Nyhetsarkiv 2011

Ett stort grattis till Kenneth Andersson
19 dec
Som på torsdagskvällen vid en ceremoni i Huddinge Gymnasiets Aula fick ta emot Huddinge Kommuns stora idrottspris. Det är för andra året som Huddinge Kommun arrangerar Huddinge Glöder och det är för att uppmärksamma och hedra personer som gör en betydelsefull insats inom föreningslivet. Kenneth fick sitt pris för att han bl.a. har varit med och byggt upp en av Sveriges största friidrotts-föreningar. 
 
Jeffrey Ige nominerad till Paralympics 2012
15 dec
Jeffrey Ige blev i tisdags nominerad till deltagande i kommande år Paralympics tillsammans med ytterligare 11 atleter/lag. Jeffrey som bara för en dryg månad sedan visade storform då han vann Global games i kula på 14,54 kan nu i lung och ro tillsammans med coach Hans Almström planera för kommande års stordåd.
 
Andrej, 2x VM-silver och 2x europarekord!
7 dec
Andrej Ekholm sprang hem två silver på IWAS-VM (IWAS world games)som avgjordes i
varma Sharjha, Förenade Arabemiraten. På 100m var det många omstarter som gjorde loppet till en ren medaljfight med en ”säker” start och en tid i mål på 11,67s och nytt europarekord.
På 200m var det åter problem med funktionärsinsatsen samt en kraftig motvind som
speglades i resultatet (24,67s) men det blev nytt europarekord för Andrej även i detta
lopp i klassningen T45!

November
 
Otto i Holland

28 nov
Otto Kingstedt avslutade en fantastisk säsong genom att bli 27:a i ett tufft internationellt startfält av 90 startande när Wanderloop avgjordes i Holländska Tilburg (utanför Eindhoven). I loppet deltog några av Europas främsta juniorlöpare. Bästa svensk blev f ö storebrorsan John Kingstedt (5a) som tävlade för sin nya klubb Hammarby Friidrott. Resultatlistan >> (sök på ”Jongens A, 6200”)
Triumfglass-spelen i ÖrebroHemma i Sverige var det två Huddinge-aktiva som tävlade på arena. Veteranen Martin Larsson sprang 1000m och Stina Erlandsson i F13 60m och längd.
 

VM kval av Kajsa!
27 nov
Kajsa Berg stod för en fantastisk bedrift när hon igår eftermiddag kvalade till VM på 100 km inomhus i Oslo, Norge. Kajsa hade fått dispens för att kvala under dessa något annorlunda omständighetena på denna sträcka. Hon sprang loppet under norska Bislett 24-timmars som går under Bislett arena med 545m långt varv och tiden blev fantastiska 8:02:23 (100 454m) och kvaltiden för VM var 9 timmar
 
Tömilen
25 nov
Medan värmen håller fortfarande håller ett stadigt tag om november så springs det terränglopp runt om i landet. Helgens lopp Tömilen med 5 resp. 10km sprangs av tre HAISare med gott resultat. Huddinges kvinnliga deltagare var Johanna Bjermkvist som passerade mållinjen 2a på 10km med tiden 39:58. På herrsidan var det 5 km som gällde och då placerade sig Alberto Ramos som 5a (18:29) samt Martin Larsson 39a (22:49).
 

Nordiska mästerskapen med John

15 nov
John Kingstedt sprang under helgen för andra gången den här säsongen i landslagsmundering, denna gång i Uddevalla på NM i terränglöpning. John gjorde ett bra lopp i mycket tuff konkurrens när han sprang på 19.12 (plac 16)över en jobbig 6 km-bana. Segrade gjorde
Jeppe Harboe, Danmark, på 18.36.
 

Kajsa vann Vintermaran

6 nov
Kajsa Berg blev årets segrare i Vintermaran som avgjordes på Norra Djurgården på lördagen. Hennes fina segrartid blev 2.46,55 och gav alltså placering 6 i årets Sverigestatistik. En bra tid också av Colm O Callagham som sprang in på en sjätte plats med tiden 2.38,09.

OKTOBER

Uppskattad sponsortträff med Stefan Olsson

Foto: Kenneth Andersson Foto: Kenneth Andersson

26 okt
På tisdagsmorgonen så hade HAIS inbjudit till en frukostträff med sponsorer på Scandic i Kungens Kurva.
Föreläsare var friidrottsförbundet och förbundskapten Stefan Olsson som gav oss många bra tankar, som exempelvis att alltid ge lite extra eller som han uttryckte det "Ge 103%". Kör man 60m intervaller, så lägg inte av vid 58m, utan spring gärna tom 63m.
Som avslutning fick vi med oss orden: "Gläds åt att i morgon kommer en ny BRA DAG".

Ett 60-tal på säsongsavslutning

25 okt
Som vanligt så var det stor säsongsavslutning på Enskede Värdshus med bl.a. ett flertal prisutdelning från det idrottsligt fina året som varit. Sedan bjöds det som på god mat och serveringspersonalen fick en tuff afton med att fylla på mera mat hela tiden.
Priser och utmärkelser som delades ut under kvällen var bl.a.
Landslagsdebuten
John Kingstedt
Caroline Kihlblom
Nigusu Solomon
Otto Kingstedt
Arwid Koskinen
Bästa löpare, hoppare och kastare
Kvinnor
Löpning Caroline Kihlblom 400 m 56,92 s 967 p
Kast Eleni Larsson Slägga 59,42 m 923 p
Hopp Erika Chytraeus Höjd 1,73 m 931 p
Män
Löpning Tom Kling Baptiste 200 m 21,03 s 1063 p
Kast Arwid Koskinen Kula 17,09 m 948 p
Hopp Adam Chiguer Längd

Fredrick E uppmärksammades på årets friidrottsgala

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

11 okt
På fredagens (7/10) friidrottsgala i Stockholm var det i år Fredrick Ekholms tur att som HAISare ta emot applåder, jubel och blommor på scenen. Naturligtvis var det frmförallt Fredrics silver vid UVM i mångkamp som uppmärksammades, men Fredrick har stadigt utvecklats under året både idrottsligt och som en god kamrat. Fredrick deltog även i ungdomsfinnkampen där han var en av de som hördes mest påhejande sina lagkamrater.
HAIS gratulerar och önskar lycka till i framtiden.
Det som vi tänker på speciellt är uttagningen till förbundet och ATGA elitidrottsskola, som är för landets mest lovande friidrottare födda 1994-95. EIS kommer som vanligt att fokusera på "allting" som behöver kunna hanteras vid sidan av den vanliga fysiska träningen. Det kan handla om t ex kost, media, antidoping och prestationspsykologi.
Första träffen har varit och nya träffar planeras längre fram i vinter.

Bredaste truppen i Stockholm

7 okt
Huddinge AIS elvaåringar har under hösten vunnit både Triangelkampen och Stockholm Cup.
I årets Stockholm Cup, som gick av stapeln på nyrenoverade Spånga IP den 24 september, började allt strålande med ett nytt banrekord på 60m för F11 genom Charlotte Andersson. Gruppen kämpade sedan hårt under dagen och kunde trots hårt motstånd, från främst Tureberg, vinna genom en avslutande stafettseger. Dagen innehöll flera bra resultat där bl.a. Viktoria Lagerberg i sin tävlingsdebut stötte 7,49 m i kula.

I Triangelkampen vann gruppen samtliga tre deltävlingar under året.
Ett stort grattis till hela gänget för fina resultat! Vi har sett kämpaglöd, många fina pers och framförallt en härlig sammanhållning i gruppen./Andreas Lundquist tränare i 2000A

Vilken härlig löparmånad för Stefan

5 okt
Vilken härlig löparmånad för vår unge Stefan Stojanovic 13år, som under Kim Hedboms ledning kapat sekunderar på två åldersrekord denna sensommar. Stefan som tränar ihop med Caroline Kihlblom och Nigusu Solomon tar nu nya tag inför en inomhussäsong med en härlig grundträningsperiod.
Här kommer facit;
Midnattsloppet 13 aug: 2a över de 1775meter som löptes (5.46)
Distriktsmästerskapen på Enskede 10-11 sep: Åldersrekord 1000m (2.50,54),
en mycket bra tid för en 13 åring.
Regionsfinalerna i Köping 17-18 sep: Åldersrekord 1500m (4,21,26).
Lidingöloppet 25 sep: 3a med tiden 10.16 över de 3 kilometer som löptes.
ALJ Open 9 okt: Första 5000m loppet på bana och tiden 17.04,04 som löptes solo
på ett vindpinad Stockholm Stadion.

SEPTEMBER

Flera topplaceringar på årets Lidingölopp

26 sep
Om man tittar i den digra resultatlistan>> i rån årets Lidingölopp så hittar man flera HAIS-namn långt fram i de stora klasserna. Här följer några: Petra Kindlund som, tidigare varit väldigt duktig på medeldistans, nu börjat gå framåt även på de längre distanserna blev 2.a i klass K30 med tiden 2,05,17. Deltagatna i familjen Kingstedt gjorde alla bra lopp med mamma Monica på en fin tredje plats i K50 och sönerna, som denna säsong verkligen gått framåt, nu med John som 4.a i klass P19 och Otto 5.a i klass P17. I klass P13 hittar vi även den unga talangen Stefan Stojanovic som 3.a.

Kajsa Berg 8.a på halvmaran

21 sep
I lördags sprang Kajsa Berg Stockholm halvmaraton och avverkade de 21098 m på 1:18:56 vilket gav en hedrande 8.e plats. Vann gjorde inte oväntat Isabellah Andersson, Hässelby.

SGY på skol-SM med 5 medaljer dag 1 och 6 st dag 2

Robin, Gurra, Sophia och Cissi Robin, Gurra, Sophia och Cissi

17 sep
Det blev ytterligare 4 medaljer dag 1 för Sjödalsgymnasiet på skol-SM. Förutom Gurras seger i P18+ tresteg tog Robin silver i P18+ 100m och brons i höjd, Cissi silver i F18+ spjut och Sophia silver i F16 1500m.
Medaljörerna dag 2 var Gurra med brons i P18+ längd, Andreas silver i P16 110mh, Nigusu guld P16 2000m hinder, Gabbe brons P16 spjut, Jenny guld i F18+ 1500m hinder och Eleni guld i F18+ slägga.

Sjödalsgymnasiet på skol-SM i Växjö

Gurra med första guldet Gurra med första guldet

16 sep
Skol-SM arrangeras i dagarna tre (16-18/9) i Växjö där Huddinge AIS har flertalet aktiva med.- Vi hoppas på flera medaljer och behålla positionen för 7:e året i rad som Sveriges bästa gymnasieskola i friidrott! säger skolans verksamhetsansvarige "Fotte".
Vi håller tummarna för våra duktiga friidrottselever!

Carolina och Jonathan DF-guld

15 sep
Årets distriktsmästerskap avgjordes i helgen, denna gång på Enskede IP. Allra bäst bland HAIS-arna var Carolina Eriksson som vann 4 titlar i klass F12: 80m - 200m - 60m häck - längd. Jonathan Bergdahl tog också hem ett guld där han efter en riktigt spurtduell kunde vinna 1000m med 3.09,52. 

