Nyhetsarkiv 2010
 

Talangfull löpare förstärker
22 dec
Välkommen till HAIS Yahan Faarax! Yahan är född 1995 och har inte tävlat så mycket ännu, men redan visat att han är en jättetalang till exempel genom sina fina 5.47,09 på 2000m. Resultatet gjorde Yahan vid USM vilket gav en silvermedalj och en plats som statistiktrea i landet 2010. Senare på året så sprangs segern hem vid Lidingöloppets P15-klass. Det blir en bra förstärkning till vårt duktiga löpargäng. Yahan har tidigare tävlat för Tureberg och kommer till oss då han har flera bra kompisar här. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen och önskar dig lycka till i HAIS
 
Oskar Åberg förstärker HAIS duktiga sprintergäng
15 dec
Oskar Åberg kommer att förstärka HAIS redan duktiga sprintergäng fr.o.m. inomhussäsongen 2011. Oskar, som är född 1989 och alltså fortfarande i klass M22, tillhör den yppersta sprintereliten i landet med flera landskamper och SM-medaljer på meritlistan. Som årsbästa 2010 blev det på 100m fina 10,62 (10,52w) och 21,37 på 200m. Oskar har tidigare tävlat för Solna, men varit bosatt i Helsingborg, de senaste åren. Han flyttar nu upp till Stockholm för att börja på Polishögskolan och vill då träna i Mickes sprinterstall med bl.a. Tom och Alex. Vilket svårslaget stafettlag vi får - med förstärkning av yngre killar som är mogna för tider under 11 sek.
Vi hälsar Oskar välkommen och önskar dig lycka till i HAIS och att det blir många snabba lopp framöver.
 
Stipendium till Jan Wocalewski
13 dec
Vi gratulerar Janne till årets ett idrottsstipendium i sin hemkommun Salem. Detta efter ett otroligt genombrott inom sprinterlöpning under 2010 - med Finnkamps- och USM segrar som topp redan under debutsäsongen. 
 
Bosse tippade bäst
1 dec
Grattis Bo Wallsten som årets tippare av 2010-års säsong. Bosse hade 15 rätt på de 21 frågorna och silvret delades av Lasse Degerheim och Tommy Andersson. Årets mästare har fått en fri Viking Line kryssning med A-hytt, trevlig resa!
 
NOVEMBER

Många hjältar på HAIS-dagen

Mats Krigh delar ut blomster Mats Krigh delar ut blomster

26 nov
Bättre sent än aldrig - här kommer en kort sammanställning från HAIS-dagen 2010.
Dagen började med trekamp (föräldrar & barn), sedan jämnaste resultatet, en mängd prisutdelningar och en väldigt uppskattad specialträning i sprint med Tom och Alex. HAISdagen avslutades med HAIS-galoppen, där Henrik Malmberg sprang in mest: 4830 kr. Vi uppmanar alla att komma med idéer vad som kan göra denna dag ännu trevligare och gör att det förstås kommer flera till hallen. Hör av er till kansliet med ett mail eller vad som passar dig bäst. 

Bra säsongsuppstart vid Första Chansen

26 nov
Det blev en riktigt bra start på inomhussäsongen av våra HAIS-are när Storängshallen invaderades av drygt 600 tävlingssugna barn som tillsammans gjorde drygt 1500 starter alla i helgen. Vi såg en mängd fina resultat och rekord och det är omöjligt att lyfta fram någon enskild. Grattis allihop! Helgen avslutades med några grenar för våra äldre och här sattes en mängd rekord. Löpningsdistansen var 600m och två nya svenska veteranrekord såg dagens ljus genom Mats Nagle i M50 på 1.38,16 och Nils Olsson i M65 med 1.56,73.Dessutom en "hel hög nya klubbrekord" som i detalj beskrivs inkl. video på löpargruppens egen sida >> . I viktkastning gläds vi åt åldersrekord av systrarna Larsson, där Emelie kastade 14,91 och Josefine 12,74.Vi vill samtidigt tacka alla funktionärer som ställde upp och speciellt kul med alla nya föräldrafunktionärer. Välkomna åter!
 
Hyllade FIG:are

Fotte med medaljgänget Foto: Kim Hedbom Fotte med medaljgänget Foto: Kim Hedbom

12 nov
På onsdagskvällen i kommunalhuset var det dags för kommunens hyllning av Sjödalens FIG som återigen vann skol-SM.
Det var en stolt Fotte som kollade in sina adepter när de mottog hyllningarna från kommunen. Alla de 29 medaljerna prisades med biobiljetter och godis. Sedan blev det lite mingel med kommunstyrelsen.

Funktionärsresan 2010

12 nov
Under året har 415 olika personer genomfört totalt 1485 pass.

Den flitigaste har varit Kerstin Andersson tack vara serveringen i Storängshallen under både våra egna och andras tävlingar Man får 1p för varje närvaro på de tävlingar där HAIS är inblandad antingen i egen regi eller samarrange-mang typ Stockholm Marathon. Utan alla funktionärer skulle vi ju inte kunna genomföra alla våra tävlingar som är så viktiga för HAIS både när det gäller ekonomi och även den sociala delen. Det skall vara trevligt att vara funktionär
27 av de flitigaste funktionärerna genomförde den sedvanliga funktionärsresan till Åland den 7 nov. Under resans gång gick vi igenom de olika tävlingarna under året och vad som komma skall under 2011.
Vi genomförde även ett resonemang vad man skall tänka på för att förbättra grenarnas genomförande på ett optimalt sätt.

Säsongsavslutning på Enskede Värdshus
12 nov
Även i år fick våra äldre aktiva och deras tränare möjligheten att gästa vår trogna sponsor
Enskede Värdshus. Totalt var det ca 70 st som kom denna kväll för att ta del av god mat, prisutdelningar och ett trevligt sällskap.
Prisceremonin som hölls av blivande klubbdirektören Peter Engström innehöll bl.a.;
2010 års...
Bästa löpare, hoppare och kastare
Kvinnor
Löpning: Sandra Knezevic - 200m - 25,13 - 994 p
Hopp: Erika Chytraeus - Höjd - 1,70 - 870 p
Kast: Emelie Larsson - Slägga - 55,76 - 854 p
Män
Löpning: Alexander Nordkvist - 200m - 21,01 - 1078 p
Hopp: Patrik Holmberg - Längd - 7,44 - 1008 p
Kast: Arwid Koskinen - Kula - 16,57 - 914 p
[Tom, Alexander och Frida på Enskede Värdshus]
Årets funktionärsinsats
Eleni Larsson (7 st)
Landslagsdebut
Robin Nordkvist, Janne Wocalewski, Jonas Hansson-Bergén, Eleni Larsson, Patrik Holmberg, Fredrik Ekholm,
Årets poängplockare (Lag-SM)
Alexander Nordkvist (12 p), Petra Kindlund (8p)
Årets poängplockare (Lag-USM)
Robin Nordkvist (16p), Jasmine Burestam (16,5p)
Idrottare med funktionshinder
Andrej Ekholm, 2 st JVM-guld 100/200m, Jeffrey Ige, världsrekord inomhus
 
Två nya duktiga killar förstärker
18 okt
Inför kommande säsong hälsar vi två nya killar välkomna till HAIS. Milan Jovanovic är en duktig länghoppare som flyttat till Fruängen och vill vara med i med i vårt fina länghoppsgäng. Milan är född 1990 och har ett pers på drygt 7m, men efter ett skadedrabbat år blev årsbästa i år 681. Milan kommer från Linköpings GIF.
Bilal Cadimi kommer åter till HAIS. Bilal tävlade för oss 2007 som P13-kille men flyttade sedan från Huddinge. Bilal har haft ett verkligt bra år och tog bl.a. tre medaljer vid USM i somras. Distanserna var 800m, 1500m och 2000m hinder. Hans pers på dessa distanser tillhör de allra bästas i landet och är så bra som: 1.58,56 - 4.06,22 - 6.28,99.
Vi hälsar er båda välkomna och önskar er även lycka till i HAIS.
Samtidigt så har syskonen Tapia anmält att de lämnar oss, då de i Södertälje bosatta Daniela (född 1994) och Daniel (96) önskar springa för hemmaklubben Enhörna SK fr.o.m. 2011. Vi tackar för era insatser och önskar er lycka till i framtiden.
 
Stefan vår bästa på kalvruset
18 okt
Ett gäng rödgula ungdomar sprang i helgen det tuffa loppet Kalvruset. Allra bäst sprang Stefan Stojanovic som kom 7:a totalt av 357 löpare. Stefan som är född 98 var allra bästa 12-åring och segrade i P98 klassen före tvåan Fredrik Kihlblom. Grattis till detta! 
 
Kajsa och Otto våra bästa vid Hässelbyloppet
11 okt
När Hässelbyloppet avgjordes på söndagen sprang Kajsa Berg in på en fin 6:e plats med tiden 36,11 på sina 10km. Otto Kingstedt gjorde också ett bra lopp kom med tiden 35,59 på 56:e plats totalt i herrarnas tävlingslopp - näst bäste kille född 1994.
 
Årets genombrott i landslaget - TOM!
9 okt
GRATTIS Tom Kling Baptiste till priset för årets genombrott i landslaget! Priset delades ut under festligheterna på friidrottsgalan i går. Tom är den första HAIS´aren som fått ett pris som aktiv på friidrottsgalan och i publiken fanns många stolta representanter för vår klubb. Bland övriga pristagare under kvällen fanns Emma Green, Mustafa Muhamed, Christian Olsson och Charlotte Schönbeck.
 
Grattis Tom och Alex!
2 okt
Riksidrottsförbundet har fördelat sina elitidrottsstipendier för kommande läsår. Här gläds vi åt att våra duktiga sprinters Tom Kling Baptiste och Alexander Nordkvist är två av de fyra friidrottare som fått stipendiet. Syftet är att kunna kombinera elitidrott och studier på högskole/universitetsstudier på ett bra sätt. Stipendierna kommer delas formellt på idrottsgalan. GRATTIS!
 
SEPTEMBER

Duktiga ungdomar sprang Lidingöloppet
27 sep
Flera jättebra insatser hittar du i resultaten >> från årets stora löparträff på ön. Allra längst fram kom Daniel Tapia som sprang in på en fin 4:e plats i klass P14. Två andra som kom långt fram var Stefan Stojanovic med den 6:e plats i klass P12 och i klass F7 kom Josefine Höjer 8:a.
 
Peter Engström blir Huddinge AIS nye klubbdirektör

Peter Engström ny chef Peter Engström ny chef

23 sep
Vi välkomnar Peter till det nya jobbet som Huddinge AIS nye klubbdirektör och chef för kansliet. Peter har arbetat som tränare och ledare i föreningen under flera år och många känner honom väl. Vi är mycket glada över att ha kunnat knyta Peter till föreningen. Peter börjar den 15 november i sin nya roll.

Kenneth Andersson, som nu lämnar arbetet som klubbdirektör efter många år i den rollen, går i pension. Kenneth är en del av Huddinge AIS identitet efter att ha varit en av föreningens centralfigurer sedan tidigt 60-tal.Han lämnar nu det dagliga jobbet som klubbdirektör men kommer även som pensionär fortsätta jobba med olika saker i föreningen.
 

Vilket rekordår !!!
22 sep
Facktidningen Friidrottaren har gjort sammanställning av medalj- och poängplatser vid alla SM i åldrarna 15 år t.o.m. seniorer - en för oss HAIS-are härlig och imponerande läsning >>. Här kan du läsa att vi är tredje bästa klubb i landet om vi tittar på totalpoängen och fyra på bara medaljpoäng.
Om man sedan på något sätt kunde mäta alla ungdomar 14 år och yngre samt veteraner - där vi tom vet att vi är bäst i landet - vågar man inte riktigt tänka på vad det skulle betyda.
Det finns många som borde få en ros: alla ni aktiva, tränare, ledare på alla plan, styrelsen, anställda, funktionärer - ja alla ni som tillsammans arbetat för detta fantastiska resultat
 
Guld och silver satte punkt för utesäsongen
20 sep
Helgen som gick dominerades av två lagtävlingar. På lördagen avgjordes Stockholm Cup för 13-åringar och 11-åringar. I 13-års klassen utklassade HAIS sina motståndare med en marginal på över 100 poäng före tvåan, Hammarby. I 11-årsklassen kom vi tvåa efter segrande Täby IS. Ett stort grattis till hela lagen och ett litet extragrattis till grensegrarna: Emilia Stenström, Peter Heen, Ludvig Hillenfjärd och de båda stafettlagen i 13-årsklasserna.
I söndags åkte HAIS trupp 15-17 åringar till Gävle för att delta i lag-USM. Det var ett starkt och härligt gäng som tyvärr hade lite oflyt inladningsvis. Men trots att turen inte var på vår sida visade hela laget en enorm kämpaglöd som räckte till ett SILVER bara 3,5 poäng bakom det segrande hemmalaget Gefle. Fina grensegrar togs av Jonas Hansson Bergén i slägga och av Sophia Persson på 3000m. Grattis hela laget
 
Skol-SM dag 2 och 3

HAIS nya klubbdräkt... HAIS nya klubbdräkt...

