Nyhetsarkiv 2009
 

HAIS-fyrverkeri på Nyårsloppet

Daniel, Nigusu och Stefan imponerar Daniel, Nigusu och Stefan imponerar

31 dec
Det blev en enastående uppvisning på Nyårsloppet i Vallentuna av våra yngre löpare. Efter att trion Nigusu Solomon, Daniel Tapia och Stefan Stojanovic tagit kommandot från start tillsammans med blivande trean Erland Simonsson blev det efter att Erland i mitten av loppet tvingats släppa och tre år yngre Stefan släppt och bevakade fjärdeplatsen en uppgörelse mellan Nigusu och Daniel om vem som skulle vinna loppet på det glashala underlaget. Avgörelsen kom inte förrän på upploppet då Nigusu i kraft av bättre snabbhet kunde komma in först över mållinjen.När det gällde de äldres 4,2-kilometersbana blev det en del frånfall i form av sjukdomar. Trots detta så skulle det bli två fina pallplatser. Den första genom Victor Hedin och bakom honom fick vi in Alberto Ramos som åtta. I tjejklassen sprang Christina Hultman in som fin trea efter Inga Kazlauskaité och Tove Berg. Daniela Tapia som gjorde sin HAIS-debut kom in på åttonde plats.

Våra 15-19 år B Ä S T i landet 2009
29 dec
I tabellen som publicerades i årets sista nummer av facktidningen Friidrottaren visas poäng från alla USM och JSM som har varit under året. Som etta står Huddinge AIS med 199p före Ullevi 167p och som trea Malmö AI på 135p. Tabellen visar att vi tog hem otroliga 13 guld, 11 silver och 4 brons. Så vi alla ”tar av och lyfter på vinterkepsen” och tackar för denna otroliga och svårslagna bedrift av både aktiva, tränare och alla ni andra runt om. GRATTIS och lycka till 2010!
 
Specialträning inför säsongen 2010

17 dec
"Ett hoppfullt” samarbete arrangerades i helgen av HAIS längdhoppare Anders Ohlsson som också engagerade Mattias Sunneborn. Intresset blev stort och gänget på bilden hoppade, sprang och utvecklade sin teknik. Via filmer och praktiska övningar med Mattias och hans erfarenheter som elitaktiv och nu även som elitveteran blev helgen 12-13 dec i Storängshallen en riktig höjdare som kan visa sig skörda goda resulat redan under kommande vintersäsong.
 
Gemensamt AG-CE-WS-FK-FB-ES-SH-AJ-AL-AK-LS
15 dec
Vi hade så många segrar från HAIS på Löplabbets games i helgen att bara initialerna får plats i rubriken! Initialerna står för följande guldmedaljörer: Alva von Gerber F10 60m o längd - Carolina Eriksson 60m F11 60m - Wilmer Sternehäll P12 längd – Fredrik Kihlblom P12 800m+ höjd – Felicia Bodaxell F12 kula – Emilia Stenström F13 60m h - Simon Hector P13 800m – Alexandra Jensen F14 60m h – Amanda Lindh F14 60m + 200m – Amanda Karlsson F14 kula och Lisa Sernbrandt F17 längd. Till detta kommer en rad silver och bronsmedaljörer. Ett stort Grattis till er alla! 
 
Lördagens dubbla dubbel på SAYO indoor
7 dec
I resultatlistan >> finner du flera HAIS-are med fina insatser. Dubbelsegrar togs av Fredrik Kihlblom i klass P98 , dels på 800m med tävlingsrekordet 2.28,71 samt i höjd på 145. Carolina Eriksson vann den stora klassen F99, både på 60m med topptiden 9,12 och i längd på 393. Dubbelsegrar togs av HAIS-are på 60m F12 med Fanny Halmström först och på 800m P98 med som sagt Fredik först. I kula F12 vann Felicia Bodaxell på nytt tävlingsrekord 10,10.
 
Vassa debutanter och första herrseniorvinsten

Alberto och Daniel Foto: Kim H. Alberto och Daniel Foto: Kim H.

7 dec
Trots ett stort manfall blev det mycket fina resultat när säsongens Bore Cup inleddes på lördagen. Segerade i herrklassen gjorde Aleksei Saveljev med Alberto Ramos på tredje plats.
I damklassen tog Tove Berg kommandot från början och låg och körde tillsammans med vår Ulf Eriksson och sprang in på 17:24 på 5 km. Där bakom sprang Christina Hultman in på en mycket säker andraplats på fina 18:36. Daniel Tapia föredrog att springa 5 km denna dag och gjorde ett kanonlopp utan att köra för fullt och kom in som vinnare i den öppna 5 km-klassen på 18:01.
 
Peter Engström vann årets tips
4 dec
Så var det dags att gratulera Peter Engström som i januari tippade bäst inför säsongen 2009. Peter hade 12 rätt av de 20 frågorna. Sedan hade hela tre personer 11 rätt och utslagsfrågan gav placeringar i denna ordning:
2) Gunnar Olausson, 3) Janet Östlin, 4) Bo Wallsten.
 
Arwid får priset som distriktes bästa ungdom
3 dec
08-fri har utsett Arwid Koskinen till årets bästa ungdom.
Ett välförtjänt pris till en duktig och väldigt ambitiös kille.
 
NOVEMBER

Stefan imponerar igen
30 nov
Stefan Stojanovic imponerade stort när han ställde upp på 800 meter i Eskilstuna och Julklappsspelen. Totalt överlägsen klasseger i P12 där han även slog de två år äldre killarna och sprang in på kanonfina 2:33. Normalt gillar ju Stefan inte att springa så "kort" som 800 meter men han består en mycket bra snabbhet och hävdar sig mycket bra även på kortare distanser. Favoritdistansen på bana är annars 1500 meter.
 
VM brons och 7:e plats för Andrej!
30 nov
Andrej Ekholm har genofört VM för handikappade i Bengaluru i Indien helt strålande! I sin klassning tog han Brons på 100m och kom 7:a på 200m. JÄTTEGRATTIS!!!
 
Många fina prestationer vid Första Chansen

Fredrik drar före Stefan Fredrik drar före Stefan

23 nov
Vid säsongens första inomhustävling var hallen full av nöjda och glada barn. För många var det den allra första tävlingen och vi gratulerar er alla till fina personliga rekord. Två riktiga topprestationer stod våra högflygande höjdhoppare Fredrik Kihlblom och Emilia Stenström med sina 145 resp. 144 i inomhuspremiären. En annan gemensam kul dubblering gjorde dessa två genom att dessutom vinna 600m resp. 800m.En härlig trippelseger togs av Marcus Sigurd i klass P01 genom att vinna 60m, 400m och längd.Det var mycket revligt att få träffa alla dessa föräldrar som under dessa dagar ställde upp som funktionärer tillsammans med gamla garvade rävar. För många var det första gången de var funktionärer och många var nog lite skeptiska hur det skulle gå. Det visade sig gå alldels utmärkt och friidrott kanske inte var så svårt som en del trodde.
Tack till alla nya och gamla funktionärer, som ställde upp under dessa 2 dagar och som såg till att alla 550 ungdomarna fick en trevligt friidrottsupplevelse
 
Fina 3:e platser och lagseger vid Tömilen
15 nov
I säsongens 11:e timme passade några HAIS-are på att springa Tömilen. Mika Repo sprang så bra att det blev en tredjeplats med 34,59 på 10 km banan och samma fina placering fick Petra Kindlund i damklassen med 38,43. Tillsammans med Anders Ortfelt och Bjarne Englund tog Mika dessutom hem lagsegern. 
 
Populär sponsorträff med Anders Gärderud

13 nov
Tillsammans med Viking Line inbjöds till en träff ombord på m/s Mariella för ett 25-tal sponsorer. Anders Gärderud inledde med ett inspirerande föredrag om träningsprinciper och om hans syn på idrotten. Grundtemat var att det behövs mycket träning under många år om man vill nå toppen. Efter det blev vi alla bjudna på en god måltid av Viking Line. Stort tack både till Viking Line och Anders!
 
Sanna 13:e plats vid NM
7 nov
Susanna Damm fick uppleva ett snöigt Finland när terräng-NM arrangerades i Perniö på lördagen. Vi skrev tidigare att det var landslagsdebut, men det var inte riktigt sant. Sant är att det var debut som HAIS-are, men Sanna sprang redan vid NM 2005, även då i Finland.
 
Sanna uttagen till NM terräng

Sanna landslagsuttagen Sanna landslagsuttagen

3 nov
Efter helgens fina insats med en fjärdeplats i uttagningstesten i Göteborg, har förbundet tagit ut Susanna Damm till NM i terräng i klass Kvinnor seniorer 7,5 km, som avgörs på lördag den 7/11 i finska Perniö. Vi gratulerar Sanna till debuten vid Nordiska mästerskap och dessutom till att vara klubbens första seniordam i landslaget på långdistans. Vi passar på att önska ett stort lycka till. Hela truppen och arrangörens hemsida. Även Victor Hedin var med på denna NM-test och sprang in på en god 7:e plats i den tuffa P19 klassens 5,2 km.
 
 
 
 
 
 
OKTOBER

Nytillskott och förluster
27 okt
Så har dagen D passerat inom friidrotten och vi hälsar fyra nya aktiva välkomna till HAIS. Det är två duktiga syskon från Hässelby SK som förstärkt löpargruppen. De heter Daniela och Daniel Tapia-Mendoza. Födelseåren är 1994 respektive1996. Sedan har två lovande tjejer från Mälarhöjden förstärkt våra grupper. Det är Camilla Hernvall (1993) och hon håller på att komma åter efter en skadeperiod och här ”gäller det mest olika tekniska grenar”. Det är också Amanda Lindh (1996) som tidigare i år bl.a. var med i stadslaget i flera grenar. Välkomna säger vi till er alla fyra.
Vi har också fyra aktiva som valt andra klubbar. De som vi tackar för tiden i HAIS är: långlöparen Ing-Marie Nilsson som går åter till Hässelby SK, sprintern Martin Johansson-Wickström och längdtjejen Sofia Carls som bägge går åter till sin moderklubb Hammarby IF samt spjutkasterskan Pernilla Wittikko som har gått till Piteå, då det inte blev aktuellt med flytt till Stockholm. Vi önskar er lycka till i framtiden.
 
Mika trea på Långa Tullinge-Tumbaloppet
26 okt
Vid helgens Långa Tullinge-Tumbalopp sprang Mika Repo in på en fin tredjeplats med tiden 1,13 på den 20,5 km tuffa banan. Alla resultat
Kim Hedbom rapporterar följande:
"Mika Repo var åter på banan efter förra helgens halvmara. Den här gången kändes kroppen bättre och det var inga problem med farten i benen. Däremot känns naturligtvis backarna av desto mer och det är väldigt många när det gäller Långa Tullinge-Tumbaloppet. Om man inte tar det försiktigt i början kan det bli ödesdigert på andra halvan vilket bl.a. vår vän Alberto Ramos fick känna av då han mot slutet fick se sig omsprungen av Mika som gjorde en stark sista femma och kom in på 1:13 på den 20,5 km långa banan. Även Aleksei Saveljev sprang loppet men hade inte någon av sina bättre dagar och kom in som åtta. Brian Buchtrup Nielsen, Fredrikshof vann före Andreas Rehborg, Hässelby."
 
HAIS-dagen 2009
20 okt
Lördagen den 17 oktober arrangerade HAIS för andra gången ett arrangemang för samtliga medlemmar i HAIS med vänner och familj inbjudna, den s.k. HAIS-dagen. Syftena med dagen var att bygga den s.k. HAIS-andan och att samla in nödvändiga pengar till föreningen och våra aktiva. Det bjöds bl.a. på tipspromenad, lotterier, trekamp för förälder/barn, chans att vinna vandringspris i jämnaste resultat på 60m, längd och kula, loppmarknad m.m. Det märktes att intresset var större i år då vi t.ex. hade fler startande i HAIS-galoppen än förra året. Vi hoppas och tror dock att ännu fler inser behovet av en sådan här dag till nästa år.
Klubben har växt otroligt mycket de senaste åren och det är viktigt att alla känner sig delaktiga trots klubbens ökade storlek. Därav den fortsatta satsningen på att skapa HAIS-andan. Det är självklart mycket positivt att klubben växer och vi ser hela tiden bevis på vår framgång. Utvecklingen innebär dock eknomiska och organisatoriska utmaningar. Ett viktigt syfte med HAIS-dagen är att generera intäkter. Där gjorde återigen många av våra ungdomar stora insatser genom att springa HAIS-galoppen. I år inbringade HAIS-galoppen 55 605 kr, varav ca hälften går direkt till de träningsgrupper och aktiva som ställde upp och sprang galoppen. Detta var en rejäl ökning från föregående år, men tyvärr en bra bit från vår målsättning, se nedan.
HAIS-dagen öppnade kl 11, men redan från kl 10 var inlämningen till loppmarknaden öppen. Det visade sig på nytt att det finns en hel del loppisfynd i garderoberna och sakta men säkert fylldes loppmarknadshörnan med stort och smått.
Under dagen fanns det möjlighet att köpa HAIS-kläder till för dagen extra förmånliga priser och göra riktiga skofynd hos Löplabbet. Det var även sedvanlig lottförsäljning, bl.a. ett lotteri med presentkort hos Löplabbet på 2 000 kr som högvinst. Chokladhjulet blev allt populärare ju längre dagen led. Självklart var serveringen öppen och omsättningen var stor.
Även i år fanns det en tipspromenad med 15 frågor, där de allra flesta frågorna hade olympiskt tema. Vinnare blev Peter Heen (född 1998!) som hade 11 rätt. Vinsten var två Sverigelotter.
Det utdelades fyra stycken vandringspris under dagen. Det var fina pokaler som får vårdas av innehavarna under ett år till nästa års HAIS-dag. De grenar som var aktuella var trekampen för föräldrar/barn samt jämnaste resultaten i grenarna 60m, längd och kula.
I trekampen som var en partävling för en förälder och ett barn, född 1998 eller senare, deltog 15 lag i grenarna längdhopp, precisionskast med "ärtpåse" samt stafett 2x100m. Även i år var stämningen mycket hög när de olika grenarna avgjordes. Det var spännande ända fram till sista heatet i stafetten. Segrade och tog hem den största pokalen gjorde familjen Edman/Alkgård.
Under tiden som trekampen avgjordes var det öppet för alla att testa sin förmåga att prestera jämna resultat. Det hela gick ut på att man fick två försök och skulle försöka ha så liten differens som möjligt mellan de två försöken. I år var löpningen förlängd till 60 m, längdhoppet hade "planka" och i kula skulle man växla hand mellan stötarna.
I kula lyckades Sofie Hedman allra bäst. I det allra första försöket under dagen hade hon en differens på endast 1 centimeter, vilket naturligtvis var mycket svårt att matcha. Mycket riktigt höll hon ledningen hela dagen igenom.
I längdhopp var vi tvungna att ha en final då tre hoppare hade en differens på ynka 2 centimeter. I finalen var Gustav Fridh obeveklig och lyckades då få ned differensen till endast 1 centimeter.
Även när det gällde 60 m var det jämnt. Segraren, Vilmer Sternhäll, hade differensen 1 hundradel (!). Den som kom tvåa hade en differens på 3 hundradelar.
I samband med att priser utdelades till de aktiva under HAIS-dagen och lottdragningar passade klubben på att uppvakta aktiva som utmärkt sig på olika sätt under 2009. Trots att gränsen för att bli uppmärksammad vid HAIS-dagen sattes mycket högt (det krävdes SM-guld eller bra resultat i internationella sammanhang) var det över 20 aktiva som fick motta ovationer från läktaren. Det var nog lika viktigt för de aktiva attt bli uppmärksammade som det var för alla andra, särskilt de allra yngsta, att få klart för sig vem som är vem av alla de aktiva som rör sig på Källbrinks IP och i Storängshallen på vardagarna.
Dagen avslutades med två heat i HAIS-galoppen. Galoppen gick ut på att löparna skulle springa så många varv som möjligt på 15 minuter (lilla galoppen för födda 1998 eller senare) eller 30 minuter (stora galoppen för övriga löpare). Dessa löpare hade inför loppet skaffat sig sponsorer som åtagit sig att betala en viss summa per varv som löparen sprang. Hälften av sponsorintäkterna går till den aktives träningsgrupp eller som tillskott till individuellt träningsbidrag. I år fanns också extra "morötter" då bästa insamlande träningsgrupp fick 5 000 kr extra till gruppen och de tre bäst insamlande aktiva fick presentkort (500 kr, 300 kr, 200 kr) från Löplabbet och vintermössa från Trimtex.
I det lilla loppet startade 15 tappra löpare födda mellan 2002 och 1998, tyvärr något sämre än förra året. Den löpare som sprang in flest pengar var Sebastian Eriksson, som spang in 850 kr då han tog sig runt 16 varv. Flest varv sprang Frida Persson som sprang 18 varv.
I det stora loppet startade glädjande nog 49 löpare, en ökning med 10 löpare sedan förra året. Flest pengar ordnade Amanda Rydén som sprang in hela 4 480 kr när hon sprang 32 varv. Flest varv i det stora loppet sprang Henrik Malmberg som sprang 41 varv.
Träningsgrupperna 1993-95 samt 1996-98 B bör särskilt uppmärksammas. De sprang in hela 27 085 kr respektive 15 505 kr. Det innebär att dess två grupper drog in betydligt mer än hälften av totalt insprungna medel. Det kanske allra viktigaste utifrån perspektivet HAIS-anda var nog ändå den höga närvaron från dessa grupper. Detta är något att sikta på för övriga träningsgrupper till nästa år. Gruppen 1993-95 blev således den grupp som fick vinsten på extra 5 000 kr.
 
