Guld för Eleni!

Lör 28 feb
Eftermiddagspasset avslutades för HAIS-del på ett lysande sätt vid 19.30-tiden på lördagskvällen när storfavoriten Eleni Larsson motsvarade förväntningarna och hade i stort sett avgjort finalen efter första omgångens 19.38. En snygg avslutning blev det ändå med 20.15 i sista omgången och förlängde Elenis 20-meterssvit. Samtidigt så hade vi länge förhoppningar om en ytterligare medalj genom Amanda Karlsson som var med och tampades in i det sista men till slut fick ge sig med endast 19 cm upåp till bronset. Fredrik Kihlblom inledde med ett 6.28-hopp men förmådde inte öka de cirka tre decimetrarna som behövts för prispallen men knep ändå SM-poäng med en femteplats. SM-poäng blev det också med en sjätteplats på korthäcken alldeles efter längdhoppet. Mera information hottar ni förstås nedan!
​till sm-sidan


Förmiddagspasset

Lör 28 feb
Första IJSM-dagen började med ett par stolpe ut när Alexander Persson missade bronspengen med ynka 8 centimeter i vikt
och Christopher Halldén blev diskad för linjetramp i 400-försöken. Desto roligare att Fredrik Kihlblom tog sig till final på korthäcken på nytt pers. Emilia Stenström slutade åtta i höjd. Mera utförligt hittar ni nedan!
​till sm-sidan


SM-dags igen!

Tor 26 feb
På fredag efter lunch bär det av till Göteborg och årets IJSM där vi ställer upp med en trupp på 11 aktiva som gör 17 starter.
Vi önskar förstås alla aktiva och coacher LYCKA TILL samtidigt som vi har det stora nöjet att presentera sm-sidan som nu är upplagd med information om truppen och där ni hittar allt kring mästerskapet i form av länkar och PDF:er med våra starttider m.m.
Vi följer med spänning händelseutvecklingen och serb tacksamt fram  emot inskickade bidrag i form av bilder och text!
​till sm-sidan


SM-sidan uppdaterad!

Sön 22 feb
SM-sidan är nu uppdaterad med färska bilder och resultat!
Större bildgalleri kommer att läggas upp under veckan som kommer.
Nu ser vi fram emot nästa helögs IJSM i Göteborg!


Tom tog hem tusendelarna

Lör 21 feb
Tom Kling-Baptiste tog hem en välförtjänt guldmedalj på 60 meter efter att ha gått vidare genom försök och semi med snabbaste tiderna. Det höll på att sluta olyckligt efter att ena startblocket lossnade i starten och Tom låg efter en bra bit in i loppet men efter en stark avslutning lyckades han klämma sig före tvåan Sulayman Bah med två tusendelar (!).
Grattis till guldet!
Vi kommer med ett fylligt galleri och text från tävlingarna under helgen!


Glödhet kväll i Globen

Fre 20 feb
Det blev en fantastisk friidrottskväll som toppades med Genzebe Dibabas grymma världsrekord på 5000 meter men även innehöll en masa annat godis. Coach Jama Aden hade även med sig segraren i 800-loppet  Musaeb Balla som satte polackerna Kszczot och Lewandowski på plats och där Andreas Almgren krossade sitt pers med över två sekunder. Jama hade även representation i B-heatet på 400 genom junioren Abdalleleh Haroun som rusade in sekunden snabbare än Maslak i A-heatet där Erik Martinsson satte svenskt juniorrekord. Två svenskar kvalade in till IEM på 1500 meter och Johan Rogestedt dunderpersade ner till tiondelen av det svenska rekordet och fick med sig Staffan Ek till IEM. Mera svenska toppresultat genom Michel Tornéus som tog hem segern med två 8-metershopp och Angelica Bengtsson som var stabil över 4.65.