13 sep
Sjödalsgymnasiet och våra övriga HAIS´are fortsatte storma fram under lördagen och söndagen. Lördagen innehöll ett gäng nya medaljer. Eleni Larsson F17 vann specialgrenen slägga med 51.30 och Emelie Larsson tog silver I F18+ i samma gren med ett kast på 53.25. Silvret i F15 1500m hinder gick till Sophia Persson och Daniela Tapia Mendoza vann samma gren i F16. Lisa Sernbrandt tog hem ett silver i F17 stav. Även grabbarna hämtad hem nya medaljer, Guld på 4 x 100 m i gymnasieklasen, silver P16 hinder genom Younes Jilali. Adam Chiguer bättrade på sin medaljskörd nu med seger i längd 6.93 samt brons på 110 m häck. I längden knep dessutom Christian Maluka bronset med 6,54. Fredrick Ekholm tog silver i höjd 1,88 och brons i stav 3.80 liksom Robin Nordqvist i längd 6.44. Robin som också var kvalbäst på 400 m med tiden 52,34 inför söndagens final.

Glada medaljörer Glada medaljörer

Söndagen gav oss ett brons till John Kingstedt i den äldsta pojkklassen på 3000m med 9.07,05. Anton Nilsson och Adam Chiguer tog en härlig dubbelseger i P18+ på 300mh där Anton vann på 39,47. Robin - som var kvalbäst i P17 på 400 under lördagen - tog hem finalen på 52,14. P17 är också Alexander Björnberg som tog brons på 800m. Fredrick Ekholm vann P16 300mh på fina 40,33. Josefine Eriksson sprang både 800m och 1500m på söndagen vilket gav ett brons resp ett silver. Sophia Persson hämtade hem ytterligare ett silver, den här gången på 2000m.GRATTIS allihop! Det här innebär nytt rekord både i poäng och antal medaljer för Sjödalsgymnasiet.

Stockholm dominerade svealands
13 sep
och det mycket tack vare våra fantastiskt duktiga HAIS´are.
Svealandsamästare blev Sofia Wickström i F14 800 m med fina 2:20.31 som därmed slog ett 24 år gammalt klubbrekord. Mästare på nytt klubbrekord blev också Daniel Tapia i P14 1500 Hinder med 4:49.34 - Grattis till era nya klubbrekord!
Fler svealandsmästare fick vi genom Ludvig Hillenfjärd i P13 200 mh med 29.13, Amanda Karlsson F14 kula 11.61, F14 300 m Amanda Lindh 41.64 (här var Sofia Wickström tvåa med tiden 42.49) och i F14 80 mh Alexandra Jensen 12.05. I övrigt vimlade det av HAIS ´are på prispallen. GRATTIS till era fina insatser!
De flesta bodde i skolsalar i Källbrinksskolan och efter middagen blev det disco för de drygt 300 deltagarna från Svealandsregionen. DJ´n var imponerad - han hade aldrig haft en publik som orkade så mycket ;-) Så var det ju friidrottare också....
Tävlingsledning ber att få framföra ett STORT tack till alla funktionärer som gjorde att vi kunde genomföra tävlingen på ett mycket bra sätt.
 
Skol SM´s första dag
11 sep
För första gången på länge förlorade Arwid Koskinen en kultävlingen mot arga konkurrenten Daniel Ståhl som persade med 18.07 medan Arwid fick nöja sig med 17.97 denna dag. Arwid testade även slägga där han tog brons 54.57 och många värdefulla poäng till sitt Sjödalsgymnasium.
Och det skulle bli fler medaljer till Huddinge. Vår duktige mångkampare Adam Chiguer tog silver på 100 m tid 11.18 och i tresteg med 13.58 men tog revansch i höjd som han vann på 1,93.
Men medaljskörden var inte slut för dagen, Den tidigare småskadade Robin Nordquist visade nu god klass när han vann P17 100 m på 11.29 och tog brons i höjd 1.86. Younes Jilali visade att Huddinge även har långlöpare när att knep en bronsmedalj på 1500 m.
 
Fem NM GULD i M22 för Tom och Alex
9 sep
Våra duktiga sprinters visade åter att de verkligen är bäst då det gäller! Tom Kling-Baptiste vann 100m på 10,76 och Alexander Nordkvist 200m med 21,35 när NM avgjordes i Söderhamn den gångna helgen. Dessutom var bägge med i segrande stafettlaget på 4x100m och Alex dessutom på 4x400m. Med denna tävling var fyra fina mästerskaps/landskampshelger över för de äldre - grattis till enormt fina insatser! Bra insatser även av Patrik Holmberg som hoppade 737 i längd och Frida Åkerström med 13,17 i kula och 42,03 i diskus.
 
38 medaljer i distriktsfinalerna!
6 sep
38 medaljer och ett rejält dopp i vattengraven blev det för tränarna efter helgens distriktsfinaler på Enskede IP. Om vi har räknat rätt blev det 8 guld, 14 silver och 16 brons! Anmälningslistorna till kommande helgs svealandsmästerskap innehåller hela 27 HAIS´are som vi håller tummarna extra hårt för.
Ett speciellt grattis till guldmedaljörerna - Anton Roos P13 1000m, Ludvig Hillefjärd P13 60mh och längd, Fredrik Kihlblom P12 höjd, Amanda Lindh F14 100m, Amanda Karlsson F14 kula, Sofie Gabrielsson F13 slägga och Emilia Stenström F13 spjut.
Grattis också till alla er andra för fina resultat!
 
SM medaljer till Adam, Fredrick, Frida och Anton
6 sep
Adam fortsatte sin fina serie även under andra dagen och fick till slut ihop 6652 poäng. Detta gav ett silver bakom Petter Olson som slog svenskt juniorrekord under tävlingen. Grattis Adam!
Fredrick Ekholm hade en motig tävling där en nolla i stavprotokollet säkert hade fått de flesta att bryta. Men Fredrick kämpade vidare och med sina grensegrar i längd, höjd och häck och efter en kämpainsats på 1000m nådde Fredrick ändå bronsplatsen. Härligt kämpat Fredrick!
I F22 gratulerar vi Frida Lindström till bronsmedaljen liksom Anton Johansson i P17.
 
Ungdomsfinnkampen
5 sep
Så var ungdomsfinnkampen åter på den fina idrottsplatsen i Espoo. Denna gång hade fyra HAIS-are tagits ut till det svenska ungdomslandslaget. Först ut var släggkastarna Eleni Larsson och Jonas Hansson-Bergén. Här gjorde Eleni en toppeninsats genom att vinna med ett kast på 51,64. En otrolig insatts med tanke på att hon varit skadat i drygt 3 månader och nyligen kommit tillbaka. Jonas som "bara " är 16-åring och alltså har ett år i denna svåra tekniska gren, fick upp goda 57,27. 100m togs hand av HAIS-arna ”årets komet” Jan Woclewski och allroundkunnige Robin Nordkvist för Sverige med den äran. Janne vann här på nya perset 11,02 och Robin Nordkvist belv fyra på 11,24 i + 0,1 i vind.
 
Finnkampen - härliga insatser av HAISarna
5 sep
I den "stora" Finnkampen på Olympiastadion i Helsingfors representerades HAIS av våra duktiga sprinters Tom Kling-Baptiste och Alexander Nordkvist som sprang både 100m, 200m och 4x100m med fina resultat. På 100m så sprang TKB in på en fin andraplats med 10,60 och Alex hade också en bra tid 10,69 och kom fyra. Kvällen avslutades med att de var med i det svanska laget som hade 40,17, men fick ge sig för finnarna. På lördagens 200m så var Alex fyra igen, med 21,21 och Tom kom femma på 21,39, vilket hade varit pers om det inte varit 2,4 som vindresultat. Dessa fina insatser värmde det 25-tal HAIS-are som hade fördelen att få uppleva detta live.
 
En härlig början på helgen
5 sep
Resultaten från Mångkamps SM ligger nu ute >>. Mest imponerade är vi av Adam Chiguers fina serie där han ligger tvåa, endast 41 p efter ledande Petter Olson. Tre grensegrar av de hittills fem gick till Adam med bland annat 202 i höjd.
På Nordiska / Baltiska mästerskapen i 22 årsklassen i Söderhamn vann Tom Kling Baptiste 100m på 10,76. Här finns resultat från dag 1 >>
Distriktsfinalerna i Enskede (13-14 år) har hittills gett så många medaljer att vi knappt kan räkna dem, ryktet säger 17 och att det mesta talar för att tränaren förlorat ett viktigt vad (och måste bada :-)). Vi återkommer med utförligare rapport!
 
Ytterligare en stor helg väntar
3 sep
På menyn står bland annat:
- SM i mångkamp hemma på Källbrinks IP, med rekordmånga HAIS-are anmälda >>
- Nordiska/Baltiska juniormästerskapen upp till 22 år i Söderhamn >> med 4 HAIS-are i laget: både Tom Kling Baptiste och Alexander Nordkvist på 100m, 200m och stafett. Patrik Holmberg gör debut i landslaget och hoppar förstås längd och i kula stöter Frida Åkerström
- Enskede IP bjuder in till årets distriksfinal >> för ungdom 12-14 år och även här är förstås många HAIS-are på plats.
- Till Bottnaryd >> åker ett gäng av våra duktiga veterankastare för att tävla i VSM i kastmångkamp. Dessutom förstås lite olika lopp, med Tjejmilen som den största.
Stort lycka till på alla platser!
 
Arwid vann nordiska 19-års kampen!
3 sep
På Island steg en riktig svensk viking fram och spöade alla motståndare i Norden genom att vinna kulan i den klassiska Nordiska 19-års kamp med en segerstöt på exakt 18.00. Grattis Arwid!. Samtidigt får vi beklaga att Erika Chytraeus skadade sig så illa några dagar innan resan att hon tvingades avstå.
 
Historia skrevs på stadion den 31/8 2010
2 sep
Under den soliga tisdagskvällen och med härlig medvind för hoppare och sprinters avgjordes 2010 år upplaga av lag SM. Huddinges herrar hade äntligen detta år kvalat till den ärofyllda finalen efter flera års 2-5 poängs förluster i kvalmatcher. Målet med att slippa kval 2011 dvs. vara topp 4 var herrarnas stora morot och med den karismatiske lagledaren Mats Krigh lyckades detta ungdomliga lag med bedriften för första gången någonsin i klubbens historia. Tack vare fantastiskt starka prestationer och en härlig laganda toppat med entusiastiska tränare och ledare var även laget endast 2 ynka poäng ifrån ett brons som
detta år IF Göta lade beslag på. Nästa år med ytterligare ett års träning på dessa ungdomar
och juniorer förstärkta med de rutinerade Bengt Pettersson, Axel Bernhult och Kenneth Bergén kan vi verkligen vara med och fightas om medaljerna.
Så här blev slut tabellen
1
Hässelby SK
82 p
2
Spårvägens FK
79 p
3
IF Göta Karlstad
61 p
4
Huddinge AIS
59 p
5
IFK Växjö
47 p
6
Ullevi FK
46 p
Huddinge lag som vi ännu en gång tackar bestod av
Tom Kling Baptiste - 100m/4x100m Alexander Nordkvist - 200m/400m
Victor Hedin - 800m Nigusu Solomon - 1500m
John Kingstedt - 5000m Adam Chiguer - 110mH/4x100m
Anton Nilsson - 400mH Jonas Nordström - 3000m Hi
Patrik Holmberg - Längd
Fredrick Ekholm - Höjd/Tresteg
Henrik Östlund - Stav Bengt Pettersson - Kula
Kenneth Bergén - Spjut Axel Bernhult - Diskus
Christian Hansson Bergén - Slägga Robin Nordkvist - 4x100m
Jan Wocalewski - 4x100m
 
AUGUSTI
 
Återigen är Huddinge AIS på förstaplatsen!
31 aug
I helgen vann Huddinge AIS Nordeafinalen i den mixade klassen med det nya mästerskapsrekordet på 34.378 poäng före Täby med 33.002 poäng och Växjö med 30.644 poäng.
Killarna tog vanan trogen hem första platsen i pojkklassen för tredje året i rad. Riktigt roligt var att tjejerna i år tog bronset i flickklassen. Det blev många medaljer! Vi vann dessutom den avslutande stafetten, precis på mållinjen, precis som 2008. Kanske ville vi upprepa Jasmine Burenstams bragdlopp på sista sträckan 2008 då vi slutligen vann med endast 19 poäng? Den här gången var poängmarginalen större men det var lika dramatisk.
Målet i år var att få med två mixade lag till finalen och sedan dessutom vinna och det lyckades vi med. Vi ville dessutom höja vårt gamla mästerskapsrekord från 2008 på 33.211 poäng så att det skulle bli något att bita i för kommande Nordeakampstävlingar. Det tycker vi också att vi lyckades med.
Vi har nu sedan Nordeakampen började 2007 haft placeringarna 2a, 1a, 2a och nu 1a igen. Att Huddinge AIS fortsätter ligga på den absoluta toppen och bredden bland ungdomar råder inga tvivel om. Att många tidigare Nordeakampsdeltagare redan nu också fortsätter med framgång i landslaget visar på en fortsatt positiv utveckling för Huddinge AIS Friidrott.
Stort tack till alla aktiva för deras goda humör och fina prestationer! Stort tack till alla tränare på plats och ett speciellt tack till Lars Krieg, Peter Engström och Suzanne Elms som dragit ett stort lass för att få allt att fungera på bästa sätt under planering och genomförande. Stort tack också till alla föräldrar som var på plats, hjälpte till och hejade på!
 
Petra, John och Stefan segrare
26 aug
Vid vårt eget lopp Hälsoloppet som avgjordes på onsdagskvällen så fanns det många HAIS-are på startlinjen. Tre klassegrar blev det för klubben genom Petra Kindlund, John Kingstedt och Stefan Stojanovic.
 
