Nedräkningen har börjat!

Tis 30 jan
Så är det dags för en av årets stora begivenheter i klubben när vi förbereder oss för morgondagens final i Lag-SM dit vi kvalificerade oss via segern i kvalmatchen i Eskilstuna tidigare i år. Mycket spännande blir det att se hur vi kan konkurrera om medaljerna då vi i år her ett mycket kompetent lag där vi har hög nivå rakt igenom men framför allt på löpsidan där vi har mycket starka kort allt från 100 meter upp till 5000 meter. Det torde vara så att det är det löpstarkaste laget vi någonsin ställt upp med i sammanhanget. Men som så många gånger förr så kommer det att vara extremt viktigt att "stjäla" poäng även bland de på papperet svagare grenarna för att kunna hota om medaljer. Vi kommer naturliogtvis ge er mycket information i både bild och textform från onsdagens tävlingar som ju också ingår i SM-veckan vilket innebär att ni kan se hela tävlingen live i 5 timmar på SVT Play! Lycka till alla aktiva och coacher!
​Till SM-sidan


Hr. Anders arrangerar igen!


Tis 30 jun
På tisdag den 7 juli arrangeras en resultattävling där det finns fyra distanser att välja på.
5000 - 3000 - 600 - 200 meter
Gå in på tävlingssidan för mera information! Välkommen!


HAIS:are i när och fjärran

Sön 28 jun
Våra aktiva är utspridda runt landet och även utanför gränserna i stundande semestertider. Under veckan kan vi hitta deltagande i Norge, Ryssland, Halmstad, Vänerspelen, Vätterspelen m.m.  Gå gärna och kolla in resultaten i vår eminenta avdelning "externa resultat" där ni hittar resultaten från samtliga externa tävlinger med HAIS-deltagande. Meddela också gärna om vi skulle missa något resultat i den stora skörden som ramlar in lköpande! Till resultatbörsen


Staffan sänkte till 3.42,36!

John med nytt pers i bagaget

Fre 26 jun
Det blev flera positiva besked på Folksam GP i Sollentuna. Toppresultatet för dagen måste vara Staffan Ek´s nya klubbrekord på 1500 meter där han gick ner på 3.42,36! Klubbrekord även för John Kingstedt som förbättrade sitt PB ner till 14.27,46. På sprintsidan blev det fina resultat av Douglas Hellbratt (10,87/21,81) och Janne Wokalewski (10,73/21,73) samtliga lopp i godkänd vind. Lion Martinez gick under dröm-11 med sina 10,91 men tyvärr med för mycket medvind.


15 HAIS:are i farten i kväll

Tor 25 jun
Kvällens TV-sända Folksam GP på Sollentunavallen innehåller inte mindre än 15 st HAIS:are.
Stort intresse har vi på sprint där nio killar är med och springer med flera intressanta starter. Janne Wokalewski och Amadou Sussoho är några som även springer dubbla distansen och har presterat på mycket hög nivå hittills under försäsongen men även t.ex. Henrik Malmberg som gör comeback på båda distanserna blir det spännande att följa liksom Douglas Hellbratt m.fl. Om vi går upp till 800 meter så får vi se Thobias Ekhamre och på 1500 meter ett mycket vasst lopp som innehåller dubbla HAIS-inslag i form av Johan Hydén och Staffan Ek och Bröderna KIngstedt kör 5000 meter. Arwid Koskinen får tufft motstånd i kula där i stort sett hela gänget är 18+ stötare. På tjejsidan är det lite glesare men 200 meter tilldrar sig intresse med en trio bestående av Sara Hermansson, Louise Hellberg och Marion Sackey-Mensah som det blir spännande att se.
Lycka till allihopa!


Alexander avslutar mästerskapet

Sön 21 jun
Alexander Nordkvist sprang i 4*400-metersstafetten som fick avsluta årets Lag-EM och gjorde en bra tredjesträcka där han efter halva tyvärr hamnade i ett tomrum mellan täten och klungan bakom. Alex klockades för cirka 47,8 på sin sträcka och laget kom in på tredje platsen i sitt heat och en sammanlagd niondeplats med tiden 3.08,83.
Övriga sträckor sprangs av Felix Francois, Dennis Forsman och Jonathan Carbe.


