Nyhetsarkiv maj 2013
 

Säsong på högtryck

STOCKHOLM MARATHON
Vi har tre löpare som är med och gör upp om SM-poängenvid årets Stockholm Marathon. Kajsa Berg är vår enda tjej och för henne är detta ett bra tempopass som ett led i sin ultrasatsning med årets slutmål VM i Sydafrika. Trots att snabbheten har fått stryka på foten i den långlånga träningen hoppas vi på en och annan SM-poäng för Kajsa. Två killar är också med och fightar och det är Calle Wistedt och Colm o´Callaghan som väl får beteckna det här som ett litet klubbmästerskap då det dessutom är med 18 HAIS:are till och kämpar om tider och placeringar.

GENÉVE
Motsatsen till marathon torde vara kortsprint och Micke åker ner med landslaget till Geneve för att försöka kvala in till VM i Moskva på 4x100 meter. Med på resan är även Janne Wokalewski och uttagna i truppen är Tom Kling-Baptiste, Nil de Oliveira, Odain Rose, Stefan Tärnhuvud, Alexander Brorsson, Benjamin Olsson och Johan Wissman. Även Anton Nilsson är med och kommer att springa långhäck och Fredrick Ekholm ska köra ett 110 häck-lopp. Noterbart i startlistan är att Mikael Wirstedt är anmäld i diskus...!

MÄSTARMÖTE I KAST
Några av kastarna beger sig ner till Nyköping och Mästarmöte i kast. Här drar sig det största intresset helt naturligt till Eleni Larsson som så snöpligt blev utan tävlingsstart ner i tyska Halle under förra helgens oväder. Men även andra intressanta starter som t.ex. Amanda Karlsson som ska visa vad kon kan med släggan.

SÄTRASPELEN
Framför allt våra yngre aktiva beger sig till Sätra men det finns även intressanta starter bland de äldre kanske framför allt på 200 meter där vi bland killarna bl.a. hittar bröderna Nordkvist och bland tjejerna Caroline Kihlblom och Amanda Lindh. Intressant även på 800 meter med bl.a. Stefan Stojanovic och Niclas Wallin.

STOCKSÄTERSPELEN
Vi hittar faktiskt HAIS-intresse även i lilla Stocksäterspelen där Caroline Kihlblom kör igenom ett 400-meterslopp efter att även hon råkat ut för en släng av förra helgens oväder nere i Weinheim även om hon ändå kunde genomföra sitt lopp på lördagen.

MINIMARAN
Den populära ungdomstävlingen Minimaran drar hela 30 st Huddingelöpare vilket är mycket glädjande för den som gillar medel/långdistans. Vi hoppas att vi kan få fran några duktiga löpare ur denna stora skara som ställer sig på startlinjen i de många klasserna.

Kajsa tvåa i ruset

Tis 28 maj
Kajsa Berg kom tvåa på första dagens Vårrus som vanns av namnen Barr.
De 5 kilometrarna avverkades på 18.16 på för Kajsa "sprintdistansen" 5 km.
RESULTAT

Stafettpinnen i mål!

Mån 27 maj
Efter två hektiska tävlingsdagar med mycket dramatik kan vi summera 2013 års Stafett-SM. Vädrets makter var med oss under lördagen men på söndag blev det till att bita ihop i regnet och blåsten. Efter lite uppstartsproblem med det nya resultatsystemet flöt det på som planerat och liveresultaten strömmade in kontinuerligt. Redan från första start hade vi full rulle på "nästanlive"-filmer som lades upp direkt efter loppen och kunde avnjutas inom en kvart efter målgång vilket blev ett mycket lyckat inslag och bidrog till att lyfta arrangemanget ännu en bit och med runt 300 startande lag blev det en härlig friidrottshelg! Förutom de 300 startande lagen vill vi naturligtvis tacka för all uppbackning under detta mästerskap av samtliga inblandade funktionärer, resultatansvariga, videoansvariga m.fl. och även externa krafter som tagit fram sträcktider och stafetthistoria med flera och vi hoppas verkligen att alla deltagande föreningar fick med sig något minnesvärt från årets Stafett-SM! Alla resultat, sträcktider och videos från loppen är utlagda! Vi jobbar vidare på att utveckla våra arrangemang till toppklass och har några stora utmaningar framför oss med landskamp i mångkamp, Huddingespelen, Kraftmätningen och Skol-SM som huvudnummer.
Välkomna tillbaka då!
TILL SM-SIDAN