Stor helg för HAIS
24 aug
Nu väntar en STOR HELG med sex HAIS-are på landslagsuppdragoch två lag på Nordekampen
På Olympiastadion i Helsingfors har vi Tom Kling Baptiste som skall springa 100m och stafett och Alexander Nordkvist som springer både 100m, 200m och stafett vid årets Finnkamp.
På lördagen har vi 4 unga HAIS´are med i ungdomsfinnkampen för 17-åringar, som avgörs i Lappävaara. På 100m och på 4x100m Jan Wocalewski och Robin Nordkvist. I slägga har Eleni Larsson tagits ut liksom 16-åringen Jonas Hansson-Bergén.
En intressant resa till Island får de två HAIS-arna som tagits ut för att tävla i 19-årskampen mot de nordiska länderna. Här har vi glädjande en debutant i Erika Chytraeus som skall hoppa höjd och Arwid Koskinen i specialgrenen kula.
Vi 20 supporter som åker till Finland kommer självklart heja ordentligt på er som är med på finnkampen och ni som åker till Island önskas också ett STORT LYCKA TILL. Laguppställning mm hittar du här >>
Stort lycka till också till våra två 15-års inkvalade lag som åker till Uppsala för att tävla i årets final av Nordeakampen. Här är vi faktiskt enda klubb som kvlat in med två komplettamixade lag. Imponerande bredd och som sagt LYCKA TILL på Studenternas IP. 
 
Andrej Ekholm dubbla JVM-GULD!
23 aug
Andrej Ekhom som tävlar i Tjeckiska Olomouc på IWAS junior VM sprang första dagen hem guldet på 100m på tiden 11,60s (-1,6m/s). Andra dagens tävlingar innebar ännu ett guld men på den längre distansen 200m. Stort grattis och lycka till men resterande av säsongen.
 
Tom är Sveriges snabbaste man!
23 aug
Ett STORT GRATTIS till Tom Kling Baptiste som vann SM på 100m och dessutom gjorde det på den snabbaste tiden i landet i år. Tom sprang på 10,53 i motvinden och som fin fyra placerade sig Alexander Nordkvist på med 10,71, endast 1/100 från bronset.
På torsdagskvällen tjuvstartade SM med två fina 5:e platser i kula av både Arwid Koskinen med nytt dunderpers på 16,57 och Frida Åkerström på 14,01. Under fredagen hoppades det långt i längdhoppsgropen då kvalet gick. Adam Chiguer persade med 7,35 och Patrik Holmberg hoppade 7,22. I lördagens final blev det ännu längre för Patrik som med jättefina 7,43 kom 6:a.
Söndagen innebar en bronspeng till Alexander Nordkvist på 200m i ett lopp som vanns av Johan Wissman.
 
Våra duktiga veteraner har visat upp sig
20 aug
Våra erkänt duktiga veteraner har haft väldigt fina framgångar under sommaren. På EM i Ungern vann Anders Ohlsson längd M50 på nya klubbrekordet 5,99. Silver togs av våra kulstötare - Jöran Westberg i M60 på 13,78 och Bengt Pettersson i klass M45 med en stöt på 14,72.
Alla resultat från VEM >>
Efter EM tävlade våra duktiga veteraner i sitt SM i Löttorp på Öland. Resultatet blev strålande, för vilken klubb kan slå 51 medaljer: 17 guld, 19 silver och 15 brons? Detta är till och med fler än 2009 då man tog 47 medaljer då VSM gick såpass nära hemmaplan som i Norrtälje.
Här kommer våra nykorade svenska mästare, som vi förstås gratulerar lite extra:
M45: längd-Lars Fyhr 551, kula –Patrick Ekström Jöe 11.60.
M50: höjd- Mats Nagle 174, längd-Anders Ohlson 548 (för övrigt trippel för HAIS), diskus och vikt- Ulf Olsson 44.30 (=M50 klubbrekord) samt 12,98.
M55: längd-Sture Holmberg 521, kula-Pekka Tähtinen 13,53.
M60: spjut-Antti Lindstedt 42,04, kula-Jöran Westberg 13,79.
M70: spjut-Kalle Auvinen 36,29.
K35: höjd och tresteg- Tina Trensmar 134 resp. 8,85, 4x100m 60,54.
K50: 100m, höjd, längd-Barbara Bondesson 14,59, 124-363.
 
Medaljerna fortsatte regna in även dag 3
15 aug
En fantastisk USM / JSM helg är nu slut och ett gäng supernöjda ungdomar och tränare är nu på väg hem. Söndagen gav:
Ännu ett guld till Alexander Nordkvist, denna gång på 200m i M22 med fina 21,15. Bakom honom ett silver till Tom Kling Baptiste på 21,41.
Robin Nordkvist plockade hem ett guld på samma distans fast i P17, Robins tid - nytt pers och 22,50.
Två guld till fick vi i Karlstad, dels genom Arwid Koskinen i P19 kula - segerresultatet blev 17,76 - och dels genom Eleni Larssons årsbästa med 51,67 i F17 slägga. Brons i samma gren tog Josefine Larsson på 44,76.
I Kil vann Henrik Malmberg 300m i P15 med 35,94. Gabriel Heen följde upp de fina resultaten i kula från DN Galan med ett silver i P15 klassen och en stöt på 14,95 och Jonas Hansson Bergén vann P16 slägga på 60,46. Segrarna I P 17 och F17 klasserna är kvalificerade till ungdomsfinnkampen om två veckor. GRATTIS!!!
 
En strålande andradag i Kil och Karlstad
14 aug
Våra HAIS' are fortsatte den inslagna vägen med mängder av nya medaljer.
Vad sägs om - Guld på 400 i M22 av Alexander Nordqvist på 47,89 - Silver till Patrik Holmberg i M22 längd med hela 7,44 - Brons till Adam Chiguer i P19 längd med ett hopp på 7,05 - Guld till Frida Åkerström i F22 kula med en stöt på 13,82 - silver till Nigusu Solomon på 800m i P15 med 2.00,92 och brons till Caroline Kihlblom på 400m i F16 med 59,48.
GRATTIS! Härligt kämpat allihop!
Vi hade dessutom ett guld på g genom Jasmine Burestam som oturligt föll i slutet av sitt häcklopp.
 
Dubbla guld både för Andrej och Jeffrey
14 aug
Denna fina insats svarade Andrej Ekholm och Jeffrey Ige för vid SM för funktionshindrade som avgjorts i Söderhamn. Andrej vann både 100m och 200m, Jeffrey kulan och diskus. Stort Grattis!
 
13 aug
En bländande inledning på JSM och USM
Sträck på er och var stolta över våra fantastiska ungdomar som i regnrusket kammade hem ett helt gäng medaljer:
Erica Chytraeus - SILVER i höjd på fina 1,70
Emelie Larsson - SILVER i slägga med ett fint kast på 53,30
Tom Kling Baptiste - GULD på 100m, 10,50 - nästan två tiodelar före tvåan
Jan Wocalewski och Robin Nordqvist - en dubbelseger med GULD och SILVER på 100m med 11,23 resp 11,27.
Gustav Fridh - Brons i tresteg i p17 med 13,17 och i Kil
Nigusu Solomon som kammade hem ett SILVER på 1500m hinder på 4.28,15
Dessutom har vi ett gäng rödgula som under dag 1 kvalificerat sig vidare till finaler. Vi ser fram emot en helg som fortsätter på den inslagna linjen med fler härliga medaljer till Huddinge. Ett STORT GRATTIS!
 
Även i Sundsvall gick det undan
12 aug
Vid söndagens Windsprint i Sundsvall sprangs det fort igen. Sverigetopp av Robin Nordqvis på 200m i P17 på 22,69 - i motvind. Jan Wocalewski hade 11,09 och 11,07w på sina 100m och Andrej Ekholm fina 11,47 - trots dåli start. På 200 sprang Alexander Nordqvist på toppresultatet 21,03 och på korta häcken noterade Sandra Knezevic fina 14,83.
 
DN Galan - en vecka med mängder av toppresultat
12 aug
Torsdagen var dagen med stort K i Kungsträdgården. I ungdomsklassen (med enbart personligt inbjudna deltagare) representerades HAIS av Gabriel Heen och Arwid Koskinen. Gabriel blev inbjuden på ett pers som låg på 14,28 och stötte i kungsan 14,99 - 15,81 - 16,36 - 14,76 - 15,13 och 15,98. På det kom Gabriel tvåa och har nu samma placering i Sverigestatistiken. Grattis Gabriel, imponerande! I P19 tog Arwid Koskinen hem segern med en stöt på 17,81. Arwid och Gabriel fick ta emot sina priser av Asafa Powell och Arwid fick senare hjälpa till vid prisutdelningen efter damernas tävling.
Fredagen handlade om "stora" DN Galan. En underbar kväll på stadion där Jan Wocalewski persade på 100 m. Det nya perset, 11,06 är den bästa tiden i landet i år. 100 meter var ju det som var kvällens stora programpunkt och i försöksheat två fick Alexander Nordqvist fin "draghjälp" av Tyson Gay och gick in på det nya perset 10,63
 
DN Galan Youth bjöd under lördagen på det värsta ösregn man kan tänka sig. Trots detta fick vi se flera fina resultat. Adam Chiguer persade både på 100m (11,19) och bättrade på sitt klubbrekord i P19 på korta häcken till 15,14. Adam följde upp detta med att hoppa 7m i längden på söndagen. En annan mångsidig kille - Fredrick Ekholm - hoppade nu 1,98 i höjd (och var riktigt nära på 2,02) och sprang sin korta häck på 15,13. Även Jasmine Burestam sprang fort på 100m häck - denna gång blev det 14,52.
Andra toppinsatser var: Gabriel Heen som fortsatte persa, denna gång i höjd med 1,72. I spjut kastade Louise Gabrielsson fina 33,56 och i F14 Sara Thor 33,02. På 1500m i F15 sprang Sophia Persson på goda 4.58,12 och snabbast av HAISarna på 800 var Nigusu Solomon med 2.00,10.
 
JULI
 
Nigusu upp i P15 Sverigetopp på 800m
31 jul
Detta skedde på den sent inlagda tävlingen kallad sommarÖZ. Namnet passade verkligen in vid denna tävling på Källbrinks IP denna regniga eftermiddag. Regnet slutade som tur vad och gav löparna en fin och härlig syrerik kväll. Nigusu Solomon gjorde en verklig topptid och fick 1.58,99 efter en Victor Hedin harat bra i nästan 600m. Efter Nigusu fick vi många flera bra tider, se resultaten >>. In i den berömda Sverigelistan så placerar sig nu även: på 5000m P19 John Kingstedt med 16.04,97 och på 300m P15 Dennis Elms-Jansson med 38,94, där för övrigt loppet vanns av Lamin Bodjie med 36,18. På 5000m hittar vi också årets första banrekord genom Susanne Grimfors som sprang 5000m på 16.35,73. I längdhoppet blev det återigen nära 7m av Patrik Holmberg, denna gång fina 690
 
Rapporter från ASS open och friidrottskväll
28 jul
ASS open är en tävling för hinderlöpare på slottskogsvallen i Göteborg. HAIS representerades av Sophia Persson som sprang 1500mH i F15 klassen och satte nytt fint klubbrekord på 5.25,53. Grattis Sophia!
Den andra tävlingen i serien friidrottskväll på Stadion med HAIS som medarrangör gav en hel del bra resultat i fredags. Bl.a. så hoppade Patrik Holmberg långt i längd fina 7,31w, men magiska 7m kommer säkert snart också med godkänd vind. Caroline Kihlblom tog sin första Medalj på ett senior DM där hon fick ett silver på 400m. 1500m stod också på programmet med många HAIS-are till start. Tre av killarna gick under 4,20, med Younes Jilali bäst på 4.14,60, före John Kingstedt på 4.17,45 och Nigusu Solomon på 4.18,26. I spjut vann Cecilia Möller med goda 35,24. Den sista tävlingsdagen i denna serie av tävlingar är den 11/8, välkomna åter då.
 
Tom bara 6/100 från semi på EM
28 jul
Tyvärr förstörde motvinden möjligheten till bra tider vid försöken på 100m i Barcelona: Tom Kling- Baptiste fick springa i heat 1 och gjorde en bra start med jättestark acceleration, men tappade lite mot världseliten på slutet och kom in som sexa med tiden 10,64. Detta är den bästa tid som Tom gjort i så stark motvind som -1,5. Efter summering efter det sista heatet av de fem sprungits, var Tom alltså futtiga 6/100 från semifinalplats. Stort grattis till denna fina debut på ett seniormästerskap för 19-åringe Tom.
 
Kort rapport från JVM
23 jul
Tyvärr lyckades inte Arwid Koskinen kvala in till kulfinalen vid JVM i Canada. Det var tuffa kval, där det till slut behövdes hela 18,87 för final. Här gällde bara att satsa fullt ut och då visade sig att den tråkiga skadan satt sina spår. Arwid kunde inte komma upp i sina rätta kapacitet och kunde inte stå kvar.
Förbundet skrev på sin blogg: Arwid har inte kunnat träna det han ville nu i slutet då han har haft ont i knät. Han hade långa stötar, men vågade inte stå emot. Men oavsett så såg han besviken ut. Vi hoppas att du snart får ordning på skadeproblemen och kommer upp i de rätta längderna. Lycka till i kommande tävlingar!
 
