Nyhetsarkiv juni 2013
 

Dröm-15 och 8 cm från EM

Sön 30 jun
Det blev en stundtals häftig andradag av VÄRLDSUNGDOMSSPELEN under den vädermässigt omväxlande lördagen. Morgonens ihärdiga regnande gjorde det svårt för teknikgrenarna att göra sig gällande och när sedan släggburen fick repareras under fyra timmar var det tufft för kastarna. En kastare som fick till det ordentligt var Jesper Arbinge i kula P16 som stadigt ökade i längd för att i sista stöten passera 15 meter och gå förbi toppduon Gardenkrans och la Fleur och ta sin första stora seger med sina 15.07. En annan som mötte en Gardenkrans var Gabriel Heen som fick vika sig på en tredjeplats med 15.13 i P19-kulan. En annan höjdare för dagen var Adam Chiguer som efter ett mäktigt förstahopp på 7.52 kom tvåa i seniorlängden endast 8 centimeter från JEM-kvalgränsen. Att det inte blev längre efter det första lyckade hoppet kan troligtvis bero på att man startade upp ett gigantiskt 30-mannafält vilket gjorde att det blen en halvtimmes väntan inför hoppen i blåsten och ösregnet. Märkligt att man inte kan köra två pooler i de stora startfälten så att det finns en rimlig chans att prestera på toppnivå... En till höjdare var 100 meter där Robin Nordkvist persade ner till 10,83 i A-finalen där Janne Wokalewski schabblade bort sitt deltagande då han slog av före mål i sitt försöksheat och i stället fick springa B-final och vann den på 10,80. Fredrik Kihlblom 1.76 i regnigt höjdhoppande och femteplats på samma höjd som trean och Linda Eriksson med sin femteplats på 80 meter är säkert också nöjda med sina insatser.
RESULTAT LÖRDAG

En stor rubrik.

Lör 29 jun
Första fredagen efter Midsommar är det traditionsenligt TROSA STADSLOPP och det var som vanligt i år då den 27:e upplagan avgjordes i kvällssolen. Bäst av de åtta HAIS-löparna som sprang klarade sig CATHARINA SUNDELÖF som still going strong kom in på 18:e plats och bland killarna var det MARTIN FLORIN som kom främst med en 29:e plats.
RESULTAT

Häckfredag

Lör 29 jun
Inledningsdagen av VÄRLDSUNGDOMSSPELEN var vikt åt våra häcklöpare. Anton Nilsson sprang seniorhäcken och kom 13:e med sina 54.34. Motsvarande P17-distans är 300 meter och där kom Ludvig Hillenfjärd på en fjärdeplats med 38.74. Avslutningsvis på häcksidan sprang Charlotte Andersson 60 häck på 10.76 vilket inte räckte för final. Den sista vi hittar i resultatlistan är Matilda Lindberg i F16 längd som med sina 4.48 kom på 41:a plats.
RESULTAT FREDAG

Säsongsbästan för Tom, Carro och Alexander

Fre 28 jun
SOLLENTUNA GP bjöd på bra förhållanden med endast lite motvind i "sjökurvan" vilket gjorde att resultaten höll en hög nivå överlag. Tom Kling-Baptiste är på väg mot 21-sekundersvallen och han noterade 21,12 i A-finalen på 200 meter där Nil de Oliveira kvalade in till VM på 20,53. Även Alexander Nordkvist sprang 200 i B-finalen som han vann på SB 21,52 där han var nöjd med andra halvan av loppet även om tiderna inte vill komma riktigt än. Samma sak gäller för Caroline Kihlblom som gick in på nya SB 56,79 i A-finalen på 400 meter där öppningen var den "långsammaste" hittills den här säsongen på 27,1 då benen inte var riktigt pigga efter två veckors Sportcamp men förhoppningsvis släpper det för både Carro och Alexander i Göteborg till helgen. Frida Lindström hade slagläge till en topplacering i tresteget men det blev inget 12-metershopp denna eftermiddag då hon stannade som trea på 11.99. Slutligen hade vi en märklig stafett på 4x100 meter där Janne Wokalewski sprang i M22-laget. Det såg lite märkligt ut när löparna tränade och märkte upp startpunkter då inte banorna stämde med callingen. När starten skulle gå uppdagades felet och alla var tvungna att mäta om men uppenbarligebn hade inte informationen gått fram till andra växeln där lagen stod uppställda på fel banor. Båda svenska lagen växlade bort sig och endast Oman var kvar i loppet i sista kurvan då deras löpare snubblade omkull och alltså inget lag kom in i mål...! Den absoluta höjdpunkten för kvällen (subjektiv bedömning...) var annars de Etiopiska VM-kvalloppen över 10000 meter där man framför allt minns tjejerna och i synnerhet Meseret Defar som sololöpte in på nya världsårsbästat 30.08,06! Även Dejen Gebremeskel på killsidan sprang in på världsårsbästa med 26:51.02. Tar man också med 800 meter med öppningen på 23,8 och den mäktiga sluttiden och perset 1:43.63 för Djiboutis Ayanleh Suleiman så kommer man inte ifrån att det var högklassigt löpargodis under kvällen.
RESULTAT

Sollentuna GP med HAIS:are.