Eleni 68.76!

Sön 21 jun
Eleni Larsson fortsätter att imponera den här säsongen med sina starka sista omgångar och den här gången gällde det att prestera på endast tre kast och då kom mycket riktigt den längsta i sista omgången där hon noterade ett 1-meterspers på nya klubbrekordet 68.76! Hon gick med det upp ända till åttondeplatsen och var före tävlingen seedad som 11:a Nu väntar vi spänt på dröm-70 men vi vet att man skrider fram försiktigt med längderna för att hinna bygga upp styrkan i kroppen för att nå de riktigt långa kasten som krävs för att nå internationell toppnivå. Grattis Eleni och coach Jörgen till framgångarna!


Tufft för Johan

Sön 21 jun
Det blev en tuff resa för Johan Hydén på 3000-metersloppet som avgjordes i 30-gradig värme. Loppet gick mycket avvaktande första halvan i rena "jogglunken" men sedan kom en markant fartökning under sista halvan dör Johan inte förmådde hänga med och han kom i mål som 12:a på 8.48,29.


Grattis Fotte!

Sön 21 jun
Vi gratulerar idag coachen och chefen för FIG Huddinge Fotios Makrostergios på 40-årsdagen! Bilden säger mer än tusen ord säger man ju och oi det här fallet stämmer det precis på pricken! Vi hoppas du får en härlig födelsedag med din fru och de två små charmtrollen!


Kanonstafett resulterade i 39,20!

Lör 20 jun
Tom Kling-Baptiste gjorde en lysande stafett där Tom sprang andra kurvsträckan mycket bra när han fått pinnen av Johan Wissman och lämnade över till Joel Groth som sprang in till mycket fina 39,20! Startsträckan sprangs av Alexander Brorsson.
​resultat


Alex 48,25

Lör 20 jun
Alexander Nordkvist hade en tuff uppgift mot de på papperet snabbare 400-löparna men lyckades besegra en kille och gick in på 48,25 och tog därmed de "förväntade" 2 poängen till laget då samtliga i A-heatet sprang snabbare.


Kanonlopp av Tom

Lör 20 jun
Tom Kling-Baptiste tog chansen att visa att han är på väg mot kanonform när han rusade in som tvåa i B-heatet och kom sammanlagt på en sjätteplats på 100 meter med 10,69 i -3,7 motvind efter en mycket imponerande löpning!


Breaking News inför Lag-EM!

Fre 19 jun
Vi anar att Tom Kling-Baptiste blev så här glad när han nåtts av beskedet att han kommer att springa 100 meter individuellt på lördag i Lag-EM! Orsaken sägs vara att den tidigare uttagne Suleiman Bah har ännu inte fått tävlingstillstånd för Sverige. Bilden är tagen efter Tom´s ISM-guld på 60 meter. Ännu ett glädjande besked är att Alexander Nordkvist kommer att springa det individuella 400-loppet så han lär vara lika glad tror vi!
Kör hårt killar och lycka till!
Kolla TV-tiderna nedan!


Truppen på plats med 4 HAIS:are!

"Långkottarna" på plats! Foto: Mats Erixon

Fre 19 jun
Då är laget som ska utkämpa fighten om Lag-EM på plats i Ryssland. Johan Hydén är en av våra fyra HAIS:are som är uttagna i laget som ska tävla lördag-söndag och allt direktsänds i såväl SVT som Eurosport!
HAIS:arnas hålltider ser ut så här:
Lördag
14.20 Tom Kling-Baptiste
15.33 Alexander Nordkvist 400 meter
18.10 Tom Kling-Baptiste 4*100 meter
Söndag
14.02 Johan Hydén 3000 meter
15.25 Eleni Larsson Slägga
17.45 Alexander Nordkvist 4*400 meter
Lycka till allihopa!

Lycka till Johan!
Lycka till Eleni!
Lycka till Alexander!
Lycka till Tom!


