Tre kvarts sekel för Kerstin

Tor 27 feb
Söndagen 2/3 är det Kerstin Anderssons
tur att fylla jämt, närmare exakt 75 år.
Kerstin som är en av de flitigaste funktionärer vi har och som alltid ställer upp i vår servering både i Storänghallen och på Källbrinks IP.
Grattis!   /KA


VM-start för Jeff på lördag

Ons 26 feb
Jeffrey Ige laddar inför helgens inomhus-VM som avgörs i franska Reims. Vi hoppas på kanonform och önskar Jeff lycka till! mera info


Matti 80

Ons 26 feb
På lördag den 1/3  så fyller Matti Lahnalakso 80 år.  Matti som har tagit masssor av medalljer speciellt vid veteran-SM och varit en klippa i klubblaget på 70-80 talet., genom att
t.ex. stötta långt i kula många gånger, bl.a. 15,18 (7,26kg) som 43-åring.
Grattis!   /KA


Unikt tillfälle för häckintresserade

Mån 24 feb
Ett unikt tillfälle att ta del av världslöparen Dayron Robles och hans tränare och få veta lite mera om häcklöpningens hemligheter. Träffen är den 8 mars i Falköping.
Läs mera i inbjudan här


Jubilar i friidrottsfamiljen

Mån 24 feb
På onsdag den 26 februari fyller vår förbundsdomare Bo Jansson 50 år.
Vi säger grattis och hoppas att friidrottsfamiljen med coach Susanne och aktive Dennis får ett bra jubileum!


Två drömgränser andra dagen

Sön 23 feb
Chris Arnoldsson fixade SM-poäng och dröm-17 för första gången och Fredrick tjuvade ut sig i häckfinalen... Läs vidare den utförliga SM-rapporten från andra dagens tävlingar på sm-sidan......!


Tre SM-silver och Tom IVM-klar!

Lör 22 feb
Det blev tre sivlermedaljer första ISM-dagen i Friidrottens hus i Göteborg. Dessutom blev Tom Kling-Baptiste klar för stundande IVM. Läs vidare den utförliga SM-rapporten från första dagens tävlingar på sm-sidan......!


VM och OS genom Huddinge AIS

Klicka för att läsa!

Fre 14 feb

I Huddinge AIS Friidrott´s förenings framtid satsar vi fortsatt både på bredd och elit. I den senare satsningen har vi som en ny ide - nu lyckats samla våra topp 6 elitaktiva och Svenska Friidrottsförbundet samt Svenska Olympiska Kommitten till en kväll, 27:e Mars på Scandic Kungens Kurva värd att minnas, se bifogad inbjudan Tanken med denna kväll är att locka:
Befintliga företag som vi samarbetar med.
Potentiella nya samarbetspartners
Intresserade personer som vill lyssna (och löst entre) Presentera FASCINERANDE intressant information för aktiva som söker sig till TOKYO-OS 2020.
Vi behöver nu dig, som huvudtränare och/eller Lagledare i alla träningsgrupper att marknadsföra detta till alla föräldrar och andra intresserade som du tror på. Hjälp oss skicka ut detta SNARAST - tack för din hjälp - som uppföljning kommer agenda att skickas ut nästa vecka.

PDF-inbjudan     team tokyo presentationssida


Tom vässar formen i Norge

Mån 17 jan
Tom Kling-Baptiste slipade SM-formen med en tävling i vårt västra grannland Norge och
Fjord 1 Indoor Florø där han kom trea på nya säsongsbästat 6,77 och sprang sedan extralopp med hundradelen långsammare.
resultat


7 medaljer blev skörden vid IJSM

En slutsummering av våra aktivas insatser resulterar i 7 medaljer och dessutom 4 poängplatser och två klubbrekord. Bildspel ur HAIS-ögon finns också upplagt och finns också i Bildarkivet!
Sammanfattningen hittar ni förstås på sm-sidan!


Kastdominans på IJSM

Tor 13 feb
Vid en genomgång av våra tävlingsstarter på helgens JSM ser man direkt att det kommer att bli mycket kastdominerat bland våra medaljörer då vi inte har mindre än 9 starter i grengruppen varav 8 av specialister. Av dessa är det tre som toppar årsstatistiken och ingen av de övriga ligger sämre än fyra. För övrigt har vi ett par medaljkandidater på långsprint och en på korthäcken. Vi går igenom grengrupperna.....forts...
läs vidare på sm-sidan


Två klubbrekord av kastarna

Ruskigt långt av Chris!

