HAIS-dubbel av killarna

Mån 28 apr
Årets Kvantumlopp avgjordes i försommarvärme och med delvis helt ny sträckning på långa banan

Stefan och Linnéa tar kommandot från start

.På korta banan tog blivande segraren Stefan Stojanovic kommandot direkt och den enda som orkade följa med på den första kilometerns 3.00-tempo var flerfaldige Kvantumsegraren Jacob Persson som numera springer för Enhörna. Han hade fortfarande kontakt efter backen upp till KIP men under terrängvarvet fick han ge sig och Stefan fick sin revansch från senaste tvåårens andraplatser med en odiskutabel seger med 32 sekunderpå fina 11.33 och med jämnåriga Erik Rosqvist som trea ytterligare halvminuten efter. På tjejsidan var det Väsbys Linnéa Dennerporth som utan konkurrens tog hem segerpokalen.

Aleksei och Jonas tar kommandot från start

På långa banans 10 kilometer kändes det före loppet som att hemmalöparen Jonas Linderholm fick bära favoritskapet men han skulle få sig en rejäl fight om segern med klubbkompisen Aleksei Saveljev som vid intervjun före loppet sade sig köra loppet som ett träningspass i 35-minutersfart. Nu blev det ett helt annat scenario då den enda som kunde hänga med Aleksei någorlunda var Sundbybergs Hugo Hultqvist.Aleksei ohotad in som etta 18 sekunder före Hugo och som trea fick vi se Jonas före Cédric Schwartzler på fjärdeplatsen. Segrare bland tjejerna blev Linnéas Linn Johansson före IFK Tumbas Åsa Nylander.
resultat


Första Stockholmskampen avgjord

Sön 27 apr
Sätrahallen var platsen för första deltävlingen. Serien fortsätter i juni med match på Tibblevallen. Leder efter första matchen i 13 årskampen gör Hammarby IF strax före Huddinge AIS. I 12 årskampen leder Lidingö 1 poäng före Täby. Jämna matcher således.
13 år
Hammarby 102 poäng
Huddinge 95
Täby 84
Lidingö 80
Hässelby 52
Tureberg 0
12 år
Med två grenar kvar att räkna in. Vi fick problem med datorn vilket gör att vi inte kan redogöra de sista två grenarna förrän vi kontrollerat att det blivit rätt.
Lidingö 86 poäng
Täby 85
Huddinge 70
Tureberg 62
Hässelby 34
Hammarby 19
Poängen fördelas enligt följande:
Deltagarpoäng 1p / deltagare upp till 7p för 5 deltagare eller fler.
Resultatpoäng fås för bästa genomsnitt på 3-5 deltagare efter skalan 6-5-4-3-2-1pJeff EM-nominerad

Sön 27 apr
Jeffrey Ige är förhandsnominerad till höstens EM!
Redan nu har förbundskapten Magnus Olsson tagit ut fem aktiva till IPC:s EM i Swansea i augusti. De fem idrottare som redan är klara är Jeffrey Ige (kula), Per Jonsson (längdhopp och 100 m), Tobias Jonsson (100 m, längdhopp), Viktoria Karlsson (100 m, längdhopp) och Mohammad Al-Joburi (kula, diskus)...
– Jag valde att göra en förhandsuttagning av de aktiva jag sett prestera under vintern och kan se en tydlig utvecklingskurva för. Det finns fler aktiva som kanske borde fått en förhandsuttagning nu, men jag väljer att vänta till tävlingarna i Schweiz 15-22 maj för att få se hur de presterar där, säger förbundskapten Magnus Olsson. Några har inte blivit uttagna på grund av att det måste göras klassningar först. – Oavsett om de blir uttagna nu eller 1 juni så tror jag de har samma förutsättningar för att lyckas prestera i augusti. Truppen kommer dock att bli mindre än väntat och det beror ej på svåra kvalgränser utan begränsad budget, vilket är tråkigt. Situationen uppstår då att våra svenskar får slåss mot varandra om platserna till IPC:s EM. Jag får då väga dem emot varandra och fatta beslut.

Jeff EM-nominerad


Womens health

Sön 27 apr
Vår enda representant på womens health halvmarathon var Guenaelle Piou som kom in som 34:a på 1:34:43. resultat