Huddingespelen har landat

Mån 15 jun
Så har då Huddingespelen gått i mål och det sista startskottet har ljudit från Bosses bössa och vi summerar en hel hög med fina prestationer. Så här sista dagen kollar vi lite extra på våra äldre aktiva som är på gång inför bl.a. den stundande lag-SM finalen i Sundsvall. Vi kan inte undanhålla er en av helgens höjdpunkter när trion Amadou Sussoho, Alexander Nordkvist och Douglas Hellbratt hade en häftig uppgörelse över 200 meter i de minst av allt idealiska förhållandena. Amadou visade åter att han är på grym frammarsch genom att ta hem segern på 21,96 i -1,3 motvind. På de längre sträckorna agerade Johan Hydén hare åt 800-löparna där Thobias Ekhamre till slut drog det längsta strået genom att vinna på 1.53,37 vilket glädjande visar på uppåtgående form. Johan pustade ut ett litet tag och sedan hjälpte han killarna på 5000 meter genom att dra de första 3000. När han klev av såg det länge ut som att en bortflyende Alexander Palm skulle ta hem en säker seger men vid 600 kvar vägde det bly i benen och hans 10-sekunders försprång åts upp bakifrån av en mycket starkt avslutande Emil Danielsson som gick förbi och vann med 7 sekunder. In som trea John Kingstedt på nya perset 14.36,24 och in som sjua en persande brorsa Otto på 15.21,46. Vid en första koll på klubbrekorden hittar vi en starkt kastande Emilia Östergren som knep rekordet med sina 49.08. Nu väntar vi på dröm-50 i sommar! Bildgalleriet är på gång att fyllas på och resultatlistorna ska korrekturläsas innan vi stänger Huddingesapelen för idenna gång!


Till de som "gjorde" Huddingespelen

Sön 14 jun
Innan vi går igenom resultaten från söndagens avslutande tävlingar på Huddingespelen fokuserar vi på att tacka alla de funktionärer och specialister inom respektive områden (av somliga kallade nördar...) som gjorde de drygt 2700 starterna möjliga oxch fick tävlingarna att flyta på. Bilderna får representera er allihopa! Bildgalleriet kommer att fyllas på ordentligt de närmaste dygnen så håll utkik här på hemsidan!


Nordiskt rekord på Huddingespelen

Lör 13 jun
Andra dagen av Huddingespelen bjöd på heta resultat och hett väder.
Veteranstafetterna bjöd på högklassig löpning framför allt i M35-klassen där kvartetten Robert Kronberg, Lion Martinez, Lasse Ohtamaa och Mattias Sunneborn rusade in på nya nordiska rekord i såväl 4*100 meter (42,82) som svensk stafett (2.00,05). Vi hittar flera toppar bland juniorerna där Amadou Sussoho matchade Sunday Ojuri efter en usel start enligt han själv och var bara 2/100 efter i mål och noterade 10,94 i motvind 1,5. Douglas Hellbratt provade på 400 meter för första gången och sprang in på fina 50,59. 1500 meter bjöd på en duell mellan Staffan Ek och Johan Hydén som hade hjälp av Mattias Claesson som var engagerad som hare och det var den här gången Johan som drog längsta strået när han vann på 3.46,07 ett par tiondelar före Staffan. Nu väntar uppladdning inför kommande helgs 3000 meter på lag-EM för Johan.
Bland de yngre så är toppresultaten i en aldrig sinande ström så ni gör bäst i att kolla igenom resultatlistorna och det kommer även att läggas upp ett antal bilder i bildgalleriet!


Huddingespelen tar sats

Fre 12 jun
Första dagens mjukstart tävlingsmässigt bjöd på en rad fina resultat i den heta sommarvärmen som dock förstörde lite för sprintutövarna samtidigt som hopparna hade idealisk medvind. Ur HAIS-perspektiv känns det som att Ludvig Hillenfjärds grymma lopp på långhäcken där han noterade 54,53 på seniorhäckarna vilket raderade ut det gamla klubbrekordet som innehades av Magnus Norberg. När vi är inne på långhäck bevisade också Fredrik Kihlblom att han har kapacitet med sina 40,04 på 300-häcken. Avdelningen glädjande comebacker hittar vi enligt ovanstående bild Louise Gabrielsson som äntligen körde fullt ut och hoppade fint upp till 3.23 och vi har även Fredrick Ekholm som tog tillfället i akt att slipa på kasttekniken i diskus i väntan på att kunna träna fullt ut. En mjukstart på bildgalleriet ligger upplagt men det kommer naturligtvcis att fyllas på ordentligt under helgens tävlande. Välkommen in och titta!
Första dagens resultat


Snart smäller det!