Ännu ett silver på VEM
23 jul
Vår duktigare veterankastare Jöran Westberg stötte 13,78 i kula klass M60 och tog med detta klubbens tredje medalj vid det pågående VEM i Ungern. Grattis Jöran!
 
Både guld och silver till våra veteraner
20 jul
En rapport från det pågående VEM i Ungern visar att våra duktiga veteraner är på gång ordentligt. I M50 vann Anders Ohlsson längd på nya klubbrekordet 5,99 och silver togs av Bengt Pettersson i kula M45 på 14,72 . Grattis till det! Resultat >>. Veterankommittén har också kommit med poängställning bland landets föreningar och den visar (efter IVSM och terrängen) att vi leder på 198p före Rånäs med sina 156p. Lycka till, nu närmast på VSM på Öland
 
Fredrick tog 2,01 i Gävle
20 jul
Valbo Games i Gävle blev som vanligt en tävling med enormt fina prestationer av våra aktiva. You Tube- klippet visar Fredricks 2,01 hopp, Fredrick som också satte ett kanonfint nytt pers på 100m på 11,35.
Fler fina resultat:
- Sophia Perssons 5.32,27 på 1500 hinder
- I 2000m hinder seger i P17-klassen av P15-killen Nigusu Solomon på 6.32,39
- Otto Kingstedts 9.31.99 på 3000m.
- Alexander Nordkvist som sprang 200m på 21,16 och visade väldig styrka efter att på lördagen gjort 21,16 i Halmstad och på torsdagen 21,23 i Karlstad. Detta ger bra grund för stort hopp inför höstens många stora tävlingar
 
Tom till EM!!
18 jul
Tom fick en biljett till sitt första seniormästerskap under torsdagen efter sitt fina lopp på 100m med tiden 10,49s i Karlstad, endast en hundradel över sitt PB. Trots att han inte sprungit under de 10,45 som var kvalgränsen på 100m så ville förbundskaptenen ändå ge Tom chansen med bakgrund av de lopp som han presterat under säsongen inte minst det snabba medvindsloppet 10,30.
Tom som var en av de aktiva som kom med på sista delen av Team Barcelona är givetvis mycket nöjd med uttagningen och hoppas kunna krypa ner några hundradelar ytterligare under mästerskapet
 
Fina 1,68 av Erika
16 jul
Vid onsdagskvällens sommarös hemma på Källbrinks IP klarade Erika Chytraeus pershöjden 1,68 i andra försöket. Alla resultat kommer snart under egna arrangemang. På torsdag den 22/7, är det dags igen för sommaröz med hopp på programmet.
 
21,01 och klubbrekord av Alex
14 jul
I helgen sprang Alexander Nordkvist på nytt klubbrekord - 21,01 vid en tävling i Donnas i Italien >>. Resultatet är en retsam 1/100 från EM kvalgränsen. Nästa tävling Alex spinger är på Folksam GP i Karlstad i morgon, torsdag. Vi håller tummarna för bästa möjliga förutsättningar och en kapning av den ynka hundradelen!
Här hemma hade flera arrangemang HAIS-are på startlistan. T.ex Lisa Sernbrandt som vann både längd och 100m på Fortumspelen i Bollnäs >>, i Uppsala >> segrade Nicole Berner i fyra grenar i F13 och i Helsingborg på Öresundsspelen >> vann Anton Nilsson 300m häck P19 på fina 39,23 vilket gör honom till landets snabbaste 92:a på den distansen just nu.

Alexander 21,09 i vindstilla
9 jul
Åter igen kapade Alexander ner årsbästat på 200m, denna gång under tävlingarna i Italienska Celle Ligure under torsdagskvällen till 21,09. Ännu ett nytt försök att nå EM-kvaltiden 21,00 kommer på lördag
då han förflyttat sig de dryga 40 milen norr ut till Donnas.
 
Världsungdomsspelen med snabb Nigusu
5 jul
Ett stort gäng från Huddinge befanns sig i Göteborg under denna varma helg för att mäta sina krafter på Ullevis snabba banor. Truppen skrapade ihop sex klubbrekord och 12 medaljer samt en drös av nya personliga rekord och säsongsbästa. Nigusu Solomon putsade sitt eget PB rejält på 1500m hi till 4.26,85 en tid som även förde upp honom till klar Sverigeetta i P15.
 
Alexander närmar sig EM-kvalgränsen
5 jul
Alexander Nordkvist och kollegan Tom Kling Baptiste var i Holländska Uden under
gångna helgen. Med sig hem tog Alexander ett nytt SB på 200m med 21,14 vilket också
är nytt klubbrekord i M20, Tom brottades med en motvind (-1,4) och sprang denna
gång de 100 metrarna på 10,70.
 
JUNI
 
TRE REKORD I SAMMA LOPP

23 jun
1000-metersloppet på Sommarspelen som avgjordes på Stadion på tisdagskvällen skulle bli ett rekordlopp av stora mått. Svenskt M50-rekord sattes av Bill Krohn på 2:40,47.
Före sig hade han Nigusu Solomon som satte P15-rekord med 2:37,91 (pers med 6 sekunder) och mellan dessa hittar vi Younes Jilali som noterade nytt P16-rekord med 2:38,83 (pers med 9 sekunder). Loppet kommer snart att läggas upp på video.
På DM-distansen 5000 meter var det inte helt oväntat Aleksei Saveljev som klarade sig bäst och sprang in på fina 15:32 och med den sista 800-ingen på 2:18 vilket visade på att han kunde kört på lite hårdare tidigare i loppet.
 
STORT Huddingespel
21 jun
Jeffrey i kanonform 40-års jubilerande Huddingespelen blev en av de största i historien och genomfördes i dagarna tre på Källbrinks IP. Det mesta fungerade väldigt bra och mycket beröm har alla funktionärer fått.
Vi fick mängder av fina resultat att glädjas åt:
Jeffrey Ige satte VÄRLDSREKORD i sin klass för funktionshindrade där han stötte 14,22 i kula.
Svenska veteranrekord av Bill Krohn på 1 mile med 4.35,73 och Mats Nagle i höjd 177  bägge i klass M50.
Ett gäng klubbrekord där 15-åringens Henrik Malmbergs kanontid på 400m på 50,88 var lite av tävlingens allra bästa resultat. 1500m hinderrekord av 15-åringarna Nigusu Solomon med 4.31,52 och Sophia Persson 5.31,40. På 60m häck så sprang Ludvig Hillenfjärd på snabba 9,65 och i tresteg hoppade Tina Trensmar nytt K40-rekord på 916 .
 
Sverige tvåa i budapest
20 jun
Härligt Tom, Alex och hela det svenska laget som tog en andraplats i Budapest och därmed lyfte det svenska laget till Superligan. Nästa år går den högsta divisionen av lag EM på Stockholms stadion och vi hoppas få se flera duktiga HAISare tävla i blå/gult även då.
Trots trassel med startblock och protester (eller kanske tack vare) taggade Tom Kling Baptiste till lite extra och sprang på fina 10,53 trots blygsam start och en långsam reaktionstid (0.223). Det gav en femteplats och bidrog till att Sverige låg trea inför andra dagen.
Tyvärr var vinden lite för stark (+2,4) för att tiden ska vara nytt årsbästa - men den lovar mycket gott inför resten av sommaren. I 4 x 100m stafetten under lördagen kom sveriges herrar (med Tom och Alex i laget) på en fin 7:e plats och i söndagens 4 x 400 (med Alex i laget) placerade sig Sverige 6:a.
GRATTIS Tom och Alex till fina insatser!
 
Tom springer 100m på lag-EM
18 jun
I det svenska laget på lag-EM i helgen är Tom Kling Baptiste utagen att spinga 100m. Dessutom är Tom uttagen att springa korta stafetten. Där spinger han tillsammans med Alexander Nordkvist som är uttagen i laget på bägge stafetterna. Stort lycka till nere i Budapest önskar vi våra juniorgrabbar i denna kamp för seniorer.
Tufft motstånd mot följande länder: BEL, CZE, EST, HUN, IRL, LTU, NED, POR, ROU, SLO och TUR. 
 
Seger till HAIS i triangelkampen
15 jun
Den 1/6 vann 01-gruppen måndag Triangelkampen på Enskede IP. Laget fick samma poäng som ett Hammarby lag men Huddinges 01-grupp vann kurirstaffeten. I de olika grenarna vann 01 måndag 3-steg och kom 3:a både i kast och på 40m häck. Sammalagd skrapade laget ihop 7 poäng och bucklan är i HAIS ägo ända till Triangelkampen i Täby. Härligt 01 måndag!!!
 
Fredrick sexa och Jasmine sjua vid NM
15 jun
Helgens NM i mångkamp har avgjorts i danska Randers med bl.a. två HAIS-are med i dessa tuffa startfält. Det var Fredrick Ekholm som i sin tiokamp fick poängen 6470p, med fina toppar som 14,54 på häcken (bara 1/100 från klubbrekordet) och jättteperset 410 i stav. Jasmine Burestam kom sjua efter att i sin sjukamp noterat 4607p, efter en jämn mångkampserie. Ett resultat inte så längt från förra årets pers.
 
11,10 -18,14 – 46,44 stora toppar dag 2-3 på SAYO
15 jun
11,10 var 100m topptiderna av våra 93-or: Robin Nordkvist och Jan Wocalewski , 18,14 är Arwid Koskinens segerstöt i P19 kula som dessutom var nytt SAYO-rekord och 46,44 Josefin Larsson fina segerkast i slägga.
Här kommer ännu flera toppresultat: 1500m resultaten 4.09,52 av Aleksi Savejev och Bill Krohns nya M50-rekord på 4.13,79 – Anton Nilssons tider på 400m med och utan häckar: 55,56 resp. 50,29 – 15 års killen Henrik Malmbergs fina sprinterresultat 11.19w resp. 23,13 och Ludvig Hillenfjärds snabba tid på 60m häck 6,79. 
 
Tom - Alex - Frida = segrare är vi allihopa
12 jun
På ett kylslaget Sollentunavallen vann Tom Kling Baptiste 100m på 10,76, Alexander Nordkvist 400m med fina 47,74 och Frida Åkerström nu över 14m med 14,12 i kula. Kan upplägget som instruktör på ”Skanskadagen” ha varit en bra start på laddningen? Grattis alla tre.
 
Alex och Tom drar till Budapest
11 jun
Friidrottsförbundet har nu uttagit en stomme till lag-EM laget och First League i Budapest i Ungern den 19-20 juni. Uttagna är våra duktiga sprinters Alexander Nordkvist och Tom Kling Baptiste som har får representera Sverige på denna högsta nivå. Alex är uttagen i bägge stafetterna och Tom på den korta. Stort lycka till!

96-98 B på Ålandsäventyr
9 jun
Helgen 4-6/6 styrde 96-98 B kosan mot Åland där årets träningsläger skulle avverkas. 33 aktiva och 4 ledare var med på resan. Resa dit gick från Kapellskär med god mat ombord och en bra föreläsning om mål och inställning av Janne. Incheckning på hotell Cikada med närhet till arena och centrum. Träningen avverkades på Wiklöf holding arena där 3 pass stod på schemat. Vi hade full tillgång av allt material som behövdes och vi var helt ensamma på hela arenan under hela helgen så träningarna flöt på perfekt.
Under Lördagskvällen blev det en spännande tävling på Mariehamns äventyrsgolf bana. Vem som vann ? det beror på vem man frågar men ledarna såg grymma ut med ett härligt närspel trots en massa psykningar från alla håll. På hotellet fanns en utomhus pool som användes rejält av alla. Otroligt skönt att kunna plaska runt efter en hård träningsdag. När Söndagens sista pass var avklarat och alla packat ihop sina saker styrdes färden hemåt med en resa som slutade hemma i Stockholm efter en härlig tur genom Stockholms skärgård. Ett stort tack till alla aktiva och ledare i 96-98 B för en underbar helg tillsammans.
Till de grupper som har planer på träningsläger så kan vi rekommendera detta som alternativ mot att åka ner i Sverige och träna.
Håkan Edman
Superpers av Tom och Anton
9 jun
Vid Folksam Challenge i Eskilstuna vanns 200m av Alexander Nordkvist med goda 21,40, tätt följd av Tom Kling Baptiste på superperset 21,47. Det andra superperset stod Anton Nilsson för med sina fina 55,30 på 400m häck. Flera andra goda resultat hittar vi i resultatlistan tex bra ”comeback tid” av Sandra Knezevic med 15,00 på 100m häck, ett 200m pers av Robin Nordkvist med 22,75, Frida Åkerström som närmar sig 14m och nu fick 13,91 och Patrik Holmberg som var över 7m i längd, men med hårfint tramp.
 
SM-brons av Kajsa Berg!
9 jun
Efter en tuff säsong 2009 med diverse problem som störde träningen är vår egen Kajsa Berg åter i toppen i svensk maratonlöpning. 2010 års SM i maraton avgjordes på Stockholms gator under Stockholm maraton som så många gånger förr och då svarade Kajsa med ett SM-brons på tiden 02:49:07. Som en extra morot inför loppet fanns en chans till en plats i EM-laget i Barcelona om hon sprang tillräckligt fort, om det räcker ser vi snart på förbundets sida för nomineringar. Ännu ett stort grattis till Kajsa som tog klubbens för året tredje seniormedalj på SM.
 
Arwid nominerad till JVM
8 jun
Vi har fått det glada beskedet att Arwid Koskinen blivit uttagen till juniorvärldsmästerskapen i Canada den 19-25 juli. Grattis! Och jättebra för Arwid att få förberedda sig i lugn och ro istället för att jaga kvalresultat.
 
