Gott Nytt Friidrottsår!


Full fart dan före dan

Tom på hemmaplan Foto: Ulf Nilsson

Fre 25 dec
Aktivitet ända in i det sista inför julhelgen i Storängshallen när Tom Kling-Baptiste var och tränade och även hjälpte några av våra sprinttjejer.
Medeldistansarna körde ett tufft pass med 400-ingar som ett led mot inomhusmålet JSM/USM och övriga FIG:are körde tester under Fottes överinseende och han visade även själv upp sin lysande teknik i frivändningarna och satte juniorerna på plats...


Härliga stafettinsatser

Segrarna i P/F 13 Foto: Sofia Elliot

Mån 21 dec
Den 12/12 avgjordes Luciaspelens stafetter i sätrahallen. Det blev seger i klassen P/F13 för Huddinge AIS lag 1 (Alexandra Rosengren, David Thid, Casper Elliot och Moa Ivarsson). I klassen P/F11 blev det röd/gul dominans med Huddinge AIS lag 1 på en andra plats (Leo jordal, Olivia Bäckström, Elina Jönsson (ej med på bild) och Liam Sandberg) och Huddinges lag 2 på en 4:e plats (Olivia Wredendal, Tim Forsberg, Lisa Mårtensson, Oscar Heaton). /Sofia Elliot


Terräng-DM i Huddinge!

Tis 15 dec
Huddinge AIS Friidrott har fått i uppdrag att arrangera nästa års öppna Stockholms DM i terränglöpning! En lite omarbetad bana från i år som är tänkt som SM-banan 2017 kommer att testas och utvärderas och ligga till underlag för justeringar och förbättringar för att kunna genomföra ett topparrangemang på terräng-SM 2017. Lägg in lördagen den 15 oktober i kalendern som är helgen innan terräng-SM i Västerås och blir ett ypperligt tillfälle att dels finslipa SM-formen och även prova på kommande SM-bana! Tävlingssidor och löpande information kring både DM och SM kommer attläggas upp här på hemsidan och Facebook inom kort!


Terräng-SM i Huddinge!

Mån 7 dec
Vi har idag fått den fantastiskt trevliga nyheten att Hudddinge AIS tilldelats att arrangera 2017 års Terräng-SM på Visättra Sportcenter!
Vi passar på att tacka samtliga inblandade som arbetat med att få till oss det här mästerskapet och vi kommer att göra allt som vi kan för att göra det till århundradets bästa terrängmästerskap!
Vi har ju redan arrangerat ett par tävlingar på den tilltänkta banan och fått mycket credit för arrangemang och banutformning. Vid ansökan gjordes en del av banan om efter löparnas synpunkter och blev ännu ett snäpp bättre och kommer att bli en fantastiskt publikvänlig och rolig bana där löparna kommer att få springa en bana med internationell prägel med nästan uteslutande gräslöpning som kommer att bli mycket utslagsgivande. Ni som sitter på idéer kring detta arrangemang och kanske även vill vara med i projektet framöver är mycket välkomna att höra av er till kansliet!


Helgens träningstider

Mån 7 dec
Jul/Nyårshelgens uppbokade träningstider finns nu upplagda HÄR!


Historiskt Huddinge AIS!

Tor 3 dec
Huddinge AIS har haft en bra säsong 2015 och när man sammanfattar det i siffror så ser man både bredd och elit. Huddinge AIS slutade på 9:e plats i SM-poängtabellen men var den enda föreningen som tagit medalj i alla klasser killar och tjejer (P/F15, P/F16, P/F17, P/F19, M/K22, M & K) under 2015, det är även första gången Huddinge AIS gjort detta från det att man återinförde 16 årsklassen 2007. I standar-tabellen som är ett uttryck i poäng på senior SM blev det en 18e plats för HAIS damer medan herrarna tog en historisk 4:e plats.
Ser man statistiskt på USM, JSM och SM så var det ett år med ganska få medaljer om man blickar tillbaka men glädjande är att våra aktiva ligger högt gällande att placera sig fyra till sexa vilket bådar gott för framtiden. Vi vill ha bredd och långsiktighet och då är det inte just placering ett till tre som är viktigast i ungdomsåren utan att finnas med i toppen bland de 10 för att känna att man kan nå hela vägen fram geom uthållighet i träning och tävling.
Stort tack till en bra säsong alla aktiva, tränare och ledare!
/Mikael Wirstedt


Nyhetsarkiv December 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar