Nyhetsarkiv


Alberto tvåa på årets sista lopp

Alberto in action på Terräng-DM

Tis 31 dec
Alberto Ramos visade på stigande form när han sprang in som tvåa i NYÅRSLOPPET på 5km-banan i Vallentuna. Endast sju sekunder skiljde från segraren Anders Fox från Enhörna. Bland tjejerna klarade sig altmeister Monica Kingstedt bäst med en femteplats på 5km-banan. Ungdomsklassen representerades främst av Johannes Lilius som kom in på en fin fjärdeplats.
resultat


Veteran-SM till Huddinge!

Tor 19 dec
Det är nu klart att vi kommer att arrangera 2014 års stora veteran-sm på Källbrink. Tävlingsdatrumen är fastställda till 25-27 juli. Inbjudan kommer inom kort på tävlingssidan. Välkomna!


Eleni och Fredrick mot RIO

Tor 19 dec
Eleni Larsson och Fredrick Ekholm är nu officiellt med i SOK:s utmanarsatsning och genom ELITIDROTTSSKOLAN får stöd i olika former. Förhoppningen är att satsningen skall räcka ända fram till RIO. Grattis säger vi!


Besök i träningsverksamheten

00:orna får en genomkörare av gymnastiktränarna på Lucia

Tis 17 dec
På luciaeftermiddagen genomfördes ett mycket uppskattat utbytespass där gymnastikcoacherna från Huddinge Gymnastikförening tog sig an några av våra ungdomar och utmanade deras koordination ordentligt. Samtidigt tog sig vår egen Andreas Lundqvist an gymnastikutövarna och körde löpkoordination och sprintträning med dem. Mycket bra initiativ att träna utanför gränserna och få förståelse för varandras idrottutövande som man vanligtvis bara ser på håll i hallen.

Andreas Lundqvist försöker få gymnasterna att springa rätt...


En riktig Nylanderhelg...

Mån 16 dec
Helgens SAYO INDOOR blev en tävlingshelg där det var många HAIS:are på den förargliga fjärdeplatsen och vi börjar denna gång med att uppmärksamma de som gjort bra insatser men presis missat prispallen. P01:orna var de som hade mest oflyt genom fjärdeplatser för Oskar Nummelin 60 m, Olle Hammarberg höjd och Denzel Miansagi i kula. Liam Hermansson P02 800, Julius Geiryd P03 lä'ngd,  Axel Söderqvist P06 längd och Rebecka Forsling F04 600 var "Nylandrarna" men i sista fallet bör även dagens mest överlägsna seger noteras genom Maja Hammarberg som tog med segern med astronomiska 14(!) sekunder tillgodo på tvåan i loppet och i samma klass Rebecka Forsling hem dubbla silver i höjd och längd. Rebecca Östergren tog helgens sista klasseger i F03 höjd och hade lite av det flytet man behöver med samma resultat som tvåan i höjd ocxh hon tog även silvret på 60m. Liam Hermansson fick lite revansch och tog silvret i P02 höjd.
RESULTAT


Luciaspelen

Lör 14 dec
Efter fyra dagars väntan fick vi fram en preliminär resultatlista som dessutom inte kommer att bli fullständig p.g.a. teknikstrul från arrangören. Resultatmässigt hade vi stora framgångar i F14-klassen med fem pallplatser genom bl.a. dubbelseger på 60 meter av Charlotte Andersson och Linda Eriksson som dessutom kom tvåa i längd. Madeleine Schlyter följde upp med att ta hem 60 häck och Tora Rickelvik knep tredjeplatsen i höjd. David Tellström Jovicic var annars den som skrapade ihop flest pallplatser genom att vinna höjd och kula samt komma tvåa på korthäcken. Se vidare den halvfärdiga resultatlistan nedan.
RESULTAT


Jesper özer på...

Ons 11 dec
Jesper Arbinge slog till direkt mitt i träningssäsongen då han körde sitt andra "träningspass" för dagen med att stöta hela 16.61 i tisdagens STORÄNGSÖZ. Personligt rekord med nära metern gör att vi kan hoppas på en fin inomhussäsong. Som jämförelse kan nämnas att årets utomhusstatistik för P17 toppas med 16.25...

 
Stafettframgångar

Våra duktiga stafettlag. Foto: Lotta Geiryd

Mån 9 dec
På helgens LUCIASPELEN visade våra yngre stafettlöpare på bra form genom att plocka guld och brons i mixstafetten för P/F11. Segerlaget nbestod av Madeleine Söderqvist, Julius Geiryd, Rebecca Östergren och Adnan Crnkic och bronslaget av Siloé André, Joakim Hellbratt, Sarah Bracken och Casper Elliot. Vi väntar fortfarande på resultat från helgens tävling som tyvärr dröjer från arrangörshåll.
RESULTAT?


Hasse prisades för sina insatser

Fre 6 dec
Stort grattis till Hans Sköldsäter som mycket välförtjänt fick ett stort pris vid gårdagens gala när Huddinge kommun för fjärde året i rad uppmärksammder de personer och organisationer  inom kultur- och fritidsområdet. Konferencier för kvällen var musikern och programledaren Nassim Al Fakir, som själv är uppvuxen i Huddinge.
Huddinge kommuns pris för årets ideella insats för vuxna 2013 tilldelades Hans Sköldsäter med motiveringen: Hans Sköldsäter har varit verksam som tävlingsarrangör och funktionär sedan 1948 inom friidrotten. Det har varit både stora och små tävlingar Hans har varit inblandad i. SM, landskamper och klubbarrangemang. För några år sedan var han med och skapade drop-in tävlingar inom sin klubb Huddinge AIS. Där kan de som vill anmäla sig på plats för att tävla och detta öppnar upp för fler att få vara med. Det är personer som Hans som envist jobbar på med det han tycker är roligt och viktigt som gör grunden i en fungerande förening. /KA


Nya häckhöjder

Tor 5 dec
En nyhet inför inomhussäsongen är att det blir nya häckhöjder för de yngre tjejerna och från F13 och yngre skall höjden fortsättningsvis vara 68,6 cm.
Samtliga regelnyheter hittar ni HÄR.


HAIS-kastarna uppmuntrade

Ons 4 dec
HAIS duktiga kastare kom på åttonde plats i årets Castoramasammanställning och hade en imponerande bredd på hela 27 kastare. Uppmuntringspris på 1500:- för klubben att ta ut i kastredskap hos Nordic Sport blev lönen för mödan.
Vi vill samtidigt påminna er om att inomhussäsongens STORÄNGSÖZ har dragit igång främst på tisdagar. Välkomna!


Rebecka medaljerad

Nöjd Rebecka.Foto: Mikael Ohlsson

Sön 1 dec
Några av våra yngsta aktiva var nere i Örebro för att avverka TRIUMFGLASSPELEN och den som knep topplaceringar var Rebecka Forsling som åkte hem med ett guld (kula), ett silver (längd) och ett brons (höjd) och hon satte pers i samtliga! Även bröserna Oscar och Alexander Heaton gjorde goda resultat i flera grenar och veteranen Martin Larsson sprang 1000 meter.   RESULTAT

 December