Avrundning veteran-SM 2014

Mån 28 jul
Vi vill härmed tacka samtliga som varit med i arrangemanget såväl före, under och efter mästerskapet för ett fantastiskt jobb! Vi tar åt oss av lovorden vi fick under de tre tävlingsdagarna! Men vi vill gärna förbättra våra arrangemang ytterligare så vi kommer att lägga upp en enkät om vad ni tyckte var bra och vad som kunde göras bättre samt om ni vill föreslå nyheter och förändringar! Den kommer att läggas upp på VSM:s tävlingssida under morgondagen. Fram till dess kan ni t.ex. gå in på bildgalleriet för att se bilder från hela helgen!
Väl mött på våra kommande arrangemang önskar Huddinge AIS!


VSM-kollen söndag

Startpistolen överröstades av åskan...

Mån 28 jul
Bilden får symbolisera extremvädret som besökte Källbrink under en timma mitt i det 30-gradiga solskenet. Många skratt hördes när startern tryckte av pistolen samtidigt som åskan slog ner i belysningstornet och lurade iväg löparna! En fantastiskt duktig arrangörsgrupp fixade ändå tekniken med reservsysten och elaggregat så att eltiden kunde hållas rullande! Tävlingsmässigt mycket intressanta starter även sista VSM-dagen där "Fotte" visade på oanade talanger när han vann tresteg! I samma klass ställde en otränad sportchef Wirstedt upp men resultat en dragen baksida... Det var väl inte riktigt flyt i HAIS:arnas starter då även Johan Wibäck bröt 400 och Peter Engström bröt kokrthäcken. Men det fanns naturligtvis även glädjeämnen, både väntade och mera oväntade namn. Mats Nagle får väl räknas till första kategorin och fick vara med om det speciella att dela höjdguldet med två andra då man inte kunde sära resultaten! Bill Krohn gjorde en fantastisk 400-ing på 61,01 för första gången i sin karriär med startblock och Nils Olsson vann även hann 400 meter. Avdelningen mera ovana segrare var t.ex. Anna-Karin Wikström som tog hem släggan och har nu påbörjat sin andra aktiva sejour i HAIS, nu som coach!
Mera och åter mera fina resultat i resultatlistan!


VSM-kollen lördag

Härligt klubbrekordgäng avslutade lördagens tävlingar

Mån 28 jul
Den höga temperaturen fortsatte under lördagen också både i form av 30+grader och vassa tävlingar. Tidigt ut var 200-meterslöparna och Fotios Makrostergios hade en jättefight om guldet men fick vika ned sig med 2/100. Mycket medaljer på kastsidan ramlade in där Bengt Pettersson efter endast en godkänd stör kunde ro hem guldet i kula. Torbjörn Persson guld i kula och silver i slägga, och precis samma fördelning för Jöran Westberg samt Alpo Tornikoski guld i slägga några av kastarnas massiva medaljskörd. Coach Peter Gabrielsson tog hem en stabil seger i stavhoppet och på löpsidan hade vi två storlöpare som skördade var sitt guld på 1500 meter, vår egen Bill Krohn och världsmästaren Gunnar Durén från Hässelby. Avslutningsvis satte vårt 4x400 stafettlag ett nytt prydligt klubbrekord med 4.18,93.
Mycket mera resultat hittas naturligtvis i resultatlistan!


Eleni i mästarform knep guldet!

Sön 27 jul
Eleni Larsson var i en riktig rysarfight om guldet på Nordisk/Baltiska U22-mästerskapen. Efter att ha legat tvåa efter första omgången hände det saker i fjärde där hon för en kort stund blev nedpetad som trea efter Marte Rygg Årdal och Sanni Saarinen då hon ökade till 61.49 och för första gången tog ledningen i tävlingen och ökade även i femte till 62.26. I sista omgången fick så Marte till hela 63.05och satte ordentlig press på Eleni att få till ett avgörande sista kast vilket hon sannerligen gjorde med bravur när hon hivade iväg släggan hela 64.99 och satte nytt mästerskapsrekord vilket innehades av Tracey Andersson innan. Ett grymt stort grattis levererar vi ner till Köpenhamn från hela Huddinge!