Sammanfattning från Kraftmätningen i Falun

14 sep
Sammanfattning från Kraftmätningen och helgens final i Falun
Första tävlingsdagen bjöd på strålande sol och högsommarvärme och det gjorde också våra aktiva. Klubbrekord och personliga rekord radades upp på varandra och vi slutade dagen som 3:a i mix-klassen, 2:a i tjejklassen för lag 1 och en bra mittenplacering för vårt 2:a tjejlag. Vi i tränarstaben var supernöjda med vad alla presterade under dagen.
Dag två var inte lika muntert vädermässigt. Alla lagen kämpade på bra men vi hade inte riktigt flytet med oss. Kula trodde vi mycket på men där klippte Tumba till med riktigt strålande resultat och knaprade in massor med poäng i tjejtävlingen. I mix-klassen visade det sig att många av lagen hade riktiga fantomer i längd, häck, kula och spjut. Den avslutande stafetten skulle sedan avgöra placeringarna för hela tävlingen. Tyvärr hade vi problem i en av växlarna och tappade tid och fart. Hjälplöst sist i vårt heat lyckades vi ända forcera fram till en 2:a placering i heatet och en 6:e placering totalt. Otroligt starkt jobbat av härliga vinnarskallar.Även om vi i år missade pallen ( 5:a i mix och 4:a resp 14:e i tjejklassen samt 10:a i pojkklassen) så finns det mycket att bygga på inför nästa år, vi var utan tvekan det yngsta och kortaste laget i mix-klassen. Några resultat som vi vill ge lite extra cred åt är Matilda Lindbergs klubbrekord i längd, Louise i hennes första riktiga längd tävling, Anton och Fredriks pers på 800, Joels pers i höjd och längd trots smärtande vader, Matilda G och Nicoles pers på häck, Frida P i höjd och många andra bra resultat av våra aktiva ingen nämnd och ingen glömd.
Jan Lindh

Finnkampen

14 sep
Under föregående helg på gick finnkampen med 3 HAISare på startlinjen i herrarnas lag.
Debutanten Arwid Koskinen hade en stor utmaning med ett pers ca 1,5 m efter närmste finne
och det blev också lite tufft för honom att ta upp kampen. Med resultatet 16,69 gjorde han sin
näst längsta stöt någonsin och fick en placering som 6a.
Alexander Nordkvist stod på startlinjen för 400m men efter ca 70m var han tvungen att bryta
pga. en mindre bristning i hamstring.
Tom Kling Baptiste var den med flest starter i HAIS-gänget och började fredagen med 100m
på 10,63 och en 4e plats. Senare på kvällen var han med och bidrog till vinst på 4x100m
genom en stark 3e sträcka. På lördagen var det sedan avslutningsvis 200m som resulterade
i 21,32 och en 4e placering.

Ungdomsfinnkampen 2011

12 sep
Våra debutanter i ungdomslandslaget Caroline Kihlblom, Nigusu Solomon och Fredrick Ekholm sken som solar i Finland. Tjejerna vann sin kamp medan killarna inte mäktade med de finska lejonen likt seniorerna.
Caroline Kihlblom sprang 400m individuellt och i stafettlaget och det resulterade i en 2a plats på 57,28 (svensk dubbel seger) och seger i stafetten på tiden 3.49,20.
Nigusu Solomon sprang 1500m Hi men fick problem med sin rygg och var tvungen att dra ner på tempot vilket resulterade i en 4e plats med tiden 4.40,08.Fredrick Ekholm hoppade höjd med bravur och vann tävlingen på 2,06. Senare på kvällen var han med och sprang 4x400m som även detta blev en vinst på tiden 3.22,11.

AUGUSTI

Rapport i från Friidrotts USM i Ystad 26-28/8

31 aug
Vädret var varierande och började på fredagen med mulet och blåsigt väder med sydostlig vind som sedan övergick till solsken på fredagen. Lördagen bjöd på mindre vind och blandat väder med uppehåll och duggregn. På söndagen så hade vinden vänt och det blåste friskt och vinden kom nu från väster.
Det soliga vädret gjorde dock att vinden kändes hanterbar och till hjälp för bl.a. stavhoppande F16 tjejer som fick väldigt bra fart i sin ansats, men långlöparna fick då motvind i första kurvan istället.
Tävlingarna som anordnades på Ystads friidrotts ”Arena” genomfördes i mitt tycke av arrangören på ett mycket bra sätt.
Arenan som ligger bara ett stenkast från havet är vindkänslig men det var inga av våra aktiva som ”klagade” på något förutom att det luktade tång från havet/stranden vilket man snart vande sig med.
Våra aktiva tävlade i ett stort antal grenar med ett mycket bra utfall. Vi var dock underrepresenterade i hopp där bara Louise Gabrielsson ställde upp i stav F16.Våra aktivas insatser
KastP16 Kula, Diskus och Slägga. Alexander Persson som är ny från Tyresö startade i samtliga grenar. Han kom inte riktigt upp till sin förväntade nivå i någon av sina grenstarter och slutade som bäst på en 7:e plats i kula (11.97).
P16 Diskus. Carl Muskovaara kastade strax under sin maxkapacitet och slutade 6:a (36.92).
P16 Spjut, Kula. Gabriel Heen kastade spjut och nådde över 50m i andra kastet och låg länge 2:a, 3:a. Tyvärr så passerades ”Gabbe” i slutet av tävlingen och slutade som 4:a (50.01).
Tävlingarnas största ”plump” var när Gabriel och spjutvinnaren Quincy Andersson ”glömde” att pricka av sig till kulan vilket gjorde att de inte fick starta i finalen. Gabbe hade kapacitet att nå en medalj men det gick således inte.
F15 Slägga. Amanda Karlsson lyckades mycket bra då hon persade både vid inkastning och med två pers under själva tävlingen. Nu hamnade hennes ”guldkast” på ca 47 meter strax utanför kastsektorn och hon fick nöja sig med en 4:e plats (43.52).
F16 Slägga. Josefin Krieg nådde inte riktigt upp till sin högsta kapacitet och nådde inte final och slutade som 11:a (34.86).
F16 Diskus. Louise Gabrielsson nådde inte heller någon final och slutade som 10:a (25.28).
F16 Kula. Emma Kullin som känt/kände sig hängig (förkylning) kom inte heller hon upp på normal standard och slutade 13:e (10.63).LöpningP16 100m. Henrik Malmberg gjorde ett mycket bra försökslopp och vann sitt heat på 11,23 i godkänd vind. I finalen kom inte ”Henke” iväg på något bra sätt utan ” en snubblande” start de första stegen gjorde att han i vanlig ordning kom starkt på slutet och kämpade sig fram till en 3:e plats (11.32).
P16 200m Henrik Malmberg gjorde även här ett mycket bra försökslopp och vann på målfoto mot Piteås Jean-Christian Zirigon som sedan visade sig för svår i finalen.
Finalen var stenhård och Abdi Aziz Warzame ledde i början på upploppet med Henke som 3:a och i en oerhört rafflande strid mot Jean-Christian Zirigon så drog Henke det kortaste strået och fick se sig slagen med 4 hundradelar. Henke var inte kontaktbar första halvtimmen efter loppet och grämde sig nog mest för att möjligheten till en Ungdoms Finnkamps biljett med all säkerhet rök. Henrik Malmberg slutade som 2:a (22.57).
P16 400m Dennis Elm Jansson gjorde ett jättefint lopp i försöken och med nytt pers på 53.30 så nådde han final.
I finalen så räckte inte krafterna riktigt till då han hade sprungit försök på 300m häck tidigare samma dag. Dennis slutade som 5:a (54.36).
P16 800m Nigusu Solomon löpte mycket taktiskt i kvalet och tog 3:e direktplatsen rätt klart.
I finalen visade han ånyo taktiskt löpsinne då han märkte att de 2 första var för starka och Nigusu tvingade attackerande löpare att få vida spår i sista kurvan och kunde säkert hålla positionen och springa in på en 3:e plats (2.00.33).
P16 1500 m Yahan Faarax och Nigusu Solomon. Här visade bägge killarna vilka fajters de är. Ganska tidigt i loppet så drog Yahan och Alexander Nilsson Mölndal så hårt att de bägge fick en lucka till Nigusu och Daniel Strandberg Malmö.
Farten var hög i första klungan och strax innan 400 kvar så startade Alexander Nilsson en lång fartökning och luckan till Yahan växte på bortre lång.
Men Yahan vek inte ner sig trots att luckan var 20 meter (ännu längre enligt vissa och kortare enligt friidrott.se) så kom Yahan tillbaka på ett helt otroligt sätt så att han tog in hela försprånget sista 200 och passerade Alexander kort innan mållinjen.
Alexander Nilsson såg helt knäckt ut efter loppet då han nog trodde att han hade gjort guldrycket men Yahan var sugen på 2:a guld efter 3000m på fredagen.
Bakom kämpade Nigusu ner Daniel Strandberg så att Nigusu kunde sluta som 3:a (4.17.28) och Yahan 1:a (4.04.78).
P16 3000 m Yahan Faarax dagen innan 1500 så strök sig Alexander Nilsson innan starten så här blev det Daniel Strandberg som Yahan kämpade ner genom att dra hårt och med en fin avslutning vinna loppet. Yahan 1:a (9.08.75).
P16 300m häck Dennis Elm Jansson. Loppet gick tidigt på lördagen innan Dennis 400m:s final. Dennis fick inte till tekniken på ett par av häckarna och kom inte riktigt upp till normal standard och missade final (43.31).
P16 2000m hinder Nigusu Solomon. Här hade Nigusu taktiken klar. Ett jämnt högt tempo gjorde att en från början liten lucka sakta växte och med 9 sekunders marginal till tvåan slutade Nigusu som 1:a (6.29.41).
F16 3000m Sophia Persson. Sophia som haft en tuff försäsong och kämpat sig tillbaka gick på tufft och försökte följa andra klungan efter Sara Lahti som gick loss tidigt. Efter ca.1000m började man ana att motståndet var för svårt. Sophia öppnade första 1500 på ca. 5.25 och fick betala för öppningen men kämpade sig i mål efter en fullt godkänd insats. Sophia slutade 7:a (11.27.56).
F16 1500m hinder Sophia Persson. Här var taktiken solklar att Sophia skulle hänga med så länge det bara gick i en andra klunga då de två bästa hade betydligt bättre tider. Sophia hängde med i halva loppet men efter 800 gick snöret och Siri Ohrankämmen visade sig vara i kanonslag och Sophia krigade sedan vidare och kunde hålla de andra löparna efter sig. Samma ”sura” placering som förra året blev det då Sophia slutade 4:a (5.39.56).Hopp
F16 Stav Louise Gabrielsson. Tävlingen skedde i ”blås” kurvan och hopparna hade ordentlig medvind i ryggen och funktionärerna fick hålla ribban på plats så länge man kunde innan själva hoppen. Louise satsade på den nya 4 meters staven och med hjälp av fin hoppning i kombination att hon bemästrade vinden så blev det tidigt klart att hon skulle ta medalj. Här stod Louise över från 3.16 upp till 3.31 men hoppningen räckte inte riktigt till mot det hårda motståndet. Louise slutade 3:a (3.16).
Sammanfattning
Ett jättebra USM med totalt 8 medaljer. 3 guld, 1 silver, 4 brons.
7 medaljer av killarna och 1 medalj (och 2 fjärdeplatser för tjejerna).
Ungdomarna + hjälpredorna Amanda R och Hannah S och tränarna (Peter G, Björne K, Lasse K, Per K) skötte sig utmärkt såväl på tävlingarna som på vår ”fritid”.
Susanne såg till att alla fick/åt sin frukost på förläggningen och vi åt samtliga tre kvällar gemensam middag (en bjöd HAIS på).
Ett stort tack till alla.
Tomas Persson/Susanne Elms

HAIS vann hejarklackstävlingen på Lag-EM

29 aug
HEJARKLACKSTÄVLINGEN PÅ LAG-EM
Den vanns av Huddinge AIS! Tack till alla som var med och hejade fram Ukraina. Och framförallt ett stort tack till Inga-Lill Lidmark som la ner tid och energi på att träna in hejarramsor på detta inte helt lätta språk.