Fyra stora löparhändelser i helgen
19 okt
Då är inte galoppen och 800m loppet i hallen under HAIS-dagen medräknade, utan detta skedde på annan plats. Victor Hedin var på landslagsläger på Bosön – halvmara i Bålsta med Kajsa Berg i topp och flera grabbar i debutlopp - Tjur/Kalvruset i Haninge med Otto Kingstedt på bra placering – VSM-guld av Lars Degerheim på maran med 3.11,22. På halvmaran hittar vi flera intressanta namn i resultaten, som Hreinn Juliusson på 1.28,20 som oartigt slog Catharina Sundelöf med 1 sek och Christina Hultman på 1.31,08
 
Över 200 barn på höstlikt KM
14 okt
Vi kan berätta att det var över 200 barn i åldern 7-14 år som ställde upp på årets KM i mångkamp. Källbrinsk IP bjud upp till årets sista tävling med grenar av alla slag. Massor av dueller och duktigt kämpade finner du i resultatlistan och på nästa sida kommer alla som korades till årets klubbmästare i höstvädret.
Extra grattis till våra klubbmästare:
F7: Emilia Mälberg – P7: Vincent Bizet
F8: Cornelia Böhnke – P8: Markus Sigurdh
F9: Alva Von Gerber - P9: Sebastian Löschner
F10: Carolina Eriksson – P10: Jonathan Bergdahl
F11: Felicia Bodaxell – P11: Hugo Sjönneby
F12: Emilia Stenström - P12: Simon Hector
F13: Amanda Lindh – P13: Eric Sorcini
F14: Amanda Rydén – P14: Dennis Elms Jansson
 
Topplaceringar av Sanna och Kajsa
13 okt
Vid söndagens Hässelbylopp så var det tjejerna som gladde mest genom en fin 5:e plats av Susanna Damm på 36,22 bara sekunden ifrån 4:e platsen och Kajsa Berg sprang in på platsen direkt efter.
 
8 av 11 nya distriktsrekord ifrån HAIS
13 okt
Året som gått har verklingen varit framgångsrikt på många sett för klubben.
Våra duktiga ungdomar och juniorer har presterat på en mycket hög nivå och
detta avspeglas i de nya distrikstsrekorden som håller på att uppdateras.
Alexander Nordkvist, Mattias Hansson-Bergén, Fredrick Ekholm och
Jonas Hansson-Bergén är de som nått in på listan.
 
Silke årets barn och ungdomsledare 2009
10 okt
Stort grattis till Silke Burestam som är och har varit mycket engagerad i Huddinges AIS under flera år, både som förälder och som flitig funktionär. Under fredagens friidrottsgala fick Silke ta emot svenska friidrottsförbundets utmärkelse "Årets barn och ungdomsledare 2009". Hon delar i år priset med Fredrik Severin främst för sitt stora engagemang och arbete med bla den starkt växande tävlingen DN-youth.
 
Nu är pokalen vår och Mika 1,15
5 okt
En rapport kommer att vi nu efter söndagens Lilla Tullinge-Tumbalopp, tagit hem lagtävlingen igen och att den fina bucklan är vår. Detta bl.a. efter en trippel i P15 med Nigusu Solomon före Otto Kingstedt och Younes Jilali. Ytterligare resultat kommer sannolikt inom kort på denna hemsida. Grattis till er alla som under åren varit med och dragit in poäng i denna lagtävling.
Mika Repo har varit i Köln och sprang där in på en god 29:e plats vid ett halvmarathonlopp med tiden 1,15. Extra kul då Mika vid de senaste loppen haft problem och blivit tvungen att bryta.
 
Vi försvar vår fina sjundeplats i landet
5 okt
Detta visar den poängberäkning från året SM-tävlingar som facktidningen Friidrottaren gjort. Här räknas poäng för placeringar bland de sex första i alla SM-tävlingar för ungdomar, juniorer och seniorer, både inomhus och utomhus. Dessutom finns det uträknat medaljpoäng. I år blev det 41 medaljer och 90 medaljpoäng jämfört med 2008 års siffror: 32st/61p. När det gäller poängen fick vi i år 293p mot 248,5p förra året. Siffrorna visar också att vi är trea i distriktet. Om vi sedan skulle räkna in 14 år och yngre samt veteraner (där vi alltså vunnit året poängliga), skulle vår ranking vara ännu högre. Tack alla som varit med och fixat dessa härlig siffror.
 
SEPTEMBER

Helgens stora: Lidingöloppet och Castorama
28 sep
Som vanligt så invaderades Lidingön denna hösthelg av löpare i alla åldrar och ett gäng HAIS-are var förstås också där. Det var våra tjejer i seniorklassen som vara starkast denna gång. Susanna Damm kom in på en fin åttondeplats på 10 km och i det stora startfältet på 30 km sprang Catharina Sundelöf in på en god 15:e plats. På hemmaplan var det Castorama som gällde och även här bjöds det på flera intressanta resultat.
På Lidingö var det många flera igång och då speciellt många framstående placeringar som: två jättefina andraplatser genom Nigusu Solomon i P14 och Fredrik Kihlblom i klass P11. Men som sagt många andra goda insatser som du förstås hittar i resultatlistorna. Så åter till hemmaplan och Castorama, där vi får utnämna kulan som den stora grenen. Längst stötte Arwid Koskinen som nu med stora kulan stötte långa 15,18 och sedan även 47,03 i slägga så blev slutpoängen 2786p. Den stora sensationen svarade en helt ny kille för, som inte provat denna ädla sport mer än lite i skolan för ganska många år sedan. Namnet är Sven-Olof Eriksson och födelseåret är 1969, vilket gör saken ännu mera sensationell. Sven-Olof dök upp förra helgen och provade lite med att stötta då 12,40 i civila kläder, för att nu trycka till med hela 14,38. Välkommen i gänget. Lite mera om Sven-Olofs bakgrund finns på veteranernas hemsida. Vi vill också passa på och gratulera till två åldersrekord från förra helgen, Sven-Olof som även provade på spjut med 50,49 och nytt M40 rekord samt Anneli Schöldström 32,79 i slägga K40.
 
DM-silver av Sanna
23 sep
Vid ALJ open på Stadion sprang Susanna Damm in på en fin silverplats på 5000m med 17.40,65. Bästa kille på 10 000m var Aleksei Saveljev som sprang på 32.53,80.
 
Var det pastapartyt som gjorde det?

23 sep
Nej så enkelt är det inte, men helt klart betydde fredagens party att lagkänslan toppades. Det tillsammans med all träning som era duktiga tränare givit er och stor träningsflit ger resultat. Vid denna fina helg på Sätra IP lyste alla våra ungdomar ikapp med solen och blev bästa klubb i distriktet i denna lagtävling för både 13- och 15-åringar. Våra 11-åringar var inte långt efter och blev tvåa. (Bild: Lag 1 & 2 i F/P15, Foto: Peter Gabrielsson)
Tänk vilka lagframgångar vi haft i år, med guld vid lag-USM F/P17, tvåa i Nordekampen och massor av stafettmedlaljer. Bakom helgens fina framgångar finns förstås flera fina delresultat, här kommer de allra bästa, som klubbrekorden på 60m häck P13 av Oliver Färgsjö med 9,73, Sophia Perssons jättefina F14-rekord på 1500m hinder med 5.31,42 och stafettjejerna på 5x60m F11 med snabba 43,18. Tack för alla fina insatser.
 
Fina rekord av Mattias och Victor på skol-SM.
15 sep
Några av HAIS-arna som inte går på Sjödalen tävlade förstås också för sina skolor och här gjordes ett flertal bra resultat. I slägga P17 segrade ungdomslandslagskillen Mattias Hansson-Bergén (bilden) med ett jättekast på 66,01, vilket är Sverigetopp i år. Det är för övrigt också det femte längsta kastet någonsin i Sverige av en 17-åring. Victor Hedin sprang tre fina lopp med guld på avslutningsdagen 3000m på nya klubbrekordet (t.o.m. oavsett ålder) 8.46,49 som topp. Guldkillar blev även Fredrick Ekholm i höjd P15 och Jonas Hansson-Bergén i slägga P15.
Victors två andra lopp var också väldigt bra, med silver och nytt P18-rekordet 4.00,04 på 1500m (oj så nära drömfyra) och även silver på 2000m hinder med 6.01,50. Ytterligare fyra silver av våra duktiga P15-killar och de togs av: Fredrick Ekholm på 300m med pers 37,36 och i tresteg, på 1500m hinder av Younes Jilali på 4.38,56 och Jonas H-B i diskus på nya perset 49,43. Grattis till er också för fina framgångar. 
 
Rekordseger av FIG Sjödalen
15 sep
För sjätte året i rad gratulerar vi Sjödalsgymnasiet till att vara bästa gymnasieskola vid skol-SM. Denna historiska händelse skedde i Västerås under helgen och ett flertal rekord sattes. Bll.a. togs det 21 medaljer och ett nytt poängrekord noterades. Grattis till er alla och förstås till bossen Fotios i spetsen. De sju gulden togs av: Arwid Koskinen (med överlägsen seger i kula på 18.38) - Jenny Håland (duktiga Tumbatjejen som vann 800m, 1500m, 1500m hinder) - Adam Chiguer (i längd med fina 702) - Eleni Larsson (vann slägga F16 på 49,10) och Alexander Björnberg (persade på 2000m hinder med 6.41,77).
Men det var fler toppinstser som t.ex. att Adam Chiguer gjorde flera bra resultat som 702 i längd och årsbästan i höjd och tresteg på 196 resp. 13.13. P16-killen Robin Nordkvist tog två brons på 100m P16 med 11,58 och på 400m med fina 53,30. Flera bra resultat från längdhoppsgropen: Patrik Holmberg silver med 692w och Lisa Sernbrandt fina pers med 545. Under avdelning hopp blev det ett nytt årsbästa av Erika Chytraeus på 162. Josefin Eriksson sprang hem ett fint silver på 3000m F17 med 10.54,16 och samma placering fick Jasmine Burestam på 100m häck F16 på goda 14,47. Vi vill också passa på att berätta att dessa fina framgångar placerade FIG Sjödalen på en fin tredjeplats om alla Sveriges skolor räknas, dvs bara FIG Karlstad och Löpargymnasiet före och således ett flertal RIG (=riks FIG) efter Sjödalen. 
 
Ett ovanligt klubbrekord, tangering på halvmaran
14 sep
Detta skedde vid Stockholm halvmarathon på lördagen av en ny löpare vid namn Alexej Saveljev som sprang så bra att han blev 16:e man på tiden 1.12,37, vilket är en tangering av klubbrekordet. Alexej är född 1979 och estnisk medborgare, men som jobbar i Sverige och har gjort många bra resultat. Välkommen säger vi. Ulf Eriksson prickade exakt 1.20,00 och bland tjejerna var Kajsa Berg bäst med en 10:e plats på 1.22,28 och Catharina Sundelöf sprang på 1.26, 39.
 
Flera bra resultat på Stadion
14 sep
Allra mest imponerade som så ofta Alexander Nordkvist genom att lätt vinna 200m med fina 21,45. Det fanns dock flera andra HAIS:are på plats som gjorde bra ifrån sig.
Vi fick även ett gäng segrare genom att Caroline Kihlblom vann F15 300m på fina 42,96 och broder Fredrik vann 600m P12 på 1.44,41. På 200m så vann Nicole Berner F12-klassen med 28,64 och på samma sträcka så satte Johan Wibäck M35-rekord genom att få tiden 25,99. Emilia Stenström hoppade så långt att det blev seger i längd F12 med 471
 
Många topprestationer av HAIS-are
14 sep
När Nordeamästerskapen för Svealand avgjordes på Studenteras IP i Uppsala så gjorde våra HAIS:are en mängd toppinsatser, bl.a. fem nya åldersrekord av ”de våra”: Sofia Wickström med en dubbel i F13 på 200m och 600m på de fina rekordtiderna 26,82 resp. 1.40,05 – Louise Gabrielsson hoppade högt i stav F14, närmare exakt 285 - Sophia Persson sprang under 7 min på 2000m i F14 och fick 6.56,52 – Henrik Malmborg sprang väldigt snabbt på 300m och fick 37,23.
Men det fanns ännu flera toppresultat, här kommer några: Alexandra Jensen med en kanontid på 60m häck med 9,64, Sophia Persson 800m på 2.22,62, Amanda Karlsson kulseger i F13, Daniel Erkas under 12 på 100m med 11,96 och Nigusu Solomons överlägsna seger på 2000m.
 
Tyvärr Sophia...

9 sep
När man kollar rubriken från helgens distrikstävlingar står det följande trista fakta: "F14 1500 M HINDER 14 HINDER." Bara att beklaga att det var ett hinder för litet, men du har gjort denna jättefina tid, som säkert inte skulle varit så mycket sämre med ett hinder till. Denna gång kan det dock inte räknas som rekord, men vi är säkra på att det kommer snart
 
 
 
 
Återigen en otrolig insats av våra ungdomar
8 sep
Vid helgens distriksfinaler för 12/14 år gjordes återigen otroliga insatser. Självklart kan vi inte här räkna upp alla dessa, men här kommer HAIS-arna med åtminstone en gemenam sak, de är alla distriksmästare 2009. Så extra gratis till: Henrik Malmberg - Gabriel Heen - Oliver Färgsjö x2 grenar – Fredrik Kihlblom, som tog hem 1000m P12 och en fin HAIS-trippel – Max Broman x 2 - Sophia Persson som sprang hem 1500m hinder F14 på den fina klubbrekordtiden 5.27,58 - Louise Gabrielsson – Hannah Svensson x 2 – Sofia Wikström x 3 - Alexandra Jensen – Amanda Karlsson - Matilda Tamm – Sara Thor – Olivia Björklund – Emelia Stenström x 3.
 
Tjejerna tvåa på Bellmanstafetten
8 sep
Vårt tjejlag gjorde en praktinsats när de kom tvåa i Bellmanstafettens damklass. I laget sprang Susanna Damm startsträckan följd av Caroline Rönnlund, Christina Hultman, Catharina Sundelöf och Petra Kindlund på sista sträckan där hon växlade som fyra och sedan förde fram laget till en jättefin silverplatsen. Vårt herrlag kom in på tiondeplatsen med ett andralaget på 16:e plats. 
 
USM-silver av Fredrick
7 sep
Fredrick Ekholm fyllde på sitt ”förråd med USM-medaljer ” efter att i Eskilstuna kämpat hem ett silver i P15 åttakamp. För om vi tittar tillbaka så har det innan detta silver hunnit blivit 10 medaljer för allsidige Fredrick detta första år på USM. Totalpoängen blev nu 6382 p. Tyvärr fick övriga HAIS-are bryta, men dagens bästa individuella resultat stod Jasmine Burestam för när hon sprang 100m häck på den fina tiden 14,37. Alla resultat Nästa år avgörs SM i mångkamp hemma på Källbrinks IP.
 
AUGUSTI

Flera åldersrekord på Täby open
31 aug
Då många av de äldre ungdomar med den äran försvarande HAIS-färger i Göteborg på Nordeakampen, så fick våra lite yngre chansen att försvara desamma vid Täby Open och gjorde det på ett väldigt bra sätt. I resultatlistan finner du allt, men bland de bättre var nytt klubbrekord genom Stefan Stojanvic 800m P11 2.32,35 och tangerade klubbrekord genom att Alexandra Jensen hoppade 509 i längd F11 och Emilia Stenström 155 i höjd F12. Det var dock många andra som också gjorde mycket bra ifrån sig. Bra jobbat alla HAIS:are.
 
Toppinsatser av alla våra finnkampsdeltagare
31 aug
Hela gänget Alex-Carro-Anton-Mattias-Arwid var med och fixade till att Sverige vann alla kamperna, vilket var många år sedan det hände. Alla gjorde det dessutom på ett väldigt bra sätt. I stora kampen sprang Alexander Nordkvist in på topptiden 21,29 och var med i de bägge segrande stafettlagen. Carolina Hjelt stötte 14,94 och kom på en bra tredje plats. I ungdomskampen var Anton Nilsson först ut på 300m häck och trots besvärlig vind så blev det fina 38,90, inte långt från perset. Mattias Hansson-Bergén blev också trea och bäste svensk efter att kastat goda 62,74 i slägga. Arwid Koskinen visade att hans statistikplats som etta var rätt genom att lätt vinna kulan, denna gång på 17,92, trots problem med tyvärr bara en storlek av kulor och då alldeles för små. Tack alla för fina insatser.
 
Huddinges mix-lag blev tvåa och killarna vann

30 aug
Efter tre dagars tävlande med växlande väder i Göteborg slutade Huddinges 15-årslag på andra plats efter årets Nordeakamps-mästare IFK Växjö. Kampen var hård mellan tre förhandsfavoriter (Växjö, Ullevi och Huddinge) och allt avgjordes på söndagseftermiddagens uppstart av Finnkampen. På förhand var Huddinges lag tvingat att slå Växjö med minst 4 sekunder men det visade sig som en tuff uppgift och man fick detta år nöja sig med en mycket god andraplats.
Huddinges killar lag 1 vann däremot pojkklassen på nytt tävlingsrekord 15 260p
 
Toppresultat på 3000m av Victor och Jossan
28 aug
Årets upplaga av Löplabbetspelen blev ytterligare en härlig tävlingsdag på Källbrinks IP och här var 3000m resultaten det som man kommer att minnas bäst. Victor Hedin vann lätt sitt heat och körde ensam fram till nytt klubbrekord (oavsett ålder) på 8.48,56 och slog därmed det 21 år gamla rekordet. Josefin Eriksson gjorde ett kanonlopp även hon på 3000m och efter ett jättepers blev det fina 10.33,34. Det ger Jossan en hög placering på F17-listan i Sverige i år. På 200m så slog Johan Wibäck sitt eget klubbrekord i M35med tiden 26,18. Vi tackar Löplabbet för ett fint prisbord återigen.
 