Fredrick Ekholm var också del av en rysarfinal när han sprang korthäcken. Efter ett mycket snabbt lopp endast tiondelen över perset blev det ett målfotocase som fick avgöra vem som vunnit loppet och där konstaterades att både Fredrick och blivande segraren Elmo Lakka hade 14,22 med någon tusendels fördel Finland. Trots allt ett härligt silver som vi grattar till! Arwid Koskinen ville stöta långt och tog i lite för mycket men stabila 17.26 räckte till en fjärdeplats. Anton Nilsson en bit från perset och hans 54,21 ledde till en sjätteplats.
res män   res kvinnor


VSM-kollen fredag

Lör 26 jul
Första VSM-dagen bjöd på 32 plusgrader i skuggan och bilden från 5000-loppet får representera den för dagen svettigaste grenen. Många intressanta HAIS-starter som förutspått och Lenny Martinez comeback på banan blev en total defilering in till ett SM-guld på grymma 11,43. Ännu grymmare var förstås Mattias Sunneborn som lekte hem 100 meter på 11,10 i M40 och sedan även längdhoppet där också Fotios Makrostergios tog hem ett överlägset guld! Hans motsvarighet på långdistanssidan torde vara Fredrik Uhrbom som stack iväg från start och rullade runt på 15.13,02 på sina 5000 meter. Hans skulle sedemera också springa 1500 meter på kvällens galalopp... Peter Schmitt fick som vi anade en tuff uppgift att försvara inomhusguldet på 800 då det var hela fem löpare under 2.10 och det blev tiull slut ett brons på fina 2.05,81. Robert Holmgren börjar bli en rutinerad medaljör och knep denna gång bronset på 5000. Axel Bernhult tog sitt första (?) Sm-guld i diskus 7 meter före tvåan, han var som ni kanske minnsmed i seniorlaget i Borås och knep poäng också! Tomas Classon fixade hem ett vikt-guld men Lars Fyhr hade inite centimetrarna på sin sida utan fick denna gång nöja sig med ett silver i längd. En dominant på medeldistans har vi i Bill Krohn som inte hade några problem att ta helgens första guld på 800 meter. Torbjörn Persson tog två snabba medaljer med ett guld i vikt ch ett silver i diskus. Antti Lindstedt håvade in en hel hög med medaljer, guld i 300 häck och längd samt bronspå 100 meter. Jöran Westberg dominant i diskus och helgens första guld och sedan hade vi två guld i M90 (!) genom Gunnar Kulleskog i diskus och vikt.
bildgalleri är upplagt från helgens VSM!
Massor av resultat hittar ni förstås i resultatlistan!


Dubbelt HAIS i EM!

Lör 26 jul
Tom Kling-Baptiste fick uttagningsbeskedet till EM i Zürich i samband med Windsprint i Sundsvall. 100 meter är distansen och han är även aktuell om stafettlaget kvalar in som ett av de 16 bästa lagen i Europa. Han gör därmed Frida Åkerström sällskap i truppen. Lycka till båda två!
uttagningarna


Temperaturen stiger...