Ons 26 jun
På torsdagkvällen är det återigen dags för några av våra elitaktiva att visa upp sig på SOLLENTUNA GP. Vi mönstrar i huvudsak sprinters men även Frida Lindström i tresteg. Avdelningen långsprint representeras av Caroline Kihlblom som möter på vasst motstånd i A-heatet med några 55-löpare som skall kunna matcha till kanontid neråt 55-strecket hoppas vi. Halva sträckan nöjer sig Tom Kling-Baptiste med där han springer A-heatet vilket innebär att hälften sprungit på 20 och loppet verkar upplagt för att Nil de Oliveira skall få matchning i sin jakt efter VM-kvalgräns. Alexander Nordkvist får springa i B-heatet denna gång. Den enda kortsprinten i år är stafetten 4x100 där vi misstänker att Sveriges M22-lag kan innehålla någon rödgul kanske Janne Wokalewski t.ex.
TV-sändning från 19.00 men tävlingarna börjar 16.05.

Eleni och Fredrick EM-klara

Ons 26 jun
Eleni Larsson (slägga) och Fredrick Ekholm (mångkamp) har fått klartecken till deltagande i JEM22 i Tammerfors respektive JEM19 i Rieti. Grattis till uttagningarna!
Två veckor kvar av kvaltiden till mästerskapen gör att vi kan hoppas på ytterligare deltagare som t.ex. Adam Chiguer i längd (7.60), Caroline Kihlblom på 400/200 meter (55,00-24,45) och Janne Wokalewski på 100 meter (10,50).

Frida årsdebuterade på svensk mark

Ons 26 jun
Frida Åkerström gjorde årsdebut på svensk mark på HÄSSELBY JUBILEUMSGALA som bjöd på ett varmt men lite blåsigt sommarväder på tisdagskvällen. Hon hade lite svårt att få till det men i sista stöten nådde hon 14.69. Knepigt hade även Arwid Koskinen som fick nöja sig med 15.53 före den jagande Bengt Pettersson på 15.29 vilket han troligtvis var ganska nöjd med. Stark insats återigen av Jonas Linderholm som tog hem B-finalen 800 meter på 1.57,69. Janne Wokalewski (11,22) och Henrik Malmberg (11,54) kom inte upp i sin normala nivå på 100 meter men Calle Wistedt gjorde ett bra lopp på 3000 meter med sina 8.52. Övriga resultat: Johannes Öjhagen 3000/11.09 och Sebastian Engström höjd/1.68.
RESULTAT

Killarna i final


Tis 25 jun
Den slutliga sammanräkningen av lagpoängen efter samtliga kval till KRAFTMÄTNINGEN resulterar i att det fattades 309 poäng till finalplats för mixlaget men killarnas 10520 poäng gav en 12:e plats och gör att de får representera HAIS på hemmaplan i september. Tjejernas 7592 poäng resulterade i en 29:e plats.
POÄNGSAMMANRÄKNINGEN

Europacuprapport

Mån 24 jun
Det blev en minst sagt omväxlande helg på Irland där Europacupens First League avgjordes på Morton Stadium i Santry några kilometer utanför Dublin. Det var faktiskt första gången på mina resor till Dublin (2-3 st/år) som det berömda Irländska vädret visade sin sämsta sida vilket jag också förklarade för Lennart Julin när vi träffades på flygplatsen och sammanfattade helgen, han förstod nämligen inte hur man frivilligt kunde bosätta sig där (vilket min son gjort) och än mindre åka dit på semester. Vi kom i alla fram till att det överlag var positiva insatser från de blågula och även att arrangemanget blivit lite övermäktigt för arrangörerna då resultatrapportering m.m. inte höll måttet då uppkopplingen och servrar havererat. På lördagen klarade sig den avslutande stafetten (bilden) precis ifrån skyfallet som tog slut alldeles innan startskottet men även de hårda vindarna som låg och pendlade mellan 5-20 m/s gjorde framförallt teknikgrenarna mycket chansartade. Undertecknad kom i på arenan precis när Mattias Jons skulle göra sitt tredje kast och fick se en nolla i öppningsgrenen vilket gjorde resten av tävlingen ännu ett snäpp mer spännande då Sverige låg och pendlade mellan sista och andraplatsen. Nu blev det som ni säkert vet redan ett lyckligt slut med en andraplats totalt och den här gången var det helt utan deltagande från HAIS-håll. Närmast deltagande var väl på stafetterna där vi har folk som "knackar på dörren" både på killarnas kortsprint 4x100 och tjejernas 4x400-lag. Vi får hoppas på att nästa års lagmatch kommer att innehålla rödgult deltagande.
Gå in på fortsättningslänken nedan för lite bilder som togs mellan störtskurarna...

Anton testar SM-banorna

Mån 24 jun
Anton Nilsson torde vara en av de allra första i klubben att testa nästa års SM-banor på nordliga breddgrader, dvs. Umeå och NOLIA CUP. I ett sololopp över 400 meter häck sprang han in på 53,40.
Är det några som har flera rapporter över Midsommarhelgens tävlingar så är ni välkomna att skicka in! Vi har inte lyckats hitta flera än denna med HAIS-deltagande.

Robin under 11 igen

Tor 20 jun
Robin Nordkvist visade att han är tillbaka med sitt 10,94-lopp i godkänd vind vid onsdagskvällens VÄTTERSPELEN. Att det inte var någon tillfällighet visade han efter i ett extralopp gjorde 10,99. Andrej Ekholm sprang in på 11,56 i B-finalen. På 200 meter hade vi Tom Kling-Baptiste som vann A-finalen på 21,39 med Alexander Norskvist två tiondelar efter på 21,59 men vinden +2,7 gjorde att loppet inte var statistikgodkänt.
RESULTAT

Sprintrarna drar till Småland

Ons 19 jun
Våra sprinters tävlar ända "in i kaklet" före midsommarhelgen och beger sig ner till Jönköping OCH VÄTTERSPELEN för att få bra motstånd främst från Ullevilöpare och förhoppningsvis mera gynnsamma vindar än det var i Uppsala den gångna helgen. Tom Kling-Baptiste och Robin Nordkvist dubblerar 100/200 medan brorsan Alexander kompletterar på 200 meter och Janne Wokalewski och Andrej Ekholm kör 100 meter. I kväll onsdag hoppas vi alltså att det går fort för killarna!

Brorsan hjälpte Otto att ta sitt eget klubbrekord

Ons 19 jun
Intervju med Anders Kingstedt
Otto valde att springa 2000 m på Sommarspelen för att fortsätta att bygga snabbhet inför kommande lag-SM. Ett bra val visade det sig. Otto gjorde ytterligare ett mycket fint lopp och sänkte såväl personbästa (med ca 15-20 sek) som gällande klubbrekord efter att ha avverkat 2000 m på fina 5.36,05, strax bakom brorsan John (Hammarby). Tiden var också nytt svenskt dövrekord. "- Efter ett riktigt bottennapp på 3000 m i söndags vid Huddingespelen, så ser det nu verkligen bra ut" menar tränaren Anders. "- Otto har verkligen lyft sig en nivå i år, vilket förstås beror på att han har fått vara skadefri och tränat mycket hårt och målinriktat. Jag hoppas och tror att den fina formen ska hålla i sig och ser närmast fram emot att få se Otto göra årsdebut på 5000 m, där jag räknar med tider nedåt 15.00." avslutar Anders.
SAMTLIGA RESULTAT

Tankar hos en funktionär

Mån 17 jun
F.d. UNK fördförande Es-björn skrev för 10 år sedan en mycket tänkvärd artikel som vi gärna återger och som gäller än i dag.
Undrar vad man skall göra idag, blir det längd, 60 meter, kula, höjd eller sekretariatet? När jag prickar av mig ser jag att det blev längdgropen närmast läktaren. Vid genomgången kl 08.30 informerar Pelle Ö om hur många som skall tävla samt vad vi speciellt skall tänka på under tävlingen så att det flyter på. Vi blev totalt 4 st i den gruppen vi skulle behöva vara 6-7 st. Det blev Anna L, Annika som delar med Ulf G. Åke A. Inger A och jag. Anna sköter om uppropet för gruppen som skall tävla och ser till att de hoppar i rätt ordning. Annika och Uffe delar på mättbandet vid hopplankan. Inger sköter nollan på måttbandet alltså vid nedslagsmärket i sanden. Åke sköter resultatlistan. Jag krattar i sandgropen så den är jämn och rak försöker också sköta resultattavlan så att de på läktaren kan se tävlingsresultaten. Det flyter på och vi håller tiderna. Vi får avlösning så att vi kan äta lunch och ta kaffe. Jag kan komma ifrån en stund och se på när min dotter stöter kula. Hon gjorde pers det var mysigt att se henne.
Om man tittar på de andra funktionärerna ser man att de är många som är till åren komna och en tanke slår mig hur skall man få alla dessa föräldrar som har kommit till klubben under 2003 att bli funktionärer? För denna syssla är ju inte speciellt jobbig. Det behöver ju inte vara en heldag utan går bra med en halvdag. Funktionärskurser ordnar klubben. Det är ju mycket enklare om man gått en kurs, då vet man om de gör rätt och man kan tillrättvisa de tävlande eller hjälpa till så att det blir rätt vid nästa försök. T.ex. de får ju inte kliva tillbaka utan skall går rätt ut till vänster eller till höger bakom nedslaget i sanden. Själv tycker jag att det är så medryckande att hjälpa dessa att slå sina personliga rekord och man ser verkligen hur glada de blir när de lyckas. Ögonen tindrar på dem och det spritter i hela kroppen. Eftersom de har 3 eller 4 hopp i varje tävling har de ju alla möjligheter att lyckas. Bland oss funktionärer och i hela klubben finns en anda att hjälpas åt så att tävlingen går bra, fattas det folk på någon gren så ställer man upp för varandra.
Så bli funktionär det ger så mycket!
/Es-Björn

