Stockholm Marathon

Johan och Anders arbetsplats under maran

Lör 31 maj
Årets Stockholm Marathon bjöd på idealiska förhållanden där loppet föregicks av ett rensande regn som övergick i solsken och en perfekt temperatur på runt 15 grader. Av de våra klarade sig Catharina Sundelöf bäst bland tjejerna med sina fina 3.14,28 och bland herrarna var Martin Florin först in på stadion med sina 2.46,21. Vi har plockat ihop lite bilder från maran från FB som ligger utlagda i bildgalleriet! Bilden ovan är från vår speakerstation vid hörnan Karlavägen-Sturegatan där Johan Wibäck och Anders Kingstedt muntrade upp löparna.
HAIS-resultaten från årets Stockholm Marathon här nedan!

Klicka för större bild!


Kraftmätningen

Lör 31 maj
Tjejerna klarade sig bäst i torsdagens Kraftmätning på Enskede med en fjärdeplats totalt. Mixlaget kom femma och killarna på en sjätteplats. Individuellt hittar vi fyra pallplatser genom dubbelseger på 800 meter av Anton Ledell och Jonathan Bergdahl och Charlotte Andersson kom tvåa på korthäcken och trea i längd. Mixsegern och pojksegern gick till Täby och Hammarby tog hem tjejernas klass.
Samtliga resultat i vår externa resultatbörs.
Sammanfattning av lagpoängen nedan!
 

Mix   Tjejer   Killar  
Täby 1 26734 Hammarby 11165 Täby 1 11090
Tureberg 24631 Täby 1 10402 Tureberg 10984
Hammarby 24566 Hässelby 1 9830 Lidingö 10494
Hässelby 1 24462 Huddinge 9637 Hässelby 1 9845
Huddinge 22389 Tureberg 9153 Hammarby 8620
Spårvägen 19843 Täby 2 8430 Huddinge 8425
Lidingö 18179 Spårvägen 7564 Spårvägen 8211
Täby 2 15522 Lidingö 4263 Täby 2 3755
Tyresö 8055 Tyresö 1443 Tyresö 3177
Hässelby 2 5741 Hässelby 2 5741    


Framgångar i Triangelkampen

Det segrande 03-laget Foto: Lotta Geiryd

Lör 31 maj
En rapport från Endkede IP säger att våra 03:or tog hem segern i Triangelkampen efter tre grensegrar och en andraplats i d en avslutande kurirstafetten. Vi återkommer när vi vet mera.


Smålandsbesök

Lör 31 maj
Jonas Linderholm sprang in på en sjätteplats med sina 33.13 i Eksjö stadslopp. Vi hittar även Niklas Agnesund (kan det vara Hansson?) i resultatlistan med 34.43 och en 13:e plats.


Lag-SM sammanfattat!

Rätt ordning i mål enligt slutställningen!

Lör 31 maj
Årets seriematch för tjejerna är avklarad!
En sammanfattning finns nu upplagd på
vår sm-sida där vi rapporterar från samtliga grenar och det finns även ett litet bildgalleri upplagt! Har ni fler bilder att lägga upp så skicka in dem!

 


Coacherna rör på sig

Fre 30 maj
Coach Anders Kingstedt värmde upp med att springa 5 km på ottarsloppet på goda 23.47 som gav en 16:e plats innan han begav sig till Uppsala för att heja på sin Monica vid lag-SM i Uppsala där hon sprang sina 3000 m.
resultat


Filmtajm!

Ons 28 maj
Nu finns samtliga videofilmer upplagda på Stafett-SM:s sm-sida!
Återupplev medaljögonblicken från tidernas bästa stafettmästerskap!
Vi passar på att tacka fotograf Markus Asplund för det fina jobbet med filmningen!
till sm-sidan


Fredrick till Island

Landslagsuttagen!

Ons 28 maj
Fredrick Ekholm är uttagen att representera Sverige i JNM mångkamp som avgörs i isländska Kópavogur den 7-8 juni. Att löpformen är på topp visade han senast i helgens stefett-SM även om mångkampen innehåller 1500 meter som kanske inte är hans favoritdistans... Nu är det bara att vässa på de andra grenarna inför mästerskapet.
Grattis till uttagningen!
uttagningarna


Svenskt rekord!!!

