Nyhetsarkiv november 2013
 


Välkommen till nya hemsidan!

Fre 29 nov
Med denna nya plattform tar vi ett steg framåt i utvecklingen till en modern och attraktiv framtoning vilket ligger i linje med klubbens framtida verksamhet.
Läs mera om den nya hemsidan HÄR.
Välkomna!

 
Hasse och Pelle nominerade

Ons 27 nov
Hans Sköldsäter och Per Öhrland är nominerade till kommunens idrottspriser som skall delas ut den 6 december på HUDDINGE GLÖDER. Hasse är nominerad till "Årets ideella insats för vuxna" och Pelle till "Stora Idrottspriset". Vi håller tummarna!


Otto i Holland

Mån 25 nov
Otto Kingstedt ställde upp i det högklassiga terrängloppet WARANDELOOP i Holländska Tilburg. Loppet var sista chansen för att kvalificera sig till kommande TERRÄNG-EM som avgörs i Belgrad den 8 dec. En 20:e plats i juniorklassens 6200m på 20.58 blev resultatet vilket tyvärr inte räckte för att bli uttagen i det SVENSKA LAGET. 
RESULTAT


HAIS SM-sexa

Fre 22 nov
Huddinge AIS Friidrott kom på 6:e plats när SM-poängen räknades samman för samtliga mästerskap. MAI petade ner oss från förra årets femteplacering och avancerade upp till 4:e plats framför allt genom deras stora poängskörd på ungdomssidan gentemot förra året. HAIS hade en halvpoäng mera i år än 2012 och bars i år upp av kvinnliga seniorerna genom SM-guld av Kajsa och Frida.
På veteransidan blev det återigen en jordskredsseger som befäste HAIS som landets bästa veteranklubb.
HELA TABELLEN


Kim i svenskan

Ons 20 nov
I dagens SvD kan ni läsa om en av Anders Berglunds långlöpare Kim Karlsen under rubriken "Från soffan till milen under 40 minuter" där han berättar om sin nystartade löparkarriär som startade för 1,5 år sedan som vuxen och redan springer milen under 40 som 45-åring.
TILL ARTIKELN

 
7 klassegrar och 31 pallplatser

Sön 17 nov
Slutsummeringen efter helgens tvådagarstävling i Storängshallen visar på fem klassegrar och totalt 16 pallplatser. En av helgens mest HAIS-dominerande gren var P12 höjd där David Tellström Jovicic tog hem segern på fina 1.50 före Albin Jakobsson och Liam Hermansson. Albin tog även silver på 60 meter och David samma valör i kula. Kula för F11 var om möjligt ännu mer HAIS-gren med en storslam bestående av de sex första platserna med Rebecca Östergren som enda tjej över dröm-7 med Alicia Schandl och Madeleine Söderqvist som övriga medaljörer. Rebecca tog ytterligare ett guld på 60 meter med Alexandra Rosengren som trea vilket hon även blev i längdhoppet. Siloé André blev trea i klassens långlopp 400 meter. Klasseger också i F13 800 meter genom Cornelia Böhnke och Kajsa Engblom kom tvåa i höjd på samma resultat som segraren. Sista grensegern på tjejsidan hittar vi i F9 där Olivia Bäckström tog hem en överlägsen seger före tvåan Lea Milosavljevic och i klassens 400 meter kom Michelle Sackey-Mensah in soom tvåa. Yngsta klassen F7 gav två pallplatser genom Ebba Ahlerup i längd som tvåa och Clara Åkerblom Biesheuvel som trea på 40 meter. Två andraplatser hittar vi även på F10 400 meter genom Maja Hammarberg och Rebecka Forsling i kula. Vi återgår till killarna och har en klassegrare i P13 kula genom Denzel Miansagi som var den enda över dröm-10 och Oskar Nummelin knep bronset på 60 meter. Klasseger blev det i P9 400 meter genom Ludvig Richtnér och här är det noterbart att segermarginalen skrevs till astronomiska fem sekunder i det 40 man stora startfältet! Ludvig visade även på snabbhet genom att komma tvåa på 60 meter. Pallplatser även för Carl-Johan Krook P10 400 meter 3:a, Benjamin Tejemark P7 40 meter 2:a, Theo Hall P7 längd 3:a, Albert Fernholm P8 60 meter 3:a och Emeli Lestaric F12 600 meter trea. Det här var bara ett axplock från resultatlistorna.
RESULTAT


Otto sexa i Lill-Jansskogen

Lör 16 nov                                                 Otto Kingstedt var den av våra löpare som klarade sig bäst i årets upplaga av TÖMILEN.
Han sprang in på en sjätteplats med tiden 33.53 precis två minuter efter loppets segrare Napoleon Solomon.
RESULTAT


Träningsrapport

Fre 15 nov
Några av våra yngre löpare passar på att tillbringa helgen med ett träningsläger i Göteborg i Per Skoogs regi. Jonathan Bergdahl och Niclas Wallin satsar på lägret inför sin första SM-säsong och har även med sig Anton Ledell som satsar på höjdhopp närmaste året men också är en mycket god löpare. De får sällskap av ett 60-tal löpare från hela landet i BANNISTER RUNNING CAMP.


Häckgänget

Anders i sitt rätta element - häckar och ännu mera häckar...Tis 12 nov
I väntan på tävlingssäsongen gör vi lite besök i träningsverksamheten. Tisdagseftermiddagarna är det ett gäng häckintresserade som kör med Anders Rydén (förstås...) med en härlig blandning av åldrar och även klubbar då FIG-aktiva även finns med i häckträningen med bl.a. de duktiga Tumbatjejerna. Är det någon som är intresserad av häck så kolla med Anders om det finns plats för er!


Vilande Kajsa räckte för vinst

Sön 10 nov
Efter att i stort sett ha vilat efter det enligt Kajsa själv katastrofala Långa Tullinge-Tumbaloppet då kroppen kändes "konstig" och kanske låg på gränsen till överträning sprang hon igenomlördagens VINTERMARATHON som anordnades av Fredrikshof. Hon visade att en ultralöpares grundträning räcker långt även på kortare distanser och det blev en kassaskåpssäker seger på 2.50,01 vilket gav en segermarginal på drygt 7 minuter. Även på herrsidan var det en grundtränande Jonas Buud som tog hem segern med en tid strax över 2.25.  RESULTAT


Inomhus smyger igång

Foto: Eva-Lena Hellbratt

Lör 9 nov
Inomhussäsongen smög igång på lördagen med ESKILSTUNASPELEN där vi hade med en liten trupp på 4 st av de yngre aktiva.
Utdelningen blev mycket bra med Casper Elliot som tog brons i kula i P11, Joakim Hellbratt tog silver i höjd och brons i 60m i klassen P11 och Rebecka Forsling tog guld i kula och brons på 400 meter. RESULTAT