Rekordstor tävling!

Mån 31 mar
Mikael, David, Charlotte, Madeleine, Ella, Alexandra, Alicia, alla dessa tog hem grensegrar för HAIS i det massiva startfältet i årets upplaga av sista chansen där hela 2350 (!) starter räknades in vilket är nytt deltagarrekord alla kategorier för HAIS-arrangemang genom tiderna! Vi gratulerar till alla fina prestationer och hoppas att få se alla på utomhussäsongen också!
Ta gärna en titt i den lååånga resultatlistan för att se prestationerna!

tävlingssida


Framgångsrikt VM för HAIS:arna

Laddade inför 200 metersförsöken

Sön 30 mar
Medaljskörden vid veteran-VM inomhus blev två guld för HAIS genom Bengt Pettersson i kula och Anders Olsson i längd. Jöran Westberg var nära med en fjärdeplats i slägga och han kom även sexa i vikt och kula. Mats Nagle gjorde nytt årsbästa i höjd men det räckte tyvärr bara till en 10:e plats. Johan Wibäck gick inte vidare från försöken på 60 och 200 meter och vi saknar resultat på 400 liksom för Bill Krohn på 1500 meter. Vi återkommer med översikt över samtliga resultat när mångkamperna är sammanräknade bl.a. Under tiden kan ni gå in på bildgalleriet från mästerskapet!
Ni som har bilder från tävlingarna är välkomna att skicka in dem så lägger vi upp dem i bildgalleriet! till bildgalleriet
resultat

Frida 15.10 i säsongsdebuten

Sön 30 mar
Frida Åkerström gick över 15 meter redan i säsongsöppningen när hon vann kulan för sitt Cincinnatti Bearcats på 15.10. Även slägga stodpå programmet och där blev det en tredjeplats med 53.98.
resultat


Otto första HAIS:are

Sön 30 mar
Otto Kingstedt var den HAIS:are som var först in i mål när årets upplaga av premiärmilen avgjordes i strålande söndagssol. Tiden 32.54 räckte till en 15:e plats och nästa HAIS:are in var Jonas Linderholm sopm kom 31:a på 34.26. Flera av våra löpare hittar ni förstås i resultatlistan!


Bengt världsmästare!

Bengt Pettersson världsmästare M50 kula

Lör 29 mar
Bengt Pettersson tog ett överlägset VM-guld i M50-kulan i Budapest. Hans 16.33 var över halvmetern längre än silvermedaljörens 15.75 som noterades av Stephen Whyte med polacken Mieczyslaw Szpak på bronsplats med sina 14.80. Grattis!!!


Anders världsmästare!

Anders Olsson världsmästare M55 längd

Lör 29 mar
Anders Olsson fixade ett av två HAIS-guld under fredagens VM-tävlingar i Budapest. VI återkommer när resultaten har kommit ut men Anders noterade 5.90.
Grattis!!!


Regionsserien utlagd!

Fre 28 mar
Årets seniormatch för kvinnor kommer att avgöras torsdag den 29 maj på Studenternas IP i Uppsala. Tjejlaget som åkte ur förra året när de kom sist i Lag-SM kvalet kommer att få möta följande lag:
Upsala IF - KFUM Örebro - IFK Tumba - Turebergs FK - Gefle IF lag 2. Det blir en spännande fight om den enda uppflyttningsplatsen kanske framför allt mot Upsala och Örebro som har många yngre förmågor på G.
Grenprogrammet är följande: 100m 100hä 200m 400m 400hä 800m 1500m 1500hi 3000m Höjd Stav Längd Tresteg Kula Diskus Slägga Spjut 4x100m.
Nu är det bara för alla coacher och aktiva att planera in en liten formtopp till en av försäsongens viktigaste tävlingar!
tävlingssidan


Access rehab ny samarbetspartner

Ons 25 mar
Här arbetar naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, idrottsmassörer och personliga tränare. Access Rehab arbetar i team och för att kunna hjälpa dig på bästa sätt utefter det behov du har för tillfället. Tillsammans har de lång erfarenhet i att diagnostisera, behandla, rehabilitera och förebygga idrottsskador och arbetsrelaterade besvär. Access Rehab har två kliniker i Stockholm, en i Vasastan och en i Sjöstaden samt en klinik i Karlskrona på Blekinge Health Arena.
Huddinge AIS rekommenderar dig som medlem att söka hjälpen genom Access Rehab för att få en långsiktig lösning på ev. skadeproblematik i samråd med din tränare.