14 medaljer dag 3 och totalt 26 st på USM/JSM

28 aug
Medaljantalet var dubbelt upp +2 dag 3, dvs 14 st, för våra aktiva i Vellinge (USM17/JSM) resp. Ystad (USM15-16). Dagens valörer var 6 st guld, 5 silver och 3 brons. Utöver dessa medaljer togs 5 poängplatser.
Guld togs av:
Tom K-B på 200m M22 med tiden 21,03
Adam C i längd M22 med 7,45
Anton N på 300mh med tiden 37,30
Arwid K i kula P19 med 18,42
Fredrick E på 110mh P17 med tiden 13,91
Nigusu S på 2000m hinder med tiden 6,29,41
Silver togs av:
Alexander N på 200m M22 med tiden 21,15
Adam Chiguer Höjd M22 med 2,06
Jan W på 200m P19 med tiden 21,55
John K på 5000m med tiden 15,14,44
Henrik M på 200m P16 med tiden 22,57
Brons togs av:
Jonas H-B i slägga P17 med 63,05
Nigusu S på 800m P16 med tiden 2,00,33
Louise G F16 i stav med 3,16
Poängplatser togs av:
Gustav F (4.a) i tresteg P19
Otto K (6.a) på 3000m P17
Josefine E (6.a) på 3000m F19
Erica C (4.a) i höjd F19
Sophia P (4.a) på 1500m hinder F16
Detta innebär att våra duktiga HAISare totalt tog 26 st medaljer fördelat på 12 guld, 7 silver och 7 brons.
Vi gratulerar alla medaljörer, poängtagare och övriga aktiva för ett väl genomfört 

6 medaljer även dag 2 på USM/JSM

28 aug
Medaljantalet var detsamma dag 2 för våra aktiva i Vellinge (USM17/JSM) resp. Ystad (USM15-16), men nu med 4 st guld, 1 silver och 1 brons. Utöver dessa medaljer togs 4 poängplatser och ett antal semifinal-/finalplatser.
Guld togs av:
Alexander N på 400m M22 med tiden 47,36
Fredrick E i höjd P17 med 2,04
Frida Å i kula med 14,28
Yahan Farrax på 1500m med tiden 4,04,78
Silver togs av:
Caroline K på 400m F17 med tiden 58,09
Brons togs av:
Nigusu Solomon på 1500m med tiden 4,17,28
Poängplatser togs av:
Christian Bergén Hansson (6.a) i slägga M22
Frida Å (5.a) slägga K22 med 50,20
Gabriel Heen (4.a) i spjut P16 med 50,01
Dennis E-J (5.a) på 400m med tiden 54,36
Vidare är:
Tom K-B och Alexander N på 200m (fi) M22
Adam C och Milan J (fi) i längd M22
Jan W och Robin N på 200m (semi) P19
Anton N (fi) på 300mh P19
Henrik M (fi) på 200m P16
Nigusu Solomon (fi) på 800m P16

Yahans 2.a guld och Nigusu brons på USM

27 aug
Yahan Farrax tog sitt 2.a guld på USM då han efter en urstark spurtstrid vann 1500m P16 med tiden 4:04.78. Bronset togs av Nigusu Solomon med tiden 4:17.28.

6 medaljer varav 2 guld första dagen på USM/JSM

26 aug
6 medaljer, varav 2 guld, 1 silver och 3 brons, samt ytterligare 4 st poängplatser blev facit av dag 1 på USM15-16 i Ystad och USM17/JSM22 i Vellinge.
Tom vann guld på 100m M22 med tiden 10,48 (+1,9) och var snabbast även i försök och semi.
Yahan Farrax tog även han guld men på 3000m P16 med tiden 9,08,75 (klubbrekord P16).
Silver till Mattias Hansson Bergén i slägga P19 med 62,71.
Brons till Jan Wocalewski på 100m P19 med tiden 10,85, Eleni Larsson i slägga F19 med 53,82 samt Henrik Malmberg på 100m P16 med tiden 11,32.
Poängplatser blev det för Frida Lindström 4.a i tresteg K22, Amanda Karlsson 4.a i slägga F15, Milan Jovanovic 5.a i tresteg M22 och Carl Moskuvaara 6.a i diskus P16.
Finalplatser även för Alexander Nordkvist på 400m M22, Gustav Fridh i längd P19, Caroline Kihlbom på 400m F17 och Dennis Elms Jansson på 400m P16.

Jeffrey och Andrej mot Paralympics 2012

24 aug
Efter helgens handikapps SM i Norrtälje konstaterar vi med glädje att klubben har två heta aspiranter på platserna till Paralympics. Jeffrey Ige har sedan tidigare med sitt världsrekord på 15,19 givetvis klarat den internationella kvalgränsen och med helgens guldstöt på 15,02 så bekräftade han åter sin goda form. Andrej Ekholm som tidigare i år sprungit 100m på 11,38 men i ”fel” lopp gjorde om bedriften att springa under kvalgränsen 11,45 med sitt nästpers 11,42 och guld. Andrej sprang även hem guldet på 200m med på 23,67 (-1,8) endast 2 hundradelar från sitt svenska rekord.Nästa anhalt blir JSM för Andrej som även fick en plats i truppen till handikapps VM, Dubai under december månad..

Arwid "roterar" mot framtiden

21 aug
Arwid Koskinen bytte för en tid sedan glidtekniken i kula mot den mer ovanliga och delvis svårare rotationstekniken. Det har tagit mycket tid och kraft att hitta densamma, men på Folksam Challange i Eskilstuna fungerade äntligen tekniken. En glad och lättad Arwid såg kulan landa på 17,09 i 5.e omgången och avstod sista stöten efter serien 1659 1646 x 1690 1709 -.
Stöten innebar också att Tyko Johanssons drygt 19 år gamla klubbrekord (16,70) raderades ut.
Vi gratulerar Arwid till det efterlängtade resultatet!

Huddinge segrade i Lag-USM17

20 aug
Huddinge AIS segrade till slut i Lag-USM17 efter de avslutande stafetterna med 134p före 2.an Hässelby 128p och 3.an Växjö 124p. Detta var HAIS tredje Lag-USM-guld (1990, 2009 och 2011) och det andra på hemmaplan.
– Jätteskönt! Alla i laget har lyckats utifrån sin nivå. Det var ingen som underpresterade! Även om vi hade två viktiga poängplockare i Henrik Malmberg och Fredrick Ekholm så var detta verkligen en lagseger, säger Tomas Persson som var lagledare tillsammans med Monica Rydén i var sitt lag.

Segrande HAIS:are   Foto: Kim Hedbom Segrande HAIS:are Foto: Kim Hedbom

Lag-USM genomfördes i höstlika förhållanden med periodvis strilande regn men ändå ca 18 gr. Precis som förra året i Gävle blev det den avslutande pojkstafetten som fick avgöra utgången, där Huddinge AIS, till skillnad från i fjol, hade marginalerna på sin sida och därmed segrade. Inför stafetterna ledde Huddinge med fyra poäng före Hässelby och drygade ut avståndet med ytterligare en poäng i respektive tjej- och kill-stafett.

Rapport från Friidrotts SM i Gävle den 11-14/8

15 aug
Årets SM i Gävle blev lyckat både arrangörsmässigt och idrottsligt och genomfördes i mestadels soligt och torrt men blåsigt väder. Genomgående var det betydande motvind i sprintgrenarna men gynnsamma vindar i hopp. Under söndagen var motvindarna på upploppet så kraftiga att arrangörerna valde att flytta målgången till motstående långsida.
Tävlingarnas bästa prestation svarade Moa Hjelmer, Spårvägen för med ett överraskande svenskt rekord på 400m. Det nya rekordet lyder 51,58 sekunder hela 11 hundradelar bättre än Ann-Louise Skoglunds 25-åriga rekord från 1986. HAIS deltagare i grenen, Caroline Kihlblom slutade på en meriterande 6:e plats på nytt personligt rekord 56,92 och första gången under 57 sekunder. En fin prestation av Caroline blott 17 år, med siktet inställt på USM och stora förhoppningar på en start i ungdomsfinnkampen.
HAIS hade totalt 14 stycken deltagare som genomförde 19 starter. Förutom Toms två bronsmedaljer lyckades vi med totalt 9 stycken poängplatser, placering 6 eller bättre.
HAIS deltagande summerat;
Kula Kvinnor & Män
SM startade med favoritsegrar i kula för både Kvinnor och Män, Helena Engman vann på 15,62 meter och Niklas Arrhenius på 18,85 meter. För HAIS kvinnliga deltagare blev placeringarna 5:e plats för Frida Åkerström 14,22 (13 cm från brons) och 6:e plats för Carolina Hjelt på 13,43. För männen lyckades Arwid Koskinen bäst med en 7:e plats med 15, 57 meter och Jeffrey Ige blev 8:a med 14,44 meter
100 m Män
HAIS deltog med Andrej Ekholm, Tom Kling Baptiste, Oskar Åberg och Alexander Nordkvist. Tom och Oskar tog sig till final, där de hamnade på en 3:e resp. 8:e plats, segrade gjorde Nil de Oliviera från Spårvägen. Alexander Nordkvist som slogs ut i semifinalen missade finalen med futtiga 2 tusendelar. Andrej Ekholm vår fjärde deltagare i grenen blev utslagen i försöksheaten.
1500 m Män
Segrade gjorde blott 18 år gamle Johan Rogestedt. Vår deltagare Victor Hedin fick se sig utslagen i försöken. Hans heat blev ett rent ett taktiklopp med segertid över 4 min. Tyvärr lämnade Victor idrottsplatsen med en ömmande och svullen hälsena. Nu blir det vila och rehab under två veckor fram till JSM.
400 m häck Män
Tävlingen genomfördes i en försöksomgång och final. Vår deltagare Anton Nilsson blev knappt utslagen i försöken. Ett bra lopp av Anton där han var mycket nära en finalplats, han tampades med veteranen Mattias Sunneborn ända in över mållinjen om heatets sista finalplats.
Längd Män
Vi deltog med Adam Chiguer, förhandsanmälde Patrik Holmberg lämnade återbud pga. sjukdom
Männens längd blev en fin tävling med en överraskande segrare. Andreas Otterling lyckades med ett jättehopp på 7,97 i lite för stark medvind besegra Michel Tornéus med 18 cm. Adam slutade på en fin 4:e plats med 7,43
400 m Kvinnor
Svenskt rekord av Moa Hjelmer 51,58. Förra rekordet 51,69 som innehades av Ann-Louise Skoglund sattes redan 1986. HAIS deltagare, Caroline Kihlblom kom in på en fin 6:e plats. En mycket fin prestation av en 17 åring som innebar ett nytt personligt rekord 56,92, första gången under 57 sekunder för Caroline.
Höjd Kvinnor
För Erik Chytraeus innebar starten debut på SM i seniorsammanhang. Erika hamnade på en fin sjundeplats med resultatet 171, endast 2 cm från hennes purfärska personrekord. Det blev en hård match om segern mellan Emma Green och Ebba Ljungmark som Emma till slut vann på 193 samma resultat som Ebba.
Slägga Kvinnor
Kvinnornas släggtävling startade hur spännande som helst ur ett HAIS-perspektiv redan i kvalet. Efter en centimeterstrid lyckades Eleni Larsson tränga sig in på en 12 och sista finalplats med en futtig centimeters marginal till 13:e platsen. I finalen lyckades Eleni med en 11:e plats efter ett kast på 54,99 m. Segrade i släggtävlingen gjorde en av förhandsfavoriterna, Tracy Andersson med ett kast på 68,61
Höjd Män
Adam Chiguer följde upp sin fina 4:e plats i längdhopp med en 6:e plats i herrarnas höjdfinal. Adams slutresultat blev 204. Segrade gjorde Emil Svensson från Örgryte på 216.
200 m Män
HAIS deltog med samma sprinters som på 100 m Andrej, Oskar, Tom och Alexander. De tre sistnämnda avancerade hela vägen till final där alla tre hamnade på poängplats. 200 m blev alltså HAIS bästa gren denna gång. Tom lyckades knipa sin andra bronsmedalj för helgen genom att sluta trea på fina 21.02, tyvärr lite för mycket medvind (+2,2 m/s) för att räknas som nytt personrekord, Alexander strax efter Tom på en fjärde plats med 21,24 och Oskar på en 6:e plats med tiden 21,64.

Många VSM-medaljer i Skellefteå

8 aug
Som brukligt är tog våra veteraner en mängd medaljer vid VSM som i helgen avverkades i Skellefteå. Denna gång blev det 13 st guld, 17 st silver och 13 st brons fördelat på 13 st aktiva. Och vem sa att 13 var ett olyckstal!!!

SM guld av Fredrick!

7 aug
Fredrick Ekholm tog till sist P17-guldet i årets upplaga mångkamps SM.
Det var den duktige Simon Pettersson Örbyhus IF med sina långa kast som
utmanade Fredrick på allvar under dagarna två i Falun. Slutpoängen 7294 med serien
(14,30-34,06-4,15-49,23-36,25-11,36-6,74-14,13-2,02-2.58,36) innefattade även tre personliga rekord i 110mH, spjut och kula. Detta innebär även nytt åldersrekord i klubben men främst ett nytt ordentligt pustat distriktsrekord för 17åringar (förut Joel Thorén 6749p)
Huddinges andre deltagare Anton Johansson krigade tappert i P19 klassen och kom 4a med poängen 4107p (12,49-5,54-6,59-1,69-57,60-18,18-17,61-2,65-26,38-5.13,78).