Tung söndag för ungdomslaget

Mån 17 jun
Efter många återbud och glest med 96:or i klubben blev det ett LAG-USM som i slutändan resulterade i en 8:e plats. Det fanns dock några ljusglimtar i mörkret som bar upp laget. Våra kastare såg till att plocka mycket poäng där vi t.ex. hade Jesper Arbinge som kom tvåa i "hatgrenen" diskus efter omöjlige hemmakastaren Jacob Gardenkrans och Amanda Karlsson som tog hem släggan överlägset. Ludvig Hillenfjärd med andraplatsen på långhäcken och ett bra 400-lopp lyste upp i det skånska mörkret. Även Amanda Lindh (200 meter) och Elin Helgesson (kula) kom bra placeringsmässigt med sina fjärdeplatser men för övrigt var det alltför tunnsått för att det skulle räcka till att hota om medaljer. Det är bara att ladda om inför kommande år och bl.a. att se till att de aktiva är tillgängliga när det är SM på gång vilket de nu i flera fall inte var tyvärr...
RESULTAT   LAGPOÄNG

Frida dubblerade klubbrekordet

Mån 17 jun
Frida Lindström dubblerade sitt KLUBBREKORD i tresteg två gånger om på FOLKSAM CHALLENGE i Uppsala. Det nys skrevs till 12.29 som hon nådde i de två sista hoppen och innebar "riktigt" klubbrekord och seniorrekord som hon nu har helt för sig själv. Annars var det väldigt ojämna förhållanden där vindarna vände både i riuktning och styrka ideligen vilket var värst för sprint där det t.o.m. kunde skilja på vilken bana man sprang på. Janne Wokalewski var med i Sveriges andralag som vann 4x100 efter att förstalaget diskats och sprang även individuellt på 11,06 vilket måste betecknas som bra med -1,8 vind. Tom Kling-Baptiste dubblerade 100/200 med 10,82/21,48 även dessa lopp i stark motvind och avslutningsvis hade vi Caroline Kihlblom som kom fyra i A-finalen på 25,33 även det med stark motvind men av någon märklig anledning visade mätaren +0,3... Anton Nilsson gjorde nog dagens tuffaste öppning då han ledde 400 häckloppet efter 100 meter och höll bra upp till 300 då det var dags att betala priset i form av 54,56. Alexander Persson persade till 52.46 i P17-släggan och avslutningsvis hade vi Arwid Koskinen 16.48 i kula med allt säkrare stötning och Jeffrey Ige 14.61.
Gå gärna in på det stora BILDGALLERIET från tävlingarna!
RESULTAT

Jonas 1.56,87!

17 juni
Jonas Linderholm visar att han har tagit rätt beslut när han bestämde sig för att utveckla sin medeldistansförmåga och lägga långdistansen på vila när han sprang in på nya dunderperset 1.56,87! En mycket intressant fortsättning följer för snabbe Jonas som det senaste året i stor sett kört alla distanser mellan 60 meter och halvmarathon... Det finns många goda resultat från sista dagen av HUDDINGESPELEN och vi tar några russin ur kakan. F13-tjejen Linda Eriksson tog hem dels 200 meter på 27,31 och även längdhoppet med härliga 4.94. Marion Sackey-Mensah är också på gång i längd då hon vann på 5.29. En lovande släggtjej hittar vi i Victoria Lagerberg som vann både F13 (2kg) på 43.28 och F14 (3kg) på 37.95. Det blev dubbla KLUBBREKORD med 2 och 3 kg-kulan. Kul med återväxt bakom Eleni. Återväxt har vi även i längd där bilden visar prispallen i F10 med segrande Madeleine Söderqvist som gick över dröm-4 med nio cm tillgodo. Men som sagt det var många HAIS:are i elden denna dag så vi rekommenderar en genomgång av våra resultatlistor som uppdaterats LIVE under hela helgen!