Mån 10 feb
Vinthundsvintern bjöd på en handfull kanonresultat från främst kastarhåll där Chris Arnoldsson satte ett mäktigt pers och klubbrekord i vikt med 16.90 vilket vi misstänker är svenskt juniorrekord. Klubbrekord satte även Arwid Koskinen i kula för tredje gången denna säsong med sina 17.81. Lagom med att sätta dröm-18 på kommande SM kanske...? Avslutningsvis tog Alexander Persson revansch för flera knappa förluster i kula mot Gabriel Heen med sina 15.87. res lör   res sön


Mångkampsrapport

Mån 10 feb
Lördagen började bra för Huddinges fyra mångkampare. Pers av Fredrick Ekholm på 60 m (7.07) där även Anton Johansson och Oskar Åberg gjorde säsong bästa. Längden gick inte lika bra, oskar och Anton underpresterade men Fredrick lyckades få en bra träff som mätte 7.00m. Drömstarten för Fredrick fick ett bakslag av kulan som bara mätte till cirka 10.50 (2m bakom pers). Medans Oskar och anton gjorde säsongs bästa i kulan. Sista grenen för dagen var höjdhopp där alla killarna hoppade grymt. Anton satte nytt inomhus rekord där han för första gången på fem år hoppade över 1.70. Han hade sedan tre väldigt bra försök på 1.73. Oskar satte ett nytt säsongsbästa med 1.91 och var riktigt nära på att tangera sitt personliga rekord på 1.94. För Fredrick såg det lite halvknackigt ut på 1.97 som han tog i sitt sista försök med lite darr. Efter det så tog han sig i kragen och smällde till med ett nytt fint säsongsbästa på 2.06.
Emilia körde sin 5-kamp på lördagen och hon började kanon. Hon börjar med att persa i 60m häck med en tid på 9.57 sek! Det skulle inte ta slut där med persandet. I höjden så såg hon till att persa igen och denna gång med ett resultat på 1.64. Efter höjden var det en lång väntan på kulan, men när hon väl får stöta så gör hon det som aldrig förr. Med ett resultat på 12.24 så persa hon med ca 20 cm! I längden drämde hon i med 5.12, första gången över 5m! Sedan var det bara 600m kvar och hon hade ca 6 sekunder ner till den jagande tjejen på 4 plats. Men efter en väldigt stark insats på sitt 600m lopp på 1:51.04 och ca 3 sekunder efter Gefletjejen som jagade, hade hon säkrat sin allra första USM medalj!!! Med en poäng på 3452p var hon jätte nöjd med hela dagen och att ha bärgat sin första SM medalj.
Andra dagen för killarna började med ett 60m häck lopp och alla 3 var sugna på att starta igång. Tyvärr kände Oskar av en knä skada han dragits med ett tag och tog det kloka beslutet att hoppa av mångkampen. För Fredrick gick det väldigt bra, då han sprang på 8.15, ett av de snabbaste han sprungit på distansen då han är ny på senior höjden på häckarna. För Anton gick det inte som han ville, 10.14 var inget han ville hänga i julgranen men det var bara att bita ihop och gå vidare. I staven sedan hoppade Anton 3.03 och han hade satt nytt säsongsbästa igen. Fredrick fick det inte riktigt att funka med han lyckades ändå ta 4.33 och tog några viktiga poäng inför ett viktigt 1000m lopp senare på dagen. Inför 1000m loppet såg det ut så här: Fredrick hade 7sek försprång på Rasmus Carlsson som jagade en 3plats i senior kampen. M22 klassen hade Fredrick en betryggande ledning och det skulle krävas mycket för att gå om honom där. Anton låg på 4 plats inför långloppet och för att ta en medalj behövde han springa 22 sekunder före 3:an Rasmus Elfgaard. Fredrick sprang och bevakade att Rasmus inte skulle ta de 7 sek han behövde. Väl i mål så visade det sig att Fredrick tagit ett brons i M klassen med 20p till godo på Rasmus Carlsson. Med en tid på ca 2:56.16 så var Fredrick ändå nöjd med sin allra första senior mångkamp inomhus och han åker hem med ett personligt rekord på 5404p och 2st medaljer, ett guld (M22) och ett brons (M). Anton som hade 22 sek att ta in gjorde en jätte insats och sprang in på nytt säsongs bästa 3:03.92. Men tyvärr hade han bara tagit in ca 19 sek av de 22 han behövde och det vart tyvärr inget brons för Anton Johansson. Han missade bronset med 30p men han persade totalt med en poäng på 3459p.
/Fredrick och Anton


Guld och brons för Fredrick!

