medalj. Detta trots pers på 8,89. Nästa gång så hoppas vi att du har hundradelarna på din sida. Mera resultat se IUSMs hemsida .
Carolina Hjelt som alltid brukar ta fina medaljer kunde tyvärr ej deltaga denna gång p.g.a. sjukdom. Vi beklagar detta och hoppas snart få se dig frisk igen och som ofta högt upp på prispallen
 
IDF/IUDM i Sätra friidrottshall
11 mar
Här hade vi många aktiva med och det finns inte en chans att nämna alla, men här kommer några. Flest antal medaljer (som vanligt) tog Alexander Nordqvist i P13 klassen med 5 guld: 60m-8,00, 200m-25,32, längd-537, höjd-168, tresteg-10,92 och silver på 800m-2,20,03. En otrolig prestation.
Dubbelsegrar i stav genom Christofer von Seth i P15 på 293 och av Martin Lundqvist i P17 med första gången över dröm-4.00, f ör övrigt statistiktvåa i landet.
I F15 så hade vi några snabba tjejer, som tog varsin medalj. Vann både 60m och 200m på de fina tiderna 8,06 resp. 26,45 gjorde Mariama Sambou före kompisen Sabrina Nkondola som kom två på 200m med 26,70 och trea på 60m med 8,26. Mariama hann även med att vinna tresteget p å 10,07. Bra gjort tjejer.
Andra som visade att formen är på uppgång inför IUSM är följande F17 tjejer med årsbästanoteringar: 60m häck dubbelseger genom Camilla Kramar på 9,10 och Helena Norberg 9,35. Camilla visade även mångsidighet genom flera årsbästa längd 534 och tresteg 11,29. Sedan "som vanligt" seger av Carolina Hjelt som stötte fina 15,44. På 1500m gläds vi åt Catrine Josefssons 5.00,14 (vilket är det snabbaste någon HAIS-tjej sprungit på) och bland P17 sprang Henrik Åkerlind på goda 4.24,57. H ärligt att även våra medeldistanslöpare visar god klass.
Anna-Lisa Lundqvist gjorde en jättefin insats genom att vinna kula F12, p å fina resultatet 9,19 i ett startfält med 26 tjejer
 
FEBRUARI

Vänortsutbyte
26 feb
Nu är det dax att börja träna inför vänortsutbytet med Danmark, Finland, Norge och Sverige. Det är en enastående möjlighet att få lära känna ungdommar från våra grannländer.Välkomna önskar lagledarna Kent, Lennart och Marianne
 
9 av 61 på Globen
19 feb
Vid den stora GE-galan på Globen så hade HAIS två lag med på kombinerade stafetten med två tjejer och två killar för 12-åringar. Totalt ställde 61 lag upp och det ena laget sprang så bra att de kom på en 9:e plats i det 61 lag stora startfältet. Bra kämpat
 
Svenskt rekord av Björn Holmström
18 feb
Denna fina notering kan vi glädjande finna i resultatlistan efter Björnes guld vid veteran-SM i Eskilstuna. Grenen var viktkastning M55 och resultatet 15,84. Vilken fin comeback i HAIS-dräkten på ett mästerskap. Det blev ytterligare två guld till HAIS-are: Leif Rundby M50 längd 4,59 och Göran Nilsson M45 11,66. I detta "medaljregn" så finner vi att silver tog: Anni Sundström i 60m K45 9,47 och i kula K45 6,87. Bronsplaketter till: Annika Gustafsson i K35 längd 3,84 och i K35 kula på 6,87. Vi bugar för de här fina resultaten och hoppas p å flera framgångar
 
Ny bra tid av Nadja
Detta skedde i fredags då Nadja var nere i tyska Leverkusen och återigen sprang 800m på 2.05. Tiden denna gång blev exakt 2.05,77, vilket gav en tredje plats i denna t ävling
 
En fin utmärkelse för Nadja
15 feb
Företagarna i Huddinge delar varje år ut ett pris till en inom idrotten och en inom kulturen. De har beslutat att för idrotten så är det Nadja Petersen från Huddinge AIS som välförtjänt får priset och inom kulturen går priset till den kände konstnären Peter Dahl, så Nadja är i fint sällskap. Vi säger ett stort grattis
 