Kyligt för tjejerna

Carro med rumskompiisar

Sön 26 maj
Det blev en minst sagt kylig vistelse nere på tyska kontinenten för Eleni och Carro. Efter den kallaste majmånaden på decennier i de normalt varma trakterna i Tyskland blev Elenis släggstart inställd på söndagen p.g.a. regn medan däremot Carro kunde genomföra sin två lopp med frusna fingrar, 10 grader och blåst på lördagen. 400-loppet inleddes med en stark öppning i den hårda motvinden och de 26,5 motsvarar runt 25,5 i bra förhållanden och den hårda öppningen gjorde att hon var med ända in på upploppet i A-heatet där hon mötte seniorer med 53-sek pers men inte orkade riktigt ända fram utan gick imål på nya årsbästat 57,61. En timme efter gick sedan 200 meter som genomfördes i rent träningssyfte och med mjölksyran kvar i benen blev det fina 25,62 vilket visar att det kommer att bli neråt 24,5 inom kort med värme och utan lopp i benen. Om det nu inte värmde med tiderna fanns mycket positivt att ta med sig både från loppen och helgen som tillbringades med Finlands bästa sprinttjej Hanna-Maari Latvala som med sina 11,36 kvalade in till Moskva-VM och finlandsboende slovenskan Kristina Zumer som sprang in på 11,57. Lördagskvällen ägnades förstås åt den heltyska Champions Leaguefinalen där de flesta i de här trakterna blev nöjda med den sydtyska Bayernsegern.
RESULTAT

Tjejerna till Tyskland

Fre 24 maj
Eleni Larsson drar till kastarnas mecka Halle för att tävla mot den internationella eliten i kast. Till den tyska kontinenten drar även Caroline Kihlblom och kosan styr mot Weinheim och Kurpfalzgala där hon kommer att få möta många av europas bästa juniorer på 400 meter.
Lycka till båda två!

Mångkampsrapport uppdaterad

Ajaj - ont gjorde det...

Mån 20 maj
Helgen 18-19 maj var tre HAIS:are i Varberg och tävlade i 10-kamp. Trots en väldigt tråkig start där eltiden krånglande och tävlingen blev uppskjuten ca 2 timmar innan det beslutades att det skulle bli manuell tidtagning i första grenen slutade tävlingsdagarna både bra och dåligt för HAIS:arna. Fredrick Ekholm satte nytt rekord med 7207 p (2012 6847 p) detta trots -3,7 samt manuell tid på 100 m (som ger mycket lägre poäng än eltid).
De individuella personliga rekorden blev följande:
Kula – 13,62 Stav – 4.60 Spjut – 46.45
Resultatet var över SFIF kvalgräns till Junior-EM i Rieti i sommar. Det finns dock fortfarande tveksamheter om resultatet är kvalificerande då det var manuell tidtagning. Besked väntas från Europeiska friidrottsförbundet under dagen. Anton Johansson gjorde sin första seniormångkamp = givetvis personligt rekord. Individuellt personliga rekord blev det i:
110m H – 19,64 Stav – 3.00 Spjut 28.12. Oskar Åberg gjorde sin första 10-kamp i sin mångkampssatsning. Efter en första dag där Längdresultatet 6.88 var det bästa (4 cm från 2008 års personliga rekord) föll Oskar illa på den 10e häcken i söndagens första gren. Tyvärr fick Oskar bryta och även ställa in helgens Stafett-SM. Nu blir det att inrikta sig på en bra rehabilitering de kommande veckorna.
Senaste nytt: EAA godkänner resultaten som kvalificerande till JEM i Rieti!
Nu väntar vi alltså på klartecken från Svenska Friidrottsförbundet om uttagningarna.
/Anders Rydén

Kajsa VM-uttagen

Kajsa klar för Ultra-VM

Mån 20 maj
Kajsa Berg är förhandsnominerad till VM i Ultralöpning 100 km som avgörs den 26 oktober i Durban, Sydafrika. Även Jonas Buud och Sophia Sundberg har fått förhandsbesked om deltagande och kan i lugn och ro förbereda sig på mästerskapet. Grattis Kajsa!

