Tävlingsrapport från Täby

Mån 31 aug
P.g.a. andra tävlingar var det ganska tunt med HAIS färger på Täby open. Från P 15 var Ahmed Baha med och knep två guld, varav det ena i 200 m. Där gick även 4:e platsen till Huddinge  genom William Hagman som persade med nästan 1,5 sekund. Ahmed vann även 100 m för P 17 och slog till med ett nytt Täby open rekord med snabba 11.33.
För Huddinges F 13 tävlade Ella Hagman som kammade hem fyra guldmedaljer; kula, längd, 200 m och 60 m. I längd spräckte hon äntligen den efterlängtade 5:an igen med pers på 5,15 och i kula nådde hon över 12 m- gränsen med 12.10. Tim Possekel, P 14,  kastade till sig ett brons i spjut med ett kast på 25,39. resultat /Sophie Hagman


Tungt för skadad Jesper

Mån 31 aug
Det blev en tung helg för vår enda deltagare i den Nordiska 19-årskampen Jesper Arbinge då han skadade handen i sin första kulstöt. Han försökte stöta vidare utan att använda fingrarna men det gick inte och sjätteplatsen var ett faktum. resultat


Dags för anmälan till stafett-DM!

Mån 31 aug
Nu är det hög till att anmäla sig till kommande Stafett-DM onsdag den 9 septemnber! Gå in på tävlingssidan för att anmäla er och få mera information. DM sträcker sig från 11 år upp till seniorklasser! Observera att vi måste få in anmälningarna från HAIS:are i god tid för att kunna ta fram nummerlappar m.m. och anpassa tidsprogrammet! Välkomna!


2+1 klubbrekord

Sön 30 aug
Vi har det stora nöjet att bokföra två klubbrekord från lördagens Lag-USM där vårt rekordunga stefettlag med tre 15-åringar och en 16-åring slog ett gammalt rekord från stafett-SM i Karlstad 2009 med så pass vassa löpare som Sandra Knezevic och Joy Haegermark med i laget. Det nya rekordet lyder på 49,13. stafettrekorden

Även i stavhopp blev det ett nytt klubbrekord när Madeleine Engström bemästrade den svåra blåsten och tog Louise Gabrielssons gamla 15-årsrekord med en cm till 2.94.
I samband med detta vill vi också uppmärksamma att samma Louise satte nytt "riktigt" klubbrekord förra helgen på JSM där hon tog hem en silvermedalj. Det nya rekordet lyder på 3.55 och det var Moa Bylund som blev av med detta.
Grattis allihopa till de nya klubbrekorden!
klubbrekord kvinnor


14 klubbmästare korade

Sön 30 aug
När de äldre ungdomarna var på Enskede för sitt svenska mästerskap i lag var det dags för de yngre att genomföra sitt numera traditionella klubbmästerskap på Källbrink. Det var som vanligt ett gediget startfält som korade de 14 klubbmästarna. 58 tjejer och 44 killar fullföljde mångkampens fyra grenar.
Samtliga klubbmästare och resultat hittar ni på tävlingssidan!


17-årslaget nia

Lör 29 aug
Det blev som väntat en svår match för våra ungdomar på Lag-SM där vi mönstrade ett mycket ungt lag där endast 5 st var i "rätt" ålder.
Ingen grenseger blev det men ändå några resultat att glädjas åt.
Bäst placeringsmässigt var Iyuel Ayele med sin andraplats totalt på 400 meter (bilden) efter att ha besegrat sju löpare med bättre årsbästa.
Tredjeplatser genom Emilia Östergren i slägga och tjejernas stafettlag var ett par andra riktigt vassa resultat liksom Ahmed Bahaas fjärdeplats på 100 meter samt förstås storpersande Anton Ledell med sina 1.88 och en femteplats och Madeleine Engström 2.94 och åttonde plats i stav. Sara Hermansson kom in som fyra på 200 meter efter att tyvärr inte ha blivit seedad i A-heatet och Charlotte Andersson gjorde ett bra längdhopp med sina 5.22. Laget slutade totalt på en niondeplats bland de 16 startande lagen. Bilder m.m. finns på sm-sidan!


