Hej alla funktionärer

Fre 31 okt
Tack för en utmärkt insats utomhus 2014. Nu siktar vi framåt.
Sista chansen är nu satt till den 21-22 mars men kan ev flyttas till 28-29 mars pga av att vi ev skall arrangera en Kraftmätningen inomhus för åldergruppen 16-17 år.
WINTER RUN
Vi har även blivit engagerade som funktionär under denna tävling i Tantolunden. Blir i princip 2 grupper, en som bygger upp och är med under loppet och en som är med på loppet och sedan återställer.
Funktionärerna kommer få möjlighet att välja mellan antigen en Walking (lite varmare och skönare att jobba i) eller en löparsko.
Icebug vill att man jobbar i skorna, så om man väljer en löparsko bör man vara beredd på att ta på sig extra varme strumpor.
Ice Bug vill också gärna ha in info om storlekarna så tidigt som möjligt för att säkerställa tillgången. Så fort funktionärerna börjar anmäla sig får du (eller någon annan) gärna skicka ett mail med namn och storlek samt önskemål om walking eller löpning till mig, så vidarebefordra jag det löpande till Ice Bug. Vi kan inte administrera storleksbyte i efterhand, så se till att alla är säkra på storleken (går att testa Ice bug på bland annat Intersport och Runner Store).
Ange L resp W  samt skostorlek i anmälan.
/PÖ


Flottsbrobilder

Fotte kör hårt med FIG:arna

Sön 26 okt
Lördagens Flottsbroträning bjöd på uppåt 40 aktiva som körde hårt i grusbackarna. Den här och ett 100-tal till bilder kan ni kolla in på
bildgalleriet som är upplagt! Mycket nöje!


Jubileumsdags

Sön 26 okt
Nu skall vi fira en pigg 60-åring!
2015 fyller HAIS 60 år och vi tänkte att hela året skall bli ett jubileumsår.
Vi eftferlyser idéer vad vi skall hitta på.
Vid 50-årsjubiléet publicerades en historia med anknytning till klubben varje vecka som ni kanske har läst annars kan ni se samtliga 52 berättelser här!
Skicka gärna ettmail till kansliet!


Många starka nyförvärv

Fre 24 okt
Vi välkomnar fyra unga sprinters och hoppare i form av Ahmed Bahaa, Grigorios Kyriakoudis, Rebecca Ilehag och Hussein Al Khawaja med tränarduon Emil al Salim och Ihssan Turky från Mälarhöjdens IK.
Vi har även fått ett härligt tillskott i spjut genom den unge lovande Tommy Nylander Leslie från IFK Tumba som i somras tog USM silver. Teknikträningen tar Mats Ahlberg hand om och sprintträningen av Mikael Wirstedt. Brian Bouchtrup Nielsen från Fredrikshofs FIF kommer och förstärker vår långlöpargrupp och blir träningskompis med bl.a. Carl Wistedt. Nytillskott även på ungdomssidan genom Ewelina Fabiszewska som flyttat hit från Polen där hon tränat medeldistans med bl.a. Adam Kszczot som är regerande europamästare på 800 meter. Tränar med utvecklingsgruppen på medel/långdistans och coach Kim Hedbom.


Övergångar

Tor 23 okt
Tack för tiden i Huddinge AIS och lycka till i era nya klubbar!
Vi tackar Stefan Stojanovic som är en lovande medel/lång löpare för sin tid i Huddinge och öskar honom lycka till med sin fortsatta satsning i Hässelby SK med ny tränare och ny organisation. Stefan har i Huddinge AIS satt många åldersrekord och tagit en handfull medaljer på ungdoms SM under de två senaste säsongerna.
Jonas Linderholm och Niklas Agnesund som båda representerats i Huddinges herrlag på lag SM har flyttat tillbaks till Småland och fått en ny klubbadress IK Hakarpspojkarna.
Övriga som även lämnar oss är löparen Christofer Fogel och vår veteran Johan Löfstedt
Stort lycka till!


SM-brons till John!

Sön 19 okt
John Kingstedt bekräftade sin goda form på andra tävlingsdagen i terräng-SM genom att plocka hem bronset i M22-klassens 8000 meter. Vårt seniorlag kom femma i lagtävlingen på långa banan och Jonas Linderholm klarade sig bäst i sitt sista mästerskapslopp för HAIS med en 22:a plats.
Grattis till fina prestationer! resultat


Guld och silver!