Patrik med 696 återigen nära 7m
4 jun
Vid den gångna söndagens tävlingar på Trollbäckens IP hoppade Patrik Holmberg 696 i godkänd vind. I resultatlistan >> hittar vi bl.a. också att Mats Nagle som satte nytt M50-rekord med 172 och att Jesper Arbinge och Stefan Stojanovic vann 80m resp. 2000m i P13-klassen. I P11 så tog Jonathan Bergdahl en dubbel.

 
MAJ

Toppeninsatser vid stafett-SM med bl.a. 7 medaljer

P15 4x100 Henke Gabbe Dennis Daniel P15 4x100 Henke Gabbe Dennis Daniel

31 maj
Den trevliga vanan med fina laginsatser fortsatte denna gång i Norrtälje, med 7 medaljer och 2 övriga poängplatser, vilket t.ex. kan jämföras med förra årets 5x1. På lördagen var våra duktiga killar i P15 på 3x800m guldlaget genom springa på nya klubbrekordet 6.12,96.
Söndagens guldkillar var i klass M22 4x100m med tiden 42,25, efter en riktigt bra ”kom igeninsats” efter lördagens miss i seniorklassen. Våra grabbarns framgångar kan ni även läsa och se på bild, http://www.friidrott.se/ under på den träffande rubriken ”Lyckad rockad”. Med tanke på det sora antalet skador under lördagen var det kanske bara bra att växlingarna inte satt ... M22-killarna hann också med att ta silver på 4x400m med nya klubbrekordet (t.o.m. oavsett ålder) med tiden 3.19,92. Grabbarna som gjorde det på 4x400m, var de kända namnen: Simon M-Anton N-Victor H- Alexander

Lisa Lisa Jasmikne Carro F17 1000 Lisa Lisa Jasmikne Carro F17 1000

Mera under den trevliga avd. av svenska mästare: Killarna i P15 tog en dubbel, dessutom bägge på nya klubbrekord. Lördagens 3x800m kompletterades på söndagen med 4x100m med tiden 45,21, efter redan i försöket satt klubbrekord med 45,14.
På 4x100m P17 tog våra grabbar Jan W-Robin N-Fredrick E-Gustav F hem bronset med tiden 44,18. Samma valör på medaljerna fick tjejerna Christina H-Josefin E-Daniela H på 3x800m F19 med nya rekordtiden 7.39,36 och F17 laget på stafett 1000m med tiden 2.19,41. Klubbrekord sattes i försöket på 1000m F19 med 2.21,59 och här sprang Evelina N-Charlotte L-Sandra K-Frida H.

Löparframgångar på Djurgården och Botkyrkamilen
31 maj
I veckan sprang Catharina Sundelöf in på fin andraplats vid Djurgårdsmilen >> och nu i helgen gladdes vi åt att ha tre st Haisare som var snabbast i sina klasser vid Botkyrkamilen >>: Män: Alberto Ramos, M35: Ulf Eriksson, P7: Julius Geiryd
 
Även Arwid över JVM-gränsen
31 maj
Detta efter att stött fina 18.21 och satt både distrikts- och klubbrekord för P19, vid tävlingarna i Nyköping i helgen. Samma härliga gräns passerades av Emelie Larsson igen, nu efter vunnit slägga på nya perset 55,76. Vi önskar er lycka till i jakten på JVM-biljetterna till Canada i juli.
Under avdelning klubbrekord, kastade Jonas Hansson-Bergén sin slägga hela 57,39 och tog med detta över brodern Mattias tidigare rekord.
 
F15-rekord av Louise
31 maj
På lördagens stavhoppstävling Swedish Pole Vault Challenge i Örebro satte Louise Gabrielsson nytt F15-klubbrekord med fina 292. Grattis, nu önskar vi dig lycka till i jakten på 3 m gränsen! 
 
Huddinge OS
25 maj
Den 28 Huddingeolympiaden startade på sedvanligt sätt med inmarsch av alla klasser, tändande av den olympiska elden samt nationalsång och flagghissning. Invigningstalet hölls av den tidigare ordföranden Anders Lindström. Sedan blev det uppvärmning av allas vår Helén Svan, som tränat så många ungdomar i HAIS under åren. Och det behövdes verkligen eftersom det var ruggigt kallt 10-12 grader, blåsigt och mycket fukt i luften som då och då övergick i riktiga skurar.
Klockan 10 startade alla grenar programenligt med aktiviteter i 4 längdhoppsgropar, 2 kulringar, 2 st 60 meters banor samt höjd och boll.
Så snart en gren var klar så vidtog inmarsch för prisutdelning där de 3 första fick medaljer och de 8 bästa nyttopriser från våra sponsorer.
När alla teknikgrenar avgjorts samt försöken på 60 m så vidtog kurirstafetter för resp årskurs och som fick avgöras i flera heat för att kora segrarna och vinster i form av Penningpriser.
Under tiden så hade vi räknat fram poängen för klasskampen där det viktiga är att så många som möjligt från klassen ställer upp oavsett hur många är då det räknas procent på deltagare kontra elever i resp klass.
Följande klasser fick hämta prisbucklor skänkta av Mitt i Huddinge samt penningpris
Åk 4 Annersta 4B
Åk 5 Annersta 5B
Åk 6 Södertörn 6 MD
Vi lottade även ut en pris och detta gick till Stensängen 4A
Som slutfas blev det finaler och prisutdelning för de 8 bästa i resp årskull på 60 meter
Tävlingsledning ber att få framföra ett tack till alla aktiva, lagledare, föräldrar och inte minst till våra duktiga funktionärer, som ställde på så att tävlingen kunde genomföras trots väder och vind.

Löparframgångar i Sätra.

Younes under dröm-2 Younes under dröm-2

24 maj
Vid lördagens tävlingar på Sätra IP noterades en mängd fina resultat. På 800m sprangs det fort med flertal pers: Younes Jilali för första gången under dröm 2 - på tiden 1.59,58. Nigusu Solomon 2.01,81, Josefin Eriksson 2.21,43 och sedan både Fredrik Kihlblom och Stefan Stojanovic under det gamla P12-klubbrekord med tiderna 2.23,58 resp. 2.23,85. Vi fick också en grym 100m debut av rang då Jan Wocalewski sprang in på 11,32 i godkänd vind. Här finns det talang som vi med spänning följer utvecklingen av.   VIDEO

29-årigt klubbrekord och fyra guld på stafett DM
21 maj
Samma killar som på onsdagen vann 4x100m tog även hem 1000m stafetten och dessutom nu under drömtvå genom att springa på fina 1.59,09. Grabbarna som gjorde det var: Anton Nilsson, Tom Kling Baptiste, Simon Mukiibi och Alexander Nordkvist. Det gamla rekordet var alltså ett exakt på dagen 29 årigt gammalt klubbrekord som slogs. Som ordspråket säger ”gamla rekord är till för att slås”.
Men som sagt - tre ytterligare fina guld fick vi i följande lopp: F15 4x100m 46,61 – F17 1000m 2.22,14 och F11 5x60m 45,12. Stort grattis till alla för ett toppenbra stafett-DM.

Sex guld redan första dagen på stafett DM
20 maj
HAIS-lagen gjorde verkligen bra ifrån sig denna härliga kväll på Sätra IP, när första dagen av stafett-DM avgjordes. Gulden togs av MS 4x100m på 42,07, P17 3x800m 6.12,18, P13 3x600m (tom fin dubbel) med segrartiden 5.18,52, K 4x100m 50,30, F15 3x800m 7.40,00, F13 4x80m 41,88. Och det viskas om fler guld under dag 2.... 

En stor laginsats

Emelie - redan i toppform Emelie - redan i toppform

20 maj
Som vi tidigare rapporterat fick JSK-bossen Mats Krigh ta sig ett dopp efter att grabbarna vunnit sin kvalmatch i lagSM. Huddinge vann med övertygande 80 p före tvåan Hammarby på 70p. Nu väntar en riksfinal på Stadion den 1 september där vi hoppas på ett stort gänga HAIS supporters på läktarna. Det blir verkligen en händelse att sikta på! Våra tjejer kämpade tappert och klarade femteplatsen före KFUM Örebro och klarade sig på detta sätt kvar i serien.
Om vi i den korta tillbakablicken till den spännande dagen på Enskede IP är artiga och börjar med damerna, fick vi där två grensegrar. Det var Kajsa Berg som lätt vann 5000m på 17.43,42 och Frida Åkerström som vann kulan med 13.13. Men frågan är om inte dagens kämpainsats gjordes av Petra Kindlund som började med 800m för att sedan i kanske dagens tuffaste strid på 1500m. Dagens vassaste resultat svarade Emelie Larsson som i den tuffa släggtävlingen, visserligen inte vann men kastade hela 55,05. Ett resultat som är över kvalgränsen för JVM i Canada. Men som oftast är det tufft om platserna då max de två bästa tjejerna får åka. Vi håller tummarna! Så till en liten analys av grabbarna som visar på en riktig jämnt lag, med ingen sista placering och tre grensegrar: Tom Kling-Baptiste fina 10,91 i -3,2 motvind, rutinerade Axel Bernhult vann diskusen med 44,71 och så avslutades allt med seger på den avslutade 4x100m. Ett annat resultat som vi vill framhålla är att alltid ambitiöse Patrik Holmberg som nu snuddar på magiska 7m. Denna gång blev det 697w. Stort tack till er alla för en verkligen härlig laginsats. 

Sex nya klubbrekord vid VDM
18 maj
Vid helgens VDM, med start på Källbrinks IP på torsdagen och med fortsättning på Sätra IP lördag och söndag satte Kalle Auvinen tre nya klubbrekord i M70 Grenarna var: vikt: 12,88-spjut: 36,80-diskus: 29,14. Douglas Ohlson satte, också i M70, rekord i slägga med 29.08 och i höjd på 125. I K40-klassen så hoppade Tina Trensmar nytt rekord i tresteg på 8.94. I resultatlistan >> hittar du massor av flera HAIS-framgångar.
 
Annica, Nette och Anders tre nya förbundsdomare
18 maj
Vi gratulerar Annica Lundström (allmän), Jeanette Thorngren (hopp) och Anders Bergström (kast) till att genomgått Svensk Friidrotts högsta domarutbildning och dessutom klarat provet för detta. Syftet med utbildningen är att kunna fungera som grenledare även på större tävlingar (SM, landskamper, galor osv.)

Vilken härlig friidrottshelg ...

16 maj
... så härlig att Mats Krigh bestämde sig för att ta ett bad på Enskede IP. Nja, helt frivilligt var det kanske inte men det är smällar man får ta när HAIS grymma herrar vann lagSM kvalet på Enskede IP. Vi såg mängder av fina insatser och herrarna var ohotade klara segrare redan inför stafetten. Även damerna nådde sitt mål - att hålla sig kvar och slippa nedflyttning till regionsnivå. Härligt kämpat!
by vårmångkamp bjöd på strålande sol och lika strålande insatser av våra aktiva. Fredrick Ekholm tvingades genomföra sitt livs första 10-kamp helt ensam i klassen P17. Men det hindrade honom inte från att göra 6 307p. Mest imponerade nog höjdhoppet där han tog 1,97 efter två dagars mångkampande. Från Täby fick HAIS med sig ytterligare ett gäng medaljer och fina nya klubbrekord. Ett utförligare reportage från båda tävlingar kommer i morgon.

Bättre sent... Danderydsspelen
15 maj
Webbmastern ber om ursäkt för dröjsmålet, här kommerr en kort rapport från Danderydsspelen
I söndags var ett gäng och tävlade på ett verkligen kylslaget Danderydsspel. Här kommer några ”godbitar”: två tävlingsrekord av Amanda Lindh på 200 F15 med 26,86 och av Emma Kulin med 10,99 i kula F15. I resultatlistan >> ser vi att Mats Nagle satte nytt M50-klubbrekord på 173, så vi kan gissa att det svenska M50-rekord på 176 kommer att jagas. Vi hittar också mycket bra säsongspremiärer av bl.a: Ludvig Hillenfjärd 9.96 på P13 häck, Henrik Malmberg 11,71 på 100m och trippel på 800m med Alexander Björnberg främst med 2.04,98.
 
Från helgen - avd. löpning
11 maj
Från Turebergsstafetten kan vi meddela några speciellt trevliga händelser. Ute vid Edsviken sprang våra P13-killar så bra att det blev både en segrande lag och ett lag på tredjeplats. Här hittar vi både Fredric, Ludde och Simon som sträcksegrare i det jämna laget. Våra tjejer födda 1995-96 sprang hem en fin andraplats , bara 2 sek efter Sävedalen. Ett speciellt grattis till sträcksegrarna Amanda, Nicole och Sofia.
Vid Kungsholmen Runt och dess halvmara var Ulf Eriksson vår bäste kille med 1.20,26 och här hittar vi i resultatlistan segraren i M65-klassen Ola Sandh på nya åldersklubbrekordet 1.50,48. Bland tjejerna var Catharina Sundelöf bästa HAIS-are på en fin 4:e plats med tiden 1.27,25 och här sprang Joh-Anna Lindmark in på nytt K35 klubbrekord med 1.33,32. 
 
Från helgen - avd. kast
11 maj
Kast denna helg betyder förstås mest Vårkastet i Bålsta med ett stort HAIS-gäng på plats. Bland resultaten gläds vi åt många fina prestationer, bl.a. dubbelsegraren i P15 kula och spjut Gabriel Heen och duktiga F15-tjerna: Emma Kulin kula 11,46 - Josefin Krieg slägga 33,97 och Louise Gabrielsson 32,72 i spjut. 
 
