Nyhetsarkiv augusti 2013
 

Avslutningsdag = finaler

Anton i parlöpning...?

Sön 1 sep
Den sista SM-dagen bjöd på finaler över hela linjen och även med HAIS:are inblandade. Mest nöjd för dagen verkar Anton Nilsson vara efter sitt fina lopp på långhäcken där han var nere mot sitt pers och noterade 53,65 och knep en SM-poäng på sin sjätteplats. Tom Kling-Baptiste ledde finalen på 200 meter upp till 100 men stumnade sedan på upploppet och rann ner till fjärdeplatsen på 21,43 med Alexander Nordkvist som sexa på 21,76. Dagens sista HAIS:are i final var Adam Chiguer som också troligtvis var den mest missnöjda med sin finalhoppning då det bara blev tre hopp och en niondeplats på 6.87.
Bilden: Parlöpning i försöken... :-)

Fredrick vass femma på korthäcken

Härlig attack av Fredrick på korthäcken gav femteplpats

Lör 31 aug
En av dagens två finaldeltagare var Fredrick Ekholm som stod i sin första final med seniorhäckar. Redan i försöken persade han ner 3/10 till nya klubbrekordet 14,23. I finalen slog han tyvärr i de två första häckarna men det rättade till sig och hans 14,27 räckte till en femteplats 13/100 upp till pallen. Eleni Larsson fick till ett bra förstakast på 63.30 och ledde efter första omgången innan Tracey Andersson tog över ledningen men andraplatsen hölls fram till fjärde omgången då tre tjejer gick förbi och Eleni inte fick till sina kast utan slutade som femma. 200-försöken bjöd på lovande löpning av Tom Kling-Baptiste som småjoggade in på 21,29. Även Alexander Nordkvist lätt vidare till final som tvåa efter Johan Wissman i sitt heat på 21,52 och brorsan Robin 22,08 2/10 från final och Andrej Ekholm fick 24,12. Anton Nilsson hade inga problem att gå vidare till final på långhäcken dit han hade bästa tid 53,92 efter de fyra direktkvalade på placering.

Guldmakare Tom is back!

Tom tillbaka på sprinttronen!

Fre 30 aug
SM-GULD!!!
Tom Kling-Baptiste är åter som sveriges snabbaste man och var helt ohotad i finalen på 100 meter som han tog hem i kvällskylan på 10,50. Träningskompisen Stefan Tärnhuvud lika klar tvåa på 10,57. Dessförinnan gjorde Robin Nordkvist ett bra försökslopp och kom på den försmädliga 9:e platsen precis utanför finalen på 10,88. Andrej Ekholm fick fel tid och trodde ett tag att han satt nytt europarekord med 11,22 men det visade sig senare att det skulle vara 11,66. Surt sa räven... En till som fick den försmädliga 9:e platsen var Caroline Kihlblom som trots ryggsmärtor ställde sig i startblocken men kunde inte trycka fullt. Marginalen till finalplatserna var endast 5/100. Vi får se om naprapatbehandlingen efter kan få henne till start på 200 meter. När vi ändå är inne på försmädliga placeringar så såg det länge ut som att Frida Lindström skulle vara med och slåss om silver och bronsmedaljerna efter outstanding Lynn Johnson men hennes 12.64 prickades även av Mölndals Hanna Tjernell som också hade ett bättre andrahopp. Den förhatliga fjärdeplatsen alltså... En som i alla fall måste vara nöjd med dagsverket är Calle Wistedt som låg och växelkörde med Henry Gross på 10.000 meter men fick ge sig på mållinjen och kom in på en fin 11:e plats påhalvminutsperset 30.57,82. Siste tävlande för dagen var Johan Holmberg i spjut men hans 58.57 räckte inte till att få kasta de tre finalkasten.

GULD för Frida efter stor dramatik!

