Bilder från Bauhaus Athletics

Fre 31 jul
Gå gärna in i bildarkivet för att se på lite bilder från gårdagens tävlingar på Stadion. Leo Manzano var en av alla stjärnor under kvällen och har lite Huddingeanknytning då han har sin bas hos familjen Kingstedt under sverigevistelserna.


Bauhaus Athletics Diamond League


Fre 31 jul
Efter en regnblöt eftermiddag lugnade det ner sig med vattnet men när killarna skulle springa 800 meter på BAUHAUSGALAN började det smådugga igen. Albin Johansson höll de 54,5 som var utlovat i pace första varvet och Christopher Halldén och Iyuel Ayele fick den start på loppet de ville ha. Efter ett starkt sistavarv kunde Christopher komma in som tvås på nya perset 1.55,20 efter segrande Bienvenue Musore. Bakom plockade Iyuel någon placering och kom in på 1.58,20.
När killarnas 400 meter var på gång öppnade sig himlen med vatten igen vilket skulle påverka möjligheterna till bra tider. Ludvig Hillenfjärd var den som gick under 50 sekunder i D-heatet med 49,82. Anton Nilsson 50,91 och Dennis Elms Jansson 52,33 i samma heat. Alexander Nordkvist sprang B-heatet senare på kvällen när förhållandena blivit bättre och noterade 48,40. Louise Hellberg avrundade förtävlingarna med att springa 100 meter på 13,64.

B-finalen på 200 meter innehöll tre HAIS:are. Janne Wokalewski hade oturen att dra en baksida redan i kurvan medan Amadou Sussoho och Douglas Hellbratt återigen hade en fight om vem som skulle vara först i mål där Amadous 22,25 räckte till 6/100-vinst över Dogge.
Johan Hydén gjorde ett starkt lopp och visade på gryende SM-form i B-finalen på 1500 meter där han kom in på 3.46,75.
Tom Kling-Baptiste sprang tredje sträckan i det lag som försöker kvala in till VM och gjorde en mycket bra kurva och lagets tid skrevs till 39,34 så det fattas fortfarande några tiondelar för att vara bland de 16 bästa lagen som får springa VM. Staffan Ek ställdes nog mot det ojämförligt vassaste motståndet i sin karriär när han fick springa 1500 meter mot några av de allra bästa eftersom det var en huvudgren. Efter att ha spänt bågen och gjort ett par riktigt snabba varv för att hänga med klungan tog det tyvärr lite stopp med krafterna och de trötta benen sprang i mål på 3.45,19. Suverän segrare för kvällen Ayanleh Souleiman som noterade "full hand" i treor 3.33,33- resultat


Staffan mot världseliten!

Tor 30 jul
Staffan Ek som tog brons på Universiaden och sprang under 3.40 för första gången får nu göra sin första start i Diamond Leagues huvudtävling på 1500 meter! Starten går 21.40 direkt efter huvudloppet på 800 meter. Mycket vasst motstånd vankas med för oss kända namn som Souleiman och Ingebriktsen m.fl. och där det viskats om världsårsbästa av Ayanleh som ju tillhör samma träningsgrupp som Dibaba m.fl.
Lycka till Staffan!


13 HAIS:are får vasst motstånd

Ons 29 jul
Det börjar dra ihop sig till stortävling för några av våra aktiva då de återfinns i startlistorna på Diamond Leagues förtävlingar på Stadion.
Mycket vasst motstånd bjuds i samtliga grenar.
På medeldistans äe det Johan Hydén och Otto Kingstedt som tar sig an uppgiften på 1500 meter och går vi ner på 800 så har vi två av våra nyare löpare som båda persade ner ordentligt på Karlstads GP Christopher Halldén och Iyuel Ayele som får om möjligt ännu vassare motstånd denna gång. Långsprint är också representerat genom kvartetten Alexander Nordkvist, Ludvig Hillenfjärd, Anton Nilsson och Dennis Elms Jansson samt även en kvartett på 200 meter bestående av Amadou Sussoho, Janne Wokalewski, Douglas Hellbratt och Isak Barrow. Vi hittar även en tjej på 100 meter Louise Hellberg. Första start torsdag 16.00! Lycka till allihopa!


