Nyhetsarkiv oktober 2013
 

Kajsa tvåa i Tullinge-Tumba

Sön 27 okt
Kajsa Berg var den som klarade sig bäst i de djupa skogarna när TULLINGE-TUMBALOPPET och dess 20 km avverkades. Hon kom tvåa efter träningskkompisen Anna Rahm. Bland killarna var Jonas Linderholm främst med en fjärde plats och med en allt snabbare Alberto Ramos som sexa.
RESULTAT

Colm krossade KR men Calle först

Sön 27 okt
Calle Wistedt var återigen snubblande nära klubbrekordet i marathon när han sprang in på 2.31,27 i årets upplaga av FRANKFURT MARATHON. Endast tre sekunder skiljde från rekordet som hade slagits om nettotiden hade räknats. Colm o´Callaghan däremot krossade sitt eget M40-rekord med 10 minuter då han gick in på 2.33,06.
RESULTAT.

Otto nära pallen

Sön 27 okt
Otto Kingstedt gjorde ett mycket fint mästerskapslopp på söndagen då han kom in som fyra i P19 efter att länge ha legat och krigat om medaljerna. Åt Napoleon Solomon och Alexander Holmblad var inget att göra men det blev en match mellan Otto och Alexander Nilsson där Alexander till slut tog hem bronset med två sekunders marginal. Alexander minns vi bland annat för att han var med i Nigusu Solomons guldlopp 2010 i Borås och då fick ge sig i striden om medaljerna med en fjärdeplats som resultat. Det kanske var så att han fick sin revansch denna gång...
RESULTAT

Hanna presenterar sig

Hanna i stark terrängdebut

Lör 26 okt
Hanna Bergström gjorde mästerskapsdebut i terrängspåret och gjorde det på ett alldeles förnämligt sätt då hon efter att ha varit med bra från början låg 12:a efter 1500 meter men plockade placeringar på vägen mot målets 4000 meter och slutade på en kanonfin åttondeplats i det 28 (!) tjejer stora startfältet. Som en parentes kan nämnas att segrarinnan i denna F16-klass Ebba Andersson hade kommit in som trea bland seniortjejerna så det var hög klass på loppet som avgjordes på mycket sugande underlag med sex backar varje varv och beräknades vara cirka 10 sekunder långsammare per kilometer än förra helgens DM-bana vilket ställer Hannas 16.38 i en ännu bättre dager. Det här kommer att ge hårt satsande Hanna energi att jobba vidare framöver och vi kan nog räkna med att nästa års terrängmästerskap kommer att sluta på ett ännu bättre sätt även om hinder, 1500 och 3000 står på programmet under sommaren. 

Stefan i tuff konkurrens när Simon drar upp tempot

Stefan Stojanovic fick en tuff uppgift bland de vassa P15-killarna där Suldan och Warsame Hassan pressade Simon Sundström i täten med Stefan som sist i tätklungan. När tempot drogs upp ytterligare ett snäpp vid 400 kvar kunde inte Stefan svara utan han bevakade fjärdeplatsen medan Simon åkte ner till tredje. När det var dags för målgång sprang Warsame fel och missade målgången varvid han fick med sig Suldan och Simon kunde defilera in i mål och de andra killarna fick vända med resultat att Warsame tappade sin förstaplats mot en tredje. Snopet... Stefans 14.06 var i stort sett samma tid som på DM men med vår beräkning på -40 sekunder så motsvarade det en förbättring på dryga halvminuten från DM-loppet och det var en nöjd Stefan efteråt trots den jobbiga fjärdeplatsen. Fyra kom även Anders Rehn i M45 som var den veteran som klarade sig bäst. Brorsan Jonas kom 11:a i M40 och i samma klasss kom Martin Larsson 14:e. Erika Sandberg var tyvärr tvungen att bryta efter att hon fick problem med andningen då hon låg bra med i loppet. Kolla bilder och resultat nedan!
RESULTAT   BILDGALLERI

Backarna ska besegras

Hanna, Erika och Stefan laddade

Fre 25 okt
Våra framtidslöften inom medel och långdistans har anlänt till Falun och Lugnets Skidstadion där backarna skall besegras i helgen. Hanna Bergström, Erika Sandberg och Stefan Stojanovic slipper i alla fall backarna i bakgrunden men får i alla fall tampas med sugande sandbackar nere på "flacken". Efter provjoggen konstaterades att det är en mycket utslagsgivande bana som kommer att ta 

Årets sista SM i helgen

Mån 21 okt
Det är dags för årets sista svenska mästerskap som avgörs i Faluterrängen vid Lugnets skidstadion. Det är en (tyvärr) liten HAIS-trupp som beger sig norrut men vi hoppas på att de som är där försvarar de rödgula färgerna bra. På seniorsidan har vi två löpare, Jonas Linderholm och Mika Repo som båda ger sig i kast med den korta 4000-metersbanan. Otto Kingstedt har i år 6000 meter att avverka efter ändringen inför årets mästerskap från 4000 samtidigt som man har förlängt M22-distansen till 8000 m. Endast en ungdom på killsidan får försvara hedern och det är Stefan Stojanovic som vi tror kan göra en bra tävling och plocka SM-poäng vilket för övrigt även Otto har möjlighet till men då krävs en vässning med halvminuten från DM-loppen från de bådas sida. På tjejsidan ser det ännu glesare ut och Hanna Bergström och Erika Sandberg kommer att få ta sina starter som att "se och lära" och en uppstart på sina målmedvetna satsningar framöver och förhoppningsvis kommer att ge resultat under nästa utomhussäsong och kommer att inspirera flera tjejer i klubben att satsa på medel och långdistans. Slutligen har vi tre veteraner denna gång vilket även det är glesare än vanligt och det är bröderna Jonas och Anders Rehn samt Martin Larsson.
Lycka till allihopa!
ARRANGÖRSSIDA

Eleni och Fredrick i OS-satsning?