Sön 9 feb
Fredrick Ekholm höll ända in i mål och plockade hem ett SM-guld i M22 och poängsumman räckte även till ett seniorbrons! Anton Johansson kom fyra i M22. Oskar Åberg kom inte till start dag 2 utan bröt tävlingen. Grattis Fredrick och coach Anders förstås!
resultat


Brons för Emilia!

Nöjd Emilia med SM-bronset bärgat!

Lör 8 feb
Det var en mycket glad Emilia Stenström efter att hon säkrat SM-bronset i mångkamps-SM. Den mycket träningsambitiöse Emilia tog medaljen i F17 efter den här serien: 60 hä/9,57 - höjd/1.64 - kula/12.23 - längd/5.12 - 600/1.51,04.
Grattis säger vi till Emilia och coach/pappa Anssi!
Fredrick Ekholm ställer i år upp i M22-klassen och har tagit ett stadigt grepp om guldet efter tre grensegrar som inleddes med perslopp på 60 meter med 7,07 som följdes av bl.a. 7.00 i längd och 2.06 i längd. Trea i klassen ligger Anton Johansson. I seniorklassen har OIskar Åberg häng på ett brons och ligger bara några poäng efter Rasmus Carlsson.
resultat


Klubbrekord och dunderpers

KR 2.00,82 PB 2.09,04 PB 2.05,79

Tor 6 feb
Grenen för dagen med HAIS-ögon på xl-galan var utan tvekan 800 meter där vi fick se ett klubbrekord genom Stefan Stojanovic med 2.00,82, och två dunderpers genom Niclas Wallin 2.05,79 (5sek) och Jonathan Bergdahl 2.09,04 (4sek). Mera HAIS-godis i form av Frida Lindström som återigen nosade på 6-metersgränsen med sina 5.86 men det längsta hoppet hade hon när hela plankan och lite till lades bort till 5.67... 400-meterslöparna Anton och Stefania hamnade i samma situation båda två nämligen att de fick jobba mycket hårt för att gå in först vid klockringningen vilket tog för mycket krafter och det var stumma ben på upploppet.
Förutom dessa prestationer och ytterligare fyra HAIS:are fick vi dessutom uppleva ett världsrekordkross av sällan skådat format då Genzebe Dibaba öppnade första 1500 på 4.12 och skarvade på med 4.04 på den andra efter att haren gått av efter första km och krossade rekordet med 7 sekunder! Världsårsbästa även på 800 meter genom Aman (1.45,08), 1500 meter genom Moustaoui (3.35m) och höjd genom Kuchina (2.01). Plussa på ett Europarekord av Aregawi (3.57,91) och en högklassig längdtävling med fem man över 8 meter däribland Michel med 8.14 så kan man sammanfatta kvällen med ordet njutbar...!
resultat förtävling   resultat huvudtävling

Årets stafettlag på Globen Foto: Jens Possekel


HAIS:are i Globen

Tor 6 feb
Årets upplaga av XL-Galan mönstrar hela 10 st HAIS:are på förtävlingarna varav 9 löpare och en hoppare i form av Frida Lindström som med sin storform ska attackera 6-metersgränsen i längd. På löparsidan har vi Anton Nilsson och Stefania Hakansdottir på 400 meter och hela fyra 800-löpare med Jonas Linderholm i A-heatet, Stefan Stojanovic i B-heatet samt Niclas Wallin och Jonathan Bergdahl i C-heatet. Det ryktas om att Jonas ska försöka sig på SM-kvalgränsen 1.55 och Stefan ska försöka sopa bort 2-minutersvallen. På 1500 meter har vi Hanna Bergström som vässar sitt sista lopp innan JSM och Erika Sandberg som gör ett försök att kvala in till USM och slutligen Alberto Ramos på 3000 meter som ska försöka gå under dröm-9. Avslutningsvis har vi två stafettlag med på ungdomssidan. Lycka till allihopa!
startlista   tidSPROGRAM


5000 meter

Ons 5 jan
Vi arrangerar ett 5000-meterslopp i Storängshallen i samband
med Storängsözet tisdagen den 4 mars klockan 20.00.
Max deltagarantal 60 löpare så det är först till kvarn som gäller...!
Mera information på tävlingssidan.
Välkomna!


Artikel inför IVSM!

Klicka på bilden för att läsa artikeln!

Ons 5 jan
Veckans nummer av Mitti Huddinge har ett reportage inför IVSM i helgen och innehåller en artikel om Bill Krohns löparkarriär. Gå vidare och läs artikeln via bilden eller via länken här!