Det är visst sommar...

Tis 28 jul
Ludvig Hillenfjärd trotsade den svenska "sommaren" och drog ner till Formia för att slipa på häckformen inför stundande SM. Gott om plats för att fylla ovalen med häckar och en bild som gör att man längtar till nästa träningsläger...


Vi behöver en hjälpande hand!

Mån 27 juli
Eurogames är en internationell tävling i en mängd idrotter däribland friidrott. Stadionklubbarna har kontrakterat Huddinge AIS som operativ ansvarig förening. Vi skulle dock behöva ytterligare några funktionärer från HAIS som kunde medverka under dessa dagar. Kontakta Per Öhrland 070-6758799 eller via mail!


Rain Sprint

Mån 27 jul
Det blev kaosväder när helgens windsprint skulle avgöras uppe i Sundsvall. Ösregn så långt ögat kunde nå innebar endast 7 HAIS-starter i slutändan och vädret gjorde att resultaten uteblev. Vi får hoppas på bättre förhållanden 2016! resultat


15 guld 10 silver 11 brons

Mån 27 jul
Summeringen av årets upplaga av veteran-sm i Uddevalla gav en massiv medaljskörd med totalt inte mindre än 36 (!) medaljer. När Gunnar gått igenom klubbrekorden kommer vi att återkomma med skörden på den avdelningen.
Grattis till alla kanonresultat! resultat


Världsklass på söndagspasset

Sön 26 jul
En mycket omväxlande dag vädermässigt bjöd både på löpning i världsklass som en hel handfull med personliga rekord den sista tävlingsdagen i Gavlehovsspelen avgjordes. Världsklass var det på 400 meter där brtten Andrew Steele hade uppvisning på 400 meter där han sprang speciellt inflygen från Irland för att kvala in till kommande VM. 45,90 räckte för att ta VM-biljetten inför en entusiastisk publik på Gunder Häggstadion och det taggade säkert våra egna 400-löpare. Dennis Elms Jansson sprang io samma heat och noterade 52,88 men det intressantaste loppet var det lilla "klubbmästerskap" avgjordes i P17-klassen. Iyuel Ayele tog hem den titeln och kom även tvåa totalt slagen med endast 3/100 på jätteperset 52,08 före Jonathan Bergdahl 54,39 (pers) och Samuel Nilsson Hagland 54,72 (pers). Personliga rekorden radades upp under eftermiddagen med Marcus Häggh på 3000 meter (9.33,78 pers med 21 sek), Markus Asdplund på 800 (2.15,16 pers med 3 sek) och grenseger för Ewelina Fabiszewska på 800 meter. På kastsidan var det en spännande duell i P19-kulan där Willkiam Ullberg tog kommandot i andra omgången men Jesper Arbinge visade prov på fokusering när han i sista stöten knep förstaplatsen med en stöt på 16.85 på det blöta underlaget. Flera om än ganska glest med HAIS-resultat hittar ni naturligtvis nedan!
resultat


Klubbrekord även på lördagspasset

Lör 25 jul
Det blev ytterligare ett klubbrekord på andra dagens tävlingar på gavlehovspelen när Iyuel Ayele förbättrade sitt färska rekord från Folksam GP i onsdags och sprang in på 1.57,96 efter att ha blivit lite stängd så att första varvet gick en bit över 59 sekunder men med en vass 27-avslutning kunde en sekund kapas av det "gamla" rekordet. Mycket bra sprang även Samuel Nilsson Hagland i sin säsongspremiär och persade ner till 2.03,95. Storpers blev det för Marcus Häggh som med gott om krafter kvar ökade tempot med 4 sekunder på sista varvet ner till nya perset 4.23,09. Tilda Feltenmark förbättrade sitt årsbästa på 100 meter ner till 13,15 i -0,8 och Dennis Elms sprang långhäcken på 61,13.
resultat


Arwid 2x18 meter!