50.000:- till Jeff

Stipendiater

Mån 20 maj
Sedan drygt ett år är Kia Motors i Sverige stolt sponsor till Sveriges Paralympiska Kommitté / Lag Paralympics. I höstas gjorde den svenska truppen mycket bra ifrån sig under Paralympicsspelen i London och tog 12 medaljer. För att ytterligare möjliggöra för de svenska paralympierna att bli så framgångsrika som möjligt har Kia instiftat Guldstipendiet. Kia Guldstipendiet ges till de med extra potential och som har målsättning och kapacitet att konkurrera om topplaceringar i Paralympics och andra internationella stortävlingar. Kia Guldstipendiet delas ut till ett antal idrottare en gång per år och ska användas för att de ska kunna satsa på att ytterligare förbättra sin idrottsliga utveckling. I år blev det 9 idrottare som premierades med ett Kia Guldstipendium à 50 000 kronor.
En av dessa var Jeffrey Ige. Stort grattis Jeff!
TILL ARTIKELN

Japan Day Run

Skribent Anders med sonen Otto

Mån 20 maj
Otto Kingstedt kom fyra totalt i "Japan Run Day Run", 4 miles / 6.4 km igår söndag (12 maj). Banan var den "vanliga" 4 mile-loopen i Central Park, rätt backig. Tyvärr blev Otto felaktigt inplacerad i fel start grupp, detta trots att jag påpekat att han sprungit sub-32 på 10 K helt nyligen (Kungsholmen Runt). Han hade mao ca 400 långsamma löpare att ta sig förbi – det tog ca 30 sek bara att ta sig till startlinjen (även om han givetvis fått netto-tid). Han fick sedan försöka jaga ikapp, vilket ger hans 20.33 / 5.09 min / mile- insats lite hjältestatus. Otto vann Age Category 15-19 ganska överlägset. Om jag minns det rätt hade brorsan John strax under 20 på samma bana när vi sprang "Nut Cracker New Year's Eve Race" (men John stod till skillnad från Otto längst fram…). /Anders Kingstedt

Timmys trippel

Mån 20 maj
Ett nytt namn att lägga på minnet hittar vi på Sätra och Sundbybergs Ungdomsspel där några som inte var upptagna på Enskede bl.a. tävlade. Timmy Karlsson tog hem en trippel genom att vinna 80 meter, höjd och längd i P13. I tjejernas F13-klass tog Madeleine Söderqvist hem förstaplatsen i längd.
RESULTAT

Uppförsbacke i Kraftmätningen

Mån 20 maj
Det blev en tuff uppgift för våra ungdomar när de försökte kvala in till finalen av Kraftmätningen som ju går på hemmaplan Källbrink i höst. En sjundeplats totalt för mixlaget blev det och för dagen var det svårt att hitta några toppresultat men några undantag fanns det förstås främst bland killarna där alla tre som var inblandade i stafettlaget figurerade. Förutom stafetten där alla sprang bra och allra bäst Stefan Stojanovic som klockades för 24,0 på sin sträcka och senare även vann 800-loppet på 2.06,95 med mycket krafer kvar i säsongsdebuten. Fredrik Kihlblom fick också till fina resultat med nya perset i höjd 1.80 och femteplatsen på korthäcken. Även i längd gick det bra med 5.61 men där överglänstes han av Wilmer Sternehälls 5.69. På tjejsidan var det svårare att plocka ut guldkorn men vår 00:a Tora Rickelvik gav de två år äldre tjejerna en match i höjd med sina 1.48 som gav en tredjeplats.
RESULTAT

Löparframgångar i Skärholmen

Otto höjer pokalen

Sön 19 maj
Skärholmsloppet, lördagen 18 maj, lockade över 2000 deltagare fördelat på ungdoms- och seniorklasserna Sträckan var 5 km och förhållandena perfekta. Banan visade sig dock vara rätt tuff, med en stigning redan efter starten på Ekholmsvägen och efter ca 3,5 km. Detta stoppade dock inte Otto Kingstedt - efter en stark återhämtning trots håll vid 3 km - att spurta ifrån Enhörnas Markus Persson i kampen om tredje–platsen. Vinnare var Napeolon Solomon, Fredrikshof (15.11), tvåa klubblöse Tadese Aberah, Sundsvall (15.18) och med Otto som trea med 15.44. Fina resultat från Huddinge-löpare bakom Otto: Alberto Ramos sprang in på en stark sjundeplats (16.44) och Robert Holmgren sprang in 19:e plats (17.36). I damklassen gjorde Johanna Bjermkvist ytterligare ett imponerande lopp med 17.54 på fjärdeplats bakom segrande Ulrika Flodin, Rånäs 4H (16.53). Monica Kingstedt visade att vinterns träning gett bra resultat när hon sprang på fina 19.54 som femma i damklassen (sub-4 min/km av en 52-åring, inte illa!).
RESULTAT
/Anders Kingstedt