Supertid av Tom

Lör 29 aug
Tom Kling-Baptiste firade sin 25-årsdag med att springa ett race i Skarakampen och satte den snabbaste tid av en svensk sedan Peter Karlsson gjorde det klassiska 9,98w-loppet 1996. Klockan stannade denna gång på häftiga 10,13w +3,6. Grattis till både kanontiden och födelsedagen! resultat


Ytterligare ett SM på gång helgen

Fre 28 aug
I morgon är det dags för ytterligare ett mästerskap och det är Lag-USM där 17-åringarna som gör upp om SM-medaljerna i lag. Vi har naturligtvis lagt upp en SM-sida där vi presenterar laget och kommer att följa upp tävlingen. Det är deltagarrekord med hela 17 anmälda lag från hela Sverige så det blir en tuff utmaning att vara med och konkurrera om medaljerna. Vårt lag består av ganska få 17-åringar då vi har ganska ont om 98:or i klubben så det är kompletterat med yngre där man måste vara i SM-ålder d.v.s. 00:or och 99:or för att få delta i laget. 5 st 98:or, 4 st 99:or och 7 st 00:or mönstrar vi förutom stafetterna.
Lycka till allihopa! Forza HAIS! till sm-sidan


Jesper landslagsuttagen

Tor 27 aug
Jesper Arbinge är uttagen till den Nordiska 19-årskampen som avgörs i Leppävaara under kommande helg och är därmed den enda HAIS-representationen denna gång. Lycka till Jesper och coach Jörgen!


FIG-kullen insparkad

Ons 26 aug
Årets tillskott till Friidrottsgymnasiet i Huddinge hade inspark på Källbrink i tisdagens högsommarvärme under ledning av Fotios Makrostergios. Årets kull av 99:or är lite mindre än vanligt men vi vet att det nästa år kommer desto flera av alla 00:or som är på gång.
Alva von Gerber, Emilia Jandér, Sara Hermansson, Carolina Eriksson och Jonathan Bergdahl fick berätta för de andra vilka de är. Årets kull kommer att utökas med ett par till elever framöver.
Lycka till med gymnasiestudierna och keep on training hard!


Svenskt rekord på stafett

Mån 24 aug
Mats Nagle var med i det lag som på söndagen sprang till sig ett svenskt rekord på stafett 4*400 meter för M55.
Tiden var 4.13,85 på de nylagda banorna vid Nynässpelen.
Laget bestod av Ingemar Ztorm, Benny Carlsson, Mats Nagle och Hans Krylander.
Grattis!


Fyra avslutningsmedaljer på USM

Sön 23 aug
Avslutningsdagen på USM inleddes i rekordfart med Ahmed Bahaa som tog sin andra medalj för helgen denna gång på 300 meter där han knep silvret på 36,21.
Sin andra medalj för helgen tog även Sara Hermansson på halva gulddistansen 200 meter där hon tog bronset på 25,42.
Ett brons blev det för Madeleine Engström i stavhopp.
Den tredje i raden av dubbla medaljörer var Iyuel Ayele som efter ett ryckigt taktiklopp tog hem sitt andra silver för helgen denna gång på 800 meter. SM-poäng för Anton Ledell som femma i samma final. 

Övriga poängplatser Alva von Gerber sexa på korthäcken samt Charlotte Andersson fyra och Linda Eriksson på 300 meter.
Totalt 9 medaljer inkasserades under helgen på USM.
2 guld
3 silver
4 brons
8 poängplatser
resultat


Häckdramatik och två medaljer

Sön 23 aug
En dramatisk dag på JSM resulterade i två till medaljer.
Jesper Arbinge stod för dagens guld i kula där han hade en segermasrginal på 12 cm med sina 15.91. Dramatiken stod häcklöparna för då samtliga tre löpare ramlade och två fick bryta lopppen. Den tredje Fredrik Kihlblom fullföljde långhäcken men fick sedan omgående transporteras till akuten där de konstaterade nyckelbensbrott. Omgående konstaterades att lag-USM behöver sätta in en reserv på långhäcken kommande lördag, dubbelt trisdt för Fredde alltså... Ramlade på häckar gjorde också Emilia Stenström och bröt på korthäcken samt Ludvig Hillenfjärd som lyckades med konststycket att krascha på både lång och korthäcken. Deyt är bara för häckgänget med coach Rydén att återuppta det berömda uttrycket "brytas ihop och komma igen".