Amadou fäller sig till ett svenskt juniorrekord på 4x100 meter!
Det dröjde ett par timmar innan det stod klart att vårt 4x100-lag i P19 noterats för ett nytt svenskt juniorrekord! Anledningen var en dopingkontrolldär Henke och Amadou fick vänta på att vätskan gått ur kroppen så att proverna kunde godkännas. Samtliga tre första lag var under det gamla svenska rekordet och dessutom under 42 sekunder.
Att det var ett bra klubbrekord som slogs anade vi direkt efter att ha kollat det gamla som var 22 år gammalt!
Isak Barrow, Henrik Malmberg, Douglas Hellbratt och Amadou Sussoho heter de nya rekordhållarna. GRATTIS!
video på rekordloppet


SM-Guld!

SM-GULD P19 4x100! Henrik-Isak-Douglas-Amadou GRATTIS!

Isak Barrow,Henrik Malmberg, Douglas Hellbratt och Amadou Sussohou fixade ett guld på 4x100 meter efter en tuff slutstrid där Ullevi och Hammarby distanserades med 5 respektive 10/100.
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på sm-sidan!


SM-Guld!

SM-GULD F15 4x80! Emilia - Sara - Charlotte - Emilia GRATTIS!

Emilia Östergren, Sara Hermansson, Charlotte Andersson och Emilia Jandér stod för en fantastisk finallöpning där man var klassen bättre än sina motståndare och var det enda laget som inte tappade sin fina försökstid vilket gav ett härligt guld!
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på SM-SIDAN!


SM-Guld!

SM-GULD P15 3x800! Jonathan - Niclas - Anton GRATTIS!

Anton Ledell, Niclas Wallin och Jonathan Bergdahl i nämnd ordning lade ribban för dagen i den allra första SM-finalen i Kil genom att totalt dominera 3x800 meter. De tre bästa sträcktiderna stod våra killar för!
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på sm-sidan!


SM-Guld!

SM-GULD P17 1000! Stefan-Anton-Anton-Fredrik-Ludvig GRATTIS!

Anton Öhman, Ludvig Hillenfjärd, Fredrik Kihlblom och Anton Roos såg till att gå vidare till final som snabbaste lag. Taktiken med att spara "Ludde" genom sin 200-ing, byta ut 300-sträckan mot Stefan Stojanovic och att skifta upp Ludde till 400 och Roos:en ner till 200 till finalen fungerade alldeles ypperligt och tre sekunders sänkning av försökstiden innebar seger och under 2 minuter.
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på sm-sidan!


SM-Brons!

SM-BRONS P19 1000! Douglas - Henrik - Isak - Amadou GRATTIS!

Douglas Hellbratt, Henrik Malmberg och Amadou Sussoho och Isak Barrow fixade bronset efter en mycket dramatisk fotofinish där Isak tack vare en helt grym fällning knep medaljen med 4/100!
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på sm-sidan!


SM-Brons!

SM-BRONS M22 3x400! Christopfer - Fredrick - Anton GRATTIS!

Fredrick Ekholm grundlade bronset på första sträckan där Anton Nilsson tog vid och gjorde sub50 på sin sträcka och hade redan lagt Hammarby bakom sig och Christopher Halldén tog vid och gjorde även han en ypperlig sträcka som gjorde att han snarare närmade sig silvret än att han höll på att tappa bakåt.
Utförligt reportage från stafett-SM kommer att läggas ut på sm-sidan!


Arwid 17.77!

Mån 26 maj
Arwid Koskinen börjar närma sig sitt livs form vilket visade sig vid VÅRKASTET där han närmade sig dröm-18 med seniorkulan och noterade 17.77. Även Jeffrey Ige fick till det bra med sina 15.36. Kula även för Jesper Arbinge med goda 16.56 och Alexander Persson 16.11. Även diskus (48.17) för Jesper och slägga (53.12) för Alexander.
resultat


Martin fyra i backen

Mån 26 maj
Martin Florin sprang till sig en fjärdeplats när backloppet Stockholms brantaste
avgjordes. resultat


SM-dags!

Fre 23 maj
Nu är det dags för utomhussäsongens första svenska mästerskap när stafett-SM avgörs under helgen i värmländska Kil. Vi skickar en trupp som faktiskt är den största under året räknat på alla kategorier av SM delvis naturligtvis beroende på att samtliga klasser utom veteran avgörs på ett och samma ställe. Information och löpande nyheter kommer naturligtvis som vanligt att läggas ut på vår speciella SM-sida!