Lör 25 jul
Arwid Koskinen börjar få till tekniken ordentligt och vid Hässleholmsspelen levererade han två 18-metersstötar med den längsta på 18.17. Det ser mycket lovande ut inför stundande SM om två veckor i Söderhamn!
resultat


Gävlerapport fredag

Fre 24 jul
Eleni Larsson gjorde en stabil insats på gavlehovspelen när hon kastade 66.54 och hade ett par kast till över 64 meter. Tracey Anderssons 68.22 i andra omgången skulle visa sig bli segerresultatet före tävlingens tvåa Eleni. Hanna Bergström sprang igenom 3000 meter hinder med lite tunga ben efter GP-loppet på onsdagen men sprang i alla fall till sig ett klubbrekord på distansen med sina 12.11,47 i ett ensamlopp som enda startande. resultat


Mycket på gång i helgen

Fre 24 jul
Helgen bjuder på stort HAIS-deltagande runt om i landet med fokus på de norra landsdelarna samt en SM-tävling på västkusten. Förutom arenatävlingarna lär det ramla in diverse resultat från de olika loppen runt om i landet. Vi ser fram emot rapporter och bilder från de olika tävlingarna för publicering här på hemsidan! Lycka till alla rödgula atleter!

Lilla julafton för de sprintintresserade i landet är förstås windsprint som tilldrar sig alla våra bästa sprinters för att mäta sig mot såväl sig själva som internationellt motstånd och dessutom kryddat med diverse seminarier kring sprintlöpningen. Åtta av våra löpare är på plats och gör 14 starter på 100/200m.

Huvudattraktionen ur HAIS-perspektiv på gavlehovspelen lär vara Eleni Larsson som satsar mot VM-kvalgränsen 70 meter men även flera andra kastare är på¨plats bl.a. Jesper Arbinge. Medeldistansarna på juniorsidan gör säsongsöppning med två lopp var och även här "jagas" det kvalgränser fast då förstås till USM/JSM även om Hanna Bergström skall ge sig på ett försök att springa till sig en SM-biljett på 3000 hinder. Annars är det ett ovanligt litet HAIS-deltagande uppe i Gävle i år.

Truppen till årets Veteran-SM i Uddevalla är i år "endast" 7 aktiva där samtliga är män. Intressant som vanligt förstås att se vad Lion Martinez kan göra på¨100-ingen men även andra intressanta starter bl.a. har vi Mikael Ohlsson som ger sig på den udda dubbleringen 3000 hinder och höjd och Kristian Pettersson som gör en "femkamp" med samtlöiga kastgrenar.


Klubbrekord och heatsegrar på GP!

Tor 23 jul
Det blev en härlig HAIS-kväll på medeldistanssidan vid Karlstads GP där cirka 80 löpare var anmälda med tider under 2 minuter. Först ur var Iyuel Ayele som inte brydde sig om att han hade det sämsta perset i sitt heat utan sprang mycket klokt till sig en heatseger efter att ha legat med i huvudklungan längst bak under första varvet och sedan avancerat i utgången till bortre rakan och fick ta den kraftiga motvinden för att försöka täta till då det blev lucka efter de fyra första löparna. Hela sista kurvan fick springas i tredje spår för att runda hela fältet och han rann ifrån på upploppet och rusade in på 3-sekundersperset och nya klubbrekordet 1.58,70 vilket raderade ut en "klassiskt" klubbrekord som Victor Hedin satte i den minnesvärda SM-finalen i Stenungssund där han missade guldet med 3/100 till träningskompisen Joel Lundin. Lite senare var det dags för Christopher Halldén att ta hem en heatseger där haren gick ut lite väl försiktigt vilket ledde till att Christopher fick gå upp i ett tidigt läge i loppet för att försöka dra upp tempot i den mycket starka motvinden men det räckte ända fram till heatsegern och nya perset och klubbrekordet 1.55,59. Att det inte var idealiska förhållanden vittnar PB-noteringarna om då det var ganska glest med sådana och med tanke på att det inte var optimala lopp kan de här killarna ha ännu mer att ge! Hanna Bergström spände bågen med en 53-öppning på 1500  meter där farthållaren gick ut i ett alldeles för högt tempo och vände på 51 sekunder. Våndning på 2.30 men hamnade då i ingenmansland och fick jobba hårt med blåsten vilket inte ledde till någon kanontid men vät sex löpare bakom sig i det vassa startfältet. Frida Åkerström fick till en bra tävling i kula där hon befäste tredjeplatsen från första omgången med ett slutligt 15.74-resultat och börjar få ordning på den nya rotationstekniken. Slutligen så sprang 11,17 på 100 meter men med en kraftig medvind i ryggen. resultat