Victor pressade sitt egna klubbrekord på 2000m
27 aug
Detta hände vid långlöparnas kväll på Stadion, där massor av löpare sprang 2000m och 10000m. Victor hade den bästa tiden av alla de 56-deltagare och fick fina 5.41,05. Åldersrekord sattes av Nigusu Solomion, som sprang in på nytt P14-rekord med 5.56,31 och av Sophia Persson i F14 på 7.01,92. Även på 10000m blev det åldersrekord och det var i P18 där Hreinn Juliusson fick 36.28,46 och därmed raderade ut ett av de äldsta klubbrekorden, för det gamla var sedan 1967.  
 
Toppresultat i nordiska juniorkampen
26 aug
Två åldersrekord blev resultatet för HAIS representanter när tävlingarna summerades i den ljumma sensommarvärmen som låg över finska Vasa under helgen. Både svenska tjejerna och killarna lyckades i år vinna stort över Finland, Norge och Danmark/Island. Frida, Tom och Alexander var starkt bidragande till svenska lagets vinst och gjorde alla tre topprestationer i sina respektive grenar.
Under lördagens tävlingar var det Tom Kling-Baptiste som slog till med tangerat åldersrekord på 100m med tiden 10,66s och bidrog samtidigt till en svensk dubbelseger med den snabbe Benjamin Olsson (Helsingborg) strax för sig över mållinjen. Alexander Nordkvist visade senare med ett starkt och kontrollerat 400m-lopp med tiden 47,60s och vinst att snabba tider fanns i kroppen inför kommande dags tävlingar.
På söndagen var det Frida Åkerström som efter en svängig säsong med både toppar och dalar satte ett nytt härligt personligt rekord i kula med 14,19m och vann guldet före finskorna. Efter Fridas guld gjorde Alexander 200m till en ren uppvisning och vinst med tiden 21,13s men dock i lite för mycket medvind (2,3m/s). Men utöver dessa individuella medaljer och resultat så bidrog även Tom och Alexander stort till ytterligare två guld på korta stafetten 4x100m (Tom) och långa 4x400m (Alex).
 
HAISare i Finnkampen 2009
25 aug
Till helgen är det dags för finnkampen och ungdomsfinnkampen i Göteborg och Huddinge AIS har totalt sex aktiva med i de båda trupperna. Seniorernas förbundskapeten Stefan Olsson har tidigare under året deklarerat att dubbelseger är helgens målsättning även om detta är en mycket tuff utmaning för främst herrarna. Ungdomslaget har på pappret en lättare uppgift genom ett stort favoritskap både för killarna och tjejerna.
Seniorkampen
Carolina Hjelt, Kula (sö kl 15:10)
Alexander Nordkvist, 4x100m (lö, kl 19:52), 200m (sö, kl 16:05) och 4x400m (sö, kl 17:20)
Tom Kling-Baptiste, resv. 4x100m (lö, kl 19:52)
Ungdomskampen
Arwid Koskinen, Kula (sö, kl 12:25)
Mattias Hansson-Bergén, Slägga (sö, kl 11:30)
Anton Nilsson, 300mH (lö, kl 12:20)
 
Lag-USM 2009: Guld till HAIS!
25 aug
Vilka jättefina ungdomar vi har, det bevisades när vårt 17–årslag tog hem segern när Lag- USM avgjordes på nästa års SM-arena i Falun. Våra ungdomar visade en fin jämnhet och vann denna kamp på 127,5 p, före Ullevi på 115 p och Ymer på 112 p. Två grensegrar togs och det var Arwid Koskinen som vann spjutet på fina 58,12 och Emelie Larsson som vann sin gren, slägga på 47,92. Alla resultat och sammanställningen. Historiskt sett har vi faktiskt vunnit denna tävling en gång tidigare, men det var ett tag sedan, närmare bestämt 1990. Då tog vi en seger på hemmaplan.
 
Medaljregn vid VSM i Norrtälje
24 aug
För vad kan man säga om 47 st, fördelat på 21 guld, 21 silver och 5 brons. När det är så många så finns det inte en chans att räkna upp dem alla, men här kommer några. T.ex. två st VSM-rekord av Gunnel Tolfes på 300m häck K50 med 55,36 och Anders Ohlsons segerresultat i längd M50 på 584. Två klubbrekord såg även dagens ljus: 4x100m män med 50,37 och 11,39 M45 i tresteg av Peter Gabrielsson. Vi vill också passa på att gratulera hemmaklubben Rånäs 4H till segern i poängtävling för VSM. Alla resultat
Vår vice ordförande Anders Ohlsson har gjort ett BILDCOLLAGE i modernt format.
 
Succé för nya Hälsoloppet

Carro intervjuas av Arne Hegerfors Carro intervjuas av Arne Hegerfors

22 aug
Torsdagskvällens permiärupplaga av Hälsoloppet har redan fått massor av beröm: bana, bra funktionärer, trevligt med Arne Hegerfors som intervjuare, ett välfyllt prisbord och hela arrangemanget som helhet. Tack alla ni som gjorde detta tillsammans. Att det gick bra idrottsligt gör förstås inte saken sämre. Våra duktiga tjejer Caroline Rönnlund och Kajsa Berg vann 5 resp 10 km-sträckan. Victor Hedin gjorde också en toppinsats genom att komma trea i elitklassen herrar 10 km. Vinnare bland herrarna var Ruben McRae på 10 km och blott 13-årige William Levay på 5 km. Det var också många på plats som hade tagit temat "hälsa" på allvar och det syntes både ung och äldre, elit och gångare. Roligt med en sådan bredd! 

Tom, Alex och Frida uttagna till landskamp
20 aug
Så till helgen åker de till finska Vaasa för denna 19-års kamp, (Nordiska juniorlandskampen). Tom Kling Baptiste är uttagen på 100m och stafett, Alexander Nordkvist både på 200m och 400m samt stafett och Frida Åkerström i kula. Som coacher är också Mikael Wirstedt och Bo Jacobsson uttagna. Hela truppen. Vi önskar er lycka till i era landslagsrepresentationer.
 
Anton, Arwid och Mattias ungdomsfinnkampen
19 aug
Detta blev klart sedan friidrottsförbundet tagit ut 17-års laget som möter Finland på Ullevi 29-30/8. Så grattis till Anton Nilsson på 300m häck - Arwid Koskinen i kula – Mattias Hansson-Bergén i slägga. Gissa vad vi kommer hålla tummarna.
 
Rekordmånga 21 medaljer på USM och JSM
18 aug
Årets medaljskörd vid USM och JSM måste vara rekord för HAIS, det är alla överens om. En annan trevlig jämförelse är att vi nu hade 35 st på poängplats mot 31 förra året. Som ni alla förstår så är det omöjligt att nämna alla här, men här kommer några ”värstingar”. Flest antal medaljer tog Fredrick Ekholm hem i P15, det blev totalt ett guld och två silver, med klubbrekord i tresteg med 13,55 (13,90w). Det innebar att Christer Holgers 13,42 från 1989 nu slogs. Jättefina insatser av bröderna Hansson-Bergéns, då Jonas i P15 tog en överlägsen seger med ca 6m och vann släggan (4,0 kg) på nya distriktsrekordet 63,56 och Mattias tre medaljer i P17. Släggsegern av Eleni Larsson på nya perset 52,49 imponerar också väldigt. Men det finns som sagt ännu mera.
 
11 nya klubbrekord vid hett Huddingespel
12 aug
Uppdaterat!
Vid helgens 39:e upplaga av Huddingespelen gjordes en mängd toppresultat av våra aktiva, när Källbrinks IP bjöd in till tre riktigt soliga dagar. Fem av dessa resultat sticker ut så mycket att de placeras i Sverigetoppen. Två var redan i fredagens hinderlopp där Victor Hedin slog ett gammalt P18 rekord från 1975 och sprang in på jättefina 6.00,1. En liten stund senare sprang Younes Jilali 1500m hinder på nya P15 rekordet 4.36,91. I spjut P17 ökade Mattias Hansson-Bergén på sin sverigetopp till 63,82 och lillebror Jonas ”ville ej var sämre” och satte sverigetopp i slägga P15 med hela 60,84. I kula satte nye världsmästaren Bengt Pettersson nytt M45-rekord med en stöt på 15,72.
De andra sex rekorden sattes av: Tom Kling Baptiste 100y på 10,03 – Nigusu Solomon 3000m P14 på 9.26,44 – Catharina Sundelöf 3000m K40 på 11.02,47 – Christina Hultman 2000m h F18
på 7.43,23 – Sofia Wickström 600m F13 på 1.43,45 – Marion Sackey Mensah 600m F11 på 1.53,76.
Massor av andra toppresultat gjordes, här kommer några: Patrik Holmberg hoppade fina 676 - Toms nya pers på 200m med 21,80 - Fredrick Ekholm imponerade med massor av UDM-medaljer och jättepers i kastgrenar – Oliver Färgsjös tre grensegrar i P13 – Emelie Larssons 50,72 i slägga F17 (=Sverigetrea) – fin debut av Frida Åkerströms bror Mattias i kast för P16 och flera bra lopp av Sophia Persson i F15.
 
Barbara tog klubbens tredje medalj vid VVM
12 aug
Vi gratulerar Barbara Bondesson som var med i det svenska laget som tog hem ett brons på 4x400m K45 genom att springa på 4.26,62. Fin ”revansch” då Barbara tidigare i veckan debuterade för HAIS genom att delta i femkampen, men tyvärr fick bryta efter första dagen. Vi passar även på att speciellt gratulera Sture Holmberg för nya klubbrekordet i längd M55 på 531 (535w) och Antti Lindstedt för klubbrekordet i M60 tiokamp med 5917p och 22,01 på 100m häck.
 
Jöran vann VM-brons på veteran-VM
6 aug
Vi kan rapportera att Jöran Westberg tog hem ett fint brons i kula M60 med 13,61. Alltså två medaljer i kula, för våra duktiga veteraner. Vi kan även rapportera att det vid VVM i Lahti satts två klubbrekord. Det var av Antti Lindstedt i tiokamp på 5017p och av Sture Holmberg i längd M55 på 537. Grattis till er alla.
 
Bengt Pettersson världsmästare i kula M45
5 aug
Den som följer Veteran-VM i Lahtis hittar denna glädjande nyhet. Ett JÄTTEGRATTIS till denna fina prestation och till att klarat att återigen prickat formen vid rätt tillfälle och nu få till en segerstöten i sista (som vanligt) med 15,47. För övrigt 3 st över 3m och en överlägsen seger med drygt ½ m. Imponerande.
 
SM - dag 3
5 aug
Efter en riktigt tuff strid om bronset (5 man inom 12 hundradelar) blev det en femte plats denna gång för Alexander Nordkvist vid 200m-finalen vid SM i Malmö. Detta under den sista tävlingskvällen på årets SM. Alexander var endast 7 hundradelar från bronset, men klubbrekordet och bronset på 400m kommer vi alla minnas.
 
Sverigetopp av Anton vid DN-galan Youth
3 aug
Bland alla fina resultat sticker förstås Anton Nilsson Sverigebästa, 38,72 på 300m häck P17, fram lite extra. En mängd med flera toppresultat gjordes av våra rödgula.
Verkligt snabba sprintertider av Fredrick Ekholm med 11,39 och Robin Nordkvist 11,42. Robin sprang även 200m på pers 23,31 och Fredrick hoppade 194 i höjd. Calle Moskuvaara satte nytt P14-rekord genom att springa 300m på fina 37,90. Även Oskar Martinsson gjorde en bra tid på 300m, men med häckar, och fick 42,80. Topptider på häcken noterades även av Alexandra Jensen genom att notera fina 9,73 på 60m häck F13 och i åldersklass F16 av Jasmine Burestam med tiderna 14,57 på 100m respektive 45,55 på 300m. Lite av en comeback gläds vi åt när Sofia Carls hoppade 538 i längd och sprang 100m på 13,04 på 100m. Sedan hittar vi många bra resultat, personliga rekord etc. av vår långlöpare.
 
SM-summering dag 2
3 aug
Vid den andra dagens tävlingar under SM i Malmö var den stora höjdpunkten Alexander Nordkvists brons på 400 m med det nya personbästat 47,43, vilket innebar ett nytt klubbrekord oavsett ålder. En stund senare tog sig dessutom Alexander lätt vidare till finalen på 200m på tiden 21,47, vilket var den näst snabbaste försöktiden efter Johan Wissman som segrade på 21,28 i samma heat. Vi håller tummarna för en ny medalj vid finalen på måndag.
Victor Hedin sprang på 1.56,34 i försöken på 800 m. Det var tyvärr några sekunder från det nysatta personliga rekordet från DN-galan i fredags, 1.52,67 som hade räckt till den sista finalplatsen.
Unge Arwid Koskinen, född 1992, kom på 10:e plats i kula med resultatet 14,19, tyvärr en dryg meter från det personliga rekordet.
Adam Chiguer stannade på 6,21 i längdhopp, vilket var en bit ifrån hans personliga rekord på 7,08 från tidigare denna säsong.
På kvinnornas 1500m fick Petra Kindlund resultatet 4.44,22 i ett för hennen jobbigt lopp. Hon siktar, precis som Kajsa Berg, nu in sig på måndagens 5000m.
 
SM-summering dag 1
1 aug
Vid första dagens SM-tävlingar på Malmö Stadion fixade Carolina Hjelt silvret efter "omöjliga" Helena Engman, med en stöt på goda 15,01. Två sjätteplatser blev det av våra 19-åringar Tom Kling-Baptiste på 100m med 10,75 (10,70 i försöket) och Frida Åkerström i kula på 13,41. På 400m kvalade Alexander Nordkvist lätt till lördagens final med tiden 48,55. Det var den tredje bästa tiden i försöken. Kajsa Berg hade en tuff resa på 10 000 m, men tar nya tag inför 5 000m.
 
HAIS-arna tände DN-galan

Henke drar före Nigusu och Calle Henke drar före Nigusu och Calle

1 aug
För det kan man säga då HAIS precis innan invigningen tog hem två segrar i rad. Först ut 1000m P14 med Henrik Malmberg först över mållinjen och sedan laget på 4x200m F/P14. Tidigare på kvällen pressade Victor Hedin återigen sitt egna klubbrekord på 800m (oavsett ålder) till fina 1.52,67.
Victor har i år gått fram nästan 3,5 sek och det finns mera att ge, var så säker. Sedan till loppen precis innan invigning där först 1000m F14 sprang och Sophia Persson satte nytt åldersrekord med goda 3.13,42. Efter det så dags för P14 där Niguso Solomon drog upp ett hårt tempo och spurtslogs av Henrik Malmberg, som satte ett nytt jättefint klubbrekord med 2.44,35 före just Nigusu. Som fin fyra kom Carl Moskuvaara. Alla tre killarna (se bilden, foto: Kim Hedbom) var för övrigt under det gamla åldersrekordet. Precis före invigning var det dags för det populära ungdomsstafetten 4x200m F/P14. Där gjorde HAIS-arna en repris från GE-galan och vann. I det segrande laget sprang: Jesper Arbinge-Emilia Stenström-Daniel Erkas-Sofia Wickström. Vi hade även med ett lag 2, som också sprang väldigt bra. Stort tack alla för fina insatser. 

Toppresultat av Frida-Fredrika-Amanda
1 aug
Vid DN-galans kultävling Big Shot i Kungsan stötte våra tjejer verkligen bra. Frida Åkerström vann F19 (4 kg) på nära pers 13,81, Fredrika Kremlhofer nära pers med 14,05 i F17 (3 kg) och jättepers av Amanda Karlsson i F13 på 14,30 (2 kg). Arwid Koskinen stötte 17,63 i P17.
 
JULI

Fyra åldersrekord i mångkamp vid Enaspelen
27 jul
Vi helgens mångkampstävling i Enköping hade vi ett gäng ungdomar med. Här gjordes många bra resultat eller vad sägs om bl.a. fyra nya klubbrekord: P15 Åttakamp: Fredrick Ekholm 6712p - P12 Femkamp: Max Broman 3722p – F13 Femkamp: Alexandra Jensen 4535p – F12 Femkamp: Emilia Stenström 4313p.
 
Ett försenat grattis till Victor!
27 jul
Den 6 juli sprang Victor Hedin 800 m vid Folksam Grand Prix i Karlskrona. Resultatet var fina 1:53.54, som innebar ett nytt klubbrekord oavsett ålder. Grattis i efterskott.
 
21,06 för Alexander vid JEM19
27 jul
I fredagens försök på 200m sprang Alexander Nordkvist på den fina tiden 21,06, som var den 4:e bästa tiden i försöken. Tyvärr gick det långsammare i semifinalen där Alexander sprang på 21,41. Det räckte till en tiondeplats. För att ta sig till final krävdes 21,22.
 
Tre åldersrekord på 5000m samma kväll
27 jul
Man borde nog säga fyra, då bara denna ”rekordslakt” är något av ett rekord. De tre som gratuleras är: Christina Hultman (F18) 19.21,5 – Nigusu Solomon (P14) 17.07 – Yones Jilali (P15) 17.26,8.
 
Nytt fint rekord av Carro - 15,49
23 jul
I samband med GP-galan i Karlstad arrangerades en kultävling mitt på torget och här gjorde Carolina Hjelt en jättefin tävling genom att vinna på nya perset och klubbrekordet 15.49. Serien var mycket bra och hon hade tre stötar över femton.
 
