Nyhetsarkiv 2008
 

Två nya ansikten på kansliet
20 dec
I dagarna har två nya börjat på kansliet. Vi hälsar Britt-Maria Heneker och Henry Skoglund välkomna till HAIS. Brittis kommer att jobba med administation och allt som hänger med detta. Henrys huvuduppgift kommer att vara fastighetsskötsel och vaktmästerisysslor.

 
Bengt bästa framtidstippare
20 dec
För knappt ett år sedan gav vi er alla här på vår hemsidan möjligheten att tippa säsongen 2008. På de 20 frågorna var Bengt Petterson bäst att tippa och fixade 12 rätt, facit. På pallen var sedan i turordning efter utslagsfrågan två andra kastare, Annelie Schöldström och Carolina Hjelt. Priser kommer med posten. Lättaste frågan var fyran, som nästan alla hade rätt på och svåraste frågorna var fråga 11 och 19, där endast ett rätt hittats.
 
Rekord direkt av Frida och Nigusu
17 dec
Vid helgens tävlingar i Sätrahallen var det många HAIS-are med och visade att de har tränat bra under hösten. Bl.a. sattes det direkt två åldersrekord av Frida Persson och Nigusu Solomon. Grenar och resultat var: längd F11 med 4,29 och 1000m P14 på 2.53,24. 
 
Kort rapport från Bore cup
9 dec
I helgen var 12 st HAIS-are i Gävle och sprang första deltävling av fyra i Bore Cup. Bäst lyckades Caroline Östlund som blev tvåa. Bästa kille var Mika Repo som blev femma. Mera detaljer på löpargruppens egen hemsida och i resultatlistan.
 
Tina slog K40-rekord i debuten
9 dec
Vid helgens lilla tävling kallad dubbelstöten stötte Tina Trensmar nytt rekord redan i sin inomhusdebut med 8,78. Jöran Westberg "prickade hålet" genom att tangera sitt eget M60-rekord så här direkt.
 
Våra veteraner är bäst i landet
7 dec
Visserligen ingen nyhet, men nu är det framräknat exakt och Veterankommittén har kommit med en sammanställning som visar att våra duktiga veteraner vann årets poängtävling från alla veteran-SM tävlingar överlägset. Ett stort grattis till dettta. Vi tog poäng på samtliga VSM-tävlingar, vilket vi var ensam förening om. Segern grundlades dock genom vår dominans på Stora VSM inomhus och utomhus.
Totalt fick våra veteraner ihop 560,5 poäng följt av IS Göta, Helsingborg med 260 poäng och Rånäs 4 H med 235 poäng. Dessa 3 föreningar stod i en klass för sig och var de enda som fick mer än 200 poäng. Inte mindre än 228 föreningar tog minst 1 poäng på 2008-års VSM-tävlingar.
Nu är siktet ställt mot 2009 års säsong, som startar med IVSM i Storängshallen den 14-15/2. Till alla våra duktiga veteraner hälsar vi dessutom två nya välkomna: Anders Ohlson-56, duktig hoppare från KFUM Örebro och Kalle Auvinen-40 som framförallt är duktig i spjut.
 
NOVEMBER

Alexander med i Team Barcelona
28 nov
Vår duktige sprinter Alexander Nordkvist har av Friidrottsförbundet blivit uttagen som representant i denna stora satsning inför EM i Barcelona 2010. Med är även hemmatränaren Mikael Wirstedt. Totalt är det 74 aktiva och 50 hemmatränare som är nominerade i denna imponerande satsning på toppbredd. Den första anhalten är en stor samling i Växjö den 5-7/12. Lycka till! 
 
Härlig säsongspremiär
21 nov
Säsongen går ihop så här års, i helgen stod både Tömilen och Första Chansen på programmet. SSedvanligt arrangerade HAIS säsongens första inomhustävling, Första Chansen, i Storängshallen. Precis som vanligt gick arrangemanget mycket bra. Det var väldigt många unga HAIS:are igång, allt från födda 2002 till 1996.
Om man tittar i resultatlistan hittar man massor av fina insatser av våra rödgula. Bl.a. var det 17 som tog hem guld. En bidragande orsak till en del framgångar kan vara den insast som ett antal aktiva födda mellan 1993 och 1995 stod för när de agerade coacher/faddrar för aktiva födda mellan 1998 och 2000. Det var andra året på raken som denna mycket uppskattade verksamhet bedrevs. Tanken är att detta ska få uppföljning i den vanliga träningen också. Nästa år är det dag att utöka coacherna med aktiva födda 1996. Bättre åtgärd för att skapa HAIS-anda för framtiden är svår att hitta.
Vi måste även ta tillfället i akt att tacka alla funktionärer som jobbade mycket bra både på plan och i servering, funktionärshöran m.m. Dessa, som extra glädjande var ovanligt många till antalet, gjorde denna premiär till en riktigt fin tävling.
 
Middag för hedersmedlemmarna

21 nov
Den årliga middagen för HAIS hedersmedlemmar avnjöts onsdagen den 12 november på Rio Grande. Här blandandes nostalgin med det mexikanska kökets menyer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Höstavslutning på Enskede Värdshus
18 nov
Torsdagskvällen den 13/11 bjöd på den årliga träffen för aktiva 15 år och uppåt med tränare som en avrundning på säsongen. Först började kvällen med en pastabuffé som gladeligen åts av de 76 deltagarna denna kväll. Lite senare var det dags för JSK:s ordförande Mats Krigh att redovisa de framgångar som varit under året och delade ut priser till årets bästa löpare,
hoppare och kastare baserat på mångkampstabellen. Även det vinnande Nordeakamps-laget fick komma upp och emotta ett pris för sina fantastiska framgångar i Växjö.
Det hela avslutades med en kort information om vilka viktiga tävlingar som kommer under säsongen och alla fick ett varmt lycka till med den kommande säsongen 2009.
Kvinnor
Löpning Sandra Knezevic 200m 12,35 886p
Hopp Erika Chytraeus höjd 1,62 759p
Jasmine Burestam höjd 1,62 759p
Kast Annika Hjelm slägga 60,26 1262p
Män
Löpning Alexander Nordkvist 200m 21,17 967p
Hopp Adam Chiguer längd 6,84 776p
Kast Axel Bernhult diskus 47,91
 
Tömilen i kortbyxor
17 nov
Beträffande detta lopp i Lill-Jansskogen kan du på löpargruppens hemsida läsa ett bra reportage med bilder. Tydligen var det åtminsone vid starten väder för kortbyxor som gällde. I damernas lopp gläds vi åt att Susanna Damm nu verkligen är med på allvar igen, genom att komma på en fin andraplats. Även Christina Hultman var med i toppen och kom 5:a. Bästa HAIS-are i killklassen var Anders Ortfelt som kom in på en god 13:e plats.
 
Oktober månads friidrottare i Sverige, KAJSA BERG!
9 nov
Svenska Friidrottsförbundet har glädjande tilldelat Kajsa Berg denna fina utmärkelse, efter det mycket fina marathonloppet i Ljubljana den 26/10. Där krossade Kajsa sitt personliga rekord med sju minuter och sprang in på fina 2.44,18. Detta som årets final på en otroligt säsong med stora, stora framsteg på alla sträckor 1500m och uppåt. Vi gratulerar till både den fina säsongen och denna utmärkelse. Det är för övrigt första gången som en HAIS:are har fått denna utmärkelse.
 
Huddinge ansluter sig till Sport Campus Sweden
3 nov
För att förbättra möjligheterna till elitidrottare att kombinera studier på högskola och universitet med kvalificerad träning så har Huddinge kommun som första kommun utanför Haninge anslutet sig till Sport Campus Sweden, mer information. Detta ger nu möjlighet för dig med "en röd tråd" att redan från årskurs 6-9 välja en profilen friidrott på Nytorpsskolan, sedan gå vidare på FIG Sjödalen och nu sedan vidare genom Sport Campus Sweden.
 
OKTOBER

Kajsa krossade rekordet på maran!

Glad Kajsa med prischecken Glad Kajsa med prischecken

28 okt
I Slovenska Ljubljana sprang Kajsa Berg så fort på söndagen att det blev en sjätteplats och hon persade med 7 min på maran till det nya jättefina klubbrekordet på 2.44,17. Vi gratulerar till denna fina tid som ger placering 5 i Sverige i år. För övrigt samma statistikplacering som Kajsa sedan tidigare innehar på halvmaran. Kajsas intressanta mellantider: 5km-18.38, 15km-56.00, 20km-1.15.02, 21,1km-1.19.11, 25km-1.35.50, 26,1km-1.38.46, 30km-1.54.15, 36,1km-2.18.29, 42,2km 2.44.17. Mera intressanta siffror på "Kajsas framfart" är utvecklingen från 2007 till 2008: 5000m: 18,48-17,34, 10000m: 37,04-35,38, halvmaran: 1.22-1.17, marathon: 2.55-2,44. PUH. Det fanns fler HAIS-are som sprang väldigt bra på Ljubljanski Maraton. Johan Sand sprang på 2.37,51, vilket är Johans bästa tid på flera år. På halvmaran persade Mika Repo med 1.14,10. Nu har det härliga skett att vi har HAIS-are både på både manliga (Colm 8:a och Johan 20:e) och på kvinnliga sidan i Sverigetopp på maran. Vi passar också på att gratulera Kim Hedbom för kämpandet som coach och lycka till i framtiden alla omnämnda och alla ni andra.
 
Fyra segrare i Hellasloppet
23 okt
Denna trevliga händelse skedde i helgen vid Hellasgården i Nackaterrängen. De som vi gratulerar till segrar i sina klasser är i F11: Frida Persson - P11: Fredrik Kihlblom - F13: Sophia Persson - P15: Sven Lundqvist.
 
Pernilla och Christian förstärker
22 okt
HAIS har fått två unga och duktiga förstärkningar med två nya kastare. Vi hälsar Pernilla Vittikko och Christian Hansson-Bergén välkomna till HAIS och passar på att önska ler båda lycka till i framtiden.
Pernilla, som är född 1988, kommer från Haparanda och planerar att flytta till Stockholm för studier. Specialgrenen är spjut och i somras blev det fina 42,95 som längst. På JSM blev det en fin silverplats. I Sverigestatistiken för seniorer ligger Pernilla på en 11:e plats och bland juniorerna som tvåa.
Christian, som är född 1990, kommer nu åter till HAIS efter att i några år tävlat för Nyköping och kommer nu alltså ha samma tävlingsdräkt som sina yngre duktiga kastarbröder Mattias och Jonas. Christian studerar numera i Stockholm. En titt i Sverigestatistiken visar att Christian i P19-klassen ligger på plats 3 i slägga med 63,35 (6,0 kg) och på plats 9 i diskus med 41,08. Med seniorsläggan blev det i år 52,44.
Den enda som lämnat föreningen är Malin Winqvist som går till Hässelby SK, där hennes tidigare klubbkompisar och tränare finns. Vi önskar dig lycka till i framtiden.
 
Aldrig mer...

Anders och Hreinn Foto: Kenneth Andersson Anders och Hreinn Foto: Kenneth Andersson

20 okt
"Aldrig mer..." - Det och liknade uttryck som "Det jobbigaste jag varit med om" hördes ibland deltagarna vid målgången av Tjurruset, efter de sprungit den verkligen tuffa banan i den blöta terrängen vid Visättraskogarna på lördagen.
Bästa tjej bland de våra, Monica Kingstedt och bästa kille Hreinn Juliusson. I de yngre upplagan, kallad Kalvruset så hade vi flera stycken i topp och tom segrar i klass P98 och F98 genom Fredik Kihlblom resp. Erika Sandberg. På en fin andraplats sprang Otto Kingstedt in i klass P94.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colm raderade ut ett 25-årigt klubbrekord på maran
20 okt
Colm O´Callaghan var i helgen och sprang marathon i Amsterdam och sprang in på den fina tiden 2.31,47. Vi gratulerar till detta nya klubbrekord, som förstås också är ett nytt M35-rekord, då Colm är född 1973. Med detta klubbrekord, så har vi samma rekordhållare både på hel och halvmarathon.
 
Hög stämning vid den första HAIS-dagen

16 okt
I lördags arrangerade HAIS för första gången ett arrangemang för samtliga medlemmar i HAIS med vänner och familj inbjudna. Vi valde att kalla arrangemanget "HAIS-dagen". Huvudsyftet med dagen var i första hand att bygga den s.k. HAIS-andan. Det bjöds bl.a. på tipspromenad, lotterier, trekamp för förälder/barn, chans att vinna vandringspris i jämnaste resultat på 40m, längd och kula, loppmarknad m.m. Det kanske var det faktum att dagen arrangerades för första gången, men tyvärr saknade vi ganska många av våra medlemmar. De som var där hade desto trevligare. Vi återkommer nästa år och då har vi förhoppningsvis ännu fler på plats.
Klubben har växt otroligt mycket de senaste åren och det är viktigt att alla känner sig delaktiga trots klubbens ökade storlek. Därav satsningen på att skapa HAIS-andan. Det är självklart mycket positivt att klubben växer och vi ser hela tiden bevis på vår framgång. Utvecklingen innebär dock utmaningar, bl.a. ekonomiska och organisatoriska, för oss. Hur ser vi till exempel till att matcha de oundvikliga ökade kostnaderna med nya intäkter? Därför var tanken att HAIS-dagen också skulle generera nya intäkter. Där gjorde bl.a. många av våra ungdomar stora insatser genom att springa HAIS-galoppen. Det var dock också många andra fuktionärer som bidrog till att klubben när dagen var avklarad hade lyckats få in ca 37 000 kr till HAIS, varav en del direkt går till de träningsgrupper och aktiva som ställde upp och sprang galoppen.
HAIS-dagen öppnade officiellt kl 11 men redan från kl 10 var inlämningen till loppmarknaden öppen. Eftersom inbjudan till dagen kom relativt sent var det osäkert om det skulle lämnas in några saker. Det visade sig dock att det var många som var intresserade av att stödja HAIS genom att göra sig av med sin "överlast" hemma. Det innebar att det fanns möjlighet att göra riktiga loppisfynd.
Under dagen fanns det möjlighet att köpa HAIS-kläder och göra riktiga skofynd hos Löplabbet. Vidare var Folkspel på plats och ordnade vinst varje gång för de som tog med sig en bunt Sverigelotter för försäljning åt HAIS. Självklart var serveringen öppen.
Alla som kom fick chansen att gå en för dagen specialkomponerad tipspromenad. Det var 15 frågor (och en utslagsfråga som inte behövde anvädas för att kora segraren) som framförallt handlade om HAIS nu och då. Segrade gjorde Nette Thorgren med 13 rätt. Vinsten var tre Sverigelotter. Jag vet inte om det blev någon högvinst, hoppas kan man ju.
Det utdelades fyra stycken vandringspris under dagen. Det var fina pokaler som nu får vårdas av innehavarna under ett år till nästa års HAIS-dag. De grenar som var aktuella var trekampen för föräldrar/barn samt jämnaste resultaten i grenarna 40m, längd och kula.
I trekampen som var en partävling för en förälder och ett barn, född 1997 eller senare, deltog 17 lag i grenarna längdhopp, precisionskast med boll samt stafett 2x100m. Det var uppenbart att det fanns en del prestige och stämningen var mycket hög när de olika grenarna avgjordes. Det var spännande ända fram till sista heatet i stafetten. Segrade och tog hem den största pokalen gjorde familjen Hillenfjärd med Ludvig, född 1997, som ankare.
Under tiden som trekampen avgjordes var det öppet för alla att testa sin förmåga att prestera jämna resultat. Det hela gick ut på att man fick två försök och skulle försöka ha så liten differens som möjligt mellan de två försöken. I kula lyckades Thomas Ekholm allra bäst med en differens på 2 cm då han stötte 8,86 i första stöten och 8,84 i den andra. På 40m var det två löpare som sprang de två loppen med en differens på endast 1 hundradel. Det var Anton Nilsson och Amanda Karlsson som lyckades med det. Eftersom det bara finns ett vandringspris var juryn tvungen att skapa ett detaljerat regelverk. Det bestämdes att det skulle premieras att springa fortare i det andra försöket vilket innebar att Amanda Karlsson, som sprang på 6,48 och 6,47, fick lämna Storängshallen med vandringspriset. Allra jämnast var det dock i längd. Här lyckades Julius Geiryd med bedriften att hoppa 1,42 i båda sina hopp. Det var han ensam om och även Julius får nu chansen att vårda vandringspriset under ett års tid.
I samband med att priser utdelades till de aktiva under HAIS-dagen passade klubben på att uppvakta aktiva som utmärkt sig på olika sätt under 2008. Det gällde bl.a. aktiva som tagit medalj vid SM, deltagit i landskamper och/eller internationella mästerskap. Vi har också haft en hel del framgångsrika ungdomslag under året. Dessa uppvaktades ockaå. Det gällde det lag som i augusti vann Nordekapmpen, inofficiellt lag-SM för 14-15-åringar. Det gällde också de tre segrande lagen (F/P11, F/P13 och F/P15) i årets Stockholm Cup. Första gången någonsin som en och samma klubb tagit hem samtliga tre klasser under samma år.
[De yngre löparna gör sig redo för start] Dagen avslutades med två heat i HAIS-galoppen. Galoppen gick ut på att löparna skulle springa så många varv som möjligt på 15 minuter eller 30 minuter (stora galoppen för övriga löpare). Dessa löpare hade inför loppet skaffat sig sponsorer som åtagit sig att betala en viss summa per varv som löparen sprang. För aktiva yngre än 15 år gick hälften av pengarna till HAIS "kassakista" och den andra hälften till den aktives träningsgrupp för valfria aktiviteter. För de äldre fanns på motsvarande sätt en möjlighet att utöka sitt träningsbidrag.
I det lilla loppet startade 17 tappra löpare födda mellan 2001 och 1997. Den löpare som sprang in flest pengar var Stina Bergwik, född 1997, som spang in 850 kr då hon tog sig runt 17 varv. Flest varv sprang Axel Karila, Marion Sackey-Mensah, Frida Persson och Peter Heen som alla sprang 18 varv. I det stora lopet startade 39 löpare. Flest pengar ordnade Oliver Färjsjö, född 1996, som sprang in hela 4 968 kr när han sprang imponerande 36 varv. Flest varv i det stora loppet sprang Viktor Hedin och Hreinn Juliusson som båda sprang 41 varv.
 
Hässelbyloppet
15 okt
I år var Hässlebyloppet rekordstort och avgjordes i ett härligt höstväder. Allra bäst bland de rödgula var på tjejsidan Kajsa Berg med en fin 6:e plats . Bland grabbarna sprang Mika Repo in på en bra 29:e plats.
 
KM blev sista tävling på gamla banorna
15 okt
Vårt klubbmästerskap för ungdomar 7-14 år samlade 105 tjejer och 78 killar till en fin mångkampsdag på Källbrinks IP. Största klassen var F8 med 23 tjejer. Det var totalt 183 ungdomar som tog sista chansen att tävla på den gamla beläggningen och samtidigt göra en bra avslutning på årets arenasäsong.
Följande Klubbmästare korades: F7: Madeleine Forslund, F8: Linnea Stadell, F9: Carolina Eriksson, F10: Marion Sackey-Mensah, F11: Emilia Stenström, F12: Amanda Karlsson, F13: Hannah Svensson, F14: Caroline Kihlblom, P7: Hampus Alkgård, P8: Christoffer Glimtoft, P9: Jonathan Bergdahl, P10: Fredrik Kihlblom, P11: Anders Söderström, P12: Martin Wallin, P13: Calle Moskuvaara, P14: Fredrick Ekholm.
Under dagen gjordes en mängd bra resultat och tre nya klubbrekord såg dagens ljus: F10 längd av Marion Sackey-Mensah på 421, Emelia Stenström bättrade på sitt eget rekord på 400m F11 till 69,64 och Amanda Karlsson tog över Carolina Hjelts tidigare rekord i kula F12 efter att stött fina 11,51. 
 