Återföreningen

Mån 3 jan
Bill Krohn och Jama Aden återförenades efter 24 år! Läs den lilla historien om dessa vänners olika idrottsliga vägar i livet från det att de umgicks och tränade/tävlade med varandra under 6 års tid i New York till helgens möte i Sätrahallen där Jama var och körde ett träningspass med sin adept Ayanleh Souleiman som springer på Globen i XL-Galan tillsammans med bl.a. en annan av sina löpare Genzebe Dibaba som ju slog världsrekord på 1500 meter i veckan. Några andra av hans löpare är Aboubakr Kaki och Musaeb Abdulrahman Balla. När Jama kom till New York var han en fattig löpare från Somalia som hade fått möjlighet att plugga på universitet och kom där i kontakt med Bill och de började träna tillsammans och har även tävlat mycket mot varandra. Jama fick även uppleva ett OS som aktiv på 800 meter bl.a. När studietiden var över och löparkarriären var slut fick Jama jobb som coach i Qatar där han fick jobba med riktigt duktiga löpare och byggde grunden till sitt grymma löparstall där det finns idel storheter och han är idag en välbärgad man med hotellinnehav och en säkrad framtid. Något idrottande har det inte blivit sedan löparkarriären tog slut till skillnad från Bill som ju egentligen aldrig lagt av utan hela tiden bibehållit sin status som en av världens absolut bästa löpare. Bill hör ju till dem som alltid arbetat heltid, i New York som lärare, och aldrig tränat mer är sex pass i veckan. På frågan som han alltid får om han skulle kunnat bli ännu bättre om han satsat heltid svarar han alltid att han kanske skulle ha varit sämre utan den balans i livet han tycker sig ha behövt. En mycket faschinerande historia om två idrottsmän som "sluter cirkeln" efter olika karriärsval.


David och Rebecca dagens namn

Mån 3 feb
Lilla GE-Galan visade upp några mångsidiga yngre HAIS:are men även de SM-aktuella 15-åringarna fick chansen att testa formen inför USM i Växjö om fem veckor. David Thid P11 var dagens grymmaste mångsysslare med en trippelseger i längd, 60 och 600 meter och han hade en namne med efternamnet Tillström Jovicic i P12-klassen som vann höjd och kom trea på 600 meter och kula. Motsvarigheterna på tjejsidan hittar vi i F11 där Rebecca Östergren kom tvåa i kula och 60 meter och en tredjeplats i längd och även här har vi en namne med tillägget Forsling i F10 som kom tvåa i kula och trea i längd. Noterbart bland de yngre även F14-tjejernas trippel på korthäcken med Charlotte Andersson hundradelen före Madeleine Ruyter och Leo Kaalings andraplats i P14 kula. SM-formen är på gång för Anton Ledell som persade upp till 1.77 i höjd och vann med ett par decimeter och Niclas Wallin som var lika överlägsen på 1000 meter och för första gången gick under 2.50. Tyvärr inget stafettlag denna gång men många andra bra resultat hittar ni nedan.
resultat


3 KR och härliga formbesked

En storlöpare och en blivande

Sön 2 feb
Raka Spåret bjöd på en handfull mycket fina insatser från HAIS-håll. Arwid Koskinen stod för ännu en kanontävling där han förbättrade det "riktiga" klubbrekordet till 17.42 och Jeffrey säsongsöppnade med 14.37.
Ett till klubbrekord sattes av Frida Lindström som tagit sig upp på en ny nivå och nu noterade 12.79 och nu väntar vi bara på dröm-13... Tredje klubbrekordet sattes av Stefan Stojanovic när han raderade ut Younes Jilalis SM-notering på 1500 meter med sina 4.12,02. Men även flera andra kanoninsatser hittar vi och den som lyft sig ett stort steg är Amadou Sussohou som återigen tog ett steg mot de snabba tiderna med sina 7,06 på 60 meter. Stabila insatser även av Eleni Larsson 19.68 i vikt, Ludvig Hillenfjärd 51,38 på 400, Hanna Bergström återigen under 5 minuter på 1500 och de nästan oskiljaktiga Gabriel Heen (15.50) och Alexander Persson (15.48) i kula.
Ett högintressant JSM väntar om två veckor i Sätra!
resultat   VIDEO KR KULA     VIDEO KR M1500


Tom i säsongsdebut

Sön 2 feb
Tom Kling-Baptiste gjorde säsongsdebut i finska Vasa i den fullstora hallen (400 meter) och Botnia Games med att springa 60 meter. 6,83 i försöken och en hundradel snabbare i B-finalen. resultat

Nyhetsarkiv Februari 2014