Otto EM-fyra på 5000 meter

Tor 23 jul
Otto Kingstedt kom fyra på 5000 meter vid EM för döva i ett hett lopp där han noterade 15.35,29 med ett par sekunder upp till bronset och fem till guldet. resultat


Fem HAIS:are på Karlstads GP

Tis 21 jul
I morgon onsdag är det dags för den vassaste GP-tävlingen för året och platsen är Karlstad.
Årets HAIS-kryddning är fem aktiva där flertalet är medeldistansare. Christopher Halldén är en av cirka 80 (!) löpare som är anmälda på tider under 2 minuter på 800 meter och har ett gyllene läge att gå ner iunder de 1.56 han har gjort tidigare. Iyuel Ayele har bara två man efter sig i anmälningslistan och är en av endast tre med tider över två minuter men avsikten är naturligtvis att underskrida denna gång med den rutinen han fått med sina två lopp hittills. Slutligen har vi Hanna Bergström som tar sig an ett mäktigt startfält runt 30 tjejer med anmälda tider under 5 minuter och övervägande delen sub 4.30 vilket ger ett mycket tufft motstånd där målsättningen är att spänna bågen och försöka springa riktigt fort.
Frida Åkerström har varit på ett litet träningsläger i Växjö som precamp och kommer att få möta på starkt motstånd i kula med sverigeettan Fanny Roos och vitryskan Viktoriya Kolb som främsta konkurrenter.
Slutligen har vi Johan Forsberg som springer 100 meter som enda sprintinslag då majoriteten kommer att springa Windsprint i helgen.
Tävlingarna webbsänds från klockan 18.00!
Lycka till alla HAIS:are! startlista


För er som har en stav...

Tis 21 jul
...att hoppa med men inte vill ha skyddet kvar på mattan så har Peter satt dit ett hänglås föär att hålla slarviga personer borta från den dyrbara mattan och man har möjlighet att slippa en dyngsyr matta vid träningen!
The "secret code" är 955!


EM-silver för Otto!

Foto: Anders Kingstedt

Tis 21 jul
Otto Kingstedt sprang till sig ett silver på EM för döva som avgjordes i polska Bydgoszcz. Tiden 33.07,30 var han dock inte nöjd med men det fattades 24 sekunder upp till guldet som togs av sex år äldre polacken Michal Wojciechowski  resultat


Johan sprang i Belgien

Tis 21 jul
Johan Hydén sprang 1500 meter vid den stora galan KBC Nacht i Belgien.
3.46,54 blev det i ett av de totalt 6 heaten på 1500 meter. resultat


Växelmiss i finalen

Mån 13 jul
Det svenska stafettlaget missade en växling i finalen och blev diskvalificerade. Nu är det bara att ladda om för killarna inför framtida stafetter!


Janne i final!

Sön 12 jul
Janne Wokalewski sprang tredjesträckan i försöken på 4*100 meter och laget gick in på en så pass bra tid som 40,08 vilket gav en finalbiljett med bästa tid efter de sex direktkvalificerade lagen som kom topp tre i de båda försöksheaten. Lördagskvällens släggfinal blev en besvikelse för Eleni Larsson som hade problem med att få till det och efter ett kryss i första omgången fick till ett kast på 60.99 i andra och var tvingad att öka ett par meter i tredje för att få kasta de tre sista men tyvärr blev även det ett kryss i protokollet och en elfteplats kunde summeras.  resultat


Staffan under 3.40 tog brons!!!