Rapport från Tom

Tom glassar

Lör 18 maj
Jag har tillsammans med Stefan Tärnhuvud och Alexander Brorsson tillbringat ungefär en vecka i Formia på italienska olympiska kommitténs förberedelseanläggning som ligger mellan Rom och Neapel. Vädret har varit kanon för det mesta och vi har kunnat köra på riktigt bra. Tanken med det här lägret har varit att toppa formen inför säsongen. Vi har delat upp lägret i tredagarsperioder, där första dagen bestod av snabba lopp på förmiddagen och styrka på eftermiddagen. Andra dagen bestod av återhämtande lopp och tredje dagen vila. Det har gått riktigt bra och vi har alla tre utnyttjat varandra till att få ut så mycket som möjligt av träningen och det varit många kvalitativa pass vilket förhoppningsvis kommer synas på våra resultat i sommar. Vi har även smugit in stafetträning som en del i uppvärmningen för att förbereda oss för kommande stafetter med målet att kvalificera ett svenskt stafettlag till VM i Moskva.Anläggningen har fått nya banor utomhus som är riktigt fina och man har flyttat bort kastplanen och byggt riktigt stora längdgropar i båda riktningarna. Inte nog med det så har man 150 m rakbana inomhus ifall det skulle vara dåligt väder, samt en mindre 80 m-bana våningen under. Maten har varit fantastisk och gillar man prosciutto mozzarella har man kommit helt rätt! Många bilder från detta läger finns på Alexander Brorssons blogg www.alexanderbrorsson.com. Jag ser nu fram emot att öppna säsongen på Källbrink då det är stafett-SM. /Tom Kling-Baptiste

Tufft varv för killarna

Lör 18 maj
Carl Wistedt var inte oväntat den som klarade sig bäst när SM på halvmarathon avgjordes i samband med Göteborgs-varvet och kom in på en 13:e plats i SM-klassen och 33:e plats totalt med tiden 1.15,22. Ett par minuter efter hade vi Colm o´Callaghan som 23:a på SM och fyra i M40-klassen.   RESULTAT   RESULTAT SM

Temperaturen stiger...

Fre 17 maj
Dagarna räknas ner i en allt snabbare takt inför en av årets höjdpunkter på Källbrink!
283 lag är anmälda varav 16 st HAIS-lag som skall ta upp kampen om SM-poängen.
Ni som inte springer själva kommer naturligtvis upp då ni får tillfälle att se landets allra
bästa löpare göra upp i glödande dueller. Ni som kan hjälpa till med att göra arrangemanget
i toppklass är mycket välkomna att anmäla er! Vi behöver folk som filmar växlingar, lägger upp
filmer från loppen på webben m.m. sysslor som kan kombineras ypperligt med att kolla in loppen!
Gå in på vår SM-SIDA för att hålla er uppdaterade om mästerskapet!
Om ni vill hjälpa till med arrangemanget välkommen att maila KIM eller PELLE!

Mittiveckanrapport

Tor 16 maj
Stafett-DM avgjordes på Sätra IP och blev "Huddinge silvergruva"
efter att våra lag bärgat fyra silvermedaljer i M 4x100, P17 1000, K 4x100 och F13 4x80.
Grattis till medaljerna!
Uppe i Vallentuna sprang vår medeldistansare Jonas Linderholm Arenamilen
på 33.26,10 vilket gav en fjärdeplats i det stota startfältet.
RESULTAT STAFETT-DM   RESULTAT ARENAMILEN
 

Från unga till veteraner

Tis 14 maj
Helgen bjöd på HAIS-intresse på flera ställen än Enskede och Fullersta. I Sätra gjorde veteranerna upp om DM-tecknen i två dagar med många rödgula medaljplaceringar. Bland resultaten hittar vi Gunnel Tolfes som tog hem fyra guld på 100-800 meter och duon Ulf Eriksson och Robert Holmgren tog hem varsin klasss på 5000 meter efter att ha gjort sällskap hela loppet.
Ute i Danderyd var det uteslutande våra yngre förmågor som hade begett sig dit för att säsongsdebutera. Ett par klassegrar och flera pallplaceringar blev årets första summering.
RESULTAT VDM   RESULTAT DANDERYD
 

Där satt den!