Huddinge är bäst!
15 okt
Denna trevliga och tydliga rubrik kan du läsa på 08Fri:s hemsida. Anledningen till rubriken är att man har räknat ihop årets DM-poäng. Av artikeln framgår också att vi inte är bara starka i någon särskild åldersklass utan att vi inte har någon svag årgång någonstans. Det framgår av följande serie för 2008: MS – tvåa, KS – etta, P19 – etta, F19- trea, P17 – etta, F 17 - etta, P16 – etta, F16 – trea, P15 – etta, F15 -etta. HAIS lägger således beslag på sju förstaplatser av tio möjliga.
Du kommer väl ihåg att vi även vann alla tre åldersgrupper 11 - 13 - 15 år vid årets Sth Cup.
Vi ska inte heller glömma våra duktiga veteraner som är unika på årets VSM-tävlingar och toppar SM-ligan med en ointaglig ledning. Med våra 557,5 p har vi mer än dubbelt så många poäng som 2:an IS Göta med 254 p. Därefter följer Rånäs med 231p. Huddinge har tagit poäng i årets samtliga VSM och det är de ensamma om. 215 föreningar har hittills tagit minst 1 VSM-poäng 2008. Hela listan finner du på förbundets veteranhemsida. Stort tack och grattis till alla aktiva, tränare och ledare som gjort detta möjligt och vi spänner väl bågen med uttrycket att i år var vi otroligt bra men nästa år blir vi ännu bättre.
 
Åtta klassegrar vid LTT-loppet
14 okt
Under hemska väderförhållanden sprangs detta 30-års jubilerande lopp (Lilla Tullinge Tumba-loppet) vid Brantbrinks IP i Tullinge förra söndagen. Våra löpare kämpade otroligt bra och tog för andra året på raken hem lagpriset. Grattis till det! Dessutom blev det åtta klassegrar och de var: F/P5: Julius Geiryd, F11: Frida Persson (med 3 tjejer i topp), P11: Fredrik Kihlblom, P13: Nigusu Solomon, F17: Christina Hultman, P17: Juluis Hreimu, K/M motion: Anders Berglund, Män elit: Mika Repo.
 
Fin seger av Nigusu vid Lidingöloppet
2 okt
Vid helgens Lidingölopp gratulerar vi speciellt Nigisu Solomon för den fina segern i P13-klassen. Men vi hittar ännu flera topplatser: P10 2) Fredrik Kihlblom och 10) Samuel Persson - F8 6) Alva von Gerber - F10 8) Frida Persson. I stora 30 km-loppet var Catharina Sundelöf bästa HAIS-tjej med placering 15. Bäste kille var Johan Sand med placering 52.
 
SEPTEMBER

Rapport från Kastdagen

28 sep
Lördagen 27/9 genomförde vi en kastdag. Den samlade ett 30 tal unga förmågor som ville prova på de fyra kastgrenarna. Dom instruerades av de äldre kastarna i kastgruppen och såg ut att ha väldigt roligt. Kul för de yngre att få träffa aktiva som kommit lite längre i utvecklingen. Vi ser fram emot att utveckla det här ytterligare i framtiden, kanske bilda en kastgrupp med yngre aktiva. Tack till alla i kastgruppen som ställde upp och instruerade de yngre klubbkamraterna.
 
 
 
Tre medaljer vid VSM femkamp
28 sep
Förra helgen var några av våra duktiga veteraner i Mora och var med på VSM i femkamp. Här blev det två guld, genom att Ulf Olsson vann M50 på 2179p och Antti Lindstedt M55 med 2443p. I klassen M45 kom Johan Löfstedt trea med 1922p.
 
Mera bevis på Kajsas fina utveckling
22 sep
Detta kunde man i helgen se i Arboga då Kajsa Berg traditionsenligt sprang det tuffa 23 km långa terrängloppet Lassemajaloppet i sin gamla hemstad Arboga. Trots dåliga förberedelser med halsont och feber en längre tid, blev det nu sex minuter snabbare tid än förra året. Den fina segertiden blev: 1.31,25.
 
Huddinge AIS = Bäst i Stockholm!

21 sep
För fyra år sedan skapades tävlingsformen "Stockholm Cup" av 08Fri. Det är en säsongsavslutning för ungdomarna i Stockholm. Tävlingen avgörs i lagform och vinnarföreningen i respektive åldersklass (F/P11, F/P13 och F/P15) kan titulera sig som "bäst i Stockholm". För första gången lyckades en förening att ta hem samtliga åldersklasser och det var naturligtvis en höjdare då det var HAIS som lyckades. Tidigare år har HAIS lyckats ta hem två klasser, men i år kom pricken över i:et då HAIS med goda marginaler lyckades vinna alla klasser. Att HAIS dessutom var ensam förening om att ha med två lag i F/P11 och F/P13 understryker bara att HAIS just nu är den bästa ungdomsföreingen i Stockholm. En liten analys av den fantastiska segerhelgen ger följande information. Vi var t.ex. bäst i alla de 6 grupperna, 11-13-15 år, alltså både för tjejer och killar. Rubriken "Bäst i stan" är ingen överdrift utan en verklighet. Det visar slutpoängen. Om vi tittar på alla de fina inviduella resultaten så framkommer det massor av topp-prestationer. Här kommer några. I äldsta pojkklassen, P15, var det nästan rent hus, med bl.a. 41,09 av Robin Nordkvist på 300m häck (=4:a på Sv.statistiken i år), en härlig dubbel av Viktor och Alexander Björnberg på 1500m hinder och vinst av 14-årige Fredrick Ekholm i både höjd och tresteg. I klass P13 imponeras man kanske mest av Calle Moskuvaaras fina 579 i längd och våra övriga segerkillar med dubbeln i kula med Ludvig Edén som vinnare före Gabriel Heen och Jacob Borsséns vinst i spjut. De yngsta grabbarna P11 hade också segrare i form av Jesper Arbinge på 60m och Simon Hector på 600m samt i stafetten på den fina tiden 44,00. Om vi så tittar på tjejernas prestationer, hittar vi en bra tid av Jasmine Burestam på 300m häck med 46,03 (=6:a i Sverige F15) och dubbeln i slägga med Josephine Larsson pers med 45,57 (=5:a i landet) före Eleni Larsson. I de yngre tjejklasserna var det i hopp som det noterades de bästa resultaten, bl.a. Hannah Svensson som hoppade 496 i F13 längd och i F11 Emilia Stenström som hoppade nytt klubbrekord i höjd med 148. Vi tackar alla för dessa fina insatser och önskar er lycka till i framtiden.
 
Fina insatser av löparna på Stadion
21 sep
Under den gångna veckan har det varit två arrangemang på vår vackra Olympiastadion. Trots att många HAIS:are inte kunde ställa upp p.g.a. av sjukdomar nåddes flera goda resultat. Först var det Stockholmsmilen, där tjejerna visade mest "go" och där vi återigen glädjande såg Susanna Damm med i gänget och hon sprang in på en fin 5:e plats. Som 7:a kom Petra Kindlund. På onsdagen var det dags för ALJ-open, med samtidigt inlagda DM, och där sprang Caroline Rönnlund till sig en bronspeng på 5000m och på herrarnas 10000m var Mika Repo vår snabbaste denna dag. Vi måste också nämna Bill Krohn som med 34,53,26 nu såg till att han har alla våra M50-rekord från 800-10000m. 
 
Seger för både Sanna och Frida i Järnaloppet
17 sep
Välkommen tillbaka Susanna Damm efter att blivit mamma och nu dessutom på bästa sätt genom att vinna damer elit på Järnaloppet. Det var t.o.m. dubbelt HAIS genom att Lena Kullstam var tvåa. I klassen F11 vann Frida Persson den 2,8 km långa bana. 
 
Klubbrekord av Fredrick och Sofia i Karlskoga
16 sep
Som vi berättade inför helgen var det många HAIS-are uttagna i "stadslaget" för att tävla för Stockholm vid årets Svealandsmästerskap. Flitig på prispallen var Calle Moskuvaara med tre silverbesök, för övrigt samma antal gånger som Fredrick Ekholm, som i P14 vann höjden och i tresteg dessutom fixade dröm-tretton med ett hopp på nya klubbrekordet 13,37. En annan segrare hittar vi också i Ludvig Edén som vann kula P13 på 12,16. Det andra klubbrekordet svarade Sofia Tjernberg för i slägga F13 med 37,87. Silver tog båda F13-tjejerna Emma Kullin och Louise Gabrielsson och här var grenarna kula och stav. Silver även av Sean Andersson på 80m P13.
 
Sjödalsgymnasiet bäst igen!
15 sep
Sjödalsgymnasiet blev återigen bästa skola på skol-SM. Stort GRATTIS till denna superinsats, för övrigt 5:e gången i rad som bästa skola i landet. Många, många fina insatser gjordes under de tre dagarna på en kall Sollentunavall. Flest gånger på prispallen var Arwid Koskinen, med tre besök, efter guld i kula, silver i spjut och brons i diskus. I spjut var han för övrigt efter Mattias Hansson-Bergén som vräkte på med ett nytt sverigebästa och klubbrekord på fina 61,04.
Bland aktiva från Sjödalsgymnasiet i resultatlistan hittar vi Anna-Lisa Lundqvist och Elin Wåhlin som tog silver på hinder respektive brons på 3000m. I resultaten hittar vi också många andra HAIS-are som gjorde jättefina insatser, t.ex. guld av Tom Kling Baptiste på 100m, nu med 10,85, och av Frida Åkerström med 13,82 i kula. Silver togs av Victor Hedin på 800m med 1.58,35. Gustav Fridh från Nytorpsskolan vann tresteget på fina 12,94 och tog brons i längden med 615. En av helgens flitigaste på pallen var Robin Nordkvist som var framme fyra gånger : 100m, 300m, 110m häck (på nya P15-rekordet 14,29) och 300m häck: Stort tack för alla fina insatser. 
 
Sex klubbrekord vid EMG i Malmö
14 sep
Denna förkortning betyder European Masters Games och har pågått i många sporter i Malmöområdet. I resultatlistan hittar vi två HAIS-are och det är mångsidiga Gunnel Tolfes som i klass K50 hade stora framgångar, med bl.a. klubbrekord på 100m, 800m, 1500m, 300m häck och i kula. Mike Hazelwood var med i kasten och framförallt hans rekord i slägga med 46,05 går till historien.
 
Klubbrekord igen av Emilia och 13 guld
8 sep
Detta hände vid Täby open i helgen och klubbrekord svarade allsidiga Emilia Stenström för på 800m F11 med den fina tiden 2.38,05. Flest HAIS-are på pallen var det i kula P13, där alla tre platserna intogs av HAIS-are.
 
Fyra klubbrekord och 20 medaljer på stafett-DM
8 sep
Rekord är som det heter till för att slås och det blev det när årets stafett-DM avgjordes på Källbrinks IP, alla på distansen 3x600m. Det var de duktiga tjejerna i F11 som noterade 6.10,29, vilket var en putsning med exakt 7 sek. Det andra rekordet denna första dag var i klassen P13 och tiden blev 5.14,96 vilket var ca 7,5 sek bättre än det gamla rekordet. Andra dagens rekord svarade P11 för med att springa på 5.39,49, en förbättring med 9,5 sek och sedan även P13 som hade 5.14,96 och även här en stor rekordförbättrning, drygt 7 sek. Grattis till detta och till alla löpargrupperna. Eller som veteran Sköldsäter säger "tänk att man nu också kan betrakta HAIS som en löparklubb".
 
Carro tog hem silver på JNM22
7 sep
Vid helgens Nordiska juniormästerskap (under 23 år) i finska Tammerfors blev det ett silver för Carolina Hjelt i kula, efter en stöt på 14,55.
 
Kajsa SM fyra på nytt klubbrekord
7 sep
Trots ett riktigt sk..väder sprang Kajsa Berg in på en jättefin fjärde plats på SM i halvmaraton på lördagen. Tiden blev så bra som 1.17,50. Detta efter att ha sprungit andra halvan fortare än den första. Grattis till dessa stora framsteg "Team Kajsa & Kim" på en så krävande distans, där det inte bara är att komma igen nästa vecka om det inte går så bra. Klubbrekord satte också Colm O´Callaghan med 1.12,42 och med detta placerade han sig som 32:a i det stora startfältet av herrar.
 
Bevis på att vi är bäst i landet 14-15 år

Segerlaget Segerlaget

2 sep
Denna stora historiska händelse skedde då lagtävlingen Nordeakampen för pojkar och flickor avgjordes i Växjö i helgen. Men det var verkligen hårt motstånd då vi totalt vann på 33211p endast 17p före Ullevi och trea var IFK Växjö. Här var verkligen allas poäng viktiga, då dessa 17p faktiskt motsvarar mindre än t.ex. 1 cm i längd eller någon 100-del på 100m. Denna vinst är ett steg framåt då vi de senaste två åren kommit tvåa i motsvarande lagtävlingar. För övrigt kan nämnas att våra ungdomar denna gång fick ihop drygt 4000p mer än i vårens kvalmatch. I resultatlistan hittar du massor av goda resultat och som sagt var alla resultat mer viktiga än någonsin.
Som nummer ett vill vi framhålla Fredrick Ekholm som är i Sverigetopp i höjd med 193cm. Smaka på den höjden och kom ihåg att Fredrick dessutom bara är 14 år. Att det även blev P14-rekord på 100m häck med 14,82 och fina 589 i längd, gjorde förstås inte helgen sämre. Längdtävlingen vanns dessutom i det 104 killar stora startfältet av vår Gustav Fridh på 621. Andra klubbrekord som slogs var av Robin Nordkvist på 100m häck med 14,31 och han raderade därmed ut Christer Holgers rekord sedan 1989. Inte nog med det för på 800m sprang Nigusu Salomon på nya P13-rekordet 2.09,60. Jonas Hansson-Bergén kastade 44,16 i spjut och ligger nu som 6:a på P14 Sverigelistan. Bland tjejerna imponerade Jasmine Burestam mest med 526 och 157 i längd respektive höjd, samt inte minst en otrolig sista sträcka på den avslutande stafetten.

 
VNM Brons till Jöran och klubbrekord av Annelie
2 sep
Det var inte bara Helsinki som var finsk arrangörsort den gångna helgen. För till en liten ort vid namn Jalasjärvi norr om Tammerfors åkte Jöran Westberg och Annelie Schöldström för att tävla på VNM i kastfemkamp. För Jöran blev det ett brons i M60 med 3763p och för Annelie en fjärdeplats, men med nytt K40-rekord med hela 2 p till 2677p.
 
Tuff helg för Alexander på Finnkampen

Tung helg för Alex Foto: Kenneth Andersson Tung helg för Alex Foto: Kenneth Andersson

1 sep
Att det var en tuff finnkampshelg för Alexander Nordkvist är inte en underdrift. Nyblivne 18-åringen hade ett hektiskt schema där han på fredagen fick hoppa in och springa 400m. Därefter fick han springa 200m och långa stafetten på lördagen. På 400m blev det en fin 3:e plats med 47,72, trots ytterbana. På lördagen var det så dags för 200m och efter en knallhård fight "ända hem" blev det ännu en bra tid, 21.32 och placering 4:a. Att det var jämnt visar resultaten där tvåan hade 21,30 och femman 21,32. För Carolina Hjelt stämde det inte med att få in stötarna innanför sektorn. Denna tävling placerar vi på avdelning "glömma och komma igen".
 
 
 
 
 
 
 
Där satt den Arwid!
1 sep
Så sent som i torsdags rapporterade vi om Arwid Koskinens senste bedrift när han stötte 16,91 i kula. Det behövdes inte lång tid innan 17m-gränsen passerades. Vid kasttävling på Källbrinks sötte Arwid kulan till rätt sida om drömsjutton. Det var inte heller med någon enstaka centimeter. Arwid fick faktiskt på en så bra stöt som 17,49 denna gång. Stort grattis och vad kommer att hända härnäst? Men inte bara Arwid satte personligt rekord. Även F16-tjejen Fredrika Kremlhofer satte personligt rekord då hon stötte finna 13,60.
 
Caroline vår bästa på Tjejmilen
1 sep
Vid Tjejmilen på söndagens så blev Caroline Östlund bäst placerade HAIS-are, genom att komma in med tiden 42.12, vilket gav placering 77, En mycket bra bra placering med drygt 21000 tjejer som fullföljde detta 25-års jubilerande lopp.
 
AUGUSTI

Seger i Nordeakampen!
31 aug
Efter den första dagen låg HAIS på en hedrande andraplats i Nordekampen, inofficiellt lag-SM för ungdomar under 15 år. EFter en bra andradag lyckades HAIS ta över förstaplatsen och enligt de preliminära resultaten segrade HAIS med 19 poäng, 33 211 poäng mot Ullevi FK:s 33 192 poäng. Ytterligare information kommer.
 
Nu är det nära för Arwid
28 aug
För vid en kasttävling i veckan hemma på Källbrinks IP, presterade Arwid Koskinen nytt Sverigebästa i kula P16 genom att få på 16,91. Detta är förstås även klubbrekord, personligt rekord etc.
 
Finnkamp och Nordeakamp väntar i helgen
28 aug
Till Helsingfors åker bl.a. Alexander Nordkvist och Carolina Hjelt för att ta på sig den blågula dräkten i årets Finnkamp. Dit åker även 21 st ledare/tränare/funktionärer på en kombinerad "upplevelse- och konferensresa", så gissa om det kommer hejas på läktaren. Till Växjö åker ett 25-tal av våra duktiga 14-15 åringar för att i Nordeakampen tävla mot 23 st andra föreningar från hela Sverige i denna lagtävlan, som i princip är ett inofficiellt lag-USM. Närmare hemmaplan är det dags för den 25:e årgången av Tjejmilen. Vi önskar er alla lycka till!
 
Imponerande revansch för Kajsa

Mika och Kajsa Foto: Kim Hedbom Mika och Kajsa Foto: Kim Hedbom

27 aug
Denna rubrik kan alla läsa på löpargruppens hemsida efter det att Kajsa Berg vunnit DM på 10000m med det nya fina klubbrekordet 35.38,33 och stor revansch efter den så trista missade SM-finalen på 10000 meter. Efter 5000-metersloppet på SM började sedan tankarna på revansch att infinna sig och träningsprogrammet gjordes om med fokus på DM-loppet på 10000 meter och SM på halvmarathon. Annars är huvudmålet för säsongen marathonloppet i Ljubljana i oktober. Imponerade resultat av en tjej som faktiskt bara är inne på sin tredje säsong och vi gratulerar Kajsa till en sjunde plats i Sverigestatistiken. Det var inte bara Kajsa tog DM-medalj. På bronsplats kom Catharina Sundelöf, med nytt K40-rekord. 10000m-rekord även av Colm O´Callaghan i M35. Under avdelning rekord så blev det tre nya veteranrekord på 2000m genom Bill Krohn M50, som för övrigt nu har alla M50-rekord från 800m tom 5000m - Anders Ortfelt M35 - Gunnel Tolfes K50.
 