Veckans tävlingar

Fre 23 maj
Veckans tävlingar domineras förstås av stundande stafett-SM men det finns även lite annat smått och gott på kast, arena och löparfronten.

VÅRKASTET
En av kastarnas tidiga formkollar är Vårkastet i Bålsta. Spännande kulstarter av Jesper Arbinge och Alexander Persson som vi hoppas och har på känn får sällskap av Arwid Koskinen som rapporteras vara i storform efter träningen i veckan. Alex kör även slägga och Jesper diskus men vi har även några av våra yngre förmågor som Ivan Moissander, Jonna Geiryd, Louise Ohlsson och Victoria Lagerberg med i startlistorna.

sundbybergs ungdomsspel
En handfull av våra yngre aktiva beger sig till Sätra och Sundbybergs Ungdomsspel. Många av de som är aktuella till Kraftmätningen kommande torsdag stannar hemma och laddar. Josefin Holmström däremot tar ett lopp till som förberedelse inför tjejernas lag-SM som även det avgörs på torsdag i Uppsala och då är det 800 meter som gäller!

Stockholms brantaste
Ryktena säger att några av våra långkottar kommer att köra backloppet i Hammarbybacken som träning inför maran.


Tom besöker friidrottsskolan

Tis 20 maj
Vår EM-sprinter
Tom Kling-Baptiste kommer att besöka friidrottsskolan under vecka 25! Tom är just nu nere i Italien för att förbereda sig tillsammans med sprintlandslaget för att försöka kvala in till mästerskapet men är redan förhandsnominerad för start individuellt.


Lyckat långpass

Mån 19 maj
Aleksei Saveljev var på "hemmaplan" i Estland och körde ett marathon i haapsalu som träningspass och slutade på en andrapplats med tiden 2.58,32. resultat


Hinderpremiär och formtest

Mån 19 maj
Danderyds ungdomsspel blev på flera håll en testtävling inför kommande stafett-SM och tjejernas lag-SM. Sistnämnda var det t.ex. Hanna Bergström som debuterade i hinderlöpningens sköna konst då det står på programmet i Uppsala och Josefin Holmström kollade av formen på 800 meter i samma syfte. Även på sprintsidan hade vi några tjejer som aspirerar på en start i Uppsala bl.a. Sara Hermansson. Denna dag fick de dock finna sig i övermäktigt motstånd på både 60 och 200 meter från hemmalöperskan Saga Berneryd. Anton Ledell vässade stafettformen med ett 2.12-lopp och hoppade 1.75 i höjd samma resultat som Fredrik Kihlblom som också snuddade vid 6-metersgränsen i längd.
resultat


Mångkamps-DM

Medaljörer Foto: Nette Thorgren

Mån 19 maj
DM i mångkamp körde Fredrick Ekholm som ett träningspass men tog hem guldet i M22 och Anton Johansson persade sig till bronset. Seger blev det även i F12 där Madeleine Söderqvist toppade fyra av fem grenar.
resultat


Fantastisk rödgul dag

Mån 19 maj
Det var en härlig inramning med sommarvärme och nästan 200 aktiva som gjorde upp om respektive KM-tecken. Nära 200 som fullföljde mångkamperna innebär hela 800 resultat för Gunnar att registrera (puh!).
Gå in på resultatlänken för att se de fina prestationerna!
Vi tar tacksamt emot bilder från tävlingarna så lägger vi upp dem i ett eget galleri! 
 

  KLUBBMÄSTARE
F 7 Ebba Ahlerup
F 8 Irma Dahlborn
F 9 Olivia Bäckström
F 10 Rebecka Forsling
F 11 Alexandra Rosengren
F 12 Ella Hagman
F 13 Hanna Sennerö
P 7 Nilas Nordkvist
P 8 Axel Söderqvist
P 9 Leo Jordal
P 10 Eric Mathier
P 11 David Thid
P 12 Patrik Hedman
P 13 Anton Andreassen


Göteborgsvarvet

Robert in action Foto: Carl Wistedt

Mån 19 maj
Efter lite detektivarbete har vi lyckats hitta fyra fullföljande HAIS:are i årets göteborgsvarv.
Robert Holmgren var först in av dessa på 1.22,13 med Rille Örn hack i häl 13 sekunder efter.
Anders Rehn (1.30,24) och Tommy Andersson med dagens snyggaste svettband kämpade sig in på 1.50,22.
Flera bilder (bl.a. svettbandet) finns i bildarkivet under diverse bilder 2014!
resultat


Frida 15.63!