Dramatiken var stor på Stora Torget i Borås

Tor 29 aug
Frida Åkerström infriade den lilla "skrällchansen" vi spekulerade i på vår SM-guide. Efter att Helena Engman inte ställde upp fanns det två tjejer som seglade upp som favoriter, förutom junioren Fanny Roos också den desto mer rutinerade Catarina Andersson som efter 8 st silver hade chansen att ta sitt första SM-guld. Inför sista omgången låg dessa två på 15.63 med bättre andrastöt för Fanny och det kändes som medaljerna var klara innan Frida trädde in i handlingen. Det var bra längd under hela tävlingen och hon hade två 15-metersstötar med den längsta på 15.28 men med stöd från 20 HAIS:are och övrig publik fick Frida på en riktig träff och jublet bröt ut när resultattavlan på torget visade hela 15.92! Efter att alltså inte varit över 15 meter på hela inhemska säsongen persade hon när det gällde som mest med 37 centimeter och tog hem ett härligt SM-guld! Stort grattis! Killarna hade ett litet KM som länge såg ut att avgöras i ösregn men det lade sig lagom till tävlingsstart. Arwid Koskinen överraskade positivt med att ha sex godkända stötar med den längsta på 16.12 vilket länge såg ut att räcka till SM-poäng men det blev till slut en sjundeplats. Bengt Pettersson vann fighten med Jeffrey Ige på 14.82 respektive 14.44 och ingen fick vara med i finalomgången. Bilder och resultat från tävlingarna kommer löpande att läggas ut på SM-GUIDEN och BILDGALLERIET.
RESULTAT

SAMMANFATTNING AV HAISINSATSER
Adam Chiguer
fick inte alls till det i finalen utan hans första hopp på 6.83 blev också det längsta vilket innebar att det bara blev tre hopp. Lördagens försökspass indikerade helt andra längder då han lekande lätt klippte kvalgränsen 7.25.
Alexander Nordkvist heltaggad då han åter var i en seniorfinal men räckte inte riktigt till men känner nog att han är på gång nu efter alla skador.
Andrej Ekholm låg nära persen och trodde ett tag att han förbättrat sitt eget europarekord på 100 meter men de 11,22 som kom upp i resultatlistan ändrades sedemera till 11,66. Ajajaj...
Anton Nilsson gjorde två kanonlopp och hävdade sig mycket bra i finalen. Nu behövs det bara att klippa av någon sekund till nästa säsong så kommer första medaljen.
Även om Arwid Koskinen inte kom upp i nivå med sitt årsbästa måste det betecknas som ett fall framåt då han för första gången på (hur länge...?) levererade sex godkända stötar. Det såg länge ut att räcka till en SM-poäng men han fick nöja sig med 7:e platsen vilket motsvarade årsbästarankingen.
Det fattades dryga metern till finalomgången men en 10:e plats inkasserades av Bengt Pettersson.
Calle Wistedt gjorde sitt livs banlopp och hans halvminutspers var imponerande när han låg och växelkörde med Peter Gross men fick ge sig i spurten. Kanske dags att satsa lite mera på bana...?
Caroline Kihlblom besvärades tyvärr av ryggproblem och kunde inte trycka ordentligt och det var mycket surt att missa finalplatsen med ynka fem hundradelar. 200-loppet avstods också och planeringen inför kommande säsong inleddes omgående då hon vill ha stor revansch och visa vad hon kan.
Eleni Larsson. Efter första kastet på 63.30 trodde vi att det skulle kunna bli en kamp om medaljerna men därefter började det strula till sig och när tre kastare passerade knöt det sig och det blev till slut en femteplats.
Fredrick Ekholm Det flögs fram i försöksloppet och perset klipptes av med 3/10. I finalen slog Fredrick i de två första häckarna och det tog tid att komma in i rythmen men resterande blev återigen ett kanonlopp. Om inte islagen varit så kunde det blivit medalj.
Frida Lindström .Surt sa räven... Den otacksamma fjärdeplatsen blev det på samma resultat som trean men med sämre andrahopp. Ett övertrampshopp uppåt 13 meter dessutom men nu vet Frida att kapaciteten finnsoch ska plockas fram till nästa säsong.
Frida Åkerström No comments... Helt suveränt! Efter att inte ha varit över 15 meter efter att Frida satte sitt klubbrekord 15.55 i USA markerade hon redan i första stöten på 15.28 att det var något på gång. En bra serie med en till 15-stöt gjorde att hon låg ohotad trea inför sista omgången. Miss av arrangören i stötordningen gjorde att hon även i de tre sista stötarna var sist ut av de inblandade. De första två platserna var i täten på 15.63 och de flesta hade börjat skriva resultatlistan då Frida trädde in och taggade till ordentligt när hon kände HAIS-supportrarnas stöd och tryckte till hela 15.92 och tog hem det första SM-guldet utomhus på myckt länge i klubbens historia! Naturligtvis klubbrekord och pers med 37 cm med Finnkampsuttagning som följd visade att hon är bäst när det gäller!
Jeffrey Ige. Jeff kände av stundens allvar och kom inte upp i sin normala kapacitet.
Hans 14.44 räckte inte för att nå finalomgången.
Johan Holmberg var länge tveksam till start eftersom formen inte infunnit sig. Det visade sig också att han inte räckte till och det blir till att träna hårdare till nästa säsong.
Robin Nordkvist .Två mycket bra lopp av Robin som tagit ett steg fram sedan jag såg honom i Mannheim förra säsongen då han för första gången gick under 11 sekunder. Nu gäller bara att ta ytterligare ett kliv framåt för att nå finalerna.
Tom Kling-Baptiste. En helt suverän seger på 100 meter där det från första steget inte var något snack om saken vem som var snabbast. Nil de Oliveira bröt loppet efter kramp men han var redan akterseglad. Vi hade stora förhoppningar även på 200 meter men efter att Tom ledde upp till 100 blev det segt i blåsten och det blev stumma ben sista 50.

