Brons för Bengt

Tis 31 mar
Årets IVEM blev ingen munter historia i rödgula ögon. Mats Nagle fick en tuff uppgift med blott 9 dagar kvar i klassen och kom på en 11_e plats. Jöran Westberg fick bryta mästerskapet p.g.a. skada efter att ha fullföljt släggan på en sjundeplats. Bengt Pettersson tog en bronsmedalj men hade naturligtvis guldet i sikte och hans funderingar kan ni läsa nedan saxat från FB.
Det är bara att bryta ihop och komma igen till sommarens mästerskap!
Katastrof i kulan på VEM. Brons på 15,22. 15 cm efter segraren. 15,22 kan jämföras med 16,20 trots dålig timing på träningen i förra veckan. Var inte vaken de tre första omgångarna. När jag äntligen vaknade upp och kom på vad jag gjorde för tekniska fel blev det lite stressigt. Första förlusten i M50. Har de senaste åren tyckt att det bara är roligt att träna, inte alls att tävla. Men friidrott utan tävlingar blir ju lite konstigt. /Bengt P.


HAIS:are i Smålandsposten

Sön 29 mar
Rebecka Forsling, F11, tävlade i dag i Vårcupen (Tranås). Det var en mindre tävling med gemytlig stämning. Vi blev mycket väl omhändertagna och alla vara otroligt vänliga och sociala. Eftersom Rebecka var den enda tävlande utanför Smålandstrakten blev hon intervjuad av Smålandsposten där hon bl.a. fick svara på varför hon var där och hur det gått.
Rebecka tävlade i 5 grenar med resultaten guld i kula och stående längdhopp, silver i höjd, brons i stående tresteg samt en fjärdeplats i 2×30 meter. En riktigt lyckad utflykt till ett soligt Tranås. /Mikael Ohlsson


Söndagsbilderna upplagda!

Mån 23 mar
Söndagens bilder från Sista Chansen ligger nu upplagda i Bildgalleriet!


Mästerskapsdags

Mån 23 mar
En ovanligt liten trupp är det som representerar HAIS på årets IVEM som börjar idag i polska Torun.
Bengt Pettersson, Jöran Westberg och Mats Nagle skall kriga om medaljerna.
Annars hittar vi några högintressanta namn i startlistan. Fredrik Uhrbom, Christer Garpenborg, Mattias Sunneborn och Gunnar Durén är några av de som nog vill blanda sig in i striden om medaljerna. Lycka till allihopa! startlistor


Bilder från Sista Chansen

Sön 22 mar
Bilder finns nu upplagda från lördagens tävlingar vid Sista Chansen!
Gå in i bildgalleriet och kolla!


Bilder från KM 5000 meter

Ons 18 mar
Nu finns bilder upplagda från tisdagens 5000-meterslopp.
A och B-heaten finns upplagda i bildarkivet!
Resultaten är upplagda på TÄVLINGSSIDAN!


David upp på 10-bästalistan

Tis 17 mar
Det blev toppresultat på tisdagskvällens 5000 meter i Storängshallen när David Nilsson rusade in på 14.18,91 efter att ha fått draghjälp av Alexander Palm upp till 3000 meter. Det resulterade i en femteplats genom tiderna för David!
I samma lopp satte Fredrik Uhrbom svenskt rekord i M35-klassen med 15.03,60 och i B-heatet sprang Dace Landström in på nya hallrekordet 17.17,70. Hallrekorden för damer och herrar sopades undan rejält på samma gång. Några fler HAIS-resultat att uppmärksamma var naturligtvis Carl Wistedts 15.49,24 och den allt starkare Alberto Ramos som närmar sig bakifrån var så när under 16 minuter med sina 16.00,53. Vi återkommer med lite mera bilder och resultat när allt är korrekturläst och utlagt!


Rapport från regionsfinalen

Mån 16 mar
11 aktiva från Huddinge åkte på lördagen till Västerås för att tävla för Stockholmslaget i Svealandsmästerskapen. Laget vann med stor marginal och många fina resultat noterades i tävlingen (mästerskapsrekord, klubbrekord och personliga rekord). För Huddingeaktiva blev det 5 medaljer: Hussein Al Khawaja tog guld i både P13 60m och 200m (nytt PB 25.39). Ella Hagman tog silver i F13 kula och förbättrade sitt gamla PB med över en meter (11.93)! Oskar Nummelin debuterade i P14  vikt (9.08kg) och tog silver med det nya klubbrekordet 10.89. Cornelia Böhnke tog på söndagen brons på 1000m och lyckades förbättre sitt PB från försöken till 3.16.36. Flera fina resultat och topp-5-placeringar genom Tim Possekel i P14 stav(nytt PB), Kajsa Engblom i F14 höjd, Ella Hagman i F13 längd och två 4:e platser för Albin Jakobsson i P13 höjd och 60m.
/Louise Lilius   arrangörssida