Huddingespelen lördag

Niclas Wallin hinderlöfte

Lör 15 jun
Andra tävlingsdagen av HUDDINGESPELEN bjöd på ett betydligt bättre väder och med det också många bra resultat. Fortfarande glest med juniorstarter från HAIS-håll eftersom de flesta har Lag-USM på söndag att tänka på. Vi gör ett axplock ur de många resultaten och börjar denna gång med Niclas Wallin som visar att han är på gång att bli en riktigt bra löpare då han persade ner till 2.13,45 på 800 meter. Bilden är från hans hinderlopp på fredagskvällen. Mera lovande medeldistans visade David Tellström Jovicic upp när han vann P11 600 meter på fina 1.47,72 och dessutom tog hem längd med 4.70 och kom tvåa i boll med 38.56. Även P12 600 meter togs hem av en HAIS:are i form av Johannes Lilius och Victor Sundh tog hem P10 boll. Bland de äldre löparna hade vi hoppats på att få se Tom Kling-Baptiste på hemmaplan men tyvärr tjuvade han ut sig på 100 meter. Alexander Nordkvist kom tvåa på 400 meter i kamp med Mattias Claesson på 49,37. På tjejsidan börjar Stefania Hakansdottir få fart på benen och gick återigen under 60 sekunder och noterade 59,18. Otto Kingstedt förmådde inte upprepa sitt superlopp på 1500 meter från Sayo men gick in på "nästperset" 4.10,57 som tvåa efter Ken Slättengren. Avdelningen kast bjöd på en riktigt fight i P17-klassen där Alexander Persson i sin fjärde kulstöt gick om ledande Gabriel Heen med en centimeter och noterade 14.72. I samma gren visade Arwid Koskinen på bättre och bättre säkerhet och hade denna gån fyra godkända stötar med den bästa på 16.28. Slutligen så känns det som att vi har ett framtidshopp i spjut där Ivar Moissander tog hem P13-klassen på 31.44 vilket visar att specialträningen i favoritgrenen betalar sig och vi hoppas på en fortsatt spjutsatsning.
RESULTAT LÖRDAG

Tung dag på Slottsskogsvallen

15 juni
Det blev en jobbig dag för våra två aktiva på Göteborgs GP Adam Chiguer och Eleni Larsson. Adam fick inte alls till det i blåsten utan fick nöja sig med 7.29 i godkänd vind och Eleni fick till det enda 60-meterskastet i sista omgången med 60.58. Det är bara att ta nya tag och för Adams del innebär det Världsungdomsspelen om två veckor.
RESULTAT

Fotte vann utmaningen

Fotte antog utmaningen och vann den

Fre 14 jun
"Fotte" Makrostergios hade antagit utmaningen på 200 meter häck mot Peter Engström och tog hem den med marginal med sina 29,24. Annars var det mest sprintresultaten som var intressanta denna fredagskväll på HUDDINGESPELEN som varvades med sol och ösregn. Henrik Malmberg tog hem duellen mot Amadou Sussohou med sina 11,25 på 100 meter med Amadou endast 5/100 efter. Caroline Kihlblom persade ner till 12,50 i minusvind vilket lovar gott inför söndagens Challengetävling i Uppsala. Niclas Wallin gick under dröm-5 på 1500 meter hinder med sina 4.56,02. På kastsidan klarade sig Gabriel Heen bäst med sina 38.95 i diskus. På hoppsidan hade vi Hannah Svensson som hade goda 10.83 i tresteg och Louise Gabrielsson som hoppade stabila 3.34 men tyvärr fick en bristning i baksidan. Vi hoppas på snabb återkomst till tävlingsarenan! Tävlingarna följs med fördel på vår LIVERESULTATSIDA om man inte kan vara på plats! Klicka vidare nedan för lite fler bilder från första dagen.

Helgens späckade tävlingsprogram

13 juni
Helgen bjuder på mycket friidrottsgodis inte bara rent allmänt utan även från HAIS-håll då vi har aktiva på´startlinjen på fyra arenor. Naturligtvis är det mycket fokus på HUDDINGESPELEN för många av våra egna och framför allt för de yngre grupperna eftersom våra äldre ungdomar beger sig till Malmö och LAG-USM.

FOLKSAM GP
Årets GÖTEBORG GP på lördag får återigen besök av Adam Chiguer som förra året slog till med sitt pershopp på 7.78 och hoppas naturligtvis på att kunna matcha det även i år då han verkligen får högkvalitativt motstånd med Michel Tornéus och tre till europeiska 8-metershoppare

förutom den övriga absoluta eliten. Hela svenska eliten får även Eleni Larsson tampas med kryddad med en fransk 68-meterskastare vilket kan sporra till stora längderna.