Fantastiska 18 guld och 6 klubbrekord vid DF 12-14

26 aug
Årets distriktsfinaler avgjordes på Enskede IP och förra årets otroliga 13 guld och 3 klubbrekord trodde väl kanske ingen att det skulle överträffas, men det gjorde det. Stort grattis till er alla och alla andra som gjorde jättefina insatser. Allra värst var Fredrick Ekholm som tog hem fem guld (höjd, tresteg, längd, diskus, slägga) och resultatet 12.62 i tresteg betydde nytt P14-rekord. En annan av många jätteroliga händelser var förstås synen av en trippel på F12 1500m med Sofia Wickström som segrare, (bilden tagen av Anders Kingstedt).
Klubbrekord satte också Alexandra Jensen i F12 boll, Jacob Borssén med 44,00 i P13 spjut, Emilia Stenström i F11 höjd samt Caroline Kihlblom på 2000m F14 7,02,67. . Vår duktige P10-kille Fredrik Kihlblom, som fick tävla i P12, satte klubbrekord på 600m.
De andra mästarna blev: F14: Caroline Kihlblom på 800m. P13: Calle Moskuvaara i längd och Ludvig Edén i både kula och slägga. F13: Sophia Persson på 1500m och Sofia Tjernberg i slägga. F12: Emilia Stenström 200m och Amanda Karlsson kula. 
 
Gustav tog både USM-brons och klubbrekord
26 aug
Vid ett för nästan alla SM på sensommaren tyvärr typiskt väder avgjordes även årets USM/JSM mångkamp i Kalmar med regn. Gustav Fridh (bilden) svarade för HAIS bästa insats, efter att ha gjort en bra och jämn mångkamp genom att ta hem ett brons i P15 åttakamp på nya klubbrekordet 5827p. Lisa Berg tog en poängplats genom att komma femma i F15 sexkamp med 3752p. Robin Nordkvist tog hem en grenseger, genom att vinna höjd P15.
 
Otroliga 58,24 av fjortonårige Jonas i slägga
25 aug
Det stämmer faktiskt och det hände vid UDM för Södermanland, där Jonas Hansson-Bergén var med och kastade detta fina resultat med 4,0 kg släggan. Förstås nytt både klubbrekord och personligt rekord, med ca 3,5 m, förövrigt också Sverigetopp med hela 11,5 m. Jonas passade också på att kasta 52,51 i diskus. Storebror Mattias hade 51,72 med 5,0 kg släggan.
 
Alex och Carro uttagna i stora Finnkampslaget
25 aug
Det glädjande beskedet har kommit att Alexander Nordkvist skall springa 200m tillsammans med bl.a. Johan Wissman och stafett 4x100m. Carolina Hjelt stöter kula med bl.a. Helena Engman. För bägge är det debut i seniorlandslaget och bägge är fortfarande juniorer. Vi passar på att önska er ett JÄTTESTORT LYCKA TILL! 
 
Dubbelseger av både Sofia och Caroline
25 aug
Tjejernas kväll har avgjorts på Stadion med bl.a. dubbelseger av Sofia Wickström på 800m och i längd F11 och av Caroline Eriksson på 60m och i längd F9. Vi gratulerar även lite extra våra andra segrande tjejer överst på pallen: Caroline Kihlblom 800m F13 - Cecilia Möller F15 höjd - Sophia Persson 2000m F13 - Emilia Stenström 800m F11.
 
Duktiga tjejer sprang Telge Stadslopp
23 aug
I veckans "inför helgen" skrev vi inte om detta "nygamla" lopp i Södertälje, men det måste vi göra nu, då våra tjejer verkligen visade framfötterna. I ungdomsklasserna hittar vi Sofia Wickström som segrare i sin klass och på kvinnornas 5 km visade Petra Kindlund att hon verkligen är på väg tillbaka, genom att komma fyra. Strax därefter kom sedan "de tre C", genom Catharina, Christina och Carolina.
 
Flera HAIS:are gick framåt på Sverigestatistiken
21 aug
Vid onsdagens nya tävling på Källbrinks IP, Löplabbetspelen, med överraskande och glädjande stora startfält nåddes trots regnet många fina resultat. Bl.a. gjorde fyra HAIS:are verkligen mycket fina resultat och tog sig uppåt på Sverigestatistiken.
Eleni Larsson kastade nytt personligt rekord i slägga med ca 3,5 m och noterade fina 46,60, vilket ger en 4:e plats på F15-listan. Viktor Björnberg sprang 1500m hinder på 4.45,15, ett nytt P15-rekord och personligt rekord med ca 14 sek, vilket gör att Viktor nu ligger som 5:a i landet i år. Emelie Larsson kastade långt i slägga, närmare bestämt 47,04 och det ger ett kliv upp till 4:e plats i F16. Christina Hultman sprang 1500m hinder på nytt personligt rekord med 5.20,24 och tog med det ett kliv framåt till plats 7 i F17. Drömelva fixade nu Frida Lindström efter att ha varit så nära flera gånger och det nya personliga rekordet är på 11,12 och ger en 14:e plats på listan i F19 tresteg.
Andra resultat av yttersta klass: På 100m: Tom Kling-Baptiste med 10,86 - Simon Mukibi 11,38 - Adam Chiguer 11,47. 800m: Dan Bergström 2.01,19 och M50-rekord av Bill Krohn på 2.05,92, Längd: Seger av Adam med 648 bland 20 hoppare och under ett bedrövligt väder. 3000m: Två nya klubbrekord i täten, då Lena Kullstam vann med 10,37,99 (K35-rekord) och tvåa Catharina Sundelöf med 11.09,99 (K40-rekord). Kula: Bra resultat i det hemska vädret av våra guldtjejer från Norrtälje, då Carolina Hjelt vann på 14,83 före Frida Åkerström med 13,80. I släggan måste vi också få berätta om fina kast av Josefine Larsson (F15) 43,11 och Sofia Tjernberg 34,95 (F13). Tack alla för en trevlig kväll. 
 
Två guld och ett silver vid VSM i kastmångkamp
21 aug
Våra veteraner skämmer bort oss med medaljer och detta trevliga beteende fortsatte vid VSM i kastmångkamp i Bottnaryd. Fem herrar och en dam deltog, som tillsammans kammade hem två guld och ett silver. Tomas Classon vann M45 med nytt klubbrekord på 2878p. Jöran Westberg vann M60 på 3682p trots att han skadade sig i första grenen. Anneli Schöldström tog silver i K40 med 2533p. Michael Hazelwood deltog utom tävlan i M60 och kastade bl.a. nytt klubbrekord i spjut på 48,39.
 
Frida och Tom segrade i juniorlandskampen

Alex Tom Nike Frida Alex Tom Nike Frida

20 aug
Juniorlandskampen var den klassiska nordiska juniorlandskampen som i år avgjordes på Fana Stadion 
utanför Bergen. Deltagarna var födda 1989-90 och HAIS hade fyra deltagare födda 1990 som var uttagna, för övrigt samma fyra som förra året var med i ungdomsfinnkampen.
Först ut att tävla var Tom Kling Baptiste, som slog till med en seger på 100m med tiden 10.80. Dagens sista gren var som vanligt 4x100m, där Sverige vann med både Tom och Alexander Nordkvist i laget. På söndagen fick vi ytterligare en seger då Frida Åkerström tog hem kulan med en stöt i sista omgången på 13,47. Nike Hermans kastade 50,68 i slägga och det räckte till en sjätte plats. Därefter var det dags för Alex att springa 200m. Det blev denna gång 21.41 och en andraplats. Dagen avslutades med 4x400m och svensk seger med Alexander som ankare i laget. Landskampen bjöd på mycket spänning, men svenskarna hade inte turen med sig, utan blev tvåa i bägge kamperna. Killarna var 3 p efter Finland och tjejerna var 4 p efter Norge. 
 
Arwid rekordstötte när HAIS kom fyra
19 aug
HAIS ungdomar kämpade till sig en fin fjärdeplats bland de 18 lagen, men möjligheten till toppresultat förstördes för de flesta av tråkigt, ihållande regn och blåsigt väder på Källbrinks IP. En som presterade myket bra var Arwid Koskinen (bilden till vänster) som på nytt satte ett klubbrekord i kula. Grenseger blev det även för Adam Chiguer som hoppade längd.
Arwid fick förra helgens USM förstört av ett hopsytt jack i handen. För detta ville han ha revansch och det fick han med besked. Han slog nu till med otroliga 16,65. Detta är inte bara klubbrekord utan även Sverigebästa för P16. HAIS hade ytterligare en grensegrare då Adam Chiguer vann längd på goda 664. Mycket bra resultat även i slägga av Mattias Hansson-Bergén (bilden till höger) med 54,29 och mångsidige P15-killen Gustav Fridh (bilden nedan) som hoppade 342 i stav. Bra resultat på 2000m hinder av en annan 15-åring, Viktor Björnberg, med 7.06,56 på den för hans ålder långa hinderdistansen.
 
Catharina och Mika våra bästa vid Midnattsloppet
19 aug
Vid lördagskvällens stora lopp på söder så var Catharina Sundelöf vår bästa tjej med en fin 20:e plats på tiden 39,27 och bästa kille blev Mika Repo med placering 49 och tiden 35,14. HAIS hadeockså ett flertal framskjutna placeringar i Lilla Midnattsloppet.
 
Sammanfattning av JSM/USM
17 aug
Här kommer den utlovade sammanfattning av årets mästerskap i Norrtälje och Täby, där vi i år alltså tog hem 6 respektive 8 medaljer och 15 respektive 16 poängplatser. Som vanligt jämför man med tidigare år och när det gäller medaljer kommer vi förstås inte upp till förra årets succémästerskap, men ser vi på antal poängplatser så är det faktiskt flera i år, totalt 31 st mot förra årets 30 st.
Först förstås våra fem guldmedaljörer som alltså var: dubbla av Alexander Nordkvist på både 200m och 400m i klass P19, våra duktiga tjejer i kula Carolina Hjelt i K22 och Frida Åkerström i F19 samt Mattias Hansson-Bergen (bilden tagen av Kenneth Andersson) som vann spjut P16 på nya klubbrekordet 55,50. De fem silvren togs av: Arwid Koskinen i kula P16, Gustav Fridh tresteg P15, Nike Hermans slägga F19, Tom Kling Baptiste 100m P19 och Fredrica Kremlhofer i kula F16 samt även brons i diskus tillsammans med ytterligare tre st bronsmedaljörer: Mattias H-B i slägga P19, Sandra Knezevic 200m F16 samt Robin Nordkvist 300m P15. Det som också bör tas fram är att nästan alla gjorde resultat (om ej väder, taktik etc hindrade) i nivå som eget årsbästa. Vi bifogar länkar till två tabeller där ni kan se alla som kom på poängplats. Observera att Viktor Björnberg satte P15-rekord på 1500m hinder med tiden 4.59,94.
 
Dubbla klubbrekord av Bill på Stadion
17 aug
Vår vackert springande veteranlöpare Bill Krohn satte två verkligt bra klubbrekord i klass M50. Det var på 800m och tiden blev 2.06,60 och på 1500m med 4.17,49. Flera bra resultat sattes på årets Fredrikshofsspelen, bl.a. så hade stavhopparen Henrik Östlund goda 11,64 på 100m i sin comeback - Victor Hedin sprang 400m på 51,66 - 15-åringen Viktor Björnberg noterade fina 2.08,97 på 800m och 13-åringen Nigusu Solomon sprang åter igen fort och fick 1.35,64 på 600m.
 
HAIS första inkomstkälla?
15 aug
I klubbhuset finns numera en historisk TV, som inköptes den 29/10 1954 av Olav Wäppling för 1670 kr, vilket enligt Statistiska Centralbyrån idag motsvarar 22 337 kr. Det var verkligen stora pengar då. Då det inte var så många som hade TV då, fick Huddingebarnen här möjligheten att se landskamper m.m. för 10 öre /person. Hela entrén gick sedan direkt till klubbkassan. Denna TV skänktes av hedersledamoten m.m. Olav Wäppling till HAIS i samband med årsmötet i april 2008.
 
Många framgångar vid Nynässpelen
13 aug
I lördags genomfördes Nynässpelen nere i ett för ovanlighetens skull vindstilla Nynäshamn. I för det mesta solsken, värme och medvind kunde flera av de yngre HAIS:arna skaka loss semesterkropparna i höstens första tävling. HAIS hade över 50 aktiva på plats och många personliga rekord slogs i det fina vädret.
Riktigt bråttom på sprinten hade Sean Andersson P13 som vann och tangerade banrekordet på 80m med 10.40. Även några av de äldre syntes på plats. Exempelvis var bröderna Hansson-Bergén på plats innan Mattias åkte upp till Täby och tog medaljer på USM. Veteranhöjdhopparen Mats Nagle (M45) passade på att höja sitt klubbrekord till 1.74 i solen. Han fick dock se sig slagen av Fredrick Ekholm P14 som lätt gled över 180 och hade tre mycket bra försök på 185.
 
Fem HAIS-are uttagna till landskamper
12 aug
Redan kommande helg avgörs, i norska Fana, den nordiska 19-års kampen med fyra HAIS-are i laget. Det är Tom Kling-Baptiste på 100m och 4x100m - Alexander Nordkvist på 200m, 4x100m och 4x400m - Frida Åkerström i kula - Nike Hermans i slägga och som coach Mikael Wirstedt.
Sedan kommer helgen efter det den stora Finnkampen, men här inget ännu klart. Den 6-7/9 avgörs JNM för 22 åringar i Tammerfors med Carolina Hjelt i laget för att stöta kula. Stort lycka till!
 
JSM/USM dag 3: Fyra nya medaljer!
11 aug
Under tredje och avslutande dagen av JSM/USM blev det fyra nya medaljer för HAIS. Ett andra guld blev det för Alexander Nordkvist. Arwid Koskinen tog silver. FRedrika Kremlhofer och Sandr Knezevic tog bronsmedaljer.
Ett andra guld blev det för Alexander Nordkvist då han vann 200 m P19 på tiden 21,80. Arwid Koskinen tog silver i P16 kula med en stöt på 15,78. Fredrika Kremlhofer följde upp sitt silver i kula med att ta brons i diskus F16 då hon kastade 35,46. Brons blev det även för Sandra Knezevic i F16 200m med tiden 25,83.
Totalt tog HAIS 14 medaljer under JSM/USM. Vi vill understryka att många HAIS:are utöver medaljörerna presterade mycket fina resultat och flera hamnade på poängplats, i vissa fall ytterst nära medlaj. Vi ber därför att få återkomma med en total summering av JSM/USM.
 
JSM/USM dag 2: Fem ytterligare medaljer
10 aug
Även vid den andra dagens tävlingar ordnade våra aktiva fem medaljer vid både JSM och USM. Guldmedaljer tog Alexander Nordkvist och Mattias Hansson-Bergén. Silver blev det för kasttjerna Nike Hermans och Fredrika Kremlhofer. Borns ordnade Robin Nordkvist.
Alexander Nordkvist tog en guldmedlaj när han vann 400m P19 på tiden 47,91. Guld tog också Mattias Hansson-Bergén i P16 spjut med resultatet 55,50, vilket också innebar ett nytt klubbrekord. Nike Hermans tog ett silver i F19 slägga med resultatet 50,57. Silver ordnade också Fredrika Kremlhofer i F16 kula då hon stötte 13,39. Brons tog Robin Nordkvist i P15 300m på tiden 38,39.
 
Fem medaljer redan första dagen på USM/JSM
9 aug
Störst var förstås de dubbla gulden i kulkurvan på Sportcentrum i Norrtälje. Det var Carolina Hjelt som vann kula K22 och Frida Åkerström, som vann kula F19. Övriga medaljer ordnade Tom Kling Baptiste, Gustav Fridh och Mattias Hansson-Bergén.
Först ut i kulkurvan på Sportcentrum i Norrtälje var Carolina Hjelt som överlägset vann K22 med en stöt återigen över 15m, närmare bestämt 15,07. Några timmar senare vann Frida Åkerström också överlägset F19 kula med en stöt på 13,27 i sista omgången.
I Norrtälje sprang Tom Kling Baptiste även i år in på en silverplats, nu med goda 10,80 i godkänd vind. På Tibblevallen och årets USM blev det två fina medaljer denna första dag. Det var i tresteg P15 där Gustav Fridh hoppade så långt som 12,67w och fick ett silver och i slägga P15 där Mattias Hansson-Bergén genom att persa med 56,27 tog hem ett brons.
 
Inte bara SM, utan även Eksjö och Kil
8 aug
Till Småland åkte Frida Lindström för att hoppa tresteg och det gick så bra att det blev nytt personligt rekord med 10,94. I värmländska Kil var det flera HAIS-are i farten. Dan Bergström sprang fort på 800m och fick den fina tiden 2.01,83. Familjen Kihlblom var också duktiga, Fredrik vann 3 grenar i P10 och Caroline vann 800m F14.
 
VEM-silver även av Gunnel
8 aug
Ursäkta denna miss. Inte kunde vi tro att Gunnel Tolfes efter bl.a. en stressfraktur skull kunna springa, men desto gladare blev vi när vi såg att det blev silver på 2000m hinder vid VEM nyligen. Tiden för det nya klubbrekordet och troligen även svenska rekordet blev 9.00,03, usch vad nära drömnio. Grattis och välkommen åter.
 
SM-facit: Mer än dubbelt upp mot 2007
8 aug
Vi lovade att återkomma med allt från SM i Västerås. Vi gläds åtfyra poängplatser, varav två medaljer. Förra året var det bara två poängplatser och ingen medalj. Medaljerna i år var som vi tidigare berättat: silver av Carro i kula och brons av Alex på 200m. Poängplatserna ordnade Christina Hultman som blev fyra på 3000m hinder med nya klubbrekordet 11.54,48 och Frida Åkerström som fixade en sjätteplats i kula med 12,83. En gemensam nämnare för dessa fyra är att alla fortfarande är juniorer.
Det fanns dock många andra som gjorde ett "HAIS-hjärta" glatt. För till final på 100m gick Tom Kling-Baptiste och det blev en 8:e plats på nya perset 10,77, efter att i försöket haft 10,66w. I längd hoppade Adam Chiguer utomhuspers med 684 och kvalade in till finalen, men avstod av säkerhetsskäl när hans "knä spökade". I längd visade Christian Maluka att han är tillbaka genom att hoppa 661. Under avdelning personliga rekord kom också Kajsa Berg med 17.34,39 på 5000m. Två som var nära sina pers var Victor Hedin, som sprang in på den goda tiden 1.56,79 på 800m,och Fredrik Andersson, som på den långa häcken hade 56,14. Våra representanter i slägga kom denna gång inte upp i de längder som det finns kapacitet för. Vår duktige kulstötare Bengt Pettersson hade verkligen otur, då han natten innan tävlingen blev tvungen att uppsöka sjukhuset. Vi hoppas på snar bättring.
 
SM-silver till Carro och brons till Alex
3 aug
Dessa två medaljer togs hem vid lördagens stora SM på ett regnigt Arosvallen i Västerås. Först ut var den 18-årige junioren Alexander Nordkvist som sprang hem ett brons på 200m med goda 21,87. Han tog sig vidare från fredagens försök med tiden 21,89, båda för övrigt i motvind. Därefter var det dags för Carolina Hjelt att i sin fjärde stöt få upp nya klubbrekordet 15,15 och ta hem ett fint silver. Otroligt bra efter den långa och kämpiga skadeperioden som Carro har haft. Vi återkommer med mera detaljer och flera fina insatser.
 
JULI

Fina 10,71w i Toms comeback
31 jul
Kul att se att Tom återigen är tillbaka efter sin skadade baksida. Platsen var Gunder Hägg-stadion i Gävle och det blev fina 10,71, visserligen i för mycket vind, men ett bra kvitto.
Dessutom en extra kul vinst genom att en av Sveriges bästa sprinter genom tiderna Torbjörn Eriksson var tvåa. Tobbe som idag fungerar som bl.a. Susanna Kallurs sprinttränare. HAIS fick ytterligare två segrare genom att Amanda Karlsson stötte längst i det 20-personer stora F12 gruppen. Segerstöten var på 10,82. På 600m F10 var Frida Persson först över mållinjen med fina tiden 2.02,64.
 