Länna Sport förlänger samarbetet

Ons 25 mar
Huddinge AIS har förlängt sitt avtal med en av Sveriges främsta butiker inom sport och friluftsliv, Länna Sport. Butiken har även en populär webbutik som du som medlem kan handla på och samtidigt ge Huddinge AIS en kick back för ert köp. Samarbetet kommer även ge dig som medlem flera möjligheter till prisvärda köp under året.


4 HAIS:are i elden direkt

Johans linne har fullt upp

Ons 25 mar
Första dagen på veteranernas ​inomhus-VM mönstrar hela fyra HAIS:are som alla gör 3-5 grenstarter under veckan. Johan Wibäck öppnar med 60 meter, Martin Larsson "värmer upp" med 8000 meter samtidigt som Lars Fyhr och Annelie Schöldström drar igång sina femkamper!
Kör hårt och lycka till!
tidsprogram


Världsmästerskap med HAIS:are

Johan Wibäck svensk fanbärare

Tis 25 mar
Johan Wibäck fick äran att bära den svenska fanan vid invigningen av IVVM som avgörs i Budapest.
Vi önskar hela truppen på 9 aktiva lycka till! Hela truppen presenteras i nyhetsarkivet.
arrangörssida


Marsspelen

Foto: Tomas Ledell

Mån 24 mar
Helgen 22-23 mars avgjordes Marsspelen i Tybblelundshallen, Örebro. Huddinge respresenterades av en trupp om 3 stycken aktiva. Herrar veteraner hoppade Mats Nagle 1 66 med mycket säker hoppning och var mycket nära att ta höjden, 1.69. Vår andra veteran Martin Larsson sprang två fina lopp på 800, 2.55 samt 3000 12.23. Något yngre förmågan Anton Ledell P15 hoppade stabilt t.o.m. 1.72 men blev störd på 1,75 och rev ut sig men kom 2:a ändå.  På 800 hade KFUM Örebro med sina 3 USM-finalister på 1000 meter från Växjö tänkt ta en trippel. Detta omintegjordes av Anton som med ett prydligt nytt personbästa med 7 sekunder kom trea  med tiden 2.11.58. /Tomas Ledell
resultat


Arwid trea när Kim avslutade

Sön 23 mar
Arwid Koskinen fick till en bra sistastöt när kulan avgjordes i world indoor throw som avgörs i Växjö under helgen. Hans 17.32 räckte till pallen och för att besegra Kim Christenssen som gjorde sin sista tävling i karriären!
resultat


9 grensegrar i Nyköping

Stafettlaget Foto: Håkan Geiryd

Sön 23 mar
Några av våra yngre åkte till vintersportspelen i Nyköping och det resulterade i hela nio grensegrar!
Lördagens tävlingar i Nyköping bjöd på en mängd HAIS-medaljer och många bra resultat. I F14 inledde Jonna Geiryd med att ta brons i 60m häck och följde upp med ett guld i kula, båda resultaten var personligt rekord. I F14 persade även Emilia Östergren två gånger och åkte hem med två medaljer. Först en andraplats på 60m (endast 1 hundradel efter segraren) och sedan seger på 200m. I F10 hämtade Rebecka Forsling även hon två medaljer, dels guld i längd och dels silver i kula. Bäst resultat av alla gjorde dock 11-åringarna som tillsammans bärgade 9 medaljer. David Thid vann tre grensegrar (60m, 200m och längd), Rebecka Östergren tog även hon tre medaljer (guld på 60m, guld på 200m samt brons i kula) och slutligen tog Julius Geiryd (längd) och Madeleine Söderqvist (kula) varsin silvermedalj. David och Rebecka slog under dagen två klubbrekord var samt flera tävlings- och hallrekord för P/F11. Höjdpunkten för 11-åringarna var dock den avslutande mixed-stafetten 4x200m som de vann med 7 sekunders marginal. På bilden syns det glada vinnande laget. /Håkan Geiryd
Övriga prestationer hittar ni i resultatlistan!