Rapport från årsmötet

Tor 24 apr
Mötesordförande var Toralf Nilsson från SFIF och 26 medlemmar deltog på mötet. Valberedningen hade ett lätt jobb i år då samtliga i styrelse och verkställande utskott ( VU ) ställde upp för omval, nya i VU är Johan Wibäck och Mats Nagle. Vår ordförande Anders Lindström sammanfattade 2013, stora idrottsliga framgångar, fantastisk bredd i föreningen med elit, Sveriges bästa veteraner och en stor ungdomsverksamhet, väl genomförda arrangemang, organisations förändring som fungerat bra och mycket arbete med vår ekonomi.
Styrelsen : Anders Lindström, ordförande. Johan Moge, sekreterare. Tomas Ledell, 1e vice ordförande. Peter Dacke, 2a vice ordförande. Eva-Lena Hellbratt, ekonomiansvarig. Elin Johansen, ledamot.
Verkställande Utskottet : Mats Krigh, Ordförande VU. Per Öhrland, arrangemang/funktionär. Lars Lindström, kassör. Kenneth Andersson, arrangemang/tävling. Tomas Classon info/web. Lotta Geiryd sekreterare VU. Anki Lindström, kanslichef. Mikael Wirstedt, sportchef. Johan Wibäck, utbildning. Mats Nagle, veteran ansvarig.
Glasdroppen årets pristagare
Ledare: Kim Hedbom, Tränare: Andreas Lundquist
Ungdom: Anton Ledell och Jonna Geiryd
Äldre : Amanda Karlsson och Otto Kingstedt
Årets idrottsmän
Kvinnor : Junior Eleni Larsson, Senior Kajsa Berg
Män : Junior Fredrik Ekholm, Senior Tom Kling-Baptiste
Stora Grabbar 2013, Nr 69 Caroline Kihlblom, 70 Henrik Malmberg, 71 Oskar Åberg, 72 Frida Lindström
/Johan Moge


Lägerrapport 3

Albufeiragänget. Klicka för större bild! Foto: Felix Ahlberg

Tor 24 apr
Onsdag kväll återvände resterande trupp av gänget som genomfört sitt påskläger i portugisiska Albufeira. 11 dagars läger har genomförts och de olika grengrupperna har fått lära känna varann lite bättre samtidigt som coacherna utbytt erfarenheter och fått tid till planering inför säsongen.
Sprintgänget med Mikael Wirstedt och Ulf Nilsson som coacher, kastarna med Björn Holmström och Jörgen Karlsson och löparna med Kim Hedbom har kompletterats av Anssi Lehtävää med mångkampande Emilia samt Mats Ahlberg som spjutcoach. En mycket spännande konstellation som vi hoppas att få se mycket på arenorna i sommar!


Lägerrapport 2

Venediggänget. Klicka för större bild! Foto: Peter Engström

Tor 24 apr
Team junior 2020 har 8 mån efter sammanslagningen av 2½ större grupper varit en vecka i Carole utanför Venedig för ett tufft och teamstärkande träningsläger. Träning har bedrivits grengruppsvis med två pass per dag; sprint/häck, hopp, kast, medel/lång samt ett fys/rehab-gäng. Efter individuella behov har grupperna blandats, genomfört både egna och gemensamma program med engagemang och motivation. Frånsett lite ömma benhinnor, många trötta ben och kroppar så har lägret fungerat bra. Träningen har bitvis varit tuff och många har lyft sig rejält både mentalt, fysiskt och tekniskt. Mitt i veckan fick alla en välbehövlig vila med ett gemensamt besök i Venedig. Arenan i Carole fungerade hyggligt. Bristen på bokningssystem i kombination med många samtidiga grupper gjorde ibland dagarna mer spännande än andra. Tillgången på gräsytor och angränsande kanalvägar mm. skapade stora möjligheter för olika träningsalternativ. Det var trötta men mycket nöjda resenärer som på påskafton åkte hem igen.
/Peter Engström


Jonna och Anton prisade

Jonna Geiryd och Anton Ledell årets droppar

Tor 24 apr
Anton Ledell och Jonna Geiryd blev årets mottagare av glasdroppen som årets ungdomskille respektive tjej vid utdelningen på årsmötet.
Grattis!


Julius i sekundstrid

Mån 21 apr
Julius Geiryd missade segern med endast sekunden i ungdomsklassens påsksmäll som avgjordes nere i Enhörna. Andraplatsen var dagens framskjutna placering ur HAIS-perspektiv, Övriga resultat finner ni nedan.
resultat


Lägerberättelse

Fredrick som spännband...Foto:A.Rydén

Mån 21 apr
Alltid lika spännande att resa med stavar. Första hindret brukar vara att få dem incheckade. Denna morgon runt 06.00 fungerade det nästan smärtfritt förutom att SAS specialbagage (namn C) inte klarar av så långa saker som 5 m stavar. Så, efter en kortare diskussion fick vi gå till specialbagage B med dem. Där jobbar inte SAS personal. Men, stavarna kom med flyget. Nästa anhalt var Roms flygplats där jag bokat en hyrbil i väldigt god tid med takräck. Takräck = för att kunna transportera stavar till vår första anhalt i strax utanför Rom, Ostia, för att den 1 maj köra 30 mil norrut med dem till Florens där Fredrick Ekholm skall göra årets första tiokamp. Hyrbil – helt OK. Takräck, nänänä det har vi inte så här långt söderut. Det har vi bara på flygplatser närmare alperna t.ex. Milano. Men tipset från hyrfirman var att åka till ett stort köpcenter där affären Decathlon finns. De har säkert öppet idag trots att det är påskdagen. Sagt och gjort, vi gömmer stavarna på en byggarbetsplats på flygplatsen och beger oss till det stora köpcentret, Leonardi da Vinci. Efter en ca timme var vi framme vid det stora köpcentret som var TOTALT IGENBOMMAT då det är påskdagen. Tillbaka till flygplatsen där ett gammalt beprövat stavknep för transport togs ibruk……på sidan av bilen med handuk. Tur att vi hade med oss några korta expandrar samt att det fanns ett starkt hållbart fäste i baksätet för en barnsto. Detta kan bäst ses på bild…..å med min ganska risiga uppkoppling kommer bilder separat å en och en.... Turen till Ostia tar ca 30 min och förlöpte väl utan att vi blev stoppade av någon polis, tappade inte stavarna. Enda lilla som blev var att Fredrick fick en ny sorts träning i vänster arm. På tisdag börjar jakten efter ett takräck…..
Hälsningar från Ostia
/Anders