Fre 12 jun
Nu är det bara några timmar kvar till det första startskottet smäller på Huddiongespelen som i år dragit rekorddeltagande med över 2500 starter fördelat på 1000-talet aktiva! Sommarvärme borgar för tre härliga dagar där t.o.m. vattnet i vattengraven kommer att kännas ljummet i kväll för löparna. Vi önskar alla deltagare och funktionärer ett stort lycka till under dagarbna tre!


Klubbrekord för Staffan i Oslo

Fre 12 jun
Förtävlingarna på Bislett Games i Oslo bjöd på fyra HAIS-starter där Staffan Ek satte nytt klubbrekord på 1500 meter med 3.44,98. I samma lopp sprang Johan Hydén som bröt loppet och Thobias Ekhamre agerade hare. Tom Kling-Baptiste sprang tredje sträckan i det svenska stafettlaget på 4*100 meter som ska försöka kvala in till VM i Peking. Laget kom i mål på 40,10 men tyvärr "försvann" pinnen på vägen och laget diskvalificerades. resultat


Dubbel för Eleni

Ons 10 jun
Eleni Larsson fick motta ännu en uttagning som kanske var mera "väntad" då hon överskridit kvalgränsen i slägga för U23-EM i Tallinn med över 5 meter. Grattis!


Anna på banan igen

Ons 10 jun
Glädjande besked att Anna Rahm är bå banan igen efter sin skada på våren.
Hon fick sig en genomkörare då Bagisloppet avgjordes och avgick med segern i damklassens 10 kilometer med sina 35.46. Som namnet antyder tilldrog sig loppet i Bagarmossen och var premiär för loppet. Bilden är från ett tidigare Sicklalopp.
resultat


Fyra HAIS:are uttagna till Lag-EM!

Tis 9 jun
Fyra HAIS:are fick idag besked om att de är uttagna till Lag-EM som avgörs under Midsommarhelgen i ryska Cheboksary. Eleni Larsson i slägga, Johan Hydén 3000 meter, Tom Kling-Baptiste i stafettlaget 4x100 meter samt Alexander Nordkvist som tills vidare är uttagen i långsprintstafetten 4x400 meter men än så länge står platsen på 400 meter individuellt öppen så det kan bli ytterligare en start.
Stort grattis och lycka till! uttagningarna


Helgsammanfattning

Mån 8 jun
Det var ett intensivt tävlande under den gångna helgen med aktiva utspridda runt om i landet. Vi ska försöka ge lite godbitar på vägen till resultatlistorna där ni kan hitta prestationerna komplett.

SKARARACET
Det blev grymma tider på de snabba Mondobanorna där vindmätaren slog i taket vid flera tillfällen för att vara godkänd vind när det var finaldags. Ett exempel på vinden var Robin Nordkvists 10,69 då det var +3,6 men lite mindre plusvind för Douglas Hellbratt som noterade 21,75 +2,2. Charlotte Andersson fick inte till det på 200 meter men tog revansch på 80 meter där hon raderade ut Sara Hermanssons klubbrekord från Skararacet föregående år och noterade 10,20.
resultat

SAYO
Mycket omväxlande väderförhållanden sista dagen på Sayo där det stundtals på efrtermiddagen blåste halvstorm, regnade och "solade" Tidig morgon för häcklöparna där Fredrik Kihlblom gjorde ett bra 110-lopp med 15,08 vilket betydde andraplatsen med endast en hundradel fram till segrande Johan Bengtsson. Inte så långt efter körde han 400 meter vilket vi såg fram emot som ett litet P17-KM med fyra killar på startlinjen. Fredrik hade lyckats anmäla sig på en så bra tid att han hamnade i A-heatet och därmed inte kom med på bilden här ovan där Iyuel tar hem matchen mot Anton och Samuel. "Klubbmästare" blev dock Fredrik på nya perset 52,88. Dags så för 2000 meter där Markus Asplund gjorde dagens jättepers med 43 sekunder ner till 6.31,91. Så var det dags för ett klubbrekord att noteras av David Thid som gjorde hela 5.25 och vann P12-klassen med hela 8 decimeter! 200 meter bjöd på ett fint pers av Amadou Sussoho som efter en knagglig start fick till 21,68 som gav andraplatsen  i seniorloppet efter segrande Joel Groth men före Carl Armfelt. Efter att samtliga av våra löpare återigen persat sig fram hela dagen var det avslutande 1500 meter där det blev ytterligare tre genom John Kingstedt, Marcus Häggh och Hanna Bergström. Överlag en mycket fin HAIS-helg i Sollentuna där de få som deltog presterade på mycket bra nivå!
resultat