APRIL

Glasdropparna utdelade
30 apr
HAIS Hederspris
Kvinnor: Josefin Eriksson, män: Arwid Koskinen
HAIS Hederspris Ungdom
Flickor: Sophia Persson, pojkar: Henrik Malmberg
Årets ledare
Håkan Edman
Årets Idrottskvinna
Senior:Carolina Hjelt 112 p, junior: Frida Åkerström, 200 p
Årets Idrottsman
Senior: Jöran Westberg 103 p, junior: Alexander Nordkvist 280 p
Stora grabbars märke
Tom Kling Baptiste (nr 57) , Arwid Koskinen (nr 58), Victor Hedin (nr 59)

Fyra sek från lagbrons
26 apr
Våra duktiga grabbar i P19 missade alltså bronset med futtiga 4 sek i årets tuffaste klass med 11 fullföljande lag. Men som sagt - klubbens största SM-händelse var Nigusu som på lördagen sprnag hem HAIS först terrängguld på ett svenskt mästerskap.
 
Topptid av Kajsa på Hamburg maraton
26 apr
Kajsa Berg visade att hon verkligen är på gång tillbaka och är i fin form genom att komma nia av nästan 3000 tjejer vid lördagen internationella mara. Dessuton på en så fin tid som 2.45,29, bara lite drygt 1 min från perset. Lycka till i fortsättningen.

Jättegrattis Nigusu till USM-guldet

Första SM-guldet för Nigusu Första SM-guldet för Nigusu

24 apr
HAIS fick en underbar start på terräng-SM i Borås med Nigusu Solomon som segrare i P15-klassens 4000m. Ett STORT grattis! Tillsammans med Henrik Malmberg och Erik Wåhlin blev det dessutom ett fint lagsilver.
Silver togs även i två veteranklasser dels av Monica Kingstedt som blev tvåa i K45 och dels av HAIS-debutanten Sune Södergran i klass M50. Sune som också är duktig orienterare hälsas välkommen och fick dessutom ett dubbelt silver för tillsammans med Ulf Eriksson och Anders Ortfelt blev det lagsilver i klass M35-55.

Terräng SM i helgen
22 apr
IK Ymer och Borås bjuder in till årets första SM utomhus >>, för övrigt detta enda SM där alla fr.o.m 15 år tom veteraner tävlar på samma plats. Här har HAIS en trupp med 19 starter anmälda, varav 4 (3-manna) lag. Vi håller tummarna för er!
På hemmaplan arrangeras det kasttävlingar i Sollentuna och i Huddinge Centrum finns HAIS med på årets Huddingedagar. I hallen är det som tidigare nämnts gymnastikuppvisning på söndagen och genrep på fredagskvällen.
 
Två lagguld vid terräng-DM
22 apr
På terrängmästerskapen ingår även lagtävling bestående av 3-mannalag. Här fick vi två härliga lagguld. Ett stort grattis till grabbarna i P12-13: Stefan Stojanovic, Fredrik Kihlblom & Anton Roos och grabbarna i P14-15: Erik Nygren Wåhlin, Nigusu Solomon & Philip Vackendal. 
 
HAIS:are på Jamaica
19 apr
Våra snabba killar Tom Kling Baptiste och Alexander Nordkvist har tillsammans med två andra svenskar inom Tema Barcelona fått den fantastiska upplevelser att vara en vecka i denna otroliga sprintermiljö.Här har de tränat, träffat världsstjärnor och även säsongsdebuterat utomhus. Det skedde i en tävling som tyvärr verkligen bjöd på riktigt "skitväder" - det var väl bara snön som saknades. Trots det sprang Tom på 10,99 med -2,2 i vind och Alex fick 21,81 med -1,0.
 
Välkommen åter Johanna
19 apr
En comeback på bästa sätt gjorde Johanna Bjermkvist när det blev en fin seger vid debutloppet Run for water på söndagen. Run for water är ett lopp om 6 km vilket är den genomsnittliga sträckan som kvinnor eller barn i vattenbristens Afrika tvingas gå varje dag för hämta rent vatten. 
 
Nigusu och Monica DM terrängsegrare
19 apr
Vid söndagens terräng-DM vid Ekebyhov på Ekerö tog HAIS två fina guld genom segrar av Nigusu Solomon i P15 och Monica Kingstedt i klass K45. Fler duktiga löpare hittar du i resultaten >> och ett utförligt referat från tävlingen hittar du i Anders Kingstedt blogg >>. Nästa helg väntar ett spännande terräng-SM i Borås att hålla tumma för.
 
Jeff världsmästare på nytt världsrekord
17 apr
Ett jättegrattis till Jeffrey Ige - som gjorde precis det som han berättade om i TV intervjun i söndags. Jeff sa då att han hade som sitt närmaste stora mål att vinna VM i sin klass. Och det gjorde han med besked i Bollnäs på lördagen - han stötte så långt att det blev världsrekord på 14.07. Vi bockar ännu djupare och hälsar ett STORT GRATTIS!
 
Dubbelseger i Kvantumloppet
17 apr
I isande vind gengomfördes det 28:e Kvantumloppet. Totalt blev det 327 deltagare som anmält sig till antingen 10 km eller 3,4 km.På långa bana blev det dubbelseger för arrangörsklubben Huddinge AIS Friidrott genom Aleksei Saveljev som vann på tiden 34.42, 22 sekunder före klubbkamraten Mika Repo. Damsegrare blev Anna Ställberg från IFK Tumba med tiden 37.12. På den korta banan segrade Niclas Eklöw från Sundbybergs IK Skidor på tiden 12.38 före Huddinge AIS:s Daniel Tapa och Calle Moskuvaara. Då kan nämnas att Daniel bara är 14 år. Bästa dam på den kort banan blev Christina Greis från Hässleby.
Efter det att löparna gått i mil så vidtog en prisutdelning med lottade priser på alla deltagare och som kunde välja priser från det gedigna prisbordet där alla priser skänkts av ICA Kvantum Kungens Kurva och deras leverantörer. Ett stort tack till alla dessa funktionärer som hjälpte till att genomföra det 28:e Kantumloppet.och tack till ICA Kvantum Kungens kurva för det fina prisbordet.

Träningsdag för 2000-grupperna

14 apr
I Söndags genomfördes en gemensam träningsdag för grupperna 2000 A, B och C i Storängshallen.
Dagen startade kl 10 med att barnen mixades, så att de fick en chans att träffa nya tränings-kompisar. Därefter så drillades de i diskus, längdhopp och löpning fram till klockan halv tolv. Då var det dags att skapa ett stort hål i magen inför lunchen, barnen gav då allt i ett 400m lopp.
Sedan var det dags att äta gemensam lunch och en långpromenad innan det var dags för ett nytt träningspass.
Under eftermiddagen blev barnen drillade av tre lite äldre HAIS:are, det var Andrej Ekholm som tog tag i löpskolningen, Amanda Karlsson visade kulteknik och Emilia Stenström som gav barnen höjdhoppstips. Vid tretiden avslutades dagen med saft och Elisabeths nybakta bullar innan alla nöjda och glada tog ledigt….

Seger på Runrundan
13 apr
Återuppståndna Runrundan som vi som var med på 80-talet minns drog en liten tapper skara löpare i konkurrens med Startmilen och Vällingby Marathon. För de rödgula var det en del i förberedelserna inför terräng-SM om två veckor.
Suverän segrarinna på damsidans 6,4 km blev vår egen Petra Kindlund som drog ifrån de övriga ganska omgående till en lätt seger. På herrseniorsidan hade vi Mika Repo på långa banan i sitt första lopp efter Berlin som kom i mål på en ohotad tredjeplats med brorsan Jari placeringen bakom.
 
Hälsning från Spanien

Foto: Anders Rydén Foto: Anders Rydén

11 apr
I strålande solsken vämde hela gänget HAIS´are upp inför stafett-träningen i Spanien.

Påskrapport

6 apr
På långfredagen drog ett gäng till Eskilstuna och avslutade inomhussäsongen med många fina insatser. Bl.a. hade vi fem glada HAIS´are som fick kliva allra högst upp på prispallen.
Guldmedaljörerna var: på 800m i P12 Fredrik Kihlblom, de duktiga F14-tjerna: Amanda Lindh på 60m, Sofia Wickström på 800m och Amanda Karlsson i kula samt i F13 höjd Emilia Stenström. Du finner mycket mera i resultaten >>.
På annandagen var det Påsksmällen i Enhörna ett lopp där vädret ställde till det ordentligt för arrangören och alla tappra löpare. Men HAIS´arna ”bet ihop” och fixade bl.a. till jättefina tre klassegrar: Nigusu Solomon P15, John Kingstedt P19 och Elin Wåhlin F19. Sedan vill vi också nämna att Monica Kingstedt var bästa dam i mixklassen 10 km motion.

MARS 

Fina framgångar i Berliner Halbmarathon!

Christina Catharina Kajsa coach Kim Mika Alberto Christina Catharina Kajsa coach Kim Mika Alberto

30 mar
Christina Hultman 1:26.28 pers med 5 minuter, klubbrekord och tvåa i juniorklassen. Mika Repo 1:12.51 15 sek från klubbrekord och pers. Catharina Sundelöf tvåa i K40 1:26.52 och Kajsa Berg åter på banan 1.18.53. GRATTIS!

Folkfest på triangelkampen
27 mar
Triangelkampen mellan Huddinge, Hammarby och Täby blev en riktig folkfest med omkring 300 ungdomar 9-11 år. Man tävlade i 60 m, Höjd och Kula och stafett 6 x 200 m vilket tillsammans blir nästan 1000 starter under en intensiv dag. Det beräknade styrprogrammet hölls riktigt bra tills det var dags för stafetter där tidsåtgången blev lite längre än beräknad - men alla barn, ledare, tränare och åskådare verkade trivas som man alltid gör på stafetter.
Triangelkampen är en lagtävling och där varje träningsgrupp bildar ett eller två lag.
Segrare i resp åldersklass enligt nedanstående får förvara varsitt fint vandringspris tills nästa tävling på Enskede i juni och sedan i Täby i höst. Vi gratulerar följande lag: I åldersklass födda 1999 - Täby 99 Måndag, födda 2000 - Täby 00 Onsdag och födda 2001 - Hammarby 01:03
Ett stort TACK till er alla som ställde upp som funktionärer!

Svenskt rekord och klassegrar av löparna

22 mar
Vid sista chansen tog några av våra veteraner tillfället i akt att försöka attackera svenska rekorden på 800 meter. Nigusu Solomon hade anlitats som farthållare till Bill Krohn som så förargligt missade rekordet med tiondelen tidigare i vinter. Anders Ortfelt lyckades kapa åt sig det svenska rekordet på 600 meter M40 med en tid runt 1.33. Bill missade tyvärr återigen M50-rekordet och fick höga 2.05.
Det var ett litet men vasst Huddingegäng som ställde upp i Två Sjöar Runt i snöovädret på söndagen. John Kingstedt sprang hem P19-segern på 5,7 km med 19:42. Klasseger blev det även för Stefan Stojanovic som tog hem P13. Två bronsplatser blev det även genom Sophia Persson F15 och Otto Kingstedt P17. Mycket bra sprang också Sven Lundqvist som kom sjua i P17-klassens 5,7 km.

Ännu en HAIS´are i Team Barcelona
22 mar
Tom Kling Baptiste blev idag uttagen till förbundet EM satsning ”Team Barcelona” efter sin goda inomhussäsong. Team Barcelona är Svenska Friidrottsförbundets satsning mot EM i Barcelona där Tom nu ingår tillsammans med bla a Alexander Nordqvist. GRATTIS TOM!
  
Kanonresultat på regionsfinalerna
20 mar
På regionsfinalerna i Karlskoga i helgen var HAIS den klubb som hade flest uttagna till Stockholmslaget. Och självklart viade de att formen var ordentligt toppad! Vi gratulerar till 2 guld, 3 silver och 3 bronsmedaljer: Gulden kneps av Alexandra J i F14 60mh på nya fina klubbrekordet 9,03 och av Amanda K i F14 kula på 10,78. Silvermedaljer tog Amanda L två stycken i 14-årsklassen, på 60m med 8,07 och på 200m på 26,22. Också Simon H knep ett silver, detta i P13 800m på tiden 2.21,37 Bronsen slutligen togs av Emilia S i F13 höjd med 1,50, P13 60mh av Ludde H på 9,67 och Sofia W på 200m i F14 med tiden 26,79 Därutöver blev massa nya pers och flera topp 8 placeringar. Grattis allihop - vilken kanoninsats!
 
HAIS fortsätter traditionen att vinna i Falun
15 mar
I helgens Falukurirenspelen vann Huddinge ännu en jordskredsseger. Resultatlistan är full av fina prestationer med Fredricks tvåmetershopp som absolut topp. Ett speciellt grattis till segrarna: Fredrick Ekholm, P17 60m 60mh höjd och längd, Henrik Malmberg P15 60m och
800m, Gabriel Heen - P15 60mh, Anton Roos - P13 600m, Wilmer Sternehäll - P12 längd, Dennis Larsson - P11 60m, Anton Ledell - P11 600m, Georg Melchert - P10 60m, Ivar Moisander - P10 kula, Julius Geiryd - P7 60m, Frida Godling - F15 kula, Fanny Holmström - F12 60m, Marion Sackey-Mensah - F12 höjd, Felicia Bodaxell - F12 kula, Charlotte Andersson - F10 60m, Madeleine Engström - F10 höjd OCH hela Huddinge AIS till den fantastiska lagsegern. 20 poäng före hemmalaget Falun och 170 poäng före nästa gästande förening (Täby IS). GRATTIS hela gänget!
 