Årets HÄNT ligger färdig!

Mån 21 apr
Årets upplaga av HÄNT finns
att hämta på kansliet.
Ett ännu bättre alternativ är förstås att hämta den på årsmötet på onsdag!
En PDF-variant kan laddas ner här.


Sluttampen på inomhussäsongen

Lör 19 apr
En av säsongens allra sista inomhustävlingar avgjordes i Eskilstuna och ungdomsspelen som lockade några av våra ungre aktiva samtidigt som deäldre spenderade ett par veckor på träningsläger i Portugal och Italien.
Grensegrar blev det för Anton Ledell i höjd, Anton Andreassen på 800 meter där Tim Possekel kom i som tvåa några tiondelar efter, Rebecka Forsling i kula och så förstås David Thid som tog hem fyra grensegrar på 60, 600, höjd och längd.
resultat


Otto bronsmedaljör på EM

Foto: Anders Kingstedt

Lör 12 apr
Otto Kingstedt gjorde ett mycket bra lopp på TEM för döva i Bydgoszcz när han kom trea på 11800 m (39.58).
En tuff gräsbana med ca 100 m ren sand och rätt varmt gjorde det till svettigt lopp men Otto höll i fint och gjorde en taktiskt sett perfekt tävling som resulterade i första medaljen i internationella dövmästerskap. /AK


David regerade i gurksta´n

Lör 12 apr
David Thid sopade hem en trippel vid lördagens quicknetspel i Västerås när han vann längd, 60 meter och höjd. För "ovanlighetens" skull fick han se sig besegrad på avslutande 600 meter där han kom tvåa.   resultat


Lägerdags

Fre 11 apr
Nu är det dags för årets träningsläger för våra aktiva som satsar mot en kommande utomhussäsong. På lördagen åker en trupp på nästan 30 aktiva med sina coacher från sprint, medeldistans och kastgrupperna och en mångkampare till Portugisiska Albufeira där Sergio står redo för att ta emot truppen och se till att de får allt de behöver under lägret. Det välkända hotell Alfamar där vi hade ett gäng redan 2010 inför EM i Barcelona har fantastiska möjligheter för samtliga grengrupper. Arenan med sina två gym på 500 kvadrat ligger 500 meter från hotellet, kastplanerna 100 meter och EM-terrängbanan 1 km från kompletteras av de 50 metrarna till trappan som leder ner till den milslånga sandstranden...
En annan grupp åker till Venedig för att tillbringa sina träningsdagar.
Vi återkommer förstås med rapporter och bilder från lägren!


                       Tom gästcoachar

loading...

Lör 5 apr             (klicka på bilden för bildspel från träningen)
Tom Kling-Baptiste delade med sig av sina erfarenheter när han körde ett träningspass i hallen på lördagen. Charlotte Andersson fick vara med och köra ett träningspass där Tom lärde ut hur man skulle göra för att få till bra starter bl.a. Passet avslutades sedan med några 150-meterslopp i imponerande fart och Charlottes coach Andreas Lundqvist tackade Tom och hans tränare på hemmaplan Ulf Nilsson för det mycket inspirerande passet som vi hoppas får en av våra lovande sprintertjejer att satsa vidare.
Mycket uppskattat när våra elitaktiva tar sig tid och inspireras våra yngre förmågor!


Fredrick får extra stöd

Ons 2 apr
Fredrick Ekholm var en av de fem ungdomarna (varav två som fick Edvin Widestipendiet för löpare) som fick bidrag ur Friidrottens Ungdomsfond och kan kvittera ut 3300:- att använda för sin idrottsutveckling. Grattis!


Stopp för spikskor på Källbrink!!!

Tis 1 apr
Efter utredning av de nylagda banorna på Källbrinks IP har man kommit fram till att det under kommande utomhussäsong kommer att råda spikskoförbud på rundbanorna! Detta beroende på att tartanen måste återhämta sig och att även klara av passage med fotbollsskor, gräsklippare m.m. Diskussioner har inletts om att flytta in våra inplanerade tävlingar till Storängshallen.

Nyhetsarkiv April 2014