FOLKSAM CHALLENGE
Blåsiga förhållanden höll resultatnivån nere på många fronter men Eleni Larsson blev bästa svenska och kom tvåa i släggtävlingen på fina 65.67 som hon fick till i sista kastet och besegrade därmed Tracey Andersson. Arwid Koskinen hade en duell med Daniel Ståhl om slutsegern men fick till slut se sig slagen med sina 17.05. Ett tag såg det ut som att det skulle bli en trippel på 800 meter där Johan Hydén till slut knep det längsta strået genom en vass spurt och vann A-heatet på 1.53,31 före Staffan Ek och Thobias Ekhamre några hunfdradelar bakom med B-heatets segrare Simon Wallenlind gick in som tvåa totalt. Långhäck för Anton Nilsson 54,27 och Ludvig Hillenfjärd 55,48 får avrunda dagens FC-rapport.
resultat

NORWEGIAN GRAND PRIX
Tom Kling-Baptiste missade kanonförhållandena i Skara när han i stället åkte till Norge och tävlade. Han vann försöksheatet på 10,56w och stod över finalen för att i stället springa 200 meter där det blev 21,18 i godkänd vind och en sndraplats efter segrande Johan Wissman 20,77.
resultat

KRINGELSPELEN
Enda rödgula i resultatlistorna är Jesper Arbinge som stötte kula 15.92 och kastade diskusen 45.20.
resultat

TYRESÖ UNGDOMS OCH VETERANSPEL
Så har då resultatlistorna från helgens tävling i Tyresö lagts ut!
resultat


800-frossa med KR i debuten!

Persare är vi allihopa!

Lör 6 jun
Det blev en klang och jubelföreställning när Sayo´s 800-meterslopp avgjordes under fina förhållande fram emot lördagskvällen. Förutom debuterande Christopher som efter en helt galen 53,8-öppning landade på nya klubbrekordet 1.57,17 räknade vi in hela 9 personliga rekord av 9 möjliga! Förutom gänget på bilden där t.ex. Iyuel Ayele sprang in avstannande på 2.01,88, Samuel Nilsson-Hagland storpers med 2.04,40  och Markus Asplund som persade med 15 (!) sekunder hittar vi även Anton Ledell och Cornelia Böhnke med nya färska pers! Kanske blev de taggade av fredagskvällens grymma löpningar? Mera löpning fast med häckar med Anton Nilsson i huvudrollen som återigen klev ner under 54 sekunder efter en handfull 54-lopp, 53,74 men lite trist för Ludvig Hillenfjärd som stukade foten under uppvärmningen och inte kom till start. Förhoppningsvis är båda på startlinjen i Uppsala på söndagens Folksam Challenge. Mycket löpning denna dag alltså men fint per och andraplats för Fredrik Kihlblom i längdhoppet på 6.41 och Patrik Holmberg 6,93 i godkänd vind är några andra bra resultat. resultat


Albertos tredje raka

Lör 6 jun
Första långloppsrapporten för helgen hämtar vi i Åkersberga där Österåkers-milen avgjordes på fredagskvällen. Alberto Ramos tog hem 5 km-klassen för tredje året i rad och satte nytt personbästa på banan med 16.33.
resultat