Mån 13 maj
Det blev en dramatisk avslutning för killarna i Lag-SM kvalet på Enskede IP. Inför avgörande stafetten skiljde en poäng upp till ledande Örebro och Göta låg poängen efter. Efter problemfria växlingar blev det en överlägsen seger och då även Västerås knep andraplatsen före Örebro var saken klar. Det var många bra insatser i ett något reservbetonat lag då tyvärr inte alla aktiva var tillgängliga. Janne Wokalewski gick in och dubblerade 100/200 då Alexander Nordqvist inte var helt återställd från sjukdom och tog en klar seger på 100 och på 200 blev det tusendelen efter Elias Amado. Hans ersättare på 400 Dennis Elms Jansson gick in under 52 sekunder på fjärdeplatsen. För att fortsätta med löpningar var det ett imponerande taktiklopp på 800 av Jonas Linderholm som fick den öppningen vi hoppats på med ett långsamt 63-varv och i den kommande långspurten över 200 meter var det bara segrande Tim Sundström som stod emot med Jonas som tvåa. På 1500 meter fick Stefan Stojanovic göra seniordebut och gjorde även han ett fint taktiskt genomfört lopp där han inte förivrade sig mot de vassa löparna med kapacitet under 4 minuter. Efter 800 blev det dramatiskt då Örebros Abshir Awees satte in en tuff tempoväxlingoch fältet splittrades men Stefan hängde i och fick lucka ner till två av löparna. Vid klockringningen kom förklaringen till tempoväxlingen då Abshir trodde han gått i mål som segrare men fick resa sig upp och fullfölja ett varv till varvid han kom tvåa och missade en värdefull poäng skulle det visa sig framöver... Stefan in som mycket nöjd fyra. På 5000 meter var våra två bästa upptagna med annat och återbud på hinder gjorde att Colm o´Callaghan återigen fick ta sig an vattengravarna och gjorde det med sedvanlig bravur och efter ett taktiskt genomfört lopp kom in som fin trea mot de 20 år yngre löparna. Hans ersättare på 5000 Antonio Lavecchia räckte inte till riktigt och kom sexa. Anton Nilsson gjorde sitt på långhäcken och tog en övertygande seger medan det på korthäcken blev dramatiskt värre då debuterande Fredrick Ekholm snubblade på den näst sista häcken och agerade rena slåttermaskinen på sista ändå räckte till grenseger! Dessförinnan hade Fredrick värmt upp med att komma trea i stavhoppet. Oskar Åberg gjorde en kanontävling i höjd där han kom tvåa på samma resultat som segraren. Adam Chiguer kom tvåa i längd efter "omöjlige" Andreas Otterling och trea i tresteg. Arwid Koskinen stötte riktigt bra och hotade Ulf Ankarling om segern men kom till slut tvåa endast 18 cm efter. Axel Bernhult hade den ovana positionen som motståndare till brorsan Linus i diskus där den senare gick segrande ur familjefajten. I slägga debuterade Alexander Persson på seniorsläggan med en tredjeplats och debuterande Johan Holmberg hade liksom alla spjutkastare det knepigt med vindarna och kom fyra på 57.74. Alexander Nordqvist lade sedan grunden till stafettsegern med en grym förstasträcka på pigga ben.