För att gå till något roligare så sprangs det final på 800 meter i äldstya klassen där Christopher Halldén tog kommandot efter 300 meter och drev upp tempot ordentligt i en offensiv satsning där ledningen hölls till 80 meter kvar där han blev omsprungen av två killar men förmådde att hålla emot fram till en bronsmedalj på nya perset 1.54,66. SM-poäng blev det för Hanna Bergström som debuterade på 3000 meter  med en sjätteplats.
​alla resultat


Staffan 3.42 i Antwerpen

Sön 23 aug
Staffan Ek sprang ett ett 1500-meterslopp mot vasst motstånd i Antwerpens Atletikgala. Loppet vanns av Johan Walldén med Staffan någon tiondel efter som tvåa på 3.42,70. Även Wille Levay var med i loppet men bröt. resultat


Elenis sista juniorguld!

Lör 22 aug
Eleni Larsson tog hem sitt sista juniorguld efter att ha punkterat tävlingen i andra kastet med sina 65.47. Sista uppdraget för säsongen lär bli Finnkampen och därefter blir det fortsatt träning inför det långsiktiga målet OS i Rio. För övrigt ramlade det in en handfull poängplatser under lördagen genom Jesper Arbinge i diskus som fyra och M22-kulan där Gabriel Heen drog längsta strået denna gång i kampen med Alexander Persson som femma respektive sexa. Fredrik Khlblom tog sig till final på korthäcken och slutade där sjua. Vi ser fram emot många finaler under avslutningsdagen dit Fredrik Kihlblom och Ludvig Hillenfjärd kvalificerat sig på långhäcken, Christopher Halldén på 800 meter och Amadou Sussoho som springer semi på 200 meter på förmiddagen.


Guld och silver på USM dag 2!

Lör 22 aug
Andra dagens SM-tävlingar på Västra Marks IP började på bästa tänkbara sätt med våra 400-meterslöpare i final. Sara Hermansson gick ut mycket tufft och hade bestämt sig för att ta kommandot direkt och klarade av att hålla motståndarna stången hela vägen även om det var stumma ben mot slutet. Nytt fint pers 58,09 gav henne guldet! Jonathan Bergdahl följde upp med att sytorpersa ner till 53,12 och hotade om bronset men fick nöja sig med fjärdeplatsen i finalen. 

Därefter var det dags för Iyuel Ayele att springa sitt andra 1500-meterslopp i karriären och valde en avvaktande taktik med att ligga tvåa i det lugna utgångstempot som inte drogs upp förrä'n 500 meters från mål där Ahmed Abdullahi drog upp tempot i den fyramannaklunga som utkristalliserats och då var det bara Iyuel som kunde svara upp. Det blev en upploppsstrid på det mycket snabba sista varvet som klockades på 58 sekunder där Iyuel plockade hem silvret på nya perset 4.13,05. Poängplats för starkt hoppande Timmy Karlsson som kom femma i höjd på 1.81 och samma placering för Mikael Lundkvist i 300 häckfinalen. Några finalplatser säkrades i lördagens försöksheat. Ahmed Bahaa säkert vidare på 300 meter och Iyuel Ayele lika säkert på 800 meter där även Anton Ledell gick vidare på tid. Säkert vidare även tjejerna på 300 meter genom Charlotte Andersson och Linda Eriksson som heatsegrare samt Sara Hermansson på 200 meter via heatseger.


Tre medaljer på USM dag 1!

Fre 21 aug
Det blev en härlig start på första dagens USM-tävlingar i Karlskrona då Ivar Moisander persade till sig ett brons i slägga med sina 50.27. Fredag var som brukligt kortsprintdags och här blev det dubbla medaljer på 80 meter. Charlotte Andersson motsvarade favoritskapet och togh hem finalen på 10,03. Hos killarna var det länge osäkert om Ahmed Bahaa skulle kunna starta p.g.a. sina ryggbesvär men han flöt lugnt igenom försöken och semin fram till finalen. Där tappade han starten helt och var 2 meter efter vid 20-metersstrecket men han jobbade sig upp i fältet fram till ett brons på nya perset 9,31 en enda tusendel från silvret! Poängplatser för Emilia Östergren med sin fjärdeplats i slägga och Anton Ledell som femma i höjd.
Nu ser vi med spänning fram emot lördagens finalpass dit Jonathan Bergdahl och Sara Hermansson kvalificerat sig på 400 meter och massor av andra starter! Samtliga starter hittar ni på USM-SIDAN som kommer att uppdateras löpande!