Sön 20 okt
Eleni Larsson och Fredrick Ekholm finns med bland de 16 friidrottare som är påtänkta till SOK:s olympiasatsning till Rio. Bosön är platsen i helgen där man träffar totalt 120 aktiva från olika idrotter som skall visa upp sig inför SOK:s folk som några veckor senare ska besluta om vilka som slutgiltigt blir med i den här OS-satsningen. Vi hoppas på att Fredrick och Eleni skall vara med "på tåget" till 2016.

Medaljregn i terrängen

Otto mot terrängformen

Lör 19 okt
Det blev ett framgångsrikt disriktsmästerskap i terräng som avgjordes på trevliga skogsstigar i Upplands Väsby. Några klasser blev tyvärr glesbefolkade, det verkar som att löparna ännu inte klarat omställningen till höstmästerskap. Fyra mästerskapsguld räknades dock in. Otto Kingstedt hade inga problem att plocka hem guldet i P19-klassen i Napoleon Solomons frånvaro som föredrog att springa seniorklassen där han kom tvåa. Den andra individuella medaljören var Niclas Wallin som tog hem en överlägsen seger i P14-klassen och var även en tredjedel av laget som plockade hem lagguldet i P15 där Stefan Stojanovic kom tvåa efter starka Simon Sundström som är en av guldfavoriterna inför nästa helgs SM i Falun men det ser mycket lovande ut då benen kommer att kännas betydligt lättare än de gjorde nu efter en mycket tung träningsvecka. Tredje man i guldlaget var Jonathan Bergdahl som trots jobbig andning kämpade sig runt och fullbordade guldet. Calle Wistedt genrepade inför Frenkfurt Marathon kommande helg med ett 12k-lopp som han körde i ett jämnt tempo för att öka farten på sista varvet in till en andraplats med Alberto Ramos som visar stigande form som fyra bland seniorerna. Marcus Asplund plockade också hem ett silver i P13-klassen och sammantaget verkar det vara en del på gång när det gäller återväxten på löparhorisonten då även tjejerna är på gång med ett par stycken som satsar ordentligt på att utveckla sig till topplöpare. Bland veteranerna hade vi en strålande glad Catharina Sundelöf som tyckte att det ländes mycket bra i benen då hon tog hem silvret i K45-klassen men placeringsmässigt överträffades hon av Inger Moge som tog hem guld i K55. Ett par silver fixade också veteranherrarna genom Johan Sand M40 och Thomas Widell M45.
​RESULTAT

Niclas, Jonathan och Stefan på väg mot lagsegern

Kajsareportage

Tis 15 okt
Gå in på SVT Play och titta på reportaget som Peter Jonsson gjort för TV-sporten om Kajsa Berg och hennes ultrasatsning. Peter är ju även själv en hängiven löpare och brukar träna tillsammans med våra aktiva långdistansare och även med Kajsa.
TILL REPORTAGET

Colm topp i Hässelby

Mån 14 okt
Colm o´Callaghan var den som klarade sig bäst i årets HÄSSELBYLOPP. En 16:e plats gav hans 33.04 och bland tjejerna var det Catharina Sundelöf som klarade sig bäst med 41.07 som 42:a i måL.   RESULTAT

Otto och Emeli toppade

Sön 6 okt
Otto Kingstedt tog hem seniorernas 10 km-bana på LILLA TULLINGE-TUMBALOPPET som avgjordes alldeles i närheten av Tjurruset och ändå hade nästan 300 startande. En klasseger till blev det genom Emeli Lestaric i F11 och Casper Elliot var nära pallen med sin fjärdeplats.
RESULTAT

Hanna tvåa i Hellas

Sön 6 okt
Hanna Bergström var den enda av de anmälda HAIS:arna som kom i mål i årets upplaga av HELLASLOPPET. En andraplats i F17-klassen blev utdelningen för Hanna.
RESULTAT

Kalvar på bete

Sön 6 okt
Det var framför allt de yngre som valde att "springa" årets TJURRUSET som avgjordes i trakterna kring Tullinge flygfält. Bland de som lyckades bäst var trion Niclas Wallin, Jonathan Bergdahl och Anton Ledell som "kompislöpte" och kom i mål som 4-5-6:a i P14-klassen. Även Sebastian Löschner stod för en framskjuten placering som fyra i P13-klassen. Erika Sandberg missade starten men kom ändå in som åtta bland F15-tjejerna.
RESULTAT LÖRDAG   RESULTAT SÖNDAG

Årets ledare

Tis 1 okt
Anders Bergström fick ta emot en glasdroppe då han blivit vald till årets ledare.
Anders är ofta med som domare på våra tävlingar som en del i vår vassa arrangörsstab.
Priset delades ut under Skol-SM tävlingarna förra helgen.
Grattis!