Sön 18 maj
Frida Åkerström är klar med en del av sina studier med doktorshatt m.m. och firade det på bästa sätt med att stöta fina 15.63 vid tävlingar i Louisville. Det räckte till en andraplats och hon kastade även slägga och noterade 51.31.
resultat


Chris 61.37!

Sön 18 maj
Chris Arnoldsson visade direkt att han blir att räkna med i år då han satte ett nytt klubbrekord i slägga nu när han tävlade i den prestigefyllda kasttävlingen i Halle. En sjätteplats blev det i den vassa konkurrensen trots att han inte fick till tekniken och han har betydligt längre kast i kroppen.
resultat


Nadja i comeback

Tätgruppen med Stefan och Alberto flankeras av tjejvinnaren Sandra Eriksson och herrsegraren Napoleon Solomon

Sön 18 maj
Nadja Petersen gjorde lite av en "comeback" när hon sprang den för henne ultralånga distansen 5 km i skärholmsloppet. En 9:e plats strax efter Monca Kingstedt blev belöningen för detta. Bäste killeför dagen var Alberto Ramos som sprang in som sjua. Stefan Stojanovic en bit bakom efter att ha öppnat på alldeles för snabba 3.02 på första kilometern och fick slita de två sista där han komj in strax bakom Anders Szalkai.
resultat


Handfull pallplatser på DM

P11-laget 3x600 meter Foto: Lotta Geiryd

Fre 16 maj
SM-testet för 3x800-lagen på stafett-dm föll väl ut och debuterande Samuel Nilsson-Hagland med sina 2.11,7 på första sträckan i P17-laget visade att han ville vara med och kriga om en startplats nästa helg. Stabila löpningar av Anton Roos (2.07,4) och Stefan Stojanovic (2.03,8) ledde fram till ett silver bakom vassa Lidingö. P15 knep också ett silver efter en fin slutsträcka av Jonathan Bergdahl som hade den överlägset bästa sträcktiden bland alla med sina 2.10. Dramatik blev det i P19 4x100 när de först blev diskade från sin andraplats men efter mycket diskussioner blev friade och klev upp på pallen. Övriga sprintinsatser F17-laget på 4x100 med ett brons och P17 4x100 sexa. Slutligen hade vi våra yngre 3x600-löpare  där P11-killarna tog hem silvret och P13 ett brons.
resultat


Veckans tävlingar

Tor 15 maj
Nu börjar man ana att säsongen verkligen är igång då vi har aktiva på minst fem olika tävlingar denna helg. Längst bort hittar vi Chris Arnoldsson som kastar i klassiska Halle men även långlöpning i Göteborg och Skärholmen samt arenatävling i Danderyd och mångkamp i Sätra.

hallerische werfertage
Chris Arnoldsson åker ner till den klassiska kasttävlingen i Halle efter att ha blivit inbjuden. Vi väntar med spänning på första 70-meterskastet.

danderyds ungdomsspel
Här har vi några intressanta säsongsdebuter bland våra yngre SM-aktuella. Fredrik Kihlblom och Anton Ledell kör höjd och Fredrik även längd medan Anton även vässar stafettformen på 800. Hanna Bergström gör en spännande hinderdebut som test inför lag-SM och därutöver har vi de yngre sprinttjejerna som springer 80 och 200 m.

Skärholmsloppet
Några av våra långdistansare kommer att springa 5 kilometer i skärholmsloppet. Tyvärr läggs ingen startlista ut men vi vet bl.a. att Stefan Stojanovic och Alberto Ramos kommer att hjälpas åt att förhoppningsvis springa ner mot sub-16.

dm mångkamp
Mycket intressant start förstås av Fredrick Ekholm som kör M22-klassen tillsammans med träningskompisen Anton Johansson. Tyvärr skadade sig Emilia Stenström i Täby och det är tveksamt om det blir start för henne.

göteborgsvarvet
Bara två HAIS:are i startlistan bl.a. Anders Rehn men vi vet att det blir några till från bl.a. SJ-håll som brukar springa loppet av tradition.

klubbmästerskap
Cirka 200 av våra yngre aktiva födda 01-08 skall tampas om medaljer i årets klubbmästerskap. De kommer alltså att göra runt 600 starter under lördagen om man räknar på ett snitt av 3 grenar. Imponerande!