Ons 23 jul
Det är inte bara på termometern det stiger utan förväntningarna inför helgens Veteran-SM stiger på samma heta nivå. Rekordmånga anmälda och en ökning av tjejer gentemot killar där det är på väg att närma sig varandra då det är över 200 kvinnor anmälda av de drygt 530 anmälda totalt som gör uppemot 1600 starter! Det finns representation ända upp till M95 och K75! Vi plockar några smulor ur den stora kakan för att lyfta fram lite intressanta starter. Som alltid är det intressant att se vilka "nästanseniorer" som ställer upp, dvs. M/K35-klasserna. En hyperintressant start för oss HAIS:are är förstår Lenny Martinez som gör comeback i tävlingssammanhang på 100 meter där han får möta gamla kompisen Fotios Makrostergios. För de löparinsatta blir det naturligtvis mycket roligt att se förre storlöparen Rickard Pell göra sitt första VSM och den här gången på 5000 och 10000 meter! Anders Hermann får något att bita i på 5000 med andra ord och han ska dessutom försvara inomhusguldet på 1500 meter. Knallar vi högre upp i åldrarna hittar vi förstås Mattias Sunneborn som är storfavorit i samtliga grenar han ställer upp i. I löpgrenarna 100 och 200 matchas han av Johan Wibäck som klivit ur segelbåten för några dagar. När vi är inne på inomhusmästare har vi Peter Schmitt som snodde hem 800-guldet och nu får grym konkurrens i M40 av bl.a. Magnus Wallenius och Jonas Rosengren. De möts även på 1500 meter. När vi kommer upp till M50 kommer vi till den första världslöparen som tagit flera VM-guld de senaste åren, Gunnar Durén. Osäkert om vilka distanser det blir då han även kommer att springa fredagskvällens Rekordjakten och dess 800 meter. Bill Krohnär en annan världslöpare som gör en trippel 400-800-1500 meter i M55-klassen. Gamla storlöpare hittar vi även  i M60 där Jan Hagelbrand springer hinder och evigt unga Magnus Bergh kjör 1500-5000-10000 meter. Förra HAIS-löperskan Caroline Östlund kör sitt första VSM och det blir 10000 meter i Hemlingbylinnet. Anna Sunneborn är alltid spännande att se då hon ligger på en mycket hög nivå som sprinter och hon kör 100 och 200 meter. Mycket, mycket mera intressant hittar ni om startlistorna går igenom! Vi från arrangörshåll är laddade upp till tänderna för att fixa det bästa av VSM!
Lycka till allihopa!


4 HAIS:are landslagsuttagna!

Tis 22 jul
Fyra HAIS:are är uttagna till NordiskA-Baltiska U23-mästerskapen som avgörs till helgen i Köpenhamn. Anton Nilsson/400 häck, Fredrick Ekholm/110 häck, Arwid Koskinen/kula och Eleni Larsson/slägga. Grattis till uttagnngarna till alla och era coacher! Kör hårt och lycka till! uttagningarna


Världseliten springer på Källbrink!

Souleiman världslöpare på KIP!

Mån 21 jul
I samband med Veteran-SM arrangeras det högklassiga medeldistanslopp under fredagskvällen! Speciellt på manliga sidan är det upplagt för snabba tider och banrekord!
Musab Balla är anlitad som hare på 800 meter för att dra ner Ayanleh Suleiman och Leo Manzano på 1.43-tider som snabbhetsträning mellan 1500-loppen på Diamond League-touren. Flera vassa löpare från Djibouti, Qatar, Norge och Frankrike utmanar också jämte några av våra snabbaste svenska seniorer och även HAIS-representation genom Niclas Wallin och Jonathan Bergdahl. Suleiman her efter det ett jobb som hare åt 1500-löparna där Dave Torrence från USA toppar statistiken med 3.33 men även Hiss Bachir från Djibouti kan göra vassa tider. Hans Kristian Floystad snabb löpare runt 3.40 som de svenska killarna Johan Hydén och Styaffan Ek får försöka matcha. Det blir även tjejlopp på 800,1500 och 5000 meter där vi t.ex. kan se Charlotte Schönbeck försöka hitta storformen inför SM. Startlistorna ligger på VSM:s tävlingssida! Väl mött på fredag!


Klassisk mile för John

Sön 20 jul
British Milers Club fick återigen besök från HAIS-håll genom John Kingstedt som sprang den klassiska 1609-meterssträckan. Hans 4.36,70 räckte inte riktigt till klubbrekordet men såg till att åldersrekordet för M22 nu är komplett från 1500 till 5000 meter. Som statistiketta på 5000 meter hoppas vi på att han är med i truppen till Nordiska 22-års som avgörs i Köpenhamn till helgen. Truppen presenteras under morgondagen!
resultat