Kanontider av John och Alexander

Dunderpers för John och närapers för Otto Foto: Anders Kingstedt

Fre 5 jun
Första dagens tävlingar på Sayo bjöd på fina förhållanden med första sommarvärmen och en del bra resultat. John och Otto Kingstedt fick som vi förutsåg ett mycket vasst motstånd på 3000 meter där persen stod som spön i backen till skillnad mot på stafett-SM då det var annat som kom ner i backen. John persade ner till 8.22,00 och Otto hade 8.49,74. Alexander Nordkvist tog en fin skalp på 400 meter när han diostanserade Felix Francois med hundradelen och gick in på fina 47,74. På kastsidan säsongsdebuterade Jeffrey Ige med 14.75 och blev slagen av Alexander Persson med ynka centimetern och Jesper Arbibge noterade nytt årsbästa i kula med 16.42. resultat


Tom drar västerut

Fre 5 jun
Tom Kling-Baptiste åker till Norge och tävlar i Norges Grand Prix Florös friidrottsgala där vi hoppas på gynnsamma förhållanden för att springa fort. Det har tyvärr inte gått att få fram någon startlista på tävlingens hemsida. Lycka till Tom!


Träning över klubbgränser

Tor 4 jun
För att hitta inspiration och samarbete över klubbgränser genomförde vi på Team01 ett gemensamt träningspass med några friidrottvänner från Nyköpings Friidrottklubb. Det blev en mycket trevligt och givande träningspass med som gav energi och glädje för både oss tränare och framför allt våra aktiva ungdomar. Vi kommer att följa upp detta med att besöka gänget från Nyköping för ett träningspass på deras hemmaarena och/eller gemensam aktivitet i samband med team 01 träningsläger i september. Vi kan varmt rekommendera andra grupper att göra något likande. / Pär Hallander


Högklassigt i Uppsala

Tis 2 jun
Den som vill se högklassiga tävlingar kan välja att åka till Uppsala och kolla in Folksam Challenge där bl.a. några av våra vassaste löpare Johan Hydén, Staffan Ek och Thobias Ekhamre får möta mycket tufft motstånd på 800 meter där hela sju har sprungit under 1.50. Mera högklassigt i tjejernas slägga där det blir en batalj mellan Eleni Larsson Tracy Andersson, fransyskan Alexia Sedykh och Josefin Berg. Anton Nilsson och Ludvig Hillenfjärd får ett mycket stort och kompetent motstånd på långhäcken och kommer förhoppningsvis att dubblera med lopp även på Sayo för att passa på tillfället i två av de sällsynta tävlingstillfällena på distansen med bra motstånd. Arwid Koskinen och säsongsdebuterande Jeffrey Ige tar sig an kulan medan Patrik Holmberg och Frida Lindström ska försöka spinna vidare på de goda resultaten från Eskilstuna. Slutligen springer Robin Nordkvist mot ett uttunnat startfält på 100 meter då de flesta sprintrarna befinner sig i Skara och Janne Wokalewski tyvärr ådrog sig en skada förra veckan. Vi får också se ett vasst 800-lopp för tjejerna tyvärr utan HAIS-representation men väl värt att se i alla fall då Anna Silvander och Lovisa Lindh ställs mot irländskan Laura Crowe (2.00) och norskan Trine Mjaaland (2.02). Lycka till allihopa!


Comeback!

Tis 2 jun
Vi fortsätter att kolla upp den kommande intressanta friidrottshelgen och ser med stor glädje att Louise Gabrielsson har för avsikt att göra tävlingscomeback i favoritgrenen stavhopp! Coach/pappa Peter hoppar också och det sker på Tyresö Ungdoms och Veteranspel tillsammans med några andra veteraner och yngre tjejer. Om vi riktar blickarna lite söderut till Kringelspelen så tilldrar sig intresset till Kringelkastet där Jesper Arbinge kommer att köra både kula och diskus vilket han för övrigt gjorde även helgen innan på Uppsalakastet där han fick iväg kulan över 16 meter. Mycket intressant även att se duellen i spjut mellan nyligen mästerskapsuttagne Simon Litzell, Jiannis Smalios och hemmasonen Gabriel Wallin. Det stora flertalet av våra sprinters drar iväg på favorittävlingen Skararacet där det brukar bjudas på fina förutsättingar för att springa fort. Här ser seniorkillarnas 100 och 200 meter ut att bli en fight mellan våra allra bästa sprinters men dock ingen Tom Kling-Baptiste den här gången. Dessutom kommer det troligtvis att figurera några långlöpare på något av alla lopp som går efter maran i helgen som var.
Lycka till alla rödgula runt om på arenorna i landet!


