Tungt för Eleni

Sön 31 aug
Eleni Larsson fick inte till det riktigt i släggan och det längsta kastyet kom i femte omgången med 61.51 som gav avancemang till femteplatsen.
En "normal" dag hade det blivit betydligt bättre då 62.75 räckte till andraplats bakom segrande Tracey Andersson på 65.73.


Sååååå ska finnen tas!!!

Sön 31 aug
Efter ett makalöst dramatiskt lopp där Fredrick Ekholm kom lite efter första delen av korta häckloppet och Brorsson slog i några häckar och man spekulerade i en finsk trippel tog Fredrick saken i egna händer och presterade en grym andra halva som räckte ända in till sin första Finnkampsseger på 14.09 efter att ha tippats sist av kommentatorerna!
Stort, stort grattis till segern!!!


Så ska finnen tas!

Lör 30 aug
Efter en stenhård fight ända in på mållinjen tog svenska laget hem den viktiga stafettsegern på 4x100 meter med 100-meterssegraren Tom på startsträckan följd av Nil de Oliveira, Alexander Brorsson och Erik Hagberg. Härlig dag för HAIS:arna och seniorlagen som leder inför söndagen!


Så ska finnen tas!

Lör 30 aug
Frida Åkerström toppade med sina 15.69 före tvåan Fanny Roos och fixade därmed ännu en dubbelseger med HAIS-deltagande.
Grattis och lycka till när du åker tillbaka över det lilla vattnet till det stora landet i väster för vidare studier och träning!


Så ska finnen tas!

Lör 30 aug
Ludvig Hillenfjärd bidrog till dubbelsegern i ungdomskampen när han kom tvåa på långhäcken på 54,10 efter segraren Jakob Masth-Larsson. Bra jobbat!


Så ska finnen tas!

Lör 30 aug
Tom Kling-Baptiste visade vägen och tog en dubbelseger tillsammans med Odain Rose. 10,49 i motvinden resulterade i seger och det var bara att ladda upp inför kvällens korta stafett.
Härligt Tom eller ska vi säga hyvää?


Rekord för seniorerna

Lör 30 aug
Årets HAIS-representation är 5 seniorer vilket är nytt rekord och med ungdomskampen är det alltså totalt 7 HAIS:are i kamp med finnarna. Det tidigare var från 2000 med 4 seniorer, Nadja Petersén (400m 4x400m), Sara Gruvfält-Rosén (diskus), Katarina Eklöf (spjut) och Magnus Norberg som också vann långhäcken på klubbrekordet 50,86. Anna Seleznova hoppade längd i ungdomskampen.


"Uhris" laddar med banrekord

Tor 28 aug
Det blev en kanonkväll när årets Hälsolopp avgjordes i den svala sensommarkvällen och det sattes banrekord på löpande band! Alltid tävlingsflitige Fredrik Uhrbom laddade inför helgens Finnkamp där han springer 5000 meter och planerade ett 3.05-tempo påp den korta 5 km-banan och "missade" bara med 6 sekunder när han vann klassen på nya banrekordet 15.31. Snabbast bland tjejerna var suveräne Ann-Louise Wiker på 17.49 (banrekord). Långa banan vanns av Ullevis John Börjesson på 31.03 (banrekord) och här kom vår egen John Kingstedt trea på 32.18. Tjejsegrare på långa banan blev Anna Larsson med sina 39.54.
Ungdomsklasserna vanns av Jennifer Olzén med vår egen Jonna Geiryd som tvåa bland tjejerna och i killarnas klass blev det en HAIS-trippel med Johannes Lilius toppade följd av Oscar Wångberg Aneland och Julius Geiryd. resultat


FIG:arna är insparkade!

Ons 27 aug
Årets FIG-kull är nu insparkade!
Mathilda Eriksson, Tilda Feltenmark, Marcus Häggh, Rodi Kay, Fredrik Kihlblom, Carl Krüsell Berg, Timothy Olsson, Marion Sackey-Mensah, Erika Sandberg, Nikki Sjöberg, Stefan Stojanovic, David Svensson, Malcolm Odero är årets tillskott på FIG:et! Lycka till allihopa!