Rekord på Hälsoloppet

Ons 28 aug
Det blev ett rekordlopp på flera sätt när årets upplaga av HÄLSOLOPPET avgjordes i sensommarvärmen. De 500 föranmälda löparna fick sällskap av ytterligare ett hundratal efteranmälda vilket är det bästa deltagarantalet hittills och loppet visar på en uppåtgående trend. Tävlingsmässigt såg det ett tag ut som att Fredrikshofs Brian Buchtrup Nielsen skulle göra en attack mot banrekordet men det höll inte riktigt hela vägen men segern var ohotad på 33.14 halvminuten före klubbkompisen Jakob Jansson och Studenternas Patrik Eklund. Tjejernas 10 km togs hem av Huddingebon Anna Rahm på 36.31 före Hanna Lindholm. Korta banan bjöds på en duell mellan Stefan Stojanovic och Studenternas Thomas Pechhacker som började ta in på det försprång Stefan skaffat sig efter en öppning på 3.05 och 3.15. Det höll dock hela vägen in till nya banrekordet 16.40 för Stefan och Thomas tangerade det gamla rekordet på 16.53. Tjejernas korta bana vanns av Studenternas Monica Grudinska. Killarnas ungdomsklass vanns av Mälarhöjdens Samuel Bäckelin som spurtslog Tim Possekel och med Johannes Lilius som trea. Segraren i tjejernas motsvarighet var 11-åriga Carolina Larsson från Danderyd före Eskilstunas Celine Allard.
RESULTAT

Insparkade

Ännu ett kanongäng för att spöa Fotte på intervallerna...

Tis 27 aug
Årets inspark på FIG HUDDINGE är avklarad och i år är det 97:ornas tur att påbörja sina gymnasiestudier.
Övre raden:
Peter Heen / mångkamp
Jesper Arbinge / kast
Johanna dyremark / mångkamp
Emilia Stenström / mångkamp
Nedre raden:
Nicole Berner / häck
Stina Rosenberg / hopp
Fotios Makrostergios / Big Boss
Sandra Östby / häck
Lovisa Östervall / mångkamp

Amanda landslagsuttagen

Tis 27 aug
Amanda Karlsson blev i dag uttagen i slägga till årets ungdomsfinnkamp på Stadion. Det är i år den enda HAIS-representanten i ungdomstruppen. Men vi har några med som har anknytning till Huddinge då de går på Sjödalsgymnasiets Friidrottslinje. Henrik Thoms, Johanna Dyremark och Lovisa Östervall.

Tampere Games

Mån 26 aug
Några av de SM-aktuella åkte till Finland och Tampere Games för att testa formen. Bröderna Nordkvist sprang 200 meter och noterade 21,86/2:a för Alexander och 22,68/7:a för Robin. Anton Nilsson tog chansen till ett sista häcklopp före SM och fick 53,22/4:a vilket är nytt säsongsbästa. Slutligen hade vi Frida Lindström som förstås körde tresteg och fick 12.19/5:a. Noterbart är att det var motvind i samtliga starter. RESULTAT