Mycket intressant i Sollentuna

Mån 1 jun
En titt i startlistorna till kommande helgs sayo gör att det pirrar lite extra i friidrottsnerven. På junior och seniornivå har vi en handfull mycket intressanta starter från HAIS-håll. Otto Kingstedt är hemma från USA för att dubblera 1500 och 3000 meter tillsammans med brorsan John vilket borgar för fullt ös i loppet. Motstånd finns det massor av bl.a. träningskompisen Alexander Palm och en handfull löpare i sub 8.30-nivå i 3000-loppet. Lika vasst på 1500 där det blir intressanta starter av t.ex. Napoleon Solomon och Suldan Hassan m.fl. Löpargodis med andra ord! Går vi ner ett snäpp så debuterar Thobias Ekhamre i en individuell start på 800 meter där han ska försöka hitta tillbaka till storformen, han körde ju distansen i lag-SM kvalet förra helgen och har här med sig ytterligare en spännande start i form av Christopher Halldén som vi anar debuterar på distansen. På 800 har vi dessutom ett litet klubbmästerskap i P17 där vi har hela 5 killar och även på P17 400 mönstrar vi 5 killar. När vi är inne på långsprint kan vi ju inte förbigå Alexander Nordkvist som börjar hitta tillbaka till forstora dagar och springer mycket bra just nu. Ställer vi häckar ivägen så vet alla att Anton Nilsson och Ludvig Hillenfjärd står i blocken och denna gång tillsammans med Dennis Elms. Lite sprintgodis hoppas vi också få se när Amadou Sussoho gör "singeldebut" efter sina stafettstarter under våren. Som sagt, mycket att äta ur godispåsen är det och denna gång mycket killar och äldre som ådrar sig uppmärksamheten. Lycka till allihopa!
arrangörssida   startlista   tidsprogram


HAIS:are som rör på sig

Mån 1 jun
Ni har väl inte missat de externa resultaten vi löpande lägger upp som PDF-filer? Det gäller alla tävlingar som inte körs i egen regi och är ett säkerställande för att komma åt resultaten när arrangörerna av någon anledning "tappar" länkarna. Här kan ni också följa våra utlandsresenärer när de tävlar i de olika världsdelarna! Om ni tävlar utom lands så skicka gärna länken till resultaten/arrangörssidan då det inte alltid är helt lätt att få tag i dessa. Och så förstås gärna en bild från tävlingen! Hittar ni en tävling som inte är med så meddela webredaktionen omgående!
till externa resultaten


Nyhetsarkiv Juni 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Långlöparnas (glädje)kväll

Tor 18 jun
Här kommer ett härligt inlägg från Kim Karlsen, även känd som "Den springande snickaren" som ni kan följa på hans blogg!
Friidrottsglädje i sina bästa stunder! Tack Kim för bidraget!