Coach Jama Aiden med sin 400-skräll Abdalleleh och Ewelina

Om vi nu lämnar de internationellt gångbara resultaten så kan vi konstatera att vårt bidrag till galan verkligen tog chansen att visa vilken kapacitet de bär på. Sara Hermansson passerade dröm-60 för första gången på 400 meter. Charlotte Andersson fick besked om att hon blivit uppflyttad till B-heatet på 200 meter efter återbud och fick alltså springa i huvudtävlingen vilket hon klarade med bravur och persade ner till statistiktoppen inför USM. Jonathan Bergdahl inomhuspersade med 6 sekunder på 800 meter och totalpersade med 4. Ewelina Fabiszewska persade med 18 sekunder i sitt livs andra 1500-meterslopp med armen i gips! Båda stafettlagen tog hem sina kvalheat men tiderna räckte tyvärr inte till final denna gång.

Charlotte kom in i hetluften
Sara under dröm-60 för första gången
Jonathan i 6-sekunderspers
Ett av våta två grymma stafettlag inför drabbningen


SM-sidan upplagd!

Ons 18 feb
Äntliogen är det dags för ett senior-SM igen och vi har naturligtvis lagt upp en SM-sida där vi presenterar truppen och kartlägger chanser och servar med starttider och övrig information kring mästerskapet!
Vi räknar också med att försöka täcka mästerskapet i form av bildgallerier och löpande text på SM-sidans nyhetsavdelning. Håll till godo!
till sm-sidan


Kim inspirerar

Ons 18 feb
Tisdagens träningskoll omfattade också ett stort gäng rödgult klädda löpare från långdistansgruppen som körde sitt tisdagspass under överinseende av tidningen Spring som gjorde ett reportage om gruppen. En profil i gruppen är utan tvekan Kim Karlsen som blivit känd som "den springande snickaren" och kan ses ute på Huddinges vägar mitt i natten under ett av hans träningspass innan jobbet startar vid 7-tiden och görs med sikte på ultralöpning och hans dröm Spartaklon. Vi såg också några av våra bästa långdistansare som Calle Wistedt och Alberto Ramos m.fl.


Tom inspirerar

Tis 17 feb
Tom Kling-Baptiste körde ett sista test inför helgens ISM och det föll väl ut så vi kan hoppas på en spännande lördag med 60 meter på programmet. Inspirationskälla är han till flera av våra sprinters som övade starter tillsammans med Tom och fick lära sig vad acceleration innebär!


Stafettlagen finslipar

Tis 17 feb
Träningskvällen i Storängshallen bjöd på full aktivitet bl.a. var det vässning av stafettväxlingar inför torsdagens ungdomsstafett på Globen.


Fyra HAIS:are på Globen

Tis 17 feb
På torsdag har vi några aktiva som är antagna att springa på XL-galans förtävlingar. Charlotte Andersson får bra motstånd på 200 meter där det kan bli en jämn kamp med bl.a. 400-löperskan Klara Helander. Hela 400-ingen ska köras av Sara Hermansson som troligtvis får springa i det snabbare av de två heaten och i så fall får mycket goda förhållanden att för första gången gå ner under dröm-60. Mera intressant hittar vi på 800 meter där Jonathan Bergdahl ska försöka överföra sina fina 400-meterslopp siosta veckan till dubbla distansen och på 1500 meter där Ewelina Fabiszewska gör sällskap av en handfull tjejer som är goda för tider strax under 5 minuter vilket är målet med detta lopp. Slutligen har vi förstås två lag med i ungdomsstafetten där vi har ett -02 och ett 03-lag på startlinjen. Lycka till hela gänget!


25 hundradelar...

Den tighta upplösningen på 1000-metersloppet i P17-klassen

Mån 16 jan
...skiljde mellan ettan och fyran i killarnas 1000-meterslopp!
Temperaturen stiger inför kommande helgs ISM i Sätra och som tidsfördriv är ni välkomna att ta en titt i bildarkivet där vi har lagt upp bilder från hammarbyspelen, formenkollen och vinthundsvintern. där våra aktiva har testat SM-arenan. Ni vet väl redan att ni kan klicka på alla bilder för att få upp dem större även om de inte ligger på gallerisidorna? Ha en trevlig stund!