Nya klubbrekord av Petra och Nigusu
30 jul
Tisdagens härliga kväll på Källbrinks IP samlade ca 80 startande och visade att den här typen av propagandatävling verkligen behövs. Kvällen blev historisk då Petra Kindlund satte nytt seniorrekord på 1500m hinder med den fina tiden 5.21,19. På 800m var det återigen dags för Nigusu Salomon att sätta nytt P13-rekord genom att springa på 2.12.59. På hinder förbättrade även både Christina Hultman-91 och Josefin Eriksson-92 sina resultat på sverigestatistiken genom att springa på 5.30,97 resp. 5.46,15.
 
Återigen en internationell medalj till Bengt
30 jul
Under 11 tävlingsdagar avgörs det 11:e EM för veteraner i Ljubljana. Denna stora tävling har samlat 3693 anmälda veteraner från 41 länder. Här lyckades Bengt återigen att stöta långt. Denna gång blev det fina 15,29 och det räckte till ett silver i klass M45, efter Dragan Mustapie, Croatia 15,67, som för övrigt även vann diskus. Det var också fler HAIS:are på plats.
HAIS-arna Patrick Ekström-Jöe, Sture Holmberg och Mats Nagle gjorde också fina insatser genom alla tre komma 7:a. Ptarick stötte 12,11 i kula M40, Sture hoppade 518 i längd M55 (klubbrekord) och Mats hoppade 170 i höjd M45.
 
Ett verkligt svettigt Baltzarlopp
30 jul
Motala inbjöd till en av de varmaste dagarna i den 27:e upplagan av detta lopp. Kajsa Berg var "vår tuffaste" och sprang en halvmara på tiden 1.27,20 och Lars Degerheim vann M60-klassen på tiden 42,09.
 
Mera fina framgångar för löparna
29 jul
Denna gång var det Kraftprovet i Trollhättan som stod på programmet och där hade HAIS en trupp på ca 20 personer. Främsta insats av Kajsa Berg som på den stentuffa 11,6 km-banan kom in på en fin tredjeplats, bara drygt 2 min efter Isabella Andersson. Men även Negusu Solomon (född 1993) sprang återigen väldigt bra och hängde med 92:orna.
 
Vilka otroliga veteraner vi har
29 jul
Nu finns det siffor som visar att HAIS veteraner är bäst i landet. Det framgår av en nyhet från Svenska friidrottsförbundets veterankommitté. Av poängställningen framgår att vi leder med 525p, tvåan har 254p.
Massor av dessa framgångar kom förstås vid VSM i Ystad och nedan finer du en preliminär sammanställning över alla 35 medaljörerna och 13 nya klubbrekord. Av de 11 gulden svarade kastarna för 10, varav Jöran Westberg själv tog 4 st. Vi säger bara PUH och ett JÄTTEGRATTIS till er alla.
Sammandrag VSM Ystad 27-29/6-08

Guld: (11 st)
M60 kula Jöran Westberg -47 Huddinge AIS 13,30
M60 vikt Jöran Westberg -47 Huddinge AIS 16,57
M60 diskus Jöran Westberg -47 Huddinge AIS 46,94
M60 slägga Jöran Westberg -47 Huddinge AIS 44,59
M55 kula Bo Palmberg -51 Huddinge AIS 11,18
M55 spjut Antti Lindstedt -49 Huddinge AIS 39,82
M45 kula Patrick Ekström-Jöe -63 Huddinge AIS 12,18
M45 vikt Tomas Classon -62 Huddinge AIS 12,68 (VSM-rekord)
M45 diskus Erik Holmgren -61 Huddinge AIS 38,82
M35 slägga Magnus Mårtensson -71 Huddinge AIS 48,82
K40 tresteg Annelie Schöldström -67 Huddinge AIS 8,42 (klubbrekord)
 
Silver: (15 st)
M60 800m Nils Olsson -44 Huddinge AIS 2.35,43
M55100m Sture Holmberg -51 Huddinge AIS 13,37 (klubbrekord)
M55 vikt Bo Palmberg -51 Huddinge AIS 15,48
M55 diskus Bo Palmberg -51 Huddinge AIS 38,36
M50 kula Ulf Olsson -57 Huddinge AIS 12,30
M50 vikt Göran Nilsson -56 Huddinge AIS 12,91
M50 diskus Ulf Olsson -57 Huddinge AIS 41,38
M45 110m h Peter Engström -63 Huddinge AIS 20,95
M45 höjd Mats Nagle -60 Huddinge AIS 1,66
M45 tresteg Peter Engström -63 Huddinge AIS 10,94 (klubbrekord)
M35800m Jonny Karlsson Briem -69 Huddinge AIS 2.07,80
4x100m Huddinge AIS 50,78 /Peter Gabrielsson, Sture Holmberg, Sture Åhs, Peter Engström/ (klubbrekord)
K50 kula Gunnel Tolfes -58 Huddinge AIS 7,11
K50 vikt Gunnel Toftes-58 Huddinge AIS 5,82 (klubbrekord)
K40 vikt Annelie Schöldström -67 Huddinge AIS 10,78 (klubbrekord)
 
Brons: (9 st)
M65 Vikt Douglas Ohlsson -40 Huddinge AIS 10,18
M55 tresteg Antti Lindstedt -49 Huddinge AIS 8,15
M50 400m h Sture Åhs -56 Huddinge AIS 1.17,80
M50 vikt Ulf Olsson -57 Huddinge AIS 11,15
M50 spjut Ulf Olsson -57 Huddinge AIS 41,67
M50 slägga Göran Nilsson -56 Huddinge AIS 37,02
M45 400m Peter Gabrielsson -62 Huddinge AIS 57,14
M45 längd Peter Engström -63 Huddinge AIS 5,37
K40 diskus Annelie Schöldström -67 Huddinge AIS 20,20
 
Dessutom 7 st ytterligare (totalt: 13 st) nya klubbrekord:
M65 100m Per Öhrland -42 Huddinge AIS 16,03
M65100m h Per Öhrland -42 Huddinge AIS 43,12
M65300m h Per Öhrland -42 Huddinge AIS 1.13,80
M65 Höjd Douglas Ohlsson -40 Huddinge AIS 1,30
M65 stav Douglas Ohlsson -40 Huddinge AIS 2,15
M60 stav Timo Torri -47 Huddinge AIS 2,60
K40 slägga Annelie Schöldström -67 Huddinge AIS 27,74
 
Många goda resultat för löparna på Öresundsspelen
15 jul
Vilken fin debut av 13-årig Nigusu Solomon som på fredagen sprang 800m ibland äldre killar och satte nytt P13-klubbrekord med 2.14,90 och sedan på söndagen vann 600 mi sin åldersgrupp på fina 1.37,65.
Vi hade även segrar av Viktor Hedin som vann 800m P17 på 2.00,08 och Kajsa Berg på 3000m med 10.21,57. På 1500m sattes en mängd jättepers, men allt om detta mm hittar du förstås på löpargruppens egen hemsida. 
 
JVM i Bydgoszcz, Polen
12 jul
De flesta HAIS:are vet väl att vår unge sprintertalang Alexander Nordkvist varit i Polen för att vara med vid Junior-VM. Även Tom Kling-Baptiste var där, men fick tyvärr inte chansen att vara med i hetluften. Alexander gjorde två mycket bra individuella lopp och hamnade på en inofficiell
10e plats som 4:e europé.
I det tuffa semifinalheatet presterade Alexander ett kontrollerat och snabbt lopp med en sluttid på 21,32 i –0,9m/s. För final krävdes 21,22s och i finalen vann överraskande fransmannen Christophe Lemaître på 20,83s före jamaicanen Nickel Ashmeade.
Stafettlaget sprang in på en 4e plats i försöksheatet och fick det nya årsbästat 40,72s (förra 41,12s) med en liten miss i sista växlingen. Detta resultat var för övrigt även årsbästa för svenska seniorlandslaget. Tyvärr räckte inte detta till en finalplats då Trinidad och Tobagos killar knep den sista platsen med sina 40,40s. Kanske finns här stommen till Sveriges stafettlag till Finnkampen senare i sommar/höst…
Svenska laget bestod av Carlos Fröjd (Strömstad), Alexander Nordkvist (Huddinge), Benjamin Olsson (Helsingborg) och Oskar Åberg (Solna) med reserven Tom Kling-Baptiste (Huddinge).
Det var nära att Huddinge fick två stafett-löpare på banan då Carlos precis innan start fick problem med andningen men detta löste sig och en adrenalinstinn Tom fick ta på sig överdragskläderna igen. För Tom kommer nu årets premiärlopp på 100m att ske vid Valbo Games den 18e i Gävle.
 
Gurkspelen
9 jul
Denna klassiska tävling avgjordes i Västerås för minst 37:e gången. Vi hade en del deltagare med. Bäst gick det för kastarna, men vi hade en del framgångar inom löpgrenarna också.
Kastare som segrade var Bengt Pettersson i M kula 15,05 m, Arwid Koskinen i P17 kula 15,76 m, Frida Åkerström i F19 kula 12,62 m, Nike Hermans i F19 slägga 50,93 m och Caroline Piri i F17 slägga med 45,75. Löpare som segrade var Fredrik Kihlblom i P10 600 m 1.52,27 och Sofia Wickström i F12 600 m med 1.46,90.
 
Sollentuna GP
9 jul
Vid tävlingarna på ett lite ruggigt Sollentunavallen nåddes en hel del bra resultat av våra aktiva, Carolina Hjelt, Bill Krohn och Victor Hedin.
Carolina Hjelt noterade årsbästa med 14,36 i kula. Bill Krohn även han årsbästa på 1500 m med 4.18,18. Victor Hedin för sin del satte ett nyttpersonligt rekord på 800 m med 1.56,36 efer en magnifik spurt de sista 200 m. Samtliga tre resultaten är även årsbästa inom klubben. Dessutom räckte det till klubbrekord i de olika åldersklasserna. Alla resultaten hittar du här.
Stort grattis säger vi till er alla.
 
Mot JVM och Polen
6 jul
I den polska staden Bydgoszcz avgörs JVM 19 år under tiden 8-13 juli. Alexander Nordkvist är uttagen att springa 200m. Den 10/7 börjar försöken. Alexander ska också springa 4x100m där försöken börjar den 11/7. På stafetten är för övrigt Tom Kling Baptiste uttagen som reserv. Som landslagscoach följer Mikael Wirstedt med. Vi önskar er alla lycka till.
 
Rapport från en mycket tävlingsintensiv helg
3 jul
I fredags så var det inledningen av en av årets intensivaste helger. Löpargruppen var på besök i Trosa och sprang Stadsloppet över 8,9 km. Våra snabbfotade damer Monica kingstedt och Catharina Sundelöf vann sina resp. ålderklasser. Snabbast av de våra var Colm O'Callaghan och Kajsa Berg.
Samtidigt i Göteborg så var det världsungdomsspelen med ca 7500 anmälda starter. Bland resultaten kan nämnas Fredrick Ekholms seger i P14 höjd med 1,79. Arwid Koskinens detsamma men i P16 kula med 16,11 m Carolina Hjelt i kula för kvinnor med 14,17. Frida Åkerström i F19 kula med 13,99.
Ännu längre söderut i Ystad så hade veteranerna sina SM-tävlingar. Att räkna upp alla guldmedaljerna skulle ta för stor plats här. Det noterades hela 12 st nya klubbrekord för veteranerna. 13 guldmedaljer totalt Tomas Classon noterade nytt mästerskapsrekord i vikt med 12,68 m. Även lagtävlingen vann vi överlägset med 259 poäng, 118 före tvåan som var IS Göta, Helsingborg. Nu är det bara att ladda upp inför nästa års VSM som går inomhus i Storängshallen och utomhus i Norrtälje.
En del av våra ungdomar var i Uppsala och tävlade i Uppsalaspelen. Bland resultaten märks syskonen Kihlbolms segrar på 800 m (Caroline med 2.27,35) och 600 m (Fredrik med 1.57,15). 
Nu kommer en lite lugnare period då det "bara" är Gurkspelen, Sollentuna GP, JVM, Öresundsspelen och Valbo Games innan DN-galan kommer den 22 juli och DN-galan youth dagarna efter. Semestermånad var det någon som sade.
 
JUNI

Alexander ännu snabbare på 200 m
24 jun
Vid helgens tävlingar i tyska Mannheim där det var en stor juniortävling, pressade Alexander Nordkvist sitt nysatta personliga rekord från SAYO med ytterligare 18 hundradelar. Nu blev det 21,17 och en mycket fin andraplats. 
 
Spelens toppar: Arwid/hinder-Mariama-slägga
24 jun
Det var inte lätt att plocka ut de absoluta HAIS-topparna när de 38:e Huddingespelen avgjordes under nästan alla väderförhållanden utom snö. Även i år ingick UDM/JDM. Det behövs nog en kort förklaring på de tre dagarnas toppar. Fredagens absoluta toppar var alltså Arwid Koskinens seger i kula på Sverigebästa resultatet 15,89, vilket för övrigt placerade en sådan framgångsrik kastare som Linus Bernhult till fd klubbrekordhållare i P16. Hinder var verkligen en stor HAIS-gren där flera tjejer och killar kvalade in till augusti månads USM. Lördagens stora sak var Mariama Sambous härliga comeback på löparbanan, efter nästan 3-års frånvaro på grund av skador. Vilket föredöme för oss alla att inte ge upp utan visa att "det går". Söndagens största utser vi alla släggkastare till med ett flertal personliga rekord och ett Sverigetopp-resultat av Jonas Hansson-Bergén i P14 med 53,43.
Hinder var alltså en härlig avslutning av kvällen. Först ut var 2000m P17, där Victor Hedin satte ett nytt klubbrekord på 6.37,4 och klättrade högst upp i Sverigetoppen. Sedan dags för bl.a. P15-killarna Björnberg att intaga Källbrinks IP. Här gjorde Viktor ett mer än toppenlopp genom att springa sina 1500m på kanontiden 4.50,19. Tyvärr så, för första gången sedan starten 1981 på Källbrinks IP, löptes här ett ett lopp med ett hinder för lite. Vi kan bara beklaga att detta skedde i "röran vid startplatsen" och en liten tröst är att det inte var första gången i världshistorien, utan detta har skett på tom internationella mästerskap och ni grabbar känner säkert att era tider inte skulle varit så mycket sämre med ett hinder ytterligare. Ni har kapacitet och kommer säkert göra ännu bättre tider längre fram i den säsongen som nyss startat. Kvällen avslutades sedan med ett härligt lopp av våra dukiga tjejer på denna tuffa distans. I söndagens slägga ser vi ännu flera långa perskast, som Nike Hermans 53,74 (till Sverigetoppen F19) - Syrran Mette Hermans 42,68 (F16) - Sofia Tjernbergs 37,35 i F13 - Jocke Stenmans 53,42.
Det hände som sagt mycket trevligt och vi vaskar vidare i resultathögen: Jasmine Burestams många fina resultat och nu även i längd 532 - Frida Åkerströms kulpers med 13,52 - Fredrick Ekholms många prestationer med bl.a. 181 i höjd och 12.00 i tresteg - Erika Chytraeus 162 i höjd. Ibland de yngsta så "sticker förstås de tre åldersrekord ut" mest: Sofia Wickström 28.12 200m på F12 - Alexandra Jensen 30.30 i spjut F12 och Emilia Stenström 1.54,00 på 600m F11.
Våra duktiga veteraner passade på att testa formen inför VSM och satte bl.a. fyra nya åldersrekord: "värst" Peter Gabrielsson med två st i M45: 200m på 25,24 och 400m 57,54 - 800m M50 av "skönspringande" Bill Krohn på otroliga 2.07,00 och på 3000m M35 av Colm O´Callaghan med 9.06,08. Vi önskar er alla stora och små Lycka till i årets fortsatta tävlingar.
 
Bra 200m lopp av Alex och Sandra vid GP Karlskrona
17 jun
Vid måndagskvällens Telenorgala i Blekinge stod 200m på programmet för Alexander Nordkvist och denna gång blev det goda 21,74 i A-heatet. En bra tid då det i detta lopp tyvärr var - 2,1 m/sek vind. För Sandra Knezevic blev det personligt rekord på fina 25,14, då Sandra vann sitt heat. Här var det nästan vindstilla.
 
Erika 161 i Katrineholm
12 jun
Stinas grupp med ungdomar har varit på läger i Katrineholm och även deltagit i Katrineholmsspelen och här svarade F16-tjejen Erika Chytraeus för det absolut bästa resultatet, genom att vinna höjdhoppet på fina 161.
 
Helgens största - Alex JVM-kvalade med 21,35
10 jun
Visserligen inte oväntat men nu är det gränsen på 21,64 fixad efter att Alexander Nordkvist på årets SAYO sprungit 200m på ett nytt P18-rekord 21,35. Nu väntar JVM i polska Bydgoszcz. Men det var inte bara tävlingar på Sollentunavallen, för den gångna långhelgen var HAIS-are bl.a i Södertälje, Västerås och Nyköping.
Om vi fortsätter att syna SAYO så hittar vi många glädjande resultat, t.ex. sprang Simon Mukiibi 200m på dunderperset 22,51 - Victor Hedin 800m P17 på 1.57,39 - Martin Johansson-Vikström 300m häck på 40,97. Bill Krohn fortsatte med sin fina vana att sätta M50-rekord, denna gång på 3000m med 9.34,05. En annan kille med denna fina rekordvana är Bengt Pettersson och nu gäller det M45 kula, med en toppstöt på 15,61. Under avdelning kast hittar vi också P16-killen Mattias Hansson-Bergéns fina 51,21 i spjut och 49,49 i slägga och broder Jonas 43,28 i diskus samt i slägga 51,62 i P15-klassen. På 100m häck sprang F16-tjejen Sanda Knezevic snabbt och fick tiden 14,66, för övrigt bara futtiga 4/100 delar från Monica Westèns klubbrekord sedan 1982.

På Rosvalla i Nyköping var det kasttävlingar och här presterades många goda resultat, som i kula Arwid Koskinen P16 med 15.29 - Fredrica Kremlhofer F16 med 13,45 och Bengt Pettersson, denna gång på 15,45.

I Västerås var det släggkarneval och här kastade bl.a. tjejerna Nike Hermans F19 och Carolina Piri F17 bra, 52,72 respektive 44,82.

Den fjärde anhalten eller rättare sagt den första, då det var fredagen som gällde var Södertälje. Hit valde en stort gäng av vår yngsta att åka och massor av fina insatser gjordes, bl.a. nytt åldersrekord igen av Emilia Stenström som sprang 400m F11 på 69,74 och i P11 "sopade Jesper Arbinge nästan rent", genom att vinna 4 grenar. 
 
Vilka höjdare!
8 jun
Det vara många HAIS:are som levererade mycket bra resultat i grenen höjd under föregående helg. Det var bl.a. F11-tjejen Emilia Stenström som hoppade 145. P14-killen Fredrick Ekholm hoppade hela 187 vid Lerumkampen, vilket för övrigt betyder att Lasse Wiklunds rekord från 1966 numera är ett f.d. klubbrekord. Vid mångkampen i Lerum hoppade Jasmine Burestam fina 160.
Totalpoängen i mångkampen i Lerum gav också två klubbrekord: P15 Åttakamp = 5585p av Robin Nordkvist och i F15 Sexkamp = 4530p av Jasmine Burestam. Resultat
Alexander Nordkvist har varit i England och sprang där 200m på 21,70 i ett vindstilla Bedford.
 