Dags för JEM19 och dags att hållarna tummarna
23 jul
Nytt internationellt mästerskap på gång och som ni säkert tidigare läst så kan vi glädjas åt att fått med 3 st HAIS-are i truppen som får åka till serbiska Novi Sad, för att under tiden 23-26 juli tävla på detta junior-EM.
Under torsdagens försökspass tog sig Tom Kling-Baptiste vidare till kvällens semifinaler på 100m då han sprang på 10,70.
Tyvärr räckte inte Frida Åkerströms 13,56 i kulkvalet till en finalplats. Hon var 16:e i kvalet och det hade krävts 13,96 för att ta sig till final.
Alexander Nordkvist springer försök på 200m i morgon.
 
Fantastiskt hopp av Fredrick
20 jul
Som tidigare rapporterats blev Fredrick Ekholm historisk under helgen då han hoppade 2,00 i höjd i klassen P15 vid Valbo Games i Gävle. Han gled över 2,00 meter i andra försöket och samtidigt slog ett gammalt Valbo Games rekord som Stefan Holm haft (1,93). Det var inte de bästa förhållandena uppe i Gävle denna dag. Regnet öste ner mellan varven och det i övrigt rätt grått och kallt – men det var tydligen inget som störde Fredrick. Just nu lär Fredrick vara Europa-etta i sin åldersklass. Passande denna dag var att Fredricks nummerlapp just var 200! Vi gratulerar Fredrick till denna stora framgång! VIDEO
 
En liten rapport från en helg mitt i semestertider
20 jul
Vi har haft många HAIS:are på olika arrangemang i vårt avlånga land. Största truppen fanns nog i Gävle vid Valbo Games. Bland många bra resultat stod Fredrick Ekholm för den mest enastående prestationen då han hoppade 2,00 i höjd P15, se även separat nyhet om detta. Även i Halmstad och Visby presterades det bra resultat. Dagens stora knall svarade som sagt var Fredrick Ekholm för genom att klara 2,00 i höjd. Det gamla perset var på 1,93. Att han dessutom satte nytt tävlingsrekord och förpassade en hr Stefan Holm till historieböckerna gör ju hoppert än mera imponerande. Många flera bra resultat blev det i tävlingen som bjöd på varmt och soligt väder i två dagar samt regn i mer eller mindre utsträckning hela söndagen.
Fredrick passade också på att pershoppa 652 i längd och göra snabba 11,57 på 100m. På 400m så perssprangs det av Simon Mukibi och Victor Hedin med 49,66 resp. 50,18. Våra duktiga Medel- och långdistanslöpare visade återigen att här är det något "stort på gång". Allt började på fredagskvällen med hinderlöpning och ett stort gäng ställde upp på Gunder Hägg-stadion i Gävle. Här "stod persen som spön i backen", t.ex. på 1500m hinder: Nigusu Solomon (född 1995) Sverigetopp och klubbrekord med 6.44,35 och Younes Jilalis 4.46,49. På 2000m hinder dunderpers av Alexander Björnberg -93, med 6.44,35 och sedan även pers på 800m med 2.02,22.
Under avdelning medeldistans finner vi även flera bra resultat av tjejerna, som Josefin Erikssons 4.52,11 på 1500m och Frida Persson i F12 2000m med fina 7.10,46. I stav satte återigen Louise Gabrielsson F12-rekord genom att hoppa fina 275. I kast "härjade" bröderna Hansson-Bergén och visade sin styrka att kunna vara med i toppen i alla kastgrenarna. Bengt Pettersson stötte 15,26 vilket visar att det kan bli riktigt långt längre fram.
Alla resultat finns på arrangörens hemsida.
Dessutom så var det deltagare med i både Halmstad på Laxaspelen och på Gotlandsspelen i Visby. I Halmstad hoppade Henrik Östlund 404 i stav och Frida Hansson sprang 100m på 12,79. I Visby prang återigen Petra Kindlund bra, denna gång på 800m med 2.17,86 och här tog Nicole Brenner trippelseger i klass F13.
 
Tjejerna vann Engelbrektsstafetten
13 jul
Efter att Susanna Damm imponerat stort på första 5 km-sträckan vid Engelbrektsstafetten, som avgjordes i Norberg, och tagit en stor ledning blev det en ren uppvisning av Huddingetjejerna som vann samtliga sträckor. Kajsa Berg kunde defilera in med segerkransen efter övertygande lopp av samtliga tjejer. Catharina Sundelöf sprang andrasträckan och lämnade över till Ingmarie Nilsson som är tillbaka efter sin långvariga skada och fjärdesträckan togs av Christina Hultman som kom direkt ur sjuksängen efter att ha dragit på sig en kraftig förkylning efter Världsungdomsspelen förra helgen.
Killarna hade fått en rad återbud och det blev nästan ett renodlat juniorlag där endast startmannen och initiativtagaren Ulf Eriksson passerat 22-årsstrecket. Tre mycket jämna sträckor av Uffe, Hreinn Juliusson och Bjarne Englund följdes av debuterande reserven Peter Lykourgos som kämpade på bra men där vi tappade sjätteplatsen och växlade som 18:e lag inför sista sträckan som togs av den yngste deltagaren i hela loppet Nigusu Solomon. 14-årige Nigusu visade inga tendenser på att vara imponerad av seniorlöparna utan sprang in på den i särklass bästa tiden av våra killar med fina 16:51 och tredje bästa tid på etappen och förde upp laget till en slutlig 10:e plats.
 
Arwid 9:a på ungdoms-VM
13 jul
Arwid Koskinen tog sig till final vid ungdoms-VM genom att stöta 18,48 i fredagens kval. I finalen stötte han 18,17 och det räckte till en nionde plats. Inför tävlingarna var han statistiskt nummer 12. Ett stort grattis!

 
Dag 3 i Göteborg
1 jul
Med ännu en strålands varm dag genomfördes den tredje dagen i Göteborg med mycket starka resultat av HAIS ungdomar. Victor Hedin visade åter en stabil form med 1.55,34 och en 2:a placering i loppet. Anton Nilsson persade både på 200m med 23,06s och på 110mH med 14,78s (åldersrekord) som räckte till en tredjeplacering. Gustav Fridh följde upp sin längdtävling med ett seger i tresteg på nya perset 13,25m. Nigusu Solomon sprang in på nytt åldersrekord på 2000m med 6.01,40 men dagens prestation var kanske Fredrick Ekholms 100mH på 13,28s. Vårt senaste tillskott till JEM 19år Frida Åkerström stod över kulan pga. en lättare skada i handen för att kasta diskus och tog en meriterande 3:e plats på 42,75m. Fredrica Kremlhofer satte nytt årsbästa i kula med 14,31 och Jasmine Burestam visade sin snabbhet på korta häcken med ett nytt prydligt pers/åldersrekord 14,30s. Noterat att HAIS svarade för två tävlingsrekord under helgen: P19 100m Tom Kling-Baptiste 10,67s och P15 100mH Fredrick Ekholm 13,28.
 
Klubbrekord av Sofia och Louise
1 jul
Från helgens tävlingar i Uppsala hittar man i resultatlistan flera bra resultat och främst de två nya åldersrekorden: F13 600m Sofia Wickström 1.43,60 och Louise Gabrielssons 266 i stav F14.
 
JUNI

Medaljregn även dag 3 på VNM dag 3
29 jun
Det kan vi understryka, för 20 medaljer säger det mesta. Nordiska mästare blev denna dag: M50: 1500m Bill Krohn (efter kanske tävlingens mesta överlägsna seger) – M55: vikt Bo Palmberg (som nu tog sitt 3:e guld) - K40: vikt Annelie Schöldström – K45: 5000m Monica Kingstedt. Medalj även till alla funktionärer som slet och släpade i solen på allra bästa sätt och ni skall veta hur mycket beröm ni helt rätt fått. 
 
JEM19 för Tom efter 10,67 och Adam över 7 m
28 jun
Vid den jättestora tävlingen Världsungdomsspelen på Ullevi sprang Tom Kling-Baptiste på 10,67 med -0,5 i vind. Med det resultatet blev det dessutom klart med JEM biljett. Grattis till detta. Adam Chiguer visade fin hoppform, med för första gången över ”drömsju” med ett hopp på 7,08 och sedan även 195 i höjd.
Andra fina hoppresulat i klass P15 av Fredrick Ekholm med 632 i längd och 13,30 i tresteg och av Gustav Fridh med längdseger på 632. På 400m sprang Simon Mukibi och Victor Hedin fort, med tiderna 50,90 resp. 50,94. På kastsidan ser vi att Arwid Koskinen återigen vann kula, nu med en stöt på 18,56 och att Eleni Larsson nästan prickade 50m linjen, men denna gång tyvärr på ”fel sida”, då kastet mättes till 49,97.
 
VNM Dag 2 - ännu en jättefin dag
28 jun
Källbrinks IP bjöd in till ytterligare en fin dag och de nya banorna fick lovord. HAIS-arna tog denna dag 11 medaljer, varav totalt fem guld, därav tre av diskuskillarna. Våra nya Nordiska mästare blev: M45: diskus Bengt Pettersson – M50: 800m Bill Krohn – M55: diskus Bo Palmberg – M60: diskus Jöran Westberg - K50: 2000mh Gunnel Tolfes.
 
Tretton medaljer redan dag 1 på VNM
27 jun
Efter en stekhet första dag vid premiären på de nya banorna, kan vi berätta att HAIS duktiga veteraner visade upp sig på prispallen 13 gånger. Av dessa fina prestationer var åtta guld den absoluta toppen: M35: 5000m Ulf Eriksson - M45: kula Bengt Pettersson - M50: längd Anders Ohlsson, kula Ulf Olsson - M55: längd Sture Holmberg 514 - M60: kula Jöran Westberg - K40: 100m Tina Trensmar - K50: 1500m Gunnel Tolfes.
 
Inför Nordiska mästerskapen för veteraner
24 jun
Stora VNM utomhus har anordnats vartannat år sedan Åbo 1979. Vid 16:e VNM i Huddinge den 26-29 juni, med kastfemkamp sista dagen, är det 508 anmälda (23 % kvinnor) och 1422 starter. Vi förväntar oss fyra fina tävlingsdagar på Källbrinks inbjudande idrottsplats Huddinge AIS (Sveriges bästa veteranfriidrottsklubb) har alltid svarat för förstklassiska veteranarrangemang med duktiga funktionärer, fin social samvaro och hög resultatnivå.
248 anmälda från Sverige
Av de 508 anmälda är 248 från Sverige (636 starter), 134 från Finland (351 starter), 72 från Norge (252 starter), 44 från Danmark (151 starter), 9 från Island (28 starter) och en från Storbritannien (4 starter).
Deltagarrekordet är från Lahtis 2003
Senast i Århus, Danmark 2007 var det 470 anmälda (22 % kvinnor) och 1170 starter. Deltagarrekordet för VNM är från Lahtis, Finland 2003 med så många som 850 deltagare och drygt 2000 starter. Då deltog även 20 veteraner från de baltiska länderna.
Huddinge AIS:s andra Stora VNM
Det är andra gången Huddinge AIS:s arrangerar Stora VNM och sjunde stora veteranmästerskapet totalt. Tidigare har föreningen arrangerat tre VSM utomhus (1985, 2001 och 2004), två VSM inomhus (2008 och 2009) och ett stort VNM 1993. Den sistnämnda tävlingen hade samlat 645 deltagare (27 % kvinnor) varav 21 balter. Dessutom har Huddinge AIS anordnat VSM i kastfemkamp 2005 och VNM i kastfemkamp 2006.
Flest anmälda i M65 och K45
På manliga sidan har årets VNM samlat flest anmälda i M65 med 55 veteraner följt av M60 (53 anmälda), M70 (48 anmälda), M 55 (45 anmälda), M45 (45 anmälda) och M50 (42 anmälda). Totalt 20 veteraner är 80 år och äldre (14 i M80, tre i M85 och tre i M90).
På kvinnliga sidan är K45 populärast med 21 anmälda följt av K50 (18 anmälda), K65 (17 anmälda), K60 (16 anmälda), K 40 (14 anmälda) och K55 (13 anmälda). Endast tre kvinnliga veteraner är 80 år och äldre (två i K80 och en i K85) Vi noterar också att deltagandet i de yngsta åldersklasserna inte imponerar med totalt 28 anmälda i M35 och 9 i K35. Många grenar har stora startält. Av arrangörernas utmärkta statistik framgår att sprintgrenarna är populärast. På manliga sidan är det 78 anmälda på 200 m, 75 på 100m, 64 i kastfemkamp, 61 i kula, 59 på 400m, 55 i spjut, 54 på 800m, 52 i längd, 48 i viktkastning, 48 i höjd och 46 i slägga. Vidare är flest med på 100 m i M45 (15 anmälda) följt av 100 m i M55 100m (13 anmälda) och 12 anmälda vardera i M 60 kastfemkamp, M60 diskus, M70 kula och M70 diskus.
På kvinnliga sidan är det överlägset flest anmälda i sprintgrenarna med 43 anmälda på 100m, 40 på 200m, 32 i kula, 28 på 400m, 25 i diskus, 24 i både slägga och viktkastning samt 20 anmälda i såväl 1500m, längd, tresteg som kastfemkamp. Nedbrutet på gren och åldersklass är flest kvinnliga veteraner med på 200m i K65, 400m i K65 och kula i K45 (åtta anmälda). Sedan följer sju anmälda på 100 m i K65 och lika många på 100m i K45. Sex anmälda slutligen har 200m i K50, kula i K40 och diskus i K45.
Vi noterar att endast två kvinnor totalt är anmälda i stav. Som vanligt är det även ett blygsamt deltagande i hinderlöpning där sex kvinnor och 12 män är anmälda.
 
Många HAIS:are på FGP Sollentuna på torsdag
24 jun
Om du har vägarna förbi Sollentuna på torsdag i sommarvärmen kan du få åtnjuta trevlig friidrott på Sollentunavallen. Det finns även med ett gäng från klubben som delvis gör en start på en intensiv tävlingshelg med bl.a. världsungdomsspelen som slutmål fredag till söndag. MS: Tom Kling-Baptiste, Alexander Nordkvist, Christian Maluka. KS: Petra Kindlund, Johanna Wikström, Fredrica Kremlhofer, Frida åkerström, Carolina Hjelt. Tidsprogram finner du här tillsammans med startlistor m.m.
 
Sommarspel på Stadion
24 jun
Helt rätt namn på en tävling när nu sommaren äntligen kommit och ett gäng HAIS-are tävlade i den snart 100-åriga olympiaborgen. Ett flertal goda resultat nåddes, här kommer ett axplock: Tom Kling Baptiste vann 100m på 10,93 – Frida Hansson vann 200m på 25,66 - samma distans i P13 vann P12-killen Jesper Arbinge – Amanda Karlsson fick upp 11,97 i sin segerstöt i klass F13. 
 
Arwid uttagen till UVM17
23 jun
Så är det officiellt klart att Arwid Koskinen är en av de 16 uttagna i truppen som får åka till UVM i italienska Bressane för att stöta kula. Detta mästerskap avgörs där under tiden 8-12 juli. Grattis till uttagningen och lycka till!
 
Sverigetoppar av Mattias och Frida
22 jun
Vid kasttävlingar på Källbrinks IP såg Mattias Hansson-Bergén och Frida Åkerström till att de steg fram till ledningen i Sverigetoppen. Mattias genom att kasta 62.46 i slägga och toppar nu P17 både i slägga och spjut. Frida stötte fina 14,08 i kula och gick med det till topp i F19. Flera andra goda resultat gjordes, bl.a. så kastade Eleni Larsson 47,55 i slägga och Jeffrey Ige stötte 13.90 i kula.
 
Rapport från en regnig helg.
16 jun
Under den gångna, mycket regniga helgen i Huddinge, var det många HAIS:are igång i olika delar av världen. Längst bort var Jasmine Burestam som tävlade på Island. Snabbast var Tom Kling-Baptiste och Alexander Nordkvist som tävlade i Tyskland. Dessutom hade vi deltagre med vid Ymerspelen i Borås, Jubileumsspelen i Eskilstuna och Kantumspelen i Bålsta.
Jasmine Burestam var med i UNM i mångkamp på Island. Det slutade med en 6:e plats och poängen 4685. 68 poäng bättre än tidigare personliga rekordet efter serien 14,73 - 1,65 - 10,22 - 26,05w - 5,33 - 19,11 - 2.25,37.
Samtidigt var Alexander Nordkvist och Tom Kling-Baptiste på en juniorgala i tyska Mannheim, och de sprang fort! Tom tangerade sitt pers på 100m med 10,77 och Alexander gjorde sitt näst snabbaste lopp i karriären över 200m med 21,32s. Alexander som tidigare blivit förhandsnominerad till JEM stärkte här sina kort medan Tom med smått ynkliga 2 hundradelar inte ännu nått kvalgränsen på 100m.
 
Seger och pers av Victor - JEM klart för Alex
10 jun
Vid årets första FGP på Slottskogsvallen passade Victor Hedin på att vinna sitt heat på 800m med det nya perset och klubbrekordet 1.54,69. Samtidigt sprang Alexander Nordkvist och Tom Kling Baptiste en snabb 4x100m stafett i ett svenskt P19-lag och senare på kvällen 200m, med 21,60 för Alex och 22,28 för Tom. Dessutom är det nu helt klart att Alex är uttagen på 200m till JEM19 den 23-26 juli i Serbiska Novi Sad. Grattis till detta!
 