Arenamilen

Tor 15 maj
Bland de löpare vi hade i startlistan var det bara Otto Kingstedt som kom till start när arenamilen avverkades i Vallentuna och han sprang 3000-metersloppet på 9.24,71 som gav en 12:e plats i loppet.
resultat


Dubbla guld på stafett-DM

Segrande P13-laget 5x80 meter Foto: Jens Possekel

Tor 15 maj
Första dagens DM-stafetter bjöd på två guld genom killarna på P13 5x80 meter som sprang in på fina 39,64 och P11 5x60. En andraplats av seniorlaget 4x100 och 6:e plats i finalen för P15 4x80 avslutade killarnas onsdagskväll. På tjejsidan hade vi tre lag i F15 4x80 där andralaget fixade ett silver och de övriga kom 4:a och 5:a. I kväll fortsätter tävlingarna med längre distanser.   resultat


Rille tvåa på Djurgården

Tor 15 maj
Rille Örn kom tvåa i sluta rökaloppet och dess 5km-klass som avgjordes på Djurgården med tiden 17:51.
resultat


Blivande mångkampare?

Mån 12 maj
Gråkalla täby vårspel fick nog många att vara tveksamma till start men ett par riktigt framstående aktiva hade vi som visade upp sig. David Thid rensade resultatlistorna och var i topp på 60, 60hä, 600 meter och tresteg och Rebecca Östergren vann 60,och 60hä och kom tvåa i kula.   resultat


Avdelningen obekräftat

Otto i Ävlsjö Foto: Kingis

Lör 10 maj
Det börjar ramla in lite obekräftade resultat från tävlingar som inte går att hitta på förbundets sida eftersom de inte är sanktionerade.
Otto Kingstedt vann Älvsjöloppets långa 8 km-bana.
Nere i Vänersborg sprang Rille Öhrn in på tredjeplatsen i postmilen med sina 37.12 (vet inte om det var kontrollmätta 10 km).
Ni som vet mera om dessa tävlingar och andra som inte är så lätta att hålla koll på skicka gärna in resultatlänkar och bilder!
Ovanstående uppgifter har hittats på FB!


Bra formtest på holmen

Glatt HAIS-gäng flankeras av Jonas

Lör 10 maj
Placeringsmässigt så klarade sig Catharina Sundelöf bäst på kungsholmen runt med sin 7:e plats på halvmaran och tiden 1.29,09. Aleksei Saveljev gjorde också en bra halvmara med en 10:e plats och 1.15,58. På 10 km-banan visade Jonas Linderholm på bra form med sin 9:e plats och 33.18. Alberto Ramos comeback slutade dryga minuten efter och hans 34.37 visar att det går åt rätt håll.
resultat


Tio i topp

Ons 7 maj
Nu finns statistiken över topp-10 resultaten genom tiderna fördelat på åldersklasser! Gå in och se hur dagens aktiva står sig genom tiderna under de snart 60 åren klubben funnits till!
till statistiken


Veckans tävlingar

Ons 7 maj
Utomhussäsongen drar igång så smått och framför allt är det på löparsidan det börjar hända saker. Långlöparna tar sig an en halvmara på Kungsholmen och mångkamparna har sin första testtävling samtidigt som de yngre också får sitt i Täby. Nästa vecka är det DM och finslipning på stafettdistanserna i Sollentuna.

kungsholmen runt
Utan konkurrens den mest rödgula tävlingen närmaste veckan med upp emot 30 HAIS-löpare på startlinjen. På 21 km-distansen blir det intressant att se Catharina Sundelöf mäta sina krafter med de övriga tjejerna och det ser inte alltför avskräckande ut för att nå en topplacering. På killsidans 21 km har vi Aleksei Saveljev som börjar hitta formen och gjorde en kanontid på Kvantumloppet och även om t.ex. Daniel Woldu blir svårså är det helt öppet om topplaceringarna. Det verkar för övrigt som att topplöparna inte har det här loppet i sin planering. Desto mera spännande på 10 km där några bra Hässelbytjejer får möta en comebackande Hanna Windestam som haft många duster med vår egen Kajsa Berg men då med efternamn Jonsson. Efter två barn och höftproblem är hon på banan igen och känns lite som outsider till segern. Killarnas korta bana mönstrar de flesta HAIS:arna och Alberto Ramos gör comeback efter sin skada. Även intressant att se hur det går för Jonas Linderholm.

täby vårspel
Emilia Stenström säsongsdebuterar med en mångkamp som även är en observationstävling för de som är aktuella för mästerskap framåt sommaren. Annars är det några av våra yngre aktiva som kör ett antal grenar. Det märks att säsongen inte riktigt kommit igång för juniorerna än.

stafett-dm
16 HAIS-lag anmälda till detta DM som bl.a. blir uttagningstest inför stafett-SM som avgörs 9 dagar senare i Kil. 3x800-lag i P15, P17 och F19 och sprintlag i de flesta klasser utom äldre tjejer och de yngre killarna har både sprint och 600-lag.