Slåttermaskinen

Om det var uppåt värre bland killarna så såg det inte alls lika roligt ut på tjejsidan tyvärr. Avsaknaden av Frida Åkerström (USA), Carolina Hjelt (slutat) och Caroline Kihlblom (sjuk) visade sig omgående i poängprotokollet. Det räckte inte att Kajsa Berg och Eleni Larsson tog sina väntade segrar utan det lyste igenom att återväxten på tjejsidan inte är tillräckligt bra. Respass ur högsta serien måste vara en väckarklocka och vi måste gå igenom för att se hur vi får fram satsande tjejer framöver. De som var med kämpade fantastiskt bra men nivåskillnaden var påtaglig. Det är inte lätt att bli inkastad i sista minuten i en seniormatch när man överhuvudtaget inte ens har haft tanken på grenen i fråga och kan inte ha varit roligt för de som fick offra sig. Tid för eftertanke så här ett år innan nästa lagmatch som då alltså inte kommer att vara kval till lag-SM utan en match i regionsserien.
Fram till dess så kan ni njuta av lite actionbilder i BILDGALLERIET från tävlingarna!
Om ni klickar er vidare nedan så hittar ni våra aktivas resultat och placeringar.
KOMPLETTA RESULTAT

Anders och Thomas imponerade på Huddingeloppet

Anders Kleist tar kommandot från start

Lör 11 maj
Anders Kleist hade bestämt sig för att rycka loss från de övriga omgående i årets upplaga av
Huddingeloppet som avgjordes i ett härligt vårväder. Brian Nielsen och Oskar Majling försökte
i det längsta att behålla kontakten men med ett stadigt 3.06-tempo på den knixiga och smått
kuperade banan var det aldrig någon snack om vem som skulle ta hem segern på de 10 kilometrarna.
Tiden blev alldeles utmärkta 31.32 vilket gav en segermarginal på över 1,5 minuter.
På halva distansen 5 km var det lika överlägset genom Studenternas Thomas Pechhacker som
defilerade i ensamt majestät in på 16.46 uppemot två minuter före tvåan Christer Gustafsson.
På tjejsidan saknades tyvärr de riktigt vassa löparna men Anneli Granlund gjorde ett fint lopp
när hon vann på 42.02 före Linn Johansson 42.49. På halva distansen segrade Felicia Hogrell på 22.49.
Ungdomsklasserna togs hem av Ebba Bergström HAIS på 30.06 och Markus Asplund HAIS på 22.52.
RESULTAT

Säsongens första SM-tävling

Fre 10 maj
På söndag är det dags för våra seniorlag att kvala in till LAG-SM.
Första start på söndag klockan 12.00 och fyra timmar senare vet
vi om det blev finalavancemang. Både dam och herrlag är anmälda.
Ni som inte är med och tävlar hoppas vi förstås kommer och hejar
fram våra rödgula kämpar till stordåd! Massor av säsongsdebuter
att kolla in utlovas! Lagen vi möter enligt nedan:
Herrar: Hellas - Falun - Göta - Västerås - Örebro
Damer: Hammarby - Gävle - Lidingö - Falun - Västerås
Som ni anar kommer det att bli en del högklassiga starter med landslagsfolk
in action bl.a. Elin Moraiti/800 - Charlotte Schönbeck/1500+800 - Frida Persson/400
Andreas Otterling/längd - Jiannis Smalios/spjut och vi luftar ett helt gäng med
landslagsmeriterade juniorer/seniorer bl.a. Eleni Larsson/slägga - Janne Wokalewski/100 -
Alexander Nordqvist/200+400 - Anton Nilsson 400 häck - Fredrick Ekholm 110 häck+stav -
Caroline Kihlblom/400 - Arwid Koskinen/kula - Adam Chiguer längd+tresteg - Oskar Åberg/höjd -
Kajsa Berg/5000 - Frida Lindström/tresteg.
Några extra intressanta starter är Stefan Stojanovic som gör seniordebut på 1500,
Fredrick Ekholm som debuterar på seniorhöjden, Jonas Linderholms första mästerskapslopp
på 800, Arwid som möter före detta HAIS:aren Linus Bernhult, Niklas Hansson som "befriar"
Colm o´Callaghan från 3000 hinder som i stället springer 5000 meter och Johan Holmberg spjut
som debuterar i HAIS-färger m.m. Mycket spännande att komma och kolla in på Enskede IP alltså!