Tom med i mästerskapsgruppen

Tor 20 mar
Tom Kling-Baptiste var en av de två som blev uttagna till mästerskapsgruppen efter inomhussäsongen.
Det innebär att han kommer att få extra stöd i sin satsning framöver och det första stora mästerskapet i planeringen är EM i Zürich i augusti.
Vi gratulerar till detta och hoppas på en fortsatt utveckling ner mot de riktigt snabba tiderna!


60-metersfinalen in action

En härlig HAIS-bild från Regionsfinalen inskickad av Calle Alm/Täby


HAIS-grundare fyller 85 år

Ons 19 mar
Fredag den 21 mars så fyller en av HAIS grundare och den största ledaren genom tiderna 85 år. Olav Wäppling som bl.a. varit kassör från begynnelsen 1955–81.
Självklart är Olav både hedersmedlem och hedersledamot nr 1.
GRATTIS från hela HAIS. /KA


Eleni 61.34 i årsdebuten

Mån 17 mar
Eleni Larsson fick inte riktigt ordning på kasten när Europacupen avgjordes i Portugal på söndagen. Korta kast och övertramp till femte omgången där hon fick till 61.34 vilket resulterade i en 9:e plats bland de 15 deltagarna. Nu är säsongsdebuten avklarad och vi ser fram emot ett fint träningsläger i Albufeira där förutom kastarna även sprintrarna och medeldistansarna ansluter om fyra veckor.
resultat


Rille tvåa i Sumpan

Mån 17 mar
Rille Örn visade på bra form när han kom tvåa på den korta 5,7km-banan i två sjöar runt och noterade den bra tiden 20.36. För övrigt var det mycket glest på HAIS-deltagande i denna klassiska tävling som förr i tiden var säsongsöppning för hela den svenska eliten.
resultat


Trippel i regionsfinalen – igen

Snabba tjejer med ännu en trippelseger

Mån 17 mar
Andra dagen i Karlstad bjöd på nya medaljer, Pb:n och poäng och en trippelseger. Först ut var F14 tjejerna Madde Engström och Alva von Gerber. Madde kom på en andra plats och Alva slutade fyra och ökade sitt pers med 30 cm. Timmy Karlsson ökade sitt pers i höjd med en cm till 1.59 vilket gav en 3:e plats. Vi hade tre HAIS:are med i finalfältet på 60m. Charlotte Andersson, Linda Eriksson och Kajsa Eriksson lyckades ännu en med en trippel.Våra snabba sprinters var även med i stafettlagen där förstalaget vann. Stockholmslaget tog hem Svealandsmästerskapet även denna gång.   resultat
/Elisabeth Andersson


Fullt ös i hallen

Sön 16 mar
En jättetävling avgjordes i skymundan när det var dags för årets första deltävling av triangelkampen som är en tävling som arrangeras av HAIS, Hammarby och Täby för våra 9-11 åringar. Fantastiska 350 aktiva som gjorde 1050 starter och dessutom 56 stafettlag som sprang 6x200 meter...
Allt detta fick man in under en del av lördagen med hjälp av föräldrar som fick agera funktionärer. Bra tryck även i cafeterian som hade en ständig kö ända ner till undervåningen.
Vandringspokalerna blev jämnt fördelade mellan klubbarna efter att HAIS vunnit med lag 03AC, Hammarby med lag 04:2 och Täby med lag 05svart. Grattis till alla segrande lag och hela resultatsammanställningen finns förstås i vårt resultatarkiv!


Trippel i regionsfinalen

Sön 16 mar
Här kommer en delrapport efter första dagens tävlingar i Karlstad!
Vi har haft en bra dag med flertalet medaljer och poäng till Stockholmslaget. Johannes Lilius vann stavhoppet på 2.37. Leo Kaaling tog en silvermedalj i kula (11.23) och en 4:e plats i längd på PB, 5,32.  F14 200m final såg ut som ett KM. Då endast tre rundbanor finns i Våxnäshallen var det roligt att våra snabba tjejer lyckades fylla finalfältet. Linda Eriksson vann, Charlotte Andersson kom 2a och Kajsa Eriksson 3:a. Charlotte på 60mh med nytt på, 9,42 i försöken och 9.47 i finalen. Mikael Lundqvist hoppade till sig en 4.e plats med 2.57.   arrangörssida
/Elisabeth Andersson