Nordea-toppar: Fredrick 192 och Nigusu 2.06,21
9 jun
Som vi tidigare berättat vann vårt 14-15 årslag överlägset och glädjande kvalmatchen, men vi hade då inte tillgång till delresultaten. De bägge åldersrekorden Fredrick Ekholms 192 i höjd P15 och 14-årige Nigusu Solomons 2.06,21 på 800m måste vi lyfta fram.
 
Flera DM-guld vid SAYO
9 jun
Under den första dagens tävlingar på Sollentunavallen slog 17-årige Arwid Koskinen till med ett toppresultat eller vad sägs om 15.33 med stora kulan, vilket gav DM-guld före Bengt Pettersson med 15,06. På 2000m hinder sprang Christina Hultman på den goda tiden 7.46,19 och tog med det DM-brons. DM-guld i slägga blev det för Nike Hermans med ytterligare tre av Björnes tjejer direkt efter och för män ”äntligen” för Jocke Stenman med ett kast på 51,22. Sandra Knezevic visade god form genom att sätta åldersrekord i F17 på 100m häck med 14,26 och även vinna 200m på 25,39. Sedan hade vi många duktiga medeldistansare i farten med massor av toppprestationer som lovar gott för framtiden. Här rekommenderar vi löpargruppens egna hemsida, där fylligt reportage finns.
 
VSM-guld för Anneli-Tomas-Ulf-Jöran
9 jun
Våra duktiga veteraner höll sig bra framme när VSM i kastmångkamp avgjordes i Nyköping. Inte nog med dessa fyra guld, för följande resultat var även åldersrekord: Annelie Schöldström 2892 p och även fina 12,05 i vikt, Mike Hazelwoods totalpoäng 4434p i M60, Kalle Auvinens 2960p och Douglas Ohlssons 28,36 i vikt.
 
Nya klubbrekord i Tyresö
9 jun
För vid Tyresö Ungdomsspel hoppade Louise Gabrielsson 262 i stav och satte med det ett nytt fint åldersrekord för F14. Felicia Bodaxell kastade fina 19.46 i diskus och satte med det åldersrekord för F11
 
Bra debut av Pernilla
9 jun
Vid tävlingar i Boden debuterade Pernilla Wittikko för HAIS och kastade goda 40,89 i spjut vid säsongsdebuten. För övrigt nytt åldersrekord för F21.
 
Trippel av Frida
9 jun
Vid Katrineholmsspelen tog Frida Hansson en trippel då hon i F17 vann såväl 100m, 200m som längd.
 
Bra hoppresultat i Kil
9 jun
Var annars skulle det ske när tävlingen heter Stefan Holm-spelen? Där passade bl.a. Fredrick Ekholm på att hoppa 189 i höjd och Gustav Fridh 592 i längd. 
 
Fredrik och Frida topplacerade på minimaran
5 jun
Dagen efter att stora maran sprangs var de dags för ungdomsvarianten, Minimaran, som hade samlat närmare 7000 ungdomar. Även denna mara hade mål inne på Stadion. Flera HAIS-are var förstås med och du hittar dem i resultatlistan. Ett speciellt grattis till Fredrik Kihlblom som var snabbaste kille ibland alla 333st P11-killarna. Frida Persson i klass F11 sprang också jättebra och kom in på en toppplacering, nämligen som tvåa.
 
Fina utmärkelser för Alex och Tom
5 jun
Vid studentexamen på Sjödalsgymnasiets respektive Igelstavikens gymnasium tilldelades dessa snabba killar välförtjänt Idrottsskölden. Idrottsskölden instiftades 1905/1906 för utdelning vid Högre Allmänna Läroverk. Premien tilldelas den elev, som anses vara skolans idrottsprofil och tillika en god kamrat, genom omröstning eller jurybeslut.
 
FGP Göteborg
4 jun
Huddinge har en liten och nätt trupp som åker till Göteborg för att mäta sina krafter på Folksam Grand Prix tisdagen den 9 juni. Alexander Nordkvist och Tom Kling-Baptiste möter svenska eliten på 200m. Victor Hedin ska stå upp mot densamma på 800m. Följ tävlingarna live på nätet eller på TV4, kl 21.00-22.00.
 
Jasmine Burestam är uttagen i landslaget!
4 jun
Våran mångkamperska Jasmine Burestam kommer att debutera i de blå/gula färgerna den 13-14 juni på JNM-UNM i mångkamp som i år går på Island.
 
Stockholm maraton
3 jun
Kajsa Berg var den som var högst placerad av HAIS:arna i den heta sommarvärmen under Stockholm maraton. Med tiden 3.01.32 blev hon 11:a. Colm O´Callaghan var den bäste manlige HAIS-löparen och sprang in på 2.43.49 med placering 39. Även Johan Sand med sina 2.47.08 (50) var bland den 100 främsta. Läs gärna mer om maran på löpargruppens hemsida.
 
Sätraspelen
3 juni
Med ett fantastiskt arenaväder och goda vindar var det som upplagt för bra resultat och det blev det!
På sprintsidan var det Frida Hanssons 12,53s på 100m, en rejäl kapning från 12,95 senast och Alexander Nordkvist som klarade kvalgränsen till JEM19år på 100m med sitt nya pers 10,73.
Släggtjejerna var konkurrenskraftiga med många långa kast på kastplan, bästa HAISare var Nike Hermans 51,50 och Emelie Larsson 50,01m
På löparsidan visade man att stafett SM inte var en lyckoträff utan bl.a. sprang Alexander Björnberg på goda 2:02,32 , Hreinn Juliusson 1500m på 4,17.63 samt Caroline Rönnlund på nya 1500m perset 4,50.08.
Johanna Wikström gjorde en stabil hoppning i längd med 5,49m som bästa resultat men även Frida Hansson var framme och slog till med sitt nya perset 5,28m.
Frida Åkerström ökade årsbästat i diskus till 42,69m samt Fredrika Kremlhofer ökade sitt årsbästa i kula till 13,73.
 
MAJ

HAIS vann kvalet igen!
31 maj
Under en mycket lång och varm pingstdag på Sätra IP gjorde Huddinge AIS det igen: Vann Nordeakampens kvaltävling. Denna gång med 30 703 poäng (ca 2 300 p mer än förra årets kval). Tvåa kom Hässelby lag 1 med 27 596 p och trea kom Täby IS lag 1 med 27 395 p.
Trots den stekande värmen bjöds det på fina prestationer i vanlig HAIS-anda, dvs. många personliga rekord.
Nu laddar givetvis hela gänget för finalen som går på Slottskogsvallen i Göteborg parallellt med Finnkampen. Nordeakampsfinalen avslutas med mixed-stafetten på söndagen på själva Ullevi under Finnkampen! Något att se fram emot! Du kommer väl att vara där?
 
Seger för Christina i Scaniamilen
31 maj
Christina Hultman valde ett alternativ till kompisarnas mjölksyrepass i hallen och gjorde det på ett så fint sätt att det blev seger i Södertälje på tordagskvällen.
Det blev en verklig fullträff och vinst i hela loppet och Christina noterade nästan tre minuter bättre tid än förra året, trots veckans hårdträning inför hindersäsongen. Hon gick upp i täten vid 9 km och vann sedan lätt med över halvminuten före tvåan i mål. Ett stort steg framåt alltså efter att ha varit trea i loppet förra året.
 
Lerumskampen, Lerum 23-24/5
26 maj
Jasmine Burestam gjorde i helgen sin andra 5-kamp på en vecka. I det blåsiga Lerum sprang hon 100mh på mycket fina 14.75 (-1,9) och detta samt höjdens 1,60 blev hennes två grensegrar. Slutpoängen 4617p var nytt åldersrekord i F16 men gav verkligen mersmak för ytterligare förbättringar under säsongen.
 
Halle, GER 23-24/5
26 maj
Våra tysklandsresenärer Arwid Koskinen och Mattias Hansson Bergén fick väl framskjutna placeringar under söndagen i Halle.
Arwid som själv inte riktigt lyckades med sina målsättningar denna dag nådde ändå 18,68 och placerade sig trea i kultävlingen. Mattias som har haft en fantastik start på denna tidiga säsong kastade 63,33 i spjut som innebar nytt klubbrekord i P17 samt nytt distriktsrekord även detta i P17, även Mattias kom på en 3:e plats. 
 
Sanna vann Vårruset i Västerås
25 maj
I tisdags, alltså bara två dagar efter vinsten vid lag-SM kvalet, var det så dags för Susanna Damm att vinna i Västerås igen. Denna gång var det Vårruset som gällde och hon vann med ca 6000 tjejer bakom sig. Tiden blev denna gång 17,19, alltså t.o.m. bättre än i söndags. En jättefin prestation som vi gratulerar till.
 
Stafett SM i Karlstad 23-24/5
25 maj
Vilket utfall för klubbens aktiva under helgens SM tävlingar i soliga karlstad. På sju starter så var vi sämst 4:a! Det resulterade också i hela 4 guldmedaljer.
Under lördagen var det endast 2 lag igång. P19 som med 8 sekunders marginal till tvåan vann 4x400m på sluttiden 3.22,62. Med 17-årige Anton Nilsson som startman följde sedan Rasmus Nilsson Ebers, Simon Mukiibi och slutligen Alexander Nordkvist som defilerade sista sträckan.
Andra laget för dagen som startade var P15 3x800m som även de sprang hem ett guld trots att lagets andreman (mångkamparen) Fredrick Ekholm fick kramp med 250m kvar av sin sträcka. Laget var av det de ”nyare” slaget och bestod av 14-årige Henrik Malmborg på den inledande sträckan till Fredrick Ekholm -94 som sedan lämnade över till Younes Jilali-94 som tog pinnen och laget i mål på den sammanlagda tiden 6.26,45.
Söndagens resultat var inte sämre utan gav följande. P19 3x800m med Oskar Martinsson Hreinn Juliusson och Victor Hedin alla födda 1991 och ytterligare ett år kvar i klassen vann med en mycket stabil löpning på 6.01,40 som också lnnebär ett nytt klubbrekord. Med den starka laginsatsen var det Victor som är ankare i laget som gjorde ett fantastisk avslutning på sin sträcka (ca 1.55) vilket gav en betryggande vinst.
Ett dygn efter 4x400m guldet var det med en kille utbytt i laget dags igen för andra guldet som även var försvarande från förra året på 4x100m. Killarna Tom Kling-Baptiste, Alexander Nordkvist, Rasmus Nilsson Ebers och Simon Mukiibi ”dödade” finalen efter två sträckor och vann till slut med ca 1,5 sekunder.
P15 hade även de ett kort lag på plats och kunde med bra coachning ta en bronsplats med sträckorna Daniel Erkas, Fredrick Ekholm, Eric Zetterman och Calle Moskuvaara på tiden 46,21. Laget som efteranmäldes på onsdagen pga. sin fina tid på stafett DM vecka innan!
Sist med absolut inte minst var det tjejerna Lisa Sernbrandt, Sandra Knezevic, Frida Hansson och Joy Haegermark som gjorde en fantastik löpning och snubblande nära knep åt sig en medalj i F17 4x100m. Men de fick nöja sig med en 4:e plats och nytt klubbrekord i F17.
Man vill också skicka en tanke av bra jobb till de killar som kom in på 3:e plats på 3x800m i P17 efter en kanonlöpning men tyvärr diskades trots ihärdiga protester ifrån Huddinge-lägret.
Vi tackar Kim, Tommy, Lasse och Ronny som coachade lagen till dessa framgångar och tackar givetvis hela gänget som fanns i Karlstad som gjorde årets stafett SM till en fest.
 
En härlig framgång och en härlig bild

20 maj
Kommer från DF i femkamp och är i F13-klassen med tre HAIS-tjejer på pallen. Grattis till Alexandra Jensen 4336p, Matilda Tamm 4223p och Amanda Karlsson 4082p.

Nytt rekord av Fredrick i åttakamp
19 maj
Det blev inte bara nytt klubbrekord för med den fina poängsumman på 6597p vann Fredrick Ekholm överlägset årets P15, när mångkamps-DM avslutades på Tibblevallen i Täby på söndagen. I resultatlistan hittar du många flera fina HAIS-insatser.
 
Många toppeninsatser vid lag-SM kvalet
19 maj
Legendariska Arosvallen i Västerås var skådeplatsen för årets match, där HAIS både herr- och damlag var representerade. Eftersom det var en klubbmatch, så är det poängen som är viktigast och här kom bägge våra lag på en tredjeplats. Favoriten IF Göta vann bägge kamperna och går således till lag-SM finalen på Stadion den 1 juli. Många jättefina individuella resultat gjordes.
Här kommer ett litet axplock. Vi börjar med våra fyra segrare som denna gång alla återfanns i damkampen: Christina Hultman som trots bara 1 år sedan hinderdebuten drog iväg tufft och höll hela vägen till seger med den fina tiden 5,24,37 på 1500m hinder.
På 5000m var det sedan Susanna Damms tur att få dra hela tiden med en Västeråstjej ”tassande” efter hela tiden. I mitten av sista varvet lade Sanna in en högre växel och stack ifrån och tog hem loppet med 17.37,68. Härligt att även här fick den som gjorde hela jobbet också vinna.
Nästa långlopp var 1500m och här visade Petra Kindlund att i år kommer det kunna bli ett roligt år. Denna gång blev det en ganska lätt seger.
Den fjärde segern togs kassaskåpssäkert av inte överraskande Carolina Hjelt i kula.
Här måste observeras att det således blev tre långlöparvinster, när hände detta sist? Svaret är enkelt, det har aldrig hänt.
Normalt borde Tom Kling Baptiste 10,81 på 100m och Alexander Nordkvists 21,72 ha räckt till seger, men de hade bägge duktiga Nil de Oliviera före sig. 17-årige Mattias Hansson-Bergéns jättefina nya åldersrekord i spjut med 61,14 var väldigt imponerande. Åldersrekord satte också F16-tjejen Teresia Tollesten-Landin genom att hoppa 260 i stav och Annika Hjelm KS-rekord genom att kasta 50,84 i slägga.
Tack alla ni och alla andra för en bra insats, du hittar alla namn i resultatlistan. Du hittar ett utförligt reportage med många härliga bilder på löpargruppens hemsida.
 
Arwid och Mattias åker till Halle
19 maj
Våra unga och mycket lovande 17-åringar Arwid Koskinen och Mattias Hansson Bergén kommer i helgen att åka till Tyska Halle för att möta mycket högt internationellt motstånd i sina respektive kastgrenar. Arwid som debuterade i lördags med 19,02 i kula och Mattias som senast i söndags kastade 61,14 med seniorspjutet visar redan på en mycket god form.
 
JEM-aktuella åker på infoträff till Karlstad
19 maj
Huddinge har tre juniorer (Alexander Nordkvist, Frida Åkerström och Tom Kling-Baptiste) som har blivit uttagna för att närvara vid den första officiella JEM träff inför JEM19år som går i serbiska Novi Sad 23-26 juli i sommar. Träffen börjar torsdag kväll och avslutas på fredag eftermiddag med information om tävlingarna och möten med landslagsledare och medicinska teamet. Givetvis hoppas vi alla att de tre ska klara kvalgränserna och bli uttagna till detta mästerskap. 
 
HAIS:are i farten under lördagen.
17 maj
Det har varit många HAIS:are i farten under helgen. Under lördagen gällde det bl.a. Vårkastet i Bålsta, Sundbybergs ungdomsspel samt Täby vårmångkamp.
Vårkastet i Bålsta dag 1
I Bålsta noterades två klubbrekord. I P19 Slägga kastade Christan Hansson Bergén 56,34. I P17 kula stötte Arwid Koskinen 19,02.
Sundbybergs ungdomsspel dag 1
På Kristinebergs IP sprang Nigusu Solomin P14 800m på 2.08,00, vilket innebar ett nytt klubbrekord.
Täby vårmångkamp (även DM) dag 1
I Täby tangerade Jasmine Burestam klubbrekordet på F16 100mh då hon sprang på 14,62. I P12 5-kamp blev det också ett tangerat klubbrekord på 3117p av Douglas Sjöberg. Doglas kom 4:a totalt, men fick ett brons på DM. I P11 5-kamp segrade Fredrik Kihlblom på 3194p. i F12 5-kamp segrade Emilia Stenström med det nya klubbrekordet 4282p.
 
Fyra guld på stafett-DM
17 maj
Sätra IP bjöd på två kalla kvällar med stafett-DM på programmet. En tävling där HAIS började otroligt bra med 4 segrar på raken i upptakten på första kvällens försök. Totalt tog HAIS 4 guld under dessa dagar.
Det var på 4x100m MS med 42,94 i försöket och för P15 med tiden 46,79, som även de gjorde bästa tiden i försöket, innan kvällskylan riktigt slagit till. Våra duktiga F13-tjejer vann både 4x80m på 42,28 och även 3x800m på 5.31,17. Här gratulerar vi dessutom följande tre tjejer till det nya klubbrekordet: Matilda Tamm-Emilia Stenström-Sofia Wickström. 
 
Stor dominans på veteran-DM
11 maj
Inte helt överraskande dominerade våra duktiga veteraner på Sätra IP under helgens VDM. Trots att det var säsongsdebut för de flesta blev det otroliga sex nya klubbrekord.
Vi gratulerar särskilt dessa: M45 längd Mats Nagle med 544, Bengt Pettersson som i spjut M55 slog ett 15-årigt rekord med resultatet 43,56, IVEM-medaljören Anders Ohlsson som utomhusdebuterade för HAIS genom hoppa 551 i längd M55, Antti Lindstedt visade sitt mångkampskunnande genom att springa 300m häck M60 på 58,73 och Kalle Auvinen som i klass M65 satte två rekord – 32,13 i diskus och 33,96 i spjut.
 