Svenskt rekord och fem klubbrekord
4 jun
Rekorden stod de duktiga veteranerna för, när årets första kastfemkamp avgjordes på Jerikovallen (=Källbrinks kastplan) på söndagen. Det svenska rekordet stod "som vanligt" Ann-Britt Jacobsson från Gotland för.
Nya klubbrekord gratulerar vi följande herrar till: Tomas Classon i M45 vikt med 12,74 , Jöran Westberg i M60 kula på jättefina 14,20 och sammanlagt med 43,82 samt i klass M65 Douglas Ohlson i viktkastning på 10,94 och sammanlagt 2933p. Resultat, som lovar gott för kommande tävlingar.
 
Även en mara på söndagen
2 jun
På söndagen avgjordes Minimaran, som är "ungdomsvarianten" av Stockholm marathon. Även här var ett stort antal HAIS-are med och dessa ungdomar gjorde fina insatser i de stora startfälten och den heta värmen. Bland de äldre kom i den tuffa F16-17 klassen Christina Hultman på en fin 6:e plats och även bland de yngre hade HAIS framstående platser. Bl.a. kom Sofia Wickström trea i F12, Jesper Arbinge sexa i P11, Frida Persson tvåa i F10, Fredrik Kihlblom tvåa i P10 och Alva von Gerber fyra i F8.
 
Historiskt lopp av Kajsa
2 juni
Väderprognoserna pekade på ytterligare ett varmt Stockholm marathon. Man kan väl säga att denna gång hade metrologerna helt rätt. När det så var dags för startskottet i årets jubileumslopp av Stockholm Marathon (30:e) stod termometern på 25 grader och skulle under loppet krypa upp mot 27 vilket var kusligt nära förra årets tuffa värmemara.
Allra bäst gick det för Kajsa Berg som debuterade i Stockholm-sammanhang, sedan hon genomfört en testmara i höstas då hon sprang på 2:55 i Växjö Marathon. Den här gången skulle bjuda på betydligt tuffare förhållanden och med tanke på att banan dessutom är 5-6 minuter långsammare, blev det extra intressant att se hur hon skulle hantera loppet.
Efter ett verkligt bra genomfört lopp blev det ett nytt klubbrekord på 2:51,46 och en sjätteplats på SM och en åttonde totalt. Det var också ett historiskt ögonblick i HAIS historia då det var första gången under klubbens 53 år långa historia som det bärgades SM-poäng på marathon-distansen!
Catharina Sundelöf hade en lite jobbigare resa i värmen men kom in på goda 3:13,07 en tid som hon var nöjd. Tiden är förövrigt nytt K40-rekord. Henrik Åkerlund debuterade och blev bästa kille med en fin 86:e plats med att springa in på 2:51,00 efter att inte ha orkat riktigt på slutet. Men bra debut och i denna värme. Lars Degerheim gjorde ett mycket starkt lopp när han sprang in på nya M60-rekordet 3:11,03 vilket torde ha resulterat i en topplacering i M60-klassen. Kämpen Åke Ödmark som tillhör denna lilla skaran som sprungit alla tretti loppen kämpade sig in på 4.26,53. För övrigt kan du här se en artikel i Stockholm City om Åke inför maran.
 
Kent har avslutat sin anställning
2 maj
Efter ett mångårigt arbete inom Huddinge AIS har Kent Johansson beslutat sig för att avsluta sin anställning. Kent kommer att flytta ner till sitt hus i Blekinge. Anställningen upphörde den 31 maj.
Vi i styrelsen tackar Kent för hans stora engagemang i Huddinge AIS och önskar honom lycka till i framtiden.
// Anders Lindström, ordförande
 
Otrolige Bengt slog till med 15,49
1 jun
Bengt Pettersson slog till med svensk rekord, M45-klubbrekord och DM-seger när han stötte fina 15,49 när DM avgjordes på Sätra IP. DM-guld togs även av Axel Bernhult i diskus, Carolina Hjelt i kula och Alexander Nordkvist på 200m med fina 21,65.
Andra fina resultat var t.ex. Jari Kemis 14,09 i kula, första gången över 14 m. På 800m var Dan Bergström snabbaste HAIS-are med 2.05,24 och där satte Bill Krohn M50-rekord med 2.10,85.Rekord även av Bill på 5000m med fina 17.01,76. I slägga kastade Nike Hermans nytt personligt rekord med 52,43 och i herrarnas slägga var det stor dramatik då Jocke Stenman tyvärr förlorade segern med sämre andrakast.
 
MAJ

Seger till Filip-Frida-Sofia-Jesper och Lasse
29 maj
Loppet var Botkyrkamilen och ett gäng röd-gula var förstås där och segrarna i rubriken lyssnar till efternamnen: Zetterqvist i klass P7 - Persson F11 - Persson F13 - Arbinge P11 och Degerheim M60. Grattis till er alla sex och även till er övriga som gjorde fina insatser. 
 
Smått och gott från Sätra
29 maj
Vid Sätra games var det förstås ett gäng HAIS-are med och vi plockar lite från resultaten. Dagens klubbrekord togs av Bill Krohn som med kanontiden 4.27,40 raderade ut det tidigare M50-rekordet på 1500m med ca 26 sek. Vid samma lopp debuterade ytterligare en veteran, Jonny Karlsson-Briem, (M35) med att springa sina 1500m på goda 4.24,39.
Flera kastare visade att de är på gång, redan så här i säsongsuppstarten: t.ex. så mättes i slägga till fina 43,25 av F15-tjejen Josefine Larsson, 50,75 av Joakim Stenman och Jari Kemi stötte 13,75 i kula. Sedan var det ett flertal yngre med och med många goda insatser, som dubbelsegrarna Fredrik Kihlblom i P10 600m och längd samt Olivia Björklund dubbel i F11 längd och boll.
 
Fyra medaljer vid stafett-SM på Slottsskogsvallen
25 maj
Det blev ett verkligt bra facit när årets stafett-SM summerats. Det gick t.o.m. bättre än när vi själva arrangerade på hemmaplan förra året. På lördagen fixades det två medaljer. Det blev silver på 4x400m P19 och brons på 3x800m P15. På söndagen var det dags för ytterligare två medaljer. Det blev ett mycket fint guld på 4x100m P19 och ett brons ytterligare för "Kims grabbar", denna gång på 3x800m P17.
Självklart ska vi presentera alla vår medaljörer:
* Guld 4x100m P19 med tiden 42,71. Laget: Alexander Roosmark, Alexander Nordkvist, Martin Johansson, Simon Mukiibi
* Silver 4x400m P19 med tiden 3.22,32. Laget: Simon Mukiibi. Martin Johansson, Alexander Roosmark, Alexander Nordkvist
* Brons 3x800m P15 med tiden 6.37,70, efter att fått springa både försök och final inom fem timmar - Puh! Laget: Alexander Björnberg, Kristoffer Holm, Viktor Björnberg
* Brons 3x800m P17 med nytt klubbrekord på 6.08,55. Laget: Philip Gratell, Oskar Martinsson, Victor Hedin.
Resultaten är ett härligt bevis på löparframgångarna även på de längre distanserna, som efter de två lagmedaljerna på terräng-SM nu följdes upp med ytterligare två lagmedaljer. Vi hade ytterligare tre lag på poängplats och du finner mera detaljer under resultat och på löpargruppens hemsida.
 
Två nya tjejer till HAIS
25 maj
Vi välkomnar Sofia Björnfot, född 1988, och Elin Nygren-Wåhlin, född 1992, till HAIS. Sofia som hoppar längd kommer från Kuivakangas SK, långt uppe i norr och studerar nu på KI till tandläkare. Elin som bor på bara 10 minuters promenadavstånd till Källbrinks IP föredrar medel och långdistans och kommer åter till HAIS från IF Linden. Välkomna och lycka till!
 
Bra kämpat i ett tufft lag-SM kval i Falun

21 maj
De som var på plats kan intyga detta och bifogad bild säger det mesta. Som tur var fanns det en närliggande inomhushall, där alla hoppgrenar kunde arrangeras. Det betyder förstås uppdateringar av inomhusstatistiken. Viktigast i en lagmatch är ändå alltid poängen och här kunde rutinerade lagledaren Mats Krigh (som dagen till ära var försedd med långkalsonger) konstatera att det till slut blev en andraplats för våra herrar och en femteplats för tjejerna. Vi grattar de segrande klubbarna och klara till finalen blev Hammarby resp. Västerås.
Men självklart så är det trots de yttre förhållandena intressant att syna de individuella resultaten och allra mest imponerande var Alexander Nordqvists seger på 200m med 21,3, men tyvärr utan eltid och vindnotering. Övriga segrar togs av Calle Lindros på 400m med 50,71 - Bengt Pettersson i kula på 14.34 och Axel Bernhult i diskus på 47,87. Grensegrar på tjejsidan togs av våra duktiga kastare Frida Åkerström och Annika Hjelm i kula på 13,05 resp. slägga med 56,36. På hinder blev det nytt M35-rekord av Colm O´Callaham med tiden 10.16,79
Från inomhusfronten kan vi bl.a. berätta att Sofia Carls hoppade mycket bra i längd, närmare exakt 537, och att Erika Chytreus återigen hoppade 163 i höjd.
 
Klubbrekord på Krillan
21 maj
Våra duktiga ungdomar har deltagit i Sundbybergs Ungdomsspel på Kristinebergs IP och den absoluta höjdaren var förstås klubbrekordet i spjut F13 då Alexandra Jensen vann med ett kast på 27,99 och slog det gamla F12-rekordet sedan 1984.
 
Lagseger av HAIS 14-15 åringar

19 maj
Vid lördagens kvalmatch i Nordeakampen så tog våra duktiga 14-15 åringar hem segern i ett verkligt kylslaget Vallentuna. Lagledaren Anders Rydén var mycket nöjd med samtligas, såväl aktiva som föräldrar, insatser.
"GRATTIS alla aktiva till en fin laginsats Nordeakampens kvalmatch. TACK alla föräldrar för ett mycket fint stöd under hela lördagen – utan er hade det varit mycket svårt att genomföra tävlingen på det fina sätt som det gjordes. Bra transporter, superbra tält med mat samt jättebra stöd till era egna barn och alla andra aktiva.
Nu är siktet inställt på Finalen i Växjö den 30e och 31a augusti. Jag hoppas HAIS åker ned med en stor buss och har en stor supporterskara med sig.
Årets resultat var 200 poäng mindre än 2007 års kvalvinst. Ett mycket bra resultat då vi endast ställde upp med en löperska i avslutande 800 m – bara där finns minst 1000 p att få utan att några andra resultat skulle bli bättre. Jag bifogar lagsammanställning och poängsammanställning från kvaltävlingen – där kan säkerligen många roa sig med att lägga in andra resultat och räkna ut vad det kan bli för Finalresultat.
Hälsningar Anders Rydén"
 
Snacka om att vara exakt...
19 maj
Vid vår veteranträff i måndags berättade Hans-Åke Danielsson att han tänkte ta M50 klubbrekordet vid Göteborgsvarvet. På frågan vilken tid han planerade så blev svaret 1.30. Vad blev då tiden efter denna halvmara? Jo, just exakt 1.30,00, och det gamla rekord förpassades därmed till historien med drygt 8 minuter. Bästa HAIS-tid för dagen hade Mika Repo som debuterade med den fina tiden 1.17,23.
 
DM-guld till Fredrick och silver till Lisa
18 maj
Vid Täbys vårmångkamp, som samtidigt var DM för vårt distrikt, vann Fredrick Ekholm åttakampen för P14 på det nya fina klubbrekordet 5588p. Lisa Berg tog UDM-silver i F15 sexkamp med 3303p, som är det bästa F15 resultatet som en HAIS:are har gjort. Grattis till er bägge två.
 
Rekord direkt av Bengt i säsongsupptakten
14 maj
Vid Danderydsspelen landade kulan på fina 15,35 för Bengt Pettersson. Även vid Brommaspelen gjordes flera bra resulat. Bl.a. hoppade Sofia Carls 541, men med lite för mycket medvind.
 
Huddingeolympiaden 2008
13 maj
Solskenskolympiaden kallades OS i Stockholm 1912 och vi i Huddinge 2008 var inte mycket sämre. En finare sommardag kan man inte tänka sig när ca. 450 ungdomar tågade in klassvis till marschmusik bakom fanbärarna, invigningstal av HAIS ordförande Anders Lindström och tändning av den olympiska elden samt nationalsång och flagghissning.
Sedan startade tävlingarna med 10 grupper på en gång. Alla resultat finns i resultatlistan. Före varje prisutdelning samlades pristagarna för gemensamt intåg och de 3 bästa fick medaljer och de 8 bästa fick nyttopriser skänkta av våra sponsorer.
Innan finalerna på 60 m ägde rum så genomfördes tradionsenligt kurirstafetterna för respektive årskurs.
Även klasskamperna avgjordes och som ju är summan av all deltagares insats men hänsyn tagen till att alla klasser har olika antal elever. Ju fler som ställer upp i resp klass ju fler poäng. En speciell eloge till Utsälje 4C där alla 26 i klassen kom till start.
Segrare blev:
Utsälje 4 C
Utsälje 5 C
Solfagra 6 C 
 
Kajsa tvåa och Henke fyra på Kungsholmen Runt
12 maj
Trots magproblem sprang Kajsa Berg in på en härlig andraplats med tiden 1,23,43 vid denna stora halvmara med Rålambshovsparken som centralplats. Henrik Åkerlund sprang in på en fin 4:e plats ibland 554 killar och fick den goda tiden 1.15,36, i den ovana vårvärmen.
I klass M60, där även VDM ingick, togs en dubbel genom Lars Degerheim på nya klubbrekordet 1.32,01 före Ola Sand. I klass K40 blev det DM-seger och klubbrekord av Catharina Sundelöf med 1.29,54.
 
14 klubbrekord vid veteran-DM
12 maj
Vilken säsongspremiär, med alla dessa rekord och ett härligt medaljregn på Sätra IP i helgen, när VDM avgjordes. Flest rekord satte Gunnel Tolfes, som satte K50-rekord i alla sina 7 grenar.
Några gamla rekord passerades till historien, bl.a. genom att Peter Gabrielsson sprang 400m på 58,20 och tog Pelle Öhrlands tidigare rekord från 1982. Hedersmedlemen Olle Johansson blev av med sitt höjdrekord, dessutom i två åldersgrupper. I M45 hoppade Mats Nagle 173 och slog Olles rekord från 1981. I M50 var det Ulf Olsson som "fixade till det" genom att klara 145. Ulf svarade också för bedriften att kasta M50-rekord i diskus med fina 42,05. Övriga rekord svarade Peter Engström för på 110m häck M45 med 20,56 - Bill Krohn på M50 5000m på 17.18,51 och Douglas Ohlson M65 spjut med 24,99.
 
Löparframgångar för Catharina och Lasse
12 maj
Catharina under gamla banrekordet, men...
Vid Ältasjön runt sprang Catharina Sundelöf sin 7 km under gamla rekordtiden då hon sprang på tiden 27,08. Denna gång räckte det dock "bara" till en andraplats. Resultat
Firade med fin seger i sista loppet
Så säger Lars Degerheim. Förklaring är enkel: nyss fyllda 60 år - seger på 10 km M60 vid Hannover marathon - sista loppet med efternamnet Jakobsson, för numera gäller nya lopp med efternamnet Degerheim och vi önskar dig många nya framgångar.
 
Flera medaljer vid Terräng-SM
4 maj
Under helgen har Terräng-SM avgjorts i Växjö. HAIS hade ett flertal löpare igång. Bäst gick det i lagtävlingarna för ungdom och i veteranklasserna. Monica Kingstedt blev svensk mästarinna i K45. I K35 tog Lena Kullstam silver. I P15 blev det också silver genom HAIS förstalag. I P17 tog laget hem en bronsmedalj. Läs mer på löpargruppens hemsida.
 
Vilken säsongsstart för våra kastare
1 maj
Massor av fina personliga rekord och fyra klubbrekord såg dagens ljus vid Back On Field på vår kastplan. De som ordnade de fyra klubbrekorden var i K22: kula Caroline Hjelt (välkommen tillbaka) - M60: spjut Mike Hazelwood 46,79 - M50: spjut Ulf Olsson 42,75 (HAIS-debut) - P16 spjut: Mattias Hansson-Bergén 53,26 (välkommen åter).
Men flera fina resultat sticker förstås ut. Det gäller bl.a. kulresultaten med nära veteranrekorden av HAIS-debutanten Pekka Tähtinens 13.26 och Jöran Westbergs 13,58. Det var också fina släggresultat av Nike Hermans, som nådde drömfemtio med 50,88, och kompisen Carolina Piris, som nådde fina 48,97.
 
APRIL

Bra genrep på DM inför SM-terrängen
30 apr
Ute i Vallentuna har årets terräng-DM avgjorts och här hade HAIS-are ett flertal framgångar både i topp och bredd. Bl.a. tog vårt P14/15-lagguld och i laget sprang Otto Kingstedt, Kristoffer Holm och Viktor Björnberg. Vi gratulerar speciellt Otto som dessutom vann P14-klassen. Även P17-laget var på pallen och tog ett silver. I F12/13 tog HAIS lagguld och lagbrons.
Våra duktiga 10-åringar Fredrik Kihlblom och Frida Persson var först i mål i sina klasser och även den fina bedrift svarade Monica Kingstedt för när hon vann K45-klassen. Resultat
Nu är det dags att titta framåt mot årets stora terrängmästerskap, alltså SM-terrängen i Växjö som avgörs kommande lördag och söndag. Här kommer HAIS att ställa upp med 5 lag och med närmare 30 uttagna deltagare och vi passar på att önska er alla ett stort lycka till. 
 
Albin, Fredrik och Hreinn snabbast i mål!
27 apr
Hela 78 löpare kom till start när 2008 års klubbmästerskap i terräng avgjordes i skönt vårväder på Källbrinks IP. Det var en härlig bredd mellan löparna, allt från de som filar på formen inför kommande SM-tävlingar till glada motionärer som kämpade på efter bästa förmåga. Det var en trevlig inramning med bl.a. gruppavslutning med grillningdär och vår speaker Anders Kingstedt (blogen) som såg till att hålla tävlingen mycket levande. Snabbast i mål på de olika distanserna var Albin Rydén (korta), Fredrik Kihlblom (mellan) och Hreinn Juliusson (långa). 
 
Framgångar vid Turebergsstafetten
24 apr
I lördags arrangerades Turebergsstafetten för 10:e gången. Det är en stafett med en tydlig ungdomsinriktning. HAIS hade ett flertal lag med i de yngre klasserna och det resulterade bl.a. i två segrar genom lag i F11 och P11. Det var dock många som var med och kämpade bra i andra lag också. En härlig laginsats!
Taggade till tänderna i ett härligt, men aningen kyligt, vårväder tog ett antal lag från HAIS tag i utmaningen att springa Turebergstafetten. Turebergstafetten är för er som inte känner till en stafett med olika långa sträckor för att man ska kunna sätta ihop ett lag utifrån kriterierna att alla kan springa någon sträcka. Första sträckan är 1070m, andra sträckan 550m, tredje sträckan 230 meter, fjärdesträckan 900m och slutligen sista sträckan är 400m inne på Sollentunavallen. Denna sträckindelning gäller från F/P11 och uppåt. Klassen för de yngre har en sträcka till i och med att man delar på första sträckan och gör en på 700m och en på 370 meter.
Dagen slutade i dur med många bra kämparinsatser och två lag stod som slutsegrare efter mycket hårda jämna löpningar. Laget som vann F11 var "HAIS Snabba fötter" bestående av Frida Persson, Ebba Karlsson, Olivia Björklund, Emilia Stenström och slutligen Marion Sackey-Mensah på den avslutande 400-metaren. Laget vann med 15 sek före Sävedalens AIK. I P11- laget, som var det andra laget som tog sig överst på pallen, sprang Simon Hector, Fredrik Kihlblom, Anders Söderström, Jesper Arbinge och slutligen, den som säkrade segern, Gustav Söderström med en marginal av 8 sekunder före Soik Hellas.
Tilläggas kan att alla kämpade fantastiskt bra och att klubb- och lagmoralen var mycket stark hos alla genom att man ställde upp för varandra med barn och ungdomar från olika grupper blandade hej vilt för att få ihop så många lag som möjligt till startlinjen. Nästa års målsättning bör vara att ta hem den stora total pokalen som var fylld med choklad. 
 