Tre grensegrar i Falun

Lör 15 mar
En titt i resultatlistan från DT indoor games avslöjar att vår trupp i år inte var lika stor som den varit. Vi har ju tagit hem lagtävlingen där ett antal år i följd men nu verkar det inte ha varit någon sådan. Tre klassegrar hittar vi i alla fall. I P11 höjd blev det dubbelseger genom Joakim Hellbratt och Casper Elliott. Carl-Johan Krook tog hem dubbla grensegrar på 60 och 600 meter P10 och det blev även en pallplats för David Höglund i längd som kom trea. På tjejsidan inkasserades två andraplatser genom Rebecka Forsling i höjd och kula för F10.
resultat


Mobilversionen

Ons 12 mar
Observera att ni kan välja vilken version ni vill använda för att läsa hemsidan när ni läser via mobilen!
Förinställt är att det automatiskt blir mobilversionen när ni kopplar upp men längst ner på sidorna kan ni ändra denna inställning genom att klicka på
"VISA SKRIVBORDSVERSION"!


Anton 5:a - Stefan och Niclas i final

Sara persade i SM-debuten

Lör 8 mar
Lördagens IUSM summerades med en femteplats för Anton Ledell i höjd efter ett tangerat pers.
Två finalister till söndagen fick vi också genom Niclas Wallin på 1000 meter och Stefan Stojanovic på 400 meter.
Sara Hermansson persade ner till en semiplats.
Rapporter och bilder hittar ni naturligtvis på sm-sidan!

5000-metersrace i Storängshallen

Tor 6 mar
Nu har vi lagt upp bilderna från tisdagens 5000-meterslopp.
Calle Wistedt har tagit bilderna och även fixat filmning av loppen som är utlagda på tävlingssidan!
Bilderna hittar ni snabbast om ni går direkt till bildgalleriet.
Mycket nöje!


Tom VM-laddar

Ons 5 mar
Tom Kling-Baptiste laddar för fullt inför helgens IVM i polska Sopot. Vi hoppas på ytterligare stigande form från ISM där han persade ner till 6,65 och var ytterst nära guldet (1/100).
Försöken går av stapeln på fredag klockan 18.35. Vi hoppas naturligtvis även att få se Tom i semifinalen på lördag klockan 18.30 och vill också gärna att han toppar med en VM-final på lördagskvällen 21.00! I väntan på de spännande loppen kan ni se på intervjun med Tom efter ISM!

Lycka till önskar vi!  

tidsprograM


Alberto klubbmästare

Ons 5 mar
Alberto Ramos visade på gryende form när han tog hem 5000-metersloppet på tisdagskvällen. Siktet var inställt på att gå under 16 minuter men 16.12,97 blev det denna gång.. Det kom 37 löpare till start i detta öppna KM vilket visar att det finns intresse av att springa lite längre distanser även inomhus.
resultat


Eleni laddar för Europacupen

Mån 3 mar
Eleni Larsson är uttagen i det kastlandslag som beger sig till Portugisiska Leiria för en veckas träning följt av en tävling i Europacupen. Tävlingen avgörs den 16 mars. Grattis Eleni, kör hårt! uttagningarna


Alpo jubilerar

Mån 3 mar
Den 5 mars är det dags för vår duktige kastare Alpo Tornikoski att fylla jämnt. Alpo som är nykorad dubbel svensk mästare i M60, från IVSM i Storängshallen. Först vanns  kulan överslägset på 12,58 och sedan även vikt med 13.82.
Grattis säger vi alla.
/KA


UDM-rapport dag 2

Timmy/Foto: Elisabeth A.