Lägeruppladdning inför Lag-SM

Anton och Fredrick i Albufeira

Tor 9 maj
Från Albufeira kan meddelas att all träning
fungerat på enligt planerad träning och
gått väldigt bra.
Inför lag-SM känns både Fredrick Ekholm
och Anton Nilsson väldigt redo att gå in
och årsdebutera.
För Fredrick första gången någonsin på
110 m Häck och seniorhäckar.
Målsättning ett bra lopp med god rytm
hela vägen.
Anton N kör sin specialdistans 400 m Häck
och så vitt jag vet får Anton bra motstånd
av övriga lag. Målsättning utöver att
placera sig så bra som möjligt är att göra
en bättre tid än de två senaste åren på Lag-SM. 2012 – 55,89 resp 55,01 2011 – 55,63. /Anders Rydén

Catharina segrade i Älta

Mån 6 maj
Catharina Sundelöf tog hem tjejklassen i en av sina favorittävlingar Älta Runt.
Det var en komfortabel seger med uppåt sju minuter på de 13,3 kilometrarna.
Förklaringen till det klena motståndet lär vara att Kungsholmen Runt drog till sig löparna.
Herrklassen vanns för övrigt av gamle storlöparen Anders Szalkai vars dotter Smilla vann
den korta 7 km-banan i överlägsen stil. Att betänka då är att hon inte är löpare utan
ägnas sig åt konståkning! Bra gener verkar det som...
RESULTAT

Och ännu flera säsongsdebuter

Mån 6 maj
Eleni Larsson säsongsdebuterade vid Hellaskastet med att kasta 61.20. Det kommer att läggas på några meter framåt huvudsäsongen som kulminerar i JEM 22 på finsk mark och därefter SM och finnkamp.
Även många av våra yngre förmågor passade på tillfället att dra igång kastarsäsongen som t.ex. Elin Helgesson som utomhusdebuterade i HAIS-linnet med att ta hem F17-klassen i kula på 13.24. Vi hade många ännu yngre deltagare ända ner till 11-årsklassen vilket ger förhoppning om god återväxt på kastsidan.
RESULTAT
 

Ännu en säsongsdebut avklarad

Carro räsongsdebuterar i Italien

Sön 5 maj
Caroline Kihlblom gjorde sitt första 400-
lopp på sju månader när hon sprang i
den italienska galan Della Valle i Pavia.
Hon tyckte själv efter sina 57,86 att
det var en "sådärdebut" efter att inte
ha fått ut allt riktigt då mjölksyran
inte kom förrän efter målgång men tar
med sig sin hittills snabbaste öppning
på 26,50/200.
Ringrostigheten har förhoppningsvis
släppt lite nästa helg då det kommer
att satsas för fullt på lagSM. 

Lör 4 maj
Otto Kingstedt var dagens kanon på mildistansen vid Kungsholmen Runt.
Hans 31.59 räckte till fjärdeplatsen. Även på tjejsidan hade vi framskjuten
placering genom Johanna Bjermqvist som trea på 37.31.
På halvmaran var Jonas Linderholm starkast för dagen med sina 1.14,44 vilket
resulterade i en andraplats med Colm o´Callaghan strax där bakom på 1.15,07.
Samtliga HAIS:ares resultat sammanställda om ni går vidare nedan.
RESULTAT

Sprintlägerrapport med årsdebut på 10,79!

Janne, Alex och Robin

Lör 4 maj
Lägret är förlagt i den sydspanska staden
Fuengirola, vilket är en förort till Malaga.
Första dagarna var vädret dåligt men
efter några dagar blev det strålande sol
och perfekta träningsförutsättnigar.
Vi är i stort sett ensamma på träningsanläggningen som består av en
rundbana med anknytande gym.
Träningsprestationerna har varit jättebra
eftersom vi legat kring perstider och
persvikter i stort sett alla moment vilket
bådar gott inför sommarens tävlingar.
En av dagarna var vi och tränade på
arenan i Nerja, där var det väldigt mycket
friidrottare och lite svalare väder.I Nerja möttes vi också av bra träningsförutsättningar.
Upplägget av lägret har varit lite annorlunda 
gentemot andra läger.
Under det här lägret har vi haft färre träningsdagar men det tycker vi har varit
väldigt gynnsamt för den kvalitativa träningar vi är här för. Jan har lite spontant gjort säsongsdebut
på 100 m i Malaga där han vann ohotat på tiden 10,79 i +0,6 m/s.
Vi kan starkt rekommendera Fuengirola som träningslägerort för andra i klubben och vi tycker att
Micke har gjort ett strålande jobb med sin coachning.
/Jan - Robin - Alexander