Debutvinst för Anna

Debutseger Foto: Anders Herrmann

Sön 26 apr
Anna Rahm sprang Kvarnloppet i Järfälla och debuterade i och med detta i HAIS-färger. Hon vann 5 km-loppet på fina 18.03. Vi passar på att välkomna Anna till klubben och önskar lycka till framöver! Hon är sedan flera år bosatt i Huddinge och brukar träna med Kajsa Berg bl.a. Ulf Eriksson sprang 10 km-loppet och kom in som 12:a på 39.03.
​resultat


Frida storpersade i "fel" gren

Frida med tränare och medaljer på Penn Relays

Sön 26 apr
Frida Åkerström slog till ordentligt på uppladdningstävlingen inför Conference-mästerskapen the penn relays. Det blev ett jättepers i "fel gren" när hon kastade diskusen hela 48.96 och kom femma bland specialisterna. Kulan resulterade i 15.47 som fyra. resultat


Suzanne belönad

Suzanne tar emot sitt stipendium Foto: Peter G.

Lör 25 apr
För att uppmärksamma minnet av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson skänker butikerna i år sina dagskassor till Erikshjälpens arbete för barn i Sverige.
Även om Sverige är ett av världens rikaste länder finns här många barn som inte går bra. Pengarna från butikernas försäljning under Eriksdagen kommer bland annat att gå till insatser för sjuka barn och barn som har en svår uppväxtmiljö.
Under Eriksdagen delas även Eriksstipendiet ut. Genom detta stipendium vill Erikshjälpen uppmärksamma lokala ledare för barn och unga i de kommuner där butikerna finns. Det kan vara en fotbollstränare, nattvandrare, scoutledare eller kanske en ”extrafarfar” som räcker till för hela kvarterets ungar. Stipendiet är på 5 000 kronor och ska användas i den verksamhet där stipendiaten är aktiv.
En av de uppmärksammade i år är Suzanne Elms som fick mottaga stipendiet på lördagen i Erikshjälpens butik i Masmo. Grattis!


Världsrekord på Özet!

Lör 25 apr
Nyss hemkommen från den traditionella kasttävlingen Back on Field i Huddinge kan jag rapportera att nyblivne Europamästare i slägga M80 Östen Edlund satte nytt världsrekord i släggkastning med resultatet 45,19. Det gamla rekordet löd på 44,69 och innehades av italienaren Carmelo Rado, som Östen tävlade mot vid Olympiska spelen i Rom 1960, då i diskus. Nu råder det egendomliga förhållandet att det svenska rekordet i klassen är bättre än världsrekordet, Östen kastade nämligen 48,13 förra året då han ännu inte fyllt 80 och därmed inte fick sätta världsrekord enligt de internationella reglerna. Hurra för Östen! /Jöran Westberg


Gratis startplats på Kungsholmen

Fre 24 apr
Nu har ni chansen att få en startplats till Kungsholmen Runt!
Handla Newline för 500:- på Runners Store så får ni gratis start till loppet och en funktionströja!
Snabba puckar är det som gäller då det endast finns 50 st platser och senast den 1 maj!
Klicka på erbjudandet i högerkolumnen!


Första Stockholmskampen avgjord

Humöret på topp i Sätrahallen Foto: Kenneth Viking

Tor 23 apr
Stockholmskampens första del avgjordes i Sätrahallen.
Våra 12-åringar toppar lagtävlingen och 13-åringarna ligger trea.
Gå in på tävlingssidan för att hitta resultaten och ett bildgalleri!