Gott om årsbästan i Gefle

Sön 20 jul
Den tradionsrika tävlingen som numera heter gefle games har haft HAIS-inslag av Giunnar Olausson i 24 år då han åkt upp med tidtagning och kunskaper för att hjälpa till med arrangemanget. Traditionen bjuder också på hinderlopp fredag kväll och så även denna gång och det blev en fin inledning på en bra rödgul helg då Niclas Wallin sänkte årsbästat ner till 4.35,25 och intog förstaplatsen i årsstatistiken. Flera säsongsbästan även på kastsidan där Jeffrey Ige tryckte till med 15.71 och Bengt Pettersson 14.70. Även hemkomstdebut av Frida Åkerström med 15.85 och en stabil Eleni Larsson med 62.68 i slägga. Rejäla säsongsbästan även för våra sprinters Douglas Hellbratt med 11,09/22,38 och Nicholas JKansson 11,94/23,86 på 100 respektive 200 meter. Inte årsbästa men två klassegrar av Ludvig Hillenfjärd på korta och långa häcken får avsluta vår lilla rapport från ett 30-gradigt och lite blåsigt (som vanligt...) Gunder Hägg Stadion. Flera fina resultat nedan!
resultat


Robin 10,68w !

Sön 20 jul
Robnin Nordkvist fick till ett kanonlopp när han vann D-finalen i Windsprint och flög in på 10,68! Tyvärr lite för mycket vind (+3,1) men det torde ha varit det bästa loppet hittills i karriären! Försöksloppets 10,91 är nytt pers (...?) med godkänd vind. Även Tom Kling-Baptiste fick till det bra och gjorde två stabila lopp där finalens 10,42 var det snabbaste och gav en frmteplats efter 4 3 jamaicaner och en amerikan. Hohan Forsberg hade 11,25 och Amadou Sussoho 11,41. Ingen sprang 200 meter efter 100-loppen.
resultat


Höjdpunkt för sprinters

Lör 19 jul
Det är en häftig helg för alla sprintintresserade när man arrangerar windsprint i Sundsvall. Lördagen ägnas åt föreläsningar och söndagen av tävlingar som i år dragit till sig en stor del av svenska eliten på sprint. Tufft motstånd alltså för vår lilla HAIS-trupp med Tom Kling-Baptiste i spetsen som även har sällskap av Amadou Sussoho, Robin Nordkvist, Johan Forsberg och Isak Barrow på 100 meter. Tom , Isak och Amadou finns även anmälda på dubbla distansen.


Långt i "fel" gren

Lör 19 jul
Årets första Källbrinksöz bjöd på många fina resultat som toppades av Jesper Arbinges 55.14 i den för honom "obekväma" grenen slägga vilket förde honom upp i sverigetopp där han sedan tidigare befinner sig även i favoritgrenen kula. Jeffrey Ige stabil på 15.31 också noterbart.
resultat


HAIS-sprinters i Karlstad

Lör 19 jul
Tom Kling-Baptiste sprang 100 meter Folksam GP i Karlstad. Bra förhållanden bjöds men det var ändå svårt för sprinterlöparna att få till det ordentligt. Hans 10,52 räckte dock till att komma in före Odain Rose som var 3/100 efter. Robin Nordkvist 11,03 i B-finalen och Johan Forsberg 11,25 i C-finalen var övriga HAIS:are på detta GP. resultat


Två KR i Uppsala

Lör 19 jul
Här kommer en något förlegad tävlingsrapport från uppsalaspelen. Varmt och blåsigt som så många gånger förr på Studenternas men ändå en del fina resultat att notera. Vi fick två nya klubbrekord genom Jonathan Bergdahl på 600 meter med 1.30,69 och träningskompisen Niclas Wallin som tog sig an den tuffa distansen 3000 meter hinder och gjorde ett jämnt och säkert lopp med 35 bra övergångar och landade på 10.33,35. Även Hanna Bergström debuterade på denna seniordistans innan avresan till Australien. Stabila kastresultat genom Eleni Larsson 62.01 vilket var tävlingsrekord, Jesper Arbinge med 45.53 i diskus och slutligen Victoria Lagerberg som kastade släggan 40.86.
resultat lördag   resultat söndag


Leo i världsklass!