Staffan med bronsmedaljen! Foto: Jan Bäck

Fre 10 jul
Staffan Ek tog hem bronset i 1500-metersfinalen på Universiaden! Det blev en rafflande snabb och jämn final där de fyra främsta sprang under 3.40 och satte personliga rekord. Det var emellertid mycket dramatiskt då det blev riktigt bökigt innan klockringmningen bakom Staffan där några löpare knuffades och Staffan gled ner som sexa i kurvan och det såg ut att vara kört. Ända ut ur sista kurvan låg han kvar och började kriga sig fram på insidan och med 50 kvar gick han om sexan och kunde knipa den sista killen för att ta bronset alldeles före mållinjen! Vann gjorde ryssen Aleksei Kharitonov på 3.39,13 knappt före marockanen Abdelali Razin 3.39,20 och lite efter spurtade Staffan ner Levent Ates från Turkiet med nio hundradelar till det nya härliga perset och klubbrekordet 3.39,68! Stort grattis Staffan och coach Per Synnerman! loppet på video  resultat

Foto: Jan Bäck


Eleni i final!

Fre 10 jul
Eleni Larsson hade som många andra problem vid släggförsöken på det våta underlaget och där utkastvinkeln verkade vara mycket snäv och påminde lite om Barcelona för ett par år sedan vilket medförde många kast i buren. Efter två kryss i protokollet var det en mycket fokuserad Eleni som tog sig samman och gjorde ett säkerhetskast på 65.66 vilket räckte till en total fjärdeplats i försöksomgången och finalen kunde bopkas in i kalendern på lördag klockan 18.33. resultat


Stopp i semin för Tom

Fre 10 jul
Tom Kling-Baptiste hade oturen att hamna i det klart vassaste semifinalheatet och blev inlottad på bana 1. Efter att ha kommit iväg litye dåligt sprang han in på 21,30 vilket inte räckte till final. Sista finalplats i heatet blev 20,90 men i det första semiheatet räckte det med 21,17 som fyra för en finalbiljett. resultat


EM-dags för Eleni och Janne

Tor 9 jul
Samtidigt som Tom och Staffan laddar för sina semi och finaler laddar Eleni Larsson och Jan Wokalewski för sina starter på U22-EM i Tallinn. Först ut är Eleni som på fredagsmorgonen klockan 09.00 kastar försöksomgången i slägga och om det går enligt planerna blir det finalkast på lördag kväll klockan 18.33. Janne kör försök på korta stafetten på söndag förmiddag klockan 11.00 med eventuell finallöpning klockan 17.50.
Hela tävlingarna kan följas på webben vars sändning verkligen kan rekommenderas med hög kvalitet i utbud och kommentering på engelska!


Toms kanonlopp x2 gav semiplats!

Foto: Jan Bäck

Tor 9 jul
Tom Kling-Baptiste gick in och körde 200-metersförsöket på Universiaden med ett nytt sösongsbästa på 21,14 vilket gav en direktplats till kommande kvartsfinal. Han återupprepade i stort sett sitt fina försökslopp med 21,18 och lite mindre vind (0,4) i ryggen vilket från början placerade honom bland de som fick förlita sig på tider och där kom tiden att räcka till för en semifinallöpning somkommer att bli rejält tuff efter de två första kanonloppen och det lär behövas en sänkning kanske under 21 sekunder för en finalplats. Vi håller tummarna!
200-semin går i morgon fredag klockan 09.20 svensk tid och lite senare klockan 13.15 springer Staffan Ek final på 1500 meter! Slå på Eurosport och kolla!


Grattis Tommy!

Tor 9 jul
Vi skickar gratulationer
till vår löpcoach, SJ-man och långloppsarrangör på 40-årsdagen som avnjutes någonstans på Greklands stränder. Bajare från födseln som hans gamla sparkdräkt visar fast född och uppväxt i Dalarna som vi hoppas snart få uppleva ett andra SM-Guld!
Grattis Tommy Andersson!


Staffan i 1500-final efter kvalseger!