Två JSM-medaljer av tjejerna dag 1!

Första mästerskapstecknet! Foto: Fotte

Fre 21 aug
Fredagens "mjukstart" på JSM vad avser antalet HAIS-starter resulterade i två härliga medaljer som kom från tjejerna. Hanna Bergström knep ett SM-brons på 2000 hinder vilket var hennes första riktiga mästerskapsmedalj och som bäst tidigare har varit sjätteplatsen på IJSM och 1500 meter. Louise Gabrielsson fick till en riktig kanontävling denna varma dag och tog flera skalper av tjejer före henne i årsstatistiken och tog hem silvret på 3.51 vilket hon tog i andra hoppet och trean i tredje. Amadou Sussoho gick hela vägen till final efter 11,01 i semins starka motvind men räckte inte till i finalen där han slutade åtta. Final även för Marion Sackey-Mensah som slutyade sexa efter 12,82 i motvinden. Samtliga starter hittar ni på jsM-sidan som kommer att uppdateras löpande!


Spännande SM-helg väntar

Tor 20 aug
Samtidigt som blickarna börjar rikta sig mot VM i friidrott är det dags för de yngre att göra upp om SM-medaljerna på USM i Karlskrona och JSM i Kalmar. Vi mönstrar två stora trupper bestående av 20 aktiva ungdomar och 20 juniorer som gör 41 respektive 37 starter under de tre dagarna.
På de upplagda SM-sidorna hittar ni information om mästerskapen som vanligt och vi kommer att försöka tillhandahålla nyheter kring de många starterna löpande.
Vid en överblick av möjligheterna hittar vi en handfull medaljkandidater.
I Kalmar blir det som vanligt intressant att följa statistikettorna Eleni Larsson och Jesper Arbinge. Andra heta medaljkandidater är t.ex. Otto Kingstedt och Ludvig Hillenfjärd samt några underdogs som kan hota om medaljerna som Christopher Halldén, Amadou Sussoho och Douglas Hellbratt.
Karlskrona har också sina heta medaljkandidater såsom Charlotte Andersson, Iyuel Ayele, Ahmed Bahaa och Sara Hermansson men även Anton Ledell, Ivar Moisander och Emilia Östergren nosar på medaljer.
Helgens mästerskap kommer också att vara underlag till kommande helgs lag på Lag-USM och uttagningarna dit.
Lycka till alla aktiva och coacher "down there" i Blekinge!
​sm-sida usm   sm-sida jsm
 


Europarekord på Viking Line!

Ons 19 aug
Andrej Ekholm gjorde en efterlängtad comeback på löparbanan i samband med Friidrotts-SM i Söderhamn där samtidigt Paragames avgjordes och Andrej sprang 100 meter. Han har säkert Paralympics i Rio i sikte efter att så snöpligt missat att få en plats i truppen till London och då valde att lägga sprintskorna på hyllan. Viking Linespelen bjöd på en fantastisk sommarkväll med helt perfekta förhållanden speciellt för 100-meterslöparna och när vinden +1,7 meddelades i högtalaren drog Andrej på stora smajlet och han frågade omgående efter tiden då han känt att det gått fort. Mycket riktigt hade det gått undan värre då han efter att ha fått reda på tiden 11,34 konstaterade att såväl europarekordet som OS-kvalgränsen underskridits rejält med 11 hundradelar! Tyvärr är det nästa säsong som det gäller att kvala in men glädjen gick inte att ta miste på. För övrigt var det ganska glesa startfält bl.a. p.g.a. stundande junior/senior-SM till helgen men riktigt fina resultat i bl.a. längd där Andreas Otterling vann på 7.88 och höjden som vanns på 2.10 av Fabian Delryd. På långdistanssidan och 3000 meter var det en fin prispall på tjejsidan där Cecilia Norrbom drog längsta strået med sina 9.35,39 före Louise Wiker 9.46 och Lisa Öberg 9.47. Vi avrundar med häcklöpare Nilssons längtan att gå under 2 minuter på 800 meter och nu var närmast någonsin med blott 77 hundradelar från den magiska gränsen i "Antonloppet" som innehöll i placeringsordning Nilsson, Ledell och Johansson som är tillbaka efter sin oturliga axelskada vid lag-SM finalen i Sundsvall. Mera resultat hittar ni naturligtvis i resultatlistan!