Lör 19 jul
Huddingetränande LEO MANZANO har visat framfötterna ordentligt de två senaste Diamond League-galorna. Förra veckans SM på 3.31 följdes upp av nya PB:t 3.30,98 i det bästa 1500-loppet genom tiderna med hela 7 löpare under magiska 3.30! Med tiden är han femma genom tiderna i USA och vi får anta att det är tack vare kanonkrubbet han får hos sin hyresvärd familjen Kingstedt som gjort det här lyftet på tiderna... Ayamiah Suleiman slog nationsrekord med 3.29,58 och med vetskap om att båda dessa världslöparna tänkt att springa 800 meter på fredag kväll på Källbrink har vi ypperlig löpning i världsklass att se fram emot i samband med veteran-SM!


SM-silver för Monica!

Lör 19 jul
Monica Kingstedt var den enda HAIS-deltagaren i det första SM:et på 10 km landsväg som avgjordes i Malmö. Monica sprang i K50-klassen så pass bra att hon knep en silverpeng på fina tiden 41.17. Vann gjorde två år yngre Marie Olsson från Björnstorp på 39.15. Grattis till silvret!
resultat


Rapport från Halmstad

Lör 19 jul
I vår jakt efter semestrande HAIS:are som är ute i världen och tävlar har vi hamnat i Halmstad där Laxaspelen avgjordes. Lisa Thor sprang 400 meter och Rebecka Forsling körde en trippel i kula, höjd och längd.
resultat


Lägerrapport från LA

loading...

Tis 15 jul
Alberto Ramos är en av dem som åkt iväg för att träna under sommaren. Förra hemstaden Los Angeles är bas för vistelsen där han tränar tillsammans med sin gamla träningsgrupp och tränare. Även hustru Tove Berg, syster med vår Ultra-Kajsa är med den nyfödda dottern på plats för att träffa gamla gemensamma vänner sedan tiden då de träffades under Toves studietid. Klicka på bilden ovan för flera bilder!

Två tuffa lopp har även avverkats där det tuffa 4:th of july 5k avverkades på mycket fina 16.13 med en femte plats på den mycket kuperade banan. Även COLLEGE OF THE CANYONS 5K räknas som ett mycket tufft lopp där det resulterade i 16.13 och sjätteplats. Vi ser fram emot en fin höstsäsong när Alberto kommer hem till Huddoinge igen!


PB på Öland och löpare på Muskö

Sön 13 jul
Ölandsspelen
 och Högby idrottsplats gästades av två HAIS:are.
Jonas Linderholm gjorde ett mycket starkt lopp och satte ett  nytt personligt rekord på 5 000 m med tiden 15:50.71. Även Louise Olsson var en vinnare på Öland med sitt nya personliga rekord 28,28 m i F14 diskus. 
RESULTAT

Sön 13 jul
Det klassiska Musköloppet gästades av 6 löpare från klubben. Bäst lyckades vår unge löpare Johannes Lilius som vann P00-01 övriga haisare finner du i resultatlistan.
Resultat


Tungt för Chris

Sön 13 jul
Chris Arnoldsson har en tuff period just nu efter den fotstukning han råkade ut för några veckor tidigare. Hans start5 i Mannheim för att ta sista JVM-chansen blev inte vad han hade önskat sig och han fick inget godkänt kast.
resultat


Frida hemma och Tom till Italien

Tor 10 jul
Kommande helg finns Huddinge AIS representerar på flera platser runt om i Sverige och start Italien.

Laxa-spelen i Halmstad blir Frida Åkerströms första tävling i Sverige denna säsong efter en fantastisk inledning i USA med EM kval i kula (16,72 m). På plats i Halmstad finns även ytterligare ett par HAIsare som vår veteranstötare Bengt Pettersson som laddar för VSM på hemmarplan om en vecka.

Donnas, ITA blir Tom Kling Baptistes nästa tävling efter en dryg veckas tyngre träning för nå toppformen i augusti. Tom  finns anmäld på både 100 m och 200 m.

Gulf Of Bothnia Cup i Söderhamn blir startplats för vår unge medeldistare Jonathan Bergdahl.


Fredrick 7 451 poäng!