Huddinge AIS anmäler bidragsfusk
22 apr
På kvällen måndag 21 april lämnade Huddinge AIS ("HAIS") in en polisanmälan. Anledningen är att det uppdagats att föreningen under flera år har lämnat oriktiga uppgifter till såväl Huddinge kommun som till Riksidrottsförbundet (RF) beträffande det så kallade lokala aktivitetsstödet ("LOK-stödet").
Kl 16.00 tisdagen den 22 april gick HAIS och Huddinge kommun gemensamt ut med ett pressmeddelande med anledning av det inträffade.
Anders Lindström, ordförande i HAIS, har utöver det som framgår av pressmeddelandet följande kommentar.
"Vi i styrelsen fattade i november 2007 misstankar om att något var fel i rapporteringen av LOK-stödet. Anledningen var den sammanställning vi då fick från Svenska Friidrottsförbundet som utvisade utfallet av fördelningen av LOK-stödet. Enligt sammanställningen hade HAIS redovisat väsentligt fler sammankomster än tvåan på listan. Att vi skulle ligga på topp var inte i sig förvånande, vi har en bred och stor ungdomsverksamhet. Att skillnaden till tvåan var så stor var dock alarmerande. Styrelsen beslutade i december 2007 om att informera RF om våra misstankar och genomförde samtidigt en intern revision. Vi har sedan haft ytterligare möte med RF där resultatet av revisionen presenterades. Därefter har vi haft kontakter med Kultur- och Fritidsnämnden i Huddinge kommun. Efter dessa möten beslutade vi oss för att göra en polisanmälan, bl.a. för att en oberoende part ska utreda hur detta har gått till. I kontakterna med RF och Huddinge kommun har vi diskuterat hur en återbetalning ska göras."
Vi återkommer med ytterligare information, bl.a. till våra medlemmar, så snart vi har mer att berätta.
Styrelsen har beslutat att samtliga frågor avseende detta tills vidare ska besvaras av Anders Lindström, 070 - 685 17 95.
 
Resultat Terrängpropaganda 2
17 apr
Trots ett betydligt bättre väder var det endast 55 startande mot förra veckans 70 när vi genomförde Terrängpropaganda 2 på Källbrinks IP på onsdagskvällen. Snabbast på den långa banan (ca 4200m) var denna gång Colm O´Callaghan. På mellanbanan (ca 2400m) var Fredrik Kihlblom (född 1998) snabbast, precis som förra veckan. Även på den korta banan (ca 1000m) hade vi samma löpare först in i mål som förra veckan. Det var David Wennberg (född 1998) som fixade detta.
 
71 st på Sverigestatistiken efter inomhussäsongen
17 apr
Otroligt säger vi om detta nu när inomhussäsongen är dags att summera. Att det är 6 st som toppar sina grenar är något som vi är extra stolta över. Dessa personer är Tom Kling Baptiste P19 60m - Alexander Nordkvist P19 400m - Frida Åkerström F19 Kula - Arwid Koskinen P16 Kula och Fredric Ekholm som toppar P14 både i höjd och sjukamp. Grattis till detta. Utöver detta bjöd inomhussäsongen på 66 st nya klubbrekord, fördelat på 28 st för veteraner - 22 st ibland grabbarna och 16 ibland tjejerna. Tack alla för detta och lycka till nu när utomhussäsongen står för dörren.
 
Jasmine kommer åter till HAIS
17 apr
Den 10/5 är duktiga Jasmine Burestam klar att representera HAIS. Jasmine som under ca 1 år tävlat för Täby IS kommer nu tillbaka och är sedan flera månader med i en träningsgrupp i HAIS. Under den gångna vintern blev det bl.a. två silver på IUSM F15. Det var med två personliga rekord, 60m häck på 9,08 och i femkamp med 4168p. Men det har under inomhussäsongen även blivit jättefina 162 i höjd och 518 i längd. Vi hälsar Jasmine välkommen åter och önskar dig lycka till.
 
Backhopparcupen med Nordisk Kombination
16 apr
Det förekommer inte bara friidrott i HAIS. För 36:e året i följd (!) anordnade Olav Wäppling backhopparcupen med Nordisk Kombination, dels i Örnbacken som ligger utefter elljusspåret vid Källbrinks IP och dels i Lövåsbacken på Olavs tomt. Som bekant hade vi den mildaste vintern på 100 år, men Olav är aldrig rådlös. Är det snöfritt ordnas andra aktiviteter på barmark.
Vid de sju tävlingarna deltog Ellinor och Linda Junås samt Alva, Isa och Linnéa Zetterström plus Karolina Engdahl vid flest tillfällen. De mest flitiga funktionärerna var Olav själv och "gammelhaisaren" Arvo Piibor.
Sammanlagt ställde 32 deltagare upp och Fullersta Fastighetsägarförening sponsrade 
 
HAIS-segrar på korta och långa!
15 apr
Kvantumloppet 2008 samlade hela 515 anmälda löpare fördelade på de 2 sträckorna 3,4 resp. 10 km. Det var ett mycket ruggigt väder med duggregn och +2 grader.
På den långa banan segrade Jan Amnéus från Väsby IK på 33,29 strax för vår egen Henrik Åkerlund på 33,44. Bästa dam på långa banan blev inte oväntat Kajsa Berg Huddinge AIS med den förnämliga tiden 36,52. Då skall vi betänka att Kajsa nyss varit borta i Kalifornien, där Kajsa vann damklassen på 5 km med tiden 18,06 och blev totalt 13:e i mål bland 2.200 löpare. Mera information på löpargruppens hemsida.
På den korta banan 3,4 km blev det HAIS-seger genom Hreinn Juliusson med tiden 11,27. Bästa dam blev Frida Johansson Täby IS 13,06.
 
Lasse tog silver på VSM-marathon
13 apr
Vid helgens VSM i Malmö sprang Lars Degerheim in på en fin silverplats med den fina tiden 3.14,16, vilket dessutom är åldersrekord i klass M60. Lasse är ingen ny löpare utan hette tidigare Jacobsson. Men efter att gått och gift sig för någon vecka sedan så blev det namnbyte. 
 
Resultat Terrängpropaganda 1
10 apr
Runt 70 löpare trotsade vädrets makter och genomförde Terrängpropaganda 1 på Källbrinks IP. Snabbast på den långa banan (ca 4200m) var Olof Södergård från FK Studenterna. På mellanbanan (ca 2400m) var Fredrik Kihlblom (född 1998) snabbast. På korta banan (ca 1000m) var David Wennberg (född 1998) snabbast. 
 
Bra löparinsatser av Henrik och Catharina
31 mar
Beträffande Henrik Åkerlund kan vi rapportera en bra 26:e plats vid en halvmara i Prag. Tiden blev goda 1.12,51, vilket lovar gott för framtiden efter denna rekordtidiga årsdebut. Catharina Sundelöf sprang på söndagen på hemmaplan i Stockholm. Loppet var Premiärmilen och tiden blev 39,42, vilket resulterade i en fin 4:e plats i klassen damer elit.
 
Fem nya klubbrekord vid Sista Chansen
31 mar
Vilka duktiga ungdomar det finns inom friidrotten och vilka resultat som presteras efter drygt fyra månaders inomhustävlande, sedan premiären med Första Chansen i Storängshallen den 10-11/11. Denna gång blev det bl.a. fem nya klubbrekord och därutöver otaliga personliga rekord som noterades i säsongens slutdel. I denna säsongs program återstår bara en tävling i Örebro, nu kommande helg. Ett jättetack för allt detta och lycka till utomhus.
Vi börjar med klubbrekorden och suveräna Fredrick Ekholm, som visade upp sin mångsidighet denna gång med 4 segrar, varav klubbrekord i P14 tresteg på 11,99 vilket gav honom en fin tredjeplats i årets Sverigestatistik. De fyra andra klubbrekorden var av Jacob Borssén i kula P13 med 11,92 (för övrigt en gren med härlig trippel för HAIS) - Fredrik Kihlblom satte rekord i klass F10 400m denna gång på 1.12,26 - Emilia Stenström som pressade sitt egna rekord till 1.52,51 på F11 600m - Marion Sackey Mensah som sprang in på fina 1.12,64 i klass F10 400m.
13-åringen Calle Moskuvaara han med att vinna imponerande tre grenar innan skada satte stopp för 60m. Vi hoppas att det inte blir långvarigt. I P12 tog Jesper Arbinge hem en dubbel.
 
Ytterligare en 4:e plats för Gunnel
25 mar
Vi är skyldiga er lite mera information från årets Veteran-VM inomhus. Bl.a. var Gunnel Tolfes så nära medalj man kan komma genom att bli fyra även på 400m med tiden 66,50, alltså samma placering som på 800m. Fyra kom även Mike Hazelwood i vikt M60 med 16,48 och Mats Nagle tangerade sitt klubbrekord på 166 i höjd M45
 
Bengt - VÄRLDSMÄSTARE
24 mar
Detta trevliga hände ner i franska Clement-Ferrand där veteran-VM pågår under tiden 17-22/3. Denna jättetävling har samlat 3671 deltagare och från 65 länder. Bengts segerstöten i sista omgången mätte hela 15,36 vilket dessutom är nytt svenskt rekord i klass M45.Så snacka om att toppat formen.Tvåa var en ryss med namnet Kostin, som för övrigt har ett pers på nästan 22 m. JÄTTEGRATTIS.
 
Det blev en Bergsmannen till prisskåpet

18 mar
Våra duktiga ungdomar stod för den fina bedriften att för 7:e året i rad vinna lagtävlingen vid Falu-kurirenspelen i helgen. Detta år blev det inte en Falujungfru till prisskåpet utan en Bergsmannen. Det var en sanslös helg, med massor av fina resultat av alla våra aktiva. Massor av medaljer och ett oerhört stort antal av personliga rekord. Så som Kent utryckte sig "det var en betydligt lättare väska på hemresan, efter utdelning av alla persgodis". Här kommer de absoluta topparna.
Det finns inte en chans att nämna alla som gjorde det "lilla extra", inte ens alla segrare, utan här blir det bara ultraframgångarna. Det mest ultra svarade Fredrick Ekholm för i klass P14, med guld i 4 grenar: 800m på 2.28,11 - 60m häck 9,20 (9:a i landet) - höjd 183 (toppar tidigare på 184) och kula med 11,71 (8:a i landet). På bilden provar Fredrick på 185 efter att ha klarat ett 30 år gammalt tävlingsrekord (183). 185 blev för mycket denna gång men nära var det! Här väntar vi förstås på mångkamp, eller hur?
Tre HAIS-are tog dubbelseger och det var: P10: Fredrik Kihlblom som vann både 600m på 2.01,79 och längd med 417 - F12: Sofia Wickström 60m på 8,42 och 600m med 1.53,17 - F11: Emilia Stenström 600m 1.55,41 och höjd på 136. I klass kula F11 tog tjejerna en härlig trippel med Matilda Lundberg som etta och i längd F10 en dubbel med Marion Sackey-Mensah överst på pallen. Om vi tittar på de äldre så var Arwid Koskinen som vanligt i farten. Denna gång var det dock inte resultatet i kula som imponerade utan 60m på 7,38, vilket är snabbast i stan och även med på Sverigelistan. På avdelningen Sverigelistan steg Anton Nilsson framåt på 60m häck med 8.79. 
 
Fina löpresultat
18 mar
Inomhussäsongen närmar sig sitt slut samtidigt som utomhussäsongen står för dörren. I helgen var detta tydligt då Caroline Kihlblom satte klubbrekord inomhus i F14 på 1000m i princip samtidigt som terrängsäsongen startade upp i Sundbyberg vid Två sjöar runt.
Regionsfinal
Sträckan var 1000m och platsen var Västerås, när Caroline Kihlblom på Nordeamästerskapens Svealandsfinal sprang till sig ett silver med den fina tiden 3.11,62, vilket alltså är nytt klubbrekord. Alla resultat
Två sjöar runt
Som traditionen inbjuder så startar säsongen upp med denna klassiska tävling. I klass F13 kom Sophia Persson tvåa, placeringen före Maja Bergwik och i damer seniorer var Monica Kingstedt bästa HAIS-tjej.
 
IUSM-brons av Robin vid mångkamps-SM
18 mar
Denna fina bedrift svarade Robin Nordkvist för i P15 genom sätta nytt klubbrekord i sjukampen med 5566 p. Detta betyder dessutom att Robin fick nr 189 på "adelslistan" på HAIS:are som tagit SM-medalj genom tiderna. Vid årets mångkampsmästerskap ställde HAIS upp med fem deltagare och det var flera fina insatser av våra medlemmar.
Först ut var i klass F15 Lisa Berg och Lisa Sernbrant. Efter tre grenar tvingades Lisa B avbryta efter skadekänningar. Lisa S. kämpade vidare och efter serien 60m häck 9,63 s, höjd 140 cm, kula 7,78 m, längd 495 cm och 1,59.00 på 600 m fick hon totalsumman 3 247 poäng.
Näst i tur var i P 15 Gustav Fridh och Robin Nordkvist. Efter två grenar fick Gustav känning av tidigare skadeproblem. Robin gjorde en mycket stark sjukamp och belade en hedrande tredjeplats och tog alltså hem en fin bronsplakett. Robins serie blev 7,63s på 60 m, 274 cm i stav, 551 cm i längd, 9,34 s på 60 m häck, 170 cm i höjd, 11,63 m i kula. I avslutningsgrenen 600 m visade Robin inte bara att han är en god löpare utan också en riktig fighter. Tiden blev 1,36,66 och totalpoängen 5 566, som är nytt klubbrekord.
Sist ut var Adam Chiguer i P 17. Adam inledde första dagen med två personliga rekord på 60 m med 7,24 s och 687 cm i längd. Stavhoppet på 304 cm var något blygsammare. Söndagen inleddes med 60 m häck. Här blev tiden 8,63 s. Före höjden kände Adam smärta i knäet och blev orolig att det skulle bli svårt att fortsätta. Efter tre hopp avbröt han med resultatet 188 cm.Efter intensiv behandling väntade kulstötning. Med en lyckad första stöt på 14,66m var det bara att invänta avslutningsgrenen 800 m. Efter en heroisk insats med sitt smärtande knä stannade klockan på 2,18,71. Eftersom två av dom tre slutliga medaljörerna visade sig vara mycket starka i avslutningsgrenen föll Adam från andra till fjärde plats. Åt segraren Petter Olsson MAI fanns aldrig något att göra. Petter segrade med nära 700 poäng. Adam blev fyra med poängen 5767, blott 11 poäng från brons. Helgens resultat är även det nytt klubbrekord.
Under tävlingarna coachades våra aktiva på ett förtjänstfullt sätt av Anders Rydén och Emanuel Widmark.
 
En fin andraplats av våra duktiga löpare
17 mar
Sista deltävlingen i vinterns träningsserie Bore Cup avgjordes i Gävle förra lördagen. Huddinge AIS tog en fin andraplats i denna lagtävling totalt efter de fyra deltävlingarna. I genomsnitt så har över 20 st HAIS-are deltagit vid varje tillfälle.
Klasseger tog Catharina Sundelöf som var helt överlägsen i K40 där hon tog hem tre delsegrar. Klasseger tog också Gunnel Tolfes i K50 som lade en andraplats den här gången till sina två segrar i de två första loppen till en ointagbara slutseger. Tredje segern för dagen togs individuellt av Kajsa Berg (bilden) som totalt körde över motståndet och noterade fina 27:52 på den mycket tuffa banan som mätte 7,5 km. På herrseniorsidan visade Colm O`Callaghan att han är still going strong när han sprang in på en andraplats och därmed även säkrade andraplatsen i totala cupen. Härlig sporre att ta med sig in i träningen inför marathon framöver. Övriga pallplatser i totalcupen togs av Kim Hedbom som blev trea i M50 och Caroline Östlund som kom på samma placering bland damseniorerna. 
 
Guld till Arwid och brons till Sandra vid IUSM
10 mar
För oss Stockholmare blev det en kort resa denna gång för att vara med och tävla på IUSM. För i år var det Sätrahallen som var värd för detta mästerskap för 15- och 16-åringar. Guldet gick alltså till Arwid Koskinen, som var helt ohotad i kula P15 och vann nu med en stöt på fina 15,25. Sandra Knezevic försvarade sin statistikplats och tog hem bronset med goda 8,83 på 60m häck F16.
Men frågan är om inte Erika Chytreus i höjd F16 svarade för dagens prestation, genom att persa två ggr och höja sitt pers med 5 cm till jättefina 163 cm. Sedan att det "bara" räckte till den hemska fjärdeplatsen, dessutom på samma höjd som bronstjejen. Bra jobbat, nästa gång har du säkert turen med dig och medaljen är din. Poängplatser togs även av Frederica Kremlhofer i kula F16 genom att komma femma på 12,81 och samma placering fick Robin Nordkvist i höjd P15 med 172 och Lisa Berg sprang in på sjätteplats på 60m häck F15 med tiden 9,45 (fö 9,36).
 