FOLKSAM CHALLENGE
Några av våra sprinters beger sig till Uppsala på söndag för stafettsamling och passar på att köra några starter. Tom Kling-Baptiste och Janne Wokalewski springer B-finalen på 100 meter där bl.a. Janne ska försöka ta sig närmare JEM-kvalgränsen. Tom springer också 200 meter B-final liksom Alexander Nordkvist. För att avrunda avdelning sprint så har vi slutligen Caroline Kihlblom som springer A-finalen på 200 meter mot mycket bra och jämnt motstånd och skall även hon försöka ta sig ett steg närmare JEM på distansen. För övrigt har vi bara en till på löparbanorna i form av Anton Nilsson som naturligtvis springer favoritdistansen 400 häck. Frida Lindström skall försöka förbättra formen ytterligare efter Sayo:s lyckade serie som resulterade i klubbrekord. Avslutningsvis får våra kulstötare Arwid Koskinen och Jeffrey Ige tampas med både Arrheniusbröderna och 20-metersstötarna Kim Christensen och Orazio Cremona från Sydafrika.

LAG-USM
Våra ungdomar åker iväg till Malmö och årets LAG-USM.
Totalt 11 lag är anmälda i år och det skall bli intressant att följa våra framtidshopp för att se hur de står sig gentemot andra klubbars ungdomar födda 96-98. Söndag klockan 13.00 smäller det!

Två "riktiga" klubbrekord på Sayo

Tis 11 jun
Efter en närmare koll bland klubbrekorden visade det sig att två av dessa slogs eller tangerades under fredagen på Sayo. Otto Kingstedts 8.45,49 på 3000 meter underskred Victor Hedins gamla rekord med 4/100! Samtidigt tog han ju som vi redan nämnt åldersrekordet från brorsan med någon sekund. Ungefär samtidigt gjorde Frida Lindström sin bästa trestegsserie i karriären med en jämn serie och ett bästahopp på 12.17 vilket resulterade i ett tangerat klubbrekord oavsett ålder och ett nytt klubbrekord för seniorer. Frida gör ju sin första säsong som senior i år. Grattis båda två förstås!

Otto och Carro på G

10 juni
Otto Kingstedt följde upp PR- och klubbrekord-loppet på 3000 m genom att göra ett kanon-lopp på 1500 m på söndagen. Tränaren Anders berättar om loppet: "Utgångstempot var högt och Otto var klok nog att avvakta lite längre bak i klungan bestående av tre löpare som öppnade i sub-4-tempo. Vid 450 m kvar kom Otto och Tyresös Bienvenue Musore ikapp. Då rycker Otto och får en lucka direkt. 1200 m passeras efter ca 3.17-3.18 och Otto håller ledningen nästan hela vägen i mål. Bienvenu vinner B-finalen med Otto in som tvåa på 4.06,78 och som vinnare i P19-klassen med ett personligt rekord på 10 sekunder! (8 sek under vinterns bästatid). Det ser onekligen lovande ut för Otto som närmast tävlar på Huddinge-spelen i helgen.
/ANDERS KINGSTEDT

Fredrick nordisk mästare

Mån 10 jun
Fredrick Ekholm hade inga problem med att hålla undan den andra mångkampsdagen utan det bar hela vägen in till ett JNM-guld i tiokamp. Poängen 7532 räckte inte till juniorrekordet vilket delvis förklaras av att förhållandena under söndagen var långt ifrån optimala vilket bl.a. visade sig i stavhoppet. Guldserien ser ut så här:
11,08/100 - 7.19/längd - 13.65/kula - 2.05/höjd - 50,78/400
14,24/110 hä - 39.54/diskus - 4.33/stav - 47.15/spjut - 4.47,01/1500
RESULTAT

Amadou på G

Sön 9 jun
Att Amadou Sussoho har sprinttalang vet vi men hans starter har haft mycket att jobba på men som det ser ut nu så är det något på gång då han sprang in på 11,07 som tvåa i finalen på 100 meter. Ludvig Hillenfjärd sprang 300 häck på 38,86 och Stefan Stojanovic 800 på 2.05,86. Förutom dessa så var det förvånansvärt glest med HAIS-aktiva i resultatlistorna...
RESULTAT

Calle trea i Österåker

Sön 9 jun
Calle Wistedt har återhämtat sig efter Stockholm Marathon och sprang ÖSTERÅKERSMILEN på lördagen. En tredjeplats på 32.39 blev det efter segrande Fredrik Uhrbom (som vann 3000-meterslopppet på Sayo där han sprang bl.a. mot Otto) och tvåan Anders Kleist.
RESULTAT

Tjejerna börjar få längd

Sön 9 jun
Vid lördagens kasttävlingar på Jerikovallen förbättrade Eleni Larsson sitt årsbästa och klubbrekord till 64.95 och Amanda Karlsson bättrade på säsongsbästat med två meter till 48.30. Vi avvaktar resultatlistorna för övriga resultat.