Dubbla diamanter på DN-Galan

Mån 26 aug
Två HAIS-diamanter delades ut under DN-GALAN YOUTH och det var till Stefan Stojanovic som tog hem en dubbelseger på 1500 meter där han vann med 8 sekunder på Pb 4.16,14 och 800 meter på 2.00,92 också en sänkning av perset med sekunden. Mer glädjande på löparfronten modell längre var Niclas Wallin som sprang in som trea på båda distanserna på nya persen 4.31,28/1500 och 2.10,18/800 samt Jonathan Bergdahl som persade ner till 2.17,78 på 800 (bilden t.v.). På 200 meter kom Caroline Kihlblom tvåa återigen efter SM-vinnaren Sara Söderberg. Även killarna sprang 200 och här klarade sig Amadou Sussohou bäst med en tredjeplats på 23,04. Övriga medaljplatser togs av Linda Eriksson 3:a på 80 meter (10,75) och Emilia Stenström som kom trea i höjd (1.62) och kula (11.17).

Stefans formtopp håller i sig efter senaste två veckornas tävlingar.
SM 800/2:a - 1500hi 2:a - 2000/4:a
Midnattsloppet/2:a
3000 meter Vikingline/9.06,51
DN-Galan 800/1:a - 1500/1:a
Träningen är nu fokuserad på 800 på Kraftmätningen samt skol-SM med ett tröskelpass på Hälsoloppet 5 km inlagt. Därefter blir det en annan typ av träning under månaden fram till TERRÄNG-SM i oktober som avgörs i Faluterrängen.

Philip tävlingsklar

25 augusti
Vår stavhoppare Philip Eliasson har haft en lång period med skadeproblem och har inte kunnat tävla på länge. Nu blev det i alla fall comeback på KVANTUMSPELEN i Bålsta. Efter att ha klarat första höjden 4.31 höjdes ribban till 4.61 vilket blev för svårt.
RESULTAT

Vinst för släggtjejerna

Sön 25 aug
Eleni Larsson och Amanda Karlsson var i Uppsala på UPPSALAKASTET och kastade och för Eleni var det ett fint formbesked inför kommande SM. Båda tjejerna ställde upp i seniorklassen som Eleni vann på 64.53 med Amanda som trea på 46.34. Amanda tog sedan hem F17-klassen också på 48.65.
RESULTAT

Kajsa fyra i Telge

Lör 24 aug
Kajsa Berg förberedde sig inför SM på 10.000 meter med att köra ett tempopass på TELGE STADSLOPP och dess 5 kilometer. Lite sega ben på ultra-Kajsa gjorde att tiden inte blev vad hon hoppats på. En HAIS:are till hittar vi och det är Christer Hansson på en 23:e plats.
RESULTAT

Carro fyra på DN-Galan

Fre 23 aug
Tufft motstånd stod redo för Caroline Kihlblom när hon sprang 400 meter på DN-GALAN. En lite annan taktik denna gång gjorde att det blev en långsammare öppning men i stället tog hon två löpare på upploppet och kom in som fyra på 57,25. De som ligger efter Moa Hjelmer i statistiken Elin Moraiti och Lisa Duffy tog de två främsta platserna före finska Sanna Altonen medan förra årets JSM-vinnare Linda Frödin-Glad besegrades denna gång. Tyvärr inga fler HAIS:are på årets gala att redovisa.
RESULTAT

Svenskt rekord och 42 år gammalt KR krossat

Tor 22 aug
Bill Krohn har gått in i en ny åldersklass vilket innebär ett och annat rekordförsök. På VIKINGLINESPELEN var det 800 meter M55 som gällde för gasellen från the Big Apple. Som vanligt var det ett smart upplagt lopp som landade på nya svenska rekordet 2.12,27 och naturligtvis samtidigt KLUBBREKORD. En annan som tagit för vana att slå rekord är Stefan Stojanovic som denna gång sprang 3000 meter och var ute efter det 42(!) år gamla KLUBBREKORDET som sattes på Storängsvallen och innehades av Björn Lundin. En sänkning av rekordet ner till 9.06,51 var en putsning med hela 33 sekunder! Bra med i rygg följde Niklas Hansson på 9.07,65 och lite längre fram fick Calle Wistedt fina 8.40,11 vilket förpassade Anders Rydéns 36(!) år gamla seniorrekord till historien samtidigt som det är nytt totalrekord. Det förra innehades av Otto Kingstedt.
RESULTAT

Konsten att springa lika...