Mån 7 jul
Fredrick Ekholm gjorde en mycket bra 10-kamp på Madeira och placerade sig som 14e man med serien  
10,89 - 7,02 - 11,92 - 1,92 - 49,44 - 14,45 - 35,97(PB) - 4,70 (PB) - 51,57 - 4.46,42
Serien innebär PB med hela 431 poäng och nytt åldersrekord som sedan 1994 ägts av Christer Holger. Svenska laget kom totalt på 3e plats och lyckade där med inte ta sig upp till Super League.
Stort grattis till Fredrick och tränare Anders Rydén för denna fina fortsatta utveckling. resultat

Lag-SM sammanfattning

Mån 7 jul
Huddinges herrar hade en tuff uppgift framför sig när det kom till Borås och Ryavallen. Slutplaceringen klar 5a var det ingen att diskutera om och alla som var på plats gjorde ut ifrån sina förutsättningar goda insatser.
Den som sticker ut är givetvis Tom Kling Baptiste som vann både
100 m på 10,52 i -1,8 m/s samt 200 m på 21.03 i -1,1 med tusendelen framför Johan Wissman. En glädjande comeback i tresteg av Henry Rebane som inte tävlat på flera år men tränat desto flitigare, han hoppade fina 14,12 och visade att det finns ytterligare längder i kroppen.
Alexander Nordkvist gjorde säsongens hittills bästa lopp på 47,85 och visade att det kommer ännu snabbare inom kort. Alexander Persson satte nytt PB med seniorsläggan med dryga 3 m (48,58 m).
Stort tack till hela laget som gjorde en stark insats med flera taktiska försök att nå högre poäng i medeldistansloppen men det var tufft motstånd som denna dag var starkare. Alla resultat
/Mikael Wirstedt


Händer i helgen

LAG-SM
Huddinge har en tuff uppgift framför sig i Borås. Herrlaget är direktkvalificerade efter förra årets 4e plats men i år blir det tuffare. Men laget är på plats för att kämpa om varje poäng och med lite flyt kan vi även vara kvar utan kval även nästa år. Huddinges toppnamn är givetvis Tom Kling Baptiste som springer 100 m, 200 m och 4x100 m men även nyblivne 18 m stötaren Arwid Koskinen.
Tävlingarna kan du följa på SVT med start 13:00 eller via webbens resultatservice                     

EUROPACUPEN MÅNGKAMP
Seniordebut internationellt för Fredrick Ekholm som är en av fyra svenska herrar som representerar Sverige i Europacupen mångkamp på portugisiska ön Madeira. Fredrick öppnar sitt tävlande med 100 m heat 1 bana 7 kl. 09:20. Tävlingen kan du följa genom hemsidan http://www.madeira2014.com/

MANNHEIM
Vår duktige släggkastare Chris Arnoldsson med tränare Jörgen Karlsson är i tyska Mannheim med ett svenskt lag för att få bra internationellt motstånds i sina respektive grenar.
Chris tävlar på lördag kl 16:30 vilket du kan följa live via resultatlänken 


Arwid mäktiga 18.41!

Jättepers av Arwid (bilden från SM i Borås)

Ons 2 jul
Rapporten från Järvsö kom in som en bomb i går kväll att Arwid Koskinen inte bara passerade drömgränsen 18 meter utan att han totalt krossade sitt månadsgamla klubbrekord med 70 centimeter upp till 18.41! Härlig kick inför kommande helgs Lag-SM i Borås! Jättegrattis Arwid!