Staffan vann försöket på 1500 meter! Foto: Jan Bäck

Ons 8 jul
Staffan Ek gjorde ett perfekt kvallopp på 1500 meter vid universiaden och vann sitt heat efter ett taktiklopp där han avgjorde till sin fördel på 3.54,57 och har sparat på krafterna till fredagens final! Härligt stort grattis! Tom Kling-Baptiste gick vidare från första omgången via en tredjeplats i heatet på nya säsongsbästat 10,35. I andra omgången stämde det inte lika bra och 10,59 räckte tyvärr inte för avancemang. Tom får nu ladda om inför 200 meter. resultat


Otto 15.05, 3x KR och banrekord!

Ons 8 jul
Ett på förhand mycket vasst startfält på 5000 meter blev decimerat en aning då de fyra kenyanerna som skulle springa valde att avstå troligtvis p.g.a. de inte alltför optimala betingelserna med mycket blåst i den soliga tisdagskvällen då Hr Anders Triple Run Bonanza avgjordes.
Trots det så blev det fina resultat och Otto Kingstedt gjorde de allra bästa förberedelserna inför stundande mästerskap genom att krossa ett av våra äldsta klubbrekord med 15.05,44 efter ett gediget arbete av brorsan John och Elmar Engholm som lade upp ett perfekt lopp. Extra eloge i sammanhanget åt Elmar som efter trafikkaos anlände till KIP 5 minuter innan startskottet... På tjejsidan fick Cecilia Norrbom till ett kanonlopp där hon persade ner till nya banrekordet 16.43,57 och vann före Louise Wiker 16.53,30 och trea in i mål Josefin Cedevåg på 17.05,17. Ett mycket bra tjejlopp alltså. I samma lopp sprang Markus Asplund till sig ett klubbrekord på 1000 meter med 3.00,53.
På 600 meter gick det också fort och vi fick ett bra race med 6 löpare inom 3 sekunder där till slut Spårvägens Daniel Norberg drog det längsta strået med 1.26,48 före våra 99:or Anton Ledell 1.27,21 som nya klubbrekordet lyder och Iyuel Ayele 1.27,43. Det här var dubbleringarnas och tripplarnas kväll och det var ett stort antal av löparna som avslutade kvällen med en 200-ing som snabbhetsträning. Segern togs hem av Hunter S Mabon 25,14 tätt före Iyuel Ayele 25,18 som fick revansch på trean Anton Ledell med sina 25,34. Samtliga 200-resultat uppmätte ganska mycket motvind. Resultaten kommer slutgiltigt att läggas upp på tävlingssidan. Preliminära resultaten på 200 och 5000 meter läggs upp tills vidare men 600-loppen måste gås igenom en extra omgång efter vissa problem med avläsningen. Under väntetiden kan ni gå in och avnjuta bildgalleriet från loppen!


Lag-SM sammanfattad i bild och text

Tis 7 jul
Efter lite pyssel och mycket arbete ligger nu SM-sidan klar från den gångna Lag-SM finalen i Sundsvall! Bildgalleriet är upplagt och sammanfattningen från grenarna är klar.


Universiaden för Staffan och Tom

Mån 6 jul
På onsdag inleds Universiadens friidrottsdel som i år avgörs i sydkoreanska Gwangju som ligger nära huvudstaden Seuol. Tom Kling-Baptiste är uttagen att springa 100 och 200 meter och Staffan Ek är uttagen på 1500 meter och där lär det gå betydligt snabbare än vid segerloppet på gångna veckans Lag-SM. Även Frida Åkerström var uttagen men har tvingats att tacka nej.
Lycka till Tom och Staffan!


VU-spelen söndag

Sön 5 jul
Även sista tävlingsdagen trillade det in en handfull klubbrekord på VU-spelen.
Rebecka Östergren sprang in på 27,31 i F12 200 meter och Charlotte Andersson tog Sara Hermanssons årsgamla klubbrekord på 300 meter med sina 41,32. David Thid förbättrade sitt eget klubbrekord i längd till 5.36 för P12. Mycket fort sprang också P15-killen Ahmed Bahaa när han kom in som tvåa på 300 meter med fina 35,88 När vi är inne på klubbrekord så är vi skyldiga er ett sedan lördagens 100-meterslopp där Lion Martinez slaktade M35-rekordet ner till 11,04 och även slaktade 200-rekordet under söndagen med sina 22,43. Inte så många seniorer påå plats av förklarliga skäl då lag-SM gick under veckan men en som körde både och var Arwid Koskinen som tog hem klassegern på 17.11 i kuila och Christopfer Halldén sprang sin andra 800-ing i karriären på fina 1.56,23. Söndagsresultaten
 