Augusti - Mästerskapsmånad och mycket annat

5 aug
Augusti är här och med den händer det mycket inom HAIS och Svensk friidrott.
Flertalet av våra lite yngre träningsgrupper (både befintliga och nya) startar upp sin verksamhet igen efter ett härligt sommarlov.
Augusti är en mästerskapsmånad med flertalet SM runt om i Sverige. Mångkamps-SM/JSM/USM genomförs på Lugnet i Falun redan nu till helgen 6-7/8, där HAIS representeras av Fredrick Ekholm i P17 och Anton Johansson i P19. Veteran-SM i Skellefteå 5-7/8 med flera av våra duktiga veteraner med. Stora SM arrangeras nästa helg 12-14/8 av Gefle IF på den anrika Gunder Hägg stadion. Helgen därefter 20-21/8 åker Jeffrey Ige och Andrej Ekholm till Norrtälje för Handikapp-SM och samma helg 20/8 arrangerar HAIS Lag-USM på Källbrinks IP. Slutligen går stora JSM/USM17 26-28/8 i Vellinge resp. Ystad. Vid de tre senare mästerskapen deltar betydligt fler HAISare och vi återkommer kring detta.
HAIS arrangerar även de klassiska Löplabbetspelen 17/8 på Källbrinks IP samt den 3.e upplagan av Hälsoloppet (egen hemsida>>>) tillsammans med Ronald McDonald hus i Huddinge.
Till dessa egna arrangemang inkl. Lag-USM behöver vi även få in flera anmälningar av funktionärer. Anmäl er på hemsidan alt. meddela kansliet eller Pelle Öhrland direkt.
Till ovan ska också läggas ett antal andra tävlingar där HAISare kommer att delta. Redan denna helg går Gurkspelen i Västerås 5-7/8.
Vi önskar alla lycka till!

JULI

Veteran VM-silver till Sture

14 jul
Ett stort grattis till Sture Holmberg och hans silvermedalj i M60 längdhopp.
Läs Ivar Söderlinds rapport från det pågående veteran-VM i Sacramento, USA.
"Efter att ha hoppat längst i försöken blev det efter en stenhård final en silvermedalj för Sture Holmberg, Huddinge AIS i M60 längd. Med 5.28/0.0 var han endast centimetern efter Jimmy Crittenden, USA och två centimeter före Sylvester Lorenz, Polen. Sture visade en imponerande jämnhet och hade även två hopp på 5.27. I ett av dessa hopp träffade han inte ens plankan och missade ca 20 centimeter i hopplängd."

Efter UVM så dags för JEM22 och JEM19

11 jul
De internationella mästerskapen avlöser nu varandra under tre veckor i följd och denna vecka är det dags för JEM för upp till 22 år. Ostrava är denna gång tävlingsplats och HAIS har glädjande fyra deltagare att följa. Tom Kling Baptiste är först ut redan första tävlingsdagen (torsdag) med 100m. Frida Åkerström stöter senare kula och Alexander Nordkvist springer 200m. Oskar Åberg är uttagen i stafetten, tillsammans med bl.a. Tom och Alexander.
Veckan efter 21-24/7 är det sedan dags för JEM19 i Tallinn med bl.a. Eleni Larsson i slägga och Arwid Koskinen i kula.
Vi håller tummarna här hemma och önskar er alla LYCKA TILL!

Toppresultat på VU-spelen på Nya Ullevi

Adam Chiguer Adam Chiguer

11 jul
Årets Världsungdomsspel i Göteborg bjöd på flera mycket bra resultat. Superlördag av Adam med dubbla klubbrekord, för resultatlistorna skvallrar om en otrolig lördag på Ullevi för Adam Chiguer. Resultaten 759 i längd och 213 i höjd betyder bägge två nya fina klubbrekord. På 400m F17 så sprang Caroline Kihlblom in på nytt sverigebästa med 57,32. Nytt Sverigebästa också av Anton Nilsson på 300m häck P19 med 38,55 samt nytt pers på 400m häck med 54,16. Vår snabbaste på 100m var denna gång Oskar Åberg med 10,74. Arwid Koskinen vann kula P19 på 17.33. Klubbrekord även av Matilda Lindberg i F14 längd med 5,27.
Vi gratulerar dessa och övriga startande HAISare.

Två(fem) nordiska veteranmästare

10 jul
Vid de nyligen avslutade nordiska veteranmästarskapen i finska Lappeenranta så var det några HAIS-are med och som vanligt allra flest deltagare från hemmanationen. Våra guld togs av hopparen Mats Nagle, som hoppade hem tre st i klass M50, höjd, längd och tresteg där det sistnämnda också var klubbrekord med 11.49. Anneli Schöldström tog guld i viktkastning och kastmångkamp.

Fredrick Ekholm UVM-silver

Foto: Deca Text & Bild Foto: Deca Text & Bild

7 jul
Allas vår Fredrick Ekholm överträffade sina mål och förväntningar vid UVM i Lille, Frankrike med sin silvermedalj i mångkamp och naturligtvis nytt PB. Han var nöjd med sin första dag och speciellt sin 7-metersgräns i längdhopp, men drömde ännu inte om några medaljer. Andra dagen upplevde Fredrick lite omvälvande i de tre första grenarna trots utmärkta slutresultat. Efter att ha sovit en stund inför avslutande 1000 m och bibehållit sin andraplats med god marginal till de bakomvarande fanns bara ett enda mål - medalj. Då Fredrick efter målgång fick höra att silvret var klart, trodde han att han drömde och var i paradiset.

Ta chansen att få tävla på Stadion

6 jul
Hammarby, Spårvägen och Huddinge AIS arrangerar under juni/juli var sin Friidrottskväll på Stadion och torsdagen den 14 juli så är HAIS huvudarrangör för den sista deltävlingen.
På tisdagskvällen avgjordes deltävling nr 2 av denna serie och Stadion bjöd på ett härligt väder. Största HAIS-topparna var Victor Hedin som fortsätter att göra bra tider och denna gång på 1500m med det nya klubbrekordet 3.54,30 samt Jeffrey Ige med sina 15,19 i kula vilket är nytt världsrekord för hans tävlingsgrupp. Det var inte bara dessa två herrar som presterade bra, utan nämnas kan även Caroline Kihlblom med 57,80 och nytt PB på 400 m i comebacken efter sin skada och John Klingstedt med nytt PB på 1500 m med 4.05,40 samt Patrik Holmberg (längd) och Tom Kling Baptiste (100m) som bägge vann sina grenar.

Eleni, Jan och Anton till Mannheim

1 jul
Landslagsledaren Håkan Widlund med sikte på JEM för 19 åringar i Tallin den 21-24 juli har tagit med sig tre av våra juniorer för att ge dem ytterligare sparring i Europa med den tyska juniorgalan i Mannheim.
Eleni Larsson är som kanske bekant redan uttagen i slägga men både Jan Wocalewski och Anton Nilsson har fortfarande lite kvar att bevisa för att få en biljett. Jan har sprungit 100m på 10,71s och den svenska kvalgränsen är 10,71s. Anton har på 400mH sprungit på 54,19s men han måste pressa sig ytterligare till 53,00s för att ha chansen att åka med till JEM.

Sommarspelen, brödernas afton…

1 jul
Onsdagskvällen på stadion gav ett par personliga rekord till bröderna Klingstedt. John sprang 800m på 2.03,63 medan Otto satsande på 5000m (16.11,62) och det gav honom ett personbästa dryga sekunden före sin pappa i klubbens all-time lista. På sprint var det bröderna Nordkvist som sprang in på nya årsbästa på 200m (Alexander 21,48s och Robin 22,60s).

Sollentuna GP = svenskt rekord!

1 jul
I perfekta väderförhållanden i Sollentuna genomfördes årets GP med många högklassiga resultat. Huddinge hade en trupp på 12 deltagare och 13 starter. Det stora utropstecknet
för dagen var Andrej Ekholm som satte nytt svenskt rekord på 100m samt undeskred kvalgräsen för paralympics 2012 i London med sina 11,38. Andra lyckosamma denna
kväll var Anton Nilsson som satte nytt personligt rekord på 400mH med 54,15s och
Adam Chiguer som gled över 2,07 vilket förutom nytt personligt rekord även var nytt åldersrekord i M20. Vi fick även ett par årsbästa genom Victor Hedin på 800m med 1.53.21 samt sprint trion Tom, Oskar och Alexander med följande tider 10,64/10,65/10,76. 

JULI

Lag SM, en sjätteplats

23 jun
6 herrlag gjorde upp om lag SM titeln på Sollentunavallen den 22 juni med inspirerande väder och en god stämning. Huddinge slutade som sista lag och tillsammans med Ullevi som slutade femma får vi åter kvala nästa år i början på maj. Resultatmässigt var det flera starka prestationer med årsbästa och flera personbästa men detta räckte inte denna kväll då motståndet var lite för bra. Segrare var Spårvägen som följdes av Hässelby och Hammarby som kvalade i våras tog den sista pallplatsen före Karlstagänget i IF Göta, grattis till er alla.
Huddinges topprestationer var dubbleringen av Victor Hedin 800m/1500m med 1.53,98 och 3.58,71 (PB) samt den starka säsongsöppningen av Tom Kling baptists på 100m med 10,51.
Nämnas ska även Henrik Malmberg som debuterade i seniorsammanhangen med ett inhopp som ersättare för Oskar Åberg på 400m. Detta gjorde han med bravur och sprang in på nytt personligt rekord 50,19.

Fredrick Ekholm till ungdoms VM!
21 jun
Fredrick Ekholm är uttagen att tävla i ungdoms VM för 17-åringar i 8-kamp i
franska Villeneuve d'Ascq 6-10 juli. 

En av de tidernas största Huddingespel

21 jun
Detta var troligen det näsa största Huddingespelen under
alla 41 år som den funnits. Här kommer ett urval av det
som presterades av våra HAISare under de tre dagarna på Källbrinks IP.
Fredagen verkliga händelse var den 18-årige Jan Wocalewskis (bilden till höger) tid 10,71 på 100m i godkänd vind. En tid som Janne nu toppar Sverigestatistiken på och endast en hundradel från JEM kval för 19 åringar. I längd så hoppade Patrik Holmberg långt och fick på 7,24 och Adam Chiguer hoppade även han långt 7,15. På de längre sträckorna så vann Aleksei Savelj 1 eng mile på 4.28,66, den snabbaste tid som en HAISare gjort. Bröderna Kingstedt sprang fort, John 4.05,17 på 1500m och 8.56,64 på dubbla distansen och på samma sträcka hade Otto 9.27,20. Andra bröder som imponerade var Hansson-Bergéns som i slägga kastade genom Mattias i P19 62,17 och i P17 Jonas 65,29. Fredrick Ekholms sprang imponerande bra på 400m på 51,40 (bra för mångkampen). Fort sprang även F14-tjejen Matilda Lindbergs med sina 12,87 på 100. I stav tangerade Louise Gabrielsson F16-rekordet med 310.
Vi vill också passa på att tacka alla funktionärer som gjorde detta till en verkligen bra tävling.
/Kenneth Andersson

Guld och silver även 2.a dagen på stafett-SM

3 jun
Idag var det M22´s tur att ta dagens guld på 4*100m med 3/4 av gårdagens seniorsegrare på samma distans, nämligen Tom Kling-Babtiste, Oskar Åberg och Alexander Nordkvist men med Adam Chiguer som 4.e man. Segertiden var fina 40,93 före 2.an Helsingborg 41,61 och 3.an Bollnäs 41,93.
Dagens 2.a medalj, silver, togs av F15 (Alexandra Jensen -96, Amanda Lindh -96, Sofia Wickström -96 och Matilda Lindberg -97) på samma distans med tiden 48,99 efter segrande
MAI 48,63. 3.a var Västerås 50,93. Huddinges 2.a lag tog sig aldrig till final med tiden 51,87.
Våra guldgossar i P17 med ett guld från gårdagens svenska stafett, tog sig också till final på 4*100m, men fick nöja sig med en hedrande 5.e plats (44,77) bakom segrande Upsala 43,24, Hammarby, Hässelby och Växjö. 6.a var Helsingborg.
Våra P19 killar tog sig heller inte till final på 4*100m, där man blev diskvalificerad i försöken. Vann här gjorde Hammarby före Ullevi och Västerås. För HAIS sprang idag Oskar Ray Frayssinet -94, Dennis Elms Jansson, Gabriel Heen och Henrik Malmberg.

2 guld och 1 silver första dagen på stafett-SM

2 jun
Första dagen bjöds vi på enorma idrottsliga insatser i de småländska skogarna. Det manliga seniorlaget vann klubbens första senior SM guld på 4x100m på tiden 40,83. I försöken sprang Adam Chiguer första sträckan med bravur och tog laget vidare till final 41,31. I finalen tog klubbens senaste sub 11 – kille Jan Wocalewski över första sträckan och tillsammans med Tom Kling Baptiste, Alexander Nordkvist och Oskar Åberg stod de tillsammans som vinnare.
I P19 var det ett förväntansfullt men osäkert lag som ställde upp i finalen på 4x400m, men med en fantastik klokhet och löpstyrka var det en villt kämpande Robin Nordkvist som tog pinnen i mål som silvermedaljör tillsammans med Alexander Björnberg, Viktor Björnberg och Anton Nilsson. Detta var en fantastiskt väldisponerad laginsats där att lyckades med att göra det optimala för laget.
P17 killarna sprang försöket med Oskar Ray Frayssinet, Dennis Elms Jansson, Nigusu Solomon och Henrik Malmberg och tog sig enligt plan vidare. Till finalen gjordes en ommöblering med resultat av sträckorna Gabriel Heen, Daniel Erkas, Dennis Elms Jansson och Henrik Malmberg. Laget gjorde en fantastisk insats som resulterade i guld men det var Daniel på sträcka två som gjorde hjälteinsatsen genom att springa de sista 120 metrarna med en trasig ljumske för att lämna över pinnen i knapp styrfart. Nu hoppas vi att läkningen ska gå bra och att Daniel åter
är på benen under sensommaren.

MAJ

Många HAISare igång i helgen & nytt VR av Jeffrey

31 maj
Många av våra HAISare tävlade på flera olika håll under helgen där de flesta dock var på Enskede IP på lördagen där Triangelkampens andra deltävling av tre genomfördes. Vann gjorde bla Team 2000 som därmed tog sin andra delseger.
På Sätra IP genomfördes Sätraspelen med bla 17 st grensegrare där Jeffrey Ige på nytt slog sitt eget VR i kula då han med 15,16 m för första gången var över 15 m.
HAIS senaste tillskott, Philip Eliasson (-92) slog personligt rekord i stav då han i Örebro var 2.a på 4,72. Detta trots svåra vindförhållanden. 
På Borespelen i Torsby kastade återigen Eleni Larsson långt i slägga. Denna gång 58,98 m. 
I Nyköping var det "Mästarmöte i kast" där HAIS duktiga kastare återigen utmärkte sig genom segrar av Carolina Hjelt i kula, Eleni Larsson, Amanda Karlsson och Mathias Hansson-Bergén alla i slägga.
Några av våra duktiga långdistanslöpare deltog som brukligt är i Stockholm marathon med flera fina insatser. Bland herrarna så gjorde Colm O'Callaghan en fantastisk insats och slutade totalt på 13:e SM-plats med tiden 2,36,24. Johan Sand noterade 2.47.10 och Karl-Johan Karlberg 2.50.54. Petra Kindlund lyckades med bedriften att springa under 3 h på hennes första marathon med tiden 2,57,28. Med en rejäl spurt gav det en 18:e plats totalt och 11:a på SM.

Fredrick E högt på SAYO och damerna klarade kvalet

23 maj
Årets SAYO bjöd, förutom på vackert väder om än blåsigt, på flera bra resultat. bla 2 st svenska veteranrekord i längdhopp genom Sture Holmberg M60 och Anders Ohlsson M55. Den mest framträdande var dock Fredrick Ekholm och hans 2,08 i P17 höjd, vilket dessutom är samma som UVM kvalgränsen.
Vidare hade våra damer Lag-SM kval på söndagen, även det på Sollentunavallen, där man trots flera avbräck kämpade väl så bra och undvek nedflyttning till regionscupen. Till final gick Hammarby.

Långa släggkast inkl VR i kula av Jeffrey i Bålsta

20 maj
Stod bl.a. Mattias Hansson-Bergén för med 62,42 och nytt klubbrekord i P19 slägga. ”Lillebror" Jonas vann P17 slägga med 58,92 och Eleni Larsson hade denna gång 57,91 i sitt längsta släggkast. Pricken över i:et stod Jeffrey Ige för då han förbättrade sitt eget världsrekord i kula till 14,70.

Fina prestationer vid Stafett DM

20 maj
Vid Stafett DM på Sätra IP i veckan blev utdelningen på 12 st startande lag i de olika klasserna:
4 st guld (P17 4x100m, F15 4x100m, P13 3x600m och F11 5x60m)
3 st silver (F17 4x100m, P15 3x800m och F13 4x80m)
1 st brons (P15 4x100m) samt 1 st 5.e plats (P13 4x80m)
Noteras kan speciellt det nya klubbrekordet i P13 3x600m där segertiden 5,04,39 var drygt 10,5 sek snabbare än det tidigare från 2008.
Vi gratulerar alla deltagande HAISare!

Det gör väldigt ont

17 maj
Det är med bestörtning vi tagit del av det som hänt i Örgryte och nu senast i Spårvägen. Det gör väldigt ont, speciellt för oss som är engagerade i friidrotten. Det är avskyvärt att vuxna människor kan utnyttja barn och göra dem illa.
Idrotten är ingen frizon från övriga samhället och vi skall på alla sätt motverka attityder och handlingar av detta slag. Samtidigt har vi alla som idrottsledare ett extra ansvar att vara vaksamma och uppmärksamma och alltid sätta barnens bästa i första hand, något vi gör i nära samarbete med barnens föräldrar.
I vår förening måste vi fortsätta att värna om och bevaka den öppenhet, tillit och glädje som vi vill ska vara kärnan i vår verksamhet, det vi vill ge våra barn och ungdomar. Tilliten måste vara så stark att ingen som helst skugga faller över alla seriösa och fantastiska ledare som lägger ett stort engagemang, ansvarstagande och en stor del av sin fritid för att berika våra barns fritid och uppväxtmiljö.
Uppmärksamhet och engagemang hos ledare och föräldrar är fundamentet för att skapa den positiva miljö vi ska ha för våra barn och ungdomar.
Vi i styrelsen finns alltid tillgängliga för er aktiva, ledare och föräldrar. Välkomna att kontakta oss om det inom klubben eller i er grupp finns frågor kring detta som skall och bör diskuteras vidare.
Hans Ahlin
Ordförande Huddinge AIS

Kvantumloppet 2011

15 maj
I lätt dugregn genomfördes det 29:e Kvantumloppet. Tyvärr så tyckte nog många att det var lite ruggigt och stannade hemma. Det blev 3 hemmasegrar genom Otto Kingstedt på 10 km med tiden 35,09, Bästa dam blev här fd (?) landslagslöparen Anna Rahm Rånäs med tiden 36,51. På den korta sträckan 3,4 km blev det dubbelseger för HAIS genom Dan Bergström med tiden 11,39 och bästa dam Louise Hellberg. Sedan skedde utlottning av det digra prisbordet från ICA Kvantum Kungens Kurva.

Huddingeolympiaden 2011

15 maj
På lördagen genomfördes den 24:e Huddingeolympiaden med sedvanlig inmarsch och tändande av den olympiska elden, fllagghissning och nationlsång. Det blev en riktigt solskensolympiad där över 400 deltagare kämpade i längd och kula (Åk 4 och 5) samt höjd och boll (åk 6) och 60 m. Förutom dessa grenar så genomfördes kurirstafetter för alla årskurser.
Tävlingen avslsutades med finalerna på 60 m. Under dagen genomfördes även en mängd prisutdelnignar där alla 8 pristagarna tågade in. De 3 främsta fick medaljer och alla fick nyttopriser skänkta av våra sponsorer. Segararna i klasstävlingen där man främst tar hänsyn till hur många från klassen som var där och med hänsyn till klassernas storlek. Segrarna fick pokaler skänkta av tidningen Mitt i Huddinge samt prispengar.

Fina prestationer hos våra löpargrupper

BRA SÄSONGSDEBUTER AV CARRO, STEFAN OCH FREDRIK
Caroline Kihlblom öppnade bansäsongen med att känna av banorna i Danderyd och seniorernas 800-meterslopp. Första loppet på distansen efter SM förra året mitt i en av de sista tunga träningsveckorna gav mycket goda besked då hon höll fint upp till 500 meter efter en öppning på 66 sekunder men där fick släppa hårt dragande Sara Rönnby som kämpade sig i mål på 2:17. Carro målade på 2:22,64 vilket innebar det snabbaste loppet på tre år för hennes del och lovar tider ner mot 2.16 när träningen nu släpps upp för att fokusera på 400 meter. Ett par lopp till på distansen blir det under försommaren även om tyngdpunkten ligger på 400 och även ner mot 200. Sophia Persson hade ingen bra dag på jobbet och landade på 2:31.11.
Stefan Stojanovic ställde upp på 600 meter som snabbhetsträning dagen efter det fina terrängloppet på lördagen och fick här möta kompisen Fredrik Kihlblom som hade gjort tre grenar under dagen vilket gjorde det osäkert hur de skulle orka köra i loppet.
Det blev som så många gånger förr Fredrik som stod för farthållningen och efter 200-ingar på 32 och 33 sekunder drog han hårt i sista kurvan men på upploppet rann Stefan förbi och gick in på nya perset 1:39,06 med Fredrik sekunden efter.
I den ett år yngre klassen hittar vi ett toppresultat av Jonathan Bergdahl med 1:41.11 på de 600 meterna vilket gav en andraplats.
 
COLM NÄRA KLUBBREKORDET PÅ KUNGSHOLMEN
Colm o´Callaghan stod åter på startlinjen efter sitt brutna magproblemslopp i Rotterdam när han intog Kungsholmens gator och backar. Halvmarathon stod på dagsprogrammet och det blev ett mycket fint lopp i försommarvärmen där han kom in som fin sexa på 1:13.03 på den inte alltför lätta banan. Det blev även ett DM-guld i M35-klassen som togs hem med över 2 minuter tillgodo. Lite längre ner i resultatlistan finner vi Johan Sand på 16:e plats och DM-brons på 1:16.19. Bland alla våra DM-löpare lyckades annars Lars Degerheim bäst med ett DM-guld i M60-klassen.
Det var väldigt tunnsått med tjejer denna gång men den enda vi hittar i resultatlistan, Petra Kindlund gjorde det desto bättre med en tredjeplats på 1:24.22.
 
STEFAN OCH ALBERTO DAGENS SEGRARE
Efter att inte ha blivit uttagen i stafettlaget på Turebergsstafetten blev det i stället Spring Cross och de dryga 2,5 km terränglöpning i tuffa backar kring Frescati för Stefan Stojanovic. Alla ungdomsklasserna upp till 17 år hade gemensam start vilket ledde till bra fart från början. När det var dags för målgång var det emellertid 13-årige Stefan som kom först med en betryggande ledning och han bröt mållinjen 7 sekunder före tvåan i loppet men hela 30 sekunder före tvåan i P13-klassen. Detta var Stefans fjärde raka seger på terrängsäsongen vars segersvit inleddes på SM-banan i Uppsala.
För övrigt sprang Liza Clark bra på tjejernas 6 km och kom in som tvåa och var placeringen före Monica Kingstedt. Frågan är om det inte var första gången Liza klämde sig in före altmeister Monica...?
Dagens andra segrare kom vid Lidingö Ultra och herrarnas 26 km där Alberto Ramos fick till det ordentligt på den mycket kuperade banan och tog hem en klar seger drygt 2,5 minuter före tvåan i loppet.
 
STEFAN TOG HEM ÄNNU EN TERRÄNGSEGER
Stefan Stojanovic visar att vinterns volymträning börjar ge resultat på terrängsäsongen. Eftersom en baksida har spökat har det varit åtskilliga grundträningspass och bara en stympad inomhussäsong vilket har gett han möjligheten att få en rejäl grundträning.
Påsksmällens 2000 meter terräng var ganska tuff och genomfördes på årets hetaste dag då man mätte upp 22 grader i sommarsolen. Efter att ha legat avvaktande i tätgruppen det första varvet trycktes farten upp och det blev en lucka ner till de övriga som kunde bevakas hela vägen in i mål där tiden 6:48 skrevs in i resultatlistan vilket är mycket bra på den relativt tuffa banan. Enhörnas Marcus Häggh tvåa fem sekunder efter och vår egen Fredrik Kihlblom trea ytterligare sekunden efter. Alberto Ramos gjorde ett godkänt lopp på seniorernas 10 km även om han tappade på andra varvet på den backiga banan. John Kingstedt bröt P19-loppet.
 
NIGUSU I STARK COMEBACK PÅ TERRÄNG-SM
Nigusu Solomon gjorde en mycket stark återkomst efter bara två veckors träning efter den olycka han råkade ut för i samband med USM strax före finalen. Första kilometern hängde han med i tätgruppen där Napoleon Solomon drog upp farten. I den första av två grymma backar var det avslappnad löpning och det var fortfarande mycket bra tätkontakt med de äldre 17-åringarna. Fram mot den andra omgången av mördarbacke såg det mycket hoppfullt ut för en medalj men efter mycket krigande mot slutet blev den denna gång en fjärdeplats. I samma lopp kom Otto Kingstedt 11:a i P17-klassen efter att Nappe dominerat stort hela vägen.
Stefan Stojanovic gjorde en imponerande löpning när han ställde upp utom tävlan i UDM för att få springa SM-banan. Efter 100 meter var det enda de andra löparna fick se av honom spikarna under sulorna när han flög iväg och öppnade den första kilometern under 3 minuter. Farten drogs ned ordentligt i den grymma 15-gradersbacken men sluttiden 7:02 var halvminuten före andra man i mål.
För övrigt tog Monica Kingstedt en silvermedalj i K50-klassen efter en rafflande spurtduell om guldet och Catharina Sundelöf knep fjärdeplatsen i K45-klassen.
John Kingstedt kom sjua i P19.
 
LOVANDE PREMIÄR FÖR VIKTOR OCH ALEXANDER
Torsdagskvällen bjöd på 400-meterslopp på Enskede, Speedy Gonzales, arrangerat av Hammarby Friidrott. Viktor och Alexander Björnberg tog tillfället i akt att byta ut ett maxpass mot tävlingssituation. Det var ganska blåsigt med stundtals ordentliga vindbyar men de första 200 meterna var det lite medvind för att bli en "vägg" vid ingången till andra kurvan. Snabbaste öppningen hittills för killarna där Alexander som vanligt var lite försiktigare medan Viktor var ett par tiondelar före Mattias Sunneborn upp till 200 och noterade snabba 23,5 sekunder. Det höll mycket bra trots motvinden i 150 meter men där tog öppningen ut sin rätt för Alexander och Viktor hade det tungt sista 100. 51.44 för Alexander och 52.95 för Viktor gav mersmak inför närmaste perioden som omfattar ett lopp på Källbrink på lördag samt dubbelstart på Sayo som förberedelse inför stundande stafett-SM där de ingår i ett mycket starkt 4x400-lag med Robin Nordqvist och Anton Nilsson. Altmeister Sunneborn tog hem racet med grymma 50.09.

Bosse J + W nya förbundsdomare

12  maj
Efter förbundets kurs med prov så ber vi att få gratulera både Bo Jansson och Bo Wallsten som nu kan titulera sig legitimerade förbundsdomare, vilket är den högsta utbildningen i landet och betyder att de är godkända att vara ledande funktionär på alla typer av arrangemang i framtiden.  

Rapport från HAIS årsmöte

12 maj
En mängd utmärkelser stod också på programmet. Vi fick fyra nya stora grabbar i form av Fredrick Ekholm, Robin Nordkvisat, Simon Mukiibi och Anton Nilsson (bestämmelser och fakta i HÄNT2010). Årets idrottare bland seniorer resp. aktiva födda 1988-1995 blev Annelie Schöldström, Jöran Westberg, Frida Åkerström och Tom Kling Baptiste. Som årets ledare/tränare har styrelsen valt Anders Rydén för stora insatser som tränare. Årets glasdroppe för fina prestationer och kamratskap gick bland de äldre till Erika Chytraeus och Tom Kling Baptiste. Motasvarande på ungdomssidan (tom 14 år) gick till Sofia Wickström och Philip Wackendahl.

Nya distriktsrekord i slägga och JEM-kval…

11 maj
På Hellaskastet kastade vår egen Mattias Hansson Bergén 61,28m som innebär nytt distriktsrekord i P19 samt ett åldersrekord i HAIS (tidigare innehavare var brodern Christian). Arwid Koskinen som inte tävlade i vinter pga. skada och sjukdomar samt ny teknik(rotation) öppnade säsongen med seniorkulan och goda 15.46m. Jeffrey Ige öppnade även han kulsäsongen med lovande 14,10m. Dagens prestation stod Eleni Larsson för, då hon följde upp säsongspremiären med ännu ett nytt pers 59,42m och samtidigt även överskred JEM-kvalgränsen i slägga för andra tävlingen i rad. Resultatet var även distriktsrekord F19 och klubbrekord F18.
Frida Åkerström som förra veckan fick klartecken till JEM bekräftade sin goda form med ett nytt åldersrekord/pers i kula 15,12m samt nytt pers i slägga 52,94m under tävlingarna i Villanova/USA.

Frida Åkerström uttagen till JEM i kula

6 maj
Det är inte bara på HAIS hemmaplan som man övertygar i kast. Vår Frida Åkerström, som bor och studerar i Cincinnati, Ohio (USA), är uttagen till JEM K22 i kula.
Vi gratulerar Frida till framgångarna och hennes övertygande utveckling i USA.

Eleni direkt över JEM kvalgränsen i slägga

5 maj
Årets Back on Field blev en verklig kylslagen premiär på HAIS kastplan "Jerikovallen". Trots detta kom ställde ett gäng kastare upp. Ibland resultaten >>> så sticker förstås Eleni Larsson F19 med 57,53 i slägga ut allra mest. Ett resultat som faktiskt är en dryg 1/2 m över JEM kvalgränsen.
Väldigt bra säsongspremiärer även av Arwid Koskinen P19 och Jeffrey Ige MS med 14,97 resp. 14,01 i kula. I slägga så öppnade Christian Hansson-Bergén M22 med 52,22.

APRIL

Terräng-SM i Uppsala


15 apr
Lördagen inleddes med de kvinnliga veteranerna som sprang 4000 m. Monica Kingstedt gjorde ett riktigt starkt lopp och vann silver i K50, endast 2 sekunder från guld. Chatarina Sundelöf gjorde ett starkt lopp
i K45, och kom in som 4a. Därefter dags för de manliga veteranerna som sprang 8000 m. Sune Södergrann gjord här ett mycket starkt lopp i M50 som resulterade i silvermedalj, endast en liten sekund från guld. Johan Sand gjorde ett jämt lopp och var andra Huddingelöpare i mål och 12 a i M35, tredje Huddingelöpare och 19 e löpare i M35 klassen var Ulf Eriksson. Dessa tre bildade Huddinges lag som tog en hedrande 6 e plats.
Sedan var det dags för ungdomarna att ta över scenen. Först ut Philip Wackendal i P15, ett riktigt starkt lopp slutade med att Philip kom i mål som 11a. Till sist P16 och P17 där Nigusu Solomon inte kunde försvara förra årets guld, men ett bra lopp och 4 e plats i P16 för honom.
I P17 klassen gjorde Otto Kingstedt ett riktigt bra lopp och slutade 11 a, Louise Hellberg gjorde sin första SM start i F15 och slutade på 13 e plats.Under söndagen var det endast två HAISare till start och det resulterade i att John Kingstedt sprang till, sig en god 7e plats i P19 4000m. Petra Kindlund som nu börjat satsa på de lite längre distanserna blev tyvärr tvungen att bryta sitt lopp i KS 8000m.

Storängsspelen

12 apr
Under söndagen den 10 april genomfördes Storängsspelen i Storängshallen. Tävling ingår i Mälartouren 2011, special olympics och samlade många entusiastiska och målinriktatde aktiva. Många personliga rekord slogs 

3 x DM-guld i Terrängen och lång stöt i USA

12 apr
Vid söndagens DM-terräng i Sundbyberg så fick HAIS tre distriktsmästare genom
Nigusu Solomon P16, Ulf Eriksson M35 och Monica Kingstedt K50. 
Vid helgens tävlingar i Miami så stötte Frida Åkerström för första gången utomhus över 15 m genom att stöta 15,06 m. Noteras kan att förra säsongen så hade Frida ett personligt rekord på 14,19 m utomhus och det är många månader kvar på den här säsongen...

Sista chansen

2 apr
750 aktiva gjorde lite över 2000 starter under två härliga intesiva dagar av Sista Chansen 2011. Som grädde på moset kom Lilla Sportspegeln och filmade för ett program som skall sändas den 11 april. Höjdpunkten kommer att vara höjdhopp eftersom Ebba Ljungmark skall komma till studion denna kväll. Därför filmades F12 där vår egen Carolina Eriksson som vi hoppades skulle kunna vara med och kämpa om medaljerna. Så blev det också då Carolina höjde sitt pers från 1.31 till 1.38 - men fick se sig slagen Jennifer Karlson från Österhaninge och Hanna Bielke från Täby som båda klarade 1,41.
På Lördagen hade vi även besök av en stor trupp från Tammerfors.
Ett stort tack till alla våra funktionärer som gjorde en strålande insats.

MARS

Tre Kingstedtare i topp på Premiärmilen

31 mar
Resultatlistan från helgens Premiärlopp visar denna trevliga händelse. Detta då sönerna Otto vann P17 och John P19 klasserna, medan mamma Monica (tillika tränare) vann damernas motionsklass med totalt 815 damer i mål.
Stort grattis till denna historiska och trevliga händelse.

Triangelkampen

HAIS segrande lag 00A HAIS segrande lag 00A

26 mar
Triangelkampen mellan Huddinge, Hammarby och Täbys ungdomsgrupper 9-11 år har haft sin första deltävling. C:a 250 ungdomar tävlade i grenarna 60 m, kula och höjd samt stafett 6 x 200 m,

Jeffrey tog guld på INAS-FID:s inomhus-EM

25 mar
Jeffrey Ige tog guld i kula med en stöt på 13,68 meter vid INAS-FID:s inomhus-EM som i helgen avgjordes i Helsingfors.
Med lagtävlingarna inräknade tog svenskarna hela 15 medaljer, varav två guld, fyra silver och nio brons. Dessutom sattes fyra svenska rekord.

Flera av våra duktiga veteraner på VEM i Gent

21 mar
Vid veteran EM i Belgiska Gent blev det bla ett svenskt rekord och 2 st bronsmedaljer genom Anders Ohlsson i M50 längd (6,05 SR) och Bengt Pettersson i M45 kula (13,88).
Övriga HAIS-resultat: Jöran Westberg (M60) diskus 45,64 (5.a), kula 13,05 (7.a) och vikt 16.07 (8.a), Mats Nagle M50 höjd 1,71 (5.a), Sture Holmberg M55 längd 5,26 (7.a), Martin Larsson (M35) terräng 5 km 22,11 (27.a) och 1500 m 4,53,51 (14.e), Monica Kingstedt (K45) terräng 5 km 20,43 (8.a) och 1500 m 5,20,56 (8.a) samt Anneli Schöldström K40 vikt 10,71 (10.a).
Ett stort grattis till alla.

Stockholm dominerade i
Nordeamästerskapen Svealand

21 mar
Stockholm tog återigen hem en suverän seger i lagtävlingen när 2011 års Nordeamästerskap inomhus avgjordes i Örebro i helgen. Med 1025 p var man nästan 200 p före tvåan Uppland drygt 400 p före trean Värmland. Våra duktiga HAISare bidrog som brukligt är med en betydande poängsumma.
Vi gratulerar alla deltagare i Stockholm och HAIS.

18 HAIS-are uttagna i stadslaget

17 mar
Nu till helgen avgörs Nordeamästerskapen Svealand (regionsmästerskapen för 13-14 åringar) i nya fina Tybblelundshallen i Örebro och hit har rekordmånga HAIS-are blivit uttagna.
Vi lyckönskar alla!