Mån 19 aug
När man tittar i resultatlistan från FOLKSAM CHALLENGE
i Umeå tror man först att tryckfelsnisse varit framme. Tom Kling-Baptiste lyckades med konststycket att springa helt jämnt med träningskompisen Stefan Tärnhuvud. 10,55 med godkänd vind och 10,42+4,9. Ännu mer fascinerande är att i båda loppen hade Tom tusendelarna på sin sida och var alltså före... Det var allmänt ett klent startfält och Frida Åkerström hade så klart inga svårigheter att vinna kulan på 14.87 då andra tjej hade över tre meter kortare. Hon kastade även slägga och kom fyra på 49.47.
​RESULTAT

Klubbrekord av stafettgubbarna

Peter, Anssi, Lasse och Johan med färskt klubbrekord

Mån 19 aug
Det blev "som vanligt" en hel drös med med medaljer och toppresultat när VSM avgjordes i Gävle. Bland de vassare prestationerna stod vårt stafettlag för när dom slaktade klubbrekordet ner till 48,04 och vann med en hundradel före Kville med Robban Kronberg i laget. Våra krigare ses till vänster och sprang i följande ordning: Anders Olsson, Anssi Lehtävää, Peter Engström och Johan Wibäck. En annan jätte var Jöran Westberg som gjorde fem starter i kast med tre guld, en fjärde och en femteplats. Hela sex starter gjorde Kristian Peterson där det blev ett guld, tre silver, ett brons och en fjärdeplats. Tjejernas medalskördare nummer ett var Annelie Schöldström som håvade in hela sex medaljer på sina sju starter, två guld, två silver och två brons. Mesta guldmakaren var annars Anders Olsson som tog fyra stycken med stafettguldet inräknat. 

Bra insatser av Fredrick och Carro

Sön 18 aug
Fredrick Ekholm fick en indirekt revansch för sitt "missade" SM-guld på 110 meter häck där växjökillen Hannes Wirdmo tryckte sig in tre hundradelar före och snodde guldet. Vid helgens landskamp i Espoo tog Fredrick hem grensegern på fina 14,10-2,0 med Hannes på tredjeplatsen. Caroline Kihlblom var rankad på åttonde och sista årsbästa på 200 meter men tig i alla fall tre poäng via en sjätteplats på 25,03 också det loppet i motvind men fick inte sin revansch på Sara Söderberg som kom in som femma. 4x400-tjejerna med Carro på startsträckan tog 1,5 timme senare hem grensegern i år igen men killarna kom trea med Fredrick på sista sträckan. Både killarna och tjejerna kom tvåa i landskampen med Finland som dubbelsegrare. Nu väntar DN-Galan för Carro på torsdag och 400 meter och därefter börjar finslipningen inför huvudmålet SM i Borås där det dubbleras 200 och 400 meter.
RESULTAT

Kanonavslut för Stefan i Midnattsloppet

Stefan stark på asfalten

Lör 17 aug
Stefan Stojanovic avslutade sin sejour i Lilla Midnattsloppet med att pressa sin tuffaste konkurrent Simon Sundström så tufft att båda två underskred det gamla banrekordet på den 1,8 km långa banan ner till 5.19 för Simon och bara 4 sekunder efter kom Stefan. För övrigt samma ordning och placeringar som på hinderloppet i SM förra helgen. Erika Sandberg kom in som sexa bland tjejerna F15 på 7.10. Övriga topp 10-placeringar Julius Geiryd P10/5:a, Anton Ledell P14/6:a, Amanda Hjälm F10/5:a och Johannes Lilius P12/6:a. Endast 13 Haisare denna årgång vilket torde vara den lägsta siffran hittills. Vi hoppas på flera löpare nästa år.

Erika och Stefan ger framtidshopp

Seniorloppet mönstrade inte heller många Haisare och av de 10 startande kom Carl Wistedt in först på en 22:a plats med 33.50 och inte så långt efter kom Niklas Hansson på 34.58. Två "gamla" bekantingar hittar vi också i resultatlistan Dan Bergström och Fredrik Rosengren som också var ett medeldistanslöfte som tyvärr valde bort friidrotten. Inte en tjej så långt ögat kan nå i resultatlistan tyvärr...
RESULTAT

Landslaget för Carro och Fredrick

Ons 14 aug
Caroline Kihlblom och Fredrick Ekholm kommer att representera Sverige i helgens NORDISKA juniorlandskamp som i år avgörs i finska Espoo. För Fredrick är det favoritgrenen 110 meter häck som gäller och Carro som gör sin tredje landskamp debuterar i år på 200 meter. Båda två är dessutom uttagna till långa stafetten 4x400 meter där vi minns förra årets landskamp i Växjö där Carro var en starkt bidragande orsak till att vi tog hem stafetten efter hennes startsträcka som klockades till 54,7 och därmed vann hela landskampen med en enda poäng. Lycka till båda två!