En rapport från IJSM i Eskilstuna 2008
4 mar
Lördag morgon bjöd på en längdtävlig där Christian Maluka och Adam Chiguer var HAIS hopp. Tyvärr lyckades inte den talangfulle Christian att träffa plankan och fick tre kryss i protokollet men Adam lyckades bättre och nådde med sina fina 6,60 m (nytt personligt rekord) en bronspeng och stor glädje på klubbens läktare. Lite senare var det dags för sprintern Josephine Ekholm att springa försök på 60m. 7,90 s betydde plats i semifinalen och endast en hundradel från pers. I semifinalen där konkurrensen var stentuff sprang hon på 7,99 vilket inte räckte för en senare final.
Klockan 15.15 började ett pärlband av 400m-löpare att visa upp sig i försöksomgångarna med rödgult intresse. Först ut var Mikaela Åkerman som gjorde ett mycket bra lopp efter sina förutsättningar och persade 61,91 s, men lyckades inte komma vidare till semifinalen.
Sophia Ångström stod sedan på tur och gjorde också hon ett lopp som innebar nytt personligt rekord med 62,21 s, men även för henne räckte detta inte till semi. Sista 400-meters tjej var Li Quistberg som sprang på 62,73 s vilket inte heller räckte till vidare avancemang. Simon Mukiibi var förste kille ut på denna respektabla sträcka och han var tvungen att satsa för att gå vidare, vilket han också gjorde och kapade ytterliggare på sitt veckogamla pers till 51,14 s och gick vidare till semi. Näste man var statistik-ettan Alexander Nordkvist som fick ett lugnt och behagligt försöksheat med sluttiden 52,36 s. Siste kille ut på rundbanan var Martin Johansson Vikström som inte sprungit denna distans inne men gjorde det med bravur och gick vidare med heatseger på tiden 53,16 s.
Mitt under 400 meters försöken bjöds vi på F19 kula och vår egen Frida Åkerström.
Frida som blev sexa föregående helg på ISM i Malmö och statistiskt etta inför tävlingen fick det inte riktigt att fungera. Det var läge jämt och svårigheten att komma över 13 meters linjen öppnade för konkurrenterna. Till slut, i femte omgången, fick hon med mycket vilja på 13,16 som också blev segerresultatet och första guldet för HAIS denna helg.
Klockan hade hunnit bli 19.30 och Frida Lindström stod på tur att hoppa tresteg med full support av klubbkompisarna. Frida presterade en jämn serie med längsta hoppet 10,63 m, endast 5 cm ifrån sitt personliga rekord. Hon missade tyvärr finalhoppningen men jättekul att se henne på gång igen.
Sist på dagens schema var semifinaler på 400 m och där var det två av tre som gick vidare till final. Simon som tidigare satt nytt personligt rekord i försöken gjorde ännu ett starkt lopp under gamla perset, men han hamnade just utanför finalen med en 5:e plats. Alexander fick i sin semifinal möta statistiktvåan och det blev ett tufft lopp där man fick se grenens tjusning med lite fight in sista kurvans ingång och för oss med ett bra slut och Alexander till final.
Siste man Martin gjorde ett imponerande lopp som var mycket väl disponerat och slutade med seger på tiden 52,29 s.
Söndag morgon inleddes med längd K22 och där med Johanna Wikström som första omgången satte nytt pers med 5,47 m. Hennes hoppning räckte tyvärr inte för ytterliggare
3 finalhopp (missade med 3 cm) och hon slutade på en 9:e plats.
Parallellt med Johannas längd så började killarnas 60m försök och där var det Christian Maluka och Adam Chiguer som var först ut. Christian fick en mycket bra start men slog av farten och rullade in på 7,53 s, men det räckte inte för semifinal. Adam sprang sitt försök på 7,39 s och kvalificerade sig därmed till semi. P19 grabbarna Tom Kling Baptiste och Simon Mukiibi stod sedan på startlinjen och båda tog sig lätt vidare till semifinalen på placering.
Adam som just sprungit 60m gick nu för att göra sin bästa höjdtävling någonsin. Adam som tidigare under året hoppat 1,95 m med mersmak var riktigt laddad och gick in i tävlingen med gott självförtroende. Tävlingen utvecklades till en kamp mellan tre hoppare där i slutändan alla satte personligt rekord med 3 cm. Adam som tog 1,98 m i tredje försöket var sedan mycket nära på 2,00 m, men med en försvarad bronspeng från förra årets IUSM så var det en mycket nöjd kille som 15 min senare kröp ner i startblocken på 60 m semifinal och persade med 2 hundradelar till 7,32. Denna tid räckte då inte till final men Adam var nöjd ändå.
P19 grabbarna på 60 m sprang fort. Simon som fortfarande var stel i baksidorna efter gårdagens 400m-lopp sprang in på 7,30 s och fick inte följa Tom till finalen. Tom som i samma semifinalheat dundrade in på nya perset 6,82 s (6 hundradelars förbättring).
Final 400 m var näst på tur med P17 killen Martin som var först ut av HAIS-intresse. Martin öppnade finalen starkt och låg länge 3:a men just innan ingången till sista kurvan så gick Hanvikens Alexander Wittlock om och Martin hade då inget att svara med utan rullade in på en stabil 4:e plats och en väl godkänd insats på IUSM.
Nästa final var P19 och med Alexander Nordkvist på bana 2 som visat under de tidigare loppen att kapacitet för en bra tid fanns. Med en lite lugnare och bättre start de första hundra metrarna kunde han sedan kontrollera loppet från start till mål. Han kom i mål som svensk mästare andra helgen i rad nu på 400 m på nya personliga rekordet 48,69 s.
Sofia Carls längdtävling var en mycket tät historia där Sofia lyckades ta sig till final på samma resultat som 9:an men med bättre andrahopp. 5,29 m som även blev hennes slutresultat visade att hon nu höjt sin lägstanivå och det bådar gott inför sommaren.
Som nästsista HAISare var det dags för Patrik Sjöbom som haft en minst sagt berg och dalbana till säsong. Tyvärr så lyckades han inte alls denna dag utan fick tre kryss i protokollet och blev utan resultat.
Siste man var Tom Kling Baptiste som tidigare i semifinalen satte nytt personligt rekord och var nu favorit till guldet. Med en sämre start än i semin lyckades han ändå med kyla göra sitt ”eget” lopp och ännu en gång denna dag springa in på 6,82 s och HAIS 3:e guld för denna helg var ett faktum.
En riktigt rolig helg för oss ledare som var mycket nöjda med de aktivas resultat och stöttning under hela den långa helgen.
 
Gunnel, Jöran och Monica nordiska veteranmästare
4 mar
Gemensamt för dessa tre HAIS-are efter helgens inomhusmästerskap i Reykjavik är att de är nordiska mästare. Gunnel Tolftes, som springer i klass K50, vann dessutom hela fyra grenar: 400m på 65,03, 800m med 2.35,05, 1500m på 5.27,57 och 60m grind (=häck) på 11,13. Jöran Westberg kastade 15,55 i vikt och Monica Kingstedt sprang hem 1500m K45 på 5.25,45.
Gunnel tog dessutom två silver: 60m med 9,16 och 200m på 29,92. Flitiga Gunnels resultat var så bra att det var fem nya klubbrekord, alla utom 800m. Snacka om formtoppat, fantastisk insats och grattis. I klass M45 hoppade Mats Nagle till sig ett brons på nya klubbrekordet 166 och samma placering hade Jöran Westberg i kula M60, med resultatet 12.72.
 
Flera bra resultat vid "Proppen 3"
4 mar
Bl.a. två åldersrekord i K22 av Caroline Rönnlund med 5.11,38 på 1500m och Pia Nilsson 151 i höjd. Andra väldigt bra resultat: Tom Kling Baptistes 6,94 på 60m - Patrik Sjöboms höjdpers med 190 och Anton Nilssons fina 8,81 på 60m häck P16.
 
JSM-guld av Frida och brons till Adam
1 mar
Detta trevliga besked nås vi av redan första dagen på IJSM i Eskilstuna. Frida Åkerström stötte hem F19 klassen efter en spännande tävling med resultatet 13,16 och Adam Chiguer hoppade hem en bronsplakett i P17 längd med pers 660. Allt redan efter drygt första halvan av dag 1. Grattis till er båda och vi återkommer med mera fakta.
 
FEBRUARI

Bästa formresultat: 15,44 - 8,77 - 8,81
28 feb
Detta hände vid tävlingen Formkollen i helgen och de som gjorde dessa siffror var: Arwid Koskinen som stötte till sig upp till Sverigetopp i P16 med 15,44 - 8,77 (nytt PR) var Sandra Knezevic fina resultat på 60m häck F16 - 8,81 var Anton Nilssons fina häckresulat i P16-klassen. Peter Gabrielsson passade på att sätta åldersrekord i klass M45 60m med 7,79 och på 800m P15 vann Alexander Björnberg med 2.13,76.
 
5 topp 6, varav 1 guld vid ISM

Alex första seniorguld Alex första seniorguld

26 feb
Sammanfattningen av ISM helgen kan göras med ett stort plus i kanten, 5 st topp-6 placeringar varav 1 guld. Nog fick vi en tuff resa ner till de södra delarna av Sverige med storm och stopp av tågtrafiken men väl på plats så började våra aktiva att leverera på en gång.
Först ut på lördagsmorgonen var Annika Hjelm och Nike Hermans i viktkastning, Annika som inför SM låg statistiskt trea i grenen lyckades inte riktigt få ut det där lilla extra som vi alla såg fanns i kroppen men goda 16.33 m var mindre än 3 decimeter från pers och klart godkänt och en fjärde plats i tävlingen. Nike Hermans som var först ut av våra debutanter på seniormästerskapet gjorde en mycket bra tävling. Lite snöpligt kan tyckas slutade hon 7:a endast 2 cm från topp-6 placering men hon satte nytt personligt rekord med 37 cm till 13,30 m. Nästa ut var Bengt Pettersson i kula som med ett gott självförtroende äntrade ringen och gjorde en stabil insats med slutresultat på 15,13 m, 20 cm ifrån sitt eget personliga rekord och det svenska M 45 rekordet. Under tiden som Bengt stötte kula så gjorde Tom Kling-Baptiste sin debut i seniorsammanhang med försök på 60 m i vilket han var tvåa och direktkvalificerad till finalen på 6,91 s. Förutsättningarna för finalen var stentuffa och utgången mycket oviss, men vår nya kortsprinter lyckades att pressa sig ytterliggare i finalen och med tiden 6,88 s (nytt personligt rekord) så blev han delad femma endast sju hundradelar från guldet.
Frida Åkerström, ännu en av våra mycket talangfulla kastartjejer ställde sig i seniormästerskapens kulring för första gången även hon och presterade mycket bra denna dag. 13,35 m blev hennes slutresultat mindre än 3 decimeter från pers och ännu lite glöd inför kommande helgs IJSM i Eskilstuna.
Sist ut att tävla på lördagen var Alexander Nordkvist som lätt tog sig igenom försöksheatet inför söndagens semifinal. Söndagen bjöd på en lätt sovmorgon som sedan intensifierades med 2 händelserika tävlingsmoment inom en timme. Först av dessa var finalen på 200 m där Alexander hade den bästa tiden inför loppet. Redan efter 80 m hade han skapat sig en ledning som höll hela vägen in mål. Första guldet i seniorsammanhang och ett nytt personligt rekord med 17 hundradelar (21,73 s)!
Knappt en timme senare så var det dag för stafettlaget på 4 x 200 m där HAIS representerades av i sträckordning Tom Kling-Baptiste, Alexander Nordkvist, Carl-Adam Lindros och Fredrik Andersson. Huddinge-gänget blev tilldelat heat 1 med Hammarby som motståndare medan de 3 topplagen sprang i heat 2. Loppet blev kanske inte riktigt vad man hoppats på och med lite mindre bra växlingar och osäkra löpningar gav detta en sluttid på 1.30,02 vilket räckte till en fjärdeplats på ISM. Förhoppningsvis kan laget dra en massa erfarenhet av tävlingen till nästa år och då går inget lag säkert.
 
Bägge våra stafettlag i Globenfinal

24 feb
Vilken bedrift av våra duktiga PF13 års lag att bland de 60 lagen i försöken bägge kvala in till de sex
som fick springa final, detta efter att bägge t.o.m vunnit sina försöksheat. Men till final räckte det inte att vinna sitt försök, utan bara de 6 bästa tider kvalade in. Denna bedrift var vi enda klubb som klarade.
Först av de våra var lag 2, som fick springa i heat 3 och verkligen gjorde ett topplopp med att leda från start till mål. De fyra som sprang på den fina tiden 1.56,22 var i turordning: Emma Kullin, Gabriel Heen, Grace Mtatifikolo och Jacob Borssèn. I heat 7 var det dags för lag 1 att springa sitt lopp och här fick de känna på hur tufft och trångt stafett kan vara. Men det räckte till heatseger och den tredje bästa försökstid, med tiden 1.55,85. I laget sprang i ordning: Hannah Svensson, Daniel Erkas, Louise Gabrielsson och Calle Moskuvaara. När det sedan var dags för den stora finalen inför ett fullsatt och kokande Globen, blev det massor av stafett-dramatik, som denna gång tyvärr inte gynnande HAIS. Lag 1 hade två spikhål i vaderna efteråt och lag 2 fick skon avtrampad precis innan en växling och fick bryta. Tyvärr är det sånt som händer i stafett och nästa gång har vi förhoppningsvis turen med oss. Trots allt detta så kom lag 1 i mål som fin fyra med tiden 1.56,80. Som segrare får ändå vi utnämna vår röststarka hejarklack. Nämnas bör att drygt 10 st HAIS-are deltog som funktionärer och såg på detta sätt till att allt fungerade.
 
Topptid av Colm vid Valenciamarathon

Nöjd Colm med nytt KR Nöjd Colm med nytt KR

24 feb
Colm O'Callaghan sprang ett jämnt och väldigt bra lopp och kom in på den fina tiden 2.34,42, efter att på första halvan haft haft 1.17,33 för att sedan avsluta med än ännu snabbare andra halva hem med 1.17,09. Detta var Colms andra mara. Den första var 2003 och då med sluttiden 2.39,85. Samtliga resultat. Vi passar på att önska er alla som satsar på marathon lycka till och vi ser fram mot en spännande framtid, både för tjejer och killar. Allt detta följer du förstås allra bäst på löpargruppens egen hemsida. Sedan hoppas vi förstås att vårt gamla klubbrekord från 1983 på 2.33,20 flyttas till historien.
  
 
 
 
 
Sammanfattning från IVSM

Jöran (silver) Björn (guld) Håkan Jakobsson (brons) Jöran (silver) Björn (guld) Håkan Jakobsson (brons)

24 feb
Det gällande Europarekordet för M60 i vikt lyder på 19,03 och vår egen Björn Holsmtröm vann IVSM på 18,95, så visst är det nära. Men det sattes som vi tidigare sagt en mängd rekord vid detta rekordens IVSM. Bl.a. 6 nordiska, 8 svenska och två brittiska, otroliga 34 mästerskapsrekord och som topp Herbert Liedtkes världsrekord på 200m M90 med 41,64. Det blev också 5 nya i HAIS adelskalender på medlemmar som tagit mästerskapsmedalj. Vi gratulerar er alla. Ni som vill se mera bilder och läsa mera text kan hitta det under t.ex: veteranernas egen hemsida,löpargruppens hemsida och Speaker Kingstedts egen blog.
 
Inför ISM
22 feb
Från Huddinge är det 9 aktiva som kommer att delta på ISM under kommande helg.
Sammanfattningsvis hoppas vi att denna 9 man starka trupp kommer hem med många trevliga upplevelser och minnen och givetvis en och annan SM poäng vilket vi inte varit så bortskämda med i HAIS de senaste åren i seniorsammanhang.
Bengt Pettersson, kula
Bengt satte föregående helg nytt personligt rekord med 15,33 vilket enligt honom själv absolut inte var en maximal prestation. Vi hoppas givetvis att Bengt ska kunna knipa en finalplats och senare även en topp 6 placering.
Lena Kullstam, 1500m
Lena har under vinter kunnat träna utan några större avbrott som tidigare hindrat hennes utveckling de senaste säsongerna. 1500m som kan bli ett taktiklopp har alla möjligheter att bli en intressant gren under SM-helgen och inte minst för Lena.
Annika Hjelm, Vikt
Annika som flyttade upp till Falun efter hemkomsten till Sverige under hösten har där med sin sambo tränat på bra. Hon har under säsongen gjort tre goda vikttävlingar som gett en 3e placering i statistiken inför kommande helg. Nu när Cilla inte kommer till start finns goda möjligheter till medalj.
Nike Hermans, Vikt
Nike somgjorde landslagsdebut i u-finnkampen har under vintern höjt sin träningsdos och inställning till träning rejält vilket vi också hoppas ska kunna visa sig under sommaren. Detta är hennes debut på stora ISM men i statistiken ligger hon just nu 6a men kanske ska vi inte ha för stora krav på denna talang, men visst hoppas vi på dubbelt på pallen.
Frida Åkerström, Kula
Liksom Nike debuterar Frida i dessa seniorsammanhang och har goda förutsättningar på en framskjuten placering. Hennes stabilitet under vinterns tävlingar pekar på att det finns ytterliggare längre längder i kroppen. Hon ligger inför ISM på en 6e plats och vi hoppas givetvis på att hon försvarar denna placering och kanske kan det till och med bli ytterliggare lite vassare.
Tom Kling-Baptiste, 60m
Tom är debutant nummer tre som gått från klarhet till klarhet under vinterns tävlingar. För två veckor sedan visade han redan då att det går att springa fort i Malmö, kanske kan han pressa sig ytterligare lite och då finns stora möjligheter till framskjutna placeringar då det i statistiken verkligen handlar om hundradelar till toppen.
Alexander Nordkvist, 200m
Efter en bra försäsongsträning debuterade Alexander på 200m inomhus förra helgen i Storängshallen vilket gav en 2a plats i statistiken. På 200m under ISM är det ett öppet fält efter den stora Johan Wissman och här finns alla möjligheter till en god placering.
Carl-Adam Lindros, stafett
Calle har rehabiliterat sina skador han fick på JSM och juniorlandskampen i somras väl och verkar vara i bättre slag än någonsin. Han ställer endast upp i stafetten under inomhussäsongen för att kunna koncentrera sig på utomhussäsongen.
Fredrik Andersson, stafett
Fredrik är stafettlagets ålderman (dock endast 23år) med en hel del rutin som förhoppningsvis ska kunna föra laget fram till prispallen. Med en stegrande formkurva ser han som hela laget väldigt heta ut inför helgen.
 
Kanontid av Alexander och svenskt rekord av Bengt
19 feb
Med tiden 21.95 på på 200 m gick Alexander Nordkvist in på 2:a plats i Sverigestatistiken efter Johan Wissman. Detta skedde vid propagandatävlingen Proppen 2 i Storängshallen. Det var första gången Alexander sprang 200 m den här inomhussäsongen. Nu väntar SM till helgen.
Ytterligare flera bra resultat noterades vid samma tävling. T.ex. förbättrade Bengt Pettersson sitt svenska M45 rekord i kula, med en stöt på hela 15.33. Med det gick han dessutom in på 10:e plats i årets Sverigestatistik för seniorer. I längd blev det långt och personliga rekord av både Johanna Wikström och Sofia Carls.
 
Världsrekord på Veteran SM
18 feb
Det har uppdagats att Herbert Liedtkes, Fredrikshofs IF, tid på 200 m, 41,64s, vid Veteran SM i Huddinge är nytt världsrekord i M90.
Att inte någon upptäckte detta beror på att Herberts svenska rekord, 39,63s, är bättre än världsrekordet vilket beror på att man internationellt måste ha fyllt år innan rekord kan räknas. I Norden räknas födelseåret oberoende av datum. I Herberts fall så satte han sitt svenska rekord vid Veteran VM i Österrike den 16 mars 2006 men han fyllde inte 90 förrän den 19 april samma år.
Värdsrekordet 41,74 innehades tidigare av Friedrich Mahlo från Tyskland 41,74s och som nu slogs av Herbert med en tiondel. GRATTIS Herbert!
 
Några nya och några som flyttat
17 feb
Vi vill passa på att hälsa fyra nya aktiva välkomna till HAIS och det är: Caroline Östlund, f. 78, som tidigare tävlat för Ess löparklubb i Sandviken. Caroline är ganska ny inom friidrotten och satsar på de längre distanserna - Hans-Åke Danielsson, f. 57, marathonlöpare från Rånäs 4H som 2007 sprang på 3,34 och halvmaran på 1,30 - Hassan Pinto Seidi, f. 77, kommer från Kopparberg, men är numera bosatt i Botkyrka. Hassan är ny inom friidrotten, men har redan visat stor talang för sträckor runt 800m - Rebecca Slotte, f. 93, heter en lovande kastartjej som kommer från Ösmo GIF. Vi hälsar er alla välkomna till HAIS och önskar er lycka till.
Som rubriken säger så är det några som också flyttat och det är: duktige ungdomstränaren Jeanette Sténson-Hallgren som slutat som tränare och flyttat till Spårvägen. Vi vill på detta sätt tacka Jeanette för allt du gjort i HAIS, lycka till i framtiden - klubbrekordhållaren m.m. Linus Bernhult, f. 75, som numera är bosatt i Örebro och jobbar där som polis. Linus säger att han lagt diskusskorna på hyllan, men har lovat en arbetskollega att ev. hjälpa till i KFUM Örebros klubblag. Vi tackar Linus för en verkligen fin karriär i HAIS och önskar dig och familjen lycka till i Närke - Jonas Arbinge, f.93, som har valt att följa kompisen Calle Sténson till Spårvägen. - duktige löparkillen Bilal Cadimi, f. 94, som numera bor i de västra förorterna och därför valt att representera Hässelby SK i framtiden. Tack och lycka till även till er Jonas och Bilal.
 