Veteran-VM avslutat

Mån 17 aug
Veteran-VM är avslutat efter nära två veckors tävlande.
Bäst placeringsmässigt av HAIS:arna klarade sig Anders Olsson med en 6:e plats i längdhoppet. Mats Nagle satte klubbrekord med 1.65 i höjd men tyvärr i tredje försöket vilket gjorde att ahn var tvungen att gå upp på 1.70 för att utmana om bronset men rev ut sig och kom på en 8:e plats. Lion Martinez gick till final på både 100 och 200 meter och slutade åtta i båda fallen.
Tävlingsrapporten kom från Mats "Ribban" Nagle.


Dags för klubbmästerskap!Mån 17 aug
Nu är det hög tid att anmäla er
till årets klubbmästerskap!
Sista anmälningsdagen på onsdag!
Gå in på tävlingssidan för mera information!


Ett av de äldsta klubbrekorden slogs

Mån 17 aug
Revanschmötet för Odain Rose mot dubble SM-mästaren Tom Kling-Baptiste slutade med tusendelsvinst för Odain när de båda kom i mål på samma hundradel 10,46 i fina förhållanden på Folksam Challenge i Umeå. Tom sprang även 200 meter senare på fina 20,89 i ett sololopp. Staffan Ek krossade ett av våra allra äldsta klubbrekord när han sprang 1000 meter på 2.22,54 i samma lopp som Andreas Kramer slog nytt juniorrekord på distansen. Det gamla klubbrekordet var 44 (!) år gammalt och innehades av Thomas Löfvenberg från en internationell tävling på Torvalla IP.


Ännu mera VSM-framgångar

Tor 13 aug
Vi gratulerar HAIS veteraner som  blev överlägset bästa klubb vid VSM i Uddevalla nyligen (sammanställning).  Det  tillsammans med de poäng som vi hade innangör att vi leder totalen från alla VSM tävlingar i år och vi hoppas på många flera framgångar i höst, bl.a. på hemmaplan den 5-6/9. 


Två SM-guld i Para-SM i Söderhamn!

Tor 13 aug
Jeffrey Ige och Andrej Ekholm tog båda hem guld under Para-SM som gick av stapeln i Söderhamn parallellt med "stora" SM. 


Två klubbrekord på Enskede!

Tis 12 aug
Fina förhållanden och bra formbesked bjöds det på när Udda Grenars Kväll avgjordes på tisdagskvällen. 600-meterslöparna sprang riktigt fort och i herrarnas A-heat satte Iyuel Ayele nytt klubbrekord med 1.24,23, det första "riktiga" från hans sida. Stora pers från övriga HAIS:are i 600-loppen. Marcus Häggh satte nytt åldersrekord på den idag lite ovanliga distansen 1 engelsk mile.


Kajsa VM-uttagen!

Tis 12 aug
Kajsa Berg har kommit igång på allvar sedan tvillingfödseln efter att ha dragit igång träningen igen under påsklägret. Efter ett par smålopp på marathondistansen körde hon ett test på Stockholm Ultra på 50 km vilket gick så pass bra att hon tackade ja till deltagande på kommande VM på 100 km son avgörs i Holland i september.
Grattis till uttagnigen och lycka till!


Två medaljer i slutspurten!

Sön 9 aug
SM-helgen avslutades på bästa tänkbara sätt när Tom Kling-Baptiste helt dominerade 200-metersfinalen och plockade hem sitt andra SM-guld den här helgen. Tiden skrtevs till 20,55 med aningen för mycket medvind men i semifinalen sänktes perset till 20,81 i godkänd vind. Bra i semin även Douglas Hellbratt som sprang in på 21,87.
Dagen inleddes annars med 5000 meter där Johan Hydén ganska tidigt i loppet kände att ahn inte var på¨topp och klev av efter 3000 meter. Staffan Ek gjorde ett klokt lopp i värmen och låg avvaktande nere på en åttondeplats och började plocka löpare på andra halvan. Det såg ett tag ut atyt kunna blio ett brons men konkurrenterna kunde svara och en femteplats inkasserades.