ALLDELES...ALLDELES UNDERBART!!!
Vilken kväll!!! På riktigt!!! Kanonväder, perfekta yttre förhållanden. Tillbaka på denna arena där så många historiska tävlingar ägt rum! Än en gång skulle jag få vara farthållare åt  klubbkamrat Pär Holmgren! Sist jag gjorde det va för drygt ett år sen på Premiärmilen då han slaktade sitt PB till 44:11 på milen. Nu va det så dags igen! Jag hade på känn att han va i bra slag då han även satte PB på Sthlm Marathon för några veckor sen.
Jag kommer ihåg att jag hade gåshud sist när pär klev över mållinjen och innan start va jag nog minst lika sugen på en framgång!  [:-)]  Det här men farthållning ”Is da shit” Helt klart!!!! Så Förb…… roligt, häftigt underbart!!! Får knottror bara jag sitter här och skriver ju!!!!
Vi var inte så många Haisare på plats. Förutom Jag och Pär även Annelie och Brian. Under uppvärmningen försöker jag tagga pär lite då jag märker att han inte riktigt tror på sig själv till 100%.” Tror inte att det går” ” Kört för lite intervaller” hör jag Pär säga. Vet att det inte är bra så jag försöker komma med positiva tankar i stället ” Vi kommer klara det helt säkert”  ” Du har aldrig sett starkare ut”  [:-)]   [:-)]  Viktigt och få med sig skallen!
Tanken som sagt att köra i 4:20 fart som ska ge 43:20 i sluttid. Visst lite kaxigt men, men sikta mot stjärnorna och landa i en trätopp!!!  [:-)]  Precis innan start säger jag till Pär att vi tar det i 5 smådelar om 2 km. Allt för att då kan jag redan säga vid 4 km passeringen att vi är i den tredje delen på väg mot fjärde!! Låter ju nästan som man sprungit 7 km ju  [:-)]   [:-)]
Starten går och trots att vi hamnar nästan sist i vårat heat på en gång håller vi under 4 fart i början och jag bromsar upp direkt. Vill inte se något annat än max 4:15 på klockan då man går över gränsen så är det ju så lätt att det roliga tar slut. Vi håller jämn och fin fart 4.17 på första 4:23 på andra. Vid 3000m fortsätter det fina jämna tempot 12:58.
Legenden Juhlin håller i speakermikrofonen och kan inte låta bli att skrika åt honom vid en varvning att ” Du är för grym för att gå i pension” Då jag läste om det för nån dag sen. Fick ett leende tillbaka  [:-)]   [:-)]  Nu börjar det hända saker i loppet. Vi närmar oss löpare som tröttnat. Solen ligger på hårt och gassar men vi hade förberett några vatten flaskor vid sidan av banan som jag snappade åt mig nu och gav till Pär. Hällde även över huvudet och kylde av framsida lår och vaderna med vatten. Nu passerar vi en tjej åxå och jag försöker peppa henna att hänga på oss för en tid SUB 44. Ger åxå henne vatten och i två varv klamrar hon sig fast men måste släppa oss.
Vid 5 km passeringen ser jag på klockan att Pär sätter PB redan nu på 5000m med ca 10 sekunder Ca tid vid passeringen blir 21:30. Säger inget om det, utan nu är det bara fullt fokus på positiva tankar. ” Snart mindre än 4 km kvar” Den gillar jag  [:-)]  Den kan man köra redan vid 5,5  [:-)]   [:-)]  Vid 6 och 7 km tappar vi lite, men fortfarande är jag inte orolig. Ok kanske inte 43.30 håller men ändå under 44 kommer gå tänker jag.
Anledningen till fartsänkningen är en löpare som vi kommit ifatt. När vi kommer upp i hans rygg ökar han till 4:15 fart. Då kan det bli knivigt och gå om då vi hamnar nästan i 4 :05 fart för en stund. Men när han igen är nere på 4:25 fart säger jag till Pär att nu kör vi, jag kliver förbi han och är orolig att Pär inte ska orka men jag ser i ögonvrån hur han segar sig förbi han på upploppsrakan och nu reser sig nackhåren på mig och jag förstår att han är på väg och fixa det. Sån mäktig känsla och jag skriker rakt ut till Pär att vi är inne i sista delen nu!!! Bara 5 varv kvar!!!
Nu räknar jag ner varje varv och peppar och skriker mig nästan hes. Jag märker hur Pär ökar farten på de sista varven!! 43 och nått!!!! Sug på den vågar jag skrika med nån km kvar!!! Sista varvet och nu går det undan!! jag ser på klockan att det kommer bli riktigt bra! Kanske tom under 43:30 och på upplopsrakan in mot mål trycker vi på allt som finns!! Tiden stannar på ofattbara 43:27.
Vilken man!!!! Först persa i maran och sen nu på milen med hela 44 sekunder!! Det är mycket det!!! Efter nån minuts pustande ser jag ett bekant smajl som är riktigt brett!! Jag vet ju själv känslan man har när man gjort ett nytt PB. Jag tänker att jag är så otroligt rik som får uppleva detta!! Tänka alla åren som jag inte……Så roligt att det inte hjälper hur jag än skriver!!! Hur många utropstecken är det egentligen i den här texten!!!!  
Löpning kan va så underbart, så underbart!!!!!!!
/Kim Karlsen "Springande Snickaren"