Rekordens IVSM i Storängshallen
16 feb
Inte bara rekorddeltagande utan som många sade att det varit det bästa IVSM de varit på. Tack för det alla kämpande funktionärer. Tävlingarna startade förstås med en invigning, där vår duktiga släggtjej Caroline Piri sjöng nationalsången. När så tävlingarna började sattes sedan en mängd rekord på alla fronter. Bl.a. sattes det 24 klubbrekord, om vi nu räknat rätt. Medaljskörden blev otroliga 16 guld, 10 silver och 6 brons, vilket är en dryg fördubbling av förra årets medaljskörd på IVSM. Det absolut bästa HAIS-resultatet svarade tränaren Björn Holmström för genom att sätta nytt svenskt M60-rekord i vikt med väldigt fina 18,95. En kille som verkligen även gör som han visar...
Vi ber att få presentera de ytterligare 15 svenska mästarna. M50: Bill Krohn både på 800m och 1500m på nya fina klubbrekorden 2.11,35 och 4.32,44, Göran Nilsson vikt med 14,78 -och i kula Alpo Tornikoski på nya åldersrekordet 12,78. I klass M55: guld av Sture Holmberg i längd på nytt fint rekord 5,28 och av Bosse Palmberg i vikt på 14.65. I M60 vann Jöran Westberg i kula på nytt HAIS-rekord med 13,20. Mitt under all tävlingsledning passade Pelle Öhrland på att springa 200m så fort att det blev både guld och klubbrekord på 200m i M65 med tiden 33,33. Våra duktiga tjejer samlade också in ett stor samling medaljer och här kommer guldmedaljerna: Annelie Schöldström i K40 tresteg med nya klubbrekordet 798 och Lotta Tjernberg i K40 med 200m på 31,15 och ytterligare två st segrar som dessutom resulterade i nya klubbrekord, nämligen 400m och 800m med resultaten 67,70 respektive 2.33,60. Monica Kingstedt blev svensk mästare på 3000m K45 med nya klubbrekordtiden 11.36,52 och Gunnel Toftes vann guldet på 1500m K50 med rekordtiden 5.51,61 och sedan vann tjejerna förstås stafetten. Puh, det var ändå bara lite av alla dessa toppresentaion. 
 
Bra prestationer landet runt!
12 feb
6,89 av Tom och 49,26 absoluta toppar i Malmö
Sträckan var förstås 60m där Tom Kling Baptiste sprang på nya rekordtiden 6,89 och 400m som Alexander Nordkvist också noterade nytt P19-rekord, med tiden 49,26. Annat bra 400m-rekord av P16-killen Anton Nilsson med 54,95.

Seger av Kajsa och toppenlopp av Jonas
I löparserien Bore cups 3:e deltävling i Östhammar så visade HAIS-arna att långlöpning är på bra framfart i HAIS. Bl.a. seger i damklassen av Kajsa Berg och sedan vill vi nämna det nya löftet Jonas Nordström-91 som sprang 9,7km på 34,51. Totalt ligger HAIS-gänget nu 2:a, inför den avslutande deltävlingen som går i Gävle den 8 mars.
 
Kul Sverigetoppar av Frida och Arwid
I Falun fick Frida Åkerström på Sverigebästa i F19 kula med 13,61 och i Sätra passade Arwid Koskinen på att i klass P16 stöta Sverigetopp även han med 15,35. I Sätra stötte också F16-tjejen Fredrica Kremelhofer hela 13,02, vilket räcker till en fin andraplats i landet. Vi gratulerar alla tre och samtidigt förstås även tränaren Thord Carlsson.

Vårt P/F13 stafettlag kom 2:a av 54 lag
Lilla GE-galans stafett på 4x200m med mixade lag är ett fint genrep inför den stora GE-galan den 21/2 i Globen. Men även i de individuella grenar fanns det många goda prestationer. Dubbla segrar av Robin Nordkvist i P15-klassen, 60m och höjd med 7,58 respektive 177. Dubbelseger var det i kula P13 av Gabriel Heen och Jacob Borssén med 11,72 (klubbrekord) respektive 11,44. Under den fina rubriken nya klubbrekord noteras Gustav Fridhs 3.71 i stav P15 och Carolina Erikssons 9,85 och seger på 60m F9. I resultaten hittar vi även en duktig segrare i Lucas Björklund 60m P9 med 10,04.
 
Det blev en 6:e plats i Castorama
12 feb
Totalpoängen i denna kastmångkamp för 2007 blev 28 638p, vilket räckte till en fin 6:e plats i landet. Det är ett tapp från 2006, mycket beroende på att Carolina Hjelt tyvärr var skadad. Bidragande var även Annika Hjelms höstform, som av förklarliga skäl med den långa säsongen som startades i USA, inte levererade samma längder som tidigare i säsongsavslutningen. Vi kan dock glädjas åt att bredden ökade från 22 till 26 st deltagare och att vi 2008 kommer bli ännu slagkraftigare på alla fronter. Redan nu önskar vi er alla lycka till, när dessa tävlingar kommer på höstkanten.
 
Fredrick DM-guld och Gunnel dubbla svenska rekord
6 feb
Vid årets Hammarbyspel i Sätrahallen i helgen vann Fredrick Ekholm 7-kampen för P14 med ett nytt klubbrekord på 5287p. Gunnel Tolfes passade på att testa formen, genom att sätta svenskt K50-rekord både på 600m och 1000m, med de fina tiderna 1.48,29 resp. 3.19,57. Men de hände verkligen mycket mer ur ett HAIS-perspektiv.
På DM 4-kamp tog Calle Moskuvaara silver i P13 med 3718p. Nytt åldersrekord sattes av Arwid Koskinen i kula P16 med en stöt på 15.06, vilket ger en andraplats i landet hittills. Gustav Fridh tog sig också högt upp i statistiken genom att vinna stav P15 med nytt klubbrekord på 360 och även få till goda 575 i längd. I klass 600m F12 sprang Sofia Wickström på den fina tiden 1.50,70, vilket innebar seger. Sofia satte också tävlingsrekord på 60m med 8,42. Mycket bra resultat på 60m häck av Sandra Knezevic F17 på 8,84, Lisa Berg F15 på 9,15, Anton Nilsson P17 på 8,81 och P12-killen Isak Barrow på 10,71.
Sedan vill vi lugna er som först såg Martin Johansson-Vikström vinna sitt 60m heat på fina 7,32 och den efterföljande otäcka vurpan. Martin har hämtat sig så bra att han t.o.m. var i hallen på söndagen och tittade på tävlingarna. Vi "pustar ut" och önskar dig välkommen åter när det känns lämpligt.
 
Dubbelt Viktor och viktrekord - historisk premiär

Historisk inomhushinderpremiär Historisk inomhushinderpremiär

6 feb
Historiskt var det när vi för för gången tävlade i hinderlöpning i Storängshallen. Vad vi vet så har det bara gjorts vid ett tillfälle i landet och det var i början av 70-talet i Scandinavium. Extra historisk utser vi den första hindersegraren, som var Victor Hedin som vann 2000m hinder på 6.36,18.
I dagens andra lopp 1500m hinder var en annan Viktor först. Efternamnet var Björnberg och tiden var goda 5.07,80. Gunnel Tolfes passade också på att springa 1500m hinder, som en träning inför kommande veteranmästerskap och fick en så bra tid som 5.51,70. Samtidigt var det viktkastning med många goda resultat. Först nämner vi förstås det nya klubbrekord på 13,89 av Joakim Stenman med det officiella seniorredskapet 15,88.kg. Men allra längst i cm kastade Arwid Koskinen som fick på hela 17,28 med 9,08 kg vikten.
 
JANUARI

Snabba killar i Scandinavium
30 jan
För Tom King-Baptiste och Alexander Nordkvist var med på den internationella Samsunggalan och är numera TV-kändisar efter att sprungit 60m på de fina tiderna 6,97 respektive 7,02. 
 
Klubbrekord av Victor vid DM dag 2
29 jan
Med tiden 4.16,29 satte Victor Hedin nytt P17-rekord på 1500m i Sätrahallen. Natali Jenner vann stav på goda 298 och Josephine Ekholm visade bra snabbhet genom att springa på 7,90 på 60m. Flest medaljer samlade (nästan som vanligt) Adam Chiguer.
 
Lena-Bengt-Tom-Bill i rekordtagen
28 jan
Vid DM sprang Lena Kullstam till sig två rekord (oavsett ålder och K35) genom att på 1500m notera fina 4.45,62. Bengt Pettersson stötte 15,24 i kula, vilket också innebar två rekord. Det betydde svenskt M45-rekord och förstås M45 rekord för HAIS. Tom Kling-Baptiste fixade nu nytt P18-rekord på 60m med 6.93 och raderade med detta ut Lenny Martinez 12 år gamla klubbrekord. Bill Krohn sänkte M50-rekordet på 1500m med ca 25 sek till 4.29,85.
 
Många HAIS:are i elden!
21 jan
Stora klubbrekord av Annika och Natalie
Med detta menas klubbrekord oavsett ålder, som alltså Annika Hjelm satte efter att vunnit viktkastningen på 16,66 och av Natalie Jenner som hoppade fina 303 i stav. Åldersrekord och personligt rekord av Adam Chiguer P17 med 195 i höjd. Bra HAIS-debut av Teresia Tollstern-Landin som vann F15 stav på 273. I allra yngsta klassen, F8, satte Alva Von Gerber ett prydligt personligt rekord på 60 m med 10,78 och det räckte till en bronsmedalj.
 
Sandra och Alexander absoluta toppar i Sätrahallen
Sandra Knezevic satte klubbrekord i F16 direkt när hon sprang 60m häck F17 på 8,78 och vid Alexander Nordkvist årsdebut på 60m blev det fina 6,98. Men det var många andra fina resultat som gjordes vid Vinthundsvintern i Sätrahallen, här kommer några. Simon Mukibi seger på 60m P19 med 7,25 och bästa HAIS-are på 400m med 52,59. På 800m sprang bl.a. Hreinn Juliusson på 2.04,81 i seniorklassen, Oskar Martinsson 2.10,86 i P17 och Viktor Björnberg på 2.14,90 i P15. Tjejerna Caroline Kihlblom och Lisa Berg vann 800m resp. 60m häck, med 2.31,01 resp. 9,51.
 
Otroliga 15 nya klubbrekord vid IVDM
Snacka om att HAIS dominerade när årets inomhus-DM för veteraner avgjordes på söndagen i Sätrahallen. Antalet medaljer skall vi inte prata om. Grattis till detta. Det imponerar och bådar förstås gott till VSM i Storängshallen den 9-10/2.
 
Örebro Indoor Games
18 jan
De for västerut för att gräva guld, närmare bestämt till Örebro som i sin tävling hade en mängd olika grenar även för de yngsta. Det blev totalt: 8 guld, 12 silver och 8 brons, så det blev en jämn ström av HAIS-are fram till prispallen, dessutom 3 nya klubbrekord.
Flitigast var Amanda Karlsson F12 med guld i höjd 1,39 och kula 10,99 (=klubbrekord F12) samt silver på 200 m 8,95 samt brons på 200 m 29,75, d.v.s. totalt 4 medaljer. Hon hann dessutom med att hoppa längd och fick resultatet 4,14, som räckte till en 10:e plats. I samma klass tog Sofia Wikström hela 3 guld på 60 m 8,61, 200 m 28,93 och 600 m 1.49,66 (=klubbrekord F12) samt ett silver i längd med 4,68. På 60 m blev det en HAIS-trippel eftersom Alexandra Jensen-Östlin knep bronset 8,96. Även de ett år yngre F11-tjejerna samlade på sig en del medaljer att hänga i prisskåpet, t.ex. genom att Emilia Stenström tog guld i höjd på nya ålders-rekordet 1,44, silver med klubbrekord 200 m 30,86 och brons längd 4,12. I F10 blev det 3 medaljer för Frida Persson guld på 60 m 9,51 samt silver på 200 m 33,37 och längd 3,73
Även HAIS grabbar fick bestiga prispallen vid flera tillfällen. För bl.a i P12 Pontus Danforth 60 m 3:a 9,08, längd 2:a 4,43 och Eric Sorcini 2:a 60 m häck 12,21
I P11 Douglas Sjöberg med guld i kula 8,62 och silver i höjd 1,23. Mångsidige Jesper Arbinge 60 m 3:a 9,32, längd 2:a 4,24 och 200 m 2:a 31,68. Anton Roos blev 2:a på 600 m med 2.01,48.
 
Scandic Indoor Games 10-års jubileum

Calle och Nike tar emot stipendiet Calle och Nike tar emot stipendiet

16 jan
Denna jubileumstävling hade i år samlat närmare 1900 starter, så våra funktionärer hade en tuff helg och klarade av detta mycket bra. Stort tack för det. Hela 11 st Scandicrekord noterades och den speciella plaketten överlämnades till de nya rekordinnehavarna. Men det var inte bara tävlingar, utan även utdelning av Scandicstipendiumet och här hade vi för första gången 2 st stipendiater. Så vi grattar Nike Hermans och Calle Lindros för detta.
Glädjande var att det var flera deltagare i seniorgrenarna, t.ex. 14 heat i Män 200 m, 26 st deltagare i längd, 15 st i kula, 15 st i höjd etc.Män
Tyvärr så var Alexander Nordkvist sjuk denna helg och kom inte till start, det gjorde däremot Tom Kling Baptiste, som med tiden 7,04 var 1/100 efter segraren. Det blev även en 2:a plats för Tom på 200 m med tiden 22.49 tillika nytt klubbrekord för P18. I kula stötte veteranen Bengt Pettersson HAIS 14.57 och blev 2:a. Nytt Veteranrekord i M35 800 m genom Anders Ortfelt med 2.15.99 och Peter Gabrielsson i M45 60 m på 8,01s.
P17
Seger i kula genom Adam Chiguer och som dessutom blev 2:a i höjd 1,94. Det innebar två nya klubbrekord. Silvermedalj även genom Martin Johansson Wikström med7.29 på 60 m. Klubbrekord även för Viktor Hedin med 2.02,26 på 800 m.
P16
Guld i kula genom Arwid Koskinen med 14.21 som är nytt Scandicrekord.
P15
En andraplats genom Robin Nordkvist på 60 m med 7.64 och här skilde det bara några tusendelar mot segraren. I höjd fick dock Robin ”revansch” då han vann på 1,62 på samma resultat som tvåan.
P14
Överst på prispallen efter höjden var Fredrick Ekholm md 1.80 och dubbla rekord i form av Scandic- och klubbrekord. Trippeln fullbordades genom segrar även i längd på 5,45 och kula med 10,16
P13
Mera guld till HAIS genom Carl Moskuvaara i längd 4.93. Trippel HAIS på prispallen i kula. 1:a Jacob Borssén 10,70, 2:a Gabriel Heen 10,07, 3:a Ludvig Edén 9.92
K
Annika Hjelm vara bara 15 cm efter segraren med ett kast på 15.62, vilket är klubbrekord både för K22 och Senior. Trots att Carolina Hjelt inte kom till start så gick kulsegern till HAIS genom Frida Åkerström med en stöt på 13.18. Vi har ju inte bara kastare utan Lena Kullstam tog en 3:e plats och nytt rekord i K35 på 1500 meter med tiden 4.53.25. Natalie Jenner tog 3,01 i favorit-grenen stav vilket är nytt F19 rekord.
F15
Lisa Berg vann 60 m hack på tiden 9,42 och fick kliva högst upp på prispallen.
F14
På 1000 m så drog Caroline Kihlblom iväg tufft och ledde stort, men tappade på sista varvet men lyckades hålla undan för bakomvarande konkurrenter som nästan var ikapp och förbi och hon vann på 3.17.20 och kunde förutom segern även glädja sig åt ett nytt klubbrekord i F14, liksom Sandra Håkansson på 400 m med tiden 68.35
F13
Duktig HAIS-sprinter på gång i form av Grace Mtatfikolo som vann på tiden 8.52 .
F10
Ytterligare en sprintseger genom Marian Sackey Mensah och tiden 9.77.
 
Axel tippade bäst 2007 och nu gäller det 2008
16 jan
Överlägsen segrare med 13 rätt av de 20 frågorna inför 2007 var Axel Bernhult. Grattis till det och en fri övernattning på valfritt Scandic hotell. Tvåa var Lasse Jacobsson med 11 rätt och trea Peter Engström med 9 rätt. Men nu dags för 2008 och 20 nya frågor om vad du tror om kommande säsong. Så passa på att tippa och vi vill ha ditt tips senast den 1/2.
 
Fantastiska framgångar för Team 94&95
12 jan
Team 94&95 hade fantastiska framgångar vid Täby Vinterspel den 5 januari. På 50 starter grejades 30 personliga rekord av Sandra, Eleni, Rebecca, Josefin J, Emma, Hannah, Louise, Maja, Rachelle, Sofia, Sophia, Fredrick, Calle, Dennis, Gabriel, Jacob, Jakob och Sebastian! Ludvig var bara 2 cm från pers i kula (som han vann ändå), Josefin A var 1 cm från pers i längd m.m. Ni som har huvudet med er förstår att några av dessa ungdomar grejade flera pers än bara ett var. Vi hade också en extra satsning på 200m inför Globen-stafetterna P/F13 (GE-galan vecka 8). 7 tjejer och 7 killar sprang, 13 pers! 5 tjejer inom topp-9 (24 startande) och 4 killar inom topp-7 (18 startande)! Vilka tjejer och vilka killar! Höstens och vinterns träning har verkligen gett resultat! Nu väntar Scandic Indoor till helgen! Det ska bli spännande att se ungdomarna sätta nya pers. Stort grattis till alla och lycka till med träning och tävling i vinter! Jo, just det, HAIS blev ju en stor pokal rikare också efter att ha vunnit föreningstävlingen!
 
Grattis Frida till en fin utmärkelse

8 jan
I början av december 2007 fick Frida Åkerström ta emot NP-plaketten som delas ut till 2007 års mest framgångsrika idrottsutövare i Nynäshamns kommun. Hon fick utmärkelsen för sina medaljer på JSM (guld i diskus och brons i kula) och för sitt deltagande i ungdomsfinnkampen.
Sedan 1940-talet har NP (Nynäshamns Posten) varje år delat ut en utmärkelse till den person från Nynäshamns kommun som under året har gjort den största idrottsprestationen. Det är 16 år sedan en friidrottare senast fick ta emot NP-plaketten. Grattis och lycka till i framtiden. 
 
 
 
 
 
 
Fina resultat i Eskilstuna och HongKong
8 jan
Vid helgens tävlingar i Eskilstuna blev det fina 7.06 på 60m av Tom Kling-Baptiste. Detta innebar ett nytt personligt rekord och räckte till en andraplats bland seniorerna. På 800m var Hreinn Juliusson snabbaste HAIS:are bland många i P17 med 2.06,27. det räckte till en tredje plats. Samtliga resultat
Lasse Jakobsson satte årets första klubbrekord utomhus när han sprang en halvmaraton i Hongkong, natten till söndagen svensk tid och raderade ut det gamla klubbrekordet för M60 med åtta minuter till fina 1:32.40.
 
Stipendium till Calle och Nike
1 jan
Årets Scandic Idrottsstipendium har glädjande bl.a. tilldelats HAIS-arna Calle Lindros och Nike Hermans för sin fina framgångar under året. Stipendiumet är på 5000:- var och kommer att utdelas vid Scandic Indoor Games lördagen den 12 januari i Sätrahallen. Vi gratulerar er bägge för dessa fina utmärkelser och önskar er lycka till i framtiden.