Härligt lagsilver bärgat i terrängen! Grattis Jonathan, Niclas och Anton!

Sön 19 okt
Första dagens SM-tävlingar i terrä'ng bjöd på ett par riktigt fina medaljer.
Först ut som vanligt på lördagen var veteranerna där den mycket formstarka Catharina Sundelöf slog till med sitt första SM-guld i K45-klassen. Den senaste månadens tävlingsinsatser indikerade på att chansen fanns till en topplacering om allt fungerade som det skulle.
Vi hade också förhoppningar på våra tvålag i  P15-17 om lagframgångar men tyvärr blev det bara fullt lag i den yngre klassen. Efter diverse fotstukningar och sjukdomar blev det i alla fall ett styrkebesked av P15-killarna Niclas Wallin, Anton Ledell och Jonathan Bergdahl som krigade till sig ett lagsilver bakom för dagen starkare KFUM Örebro som fick revansch för stafett-SM där vi drog längsta strået. Individuellt klarade sig Niclas bäst med en åttonde plats vilket också Stefan Stojanovic noterade i P16-klassen. Stort grattis till alla fina insatser!
resultat


Hårdkörning i Flottsbro

39 HAIS:are i backen!

Sön 19 0kt
Grundträningen är igång för fullt och det var en skön vlandning av sprinters, kastare, hoppare, mångkampare och löpare under lördagens fyspass på Flottsbro. 39 st räknades in denna gång och plåtades av Anders i den avslutande 12x sandbacken som sög ur det sista ur benen!


Årets sista SM

Ons 15 okt
I helgen avgörs terräng-sm som är det avslutande svenska mästerskapet för året i Eskilstuna. Tre lag ställer vi på startlinjen i helgen. Först ut är annars veteranerna på lördagen följt av de båda ungdomsklasserna P15 och P17 där vi har fulla lag. Lite grus i maskineriet under förberedelserna då Marcus Häggh råkade ut för en njursten och Niclas Wallin stukade foten under en orientering vilket ledde till en 10-dagarsvila. Annars finns det hopp om lagmedaljer och kanske också någon individuell medalj. Niclas har Jonathan Bergdahl och Anton Ledell i laget och Marcus har Samuel Nilsson-Hagland och Stefan Stojanovic. På söndag ställs ett seniiorlag på den långa 12 km-banan på benen i form av Jonas Linderholm, Carl Wistedt och Martin Florin. Det blir en mycket intressant start för John Kingstedt i sitt allra sista svenska juniormästerskap i M22-klassen och han visade på mycket god form på Visättra i helgen. Lycka till allihopa!


Högklassigt KM i terräng!

Mån 13 okt
Trots att det kom ett antal återbud från mycket vassa löpare blev det ett fantastiskt fint race på lördagens öppna UKM i terräng som avgjordes i 15-gradig sol på ett mycket sugande gräsunderlag på Visättra Sportcenter

Landslagslöpare så långt ögat kan nå...

Dagen mjukstartade med tjejernas 4000-lopp där Spårvägens Elina Johansson tog kommandpt från start och rusade iväg de 4000 meterna på mycket fina 14.55 och knep förstaplatsen före Amanda Trense från Täby. Ewelina Fabiszewska tog första KM-tecknet för dagen då hon vann F16-klassen.
Mellanlandning på 2000 meter där vi fick fram fem klubbmästare bestående av Johannes Lilius, Liam Hermansson, Julius Geiryd, Axel Söderqvist och Frida Sörqvist.
Alla duktiga deltagare får ursäkta men sedan var det dags för dagens stora begivenhet M 4000 meter där ett imponerande startfält gjorde upp om placeringarna. En femmannaklunga som drogs av John Kingstedt det första varvet innehöll även Staffan Ek, Johan Hydén, Wille Levay och Lars Södergård och man varvade den kontrollmätta banan på 6.09. På andra varvet ökade sedan Staffan trycket och avverkade varvet på 6.05 vilket ingen förmådde hänga med på. 6-sekundersvinst för Staffan före Johan Hydén som länge hade en kamp med John om andraplatsen där John fick ge sig till slut. Bakom dessa Lasse och Wille som fyra och femma vilket förstärken intrycket av hög standard på loppet.
Lite i skymundan korades även tre klubbmästare genom Markus Asplund, Anton Ledell och Stefan Stojanovic.
Resultat m.m. på tävlingssidan och bilder i bildgalleriet!