Snabb Anton i Finland

Tis 26 aug
Anton Nilsson sprang säsongens snabbaste 400 häcklopp när han begav sig till Tammerfors för att möta på lite okänt motstånd. Seger i B-heatet blev det med nya perset 53,21 och ett steg mot de tider han har i kroppen som vi sett på träningarna. resultat


Kim i Ultrapremiär

Medalj bärgad i premiärloppet

Tis 26 aug
Kim Karlsen, även berömd i hela Huddinge som​ "den springande snickaren" deltog i premiären av Ultravasan. Han togs emot i mål av vår Ultra-Kajsa som delade ut tröjor till de fullföljande. Hon fick också dela ut en tröja till sin hyresvärd i Mora Jonas Buud som vann herrarnas premiärlopp över 90 km. resultat


5 x HAIS i seniorkampen

Mån 25 aug
Starka tjejer och snabba killar kan vi sammanfatta årets HAIS-deltagande i seniorlaget på Finnkampen som avgörs på Olympiastadion i Helsingfors. Frida Åkerström avrundar med landskampen där hon är uttagen i kula innan hon drar västerut igen för att fortsätta studierna. Eleni Larsson är den andra starka tjejen och det står naturligtvis slägga på programmet. Tom Kling-Baptiste springer 100 meter och även korta stafetten, Fredrick Ekholm korthäcken och stafett blir det även för Alexander Nordkvist men då den långa. En reflektion annars när det gäller laget är att den yngsta är född -98 och det äldsta -57 och ett åldersspann på hela 41 år! Äldst är gångerskan Siw Karlström men även Oscar Janson och Fredrik Uhrbom är numera i veteranklasser! Mycket nytt kommer underifrån och vi har ju bl.a. vår egen Fredrick som gör sin första seniorkamp och jämngamla Napoleon Solomon som också gör sin första landskamp på seniornivå. De unga tjejerna Ellinor och Irene får hela kopplet av 95:or att verka "gamla" för att inte tala om den gyllene 91-generationen som verkar ha varit med i en hel evighet... Grattis till uttagningarna!   laguttagningen


Fredrick senioruttagen!

Lör 23 aug
Fredrick Ekholm sprang till sig en plats i Finnkampslaget med sitt häcklopp på Folksam Challenge i Uppsala där han kom tvåa på 13,91w. Tyvärr för mycket medvind för ett godkänt lopp men nu vet han hur det känns att springa under dröm-14. Första senioruttagningen gratulerar vi till förstås! Mera rödgult genom Tom Kling-Baptiste som kom sjua i A-finalren på 100 meter med 10,45w, Alexander Nordkvist 48,15 på 400 där vi även hade Chjristopher Halldén på 51,09. Eleni Larsson gjorde ännu en stabil tävling där hon hade 65.00 i sista kastet vilket gjorde att hon bl.a. besegrade EM-kasterskan Ida Storm och kom trea efter en tyuska och Tracey Andersson.
​resultat 


Anton och Tom på DN

Tor 21 aug
Två HAIS-starter i farten på DN-Galan.
Anton Nilsson sprang förtävlingens långa häck och noterade 54,61 som trea och Tom Kling-Baptiste körde 200 i ett nationellt heat på 21,21 som sjua.
Flera starter blir det naturligtvis i kommande helgs DN-Galan Youth!
resultat


Jesper och Ludde landslagsuttagna!

Ons 20 aug
Jesper Arbinge i kula och Ludvig Hillenfjärd på 400 häck är årets HAIS-representation på ungdomsfinnkampen. "Ludde" kan vi förhoppningsvis även få se på långhäcken som avgörs på Olympiastadion. Grattis till uttagningarna!   laguttagningen


2.57,43 på maran...

Målgång efter 3800meter,18mil och 42km

Ons 20 aug
...är väl inte så mycket att höja ögonbrynen åt kanske ni tänker men när man får veta att vår långdistansare Martin Florin fullföljde marathonloppet efter att också ha simmat 3800 meter och cyklat 18 mil så ställer det tiden i ett helt annat perspektiv! Grymt imponerande att genomföra en HEL Ironman, alltså inte en nedbantad modell typ den vi såg på OS i London där Lisa Nordén efter stor dramatik tog silvret. Totaltiden för Martin blev 10.14,32 efter att ha inlett med 1.25,54 på simningen och därefter cyklat de 18 milen på 5.39,12! Platsen för bedriften var i Kalmar.