Svenskt rekord som topp vid Storängsözet
11 mar
Efter en fin idé av Hans Sköldsäter med enkla tävlingar på tisdagskvällarna i Storängshallen och direktanmälan har en mängd fina resultat noterats. Mats Nagles nya svenska rekord i tresteg M50 på 11,64 som är en absolut topp, men det har satts ytterligare fem nya klubbrekord av våra veteraner: Mats även i höjd på 172, i M60 har Timo Torri klarat drömgränsen 300 i stav och i kula så har Jöran Westberg stött fina 13,83. I klass M70 så har Kalle Auvinen noterat rekord i stav på 205 och 12,78 i vikt. Ett bra resultat i höjd har noterats av Erika Chytraeus på 166, vilket ger en 7:e plats i Sverigebästa statistiken för F19.

Löpargruppen på träningsläger

10 mar
Löparnas första träningsläger inför utomhussäsongen drog igång redan dagen efter avslutat SM. De första två dagarna genomfördes på hemmaplan med Storängshallen som bas för aktiviteterna. Förutom träning så genomförde Petra Kindlund en uppskattad kostföreläsning för de 25 löparna samt många föräldrar till de yngre löparna.
Onsdag morgon styrde kosan ner till Spanien och den lilla staden Calella som ligger några mil norr om Barcelona.Vädret var regnigt ankomstdagen då vi genomförde en "turistjogg" då vi bekantade oss med arenan, stranden och omgivningarna. På torsdagen sken solen och vädret blev bättre ju flera dagar det gick och lördagens utflykt till Barcelona genomfördes i 18-gradig värme och strålande sol. Några gick på Barcelona Marathons expo medan andra shoppade eller bara njöt av värmen och satt och fikade. Under veckan har konstaterats att staden är helt perfekt för löpträning då allt finns endast ett par minuter från hotellet.
Nere vid stranden finns en flera mil lång kustremsa med grusväg för distanslöpning, arenan är på gångavstånd med ett helt ok. gym och inomhushall för regniga dagar och sist men inte minst en helt fantastisk park för terräng och backlöpning. Att hotellet dessutom ligger mitt på shoppinggatan gör inte saken sämre samt att deras helpension är mycket bra med ett stort buffébord och fantastiskt hjälpsam och trevlig personal. Träningsmässigt har det fungerat mycket bra och specialträning har kunnat genomföras bl.a. för hinderlöparna. Inga skador har konstaterats trots dubbelpass i stort sett alla dagarna på lägret. Enda smolken i bägaren var måndagens oväder som drog in med snöblask och strömavbrott. Det var det värsta på 25 år och det har i stort sett aldrig hänt att det kommit snö i mars. På onsdag vankas det hemresa och det är ett mycket taggat gäng som kommer att fortsätta hårdträningen inför utomhussäsongen.

Toppeninsats vid SM gav guld och två silver

7 mar
För vad annat kan sägas då Jasmine Burestam vann F17 femkamp med nytt klubbrekord på 3814 p och både Adam Chiguer och Fredrick Ekholm tog silver, Adam i P19 sjukamp på 5048p och Fredrick i P16 sjukamp med 4745 p. Grattis alla tre!
Jasmine hade den fina serien /8,84-1,68-10,77-5,43-1.41,54 där både höjden och 600 m dessutom är klubbrekord. Adams serie innehöll också det ett klubbrekord - i kula med 14,72. Fredrick var endast 23 p från guldet och hade hela tre grensegrar. Om 6 månader blir det extra kul - då avgörs SM i mångkamp utomhus på Källbrinks IP.

Svenskt- , distrikts- och 9 klubbrekord

Louise Gabrielsson Louise Gabrielsson

3 mar
Som vi tidigare har skrivit har det varit mängder av fina framgångar under de gångna SM-helgerna. Här kommer en lista på ett knippe nya rekord:
Det svenska rekordet tog Bengt Petterson i kula M45 med 16,07 medan vårt guldlag på 4x200m satte ett nytt distriktsrekord för seniorer - trots att ingen i laget ännu är senior. Nya klubbrekord har satts av: Frida Åkerström K20 kula, Jasmine Burestam F17 60mh, Arwid Koskinen P18 kula (6,0+7,26), Caroline Kihlblom F16 400m, Loiuse Gabrielsson F15 stav (tangerat) och Fredrick Ekholm P16 tresteg.Grattis till er alla!

Vilket fantastiskt gäng vi har i Huddinge AIS!
1 mar
Under de två helger som förflutit kan man kort summera ihop resultaten innan sista Svenska inomhusmästerskapet står för dörren.
Att klubben gjorde ett starkt 2009 är det ingen tvekan om, men att man redan nu har skapat ännu mer tyngd på den idrottsliga fronten med en kanonstart på mästerskapsverksamheten 2010 är ett klart faktum. I Malmö visade våra 17 till 22-åringar att man är att räkna med på allvar genom HAIS 9 medaljer och ytterligare 5 topp 6 placeringar - och detta med bredd i kast, hopp och sprint. När vår trupp kom till Norrköping för IUSM var det åter tydligt att påfyllnaden ser god ut eller vad säger man om 7 medaljer och 4 ytterligare topp 6 placeringar och nu med alla grengrupper involverade. Samtidigt i Sätrahallen avgjordes seniormästerskapen och då klev våra juniorer samt den fantastiske Bengt Pettersson fram och producerade 2 medaljer samt 5 topp 6 placeringar i hopp och kast. Till dessa två helger ska vi givetvis lägga till veteranerna som i år ännu en gång var väldigt framgångsfulla på IVSM och återvände med hela 36 medaljer.Sammanfattningsvis så måste vi berömma våra hårt arbetande tränare som motiverar och hjälper våra aktiva att nå dessa resultat utan att förringa de aktivas förutsättningar och förmåga att ta fram det där lilla extra när det väl gäller.
Vi önskar nu alla ett fortsatt lycka till främst till den trupp som åker till Västerås för att sälja sig dyrt i sista kampen om medaljerna i mångkamp men även de som nu tar nya tag för grundträning och utomhussäsongen.
 
FEBRUARI

Guldsprintrarna Foto: Tony Baptiste Guldsprintrarna Foto: Tony Baptiste

28 feb
Fyra glada killar överst på prispallen efter manliga 4 x 200m. SM GULD till Tom Kling Baptiste som drog upp farten på första stäckan, lämnade över till Anton Nilsson som gjorde ett kanonlopp. Anton lämnade till Robin Nordkvist - som även han sprang klockrent och växlade till en av Sveriges snabbaste 200m löpare - brorsan Alexander. Sen var det inget att diskutera, Alex drog upp en ordentlig lucka ner till tvåan. Lite nagelbitning blev det under andra heatet men HAIS tid var ohotad. Vilken härlig avslutning på detta SM, stort GRATTIS!!!

ISM och IUSM dag 1

27 feb
Först ut i Sätra var Tom Kling Baptiste som erövrade ett sin första seniormedalj - ett silver på fina tiden 6,81. Guldet gick till Stefan Tärnhuvud, men Tom var hack i häl och det krävdes målfotostudier för att skilja dem åt. Toms svenska årsbästa är därmed ohotat. Våra kulstötare Arwid Koskinen och Bengt Petterswson hade fina framgångar då de båda passerade 16m gränsen för första gången med seniorkulan. Arwid nådde fina 16,13 och Bengt 16,07. Vi såg också Adam Chiguer som bara behövde ett hopp i längdkvalet för att ta sig till söndagens final där han får sällskap av Patrik Holmberg.
I Norrköping har vi haft ett gäng 15-16 åringar som tävlat på USM. Medaljer kneps av Fredrick Ekholm - ett brons i höjd och ett silver på 60mh i P16 - och av Henrik Malmberg som tog brons i P15 60m. Förutom medaljerna såg vi mängder av fina prestationer, exempelvis Caroline Kihlboms jättefina 58,32 i försöken på 400m för F16. Vi fortsätter att hålla tummarna en dag till! Bilder och fler resultat finns i fotoalbumet där vi laddar upp bilder kontinuerligt. 
 

Medaljregn även dag 2

Tom går i mål på fina 6,72 Foto: Kim Hedbom Tom går i mål på fina 6,72 Foto: Kim Hedbom

21 feb
Mest uppseendeväckande är nog Toms fantastiskt fina 6,72 som är den snabbaste svenska seniortiden sedan 2006. Fantastiskt var också Arwids segerresultat i kula på 17,75. 66 cm längre än hans eget årsbästa och en bra bit över två meter längre än tvåan. Självklart ett rejärlt klubbrekord.
Två silver har vi också hunnit med. Jasmine Burestam sänkte sitt årsbästa på 60mh till fina 8,77 vilket är ett nytt fint klubbrekord i F17. Robin Nordqvist gjorde två fina lopp på 60m och var bara retfulla tre hundradelar från segraren.

Stark öppning av HAIS på JSM

Frida suverän guldmedaljör i kula   Foto: Kim Hedbom Frida suverän guldmedaljör i kula Foto: Kim Hedbom

20 feb
Redan efter två timmars tävlande i Atleticum i Malmö hade Huddinge bärgat två medaljer. Frida Åkerström vann K22 Kula på fina 14,44 - 1,5 meter före tvåan. Frida längde sitt årsbästa med 70 cm och var 30 cm över sitt utomhuspers från i somras. Strax därefter tog Adam Chiguer hem ett brons i P19 längd med ett hopp på 7,09. Härligt Huddinge! Dagen fortsatte med fina resultat. Ytterligare två längdhoppsbrons blev det genom Gustav Fridh i P17 och Patrik Holmberg i M22.
Finalplatser kneps av Anton Nilsson på 60mh och Josefin Eriksson på 1500m. Anton slutade 5:a i finalen medan Jossans final går i morgon. Ett fint lopp på 60m slätt gjorde Lisa Sernbrandt på 7,98. GRATTIS allihop!

Klubbrekord och fina lopp på DF / UDM16

Fredrick Ekholm in action Fredrick Ekholm in action

16 feb
Vid helgens DF och UDM16 hemma i Storängshallen såg Fredrick Ekholm och Ludvig Hillenfjärd till att de nu är ensamma om sina åldersrekord. I P16 höjd hoppade Fredrick 195 och på 60m häck i P13 sprang Ludvig på 9,71.
Under avdelning klubbrekord svarade tjejerna Caroline Kihlblom, Sophia Persson och Amanda Lindh för varsitt nytt. Det var på 400m F16 som Caroline noterade fina 60,91, Sophias 3.07,06 var nytt åldersrekord på 1000m F15 och Amandas 26,06 var nytt fint F14-rekord på 200m. Grattis till detta!
Vid sidan av klubbrekorden vann våra duktiga P15-killar hela 6 grenar. Henrik Malmborgs fina resultat på 200m - 23,41 - och Nigusu Solomons 1000-meterslopp på 2.43,31 - efter att lett loppet hela tiden - imponerar mycket. Jättekul att de flesta av våra löpare springer så tufft, gärna drar och verkligen vågar satsa. Fortsätt med det, så kommer resultaten att bli ännu bättre.

15 klubbrekord och 36 medaljer på veteran-SM
15 feb
Vår duktiga veteraner fortsätter att skämma bort oss. Som ni förstår så skulle det bli en hel sida med att ta fram alla dessa framgångar som de fixade till vid årets IVSM i Bollnäs.
Det som stack ut lite extra var Anders Ohlson som för tredje året i rad tangerade det svenska rekordet i längd M50 med 5.96. Nu väntar vi alla på 6m, eller hur? En annan Anders, men med efternamnet Ortfelt tog fyra nya M40 rekord och tre medaljer. Stort GRATTIS till hela gänget!
 
Stor kulshow i Sätrahallen
15 feb
Det som tre av våra haisare gjorde var stort när Formkollen avgjordes på lördagen. DM-mästare för seniorer blev den ýngste av dem - Arwid Koskinen med jättefina 15,99, vilket för övrigt är den 4:e bästa längden i landet i år. Tvåan Bengt Petterson stötte också väldigt långt, denna gång 15,70. Men den som nog var hallens gladaste var Jeffrey Igle som passerade 14-metersstrecket för första gången och ökade på sitt eget världsrekord för funktionshindrade med det fina resultatet 14,05.Det allra bästa löpresultaten hittar vi på 800m där Petra Kindlund vann på 2.14,05 och Bill Krohn - som nu bara är 1/10 från det 13 år gamla svenska M50 rekordet - med tiden 2.05,18.
 
Stora HAIS-framgångar på GE-galan

12  feb
Flera toppinsatser gladde oss vid den stora galan på onsdagen i Globen. Vi fick se
- ett tangerat sverigeårsbästa av Tom på 60m
- Alexander gå in som sverigetrea efter debutloppet på 400m
- stora klubbrekord av Petra och Victor
- långt i längd av både Adam och Patrik och inte minst
- brons i ungdomsstafetten inför ett kokande Globen. Om vi tar det i tur och ordning så var Petra Kindlund först ut på 1500m och hon sprang ett så bra lopp att hon pressade sitt nya klubbrekord från i helgen med ca 2 sek till 4.42,74. Nästa HAIS-are att intaga Globens blå banor var Victor Hedin och distansen 800m. Efter även för honom ett tufft lopp så blev det också ett nytt härligt ”stort klubbekord” (oavsett ålder) med den fina inomhustiden 1.55,26. Kul detalj är att det gamla var från 1971 och sattes då i ”grannhuset Hovet” eller som det då hette Johanneshovs isstadion.