Ännu en lägerrapport

Träningsläger Eskilstuna - Foto: Elisabeth Andersson Klicka för större bild!

Tis 6 maj
Våra 14 och 15 åringar har varit i Eskilstuna på träningsläger. Vi hann med 4 varierande träningspass på två dygn. Backträning, hinderbana och teknikpass. Då vi är ett stafettglatt gäng har det gnuggats stafettväxlingar både på bana och i  terräng. Mellan träningarna och mat har vi naturligtvis hunnit med annat skoj. Det var första gången vi gjorde något gemensamt och både vi ledare och  aktiva är överens om att det var ett bra drag. Nu har vi stafetter och Kraftmätningen framför oss där vi också ska tävla med varandra. En bra start på utomhussäsongen med andra ord! /Ledarna


Kajsa Robert Berg...

Mån 5 maj
Vi gratulerar vår ultralöperska Kajsa Berg som gift sig i helgen med sin Robert Engqvist!
Robert är även han en duktig långlöpare och springer för Enhörna.
Robert heter numera Berg i efternamn.
Den borgerliga vigseln ägde rum i Tällberg.
Lycka till i framtiden!


Kastarna rullar igång

Mån 5 maj
Flera av våra kastare drog igång försäsongen vid hellaskastet. Intressanta starter bl.a. av Eleni Larsson, Jesper Arbinge och Alexander Persson inför sina utomhussäsonger. Vi kunde också notera ett klubbrekord i diskus av Rebecka Forsling.
Läs mera i resultatlistan!


Tjejerna tvåa i Turebergsstafetten

Silverlaget Foto: Fredrik Söderqvist

Sön 4 maj
Huddinge AIS representerades i Turebergs-stafetten av två lag, P 11 och F 11. Pojkarna, Julius Geiryd, Emil Sörqvist, Casper Elliot, David Thid och Adnan Crnkic stod för en hedervärd fjärdeplats av 15 lag. Flickorna Iza Ramså Ness, Rebecca Östergren, Sarah Bracken, Siloe André och Madeleine Söderqvist kämpade sig in på andraplats av 13 lag, bara en sekund från vinnarna. /Tränarna 2003
resultat
Mera bilder från Turebergsstafetten kan ni se i bildarkivet där vi lagt iupp ett nytt galleri där vi publicerar inskickade bilder löpande! Inom kort kommer det att kompletteras med arkiverqade bilder från 2013-2014!


Fredrick seniordebuterade

Foto: Anders Rydén

Sön 4 maj
Fredrick Ekholm gjorde årsdebut och sin internationella seniordebut i talienska Firenze i 10-kamp.
Nytt personligt rekord med 7020 p trots att vädrets makter inte var med honom och tränare Anders Rydén.
Serien blev:
11.16 - 6.69 - 11.87 - 1.92 - 52.57- 14.93 - 31.54 - 4.55 - 54.18 - 4:45.69
resultat


Martin sjua i Spring Cross

Lör 3 maj
Martin Florin gjorde ett bra lopp när han kom sjua i 18 km-klassen vid årets upplaga av spring cross.
Tiden blev 1.12,23 och överlägsen segrare var den alltid tävlingssugne Fredrik Uhrbom på sina 1.04,45.
resultat


'Catharina vann i Älta

Lör 3 maj
Catharina Sundelöf vann favoritloppet ältasjön runt då hon sprang den långa banans 13,3 km på tiden 56,33. Bland killarna lyckades Rille Prefontaine bäst med en tredjeplats på 50,23. Korta banans 7 km sprangs av bl.a. vår coach Monica Kingstedt och en av hennes adepter Ann-Sofie Svärdh Kullin. Monica knep andraplatsen med 29,03 och Ann-Sofie kom in som fyra. Kollar vi bland de yngre så hittar vi som sexa Sundelöf jr, Juliette som en blivande HAIS-löpare eller...?  :-)
resultat