Jeff europamästare!

Jeffrey riktigt i stöten! Foto: Pekka Anderman

Ons 20 aug
Ännu ett mästerskapsguld blev det för Jeffrey Ige när han stötte 15.49 ifjärde stöten vid EM som avgörs i Swansea.
Ännu ett grattis till Jeff och coach "Plutten" alltså!


Youth webbsänds!

Ons 20 aug
KOmmande helgs ungdomstävlingar på DN-Galan Youth sänds live på webben! Sportway.se är adressen! Vi mönstrar ett ganska stort startfält där många av våra ungdomar och juniorer tar tillfället att avsluta säsongen med en bra tävling.


Midnattsloppet

Mån 18 aug
En handfull HAIS-löpare valde att springa årets Midnattslopp även om det var ett mindre antal speciellt bland de yngre än senaste åren. Placeringsmässigt i stora loppet klarade sig Rille Örn bäst med en 72:a plats och bland tjejerna där vi bara hade en med nämligen Paola Masdeu Veerlien med en 59:e plats totalt och 9:e i K35-klassen. Antonio Lavecchia klassbäst med en 6:e plats i M40-klassen. Bäst placeringsmässigt i Lilla Midnattsloppet klarade sig Johannes Lilius i P13 med en klasseger och bland tjejerna Tove Olsson på en 5:e plats i F8.
resultat


Gabbe drömpersade till 17.04!

Lör 16 aug
Gabriel Heen fick till en kanonstöt i första omgången på U20-kampen när han krossade drömgränsen 17 meter med 4 cm. Det belönades med en 4:e plats och Alexander Persson satte också bästa stöten i första omgången med 16.24 och en 6:e plats.


SB räckte inte till final

Lör 16 aug
Det svenska stafettlaget med Tom Kling-Baptiste kom femma i sitt försöksheat på nya säsongsbästat 39,27 vilket inte räckte för vidare avancemang till finalen då sista lag vidare på tid var Portugal med 38,79.


Carestam föreläser

Lör 16 aug
Ytterligare en intressant föreläsning den här gången av Kristina Landgren Carestam som en av få kvinnliga coacher som tränas manliga seniorer på elitnivå. Bl.a. förbundskapten för både herrar och damer i innebandy på meritlistan. Välkomna den 23 september enligt inbjudan som ni hittar i högerspalten! Föreläsningen är gratis och öppen för alla efter anmälan enligt inbjudan!


Ingen final för Frida

Fre 15 aug
Det blev en blöt tillställning när kulförsöken avgjordes under fredagsförmiddagen. Svårast hade de som körde med rotation vilket frida åkerström lagt om till. En godkänd stöt på 14.98 i den andra omgången räckte inte för finalavancemang.


Jessica Lindell-Vikarby föreläser

Tor 14 aug
Passa på tillfället till en intressant föreläsning i samarbete med Sport Campus Sweden, FIG Huddinge och Huddinge Kommun den 5 sep.
Huddingeuppväxta Jessica Lindell-Vikarby delger sina erfarenheter och pratar om hur elitidrottande ser ut på högsta nivå. Riktar sig till er som går eller ska gå på FIG Huddinge eller Sport Campus! Klicka på högerlänken för inbjudan!


Tom utslagen i försöken

Tis 12 aug
Tom Kling-Baptiste sprang in som femma på 10,50 i sitt försöksheat på EM vilket inte räckte för att gå vidare på tid. Sista direktplatsen i heatet var 10,41 på fyran. Nu är det bara att ladda om till stafetten senare i veckan!


3 HAIS:are landslagsuttagna!

Mån 11 aug
Jesper Arbinge är uttagen att representera Sverige i årets ungdomsfinnkamp. Om det inte blir några dubbleringar så är det förstås huvudgrenen kula som gäller där han tog hem ett överlägset SM-guld i helgen.
Alexander Persson och Gabriel Heen är uttagna till den Nordiska 19-årskampen att representera Sverige! Förutom Jesper, Alexander och Gabbe gratulerar vi naturligtvis coacherna bakom kastarna Jörgen, Björn och Fotte och önskar er lycka till!