Trippel av Jesper

Sön 11 aug
Jesper Arbinge fullbordade sin trippel då han tog medalj även sista dagen av USM och nu i favoritgrenen kula där han tog ett brons på 15.68. Hans vapenbroder Stefan Stojanovic var stum i vaderna i fjärde loppet på tre dagar men gjorde trots det ett kanonlopp där han persade ner till 6.00,21 på 2000 meter och kom in på fjärdeplatsen och summerade därmed sin första riktiga SM-helg med serien 2-2-4 och på samtliga distanser med tufft motstånd t.ex. 19 löpare på 2000 meter. Ludvig Hillenfjärd fick inte till det riktigt i 300 häckfinalen och kom in som sexa på 40,92. Slutligen hade vi Emilia Stenström som kom 10:a i spjut på 31.96 och 11:a i kula på 11.12. Vi summerar alltså årets USM med totalt fem medaljer fördelat på två medaljörer.   RESULTAT

Totalt nio medaljer på JSM

Sön 11 aug
Avslutande JSM-dagen delegerade fem medaljer varav Adam Chiquer knep silver i tresteg på 14.36 och brons i höjd på 2.00. Amanda Karlsson tog klubbens andra guld när hon fick till 49.70 i slägga. Fredrick Ekholm gick via 14,51 i semin till ett silver på 14,19 på 110 meter häck. Slutligen tog Caroline Kihlblom helgens andra medalj när hon tog brons på 200 meter med 25,06 efter att ha blivit "lurad" på ett guld efter att starten skjutit tillbaks en perfekt start från hennes sida som blev mycket sämre andra försöket. Övriga resultat: Gabriel Heen kula 4:a/15.86 - Henrik Malmberg 200 meter 22,66u/10:a - Gustav Fridh tresteg 5:a/13.80 - Alexander Persson kula 7:a/15.10 - Robin Nordkvist 200 meter 22,09Q - 22,26/6:a.

Team Stefan och Jesper igen

Lör 10 aug
Andra dagens USM-tävlingar visade Stefan Stojanovic och Jesper Arbinge framfötterna igen genom att plocka varsin medalj. Stefan gjorde ett mycket väl taktiskt genomfört lopp på 800 meter där han lät Warsame Hassan fly iväg och i stället inriktade sig på det övriga fältet som han gjorde sällskap upp till 500 meter och sedan tackade för sig när han helt sonika drog ifrån de övriga och sololöpte in till silvret på nya perset 2.01,97. Jesper plockade hem ett brons i diskus med sina 46.12. Övriga finalister på lördagen var Anton Roos som återigen tog en fjärdeplats på 400 meter med tiden 53,24, Fredrik Kihlblom som länge såg ut att kunna hota om medaljerna i höjd men fick till slut ge sig på sina 1.78 vilket gav en femteplats och Hanna Bergström som sprang in på en 11:e plats med 5.13,75 på 1500 meter. Ludvig Hillenfjärd kvalade in till söndagens final på 300 meter häck med 41,41.

Gamla gardet medaljerade dag två

Lör 10 aug
Andra dagens juniortävlingar kunde räkna in fyra medaljer. Eleni Larsson fick en match mot i första hand Ida Storm men red ut stormen och kjunde med sina 64.02 plocka hem guldet i släggan. Adam Chiguer var ytterst nära att sno längdguldet från Fabian Rosenqvist men i slutet fattades det ynka tre centimeter och 7.38 räckte till ett silver. Arwid Koskinen tog ett brons som var betydligt enklare med sina 15.96 Slutligen såg det länge ut som att Caroline Kihlblom skulle få sitt 400-metersguld efter en 25,3-öppning och hon ledde fortfarande när det var 20 meter kvar men tog helt slut och kom in på bronsplatsen på 57,32 men fick en direktuttagning till 19-årslandskampen som plåster på såren. Senare kvalade hon även in till 200-metersfinalen med sina 25,54 och Robin Nordkvist gick vidare till semi på 22,15 och även Henrik Malmberg till semi på 22,75. Övriga lördagsresultat: Gabriel Heen diskus 9:a/33.72 - Douglas Hellbratt 200 meter 19:e/23,38u - Dennis Elms-Jansson 300 häck 10:a/42,27u - Hannah Svensson tresteg 10:a 10.60u/.