Vasst startfält med dessa topp-7!


Hässelbyloppet

Mån 13 okt
En fin löpardag var det på Hässelbyloppet!
Martin Florin visade igen att formen är på topp. Även Guénaëlle Piou gjorde ett fantastiskt lopp och tog sig in på sub 40 för första gången.
Även Johannes lyckades också ta sig under sub 40min!
HAIS-resultaten
» Martin Florin Huddinge AIS 34:24 PB
» Rille Öhrn Huddinge AIS 37:04 
» Robert Holmgren Huddinge AIS 37:39 
» Peter Schmitt Huddinge AIS 38:00 
» Johannes Algesten Huddinge AIS 39:41 PB
» Guénaëlle Piou Huddinge AIS 39:46 PB
» Joakim Flisberg Huddinge AIS 40:06 
» Kim Karlsen Huddinge AIS 41:18 
» Fredrik Rosenqvist Huddinge AIS 42:12 
» Birger Lycken Huddinge AIS 42:32 PB
» Joh-Anna Lindmark Huddinge AIS 43:04 
» Pär Holmgren Huddinge AIS 45:01 
» Kristina Widenberg Huddinge AIS 48:08
» Tomas Bråtfors Huddinge AIS 54:42


Jonas storpersade

Mån 13 okt
Jonas Linderholm slog till med ett minutpers när han sprang Kretsmästerskapen i Jönköping på 10000 meter och noterade 32.20,7.
resultat


Ännu en föreläsning!

Tis 7 okt
Sport Campus Sweden och Huddinge Kommun erbjuder återigen en föreläsning! Denna gång kring hur man elitsatsar utan skador.
Gå in på inbjudan i högerspalten för att läsa mera och anmäla er till fotios makrostergios!


Calle distriktsmästare i comebacken

Mån 6 okt
Ett hastigt inslängt terräng-DM med konkurrens av Tjurruset och Hellasloppet bl.a. gjorde startfälten glesa när DM avgjordes i samband med Lilla Tullinge-Tumbaloppet och distanserna blev dessutom modifierade till 5 och 10 km.

Anton och Samuel i spurtduell

På ungdomssidan tog några av våra aktuella SM-löpare chansen att få en genomkörare och den mest dramatiska spurten var väl när Anton Ledell (P15) och Samuel Nilsson-Hagland (P16) krigade för att komma först över mållinjen. Placeringsmässigt klarade sig Anton bäst med en andraplats efter SM-medaljören på 2000 meter Olof Silvander.

Nöjd Calle med nya klubbshortsen...

Glädjande på seniorsidan var att Calle Wistedt har kommit tillbaka efter sin långtidsskada och knep segern på 10 km med HAIS:are även på 3:e och 4:e plats. På korta banan hade John Kingstedt en liten duell med Johan Hydén men fick ge sig under andra varvet och kom in som tvåa.
resultat totalt
DM-resultat
 


Bara 9 dagar kvar...

Tor 2 okt
Gör som landslagseliten!
Passa på att testa den kommande mästerskapsbanan i terräng som avgörs nästa helg på en fin gräsbana på Visättra Sportcenter! Samtidigt med seniorloppet avgörs vårt KM för aktiva 7-19 år! tävlingssidan


Dags för gymnasiestudier?

Ons 1 okt
Nu är det hög tid att söka in till NIU om ni vill kombinera gymnasiestudier med friidrottande! Ansökningsdelen till Friidrottsförbundet skall vara inne senast 15 oktober! Kontaktperson är
​Fotios Makrostergios som är huvudansvarig på fig huddinge.


Dags för högskolestudier?

Ons 1 okt
Nu är det hög tid att söka in till ​Sport Campus Sweden! Den 15 oktober är sista dag för ansökan. Missa inte tillfället att kombinera elitsatsningen med högskolestudier Samordnare i Huddinge är Fotios Makrostergios som ni kan kontakta vid intresse!

Nyhetsarkiv
Oktober 2014