Tom i EM-försök på tisdag!

Mån 11 aug
Tom Kling-Baptiste går in i hetluften redan första dagen av EM i Zürich när han springer försök på 100 meter klockan 18.42. Följ sändningen på TV4 och play och håll tummarna för avancemang där det gäller att vara bland de fyra första i heatet eller förlita sig på en av de fyra bästa tiderna för att gå till onsdagens semifinal.


Enhörna Challenge

Tor 7 aug
Den numera klassiska veckotävlingen Enhörna Challenge drog som vanligt till sig några av HAIS-löparna med inriktning på längre distanser och i vanlig ordning var det 5000 meter som gällde. Var det möjligtvis premiär för eltidtagning Gunnar...? Främst av våra löpare hittar vi John Kingstedt som gick under 15 minuter och därefter hade vi ett koppel med brorsan Otto, Aleksei och Alberto runt 16-minutersstrecket. Bland övriga hittar vi bl.a. Kim Karlsen som fått fart på påkarna bra efter VSM. Flera rödgula hittar ni i resultatlistan!


JSM-kollen

Ons 6 aug
De äldre juniorerna beger sig till Gävle för att kämpa om medaljerna. En sm-sida finns naturligtvis upplagd för er service och vi hoppas på att det skickas in bidrag i form av bilder m.m. för att hålla den levande! Intressant i sammanhanget är när man jämför grengrupperna på de olika SM-orterna. Här finns det inte en enda start på medel/långdistans och kast dominerar med sina 12 starter av de totalt 28 och även stor representation på sprintsidan men bara två i hopp. En handfull toppseedningar och andraplatser skvallrar om att vi kan få se många medaljörer! Lycka till allihopa och välkommen in på sm-sidan!


USM-kollen

Ons 6 aug
SM-temperaturen stiger igen till helgen då våra yngre förmågor beger sig till Söderhamn för att kämpa om SM-medaljerna. Vi har givetvis sammanställt en sm-sida där ni kan följa våra aktiva. Vi hoppas också på att ni som är på plats skickar in bilder m.m. från helgens tävlingar!
Kort sammanfattat kan man utläsa ett annat förhållande mellan grengrupperna i år än tidigare då hela 15 av de 24 starterna är på medel/långdistans! Kast som var så framgångsrikt förra året är helt tomt då våra 97:or befinner sig i Gävle. Medaljförhoppningar finns också då vi har 3 topprankningar och ytterligare ett par topp-3 samt en handfull runt poängplats. Vi ska försöka hålla er update med vad som händer en bit norrut i helgen! Välkommen in på sm-sidan!


SM-löparna slipar formen

Lör 2 aug
Samtidigt som senior-SM är uppe i högvarv passade USM-löparna på att slipa formen på Gurkspelens första dag. Säsongsdebut med reströtta ben gjorde Stefan Stojanovic  och sprang som alla övriga 800 meter på 2.01,39 i seniorernas A-heat. Bra form visade även de andra bl.a. Jonathan Bergdahl som "Bubkapersade" ner till 2.07,71. HAIS-dueller fick vi se mellan Jonathan och Otto Kingstedt som Jonte tog hem och duell även i P17-loppet där Anton Ledell fick ge sig mot Samuel Nilsson-Hagland. 1500 står på morgondagens program för Stefan och Marcus ser vi fram emot som sista finslipning! resultat

En av dagens heta 800-dueller

Nyhetsarkiv
Augusti 2014

Fredrick i final!