Rapport från Triangelkampen

Ett av de segrande HAIS-lagen

Sön 9 jun
Skickar över en bild på ett glatt HAIS lag 2003A/C som vann 10-års klassen i Triangelkampen på Enskede IP. Inför den avslutande kurirstafetten ledde laget med ynka en placeringspoäng före ett av Hammarbylagen. Vinst i stafetten gav sedan totalseger i deltävling 2 av Triangelkampen. 9-årsklassen vanns av ett Hammarbylag och 11-års klassen av ett Täbylag följt av HAIS 2002A som god 2:a. Vi avvaktar resultatlistor.
/Lotta Geiryd

Fredrick går som tåget

Lör 8 jun
Fredrick Ekholm fick en kanonstart på första dagens 10-kamp och leder Nordiska Mästerskapen för P19 med 200 poäng. Hans 4038 poäng efter första dagen är över det svenska juniorrekordet men vi får se under morgondagen som innebär några kritiska kastgrenar men det kompenseras i viss mån av favoriten korthäck. Vi håller tummarna för att det skall hålla hela vägen in. Serien ser hittills ut så här:
11,08/100 - 7.19/längd - 13.65/kula - 2.05/höjd - 50,78/400

Otto snodde klubbrekordet

Otto snodde brorsans klubbrekord

Fre 7 jun
Fredagskvällens soliga inledning av tredagarstävlingen Sayo blev ett klubbrekord färskare när Otto Kingstedt "snodde" klubbrekordet på 3000 meter från brorsan John. Det nya skrevs till 8.45,49 efter ett bra lopp i det stora startfältet där han länge hängde med i slutet på huvudklungan. Det känns som att det kan bli ännu en kapning senare i sommar även om fokus just nuligger på 5000 meter. Andra glädjande besked gav t.ex. Frida Lindström som är "back on track" med tredjeplatsen i tresteg på 12.17. Alexander Nordkvist årsdebuterade på 400 meter med 49,17.
RESULTAT

Snabba tider i Skara

Fre 7 jun
Det var fantastiska förhållanden i Skara och SKARARACET dit några av våra sprintkillar begett sig för att speeda upp. Tom Kling-Baptiste var för dagen snabbast och den enda som kom till A-finalen där han sprang in som sexa på 10,58. Även Janne Wokalewski sprang fort denna dag då han fick 10,68 i B-finalen och avslutningsvis på kortsprinten hade vi Robin Nordkvist med 11,18 i C-finalen (11,14 i försöken). Det sprangs även dubbla distansen och Alexander Nordkvist rusade in på 21,53 alltså ett par tiondelar bättre än Sätrapremiären.

Kringelspelen

Medaljerad Rebecka

Fre 7 jun
Det var en och annan rödgul som trotsat värme och nationaldag för att tävla i KRINGELSPELEN och TYRESÖ UNGDOMSSPEL. En av dem var Rebecka Forsling från grupp 04C som öste in medaljer och kom på delad förstaplats i trekampen. Vi tackar Mikael Ohlsson som är tränare för Rebecka för bild och rapport!
Tyvärr har vi inte fått in någon rapport eller resultatlista från Tyresö än.
RESULTAT KRINGELSPELEN

Jonas 4.12

Tor 6 jun
I Jonas Linderholms gamla hemtrakter Jönköping arrangerades RÅSLÄTTSPELEN på tisdagskvällen och i herrarnas B-heat sprang han in på 4.12,68. Stefania Hakonardottir noterade 61,89 i damernas 400-meterslopp. Övriga HAIS-anmälda finns inga resultat på.

Visst är det häftigt...

...att vi under den genomförda tävlingshelgen hade HAIS-representation i hela 8 olika tävlingar fördelat på tre länder, Sverige, Belgien och Spanien...! Det kanske t.o.m. finns någon tävling som vi missat...? Men nu söker vi med ljus och lykta lite information kring våra tävlingsinsatser! Ni är välkomna att skicka någon bild eller text så att vi kan lägga ut ännu mera matnyttig information för våra hemsidesbesökare! Hjälp till med arbetet för att göra hemsidan till den bästa klubbsidan!
Maila till redaktionen nedan. Välkomna med material!

En stor rubrik.

Mån 3 jun
Det blev ett nytt deltagarrekord av HAIS:are när årets upplaga av MINIMARAN genomfördes under söndagens varma timmar. Hela 30 av våra 32 anmälda löpare tog sig i mål och av dessa hade vi 6 st topp-10 placeringar.

Eleni tvåa i mästarmötet

Mån 3 juni
Eleni Larsson fick inte till det riktigt vid söndagens MÄSTARMÖTE i kast men kom i alla fall tvåa på 60.93. Noterbart är att Tracey Andersson också hade det knepigt och inte fick kasta finalomgången efter att inte fått något kast godkänt. Hon körde en extratävling efteråt med två andra Ullevikastare och fick då till 66.42. På juniorsidan kom Amanda Karlsson tvåa på 46.02 i F17-klassens slägga. Slutligen hade vi Johan Holmberg som vann spjutet på 58.17.
RESULTAT

Tuff öppning för Carro

Carro i tufft öppningstempo

Sön 2 juni
16 timmar efter 200-loppet på Sätra stod Caroline Kihlblom på startlinjen igen i Hallsberg och STOCKSÄTERSPELEN och distansen 400 meter. Det stod klart redan före loppet att det skulle bli ett sololopp och efter en stentuff öppning på 25,80 och vändning efter 300 på 39,0 slog syran till och återbetalningen från loppet dagen innan gjorde sig påmind. Dock blev det säsongsbästa med 6/10 och tiden 57,04. Nu ser vi fram emot både motstånd och fina förhållanden på Sayo så kommer det att bli ännu bättre!
RESULTAT

Långa hopp av Adam

2 juni
Adam Chiguer befinner sig på sydliga breddgrader närmare bestämt Malaga där han legat och tränat i veckan. Förra helgens tävling där slutade med ett officiellt resultat på 7.30 men ett hårfint övertrampshopp (några millimeter...) mättes till 7.80. På lördagen blev det återigen ett grymt hopp på 7.53 men tyvärr har det visat sig att det var lite för mycket vind, +2,3! Denna gång slutade det gpdkända resultatet på 7.33. Vi ser verkligen fram emot den här säsongen och hoppas att det lossnar på allvar för Adam som absolut har 8-meterskapacitet om allt stämmer!

Häcklopp i Geneve

Sön 2 juni
Fredrick Ekholm sprang ett 110 häcklopp för att förbereda sig inför kommande JNM i mångkamp när en stor del av landslagsaktuella begav sig till GENEVE. Andraplats i U20-loppet på 14,16 innebar ett nytt prydligt klubbrekord. Anton Nilsson sprang förstås långhäcken och sprang in på fina 53,77 vilket visar att Magnus Norbergs 15 år gamla klubbrekord ligger i farozonen i sommar och det var nästan tre sekunder snabbare än på lag-SM kvalet. Janne Wokalewski är troligtvis mindre nöjd med sitt 100-meterslopp där han noterade 11,12 men var också med i Sveriges andralag på 4x100 tillsammans med Johan Wissman, Benjamin Olsson och Filip Lööw där de fick 40,89. Vi hittar tyvärr inget resultat för Mikael Wirstedts diskusstart men fortsätter sökandet om vi inte får in en rappport från tävlingarna...

Lovande säsongsöppningar i ösregnet

Carro och Alex efter bra dagsverke

Lör 1 juni
SÄTRASPELEN bjöd på ruskväder och glesa startfält men det hindrade inte några av våra att prestera på mycket god nivå. Trots att coacherna gick och höll paraplyerna över sina aktiva a´la formel 1 när man skyddar sina förare mot solen gick det förvånansvärt fort på några av löpningarna. Alexander Nordkvist och Caroline Kihlblom gjorde sina "riktiga" säsongsdebuter på 200 meter och vann båda sina seniorklasser. Alex noterade sin bästa säsongsöppning någonsin med 21,74 och Carro var bara 17/100 från perset med sina 25,00. På 800 meter var det svårt att springa fort med de glesa startfälten men Stefan Stojanovic sololöpte i regnet in på 2.06,22 medan Niclas Wallin och Jonathan Bergdahl tog hem en dubbel på 2.19,25 respektive 2.20,77. Linda Eriksson tog hem en dubbel på 80 meter (11,04) och längd där hon fick 5.05. Flera resultat hittar ni nedan.
RESULTAT

Colm "klubbmästare" på maran

Lör 1 jun
Det blev en rejält tung avslutning för de flesta löparna på årets STOCKHOLM MARATHON. Inte inst gällde det våra tre SM-löpare som fick slita hårt och av dem lyckades till slut Kajsa Berg bäst placeringsmässigt och kämpade sig in på den sjätte och sista poängplatsen på SM och kom totalt 12:a. Bland killarna blev det Colm o´Callaghan som drog det längsta strået i det inofficiella KM:et och kom med sina 2.42,22 med en 28:e plats på SM och trea i sin åldersklass M40. Vår andra SM-löpare Calle Wistedt kom in som femma av HAIS:arna med för honom beskedliga 3.07,09 och vid en koll på passertiderna som var ganska jämna var det säkert något som inte stod rätt till. Andre HAIS:are i in var i stället Martin Florin och trea altmeister Johan Sand med Antonia Lavecchia efter sig som siste man under tre timmar.