Tom vässar i Italien

Ons 2 jul
Tom Kling-Baptiste vässade formen genom att springa ett distriktsmästerskap i italienska Rieti. Stabil form visades upp även om målsättningen var högre på de snabba banorna. 10,44/21,35 noterades på 100/200 meter. resultat


OS-medaljör på Huddingebesök

Tis 1 jul
Under juli månad kommer OS-silvermedaljören från London-OS 2012 och den nyblivne amerikanska mästaren på 1500 m, Leonel "Leo" Manzano, att ha Huddinge och familjen Kingstedts hem som bas för tävlande i Europa. Anders Kingstedt berättar: '- John fick frågan via tränaren Per Synnerman (Hammarby) om vi skulle kunna tänka oss att husera Leo under juli månad då han är i Europa för att tävla. Vi tyckte det vore en fin möjlighet att lära oss lite mer om tävling och träning på yppersta världselit-nivå så vi accepterade'. Leo är precis nybliven amerikansk mästare på 1500 m och uppenbarligen i fin form. Han avslutade ett långsamt 1500 m-lopp (3.38 vinnartid) på blixtrande 52 sekunder när han vann de amerikanska mästerskapen…Närmast väntar tävlingar i Belgien. Håll utkik efter Leo som kommer att genomföra några pass på Källlbrinks IP närmaste månaden!


Otto igång igen

Tis 1 jul
Otto Kingstedt som befinner sig i England på semester passade på att springa 800 m  då serien "British Milers Club" arrangerade en tävling i Durham i norra England på måndagskvällen. Otto, som haft problem i säsongsöppningen, visade på stigande form på "underdistansen" 800 m genom att sätta personligt rekord med 2.05,0 (manuell tid). Detta lovar gott inför kommande helgs lag-SM-insats, där Otto troligen springer 1500 m och brorsan John 5000 m. /Kingis
resultat

Nyhetsarkiv
Juli 2014

Världsklass och SM-form på KIP!

Genzebe Dibaba och coach Jama Aiden gästade med världslöpare

Lör 26 jul
Per Synnerman och Jama Aiden hade verkligen fått ihop ett par lopp av yttersta världsklass i den sena fredagskvällen på ett fortfarande 27-gradigt Källbrink. 800-metersloppet blev mycket vasst där Musab Balla var anlitad som hare upp till 1.15 på 600. Lite för snabb öppning runt 22,6 gjorde att farten blev lite ojämn men Ayanleh Souleiman kunde ändå sololöpa de sista 250 meterna in till 1.43,69 endast 6/100 från perset och det gav en 8:e plats på världsstatistiken i år! Behöver knappast tilläggas att det gamla banrekordet rök all världens väg... Vår Huddingegäst Leo Manzano kom in som tvåa på 1.47,58 och Ahmad Bile från USA trea före Mattias Claesson och den grymma Warzame Hassan (98:a) som femma på 1.50,79!

16 man i starten på B-heatet 800 meter!

Det blev inget dåligt B-heat heller där Abdi Yusuf harade till 54/400 och där Ibrahim Abdi från Qatar sedan fullföljde till heatseger med 1.54,29 före Alex Torgersson som hade en kamp med skönspringande Bienvenue Musore som avgjordes först på mållinjen. Där bakom hade vibl.a. veteranvärldsmästaren Gunnar Durén som denna dag lämnade över VSM-guldet till förmån för kvällens lopp som landade på 2.01,08. Bakom honom hade vi två HAIS-killar som börjar hitta SM-formen på allvar och först in av dem var Niclas Wallin som persade ner till 2.02,48 och en bit bakom Jonathan Bergdahl som även han persade till 2.07,78 vilket placerar dem som 1:a respektive 3:a på årsbästalistan!

Tätklungan på 1500 med de tre hararna i täten!

1500-loppet bjöd på Diamond League-status när det gäller dragjobb där tre harar, Souleiman, Balla och Bile skulle dra ner under 3.40 vilket lyckades för både segraren Tesfey Cheru från Etiopien, 3.38,48 och Dave Torrence från USA, 3.39,26. Bachir med sina 3.40,22 och därefter EM-jagande Johan Walldén som med sina 3.42,25 missade EM-kvaltiden med 1,75 sekunder. Längre ner i fältet sprang bröderna Kingstedt bra och visar på uppåtgående form införstundande SM. John in under 4 minuter med 2/10 tillgodo och Otto 4.07,38. Här sprang också Simon Sundström -98 för första gången under dröm-4.
​Slutligen ett stort tack till Per, Jama och alla andra som möjliggjorde det här fantastiska arrangemanget!
Bildgalleri från loppen i bildarkivet!