Tre klubbrekord  på H-by dag 2

Johan Forsberg en av alla sprintstarter under lördagen i Sätra

Lör 14 feb
Andra dagens tävlingar på Hammarbyspelen bjöd på tre nya klubbrekord och en drömgräns som underskreds av två löpare. David Thid förbättrade sitt eget KR i tresteg  och satte också nytt klubbrekord på 60 meter. Ewelina Fabiszewska fick slå sitt första KR på svensk mark på 1000 meter som sprangs med nybruten tumme... En som börjar nosa på ett mycket gammalt klubbrekord är Rebecka Östergren som nu hotar Emma Holmqvists på 60 meter. Linda Eriksson gick under dröm-8 med hundradelen liksom Rebecca Ilehag och Hussein Al Khawaja fortsätter att flyga från sina konkurrenter på 60 meter och innehar sedan några veckor klubbrekordet på 60 meter. Grigorius Kyriakoudi gjorde sitt första 60-lopp i HAIS-färger och noterade nytt PB 7,15. Nytt PB även av Isak Barrow som börjar få fart i benen. Mycket goda löpinsatser alltså men även t.ex. stavhopp där Johannes Lilius tog hem klassegern med sina 2.81 och det blev en trippel  i kula för seniorerna samt massor av övriga bra resultat som ni naturligtvis hittar i resultatlistan.


Kastarnas kväll

Lör 14 feb
Premiären avklarad för Chris Arnoldsson som i klubbmatchen mot Alexander Persson fick se sig besegrad med sina 14.62 mot Alex 15.12 i seniorvikten. Stabil form visade Eleni Larsson prov på då hon kastade fina 20.56 i ringen hon ska vara med och fightas om medaljerna nästa helg. Återväxt har vi också genom Ivar Moisander, Emilia Östergren och Jonna Geiryd som ser fram emot sina första SM om några veckor i Örebro och vi hoppas på medaljläge för alla tre. Bra stafettlöpning gjorde våra 03:or då de kom tvåa efter 02:orna från Lidingö. Vi ser fram emot lördagens drabbningar i kommande SM-arenan!
​resultat


Mycket att se fram mot i Sätra

Fre 13 feb
Hammarbyspelens tredagarstävling innebär sista finslipningen för flera av våra juniorer som har sitt SM i Göteborg om två veckor där vi har goda förhoppningar bl.a. på kastsidan där vi har en stark uppställning. I Sätra gör Chris Arnoldsson säsongsdebut och Eleni Larssons fina form blir spännande att se. Jesper Arbinge ser mycket stark ut just nu och vi får även se en duell i vikt med Chris mot Alexander Persson som i år gått upp en klass och de komme r alltså inte att möta varandra på JSM i år. Flera intressanta juniorer är t.ex. Christopher Halldén som kommer att attackera 50-sekundersvallen på 400 meter och Ludvig Hillenfjärd som legat "på hemmaplan" och tränat senaste dagarna och testar korthäcken. Nytillskottet Grigorios Kyriakoudi kör tresteg och 60 meter. Även en handfull USM-aktuella tar tillfället i akt att slipa formen och Sara Hermanssons framfart på 400 meter och Charlotte Anderssons möte med seniorerna blir kul att följa. Mycket mera hittar ni i startlistan som t.ex. Anton Ledell och Fredrik Kihlblom som båda gör flera starter under helgen. Lycka till alla rödgula krigare!


USA-rapport från Otto

Ons 11 jan
Otto Kingstedt har redan inlett utesäsongen i Washington DC (där Otto pluggar på Gallaudet University). Förra helgen kom Otto fin tvåa på 5 Km på tiden 15.49 (ca 25 sekunder efter vinnaren som gjort goda 13.45 på bana) på en lätt "out-and-back"-bana längs Potomac-floden. Idag var det dags för nästa lopp – återigen 5 km landsväg "Love the run you're with", i Arlington utanför DC. Otto berättar via Skype: "Det var en riktigt jobbig bana med en lång stigning redan från start. Sedan fick vi ytterligare en rejäl stigning halvvägs. Jag är nöjd med tiden – ca 15.53 och placeringen, femma, eftersom det var ett riktigt bra startfält med, bl a fyra löpare från Georgetown Running Club som jag tränar med. Jag lyckades slå två av mina klubbkompisar. Nästa lopp blir 10 K (första helgen i mars)".  Det finns tävlingar varje helg nu till sommaren, men Otto kör nu hårt någon vecka innan nästa tävling. Det ser lovande ut för bansäsongen och träningen har flutit på fint. Fler rapporter kommer längre fram. resultat   /Anders Kingstedt


Alex landslagsuttagen

Tis 10 jan
Alexander Nordkvists uppåtgående form på 400 meter resulterade i en landslagsuttagning till lördagens nordenkamp som avgörs i norska Baerum ett par mil utanför Oslo. Förutom 400 som han springer tillsammans med Erik Martinsson som fick särskiljas via målfoto förra helgen i Sätra så är Alex även uttagen till stafetten 4x200 meter där han får sällskap av Johan Wissman, Nil de Oliveira och Joel Groth. Grattis till uttagningen!
uttagningarna   arrangörssida


Mångkampen avgjord

HAIS-truppen Fredrik, Emilia och Anton (saknas Alva) Foto: Nette Thorgren

Mån 9 feb
Årets mångkamps-SM i Norrköping bjöd på en liten 2+2-mannatrupp som gjorde en del fina resultat. Alva von Gerber var först klar med sin 5-kamp och hon slutade på en fin 5:e platsoch gjorde bl.a. ett mycket fint häcklopp men tappade tyvärr lite för mycket i kula för att vara med i medaljfighten. Alva var ju debutant i SM-sammanhang och Fredrik Kihlblom var debutant i 7-kampen med sin 6:e plats och noterade bl.a. ett mycket fint 800-lopp som avslutning med utmärkta 2.06,31. Avdelningen rutinerade bemannades av Anton Johansson som kom 4:a i M22 samt Emilia Stenström som också belade 4:e platsen.
resultat


9 distriktsmästare!

Mån 9 feb
Det blev en härlig medaljskörd på helgens UDM i samband med Formenkollen som förutom de yngre aktiva hade några som testade på SM-formen i Sätrahallen.

Fyrdubbelt i P12 längd! Foto: Eva-Lena Hellbratt

Det är svårt att plocka ut några specifika insatser ur den stora skörden men klubbrekordet på 60 häck via David Thid med 10,39 i försöken är ett guldkorn och det blev en dubbel med Julius Geiryd som tvåa. David blev också trippelsegrare med längd och 60 meter som tillsats. Dubbelseger även på tjejsidan genom Charlotte Andersson på 60 och 200 meter. Sara Hermansson har verkligen fått fart på 400-benen inför kommande USM när hon storpersade ner till fina 60,39! Helgens dominansgren var utan tvekan längdhoppet för P12 där segraren David följdes upp av ytterligare tre HAIS:are med persande Joakim Hellbratt närmast efter. Kastarna visade på bra återväxt och vi fick distriktsmästare i kula P15 Leo Kaaling och F13 Ella Hagman. Kanske inspirerade av Eleni Larssons framgångar blev det en dubbelseger i F15-vikten genom Emilia Östergren och Jonna Geiryd samt Ivar Moisander i P15.

Starkt löpande Cornelia Böhnke

Några fina långlöpningar noterade vi också och 1500-loppet P16 blev en fin fight där vi hade Jonathan Bergdahl och Anton Ledell med i besättningen. Efter ett jämnt tempo kunde till slut Jonte ta silvret med distansdebutens 4.28,58 som fint resultat med ett 400-lopp i benen på lördagskvällen och Anton knep bronset. Gryende löpartalang beskådades också i F14 1000 meter där en offensivt löpande Cornelia Böhnke till slut tog hem silvret.
RESULTAT


Starka formbesked på Vinthunden

Sön 8 jan
Ewelina Fabiszewska får illustrera de starka viljorna hos HAIS-löparna som begett sig till Sätrahallen på lördagskvällen för att testa SM-formen.
Efter ett jämnt lopp visade hon återigen prov på spurtkapacitet när hon krigade ner motståndet och vann B-heatet på 800 meter på 2.26,28.
Vinthundsvintern är ju lite av löparnas kväll med uteslutande löpgrenar på programmet och den som skippade lördagsmyset blev inte besviken.
Mera godis från HAIS-håll var det när hertrarnas 3000 meter avgjordes och John Kingstedt återigen förbättrade sitt klubbrekord till 8.28,13 och en bit bakom visdade även CalleWistedt på gryende form med årsbästat 8.55,93. Våra 400-löpare var ett annat glädjeämne och Christopher Halldén förbättrade sitt årsbästa till 50,33. Positiv framtid för långsprinten, kanske vi rentav kan få 5 killar inder 50 i sommar...? Nybörjade i gebitet är Jonathan Bergdahl som debuterade med att gå under 55 sekunder till 54,99. 