Två klubbrekord redan i säsongsdebuten
11 maj
Vi helgens Brommaspel och Danderyds Ungdomsspel kan vi bl.a. notera att Carolina Hjelt i sin första tävling som ”riktig senior” passade på att öppna säsongen så bra att det blev nytt seniorklubbrekord på 14,75.Ett nytt P14-rekord satte Nigusu Solomon på 800m med 2.08,42. Ett rekord som Nigusu för övrigt ”snodde” från Victor Hedin som i den tuffa blåsten på Krillan sprang så bra att det blev seger med 1.59,95. Sedan välkomnar vi Andreas Jönsson som i sin HAIS-debut hoppade 190 i höjd.
 
F13-tjejerna tog en fin seger i Turebergsstafetten
10 maj
Våra duktiga F13-tjejer förde pinnen först över mållinjen i lördagens stafett efter ett jämnt lopp över de fem sträckorna. Segertiden blev 10,26, 8 sek före Göteborgsklubben Sävedalens AIK.
I laget sprang: Sofia Wickström-Frida Persson-Alexandra Jensen-Emilia Stenström och Matilda Tamm. Stort garttis till detta och lycka till nu när bansäsongen snart börjar. Sofia hade t.o.m. bästa sträcktid på sin sträcka.
 
Seger av Kajsa i Kungsholmen Runt
10 maj
Vid lördagens halvmara vann Kajsa Berg en överlägsen seger med tiden 1.22,33. I herrklassen visade Johan Sand att Kvantumsegern inte var någon tillfällighet, för nu blev det en fin tredjeplats med tiden 1.15,40. Fina veteranframgångar hade vi också med segrar av Johanna Lindmark i klass K35 på 1.39,26 och Lars Degerheim i M60 med nytt åldersrekord på 1.31,23. 
 
Klubbrekord igen av Mattias
4 maj
Vid Hellaskastet på Sätra IP kastade Mattias Hansson-Bergén återigen nytt P17-rekord då det blev 61,85. Ifrån släggringen kan vi också berätta om flera långa kast. Bl.a. kastade återigen Emelie Larsson över 50m, eller mer exakt 50.20 och även långt av Eleni Larsson med 46,38. 
 
HAIS-vinster i alla klasser vid Kvantumloppet
4 maj
Detta svårslagna och trevliga rekord hände vid årets Kvantumlopp. Korta banans 3,4 km vanns av Nigusu Solomon på den jättefina tiden 11,13, inte långt från banrekordet. Bästa tjej blev Christina Hultman. På långa 10 km banan var vinnarna Johan Sand respektive Catharina Sundelöf. Vi gratulerar er och alla andra kämpar till en bra insats. Sedan förstås ett stort tack till ICA-Kvantum i Kungens Kurva för deras fina sponsoring av detta lopp. 
 
Inte bara friidrott i HAIS
2 maj
För 37.e året i följd (!) anordnade Olav Wäppling backhopparcupen med Nordisk Kombination i Fullerstas hoppbackar. Tyvärr fanns det inte alltid snö, men Olav är aldrig rådlös. Då blev det andra aktiviteter på barmark. Vid de sju tävlingarna var de tre systrarna Molly, Signe och Torun Zetterberg närvarande fem gånger.
Bland funktionärerna deltog Olav själv och Arvo Piibor alla sju gångerna. Båda har varit medlemmar i HAIS från 1955 då klubben bildades. Sammanlagt 23 barn och vuxna deltog eller var funktionärer vid tävlingarna. Fullersta Fastighetsägarförening sponsrade cupen.
 
APRIL

Sex klubbrekord vid Back on Field
28 apr
Vid lördagens kasttävlingar på kastplan ändrades klubbrekordlistorna ordentligt. Mattias Hansson-Bergén säsongsdebuterade så bra att det blev två åldersrekord i P17, slägga 61,61 och spjut 54,82. Han hade för övrigt mycket längre kast, men tyvärr med knappa övertramp.
Morbror Kenneth Bergén, som nu kommit upp i M40-klassen, satte nytt M40-rekord på 48,82 och här passar vi på att gratulera Kenta som på onsdagen fyller just 40 år. Tina Trensmar satte också rekord och då i klass K40 med 10,52 i kula och 26,34 i diskus. Även Jöran Westberg visade bra form tidigt på säsongen genom att ta klubbrekordet i klass M65 i diskus med 45,91. Även våra duktiga släggtjejer gladde, bl.a. med Emelie Larsson med hela 50,53 och första gången över 50m. Emmie Borgqvist debuterade i HAIS-dräkten med ett perskast på 48,11. Väldigt bra resultat också av 16-års tjejen Eleni Larsson med 45,45 och Jeffrey Ige i kula med långa 13,87.  
 
Historiska medaljer på SM terräng

Susanna, Catharina och Petra medaljerade Susanna, Catharina och Petra medaljerade

27 apr
Vid helgens terräng-SM mitt i stan, närmare bestämt i Tantolunden, tog våra duktiga tjejer ett efterlängtat brons på 8000m. Det var klubbens första seniormedalj på terräng-SM och tjejerna som gjorde det var Petra Kindlund , Susanna Damm och Catarina Sundelöf. Efter att ha kommit på placeringarna 10, 12 och 16 fixade de bronset. Stort grattis. (Foto lånat från löpargruppens hemsida, fotograf: Colm O´Callaghan)
På lördagen var våra veterantjejer så duktiga att de tog hem lagguldet i klass K35-55. Vi gratulerar följande tjejer som sprang i laget. Catarina Sundelöf (även brons individuellt i klass K40) – Monica Kingstedt (fyra i klass K45) och Johanna Lindmark (K35).
 
6 guld - 7 silver - 7 brons
20 apr
Huddinge AIS hade många framgångar vid söndagens Terräng-DM på ett soligt Ekerö. Bl.a. bjöd damerna på en dubbelseger på KS 8 km och det blev också för första gången ett lagguld i en seniorklass. 
 
XXII Huddingeolympiaden
19 apr
Lite över 400 deltagare från årskurserna 4-6 hade samlats i Storängshallen denna dag för att göra upp om individuella grenar som 60 m, längdhopp (höjdhopp för årskurs 6) och kula. Anledningen till att tävlingarna hölls inomhus är att det sker en ombyggnad av Källbrinks IP som inte blir klar förrän i början av juni. Den sedvanliga inmarschen fick vi lägga åt sidan p.g.a. av det begränsade utrymmet i hallen och någon olympisk eld var inte att tänka på. En liten ceremoni med fanor, nationalsång och hissning av den svenska flaggan kunde dock genomföras.
Förutom de individuella tävlingar så var det kurirstafett för respektive årskurs samt den prestigefulla klasskampen där man tar hänsyn till att alla klasser inte är lika stora och att så många som möjligt ställer upp från klassen. Extra poäng får man dessutom om man gör bra resultat. Segrare i klasskamperna blev:
Åk 4: Solfagra 4A
Åk 5: Utsälje 5D
Åk 6: Utsälje 6D
Utsälje 6 D vann tävlingen för 3:e året i rad. Ett stor tack till de 60-talet funktionärer som ställde upp denna dag så att tävlingen kunde genomföras på ett föredömligt sätt samt till de klassföräldrar som hade jämnt jobb att hålla ordning på sina lag. Många kanske ovana med friidrott. Ett tack även i alla sponsorer som hade skänkt priser till de som kom bland de 8 bästa i resp årskurs och gren.
Nu hoppas vi att de deltagande ungdomarna tyckte att friidrott var kul och kan tänka sig en fortsättning i någon form. 
 
Mera bevis på att vi växer
14 apr
Vår duktige statistikansvarige Gunnar Olausson har kommit fram med intressanta siffror efter den nu avslutade inomhussäsongen. Siffrorna visar antal resultat fördelat på antal tävlingsdagar inomhus. För 2009: 3661 resultat/79 tävlingsdagar, 2008: 3380/66, 3187/68, 3125/63 . Imponerande och tack till er alla som ”drar runt detta på alla sätt”. 
 
Colm hade ej sekunderna på sin sida
6 apr
Vid helgens halvmara i Berlin sprang Colm O`Callaghan på den fina tiden 1.12,48. Bara för 4 veckor sedan var det 1.12,53 och klubbrekordet från i höstas på 1.12,37 hägrar förstås. Lycka till i denna jakt.
 
Två HAIS-are tog medalj vid IVEM
6 apr
Vid de nyss avslutade mästerskapen i den italienska orten vid den Adriatiska kusten hade HAIS fem representanter med och två av dem kom upp på pallen. Det var Anders Ohlsson (bilden) som kom 2:a Längd M50, på nya klubbrekordet 5.96. Silver blev det också för Bengt Pettersson i kula M45 på 13.61. Grattis till medaljerna.
Även de tre andra gjorde bra prestationer: Gunnel Tolfes K50 4:a 400m 1.07.60 och 5.a 200 m 30.75, Mats Nagle 6.a Höjd M45 på 1.70 och Sture Holmberg 7:a Längd M55 5.24 i sista hoppet. Alla resultat Nu så är siktet för alla våra duktiga veteraner förstås inställt på VNM på hemmaplan.
 
Fyra klubbrekord vid Sista chansen
1 apr
Vid helgens stora ungdomstävling i Storängshallen passade många på att göra toppresultat, så här ”fem i tolv”. Innehavare av de fyra nya klubbrekorden är: Emilia Stenström F12 Höjd 150 – Frida Persson F11 längd 435 – Linda Eriksson F9 400m 1.21,01 – Oliver Färjsjö P13 60m häck 9,87.
Massor av nya personliga rekord och andra bra prestationer, bl.a. dubbelsegrar av Fredrik Kihlblom i P11, F13-tjejen Amanda Karlsson som vann både kula (i F14 med 3,0kg) och längd på 500, Jessica Brammer med seger i tresteg och kula för F13, Calle Moskuvaara i höjd och stav och Oliver Färjsjö på 60m och häcken. Daniel Erkas 60m P14 vinst med topptiden 7,87 sticker också förstås ut. 
 
MARS

Fem HAIS-are på VEM
22 mar
Under tiden 25-29/3 avgörs årets VEM inomhus i Italienska Ancona. Följande HAIS-are är anmälda som vi passar på att önska lycka till för: Sture Holmberg, Mats Nagle, Anders Ohlsson, Gunnel Toftes och Bengt Pettersson.
 
Grus i maskineriet
22 mar
Detta får vi väl säga då vi inte berättat om allt stort som faktiskt skett senaste verckan. Ursäkta för det, men här kommer det bättre sent än aldrig. Vi tar det i korthet och i tidsordning. Det handlar om vår SPONSORTRÄFF med Thomas Engdahl - NORDEAS REGIONMÄSTERSKAP med överlägsen Stockholmsseger - TVÅ SJÖAR RUNT med Susanna Damm i topp - SVENSKT REKORD av Arwid.
 
SPONSORTRÄFF med Thomas Engdahl
Drygt 20 sponsorer kom till vår träff på Viking Lines båt m/s Mariella och fick höra på ett intressant föredrag av Thomas Engdahl som berättade om sin tid som förbundskapten och om sitt nya jobb som sportchef på SOK. Vi tackar Thomas för ett väldigt uppskattat och intressant genomgång och sedan förstås ett tack till VIKING LINE för lokalerna och en god lunch.
 
NORDEAS REGIONMÄSTERSKAP med överlägsen Stockholmsseger
Detta efter att bl.a. sex HAIS-are varit på den ”berömda pallen”. Allra överst F13-tjejen Amanda Karlsson som stötte jättelångt, eller exakt 13,58 i kula, vilket enligt rykte ska vara det längsta någon stött i distriktet. Överst var också P14-killen Nigusu Solomon som imponerade mycket genom att lätt vinna 1000m på 2.45,57.
 
TVÅ SJÖAR RUNT med Sanna Damm i topp
Efter en härlig comeback av Sanna visade hon att det kommer säkert kunna bli ett intressant år, vilket bl.a. hennes tid jämfört med tidigare år visar. P.g.a. av kollision med bl.a. både Falukurirenspelen och Nordeamästerskapen kunde inte så många yngre HAIS:are delta.
 
HOPPSAN med Micke i topp
Vår chefstränare Mikael Wirstedt passade på att vid en tävling i Storängshallen visa hur man hoppar långt, genom att hopp längst i tresteg utan ansats och fixa drömnio med 9,02.
 
SVENSKT REKORD AV ARWID
Vid en kultävling i Storängshallen stötte Arwid Koskinen otroliga 19,30, ett resultat som gör att Arwid toppar Sverigebästalistan i P17 med otroliga 2,38 m före tvåan. Helgen den 20-22 mars är för övrigt Arwid tillsammans med våra duktigaste kastartjejer, Carolina Hjelt-Frida Åkerström och Fredrica Kremelhofer kallade till en förbundsuppföljning i Göteborg.

Falun från de "äldres" horisont19 mar
Alla glada och förväntansfulla HAIS:are samlades vid kansliet på fredagskvällen och vi äldre fick en egen buss på vägen mot Falun. Efter mycket snack och skratt och en del skönsång tillsammans med ”Mamma Mia” på DVD.n så kom vi fram till Falun och bänkade oss i 2 ½ rum alla spred ut sig med sitt pick o pack på golven och de fick lov att vara uppe lite längre på kvällen då vi inte skulle tävla på lördagen (alla utom Sofie då förstås som skulle upp). Junisarna Arwid, Anton och Emil fick först ett eget rum, men när det visade sig att de skulle dela det med några småttingar från Mälarhöjden så flydde de till ett korridorhörn första natten.Trots det så var alla uppe relativt tidigt ändå på lördagen, förmodligen för att hinna med alla fria aktiviteter som fanns. Efter frukost så begavs sig några till simhallen, några till idrottshallen för att heja fram de yngre (b.la Sofie), jag och Björne tog oss en skidtur på skidstadion och efter mycket stånk o stön lyckades vi ta oss upp för ”Mördarbacken” jag förstår nu varför den heter så. Efter lunch var det så dags för dagens höjdare ”Curling”, då nästan ingen hade provat det förut så var det en riktig syn för gudarna en kombination av hockey/boule/hönsgård och bambi på hal is… men trots en del fall så tror jag de flesta hade väldigt roligt. På kvällen började jakten för att få fram en TV att kunna se melodifestivalen på men det fanns ingen som funkade. Men då hittade vi ett trådlöst internet som var oskyddat så då kunde vi via datorn se hela programmet, alla hade sina egna favoriter och många ringde och röstade och som ni vet var det ovisst in i det sista men bara jag hade rätt vinnare. Sedan var det raskt i säng för vi skulle upp tidigt. De flesta kom upp i ottan och ute i friska luften på morgonjogg innan frukost. Övriga fick ta straffpasset med städningen vilket de skötte med bravur. Först ut att tävla på söndagen var Eleni i kula och det gick ganska bra med en andra plats som följd, sedan följde Erik Z upp med seger i höjdhopp P15 och Marcus J med seger i P14 60Häck med nytt pers. med halvsekunden, Gabbe årsdebuterar i häck med att bli tvåa. Ytterligare strålande insatser också av Arwid som slår Falukurirenrekord P17 med nästan två meter och är nära att ta sig över 19m i kula. Anton som också slår Falukurirenrekord, men då på P 17 60mhäck. Ett rekord som stått sig sedan 1991. Anton får pris för rekordPå P14 60m så dominerar HAIS försöken och får 6 st till Final med Henrik Malmberg vår nya raketlöpare som topp, men i finalen visar sig Emil från Österfärnebo och Johan från Sundsvall för svåra så vi får nöja oss med plats 2-8, Henrik får sin revansch senare på dagen när han vinner 800 m precis före Calle M, Calle som kommit upp sent på lördag kväll efter att ha tävlat i Regionsfinalen i Eskilstuna på lördagen (där han kom trea i längd) tar förutom 2.a platsen på 800 m, en till 2.a plats då i höjd och får sedan sin seger i längd istället. Ludde får en bronspeng i kula efter att ha satt nytt pers. Tjejerna i F14 hade det lite tuffare med många bra Dala- och Gästriketjejer som motståndare men Hannah knep silverpengen i höjd och Emma tog brons i kula och brons på 800 m där hon spurtade ned två Hässelbytjejer men ännu bättre på 800 var Anna som sprang riktigt bra och persade med 19 sekunder och knep silvret. F15 snabbspringaren Caroline Kihlblom sprang behärskat hem segern på 800 m trots tuff konkurens. I övrigt så slogs det mängder av pers på ca. 70 starter slogs det närmare 50 rekord på söndagen och förmodligen ännu fler om vi räknar in 96.orna där jag måste nämna vår nya stjärna Jessica Brammer som kommit till oss från Tureberg, hon kom 7.a i kula, 4.a i höjd på samma resultat som segraren men med fler rivningar, 2.a på 60m och Seger i Längdhopp på finfina 4,96. Medalj också i form av brons av Victoria Orsen på 600 m, av killarna så visade Erik S upp sin bästa sida med seger i höjdhopp och silver på 60mHäck. Så var det då dags för välförtjänt prisutdelning i lagtävlingen som vi återigen vann, många HAIS.are trängdes på pallen och sedan sprang ett sedvanligt ärevarv till publikens jubel.
När sedan efter lite väntan bussarna dök upp så var det ett glatt men ganska trött gäng som styrde kosan mot Stockholm igen. Vi tackade chauffören för att kört oss säkert hem och tog en vilodag på måndagen för att hämta nya krafter till Sista Chansen om en dryg vecka.
Vi ses snart igen
 
Tre SM-medaljer till HAIS
15 mar
Från Västerås där SM i mångkamp avgörs i helgen nås vi av den glädjande nyheten att Jasmine Burestam (bilden) och Fredrick Ekholm tagit guld. Robin Nordkvist tog en bronsmedalj.
Jasmine segrade i F16 femkamp med resultatet 4094p, vilket innebar ett nytt klubbrekord. Det var små differenser i klassen och Jasmines segermarginal blev till slut 11 p.
I P15 segrade Fredrick Ekholm med resulatet 6242p, vilket också innebar ett nytt klubbrekord. Fredrick låg tvåa efter dne första dagen, endast 12 poäng från förstaplatsen. Under söndagens fyra grenar gick han dock från klarhet itll klarhet och segermarginalen blev till slut förkrossande 479p.
I P16 låg Robin Nordkvist femma efter den första dagens tre grenar av sju. Även Robin förbättrade sitt resultat och det slutade med en bronsmedalj med resultatet 5029p.
I P19 ledde Adam Chiguer med 187 poäng före tvåan, efter första dagens fyra grenar av sju. Tyvärr gick det åt andra hållet för Adam under söndagen. Det slutade med en fjärdeplats med resultatet 4754p.
I F19 tvingades tyvärr Sofia Carls att bryta i F19 femkamp.
 