Det blev återigen en kastgren som blev mest dramatisk när kulan avgjordes. Arwid Koskinen var hela tiden uppe och krigade om medaljerna och hade guldchans ända till sista omgången då Daniel Ståhl fick till en 18.58-stöt som ingen kunde svara på. Bronsmedalj och över 18 meter med 6 cm tillgodo blev den lyckade slutsummeringen. Där bakom blev Gabriel Heen utslagen och fick inte stöta de tre sista försöken vilket däremot Jeffrey Ige gjorde. I sin allra bästa SM-tävling någonsin i seniorsammanhang gjorde han denna dag tre 15-metersstötar med den längsta på 15.38 vilket belönades med en fin åttondeplats!
Årets medaljskörd blev 2 guld, 1 silver och 2 brons.
SM-sidan kompletteras löpande med mera information och bilder!


Het avslutningsdag väntar

Sön 9 aug
Avslutningsdagen på Friidrotts-SM ser ut att bli lika varm som de övriga och vi ser fram emot några intressanta HAIS-starter även denna dag. Tom Kling-Baptiste ger sig in i semin på 200 meter och vi hoppas naturligtvis på avancemang till finalen och jakten på medaljerna. Dagen inleds dock med 5000 meter och två revanschsugna killar Staffan Ek och Johan Hydén följt av trestegsfinal med Henry Rebane. 200-semin innehåller också Douglas Hellbratt som har en liten finalchans om han kan pressa tiden ett par tiondelar till i semin. I kula har vi största representationen med tre stötare anförda av Arwid Koskinen, Gabriel Heen och Jeffrey Ige. Mera info på SM-sidan!


Bragdvändning av Eleni gav silver

Lör 8 aug
Det blev en riktig rysare när kvinnornas släggfinal avgjordes på SM under ännu en het dag på Hällåsen. Varsitt säkerhetskast av Eleni och Tracey Andersson på 63 respektive 65 meter gav dem arbetsro för att lkunna ladda de resterande fem kasten. Ökningar däeefter av båda gav oförändrad ställning tills Ida Storm rörde till i grytan med ett perskast på 65.92 och petade ner Eleni till tredjeplatsen och Ida förstärkte även i sista omgången till hela 66.86 då Eleni gick in för sitt sista kast. Sin vana trogen den här säsomngen avslutade hon starkt och kontrade med ett kast på hela 67.12 vilket gav henne silvret!
1500-metersfinalen blev en taktisk uppgörelse där Johan Hydén och Staffan Ek satsade allt på ett kort för att försöka ta hem en dubbel. Johan bestämde tempot och höll ner det ordentligt varefter Staffan avancerade med 200 kvar för att försöka rycka isär fältet men det gick inte hem riktigt denna gång och Staffan hann inte ända fram men kom över mållinjen som tredje man med ett brons som belöning och en stumnande Johan kom in som sjua.


200-metersförsöken avlöpte odramatiskt med direktavancemang för Tom Kling-Baptiste och han fick även med sig Douglas Hellbratt till semin på tid. Johan Forsberg och Amadou Sussoho blev utslagna. Charlotte Anderssons 26,57 räckte inte för avancemang.
Frida Lindström gjorde en för den här säsongen bra trestegsfinal och kom åtta på 11.68. Längdfinal för Patrik Holmberg resulterade i 6.81 på 13:e plats. Fredrick Ekholms comeback på korthäcken blev en missräkning och han blev utslagen i försöken och får tillräknas det långa tävlingsuppehållet.
Sist ut denna dag var Christopher Halldén som sprang försök på 800 meter men blev utslagen med sina 1.56,10. Bilder m.m. på sm-sidan!


Kajsa världstrea!

Lör 8 aug
Kajsa Bergs comeback blev en kanonsuccé när hon sprang halvdistans 50 kilometer på Stockholm Ultramarathon på grymma 3.21,13 efter att ha vänt på 2.49,58 på marathondistansen. Tiden på 50 km är endast 1.20 från världsårsbästat och placerar henne som världstrea!


Andra SM-dagen närmar sig

Lör 8 aug
Lördagsmorgon på Hällåsen innebär laddning inför dagwns SM-tävlingar som startar upp med ett försök på 110 häck där tyvärr bara Fredrick Ekholm kommer till start då Ludvig Hillenfjärd tvingats lämna återbud. Frida Lindström skarvar på med trestegsfinal och sedan är det dags för två medaljkandidater att ge sig in i elden. Alexander Nordkvist springer 400 meter och Eleni Larsson går in i släggringen Inte så långt efter finns det återigen medaljmöjligheter i 1500-metersfinalen där vi har Staffan Ek ocvh Johan Hydén. Höjd (Fredrick Ekholm) och längd (Patrik Holmberg) försöken följs av finalen på korthäcken. Tom Kling-Baptiste och Charlotte Andersson springer 200-metersförsök och dagen avslutas med försökslppp på 800 meter med Christopher Halldén. Som synes mycket smått och gott att avnjuta denna andra SM-dag som ni naturligtvis följer på vår SM-sida men även kan följa på svtplay om ni inte har förmånen att vara på plats!


Tom tillbaka på tronen!

Fre 7 aug
Tom Kling-Baptiste är tillbaka på sprinttronen utomhus! Efter en felfri semifinal fick han en kanonstart i finalen och det var aldrig någon som riktigt fick kontakt utan Tom rusade in som segrare på 10,41 före Suleiman Bah och Austin Hamilton. Final var det även på 10000 meter där Otto KLingstedt storpersade ner till 31.53,56 och brorsan John halvminuten före på 31.23,39. Sara Hermansson sprang ett kanonlopp i 400-semin och gick under dröm-60 och passade även på att gå under 59 sekunder med 7 hundradelar tillgodo. Charlotte Andersson debuterade på 100 meter genom att springa på 12,70 i försöken. Patrik Holmberg fick veta att det blir direktfinal i längden i morgon. Bilder m.m. på sm-sidan!


Felfritt försökspass

Fre 7 aug
Försökspasset är avklarat och samtliga våra aktiva gjorde det dom skulle och kontrollerade sina avancemang till semi och finaler.
Alexander Nordkvist hade inga som helst problem att rulla in som andra man på 48,41 och ta en av direktplatserna till morgondagens final. Försöken ströks och semin kördes på försökstid.
Samtidigt så gjorde Eleni Larsson det hon skulle och drog iväg ett säkerhetskast med släggan och nådde 62.50 och det var bara tt packa ihop för dagen och fokusera om till lördagens finalkastning.
100-metersförsöken blev en liten uppvisning av Tom Kling-Baptiste som lekande lätt tog hem heatsegern på dagemns snabbaste til 10,69 i -3,0.
Johan Forsbergs säsongsbästa 11,20 och Robin Nordkvists 11,29 räckte tyvärr inte till avancemang. Charlotte Andersson gick vidare till semi på 100 meter efter att försöken strukits.
Våra medeldistansare Styaffan Ek och Johan Hydén såg mycket stabila ut när de kontrollerade sina respektive startfält och tog direktplatser till morgondagens final. 3.50,19 respektive 3.54,82 räckte båda två till de direktkvalificerande andraplatserna i heaten.
Bilder m.m. läggs ut löpande på sm-sidan!


Sista finputsen avklarad - nu kör vi!

Fre 7 aug
Spänningen stiger i Söderhamn och de sista förberedelserna är i full gång på Hällåsen där Friidrotts-SM kommer att utspelas under de tre kommande dagarna. Dagens meny ur HAIS-perspektiv innehåller såväl kval som två finaler. Först ut är Alexander Nordkvist i försöken på 400 meter samtidigt som Eleni Larsson drar igång kvalet i slägga. Därefter är det sprintrarnas tur att genomföra försöken på 100 meter (Tom Kling-Baptiste, Robin Nordkvist, Johan Forsberg, Charlotte Andersson) och under dagen kommer även såväl semi som finalernma att avgöras. Mera försöksheat blir det med 1500 meter för killarna (Staffan Ek, Johan Hydén) och 400 för tjejerna (Sara Hermansson) och även en final på 10000 meter (John och Otto Kinmgstyedt) fram emot kvällen då även försöken i längd (Patrik Holmberg) ska vara avklarade. Tävlingarna kan ni följa på webben från klockan 17.00 i svtplay! Komplett information om starttider m.m. hittar ni förstås på sm-sidan!


Anna på väg mot formen

Tor 6 aug
På lite omvägar har det trillat in en liten rapport från Blidöloppet där Anna Rahm visade på god form när hon överlägset vann 9 km-klassen på fina 32.16 och satte nytt banrekord.
Resultaten hittar ni som vanligt i vårt externa resultatarkiv!