Men det var mycket mera att beskåda även utan rödgula linnen och vi fick se ett fint lopp när Staffan Ek gjorde ett försök att kvala in till EM på 1500 meter och Anna Silvander tog hem 400 meter med fina 56,18 vilket förmodligen fick upp humöret på pojkvännen Fredrick som var nere i Norrköping för att heja fram mångkamparna.
Bildgalleri från kvällen kommer att läggas upp under dagen!


Douglas Ohlson jubilerar

Mån 9 feb
Douglas som suttit i styrelsen både som ledamot , vice ordförande och 2005 som ordförande fyller 75 år den 10 februari. Han var med och kämpade så att Storängshallen kom till och som aktiv har det blivit massor av medaljer på VSM i flera olika grenar och vi har också glädjen att ofta se förbundsdomare Ohlson som grenledare, då oftast i "gamla paradgrenen" höjd.  /KA


Årets första SM

Lör 7 jan
Årets första svenska mästerskap avgörs i Norrköping i dagarna två med må¨ngkamp på programmet. Vi har en 4-mannatrupp på plats som denna gång påhejas av Fredrick Ekholm som avstår p.g.a. skadekänningar. Två debutanter och två med desto mera rutin är redo att kriga om medaljerna.
Fredrik Kihlblom gör en intressant SM-premiär efter att ha gjort en utomordentlig test på DM för två veckor sedan och Alva von Gerber gör också debut i SM-sammanhang. Bland de mest rutinerade tillhör Anton Johansson som avverkar sista året som M22 samt Emilia Stenström i F19-klassen. Vui önskar alla lycka till och följer givetvis utvecklingen löpande här på hemsidan!
tävlingssida   resultat


Säsong på högtryck

Lör 7 jan
Det är mycket på gång i helgen förutom SM i mångkamp och förberedelserna inför kommande individuella SM är i full gång.

vinthundsvintern
Årets "Vinthund" avgörs i en unik kvällstävling på lördagen och drar igång efter dagens UDM. Flera SM-aktuella visar upp sig i de uteslutande seniorklasserna. Intressanta sprintstarter av Lion Martinez som bl.a. möter Douglas Hellbratt på 60 meter. På 400 meter ser vi Christopher Halldén och distansdebuterande Jonathan Bergdahl. Dubbla distansen mönstrar Ewelina Fabiszewska som ska följa upp sin totalseger i Kraftmätningen och Marcus Häggh som gör inomhusdebut på distansen och har med sig Samuel Nilsson Hagland i en intressant fight, på 1500 meter skiljer endast tiondelar på årsbästan. På 3000 meter ska Carl Wistedt försöka fortsätta sitt återtåg till toppen efter att ha gjort under 9 minuter i Västerås och ytterligare en handfull veteraner springer distansen.

UDM/Formenkollen
Många av våra ungdomar i startlistorna på detta IUDM och även några USM-aktuella. Ett par dueller som vi ser fram emot är t.ex. Tommy Nylander-Leslie som springer 400 meter mot Anton Ledell och Anton tar sig även an Jonathan Bergdahl på 1500 meter. På tjejsidan är naturligtvis Sara Hermansson intressant att följa i sin 400-meterssatsning mot USM. Systrarna Eriksson har sett vassa ut på träning och deras 200-meterslopp blir spännande att se och det är ju även SM-distans för deras del. David Thid kommer vi troligtvis att få se på prispallen mer än en gång även denna tävling och även en handfull till HAIS:are. Mycket intressanta starter hittar ni i startlistorna!

norrköpingssprinten
Några aktiva föredrar att köra sprintlopp i samband med MKSM i Norrköping. Dennis Elms-Jansson, Louise Gabrielsson och Juliette Maussier springer 60 meter och är sedan med och stöttar våra mångkampare


Nyhetsarkiv Februari 2015
Utökade artiklar här nedan

Gå in på ISM-sidan för bilder och rapporter!

SM-GULD!

SM-GULD!

SM-BRONS!