Rapport från Falun
14 mar
Andreas Lundquist, ordförande i ungdsomskommittén rapproterar från Falun. I sedvanlig ordning går det bra för våra aktiva. Efter första dagen ligger HAIS tvåa i lagtävlingen, om man räknar med hemmaklubben på första plats som inte räknas i den slutliga sammanställningen. Andreas berättar att planen är att gå om även Falun under morgondagens tävlingar.
Falun 2009-03-15
I går kväll så packade vi in ca 170 ungdomar, föräldrar och ledare i bussarna för att göra vår traditionella Falu resa. Efter 4 timmar i Botkyrkabuss bekväma bussar så var vi sedan framme och blåste upp våra luftmadrasser, en del med mindre lycka än de andra.
Dagens tävlingar började väldigt bra. I första grenen, P9-längd, plockade Christoffer Glimtoft fram studsskorna och hoppade hem en silvermedalj. Emilia Stenström fyllde sedan på med två guld. Dagen fortsatte sedan på samma sätt och avslutades med en andraplats i lagtävlingen, detta efter ett flertal pallplaceringar efter starka insatser på 600m. Med lika goda insatser från våra äldre ungdomar under morgondagen så skall vi nog kunna ta oss i kapp ett starkt Falun.
Glädjande är att rapporterna från Regionsfinalerna i Eskilstuna visar att våra ungdomar i Stockholmslaget gör bra ifrån sig.
Bra jobbat alla härliga ungdomar, och ett stort tack till alla ledare och framför allt till Hans Söderström och Tomas Lindberg som sett till att vi kom iväg!
 
Fullspäckad helg
12 mar
För vad sägs om bl.a. följande: ISM mångkamp i Västerås – 160 st HAIS-are till Falukurirenspelen – Nordeas Regionsfinal 13-14 år i Eskilstuna – Terrängpremiären Två Sjöar Runt.
Till årets sista inomhus- SM i Västerås är en av de största mångkampstrupperna på länge anmälda. P19: Adam Chiguer -91, P16: Gustav Fridh -93 och Robin Nordkvist -93, P15: Fredrick Ekholm-94, F19: Sofia Carls -90, F16: Jasmine Burestam -93 och Lisa Berg -93
Helgens största trupp åker till Falun med ca 120 aktiva ungdomar för att försöka återigen ta hem den fina föreningspriset. I Eskilstuna så har vi flera som är uttagna i Stockholmslaget vid året regionsfinal. i Sumpan så dags för traditionsrik utomhuspremiär.
Stort lycka till på alla fronter.
 
Nytt klubbrekord av Teresa
12 mar
Vid tävlingar i Solnahallen hoppade Teresa Tollstern 255 i stav, vilket är nytt F16-klubbrekord.
 
Jeffrey tog guld på EM
10 mar
Vid inomhus-EM för handikappade i franska Reims tog vår duktige kulstötare, Jeffrey IGe, hem en av den svenska truppens två guld, med en segerstöt på 12,89. Gratis till denna fina titel.
 
Bra tider på halvmara i Paris
10 mar
Här kommer en trevlig rapport från årets utomhuspremiär med bra resultat på halvmaran. Catharina Sundlöf kom på en fin 11:e plats på nya K40-rekordet 1.23,42. Bäst ibland grabbarna sprang Colm O´Callagham med den fina tiden 1.12,53. Mika Repo var inte långt efter när han sprang in på 1.13,28.
 
Även hälsningar från Göteborg
9 mar
Förutom rapporterna från USM i Borås har vi fått rapporter från IJSM i Göteborg. Det är HAIS chefstränare Mikael Wirstedt som rapporterar.
Våra färska svenska mästare på juniorsidan heter Frida Åkerström(F19 kula), Tom Kling-Baptiste (P19 60m) och Arwid Koskinen (P17 kula) som alla tre höll en mycket hög nivå i sina respektive grenar. Ytterligare en medalj tillföll Fredrica Kremlhofer (F17 kula). Fredrica var den som med sitt brons tog den första medaljen i Göteborg och det gjorde hon genom att förbättra sitt tidigare pers från 13,75 till 14,55!! Thord som tränar Fredrica fick ytterligare en medalj med sig hem då storfavoriten Frida Åkerström ”dödade” tävlingen redan i första stöten med 14,15m som sedan även blev segerresultatet. Arwid Koskinen var söndagens största förhandsfavorit ifrån Huddinge. Med en kanonserie med alla sex stötar över 18m och den längsta 18,99m gjorde Arwid tävlingen till en one-manshow då han var helt ohotad av sina konkurrenter. Vår sprinter Tom Kling-Baptiste fick en rejäl fight om guldet på 60m (tre löpare under 6,90s) men lyckades knipa det med en hundradels marginal med säsongens snabbaste lopp 6,85s.
Stämningen i truppen var det inget fel på. Redan på centralstationen på fredagseftermiddagen så var det ett glatt och förväntansfullt gäng med aktiva, tränare och två yngre engagerade supportrar. Tågresa gick förvånansvärt bra och ankomsten till Göteborg var nästan punktlig. Inga av de aktiva verkade i efterhand lidit av den så kallade hotelldöden utan lyckades undgå denna med ett brinnande intresse i Friidrottens Hus. Förutom Huddinges medaljörer så var det flera mycket starka insatser som sticker ut, Sofia Carls (F19) som gjorde tre grenstarter och åkte hem med två nya goda personliga rekord i 60m (7,97s) och 60mh (9,13s) samt goda längder i längden (5,45m). Anton Nilsson (P17) var också het under helgen med lördagens tre lopp lyfte han sig i 400m 0,5s (52,05s) samt 60mh med 0,2s (8,32s) och detta med 400m som startgren för dagen… Under detta mästerskap räckte det tyvärr inte med att ligga på sin egen toppnivå vilket flertalet av våra HAIS:are gjorde. Konkurrensen har verkligen hårdnat och idag finns det inga ”gratispoäng” någonstans, detta är givetvis kul för friidrotten som visar att en toppbredd börja infinna sig.
 
Nya hälsningar från Borås
9 mar
Vi har nåtts av rapporter direkt från Borås. Det är Lisa och Mikaela som rapporterar att stämningen är hög och att HAIS deltagare är taggade. Vi ser fram emot fler rapporter.
Rapporten
Dag 1
Efter en lång tågresa med nervösa miner och mycket skratt var hela gänget framme i Borås. En kort promenad till hotellet satt inte fel. Väl på hotellet verkade alla nöjda med sina rum. Alla verkar laddade inför morgondagen. Vi hoppas på toppresultat!Dag 2
Klockan är nu halv nio och de första är redan på väg till Ryahallen för dagens tävling. Det var bra stämning vid frukosten och dagens deltagare verkar taggade.
Den gemensamma middagen på hotellets restaurang är nu avklarad och här kommer en sammanfattning av dagen. Blandade känslor har visats under hela dagen. Det mesta har varit lycka och framgång, men då det kommit motgångar under tävlingens gång har dessa behandlats av gruppens otroliga sammanhållning och i slutet av dagen syntes enbart glada miner.
Först ut var Lisa Sernbrandt som hoppade längd. Hon hoppade 4,99 m, vilket är endast 2 cm under hennes pers. En annan tjej som var igång under morgonen var Jasmine Burestam som hoppade höjd och sprang häck samtidigt. Hon gick vidare till semifinal och sedan även till en final där hon slutade på en fin sjätteplats, endast 2 hundradelar efter fyran. Gustav Fridh kom femma i längdhoppet på 6,08 m. Sen har vi Robin Nordkvists fina insats i tävlingen när han direkt efter att ha hoppat 182 cm i höjd och fått en fin femteplats direkt gå till längdfinalen där han skaffade sig en niondeplats. Han hoppade 6,02 m i längdkvalet.
Våra duktiga långlöpargrabbar Kristoffer Holm och Alexander Björnberg kämpade på bra, men det räckte tyvärr inte hela vägen till final. Caroline Kihlbom fixade en finalplats så vi ser fram emot det imorgon.
Dagens enda medalj kom från Fredrick Ekholm som i tresteget hoppade till sig en silvermedalj på det fina resultatet 13,08 m.Håll tummarna för en lika bra morgondag! Hälsningar Lisa och Mikaela i Borås.
Dag 3
Vi sitter nu på tåget hem mot Stockholm. Stämningen är hög och positiv.
Dagens första gren var 60 m för Robin Nordkvist som tyvärr inte kom till final, men som trots sin, enligt honom själv, dåliga start och målgång ändå sprang på fina 7,54 s. Gustav Fridh kunde tyvärr inte ställa upp i tresteget på grund av sin skadade fot som åter igen ställde till med besvär, till vår stora besvikelse. Sedan var det finaldags för Caroline Kihlblom på 1000 m där hon kämpade på suveränt bra och det räckte till en utmärkt sjätteplats. Eleni Larsson stötte fint i kulstötningen, inte långt ifrån det personliga rekordet, det räckte tyvärr inte till finalomgången. Sedan var det dags att hoppa höjd för Eric Zetterman och Fredrick Ekholm. Eric överraskade oss genom att efter att ha visat upp en fin hoppning avsluta med att ta 170 cm med luft, pers med tre cm. Fredrick lyckades med prestationen att ta två bronsmedaljer under dagen, den ena i höjdhoppet där han hoppade 184 cm och den andra i häcken där han sprang på det nya perset 8,54 s.
Helgen har varit rolig. Mycket skratt och gemenskap, gruppsammanhållningen är underbar. Tack för en fin uppvisning i helgen killar och tjejer! Hälsningar Lisa och Mikaela på väg hem från Borås.
 
Fyra medaljer under dag 2 vid JSM/USM
8 mar
Framgångarna för våra aktiva i väst fortsatte under dag 2. När krutröken lagt sig hade vi bärgat ytterligare 2 guld och 2 brons. Gulden stod Arwid Koskinen och Tom Kling-Baptiste för när de segade i P17 kula (mycket fina 18,99 vilket självklart är ett nytt åldersrekord) respektive P19 60 m (årsbästa och nytt åldersrekord med 6,85). Bronsen ordnade Fredrick Ekholm i P15 60 m häck (nytt åldersrekord på 8,54) och i höjd (resultatet 1,84).
 
Tre medaljer under dag 1 vid JSM/USM
7 mar
En kort rapport visar redan tre härliga medaljer från mästerskapen i väst. Överlägset GULD till Frida Åkerström i kula F19 på fina 14,15, för övrigt redan i första omgången – SILVER till Fredrick Ekholm på nya klubbrekordet i tresteg P15 med otroliga 13,08 vid IUSM i Borås – BRONS till Fredrica Kremelhofer med jätteperset 14,55 i kula F17 som fullföljer dagen där namn på F är störst. Lycka till alla dag 2.
 
Jocke SM-sexa i vikt
2 mar
På söndagen fixade Joakim Stenman en välkommet SM-poäng genom att kasta 13,67 i vikt vid ISM i Bollnäs. HAIS andra deltagare denna dag 2 på ISM var Adam Chiguer som hoppade längd. Han fick 6,67 som slutresultat, vilket inte räckte till mer än tre försökshopp.
 
FEBRUARI

SM-brons till Carro
28 feb
Ett stort grattis till Carolina Hjelt, som vid första dagen av inomhus-SM tog hem bronset i kula med en stöt på 14,43. Vi får också gratta Frida Åkerström, som i samma klass kom på en fin 5:e plats med en stöt på 14,01. Tom Kling-Baptiste hade i getingboet på 60m otur med 1/100- delarna och fick 7:e bästa tid i försöket med 6,95 och missade alltså finalen, då bara 6 killar gick dit denna gång. Bengt Pettersson kom på en 8:e plats med 14,83 i kula.
 
Bra formkoll, med bl.a. två Sverigetoppar
25 feb
Platsen var Sätrahallen och tävlingens namn Formkollen med inlagda DM-grenar. Tyvärr så saknades många klubbar på DM, vilket är tråkigt. All heder dock till alla HAIS-are som ställde upp och dessutom gjorde det på ett så fint sätt. Åter till rubrikens Sverigetoppar: Arwid Koskinen ökade på i Sverigetoppen och det nya P17-klubbrekord i kula lyder på 18,52. Vidare ett nytt svenskt M50-rekord, som Bill Krohn ordnade ”ordentligt” genom att springa 1500m på 4.13,98. Visserligen skrev vi tidigare att Bill redan satt nytt rekord, men det visade sig att det var ett fel i den resultatlistan, men nu gjorde denne lätt springande löpare det ordentligt. Det kan för övrigt påpekas att detta också var ett nytt amerikanst rekord. Grattis bägge två till jättefina resultat.
Det var många fler som var duktiga. T.ex. pressade Anton Nilsson sitt P17-rekord på häcken till 8,53. Tom Kling Baptiste vann dagens kortaste lopp, 60m, på 6,94. Vid dagens längsta lopp satte Catharina Sundelöf nytt K40-rekord med 10.38,63. Flera i vårt långlöparstall gjorde fina insatser och bl.a. så USM-kvalade Kristoffer Holm på 1500m P16 med den fina tiden 4.30,29 och redan USM-klara Alexander Björnberg sprang denna gång 800m på nya perset 2.07,95. Sofia Carls persade i längd, nu med fina 547 och i kula stötte Arwid med seniorkulan riktigt långt då han stötte 14,83. I samma gren fick vi et fint resultat, nära personligt rekord, av Fredrica Kremelhofer med 13,62.
 
Bra comeback av Annika
23 feb
Från för-SM i Bollnäs hittar vi glädjande att Annika Hjelm varit och kastat så bra som 15,88 i vikt. Visserligen var det inte med normala 10 kg vikten utan med 9,08 kg, men ändå ett bra resultat och en efterlängtad comeback. Vi hälsar dig välkommen åter och lycka till i kastringarna.
 
Otrolig stafettvinst i Globen

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Foto: Deca Text & Bild Foto: Deca Text & Bild

20 feb
Vilket lopp våra lag gjorde vid GE-galan på onsdagskvällen. Efter en dramatisk kväll med försök och sedan en ännu mera dramatisk final inför en publik på drygt 10 000 åskådare så förde kvartetten: Alexandra Jensen – Jesper Arbinge – Sofia Wickström – Oliver Färjsjö stafettpinnen först i mål. Våra duktiga ungdomar fick sedan gå fram till prispallen och mottaga det fina förstapriset utdelat av självaste Stefan Holm. För dig som inte var där finns en video från detta kanonlopp på friidrottsförbundets hemsida. Dessutom bilder, bl.a. från starten på stafettfinalen på tävlingens hemsida.
Men om vi tar allt från början så ställdes redan i heat 1 vårt lag 1 på startlinjen och sprang lätt hem segern på jättetiden 1.52,85. En tid som sedan visades vara kvällens bästa tid. Sedan mera Huddinge, för redan i heat 2 var det dags för vårt lag 2 med Amanda Karlsson, Ludvig Hillenfjärd, Matilda Tamm och Martin Wallin och även här heatvinst på en så bra tid som 1.59,05. Det som står i resultatlistan, d.v.s. att KFUM Örebro vann är fel, visserligen var de med, men de ramlade och kom inte i mål. De fick sedan helt rätt springa om i ett extra heat 10. Efter detta heat 2 var det en lång och nervös väntan i 10 heat för att se hur långt våra lags kvalresultat skulle räcka. Tyvärr räckte lag 2:s fina tid inte riktigt till för final ibland de drygt 50 lagen. Lite senare på kvällen, mitt under den stora galan, gick finalen, som verkligen blev nästan för mycket. För vårt lag 1 med start-tjejen Alexandra föll när första kurvan började (efter ca 25m) och det blev omstart. Alexandra reste sig och efter lite hjälp, så fram till startlinjen för en jättetuff start igen. Här fanns ingen rädsla. Vi rekommenderar sedan videon där det bl.a. framgår hur fint allas löpning var och hur fint alla växlar satt. Tack för denna fina uppvisning som för flera av oss åskådare gav lite blött i ögonvrån och vilken fin positiv reklam för Huddinge, både som ort och klubb. OBS! Globentiderna kan inte jämföras med tider i t.ex. Sätrahallen, då lagen nu sprang 20-25m längre.
 