10-års jubileum för HAIS i Falu Kurirenspelen

13 mar
Huddinge AIS duktiga ungdomar stod för 10.e året irad som segrare i den 37.e upplagan av Falu-Kurirenspelen (fd Festisspelen) i Falun. HAIS poäng var 351 före 2.an Falu IK 317 "utom tävlan" och 3.an Täby IS med 255,5.Bland många personliga prestationer, resultat och rekord kan nämnas Fredrick Ekholms tävlingsrekord på 60mh med 8,07s.

HAIS återigen bästa klubb på IVSM

10 mar
Vid helgens IVSM i Karlskrona så var återigen Huddinge AIS veteraner bästa klubb. Denna gång blev det 101,5p före tvåan IS Göta med 88p och trean Studenterna på 85p. Totalt bärgades det hem 20 medaljer fördelat på 11 guld, 6 silver och 3 brons.
Den ädlaste valören togs av Johan Wibäck med snabba 25,01 på 200m M40 - Mats Nagle i M50 höjd och fina 11,62 i tresteg - i klass M55 långt av Anders Ohlson i längd med 588, Pekka Tähtinen i kula och Göran Nilsson i vikt - Sture Holmberg i längd M60 på fina 530 - dubbla guld även för Nils Olsson på 400m och 800m i M65 och Gunnel Tolfes på 60m och 200m i K50. Alla resultat>>>.
Vi tackar för dessa fina insatser och ser fram mot många flera mästerskap >>>, där alltså nästa stora VSM går i Skellefteå den 5-7/8 och nästa IVSM hemma i Storängshallen prel. i mitten av februari 2012.
Lycka till!

FEBRUARI

3 helgers SM-tävlande i sammanfattning

27 feb
Stafetten på manliga 4x200m avslutade årets senior SM i Göteborg och gav HAIS ytterligare ett brons. Tre helger av SM tävlande är därmed till ända och vi kan stolt sammanfatta:
Senior SM
Silver till Alexander Nordkvist, 200m och Adam Chiguer längd
Dubbla Brons till Oskar Åberg, 60m och 200m - Eleni Larsson, vikt - Stafettlaget Män 4x200m och Jasmine Burestam, mångkamp
Junior SM
Trippel Guld till Fredrick Ekholm, 60mh, höjd och mångkamp - Eleni Larsson, vikt - Jasmine Burestam 60mh och mångkamp - Alexander Nordkvist, 60m - Caroline Kihlblom, 400m
Silver till Adam Chiguer, höjd
Brons till Gustav Fridh, tresteg - Oskar Åberg, 60m - Patrik Holmberg, längd och Anton Nilsson 60mh
Ungdoms SM
Guld till Henrik Malmberg, 400m
Silver till Louise Gabrielsson, stav - Gabriel Heen, kula och Alexandra Jensen 60mh
Brons till Yahan Farrax, 1500m och Amanda Lindh, 200m
2009 tog vi 10, 2010 tog vi 20 och vi räknar 2011 till hela 26 SM medaljer inomhus! Detta visar vår fina bredd där vi har kastare, löpare, hoppare, mångkampare - ja hela klubbens bredd representerad. Vi fick se många exempel på "bäst när det gäller" tex Eleni Larssons och Adam Chiguers sista försök i respektive gren som gav medaljutdelning eller Jasmine Burestams avslutande 800m lopp i mångkampen. De flesta medaljerna togs genom nya rejäla personbästan - där Adam Chiguer och Fredrick Ekholm sticker ut extra - och visar vilken styrka våra aktiva har när det är mästerskap.
Ett stort grattis hela klubben - alla aktiva och alla duktiga tränare!

Silver till Adam och Alex - brons till Oskar!

27 feb
I finalen i längdhoppet hoppar Adam Chiguer i sitt sista hopp hela vägen upp till silvret! Adams hopp mäter 7,33 - tangerat klubbrekord oavett ålder! GRATTIS Adam!
I finalen på 200m gick guldet till Johan Wissman. Direkt bakom honom hittar vi två HAISare på pallen. Silver till Alexandet Nordkvist på 21,41 och brons till Oskar Åberg på 21,88.
GRATTIS båda två !!!

18,37 och brons till Eleni!

26 feb
Grattis Eleni till bronset på "stora SM" som går i Göteborg denna helg. Eleni kastade hela 18,37 - en putsning av personbästat och klubbrekordet med hela 30 cm! Enormt starkt av Eleni som fyller 18 i år och vann JSM gångna helgen i Sätra.
Även i herrarnas 60m fick vi ett brons genom Oskar Åbergs som sprang in på fina 6,83. Grattis även till dig Oskar! Oskar får vi ser mer av i morgon på 200m i semifinalerna och sedan i finalerna om inget oväntat händer. Oskars försökstid var den bästa i försöken - 22,07 och han får sällskap i morgon av vinterns hittills snabbaste i Sverige på disatansen; Alexander Nordqvist.
Till morgondagens finaler har även Adam Chiguer och Patrik Holmberg gått, Adam ochPatrik hoppade längdkval under lördagen och tog sig lätt vidare med sina 7,01 och 6,99. Vi se fram emot en spännande dag och fler medaljer till HAIS.  

Även en bättre andradag på IUSM i Huddinge

20 feb
Även på IUSM i Huddinge presterade våra yngre SM-deltagare bättre dag 2, där lördagens 2 st silver i teknikgrenar på söndagen kompletterades med 4 st medaljer (1 guld, 1 silver och 2 brons) på löpsidan. Först ut var Alexandra Jensen i F15 60mh med en hedrande silverplats efter ärkerivalen Amber Helminski Rigor 8,80 (svenskt årsbästa), där Alexandra fick 8,95 efter en knackig start. Nästa medalj togs hem av Yahan Farrax i P16 1500m på tiden 4,14,26 efter ett väldisponerat lopp. Helgens enda hemmaguld togs av Henrik Malmberg i P16 400m med 51,15 efter en mycket stark finish på upploppet. Helgens medaljskörd avslutades med Amanda Lindhs brons på 200m i F15 med tiden 26,33. Nämnas kan också Hannah Svenssons 6.e plats med 11,36 i F16 tresteg och Amanda Karlssons 4.e plats i F15 vikt med 13,53, båda poängplatser.
Vi tackar samtidigt alla tävlande, publik, funktionärer och övriga som gjorde detta IUSM till ett framgångsrikt, välbesökt och väl genomfört arrangemang.

IJSM i Sätra - Otroliga prestationer

20 feb
Söndagens tävlingar i Sätra fortsatte på den inslagna vägen med en rad väldigt fina prestationer
Dagen inleddes med Eleni Larssons guld i vikt F19 där hon vann på fina 18,06 - en och en halv meter före tvåan. Gustav Fridh som inte riktigt hade flyt igår hämtade idag hem ett brons i tresteg med 13,38. Sedan fick vi se gårdagens häcksegrare - suveräne Fredrick Ekholm vinna P17 höjd på nya perset och nya svenska årsbästat 2,05. Träningskompisen Jasmine Burestam ville inte vara sämre utan plockade hem guldet i F19 60mh på 8,94 och därmed besegrade ett gäng "på pappret" snabbare tjejer.
Dagen fortsatte med M22 60m slätt där vi hade Alexander Nordqvist som segrare på tangerat årsbästa - 6,87 och Oskar Åberg på bronsplats på 6,90. I M22 höjd fick vi ett härligt silver genom Adam Chiguer som först tog perset 2,04 men inte nöjde sig utan även tog 2,07!
I de avslutande 400m loppen fick vi se en härlig seger av Caroline Kihlblom på 58,59.
Sammanlagt alltså 5 guld, ett silver och två brons under den andra dagen av JSM i Sätra

Vikten minskade i vikt

19 feb
Ni som var i Sätra kunde under lördagen se en fantastisk tävling i F19 vikt. Persen haglade ju längre tävlingen led och vi fick ett segrarkast en bit över 20 meter för Eleni Larsson. Tyvärr visade det sig att vikten var sönder och hade bantat en del vid tävlingen slut. Tävlingen ogiltigförklarades och går nu om i morgon söndag kl 9.00. Kom och heja fram vår egen Eleni till nya fina resultat!

Och två medaljer i Huddinge

19 feb
På vårt eger USM för 15-16 åringar i Storängshallen gladdes vi speciellt åt två silver: Louise
Gabrielsson som hoppade fina 3,24 i stav - nytt pers och nytt klubbrekord! Gabriel Heen stötte fina 14,51 i kula i P16 - även det gav en silvermedalj.
Även i Huddinge har vi mycket att se fram emot i morgon. Flera av våra aktiva har visat fin form i försöken och har finaler under morgondagen.
- Henrik Malmberg i P16 400m,
- Yahan Faarax och Nigusu Salomon - båda på 1500m i P16 och
- Amanda Lindh, Sofia Wickström och Olivia Jurkola som gått till semi på 200m i F15.
Även i Storängshallen håller vi alla tummar för våra härliga HAISare!  

Tre medaljer dag 1 på IJSM i Sätra

19 feb
Ett strålande vinterväder och en härlig stämning inramade lördagens SM-tävlingar i Storängs- och Sätrahallen. För våra HAISare blev facit 5 medaljer, flertalet finalplatser och i övrigt framskjutna placeringar, fina resultat och glada aktiva.
Till dagens HAISare i Sätra måste vi utnämna Fredrick Ekholm som följde upp sin mångkampsseger förra helgen med en seger i 60mh på fantastiska 8,02. Nytt klubbrekord, personbästa och svenskt årsbästa för P17. Grattis Fredrick!
Vi grattar också Patrik Holmberg till bronset i längd M22, Anton Nilsson till brons i P19 60mh med nya klubbrekordet 8,18 och Frida Lindström till nya klubbrekordet 11,40 i tresteg.
Dessutom har vi fina resultat från HAISare som har spännande finaler i morgon, söndag. Carline Kihlblom som hade bästa tid i semifinalerna F17 400m, mångkampsmästarinnan från förra helgen - Jasmine Burestam - hoppade 5,56 i längd vilket gav en klar finalplats, John Kingstedt på 1500m i P19 och Josefin Eriksson i F19 1500. Vi håller tummarna för er och för alla HAISare 

En fortsatt framgångsrik rödgul helg

15 feb
Den härliga rödgula lördagen följdes på söndagen upp med ytterligare fina prestationer av våra lite äldre aktiva då Spårvägen arrangerade "Raka Spåret" (seniortävling) i Sätrahallen. Jeffrey Ige satte återigen nytt världsrekord i kula med 14,51 i sin handikappklass (en förbättring av hans tidigare rekord med hela 44cm), Patrik Holmberg vann längdhoppet och nya klubbrekord av bla Louise Gabrielsson (F16) och Moa Bylund (F17) i stav samt Fotios Makrostergios (M35) på 200m. Flera av löparna i våra båda löpargrupper hade också fina framgångar med både säsongsbästa och personliga rekord. Alexander Björnberg på 400m, Josefin Eriksson, Philip Wackendal samt John och Otto Kingstedt på 800m och Ulf Eriksson på 3000m för att nämna några.

SM Guld till Fredrick och Jasmine

13 feb
På mångkamps SM i Norrköping vann Fredrick Ekholm en suverän seger med hela 902 poäng före tvåan. Serien 7,33 (60m) - 4,15 (stav, klubbrekord) - 6,73 (längd) - 8,20 (60mh, klubbrekord) - 2,02 (höjd tangerat klubbrekord) - 13,82 (kula) och 2.10,33 (800m) gav 5410 poäng totalt.
Jasmine Burestam tog hem sin tredje SM seger inomhus i mångkamp genom att vinna klassen flickor 19 på 3706 poäng. Detta efter den fina serien 9,11 (60mh) - 1,69 (höjd) - 9,83 (kula) - 5,37 (längd) och det nya klubbrekordet 2.22,02 på 800m. Jasmines resultat var så bra att det räckte till till brons i seniroklassen - Jasmines första senior SM medalj!
Ett stort grattis till Fredrick och Jasmine!