Halv comeback för Kajsa

Tor 6 aug
Mästerskapsdags även i huvudstaden där årets svenska mästerskap i ultralöpning avgörs. Vi har tre löpare med som springer M45 men det största intresset torde tilldra sig till Kajsa Berg som gör en halv comeback i ultrasammanhang efter sin bortavaro p.g.a. barnafödande och kör 50 km för att känna på formen som rapporterats vara mycket god enligt hennes egen utsago. Lycka till hela gänget!


6 HAIS:are på Veteran-VM

Tor 6 aug
Augusti är högsäsong för diverse mästerskap och vi har även representanter på årets Veteran-VM som avgörs i ett hett Lyon under perioden 4.16 augusti. HAIS-truppen består av 6 aktiva. Lars Fyhr (10-kamp), Lion Martinez (100-200), Mats Nagle (höjd), Anders Olsson (längd) och slutligen enda tjejen i truppen Barbara Bondesson som gör hela fem grenar (100-200-400-800 meter samt längd). Lycka till allihopa!


SM-(side) dags!

Tor 6 aug
Så är då HAIS-truppen på väg till årets stora begivenhet SM som avgörs på förra årets USM-arena i Söderhamn.
Efter veckans tre återbud återstår ändå 22 aktiva som kommer att göra 33 starter under de tre dagarna.
Som vanligt kollar man igenom underlagen och försöker väga chanserna till medaljer m.m. och vi har naturligtvis i sedvbanlig ordning startat upp en SM-sida där all information finnas att hämta kring mästersklapen. Vi kommer också att så mycket som möjligt dokumentera mästerskapen i såväl bild som text.
Vi önskar alla aktiva och coacher ett stort lycka till under de tre kommande dagarna! Let the show begin! till sm-sidan


Två klubbrekord på Youth

Mån 3 aug
Efter att ha gått igenom resultatlistorna från Bauhaus Athletics Youth konstateras att startfälten var lite glesare i år och inte heller så många rödgula till start. Några riktigt vassa resultat finns dock där Iyuel Ayele förbättrade sitt klubbrekord på P16 800 meter till 1.57,06 och Hussein Al Khawaja förbättrade även han sitt eget klubbrekord på P13 60 meter till 7,58. Fortsätter vi med topplaceringar hittar vi klassegrar genom Jesper Arbinge kula, Iyuel Ayele 1500 meter, David Thid längd och Charlotte Andersson 80 meter. En handfull andraplatser också genom Hanna Bergström 1500 meter, Ahmed Bahaa 300 meter, Sara Hermansson 200 meter, Linda Eriksson 300 meter, Isak Barrow 100 meter, Jesper Arbinge diskus och David Thid 60 meter. Youth "tjuvstartade" på torsdagen vid förtävlingarna med en ungdomsstafett på 4*200 meter där HAIS:arna hämtade upp ett underläge efter de två första sträckorna ända fram till en vinst.

Segrande stafettlaget Julius, David, Rebecka och Madeleine. Foto: Lotta Geiryd


Eleni över 68 meter igen

Sön 2 aug
Eleni Larsson gjorde ännu en 68-meterstävling och besegrade denna gång Tracey Andersson på Gurkspelen i deras gemensamma jakt på VM-kvalgränsen 70 meter.
Det kommer att blio en spännande uppgörelse på kommande helgs SM i Söderhamn!
resultat


Nyhetsarkiv Augusti 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Ha koll på ert nätapotek!


Mån 17 aug
Att köpa medicinen på nätet kan vara enkelt och bekvämt. Men många vet dock inte om vilka risker det innebär om man inte håller sig till godkända nätapotek. På internet är försäljningen av falska och olagliga läkemedel en miljardindustri och läkemedlen kan innehålla något helt annat eller i andra doser än vad som utlovats. Tullverket har tagit fram nya siffror som visar att beslagen av narkotikaklassade läkemedel och dopingpreparat har mer än fördubblats under årets första sju månader jämfört med samma period förra året. WHO, uppskattar att mer än hälften av alla läkemedel som säljs via olagliga webbplatser är förfalskade.
För att göra det enklare för konsumenten att hitta till lagliga nätapotek finns fr o m 1 juli 2015 en EU-gemensam symbol. Konsumenten ska genom att klicka på symbolen snabbt kunna se om webbplatsen har anmält webbhandel med läkemedel. Symbolen ska finnas på alla webbplatser som säljer läkemedel på internet inom EU.
Läs mera på vårdguiden