Sön 2 mar
Våra fjortonåringar hade ett fortsatt bra DM med många PB:n och medaljer.  Först ut var Linda Eriksson som vann längdhoppet på 5.06,  Timmy Karlsson kom 2:a i höjd på  1.58,  Leo Kaaling tog DM-guld i kula med 11.48
F14:s 60m final fanns tre HAIS:are med i startfältet. Charlotte var snabbast i mål på 8.08, Linda tog sin andra DM-medalj för dagen med sina 8.18. Kajsa Eriksson sprang på 8.39 och vilket gav en 4:e placering. Dagens sista medalj blev brons genom Tora Rickelvik i höjd med 1.47.
/Elisabeth Andersson   resultat formenkollen/UDM


HAIS-debut, KR och drömgräns

Foto: Mikael Wirstedt

Sön 2 mar
Första dagens tävlingar på Formenkollen mönstrade några av de IUSM-aktuella som passade på att finslipa veckan före mästerskapet. Debut i de rödgula färgerna gjorde Sara Hermansson som är ett nyförvärv på sprintsidan och coachas av Mikael Wirstedt. Mycket bra debut blev det endast 5/100 från sitt PB och hennes 8,20 på 60 meter räckte till ett DM-silver. Vi önskar Sara lycka till i nya klubben (kom ifrån Enhörna) och ser med spänning fram emot USM då det står 60 och 200 meter på menyn. En till som dubblerar är Fredrik Kihlblom som sopade bport drömgränsen 6 meter med 12 cm tillgodo och besegrade för första (?) gången Kevin Duvert och tog DM-guldet i längd under coach Fottis överinseende. Vi hade många fler i elden under helgen och fick bl.a. ett nytt klubbrekord i P12 höjd där David Tellström Jovicic förbättrade sigg eget till 1.55 och även vann längd. Trippelseger fick vi  genom David Thid P11 i höjd och 60 meter med och utan häckar.
resultat


Norrköpingsrapport

Foto: Mikael Ohlsson

Lör 1 mar
Kanonspelen i Norrköping gästades av bl.a. Rebecka Forsling som gjorde en "femkamp" och bärgade tre medaljer på de fem grenarna. !:a i kula, tvåa i längd och trea i höjd.
resultat


Jeff är champ igen!

Lör 1 mar
Jeffrey Ige blev återigen världsmästare när inomhusmästerskapet avgjordes i Frankrike. Nya säsongsbästat 14.86 räckte hela vägen fram till guldet.
Vi avvaktar mera information kring tävlingen, uppgifterna taget från Facebook.
Grattis igen Jeff!


Kabelbrand och 200m raketer

Foto: Elisabeth Andersson

Lör 1 mar
Ett minst sagt annorlunda och  bra mästerskap. När F14 stod på startlinjen för 60mh fick vi utrymma hallen p.g.a kabelbrand.  Jag är riktigt imponerad över våra aktiva som efter en timme ute i kylan och 20 min uppvärmning går in och fortsätter tävla med humöret på topp. Team2000 hade en bra 200m dag då 5 av 6 aktiva sprang på PB. Den 6:e är nöjd med dagen med PB på 60mh och dessutom två jämna lopp. Samma tid i försök som final. Madeleine Engström, Alva von Gerber, Mikael Lundqvist och Leo Kaaling, Linda Eriksson och Charlotte Andersson är dagens medaljörer från Team2000.
Dagens prestation står Emilia Östergren, Kajsa Eriksson och Tora Rickelvik för som sänkte sina 200m  PB rejält. /Elisabeth Andersson
resultat

Nyhetsarkiv Mars 2014


HAIS-truppen IVVM

Anders Olsson M55    
Längd      
       
Annelie Schöldström K45    
Vikt Slägga Femkamp  
       
Bengt Pettersson M50    
Kula Diskus    
       
Bill Krohn M55    
1500 meter      
       
Johan Wibäck M40    
60 meter 200 meter 400 meter  
       
Jöran Westberg M65    
Kula Vikt Diskus Slägga
       
Lars Fyhr M50    
Femkamp      
       
Martin Larsson M40    
3000 meter 8000 meter terräng Halvmarathon  
       
Mats Nagle M50    
Höjd      


HAIS-truppen Regionsfinalen

P14      
Mikael Lundqvist Stav    
Leo Kaaling Längd Kula  
Timmy Karlsson Höjd    
P13      
Oskar Nummelin 60 meter Längd  
Johannes Lilius 800 meter Stav Kula
F14      
Charlotte Andersson 60 meter 60 häck 200 meter
Kajsa Eriksson 60 meter Längd 200 meter
Linda Eriksson 60 meter Längd 200 meter
Alva von Gerber 60 häck Stav  
Madeleine Reuyter 60 häck    
Madeleine Engström Stav    
F13      
Cornelia Böhnke 60 meter 800 meter