23 guld, 19 silver och 13 brons = IVSM 2009
19 feb
Ja, vad skall man säga? Fantastiska siffror för våra duktiga veteran på rekordstora SM i Storängshallen i helgen då. Motsvarande siffror från 2008 års VSM var 16-10-6. Att vi leder poängtävlingen på VSM efter detta, är inte så konstigt. Se hela tabellen. Att det blev 15 nya klubbrekord, betyder att nu ”åker verkligen kepsen av” för ett STORT GRATTIS. Vi passar också på att tacka alla funktionärer för en jättefin insats, som var så bra att flera deltagare t.o.m. sade att man tyckte att detta mästerskap skulle permanentas till Huddinge.
Självklart kan vi inte skriva om alla, men Bill Krohns (bilden) tre överlägsna guld är förstås en stor höjdpunkt och att se prispallen full av HAIS-are är inte illa. Det trevliga skedde i längd M45, med hr: Gabrielsson-Nagle och debutanten Lars Svensson.
 
Fantastiska 19 guld på DF/UDM i helgen
18 feb
Verkligen en toppinsats, nu när alla de bästa var med på detta mästerskap för distriktet. Dessutom flera klubbrekord. Detta mästerskap var även uttagning till Nordeas regionfinaler i Eskuistuna om ca 1 månad. Där kommer det också bli många HAIS-are, men till det återkommer vi. Du som vill se lite livebilder från tävlingen, kolla gärna på arrangörens klubb-tv.
Läs vidare så kommer alla våra distriktsmästare:
P16: Alexander Björnberg 1500m 4.35,29, Gustav Fridh längd 623 – F16: Jasmine Burestam höjd 165, Teresia Tollstern Landin stav 253 i skiljehopp, vilket är nytt åldersrekord. – F15: Caroline Kihlblom 1000m 3.11,43 - P15: Fredrick Ekholm höjd 185, Eric Zetterman tresteg 10,09 – P14: Carl Moskuvaara dubbelt med längd 541 och höjd 171 - F14: Sophia Persson 1000m 3.18,15, Louise Gabrielsson 200m 27,69 och även nytt åldersrekord i stav med 260 – F13: Sofia Wickström 800m 2.30,77 (åldersrekord) och 200m 27,71, Alexandra Jensen 9,88, Amanda Karlsson kula 12,22 – F12: Emilia Stenström höjd 146 och 800m med 2.39,40, Olivia Björklund längd 456 och 60m 8,80 - P12: Jesper Arbinge 60m 8,66.
 
Rekord och topp i Sverigestatistiken
11 feb
Inte lätt summera allt i en rubrik med det största från tisdagens tävlingar i Sätrahallen. Här kommer en försök till förklaring. Ett svenskt rekord stod Bill Krohn för när han på 1000m i M50 sprang in på 2.42,06. Ett seniorklubbrekord i kula ordnade Carolina Hjelt (bilden) då hon för första gången lyckades stöta över drömfemton inomhus. Resultatet blev 15,07. Upp i sverigetopp på 1000m P14 gick Nigusu Solomon då han sprang på fina 2.42,87, för övrigt tätt efter Bill. I längdhoppet för tjejerna visade Sofia Carls att hon verkligen tagit steg framåt i utvecklingen genom att vinna och återigen hoppa långt, denna gång 530.
 
Härlig spännvidd i helgen
10 feb
Ytterligare fem tävlingar att rapportera från i helgen. Allt från snabba sprintertider, bra insatser på långlöpning och nytt kulrekord oavsett ålder av Carro. Alltså en verklig härlig spännvidd, med många bra resultat, flera klubbrekord m.m.
Om vi börjar med sprint, så konstaterar vi att det börjar gå riktigt fort. För i Eskilstuna hade Tom Kling-Baptiste 6,88 och Adam Chiguer och Rasmus Nilsson fina 7,13 respektive 7,19 på 60m. Sandra Knezevic persade med 7,86 och var på häcken med 8,84 endast 3/100 efter det egna klubbrekordet. På 1500m visade talangen Nigusu Solomon upp verkligt fina takter genom att springa hem 1500m P17 på nya åldersrekordet för P14 med 4.24,15. En härlig sak var att Oskar Martinsson och Patrick de Meijere verkligen visade att de är tillbaka efter en lång skadeperiod.
Vid lördagens Lilla GE-galan i Sätrahallen var, förutom stafettlagens insatser (se tidigare nyhet), Fredrick Ekholms snabba 7,56 på 60m och klubbrekord P15 samt inomhuspers på 184 i höjd samt Caroline Kihlbloms åldersrekord på 2.26,35 F15 800m riktiga höjdare. Carolines löpning betydde att ett 19-årigt klubbrekord gick till historien.
På lördagen bjöd även Bälinge in till tävling, dock på ett helt annat underlag. Då var det dags för deltävling 3 av Bore Cup och underlaget var nu modell snömodd. Bäst att ta sig fram i detta väder av våra 9 HAIS-are som kom till start, var våra klassegrarna Christina Hultman och Catarina Sundelöf. Som vanligt rekommenderar vi löpargruppens hemsida, där du finner allt om långlöpning.
Så har vi sparat kanske det bästa till sist, Carolina Hjelts nya klubbrekord (oavsett ålder) i kula med 14,90. Nu är 15m nära. För övrigt vinterns första av denna kaliber. Detta skedde i tävlingen Raka Spåret.
 
Lyckat genrep för våra 13-åringar inför GE-galan

Alexandra, Jesper, Sofia och Oliver Alexandra, Jesper, Sofia och Oliver

8 feb
På Lilla GE-galan genomfördes i lördags genrepet för ungdomsstafetterna inför den stor GE-galan i Globen den 18 februari. 43 lag kämpade i 8 heat om finalplatserna. Huddinge AIS lag 1 och 2 gick båda till final med lag 3 strax utanför finalen. Lag 1 bestående av Alexandra, Jesper, Sofia och Oliver vann finalen med stor marginal. Förra året hade HAIS båda lagen i final i Globen. I år finns det lika goda eller t.o.m. ännu större möjligheter. Något att se fram emot! 10 000 på läktaren! Lycka till!

Många fina insatser på mångkamps-DM

Calle, Fredrick och Gustav Calle, Fredrick och Gustav

8 feb
Detta trevliga hände vid årets inomhus-DM i mångkamp för ungdom i Sätrahallen. Här tog bl.a. Amanda Karlsson hem segern i F13 fyrkamp på nya klubbrekordet 3782p och passade på att sätta ett nytt åldersrekord i kula på 12,68. Alexandra Jensen och Matilda Tamm såg till att det blev en fin trippel i denna fyrkamp. I klass P17 segrade P16-killen Gustav Fridh och grenen var femkamp (=förkortad normal P17 mångkamp). Fredrick Ekholm ville inte ”vara sämre” utan vann P15 fyrkampen (även det en stympad normal mångkamp) efter bl.a. nytt åldersrekord på häcken med 8,68 och fina 599 i längd. Nya åldersrekord sattes även av Lisa Berg i F16 femkamp med 3201p och av Calle Moskuvaara på 600m P14 med 1.37,89.
 

Tom-Frida-Carro-m.fl. i "rymden"
4 feb
Tyvärr har nyheterna från Sätraspelen den 24-25/1 inte kommit fram och kunna publicerats, utan svävar fortfarande runt i rymden. Vi beklagar det, men här kommer de allra största som hände, dessutom nya klubbrekord: Tom Kling Baptiste P19 sprang på jättefina 6,87 på 60m - Frida Åkerström F19 fixade 14m gränsen ordentligt genom att stöta långt, närmare bestämt 14,46 – Carolina Hjelt närmar sig 15m gränsen och fick nu 14,80 – Sofia Wickström F13 med 2.31,68 på 800m och även två åldersrekord på 400: F12 Emilia Stenström med 69,00 och i P12 Jesper Arbinge med 67,90. I resultatlistan hittar du även flera bra prestationer.
 
Både svenskt rekord och flera klubbrekord i Sätra
2 feb
Vi gratulerar Bill Krohn till nytt svenskt veteranrekord på 1500m med fina 4.15,53. På 800m satte Bill nytt M50-klubbrekord med 2.07,43. Ytterligare tre nya åldersrekord: 60m häck P17 av Anton Nilsson med 8,58, Caroline Kihlblom som vann 1000m F15 med 3.18,11 och av Mats Nagle höjd M45 på 173.
Men det var många flera bra insatser på Hammarbyspelen och här kommer några: Sandra Knezevic topptider både på 60m och 60m häck (näst bäst i Sverigestatistiken på häcken med 8,81) - Calle Moskuvaara höjdseger P14 på en ”toppfjärde statistikplats” med nytt pers 170 - Felicia Bodaxell som vann kula F11 - Fredrik Kihlblom dubbelsger i klass P11, både på 600m och höjd – seger av Jesper Arbinge P12 60m - P14-killen Nigusu Solomons seger på 1000m P14 och flera bra resultat av Sofia Carls på 60m, 60m häck och i längd. 
 
Framgångar i Norrköping!

Cissi och Jasmine Cissi och Jasmine

1 feb
I helgen hade Huddinge AIS Friidrott mycket stora framgångar vid premiärtävlingarna i Norrköpings nya och fina Stadium Arena. Det stora utropstecknet under lördagens tävlingar var Henrik Malmberg 14 år som i sitt första 200m-lopp vann överlägset med tiden 25,45, som är den tredje bästa tiden i Sverige i vinter.
En som utmärkte sig speciellt under söndagen var Jasmine Burenstam som med fantastiska 1,71 i höjd nu toppar Sverigestatistiken för flickor 16 år. (Jasmine till höger på bilden. Cissi Möller till vänster.)Personligt rekord med 9 cm!
Tom Kling-Baptiste följde upp sitt TV-framträdande från förra veckan med att segra på 60 m för seniorer med den fina tiden 6,92. Toppar Sverigestatistiken i tresteg för pojkar 16 år gör nu träningskompisen Gustav Fridh som vann med fina 13,18.
Den ett år yngre träningskompisen Fredrick Ekholm ville inte vara sämre utan tog sig upp på topp-3 i landet för pojkar 15 år i tre grenar; guld med 6,17 i längd och 1,81 i höjd samt silver med 8,72 på 60m häck.
Fredrika Kremlhofer 17 år tog sig också upp på topp-3 med vinsten i kula med starka 13,75.
Många fler medaljer i alla valörer och personliga rekord erövrades. Massor av glada ansikten som vi är så vana att se inom HAIS! Återigen många fina resultat av våra duktiga friidrottare.

 
JANUARI


Bra TV-insats av Tom

30 jan
Vid torsdagskvällens direktsända Samsunggala från Scandinavium sprang Tom Kling-Baptiste 60m i den insprängda nordiska landskampen i sprint. Tom var med och såg till att de blågula gick till final mot Finland. Tyvärr räckte våra unga killar inte riktigt till denna gång, men Tom gjorde två fina lopp med 6,98 i försöket och 6,96 i finalen. Bra tider på dessa banor som inte räknas som särskilt snabba.
 
HAIS har gått från placering 11 till 9 i landet
23 jan
Hur bra är en förening? Ett sätt är att mäta hur många poängplatser föreningen tar i samtliga SM-tävlingar för seniorer, juniorer och ungdomar. Det kallas SM-poäng och ligger som grund för rösträtten på SFIF:s årsmöte. Stolta kan vi berätta att vi för 2008 kom på 9:e plats och 2007 kom vi 11:a. Observera att ungdomar 14 år och yngre och veteraner inte räknas med. Om även de skulle ingå, hade vi rankats ännu högre.
 
Medalj- och rekordras på IVDM
21 jan
Vid söndagens tävlingar i Sätrahallen visade våra duktiga veteraner att de är på topp inför IVSM om några veckor. Det sattes otroliga 16 nya klubbrekord och togs massor av medaljer, ja dessa har vi inte räknat, men det och allt framgår förstås i resultatlistan.
De som satte nya klubbrekord och som vi förstås gratulerar extra är: M35: Ulf Eriksson 3000m - M45: Mats Nagle höjd - M50: Bill Krohn även på korta distanser som 200m och 400m, Anders Ohlson i sin HAIS debut i längd – M55: Pekka Tähtinen kula - M65: Antti Lindstedt både i längd och häck, - M65: Nils Olsson 200m och 800m - K40: Tina Trensmar i fyra grenar (60m, 200m, längd, kula), Annelis Schöldström i både höjd och tresteg.
 
Helgens tävlingar
19 jan
Vid helgens tävlingar i Sätra, Vinthundsvintern, och i Västerås, Inlagda gurkspelen, var flera av våra duktiga aktiva i farten. De presterade många bra resultat.
Vinthundsvintern i Sätrahallen under lördagen bjöd på tunna startfält, men med goda insatser och flera intressanta resultat med HAIS-ögon. Några av dessa var våra 93:or Jasmine Burestam och Lisa Bergs häcklopp som resulterade i mycket bra tider, 9,07 respektive 9,38. Robin Nordkvist även han 93:a hoppade sitt första 6-meters hopp som landade på 6,16 samtidigt som träningskompisen Gustav Fridh fick nöja sig med 5,99 denna dag. Bill Krohn var på rekordjakt och lyckades med svenskt veteranrekord i M50 2000m med 6.00,00 vilketgivetvis också innebar klubbrekord i M50. Det sattes även ett klubbrekord i P19 60m genom Tom Kling-Baptiste, som med sina 6,96 tog sig under ”magiska” 7 för första gången denna säsong.
Vi fick även tre nya personliga rekord på 200m. Anton Nilsson sänkte det veckogamla perset med ytterligare nästan 2-tiondelar till 23,67. Sofia Carls och Frida Hansson sprang båda in på en tid strax över 27 sekunder (27,02/27,01).
Inlagda gurkspelen i Västerås var söndagens tävling i Mälardalen och dit reste paret Bosse
och Stina Jacobssons adepter med flera trevliga resultat i bagaget hem. Magnus Östlund som under helgen var över 4-meter två gånger om i stav. 4,00 i Sätra under lördagen och 4,18 i Västerås på söndagen visar prov på en gryende form. Även brodern Henrik var i farten, men då på 60m och 200m som resulterade i ett nytt pers på 200m med 23,43. Frida Hansson gjorde debut på 400m med tiden 63,56 och Karolina Lind hoppade 1,41 i F16 höjd.
 
Kajsa och Hreinn i topp i Bore Cup
15 jan
I Vallentuna avgjordes på lördagen en deltävling i denna serie vintertävlingar och trots kollisionen med vår egna Scandic Indoor Games, så var ett gäng HAIS-are där. Bäst lyckades Catharina Sundelöf som vann K40 klassen, Kajsa Berg som var tvåa och Hreinn Juliusson som var bästa kille med placering fyra.
 
SIG Kungar? - Arwid, Adam och Bill!

Adam mad drömgräns Adam mad drömgräns

15 jan
Vad dessa grabbar åstadkom i helgens Scandic Indoor Games är svårt att överträffa. Arwid Koskinen avslutade helgens tävlingar med att få iväg 5kg-kulan till 18.48, vilket är drygt 3 m mot förra vinterns topp. Vem kan slå det? Självklart innebar det klubbrekord och Scandic rekord. Missa förresten inte bilden på friidrott.se. Adam Chiguer fixade en sådan där härlig drömgräns genom att hoppa 2 m för första gången. Han passade sedan på att även vinna längden på söndagen med fina 675. Bill Krohn satte, tyvärr utan att så många upptäckte det på plats, svenskt rekord för M50 genom att springa 1500m på jättefina 4.24,85. GRATTIS ALLA TRE.
Det hände förstås mera och t.o.m. massor av bra resultat, trots att det var säsongdebut för de flesta. T.o.m. tio ytterligare nya rekord som kommer här: Nigusu Solomon P14-killen som rekordsprang både på 800m och 1000m med tiderna 2.06,81 resp. 2.46,47 - Johanna Wickström K22 längd 5,47 – Carolina Hjelt 14.58 i kula K med ”årsdebutperset” 14,58 – Caroline Kihlblom F15 1000m på 3.10,05 och våra duktiga veteraner: Nils Olsson med en M65-trippel rekord på 200m, 400m och 800m – Mats Nagle med nytt M45-rekord på 170 – Bill Krohn som även satte M50-rekord på 800m med 2.09,88.
Det fanns också många glada dubbelsegrare som måste nämna. På 60m och i längd vann Frida Persson i klass F11 och Olivia Björklund i F12. Calle Moskuvaara gjorde en ”Adam” genom att vinna både höjd och längd i klass P14. Det finns massor av annat, så gotta er i alla resultat.
Vi vill passa också på att tacka alla funktionärer som fixade så att det 11:e Scandic Indoor Games blev lyckade, detta första år i Storängshallen.

Adam 197 och 690 i säsongsdebuten
7 jan
Vid Täby vinterspel gjorde Adam Chiguer två jättebra resultat. I höjd hoppade han 197 som är nytt P18-rekord och i längd hoppade han 690. Caroline Kihlblom satte nytt fint F15-rekord på 1000m med 3.15,12. Flera bra resultat och insatser hittar du i resultatlistan. Här finns både de som kom på pallen och andra fina resultat, så här i upptakten av säsongen. Vi hoppas på ännu bättre till helgen, när det är dags för det 11:e Scandic Indoor Games hemma i Storängshallen. Välkomna.
 
Sophia och Kajsa vann Nyårsloppet
3 jan
Ett gäng HAIS-are valde att avsluta året med att springa Nyårsloppet i Vallentuna och bäst lyckades tjejerna denna gång. Sophia Persson vann klassen för F94, 2 km, och bästa tjej på 10 km var Kajsa Berg. Läs mer om detta på Anders Kingstedts blog. Alla resultat En som valde att åka lite längre var Hreinn Juliusson som sprang ett Nyårslopp i Reykjavik. Vi tipsar er om att titta in på löpargruppens hemsida där det finns bilder och ett fylligt reportage.