Massor av bra resultat
4 feb
Det var inte bara i Glasgow som det tävlades under helgen, utan i Sätra Friidrottshall var det full fart både lördag och söndag. På lördagen var det Lilla GE-galan och i resultatlistan finner vi bl.a flera segrare: 60m häck F17 Camilla Kramar 9,27 - Kula P10 Carl Sténson 9,04 och tre guld genom otroliga Alexander Nordkvist P13 60m 8,03/längd 5,00/höjd 162, men det var inte bara en topp, utan en fin bredd med fem lag p å 4x200m F/P12:

På söndagen var det Raka Spåret, med de äldre och även här goda resultat. Dubbelseger i kula F17 med Carolina Hjelt i topp på 14,34 före Johanna Wikström 12,67. Snabba på 60m var "HAIS-segrarna" i F15 Mariama Sambou 8,14 - F17 Helene Norberg 8,03 och silverplats av Magnus Linder på 7,01. Pers även av Martin Lundqvist som hoppade 382 i stav P17. Den numera roterande Linus Bernhult vann kula p å 15,50.
 
JANUARI

Nytt rekord av Nadja i Glasgow
Fin landslagdebut av Nadja Petersen på 800m vid femlagsmatchen. Nya perset är nu på 2.05,08, vilket i det jättetuffa fältet räckte till en tredjeplats, efter bl.a världsettan Jolanda Ceplak från Slovakien. Så nu kommer förstås frågan upp igen, om inte 800m är den distans som passar bäst för Nadja. Det är ju många som sagt detta. Det var i alla fall en fin insats och framtiden f år ge svar på detta påstående
 
Tre nya Haninge Open-rekord
Vid helgens tävlingar i Torvallahallen, så gläds vi speciellt åt att tre HAIS-are t.o.m. satte nya Haninge Open-rekord. De tre är: Arvid Koskinen P11 längd - Alexander Nordkvist P13 längd - Carl Sténson P10 höjd.
 
Landslagsdebut på 800m för Nadja
Nadja Petersen har blivit uttagen att springa 800m vid inomhuslandskampen i Glasgow den 2 februari. Detta är en femlandskamp mellan GBR-SWE-CZE-RUS-ITA. En verkligen intressant start och en härlig utmaning för Nadja. Vi önskar dig ett verkligt LYCKA TILL och du skall veta att vi håller alla våra tummar hårt
 
Välkommen tillbaka i HAIS-dräkten efter 40 år
27 jan
För det var vad som skedde när Björn Holmström ställde upp vid lördagens VDM-tävlingar i Sätra Friidrottshall. Björne visade bl.a sina adepter att rutinen från många landskamper mm i slägga sitter i och vann nu lätt viktkastningen på 16.66, med 10 kg vikten.
HAIS hade många framgångar och fick ihop totalt 11 medaljer, och vi presenterar här våra nya distriktsmästare. Förutom Björnes guld i M55 vikt, så vann även Leif Rundby M50 längd på 4,64, Annika Gustafsson K35 kula 7,37, Annie Sundström K45 kula 6,95. Vi säger grattis till er alla.
 
Inlagda Gurkspelen
Denna tävling går förstås i gurkstaden Västerås. Här är flera HAIS-are med och vi hänvisar till arrangörens hemsida: www.vfk.u.se. Men vi känner att vi måste berätta om de segrare som vi finner i resultatlistan. Så ett speciellt grattis till följande guldmedaljörer och många fina pers: Alexander Nordkvist med fyra segrar i P13 60m 7,98, 200m på 25,59, höjd 162 och längdhopp 5,25 m och dessutom en andraplats i kula på 10,29m. Nadja Petsersen 800m 2.06,47. Nytt fint seniorklubbrekord i F17 kula av Carolina Hjelt överlägset på 15,44, Carl Sténson P10 höjd 137, Arvid Koskinen P11 Längd 437, Viktor Hedin P12 800m 2.29,58
 
Scandic stipendium till Carro
I samband med Scandic Indoor Games så fick Carolina Hjelt välförtjänt Scandic Hotel Kungens Kurvas idrottsstipendium för 2002. Carro var den tredje HAIS-are som fått detta fina stipendium på 5000:-. Tidigare s å har Nadja Petersen och Annika Hjelm fått det