En härlig rödgul lördag

12 feb
I Göteborg bättrade både Tom, Alex och Oskar på sina årsbästan. På 60m hade trion 6,78 - 6,87 resp 6,87 och på 200 knep Alex förstaplatsen i sverigestatistiken från Johan Wissman genom sin segertid på 21,39. Även Oskar bättrade på sitt årsbästa i samma lopp med sina 21,86.
I Norrköping leder Fredrick Ekholm mångkampen inför dag 2 med nästan 300p genom nya årsbästan i alla de tre avverkade grenarna: 7,33 på 60 - 4,15 i stav och 6,73 i längd.
I Sätra gladdes vi åt att åter ha ett mixedlag först i mål i 13-åringarnas stafett om 4 x 200m. Vi ser fram emot en spännande kamp i globen den 22/2.
Ett stort grattis till härliga insatser! Och helgen är inte slut än...

Mångkamps SM i Norrköping

11 feb
Denna helg startar en kavalkad i svenska mästerskap som varar i tre veckor.
Första helgen så är det våra unga lovande mångkampare som är i elden med goda förhoppningar om framskjutna placeringar.
ruppen består av:

​* Jasmine Burestam F19
* Anton Johansson P19
* Fredrick Ekholm P17
* Dennis Elms Jansson P16
* Amanda Karlsson F15
* Olivia Jurcola F15

Nytt klubbrekord och över drömfemton

7 feb
Frida Åkerström fortsatte i helgen sin fina vana att öka varje tävling borta i USA. Denna gång var hon i New York och den längsta stöten mätte hela 15,20. Nu kom alltså de väntade 15m vilket även är nytt klubbrekord (tom oavsett ålder). Ett resultat som även uppmärksammades på TV4. STORT GRATTIS FRIDA!

Många igång på Hammarbyspelen och Alex i landskamp

7 feb
På årets Hammarbyspel i Sätrahallen var många av våra aktiva från 10 år och uppåt och tävlade och återigen med många fina prestationer, personliga- och klubbrekord. Bland annat slogs följande noterade klubbrekord: Dan Bergström på 800 m i M22, Victor Hedin på 1500 m i M20, Josefin Eriksson på 1500 m i F19, Nigusu Solomon på 1000 m i P16, Louise Gabrielsson i stav i F16, Stefan Stojanovic på 1500 m i P13, Fotios Makrostergios på 60 m i M35 och Johan Wibäck på 60 m i M40. Nämnas kan också Tom Kling Baptistes 6,79s på 60 m och Henrik Malmbergs (P16) 50,34s på 400 m.
Alexander Nordkvist var i Tammerfors och deltog i den nordiska 3-landskampen (SWE-FIN-NOR), där han dels deltog i stafetten över 4*300 m samt även pressade Johan Wissman på 200 m. Detta på en 300 m ovalbana.

JANUARI

Många tävlande i helgen ”världen över

31 jan
I  helgen var många av våra aktiva igång på olika geografiska platser. Förutom vår nya världsmästare Jeffrey Ige i kula (klass F20) på IPC Athletics World Championships i Christchurch på Nya Zeeland  slog Frida Åkerström nytt klubbrekord i kula i K21 i Lexington, KY i USA 
Alexander Nordqvist och Oskar Åberg sprang i Glasgow (Skottland) med ett minilandslag där de deltog i den traditionella 5-lagsmatchen.
På hemmaplan var det ett mindre gäng i Norrköping där bland annat nya klubbrekord slogs av John Kingstedt på 1500 m i P19, Caroline Kihlblom på 400m i F17 och Fotios Makrostergios på 60 m i M35.
I Sätrahallen hanns det med flera tävlingar i form av öppna IDF/IUDM i kombination med Formenkollen samt Vinthundsvintern. I den förstnämnda slogs bland många fina resultat fyra klubbrekord genom Louise Gabrielsson i stav i F16, Alexandra Jensen på 60 mh i F15, Olivia Björklund och Stina Rosenberg i längd i F14 samt Marion Sackey Mensah i längd i F13. Här blev även ett flertal aktiva klara för IUSM 15-16 år. På lördagskvällens Vinthundsvintern fick vi genom två veteraner både ett svenskt rekord av Anders Ohlsson på 200m i M55 och ett nytt klubbrekord på samma distans av Johan Wibäck i M40

GRATTIS Jeffrey - Nytt mästerskapsrekord!

29 jan
Ett jättegrattis till Jeffrey Ige - som vid VM för funktionshindrade infriade favoritskapet och tog guld i kula på fina 13,75. Alla Jeffreys sex stötar var längre än tvåans, och nu är han klar för Paralympics i London nästa år.
Härligt jeffrey - ett stort GRATTIS!

Mängder av fina resultat den gångna helgen

27 jan
Så här i säsongsupptakten gläds vi åt mängder av fin aresultat. Här kommer några åldersklubbrekord som vi gratulerar till: Oskar Åberg som i sin HAIS-debut sprang så fort i Västerås att det blev två segrar och två M22-rekord: 60m - 9,94, 200m - 22,07. I samma hall kastade Amanda Karlson nytt F15-rekord med 13,87 i vikt och Frida Lindström hoppade nytt K21 rekord med 11,34. Resultaten från Västerås hittar du här >>
Och flera toppresultat: Frida Åkerström som borta i USA närmar sig de 15m i kula, denna gång nytt pers på 14,77. Fredrick Ekholm hade också en bra helg med bl.a. 403 i stav och 8.26 på häcken, Patrik Holmberg som för första gången hoppade över 7m inomhus och fick 7,06.
Från Sätra kan vi rapportera om två glädjande dubbelsegrar: Fredrik Kihlblom P13 800m och i höjd samt av bägge stafettlagen i mix på 4x200m.

Oskar och Alex till Glasgow!

27 jan
På lördag är det dags för den traditionella inomhuslandskampen i skottska Glasgow. Vi är stolta över att ha två eller egentligen tre uttagna från vår klubb i det blå/gula laget. Oskar Åberg springer 60 meter efter att Tom Kling Baptiste lämnat återbud och Alexander Nordkvist springer 200m.
Vi önskar er bägge ett stort lycka till i säsongspremiären 

Nu håller vi tummarna för Jeffrey

23 jan
Vår duktiga kulstötare Jeffrey Ige är på andra sidan jordklotet, för att i Christchurch på Nya Zeeland tävla i där pågående "IPC Athletics World Championships" - Paralympics-rörelsens friidrotts-VM. Jeffrey är ju världsrekordhållare i sin klass och därmed en klar guldfavorit. Vi håller tummarna!

Återigen nytt svenskt rekord av Anders

En nöjd Mats Nagle tillsammans med Tina och Annelie En nöjd Mats Nagle tillsammans med Tina och Annelie

19 jan
Årets IVDM i Sätrahallen kolliderade i år olyckligt nog med Scandic Indoor games men vi hade ändå en mindre trupp på plats. Vi gratulerar först Anders Ohlson till ett nytt svenskt rekord i klassen M55 på 60m - detta med tiden 7,91 och rekordet han slog hade stått sig i hela 12 år. Flera klubbrekord sattes: Johan Wibäck på 25,52 200m M40, Kalle Auvinen 306 i längd M70, Tina Trensmar i klass K45 med 8,94 på 60m, 9,29 i tresteg och 129 i höjd.

Snabba fötter i Sätra under tisdagen

John Kingstedt in action John Kingstedt in action

19 jan
Vi gratulerar bröderna Kingstedt som vid tävlingar i Sätrahallen sprang fort på 3000m. John satte nytt åldersrekord i P19 med fina 9.06,24 och "lillebror" Otto vann sitt heat på nya P17-rekordet 9.33,24. Även 400m stod på programmet och snabbaste HAIS-are var Alexander Björnberg med 51,80 (nytt PB) och Caroline Kihlblom var under 60 s, med tiden 59,68 vilket var nytt åldersrekord 

Victor Hedin satte klubbrekord!!!

18 jan
2011 års upplaga av Scandic Indoor Games var som alltid en färgsprakande och fartfylld tillställning.
För många av de äldre var det premiär för inomhussäsongen och för våra HAISare var det många goda signaler för den närmsta månaden. Victor Hedin var den som var andra atlet efter Eleni Larsson att slå ett klubbrekord denna säsong. Victor gjorde detta i sitt andra lopp för helgen på 1500m med tiden 4.06,91. Det fanns även åtta tävlingsrekord som slogs och av dessa var det två Huddinge friidrottare som slog till. Först ut var Eleni Larsson-93 som kasta sitt livs näst längst uppmätta kast i vikt 17,65m under lördagen. Som en av de sista händelserna under söndagseftermiddagen så hoppade Fredrick Ekholm-94 sitt hittills högsta höjdhopp i karriären 2,02 och visade publiken att det fanns mer på gång inom kort. Fler åldersrekord som slog under helgen var
Fredrick Ekholm-94 P17 Stav 4,03m
Frida Lindström-90 K21 tresteg 11,17
Josefine Eriksson-92 F19 800m 2.24,58 samt 1500m 4.56,49
Victor Hedin-91 800m 1.57,41 samt 1500m 4.06,91 (även klubbrekord)
Marion Sackey Mensah-98 F13 längd 5,01
Några andra intressanta aspiranter på svenska mästerskapen om några veckor med visad vass form är Henrik Malmberg-96 200m 23,02 samt 400m 50,98 dubbelt PB.
Intryck gjorde också den starka trion Johan Kingstedt-94, Jonas Nordström-91 och Otto Kingstedt-94 alla med nya PB på 1500m efter helgen samt nytillskottet Yahan Faarax-95 som även han gjorde ett starkt lopp över 1500m.

Långt av Frida

13 jan
Från Frida Åkerström som är i USA och studerar får vi glada nyheter. Vid tävlingar i Akron stötte Frida tangerat pers i kula med 14,46 - och det blev fina 15,04 i viktkastning vilket är nytt pers på närmare metern. Vi alla hoppas på flera goda resultat från den amerikanska inomhussäsongen och önskar fortsatt lycka till! 

Fina framgångar på Täby Vinterspel

10 jan
46 st HAISare mellan 9 och 40 år deltog på årets upplaga av Täby Vinterspel i Sätrahallen på lördagen. 23 medaljer fördelat på 20 aktiva och därtill flertalet fina resultat visar återigen på en fin bredd bland våra aktiva i alla åldrar.
Förutom 3 st mästerskapsrekord (Adam Chiguer 60 m – 7,18s och längd 7,20 m (även klubbrekord) samt Alexandra Jensen 60 mh - 9,09) och ett antal personliga rekord, var övriga medaljörer Johanna Helgesson – 60 m, Hannah Svensson – 60 m, Alexandra Jensen 60 m, Sofia Wickström – 60 m, Emilia Stenström – höjd, Amanda Karlsson – kula, Olivia Jurcola – kula, Marion Sackey-Mensah – längd, Felicia Bodaxell – kula, Carolina Eriksson – 60 m, Madeleine Engström – höjd, Linda Eriksson – 60 m, Alva von Gerber – 60 m och längd, Fotios Makrostergios – längd, Anton Roos – 1000 m, Ludvig Hillenfjärd – 60 mh, Fredrik Kihlblom – höjd, Jonathan Bergdahl – höjd samt Johannes Lillius 

Både svenskt rekord och fyra klubbrekord

5 jan
Vid vår kvällstävling Storängsöz noterades en mängd fina resultat. Det blev till och med ett svenskt rekord, och det i längd i klass M55. Vi gratulerar Anders Ohlsson som tog rekordet med ett hopp på 5,65.
Fyra klubbrekord noterades där bl.a. F18-tjejen Eleni Larsson fick på hela 17,01 i viktkastning.

Tre klassegrar för Huddinge AIS i Nyårsloppet

Kajsa och Johanna Kajsa och Johanna

4 jan
På 2010 sista dag stod Huddinges löpare för mycket starka insatser när Nyårsloppet i Vallentuna traditionsenligt avgjordes på nyårsafton. Stefan Stojanovic (-98) var snabbast av de yngre löparen (1996 och yngre) som sprang 2 km. Halvmilen är den traditionella tävlingsdistansen och där var Huddinges Johanna Bjermkvist först i mål av kvinnorna.
Den färska mildistansen ("öppen klass") vanns av Kajsa Berg, som hängde bra med 5 km-eliten på första varvet och fullföljde väl på det andra. Ja, Kajsa var faktiskt allra främsta tjej redan från början och vann i kyla och vinterväglag på utmärkta 38:21.