Långt och kort i när och fjärran

Sön 5 jul
HAIS-aktiviteter i hela vårt avlånga land är det under veckan. Sundsvall, Göteborg, Östansjö, Gamleby, Bollnäs, Södertälje, Halmstad, Vänern, Lidingö, Bottnaryd, listan kan nog göras ännu längre med senaste veckans tävlingsorter.
Även stort spann på grenar och vi hittar Kajsa Berg springandes Viby Marathon på 2.50,12 och ett litet gäng uppe i Bollnäs på de böljande tartanbubblorna där Dennis Elms sprang 400 meter på 52,11. Samtliga resultat hittar ni förstås i vår externa resultatbörs!


VU-spelen lördag

Sön 5 jul
Det flödade in toppresultat och bl.a. tre klubbrekord unmder andra tävlingsdagen på VU-spelen. På 100 meter sprang Janne Wokalewski (10,73) och Amadou Sussoho (10,85) till sig finalplatser i A och B-final. Janne vässade tiden till fina 10,68 i godkänd vind och tog hem fjärdeplatsen. På tjejsidan börjar Sara Hermansson hitta formen och sprang in på 12,72 i B-finalen. Charlotte Andersson sprang 20 meter kortare och förbättrade sitt eget klubbrekord genom att gå under dröm-10 i godkänd vind med sina 9,95. Om vi fortsätter på avdelningen klubbrekord så hittar vi två till bland de yngre killarna där Hussein Al Khawaja vann 60 meter P13 och satte nytt klubbrekord med 7,68 i försöken och var ännu snabbare i finalen men tyvärr med för mycket vind. David Thid var nere och nosade på rekordet på 60 meter P12 men missade med tre hundradelar men tog en ordentlig revansch i höjd som han vann på nya klubbreklordet 1.61. Avslutningsvis så knep Jesper Arninge en klasseger i kula där han med sina 16.06 fullbordade sin tradition med bra resultat på Världsungdomsspelen. Samtliga resultat


VU-spelen fredag

Lör 4 jul
Första tävlingsdagen på Världsungdomsspelen bjöd på en hel del HAIS-deltagande.
Det blev bl.a. en mycket jämn kamp på herrarnas långhäck där Ludvig Hillenfjärd utmanade Anton Nilsson ordentligt om bäst i klubben. Anton under 54 sekunder för andra gången den här säsongen drog längsta strået med sina 53,97 med Ludde endast tiondelen efter. Killarna sprang inte i samma heat så nu väntar vi med spänning på första "riktiga" mötet dem emellan. Anton Ledell persade ner till 2.04,18 på 800 och Fredrik Kihlblom hoppade fina 6.57 i längd med en fjärdeplats i P17 som belöning. David Thid tog hem klasseger på korthäcken med sina 9,73 och börjar nosa på klubbrekordet i grenen. Ta del av samtliga resultat här!


4x Kenya på tisdag kväll!


Tor 2 jul
Det börjar bli ett respektabelt startfält till tisdagens resultattävling!
5000-metersloppetbjuder på fyra Sub-14 löpare där två av dessa gjort 13.23!
Dessutom är det ett koppel löpare på nivån 14-15 minuter samt några 16-min tjejer som väl liksom killarna kommer att attackera banrekorden 16.50,76 och 14.08,90. På 600-metersdistansen är det en handfull löpare som ligger i spannet 1.19-1.30 vilket kommer att ge de bästa förutsättningarna att sätta bra tider på den udda men mycket populära distansen för medeldistansare. Har ni tänkt att vara med så skynda på att anmäla er innan loppen blir fulla!
Gå in på tävlingssidan för mera information! Välkommen!