Nyhetsarkiv
Maj 2014


Intervju med Tom Kling-Baptiste

Tor 22 maj
Vår egen och tillika Sveriges snabbaste man Tom Kling Baptiste är på landslagsläger med det svenska stafettlaget på 4x100 m. Laget har en treårsplan med OS i Rio som mål och då förhoppningsvis med Tom som en av de 6 löpare som ingår i truppen. Nu undrar vi givetvis hur träningen har gått efter den framgångsrika inomhussäsongen med nytt PB 6.65 och start i inomhus VM.
Intervjuare Mikael Wirstedt

MW- Vad tror du gjorde att du flög fram under ISM i Göteborg till det nya personliga rekordet 6.65?
TKB- Jag tror att mycket av min utveckling bygger på att jag under sommaren 2013 sprang väldigt bra och fort vilket har stärkt mitt självförtroende och motiverat mig under hösten. Sedan har jag jobbat förebyggande för att undvika att problem blir skador vilket gjort att jag kunnat träna precis som jag velat. Sen tror jag mycket på att man behöver springa mycket tillsammans med andra snabba sprinters för att hjälpa varandra att få ut mer på träning och även ha som referens så man kan se vad man gör bra och vad man kan göra bättre. Kombinationen av dessa punkter gjort att jag gått framåt väldigt mycket under vintern. 
 
MW- Hur har träningen gått efter den framgångsrika inomhussäsongen?
TKB-Träningen har gått riktigt bra och kunnat genomföra alla pass och satt nya träningsrekord när vi varit på läger. Känslan är att jag tagit med mig de bra punkterna från inomhussäsongen gällande löptekniken och fortsatt bygga vidare på detta.
 
MW- Du har varit på ett läger i USA, 3 veckor och nu avslutas lägret här i Formia, Italien med det svenska  stafettlandslaget efter 10 dagar. Många veckor på läger, hur viktigt är det att få åka på läger den här perioden av året för en sprinter?
TKB- Det betyder oerhört mycket att komma iväg till varmare breddgrader då Sverige inte lämpar sig bra för snabba lopp under våren då temperaturen är låg. En annan viktig faktor är att man ska börja springa längre och det är inte optimalt att träna i doserade kurvor så fort man ska springa längre än 60m. Sen är det bra att bygga upp D-vitamin depåerna och njuta av att man kan träna i bra förhållanden.
 
MW- Du har nu under det senaste lägret några av de snabbaste killarna i landet med dig, hur påverkar det träningarna och din egen prestation på passen? 
TKB- Det är riktigt kul att springa med snabba sprinters vilket behövs för att man själv ska utvecklas och kunna nå en ny nivå. Det blir alltid att man höjer sig när man ska springa tillsammans vilket gör att alla presterar bättre och det blir automatiskt en högre intensitet på träningarna.  
 
MW- Hur är stämningen i truppen och vad tror du om lagets och dina chanser i sommar på EM?
TKB- Det är fantastisk stämning i truppen och alla är motiverade att jobba vidare med denna satsning mot OS i Rio 2016. Jag har förhoppningar om att stafettlaget kommer göra riktigt bra resultat i sommar och tycker att
EM-final är ett rimligt mål och i en final kan vad som helst hända. För egen del hoppas jag gå till semifinal och kunna vara med och konkurrera om en plats i final.
 
MW-Du har under senaste året utvecklats vad gäller tider och stabilitet i resultaten, vad tror du vi kan förvänta oss i sommar på 100 m (10.35) och 200 m (20,87)?
TKB-Jag vill inte fokusera på tider utan mer på min löpning tekniskt och hur jag ska utveckla den för att bli snabbare. Om jag springer bra tekniskt och är i form kommer tiderna bli bättre också. Men jag har absolut inställningen att springa fortare på båda distanserna i sommar gentemot förra året.
 
MW- Vilka är de närmsta tävlingarna för dig?
TKB- De tre närmaste tävlingarna kommer att bli 24/5 i Tönsberg(NOR), 30/5 Weinheim (GER) och 6/6 i Skara.
 
MW- Vilka mål har du i sommar?
TKB- Jag har som mål att slå nya personliga rekord på både 100m och 200m. Jag siktar på att tävla både individuellt och med stafettlaget i EM i Zürich.  
/Intervjuad av Mikael Wirstedt