Janne tackar för sig (?)

Fre 9 aug
Janne Wokalewski tillkännagav efter 100-metersfinalen där han kom femma att det var hans sista lopp och lägger spikskorna på hyllan. Vi får hoppas att det var en stundens ingivelse och att han kommer på bättre tankar... Robin Nordkvist blev utslagen i semin på 10,83. Alexander Persson kom fyra i slägga på 56.05 och Lisa Sernbrandt sjua i längd på 5.47. Otto Kingstedt vill nog helst glömma årets SM-lopp på 5000 meter som slutade på den för honom mediokra tiden 16.09,28 och en tionde plats. Sista finalen att avrapportera är stav där Moa Bylund kom 5:a på 3.17. Caroline Kihlblom gick vidare till final på 400 meter med bästa tid där hon joggade sig in sista 100 på 58,21. Hannah Svensson blev utslagen i längdförsöket på 4.92.
RESULTAT

Stefan och Jesper visar vägen

Stefan stark i hinderpremiären

Fre 9 aug
Stefan Stojanovic inledde årets USM på bästa tänkbara sätt när han i sitt livs första hinderlopp tog SM-silver på 1500 meter med bockar. Det var en mycket säker silverpeng han tog efter svåra Simon Sundström och där han även taktiskt avvägde loppet med stundande 800 kval två timmar senare i bakhuvudet. Tiden blev 4.34,29. 800-metersförsöket gick helt smärtfritt och han visste att han skulle gå vidare om han var sämst femma på 2.13. Eftersom ingen ville dra gjorde Stefan jobbet själv och "joggade" runt på 2.10 och släppte upp två löpare på upploppet för att spara på krafterna inför morgondagens final.

Visar vägen mot medaljerna

Jesper Arbinge hade ungefär samma utgångsläge, dvs. det fanns en given favorit i Jakob Gardenkrans i släggan. Efter ett bra förstakast av Jesper på 47.34 punkterade Jakob tävlingen med ett kast på 52.41 som han sedan ökade på till 54.06.
Anton Roos hade inga problem att gå vidare till final på 400 meter då det endast var 10 startande och endast två skulle bort och han siktade in sig på tredjeplatsen i heatet medveten om att de två bakom var utslagna. Hans 54,32 är inget att haka upp sig på då det var ett rent taktiklopp. Övriga förstadagsresultat i Eskilstuna: Emilia Stenström 6:a höjd 1.56, Ebba Karlsson 11:a slägga 36.91 och Marion Sackey-Mensah 18:e längd 4.96.
RESULTAT

Tufft för Tom i tropisk värme

Sön 4 aug
Det blev raka motsatsen till förhållandena som rådde vid Kurpfalz Gala i maj då det var ösregn med blåst och tiderna flöt bort när Tom Kling-Baptiste passade på och sprang WM-VERABSCHIEDUNG på samma arena i 36 (!) graders värme. Hans 10,41 följdes upp av 10,47 vilket gav 9:e och 16:e plats vilket visar på den extremt höga nivån på tyskarna och loppen i sig. Avslutningsvis noterades 21,14 på 200 meter.   RESULTAT

Kajsa svensk mästarinna

Kajsa överlägsen segrarinna

Sön 4 aug
Det blev som väntat ingen som kunde hota Kajsa Berg från att vinna SM i 100 kilometer mitt under den varma söndagen med sol och temperatur på runt 25 grader. Tidernas största segermarginal på runt halvtimmen gav hennes 7.40.
Grattis Kajsa!
RESULTAT

Lilla SM i Köpenhamn

Tor 1 aug
Släggtjejerna tog tillfället i akt att mötas i COPENHAGEN ATHLETICS GAMES. Det var i princip hela finalfältet på kommande SM och Eleni Larsson bemästrade samtliga utom "omöjlige" Tracey Andersson som vann på 64.94 före Eleni på 62.11.   RESULTAT