Klipp från mobilfilmning

Lör 2 aug
En tangering av perset 14,12 i det klart vassaste försöksheatet på korthäcken som vanns av Philip Nossmy räckte till en finalbiljett som trea i heatet men med totalt fjärde bästa tid! Rysarfinal om medaljerna väntar... till sm-sidan

Fredrick fyra i finalen

Lör 2 aug
Det blev en dramatisk häckfinal där det var flera löpare som hade problem på vägen men till slut stod Alexander Brorsson som segrare på EM-kvalande tiden 13,86. Fredrick kom in som fyra på14,22 endast nio hundradelar från bronset!
till sm-sidan

SM-poäng för Alex

Lör 2 aug
SM-finalen på 400 meter blev som väntat en enkel seger för Johan Wissman. Där bakom knep Axel Bergrahm silvret i kamp med Dennis Forsman. Övriga löpare över 48 sekunder med Alexander Nordkvist som sexa på 48,81 vilket var sekunden från medaljplats.  till sm-sidan

Tom till semifinal

Lör 2 aug
En revanschsugen Tom Kling-Baptiste dominerade sitt försöksheat och rullade lätt in som heatsegrare på 21,64 vilket betyder mycket krafter kvar till semin i morgon.  till sm-sidan

Tom i final

Sön 3 aug
Tom Kling-Baptiste tog hem sitt semifinalheat på 200 meter med 21,14. Det ser ut som det kommer att bli en uppgörelse mellan framför allt Nil de Oliveira som defilerade hem det andra semiheatet och Tom.  till sm-sidan

Silver för Frida!

Sön 3aug
Efter en mycket jämn kulfinal var Frida Åkerström mycket nära att knipa guldet på sista stöten 16.12 men det fattades 9 centimeter till segrarinnan Fanny Roos. Nära alltså att Frida som förra året avgjorde mot slutet!  till sm-sidan

Brons för Eleni!

Sön 3 aug
Eleni Larsson satte 63.19 i sitt fjärdekast vilket skulle räcka till en bronspeng bakom segrarinnan Tracey Andersson 67.44 och Ida Storm 65.06!  till sm-sidan

SM-poäng till Anton!

Sön 3 aug
Anton Nilsson sprang till sig en SM-poäng genom att komma sexa i finalen på 400 häck på tiden 53,85 Petter Olsson överlägsen etta med 51,81 före Oliwer Åstrand och Jonathan Carbe.
till sm-sidan

Andra silvret för Tom!

Sön 3 aug
Tom Kling-Baptiste fick som förutspått hårdast motstånd i 200-finalen genom Nil de Oliveira som drog längsta strået och vann med tiondelen tillgodo på 20,82. Dessa två stod i en klass för sig i finalen  till sm-sidan

SM-poäng för Henry!

Sön 3 aug
Henry Rebane tog en sjätteplats i tresteg på nya SB 14.22 och var mycket nära att plocka gamla klubbkompisen Adam Chiquer på femtepplatsen!
till sm-sidan


USM-JSM

Tis 11 aug
Ännu en härlig mästerskapshelg är över och vi summerar den med 16 medaljer med samt en massa bra resultat som innebär personliga rekord. Ibland är marginalerna små för att ta sig vidare eller nå medalj vilket flera av våra aktiva fick uppleva. Vi tackar hela truppen för en härlig glöd och support kring och på arenorna. Flera dubbla och trippla medaljörer som tävlade flitigt på arenorna i Gävle (JSM) och Söderhamn(USM) nu hoppas vi på en riktigt kul avslutning på resten av säsongen.

Medaljörer USM
Niclas Wallin P15 Guld 2 000 m
Niclas Wallin P15 Guld 1 500 m Hi
Anton Ledell P15 Brons Höjd
Stefan Stojanovic P16 Brons 1 500m

Medaljörer JSM
Arwid Koskinen M22 Guld Kula
Eleni Larsson K22 Guld Slägga
Fredrick Ekholm M22 Guld 110mH
Jesper Arbinge P17 Guld Kula
Ludvig Hillenfjärd P17 Silver 400 m
Ludvig Hillenfjärd P17 Silver 300mH
Jesper Arbinge P17 Silver Slägga
Anton Nilsson M22 Brons 400mH
Alexander Persson P19 Brons Kula
Chris Arnoldsson P19 Brons Slägga
Ludvig Hillenfjärd P17 Brons 110mH
Jesper Arbinge P17 Brons Diskus

Vi vill tacka alla aktiva och ledare för en fantastisk helg!
/Mikael Wirstedt