Enhörna Challenge

Tor 2 jul
Ett gäng långdistansare besökte Södertälje IP och Enhörna Challenge för att avverka 12,5 varv med 5000 meter som mål. Snabbast in var Mikael Nilsson på 16.41 ett par sekunder före Martin Florin. Resultat


Stabil Eleni och persande Jesper

Foto: Frida Åkerström

Tor 2 jul
Så har då äntligen...resultaten kommit in från Bottnarydskastet som avgjordes under förra helgen. Eleni Larsson visade att formen håller i sig med en stabil serie med en topp på 66.36 och ytterligare 3 kast över 65 meter. Jesper Arbinge blev en låda Coca-Cola rikare då han gick över 17 meter på nya perset 17.27 med 6-kilos kulan och han kastade även diskusen 46.59. Arwid Koskinen slipade Lag-SM formen med 17.32 och en jetlaggad Frida Åkerström stötte 15.44. Resultat


Lag-SM - Dramatik - Glädje - Kaos -Besvikelse - Stolpe ut - Prestationer

Tor 2 jul
Årets upplaga av Lag-SM där finalen avgjordes i direktsändning under hela onsdagseftermiddagen var en berg och dalbana i känslor bland de rödgula på plats på den för dagen omdöpta Rabaldershov. Vi hade knappt hunnit installera oss och kolla upp kameravinklar, serveringar, calling, toaletter m.m. förrän det hände något vid det inledande stavhoppet som på sätt och vis påminde om vårt USM-lag som inledde finalen i Gävle med att den "väntade" 11poängaren  på den inledande korthäcken i stället blev en nolla.  Nu var det Anton Johansson som knäckte axeln så illa vid inhoppningen att vi 20 minuter innan start fick slänga in "alltialloreserven" Fredrik Kihlblom i stavhoppet och under tiden blev Anton liggande under behandling av ambulanspersonal. Nästa kaos utbröt då man upptäckte att kastburen inte höll måttet utan var livsfarlig att använda samtidigt som hoppgrenarna vilket bidrog till ett par timmars försening för vissa aktiva. Skon ovan illustrerar nästa dramatiska tillbud då John Kingstedt´s sko helt sonika gick isär vilket tvingade honom att stanna för att dra ner resterna från vaden för att sedan slutföra hinderloppet med en sko de sista tre varven.Tävlingsmässigt blev det en mycket rafflande final då vi hela tiden låg och nosade på medaljplats. Efter tappet på hinder där vi sumpade 4 poäng för dojjans skull var det ett tag tufft att få kontakt med tredjeplatsen igen men efter Ludvig Hillenfjärds grymma skräll med en andraplats på korthäcken trodde vi att vändningen kommit då det bara skilde 3 poäng upp. Tre grymma grensegrar genom Tom Kling-Baptiste (100), Johan Hydén (5000) och Staffan Ek (1500) varvades med lite stolpe ut på 400 med och utan häckar men matchen levde ända fram till stafetten som tyvärr inte blev den avslutande grenen p.g.a. strulet med kastburen men med de väntade resultaten i de avslutande grenarna var det ett måste i stort sett att Ullevi skulle växla bort sig samtidigt som vi kom topp-2 för att kunna ro hem bronset. Efter lite knackiga växlingar blev det till slut en tredjeplats i stafetten samtidigt som Ullevi gjorde ett kanonlopp med vinst på 39,99 och det var avgjort före den avslutande diskustävlingen. Härligt krigat av alla aktiva räckte tyvärr inte hela vägen den här gången men vi är kvar bland de som inte behöver kvala in till finalen nästa år! Vi jobbar för fullt med SM-sidan där text och bilder kommer att läggas upp så fort det nånsin går!


Redo för Lag-SM uppgörelsen!

Ons 1 jul
Tom Kling-Baptiste är ju sedan länge stationerad med träningsgruppen i Sundsvall under Håkan Anderssons ledning och har "hemmaplan" när dagens final i Lag-SM inleds om några timmar. Träningskompisarna ovan blir tillfälligtvis konkurrenter om medaljerna för sina respektive lag.
Hässelby, Spårvägen, Ullevi, Hammarby och Mölndal heter storheterna som vi ska upp och kämpa ner mot medalj! Forza Huddinge, nu laddar vi!


Nyhetsarkiv Juli 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar