Rafflande upplösning

Lör 31 jan
Det blev en fin hyllning till vår bortgångne Niclas Wallin när Kraftmätningen avgjordes i Storängshallen och hela laget ställde upp i den svåra stunden. Riktiga kämpainsatser gjorde att det till slut blev en bronsmedalj efter att ha hämtat upp från femte till tredjeplatsen i den avslutande grenen 800 meter där det även togs dagens två grensegrar genom Anton Ledell och Ewelina Fabiszewska vilket säkert gjorde Niclas extra stolt löpare som han var! Vi återkommer med den kompletta resultatlistan men de preliminära lagpoängen hittar ni på tävlingssidan!


Winter Run

Lör 31 jan
Förutom att vi hade ett uppbåd av funktionärer på Winter Run var det också ett par löpare där Christer Hansson klämde sig in några placeringar före Kim Karlsen som passade på att lämna en hälsning till Niclas Wallin i Storängshallen före loppet vilket uppskattades! Han fortsätter sin satsning mot ultralöpning och de riktigt tuffa utmaningarna!
resultat


Formbesked med två klubbrekord

Lör 31 jan
raka spåret bjöd på några riktigt fina formbesked. Alexander Nordkvist fick sällskap i statistiktoppen av säsongsdebuterande Erik Martinsson som tilldömdes segern efter målfoto på 48,02 vilket "givetvis" är nytt klubbrekord. Även John Kingstedt satte nytt klubbrekord på 1500 meter när han gick under dröm-4 med sina 3.59,73. Eleni Larsson visade att hennes jättekast i Storängshallen sist inte var någon tillfällighet utan följde upp med fina 20.87 i vikt. Mycket glädjande också att Frida Lindström är igång ordentligt igen och gjorde i sin säsongsdebut i tresteg fina 12.17 bara ett par decimeter efter svenska mästarinnan Jasmin Sabir och mäktade också med en dubblering med längd. Vår snabbaste sprinter i dagsläget förutom Tom Kling-Baptiste som inte gjort sin säsongsdebut Lion Martinez kryper allt närmare 7-sekundersvallen med sina 7,07 som ledde till final som han bröt.
resultat


Jesper förstärkte...

Lör 31 jan
...sin förstaplats i årsstatistiken när han (Arbinge alltså) vid lördagens inomhuskast i Växjö stötte 16.81. Alexander Persson noterade 14.19 i M22-kulan där han får en tuff säsong som "förstaåring" i klassen.
resultat


Calle under 9 igen

Lör 31 jan
Calle Wistedt visade att han är en bra bit på väg tillbaka efter sin långtidsskada när han sprang 3000 meter i Upplands öppna DM och noterade 8.59,76 och förbättrade sitt M35-rekord på distansen.
resultat


Jeff uttagen till IEM

Tis 27 jan
Truppen är uttagen till INAS inomhus-EM i friidrott, som går i S:t Petersburg, Ryssland, den 11 till 16 mars. Där representeras Sverige av Jeffrey Ige (kula), David Persson (60 m och 200 m), Stephanie Ydström (längd, 200 m och 400 m), Martin Jansson (3000 m, 1500 m) och Linda Nilsson (höjd och tresteg).
– Största medaljhoppen finns på inomhus-EM, främst genom Jeffrey Ige och Linda Nilsson. Det blir betydligt svårare att ta medalj på terräng-EM, säger förbundskapten Magnus Olsson. Källa: shif.se 
Grattis till uttagningen Jeff!


Alex 48,11!

Lör 24 jan
Alexander Nordkvist förbättrade sitt klubbrekord och årsbästa till 48,11 och nytillskottet Grigorius Kyriakoudi rusade in på 22,38 i 200-metersloppet. På 1500 meter noterades en bra tid av Anton Ledell med sina 4.30,56 med Samuel Nilsson Hagland strax bakom på 4.33,07. På hoppsidan sticker framför allt Timmy Karlssons 1.74 ut i P15-höjden. Många fler prestationer från klubbresan hittar ni förstås i resultatlistan!


HAIS grundare har avlidit

Ons 21 jan
Detta tråkiga besked nåddes oss på måndagen den 20 januari att en av förenings största eldsjälar lämmats oss i en ålder av nästan 86 år.
Olav som bodde på Stenmovägen i Fullersta startade HAIS 1955, efter att några år innan bedrivit olika kvartersklubbar, med namn som IK Apollo, Pollux innan Huddinge AIS registrerades. Olav var verkligen Mr HAIS och vi som var med då minns Olavs stor hjärta för idrotten och vad han betytt och uträttat. Han var även kassör från 1955-1981, säkert ett oslagbart rekord. Han var inte bara intresserad av friidrott utan även skidåkningen var för honom ett stort intresse. En verklig HAIS-are har lämnat ett stort tomrum efter sig. /Kenneth Andersson


Sista startskottet har gått

Andreas Lundqvist förbereder framtidens löpare för start

Mån 19 jan
En härlig friidrottshelg i Storängshallen bjöd på massor av högklassiga resultat i alla åldrar. Topparna var bl.a. Irene Ekelunds dubbla hallrekord i sin säsongsöppning på 60 och 200 meter och Anna Silvander på 1500 meter. Hallrekord och Sverigetoppar även på flera andra håll som t.ex. våra egna Eleni Larsson med sina 21.08 i vikt och Alexander Nordkvist 48,21 på 400 meter. Bland de yngre hittar vi också kanonresultat och statistikettor bl.a. genom Charlotte Andersson på 200 meter 25,63 och Jesper Arbinge med sina 16.80 i kula. Det känns som att utan tvekan det här var en av de allra vassaste årgångarna av Scandic Indoor Games om inte t.om den allra bästa! I väntan på att det kommer mera rapporter från tävlingarna kan ni gå in på bildgalleriet och se de hundratals bilderna från helgen som nu är uppdaterad även med söndagens skörd! Passa även på att gå in på vår enkät och tyck till om tävlingen!


Nu smäller det!

Fre 16 jan
Idag drar säsongen igång på allvar när Scandic Indoor Games drar igång i dagarna tre!

Vi hälsar alla aktiva, ledare och funktionärer hjärtligt välkomna till en härlig friidrottshelg som har massor att bjuda på inte bara på tävlingsfronten. Stor uppmärksamhet kommer bl.a. att riktas mot Mattias Sunneborn, denna gång kanske inte främst för hans tävlande utan hans projekt "Hoppet" som ni kan läsa vidare om här.
Förra årets stora bildgalleri kommer att få en fortsättning och en nyhet är att ni kan kommentera och betygsätta arrangemanget på vår enkät!
Resultaten följer ni naturligtvis bäst via vår liverapportering löpande via länkarna på tävlingssidan. För er som följer tävlingarna via mobilen rekommenderas att ni går längst ner på sidan och väljer mobilversionen för snabbare navigering på hemsidan!
Återigen välkomna till scandic indoor games!


Klubbresa

Tis 13 jan
Häng med på klubbresan
till Norrköping de 24 januari!
Det finns fortfarande några platser kvar till den gemensamma tävlingsresan som riktar sig till er som är 14 år och äldre! Frågor besvaras av mikael wirstedt!
Anmälan gör ni via länken!
 


Snabba tider i Örebro och Sätra

Mån 12 jan
Det blev en händelserik helg med aktiva på startlinjen i Örebro och Sätra där VDM avgjordes samtidigt med mångkamps-DM.
Vi plockar ut några russin ur kakan här.

ÖREBRO INDOOR GAMES
Årets USM-arena bjöd på snabba sprintlopp där förstås Charlotte Anderssons 7,78 i 60-metersfinalen sticker ut lite extra och lovar gott inför USM. Startträningen med Tom Kling-Baptiste under julhelgen är säkert en del i lyftet för Charlotte. Mycket glädjande också att se Alexander Nordkvist på väg mot gammal god form när han rusade in på 21,67 i 200-metersloppet. Mera sprint på 60 meter där Douglas Hellbratt (7,10), Fredrick Ekholm (7,11) och Isak Barrow (7,14) hade en fight om pallplatserna bakom segrande 99:an Henrik Larsson.
resultat

DM MÅNGKAMP
Många av våra yngre aktiva gjorde sina första mångkamper med fina resultat som följd. Extra spännande kanske att följa Fredrik Kihlbloms mångkampsdebut som resulterade i pers i samtliga grenar och grenseger i kula! Hans 1.90 i höjd och 2,07 på 800 är resultatmässiga höjdare och det kunde blivitlängre i längdhoppet där det var lite oflyt med trampen i de långa hoppen.
resultat

IVDM
Veteranerna skördade som vanligt en stor hög medaljer och några gick in i nya klasser som t.ex. Mats Nagles 55-årsdebut med 1.60 i höjd. Mest uppmärksamhet fick annars Lion Martinez dubbla 7,12-lopp på 60 meter som visade att han ligger mycket bra till för att konkurrera om seniorplatserna i stafettlagen framöver. Det var också ett mäktigt klubbrekord han snodde från "Fotte". Gunnar återkommer troligtvis med flera klubbrekord när resultatlistorna är genomgångna!
Anssi Lehtävääs 7,65 bådar gott inför fredagens utmanarlopp på Scandic mot Fotte med juniorer!
resultat


Anders Lindström jubilerar

Mån 12 jan
Måndagen den 12 januari dags för vår ordförande  Anders Lindström att fylla jämnt, närmare exakt 60 år.
Hela Huddinge AIS vill på detta sätt önska dig ett STORT GRATTIS


Sätt fart på tangenterna!

Lör 10 jan
Nytt år och nya tag på hemsidan!
Gör som Anders och Frida, ta tangentbordet och skriv några rader om tävlingar och andra aktiviteter!
Bidrag mottages tacksamt och även förstås i bildform. Även tips om reportage vi kan göra i träningsgrupper, intressanta personer m.m. mottages tacksamt. Nästa stora begivenhet även här på hemsidan är förstås stundande Scandic där vi kommer att leverera bilder m.m. i mängd.


USA-rapport från Frida

Lör 10 jan
På väg hem från tävling i Akron, Ohio, där jag kastade vikt. Jag öppnade med 17.28m och sedan ökade till 17.61m i tredje och sedan i sista kastade jag 18.27m!! Ökade cirka en meter från tävlingen innan jul då jag kastade mitt förra personbästa 17.30m. Min första kultävlingen är nästa helg i Lexington Kentucky.
Julträningen har annars gått väldigt bra och känner mig mer och mer i form. Ser verkligen fram emot att äntligen få stöta kula nästa helg! Stora målet i kula är sista helgen i februari då skolan har seriemästerskapet och mitt mål är att jag vinner den tävlingen. Sedan två veckor efter det är det NCAA Nationals. För att tävla där i kula måste jag vara rankad topp 16 i hela USA, vilket brukar kräva 16.50-17m.
Ha det bra,/Frida


Temperaturen stiger

Fre 9 jan
Nu börjar säsongen dra igång lite mera även om huvudparten av säsongsdebuterna ligger på nästa veckas SCANDIC INDOOR GAMES.

Årets USM-banor ligger i Örebro och ett bra tillfälle att testa dessa år i helgens örebro indoor games där vi mönstrar några intressanta starter och några russin ur kakan hittar vi bland de äldre juniorerna där Alexander Nordkvist tar sig an 200 meter och Douglas Hellbratt kör 60 meterssprinten. Mångkamparna Fredrick Ekholm och Anton Johansson kör teknikinriktat i stavhopp och 60 meter häck. På tjejsidan bl.a. intressanta starter av Frida Lindström som dubblerar längd och tresteg samt systrarna Kajsa och Linda Eriksson i längd och 200 meter. Alla starter i startlistan!

Många av de yngre tävlar nästan på hemmaplan då DM i mångkamp avgörs i Sätrahallen. Men även i lite högre åldrar hittar vi mycket intressanta starter. Mångkampsdebuterande Fredrik Kihlblom är lika ovan vid tävlingsformen som Emilia Stenström är rutinerad och blir intressant att följa då det är ganska länge sedan sista mångkampen för hennes del. Så har vi ett starkt gäng i P/F 15 klasserna som får bekänna färg i bredare konkurrens.
​startlistan rekommenderas för att fördjupa sig i starterna.


Temperaturen stiger

Fre 9 jan
Nu börjar säsongen dra igång lite mera även om huvudparten av säsongsdebuterna ligger på nästa veckas Scandic Indoor Games. Årets USM-banor ligger i Örebro och ett bra tillfälle att testa dessa år i helgens örebro indoor games där vi mönstrar några intressanta starter och några russin ur kakan hittar vi bland de äldre juniorerna där Alexander Nordkvist tar sig an 200 meter och Douglas Hellbratt kör 60 meterssprinten. Mångkamparna Fredrick Ekholm och Anton Johansson kör teknikinriktat i stavhopp och 60 meter häck. På tjejsidan bl.a. intressanta starter av Frida Lindström som dubblerar längd och tresteg samt systrarna Kajsa och Linda Eriksson i längd och 200 meter. Alla starter i startlistan!


Säsongsdebuter

Fre 9 jan
Det var tomt med HAIS:are nere i Norrköping på trettondagen men några tappra hade begett sig till Eskilstuna för att göra sina säsongsdebuter.
Jesper Arbinge tog tillfället i akt att prova på den stora 6-kiloskulan som ju minomhus är större i omfånget om man tävlar på vanligt golv vilket kommer att vara fallet på kommande JSM i Göteborg. 16.30 i första testet med kulan var helt ok enligt coach Jörgen. Glädjande att se Calle Wistedt på banan igen efter sin långtidsskada och en tredjeplats på 3000 meter på 9.13 ger hopp om att komma tillbaka till gammal god form igen.
En grenseger blev det genom Isak Barrow på 60 meter med 7.19.
Flera resultat hittar ni i resultatlistan!


Nyårslopp i väst och norr

Tis 6 jan
Vi hade löpare på spridda håll på nyårsafton och i det traditionella nyårsloppet i Vallentuna sprang "springande snickar´n" Kim Karlsen och Ulf Eriksson bra på 10 respektive 5 km där Ulf kom in på en fjärdeplats. resultat
På andra sidan Atlanten sprang bröderna Kingstedt ett 4-mileslopp mycket bra och här nedan kommer ett referat från loppet signerat Anders Kingstedt.
tävlingssida   resultat

Familjen Kingstedt tävlade i Fairfax, VA på Nyårsafton. John gjorde ett av de bästa loppen någonsin när han kom tvåa på 19.31 (4 miles / 6 436 m), ca 3.01/km på en relativt backig bana. De fyra första löparna underskred gällande banrekord. Vinnaren och trean har båda gjort 13.45 på bana, vilket ger perspektiv åt Johns insats! Otto hade inte ett helt lyckat lopp med 21.33 som 8:a, men han har haft problem med skador och sjukdom under november så det är ändå en klart godkänd insats. Monica vann åldersklassen W 50-59 på 27.00 och undertecknad sladdade in på 32.27. Totalt ca 1700 löpare var med i loppet som gick under fina (klart och vindstilla) fast kalla (ca 0 grader) förhållanden.


Nyhetsarkiv Januari 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 

Rädda liv på Scandic Indoor!

Fre 9 jan
När Mattias Sunneborn var 15 år fick han det omtumlande beskedet att hans far Gunnar tagit livet av sig. I SVT-succén ”Mästarnas Mästare” i våras berättade han om chocken, och hur händelsen kommit att prägla livet.  Jag grät dagligen i tio år när jag tänkte på pappa. Att jag idrottade hjälpte, då fick jag annat att tänka på.
Den kände längdhopparen startar nu en insamlingskampanj som ska bidra till att minska antalet självmord.
 Jag har aldrig förstått varför pappa tog livet av sig, och jag ville inte prata om det. Först på senare år har Mattias Sunneborn talat offentligt om det som hände den sorgliga dagen 1986. Nu har han bestämt sig för att engagera sig ordentligt i kampen för att få ner antalet självmord i Sverige.  Bara 2013 tog 1606 svenskar livet av sig.  Mattias är ambassadör för en ideell organisation som heter Suicide Zero.  Han har nyligen på eget initiativ dragit igång en insamlingskampanj, som han döpt till Hoppet (#hoppetförsuicidezero).
– Jag vill att idrottare, privatpersoner och företag utmanar varandra, i stående jämfota längdhopp. Säg att du hoppar 148 centimeter, då ska du avrunda uppåt till närmaste meter.  Det blir två meter, och då donerar du 200 kronor via SMS eller Swish till Suicide Zero.  Detta är den enda tävlingen där det är tillåtet att fuska och där det uppmuntras! säger Mattias vars pers i stående längd är 3.33. 
Och pengarna fortsätter att rulla in. Målet är att ”Hoppet” ska kunna dra in en miljon kronor. Pengarna ska användas till att förbygga självmord, exempelvis genom att verka för nya kriscenter, stödja efterlevande och att propagera för fler skolkuratorer.
Mera info, t.ex:   http://suicidezero.se/donera/idrottare-forebygger-sjalvmord/ www.youtube.com/watch?v=wngnE_YNpfw
Så kom och hoppa du också.