Orlandorapport

Mån 20 apr
En litet men naggande gott sprintergäng har avverkat 16 dagar i Orlando, USA. Anton Nilsson, Robin Nordkvist, Jan Wocalewski, Douglas Hellbratt, Isak Barrow, Sara Hermansson och Charlotte Andersson var uppbackade med tränarduon Micke Wirstedt och Uffe Nilsson samt Micke och Jessica Hermansson som supportade med matlagning och en fantastisk stämning.Träningen har fungerat mycket väl i det varma klimatet som Florida bjuder på denna årstid. Flera i gänget har inte gjort någon inomhussäsong utan fokuserar fullt på utomhussäsongen med en lång förberedande grundperiod som nu börjat inrikta sig på förberedande inför en tidig kraftfull tävlingsstart. Inspirerande miljö med amerikanska, jamaikanska och brittiska sprinters och häcklöpare har gjort träningarna än mer fokuserade och kvalitativa. Gruppen är nu nöjd med att återförenas med de övriga medlemmarna som till viss del varit i Portugal och viss del hemma i Sverige. En dryg månad kvar till säsongsstart gör att man nu känner viss höjning av pulsen när man sett de aktivas framsteg under denna period, inspirerande är en god sammanfattning.
/Micke Wirstedt


Klubbrekord på SM-milen!

Lör 18 apr

Staffan Ek var enda HAIS:are i startfältet när SM på 10 km avgjordes i Malmö på lördagen. Frisk satsning från start innebar ett tidsschema under 30 minuter halvvägs och en åttondeplats. Lite tuffare på andra halvan blev det och han tappade två placeringar och noterade fina 30.25 vilket är hans första klubbrekord men troligtvis inte det sista i HAIS-linnet.
Härligt jobbat Staffan! resultat


Inomhusspurt

Lör 18 apr
Quicknetspelen i Västerås torde vara den allra sista inomhustävlingen för säsongen. Mats Nagle gjorde en bra avslutning med sina 1.65 i höjd. David Thid tog två klassegrar i höjd och 60 meter där han tangerade sitt eget klubbrekord på 8,28.   resultat


Dags att tippa 2015!

Tor 16 apr
Dags igen att ta tag i tangentbordet och tippa kommande utomhussäsong!
Gå in på tipssidan och klicka er vidare genom frågorna!
Förra årets segrare Jonathan Bergdahl hade samma poäng (13) som tvåan Kajsa Berg och trean Anton Nilsson.
Lycka till!
​tippa här senast 30/4!


Lägerrapporter

Ons 15 apr
Här följer en överblick som visar spridningen av våra aktiva över världen när de avverkade sina Påskläger. Vi återkommer med utförligare text om det ramlar in några bidrag till hemsidan annars rekommenderas att kolla in på FB för mera bilder och annat. Klicka som vanligt för att få upp bilderna större!

Medel/långdistanslöparna och kastarna åkte som vanligt" ner till Albufeira där Sergio skötte om oss under de 11 dagarna. Truppen var utökad med ett gäng från Mickes grupp och även ultra-Kajsa med familj som kommit igång med träningen efter tvillingfödseln och stod för lägrets mest uppseendeväckande träningspass när hon avverkade ett marathonlopp på 3.14 ensam och utan vätskekontroller.mellan frukost och lunch och sedan lugnt satte sig hos de andra på kaféet och avnjöt en coke... :-)

Micke och Uffe drog till det stora landet i väst och avverkade sitt läger i Orlando Florida. På plats i Florida är även Tom Kling-Baptiste med sin träningsgrupp anförd av Håkan Andersson.

En motpol till de avlägsna lägerresorna var det när Anders Rydén körde backträning i grustaget och annan grundträning uppe på Källbrink bl.a.

Team 2020 drog till Spanien och Torremolinos där de bl.a. blivit intervjuade i spansk TV när de  körde motståndslöpning med fyrdubbla (!) skärmar.