Men även som nämnts så gjorde våra löpare som föredrar kortare distanser också bra resultat.Tom Kling Baptiste vann 60m på tangerat sverigebästa 6,83 och Alexander Nordkvist gjorde årsdebut på 400m med att vinna det nationella heatet på nya åldersklubbrekordet 48,85. I längdhoppsgropen så hoppades det perslångt av segrande Adam Chiguer med tangerat P19-rekord på 7,21 och nytt härligt pers av Patrik Holmberg med det för kvällen populära resultatet - 6,83.
Sedan var det våra duktiga 13-åringar ungdomar som i mixstafetten återigen gjorde topplopp. I försöksheat 2 av den de 10 så vann laget: Oliva Björklund-Axel Karila-Emilia Stenström- Ludvig Hillenfjärd en överlägsen seger på 1.55,47. I heat 4 så dags för Matilda Lindberg-Peter Heen- Frida Persson-Gustav Söderström att spinga och komma två efter helgens suveräner Nyköping på en så bra tid som 1.58,35, vilket till slut gav en sjunde plats totalt. Då förutsättningen är att de 6 bästa tiderna går till final, kan det inte vara närmare.
En final inför ett kokande Globen med alltså Nyköping som segrare på 1.55,02, före Turebergs 1.55,19 och HAIS 1.55,44. Tack för detta och hoppas att alla supporters hjärta pallade för all dramatik. En som verkligen följde med var tränare Håkan Edman, nyopererad i sjukhussängen, uppkopplad med dataprylar och livereferat i mobilen osv. Vi hoppas att vi snart får se dig i hallen igen. KRYA PÅ DIG.

Klubbrekord av Petra och sverigebästa av Fredrick

Petra slog klubbrekordet Petra slog klubbrekordet

9 feb
Vi gratulerar Petra Kindlund till att vara säsongens första att sätta ”ett stort klubbrekord”. Distansen var 1500m och tiden 4.44,85. Fredrick Ekholm hoppade i tresteg fina 13.45 och tog sig därigenom högst upp i sverigetoppen. Detta var också tangerat klubbrekord i klass P16. Åldersrekord sattes av flera: Nigusu Solomon sprang 1500m på 4.22,34 och har nu alla P15-rekord mellan 800-3000m. Tangerat åldersrekord även av Ludvig Hillersfjärd på 60m häck P13 med 6,87.
Bill Krohn satte nu återigen nytt M50 klubbrekord med 2.05,90 och närmar sig med stormsteg det svenska M50 rekordet på 2.05,08. Anders Ortfelt satte två nya M40 rekord, 400m -58,01 och 1500m – 4.31,04. Två tävlingsrekord sattes i höjd av Amanda Karlsson F14 på 155 och av Fredrik Kihlblom P12 på 151.


Christina och Catharina vann i Bore Cup
9 feb
Vid helgens 3:e omgång av Bore Cup hittar vi Christina Hultman som etta i damklassen efter en tufft slutstrid och fin seger med 4 sek på det hala vinterunderlaget. I K40 vann Catharina Sundelöf sin klass.Bästa kille av de våra var Mika Repo, som kom in på en fin tredjeplats
 
32 nya klubbrekord
7 feb
Vi måste förstås lägga till ordet hittills. En fin siffra som vi känner oss stolta för och allra mest ni som gjort det.Grattis. Vi hoppas förstås på ännu mera, nu när säsongen går mot mästerskapstider. För vår statiskgeneral Gunnar Olausson vill ha mycket jobb att uppdatera. 
 
Toppresultat av Alex och Tom i Tampere
7 feb
Våra duktiga sprinters Tom Kling Baptiste och Alexander Nordkvist sprang på lördagen i den stora hallen (som har ett 300m varv) i Tammerfors. Bägge kom tvåa där Tom sprang på fina 6,86 på 60m. Alex sprang på fina 21,62 på 200m vilket är den snabbaste tid som en svensk sprungit i vinter. Tammerfors har dock överlång bana, så resultatet räknas ej statistiskt. Men resultatet är gjort och kommer säkert snart även på en "vanlig" 200m bana. Alex han också med att vara med och vinna en stafett på 4x300m. 
 
Stafettraffel på högsta nivå
2 feb
Lilla GE-galans ungdomstafetter i Sätrahallen blev så rafflande som bara stafetter kan bli. Med 55 deltagande lag så hade vi två lag med i finalen. Vad sägs om den lilla tidsdifferensen på 48/100 sek mellan guld och brons. Vårt FP13 gäng sprang in på en fin silverplats med 1.54,09 och i laget sprang i turordning Olivia Björklund-Jesper Arbinge-Emilia Stenström-Ludvig Hillenfjärd.
 
Snabbt även i Norrköping
2 feb
Den som kanske mest platsar under denna rubrik är dubbelsegraren Henrik Malmberg som vann både 60m och 200m i klassen P15 med topptiderna 7,40 och 23,63. Tiderna placerar Henrik på plats 4 respektive 2 i årsbästastatistiken.
 
Klubbrekord av Tom, Adam, Robin och Fredrik
2 feb
Även vår trupp som besökte Pallasspelen i Malmö fick känna av det tråkiga vädret och drabbades av tågförseningar, men trots denna uppladdning gjordes fantastiska resultat som lovar gott för framtiden. Åldersrekord M20 sattes på 60m av Tom Kling Baptiste (bilden) med 6,84, för övrigt svenskt årsbästa i några timmar. Adam Chiguer såg till att Christer Holgers klubbrekord på 60m häck från 1993 gick till historien, genom att nu springa på fina 8,23. Det tredje var av Fredrick Ekholm som tangerade P16-rekordet i höjd på 194. Fredrick visade sin mångsidighet genom att vinna 60m på snabba 7,30. En annan mångsidig kille är Robin Nordkvist som i P17 sprang 7,18 på 60m vilket var nytt klubbrekord i klassen, senare hoppade han även 191 i höjd. På 60m häck F17 sprang Jasmine Burestam väldigt snabbt och fick den fina vinnartiden 8,89.

Svenskt rekord och fyra nya klubbrekord
2 feb
Bengt Pettersson visade kanonform i Sätrahallen på söndagen genom att stöta långt, närmare exakt 15.79, vilket var en ökning med 41 cm av det egna svenska M45-rekordet. Klubbrekord sattes också på: 1500m av Sophia Persson med 5.02,48 (F15), Younes Jilahi med 4.17,02 (P16) och på 800m M40 av Anders Ortfelt med 2.08,94.
 
Alexander femma i Glasgow
2 feb
Lottningen gav Alexander Nordkvist den hopplösa innerbanan på 200m, så möjligheten att pressa det svenska årsbästat och gå ned i tid var inte lätt. Klockan stannade denna gång på 22.05, inte långt från årsbästat med en placering som fyra i detta tuffa startfält. Vann gjorde för övrigt en kille med namn Baptiste, men inte med Tom som förnamn utan Leon och placeringen framför Alexander var Shawn Crawford (2004 års OS-guldmedaljör på 200m). Kommande helg bär det österut och då till Finland och en inbjudningstävling på den udda distansen 4x300m med ett ungt svenskt lag. 

JANUARI

Alex uttagen till seniorlandslaget
26 jan
Alexander Nordkvist har återigen fått den stora äran att representera Sverige i en seniorlandskap trots att fortfarande är junior.
Detta efter bl.a. satt svenskt årsbästa på 200m redan vid säsongsupptakten den gångna helgen. Alexander sprang utan att vara pressad på 21,99 vid lördagens tävlingar i Sätra upprepade den fina tiden i Västerås på söndagen.
Den aktuella landskampen som Alex blivit uttagen till går i Glasgow på lördag - och räkna med att det blir riktigt tufft motstånd. Motståndarnationerna är: GBR, USA, GER och en Samväldeskombination med bara en deltagare per nation i varje gren. Vi hoppas att Alex skall inspireras av motståndet och sänka sitt svenska årsbästa. Vi önskar dig ett stort LYCKA TILL!
 

Younes 2.00,83 och Alex uttagen till landslaget

Younes 2.00,83 Younes 2.00,83

25 jan
Helgens absoluta toppar var Younes Jilalis jättefina 2.00,83 på 800m - ett nytt P16-rekord av denna talangfulle 16-åringing som inte tränat löpning mer än knappt ett år - och Alexander Nordkvist som säsongsdebuterade på 200m med svenskt årsbästa 21,99. Alex hade exakt samma tid både på lördagen och på söndagen vilket resulterade i en biljett till 5-nationskampen i Glasgow kommande lördag. Grattis bägge två!
Men det hände massor av annat trevligt:
Löparna gladde återigen: Josefin Eriksson nytt F18-rekord på 2.23,54, Calle Moskuvaara (-95) sprang på 2.05,43 och Bill Krohn satte återigen M50 rekord med 2.06,85. Fler nya veteranrekord sattes i: M35 200m: Johan Wibäck 26,09 - M40 800m: Anders Ordfelt 2.10,52 - M35 2000m: Ulf Eriksson 6.18,23. Just på 2000m hälsar vi John Kingstedt (-92) välkommen åter med en bra tid: 6.14,54.Två som visade jämnhet och god form var förstås Tom K-B 6,93 på 60m och Adam Chiguer med: 7,19 på 60m och 701 i längd. Nästa gång vänder vi på siffrorna

Scandic blev en kanontävling!

19 jan
Scandic Indoor blev en enormt lyckad tävling. En höjdpunkt var den stora stipendieutdelningen där Arwid och Tom hade två av huvudrollerna.

Bill och Nigusu Bill och Nigusu

När det gäller det idrottsliga är det helt omöjligt att välja det allra bästa. Många nya rekord sattes - allt från världsrekord av Jeffrey (se tidigare notis) till sverigebästa, hallrekord, tävlingsrekord, pers och nio klubbrekord (varav sju på 800/1000m).
ubbrekorden sattes av: Niguso Solomon och Younes 800 o 1000m, Victor Hedin och Bill Krohn på 800m och av Sophia Persson på 1000m. De andra klubbrekorden var på 400m F16 av Caroline Kihlblom, Mats Nagle i höjd M50 och Johan Wibäck i längd M35.
Det finns mängder av andra toppenresultat som vi tyvärr ej kan räkna upp, men Adam Chiguers serie med 714 i längd - 194 i höjd och 8,36 i häck imponerar extra. Imponerar gör också Robin Nordkvists 190 i höjd och Bengt Pettersson med 15,32 i kula.

Två klubbrekord i Örebro
15 jan
Vi gratulerar till två nya åldersrekord vid helgens tävlingar. Det var på F15 1000m som Sophia Persson sprang 1000m på 3.10,45 och på 400m M40 som Anessi Lehtevä krossade det gamla till 60,92. Grattis bägge två!
 

Klubbrekord på 1000m av Younes och Nigusu
10 jan
Vid lördagens tävlingar i Sätrahallen rök två klubbrekord på 1000m. Younes Jilali sprang 1000m utom tävlan och var först i mål på 2.43,88, före loppets vinnare Nigusu Solomon på 2.45,54. Vi gratulerar till de nya klubbrekord på 1000m i klass P16 resp P15. Men det fanns även flera fina resultat - på 60m häck visade Jasmine Burestam -93 och Alexandra Jensen-96 med 9,06 resp. 9,40 redan bra form.
Till Örebro åkte ett helt gäng som kom hem med mängder av medaljer. Gulden hämtades av Amanda karlsson i F15 kula på 11,51 - Emilia Stenström i F13 höjd på 1,48 - Stina Rosenberg i F13 längd på 4,68 (med Emilia på 4,62 som tvåa) och Cail Wahlstedt i P15 60mh på 12,94. Grattis hela gänget!
 

Inomhussäsongen satte fart

Tom Kling-Baptiste Tom Kling-Baptiste

5 jan
Och det rejält på Ärlaspelen i Eskilstuna! Grattis Tom till tre lopp under 7 där det bästa resultatet - 6,90 kom redan i semin. Detta var säsongens första lopp under 7 sekunder.
800m var dagens höjdpunkt i flera klasser och gav fyra nya klubbrekord: Joesfin Eriksson i F18 som vann K 800m på 2.25,05, Sophia Persson som vann samma sträcka i F15 på 2.25,72, Younesss Jilali i P16 på 2.04,58 och Dan Bergström i M21 med 2.04,02. På 3000m fick vi nytt M50 rekord av Bill Krohn med 9.19,82. 
Segrade fick vi också genom Daniel Tapia som sprang 1500m i P15 och Stefan Stojanovic på 600m i P12. Grattis till er och till alla övriga fina resultat i årspremiären!

Scandics stipendium till Tom och Arwid

1 jan
Årets upplaga av Scandic Hotels stipendium har beslutats tilldelas bl.a. två HAIS-are: sprintern Tom Kling Baptiste som får Scandic Södertäljes stipendium och kastaren Arwid Koskinen som får Scandic Kungens Kurvas pris.
De båda får priset för sina fina idrottsliga insatser och som fina föredömen för idrotten och ungdomen. Stipendiet är på 5000 kr var och kommer utdelas lördagen den 16 januari vid Scandic Indoor games i Storängshallen. Grattis till er båda och lycka till i framtiden!