Tom Kling-Baptiste med Håkan Anderssons gäng


Hemmaseger på Kvantum

Klassegrarna på seniorsidan Foto: Per Öhrland

Ons 15 apr
Det blev hemmaseger vid årets Kvantumlopp där Alberto Ramos visade på fortsatt kapacitetshöjning och noterade nya 10k-perset med sina 33.27 på den ganska krävande banan med Jakob Jansson och Niklas Andersson 8 respektive 11 sekunder bakom. Tjejsegraren hette Katarina Hörnaeus som vann på 38.20 med Isabelle Öblom som tvåa och på tredleplatsen kom Malin Fyhr. Korta banan vanns av Hugo Hultqvist på herrsidan före Anders Herrman och Wilma Larsson tog hem tjejklassen före vår egen Cornelia Böhnke. Ungdomsklasserna togs hem av Julius Geiryd och Wilma Nordgren. resultat


Sista inomhus?

Ons 15 apr
Team 2001 var med i Ungdomsspelen i Eskilstuna på långfredagen och tog hem 3 st. medaljer.
Tim Possekel tog silver i höjd med 1,54 i klassen P15, Anton Andreassen tog brons i kula (8,28) i klassen P15 och Benjamin Ferms tog brons i 60m (8,41). Vann gjorde Oskar Nummelin (HAIS 2001A) på 7,88. Grattis alla! På tjejsidan deltog Sofie Kagerstedt och Hanna Sennerö. /Michael Kagerstedt


Stenhård fight i framtidstipset

Tis 7 apr
Så har vi rättat tipset om vad ni trodde om hur 2014-års utomhus säsong skulle bli. Den innehöll 21 frågor och här var det en spännvid på antal rätt, mellan 1 rätt till den som var bäst på 13 rätt. Men det var stenhårt i toppen med 3 st på 13 rätt. Så utslagsfrågan om antal medaljer vid VSM fick gälla. Här var rätt svar: 56 st. Så seger togs av Jonathan Bergdahl (tippade: 50 medaljer), tvåa Kajsa Berg (48 st) och trea Anton Nilsson (43 st). Vi gratulerar vinsttagarna och det kommer presentkort på Viking Line med posten. Håll ögoren öppna, snart är det dags att tippa hur 2015-års säsong skall bli.
 


Nedräkning Göteborg

Laddar inför utomhussäsongen Foto: Louise Lilius

Tor 2 apr
Om precis tre månader åker 01A tåg ner till Göteborg och Världsungdomsspelen. Det är ett mål som gruppen satte upp för ett år sedan. Tre nätter på hotell, Lisebergsbesök och en massa tävlande ska vi hinna med dessa dagar.
De aktiva och engagerade föräldrar har samlat in ca 30 000  kr. Vi har sålt hamburgare, pantat flaskor, skött parkeringen, varit funktionärer och inte minst sålt nästan 900 Sverigelotter. Alla har gjort ett fantastiskt jobb och kan vara stolta över hur vi arbetat tillsammans.
Nu återstår bara en massa träning och att sen toppa formen!
/Louise och Clarence


Nyhetsarkiv April 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Rapport från årsmötet

Markus, Timmy, Charlotte och Douglas belönade

Tor 23 apr
HAIS 61:a årsmöte hölls 21 april i Snättringe SK klubblokal vid Källbrinks idrottsplats. Mötesordförande var Toralf Nilsson från SFIF och 52 medlemmar deltog på mötet. Bilden visar glasdropparna för ungdomar Timmy Karlsson och Charlotte Andersson samt de första pristagarna från Niclas minnesfond Markus Asplund och Douglas Hellbratt.

Valberedningen jobbade in i det sista med att hitta namn till verkställande utskottet, ny i styrelsen är Lars Lindström, han satt tidigare i VU, nya i VU är Peter Engström och Pierre Modin. Vår ordförande Anders Lindström sammanfattade 2014, stora idrottsliga framgångar, tre grensegrar i Finnkampen, fantastisk bredd i föreningen med elit, Sveriges bästa veteraner och en stor ungdomsverksamhet, många stora och väl genomförda arrangemang, arbetet med tränarens och lagledarens roll i träningsgrupperna samt klubbens förbättrade ekonomi.

STYRELSEN
Anders Lindström, ordförande, Johan Moge, sekreterare, Tomas Ledell, Peter Dacke, Eva-Lena Hellbratt, Elin Johansen och Lars Lindström.

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET
Mats Krigh, Ordförande VU, Per Öhrland, arrangemang/funktionär, Kenneth Andersson, arrangemang/tävling, Tomas Classon info/web, Anki Lindström, kanslichef, Mikael Wirstedt, sportchef, Johan Wibäck, utbildning, Peter Engström och Pierre Modin.

GLASDROPPEN ÅRETS PRISTAGARE
Ledare: Bo Jansson. 
Tränare: Johanna Hillbom Jandér.
Ungdom: Timmy Karlsson och Charlotte Andersson.
Äldre :  Emilia Stenström och stafettlaget P19 Henrik Malmberg, Isak Barrow, Douglas Hellbratt, Amadou Sussoho.
Veteran : Bengt Pettersson.

ÅRETS IDROTTSMÄN
Kvinnor : Junior Eleni Larsson, Senior Frida Åkerström.
Män : Junior Fredrick Ekholm, Senior Tom Kling-Baptiste.

STORA GRABBAR 2014
73 Gabriel Heen  74 Alexander Persson   75 Ludvig Hillenfjärd.

/Johan Moge


Välkommen Johan!

Fre 17 apr

Vi har den stora äran att få hälsa Johan Hydén välkommen till klubben!Johan är en av landets allra bästa löpare och är med och konkurrerar om EM-biljetter och har redan en gedigen meritlista som han är laddad för att ytterligare utöka med individuella mästerskap på internationell nivå utomhus efter att ha gjort ett inomhus-EM och även varit med i lag-EM sammanhang. Johan är uppväxt i Linköping där han fortfarande pluggar teknisk fysik och håller som bäst på att slutföra den tuffa utbildningen delvis på distans eftersom han sedan ett år är bosatt i Huddinge.

Moderklubben är IK Akele där han utvecklats som löpare. Johan har haft en liknande utveckling som vårt senaste tillskott Staffan Ek, de har följt varandra i utvecklingen om man ser till ålder även om distanserna efter en tid förskjutits en aning och Johan mera är mot 1500-5000 och Staffan 800-1500. Kollar man på kapaciteten på 1500 meter är det dessa två bredvid Rogestedt som krigar om EM-biljetter men Johan känner att egentligen 3000 meter är hans bästa distans konkurrensmässigt.
Nu blir klubbadressen HAIS där han känner att han kommer att trivas såväl socialt som träningsmässigt där han bor på gångavstånd från Storängshallen och joggaavstånd till Källbrink. Träningskompisar finns det gott om i Huddinge med Staffan Ek, John och Otto Kingstedt.
Det är helt fantastiskt att vi har ett sådant här toppengäng med basen i Huddinge och det var tack vare detta som vi kunde presentera ett par lopp i världsklass i samband med veteran-SM förra året där Jama Aden var med delar av sitt stall. Vi hoppas verkligen att både Johan och Staffan kommer att trivas i klubben.
Vilka fantastiska möjligheter för våra blivande seniorlöpare att ha sådana förebilder att se upp till och kanske t.o.m. köra något träningspass med dem. Johan tar sikte mot ytterligare kliv mot internationell hög nivå och har bl.a. tre drömgränser som han känner att han kan nosa på framöver och det är under 3.40/1500 meter, 8.00/3000 meter och 14.00/5000 meter. Förutom att han är en ytterst vass löpare som nu fått lugn och ro att utvecklas vidare är han en fantastiskt härlig människa som ni kommer att se framöver på träningar och tävlingar och ta er gärna tid att växla några ord med honom så förstår ni vad jag menar.
Än en gång, välkommen och lycka till med satsningen!

Johans egen sida med meriter m.m.