Haninge Open

Mån 16 mar
Vid helgens inomhustävling Haninge Open, satte Hanna Hentschel ett prydligt nytt personbästa med 1.56 i höjd F16. Av bara farten var hon ytterst nära att klara 1.59. Nu ser vi fram emot sommaren och utomhussäsongen  med höjder över 1.60. /Tomas Ledell


Kanontävling av Eleni

Sön 15 mar
Eleni Larsson gjorde troligtvis sin bästa tävling i karriären även om hennes eget klubbrekord stod sig. Återigen visade hon prov på mental styrka med sitt längsta kast som mätte hela 66.47 i sista omgången. "Bottennappet" var i tredje omgången med 63.97 med resterande över 65 meter vilket i slutändan resulterade i en sjätteplats i det starka K22-fältet. Det bådar gott inför utomhussäsongen som ska börja förberedas på träningslägret i Albufeira om ett par veckor.
Europacupens arrangörssida


Jeff Europamästare!

Jeff i guldform! Foto: Pekka Anderman

Sön 15 mar
Jeffrey Ige tog åter en stor titel när han vann kulstötningen vid INAS IEM som avgjordes i S:t Petersburg.
Segerstöten mätte 14.22.
Stort grattis Jeff!


Landslagsuppdrag för Eleni

Lör 14 mar
Eleni Larsson är uttagen till Europacupen i vinterkast som avgörs i Portugal på söndag. Lycka till Eleni och coach Jörgen!


HAIS bästa klubb!

Timmy Karlsson får illustrera HAIS:arnas framfart på IUSM

Ons 11 mar
Ett lyckat IUSM ur HAIS-perspektiv blev det när man räknade ihop antalet SM-poäng och vi där nådde en topplacering och med andra ord var bästa klubb! Bra jobbat, vi ser fram emot en utvecklande framtid!


Föreläsningsdags


Ons 11 mar
Välkommen på två föreläsningar som riktar sig till aktiva födda 2000 och tidigare samt alla coacher.
Johan Plate föreläser om Idrottspsykologi och Tävlingspsykologi vid två tillfällen.
Gå in och läs inbjudan i klubbhörnan i högerkolumnen!


10 medaljer i Falun

Tjejerna utsmyckade med HAIS-tatueringar Foto: Mikael Ohlsson

Mån 9 mar
Vi var 32 04:or och 11 ledare som i fredagskväll tog bussen upp till Falun för att tävla under lördagen. På söndagen blev det ett välförtjänt stopp på äventyrsbadet i Borlänge.
F11: Maja Björk sprang till sig guld på 60 m. Rebecka Forling tog 3 medaljer genom att ta silver i kula samt hoppa till sig silver i höjdhopp och brons i längdhopp. Dessutom delade Maja Hammarberg på silvret i höjdhopp.
P11: Erik Mathier tog 3 medaljer. Han vann längd och 60 m  samt tog silver på 600 m. Dessutom tog David Höglund silver i kula samt Ludvig Granberg tog brons i höjd.
Förutom dessa medaljplaceringar var det dessutom drösvis med fina resultat och personliga rekord bland alla HAISare.
En fantastikst lyckad helg som vi varmt rekommenderar till flera åldersgrupper. / Mikael Ohlsson

SM-BRONS!

Sön 8 mar
Charlotte Andersson sprang till sig ett brons i 200-metersfinalen där även Linda Eriksson var med och slutade fyra på nytt pers.
Mera material och bilder lägges upp under morgondagen.
Grattis till fina resultat och bra jobbat hela truppen inklusive coacher!


SM-SILVER!

Sön 8 mar
Emilia Östergren hade en grym dag då hon redan i andra kastet  nådde nya klubbrekordet 13.91 vilket lade henne på en fjärdeplats. Det skulle dock komma mer, mycket mer, när hon i femte omgången förbättrade det nysatta klubbreklordet med ytterligare drygt metern upp till 14.95 och gick upp på silverplatsen! I slutändan skiljde det endast 42 centimeter upp till segrarinnan Johanna Edvall. Bakom henne knep Jonna Geiryd sista SM-poängen med sin sjätteplats. SM-poäng även för Ivar Moisander med en femteplats i vikten. Alva von Gerber rusade till final på korthäcken där hon blev sexa. Innan dess hade hon hunnit persa till sig en sjätteplats även i stav med Madeleine Engström som femma. På sprintsidan gick Sara Hermansson vidare till semifinal med EN tusendel tillgodo!
Mera info och bilder levereras under dagen på IUSM-sidan!


SM-GULD!

Lör 7 mar
Charlöotte Anderssonmotsvarade favoritskapet och flög in på 7,74 när hon knep till första SM-guld i karriären. Linda Eriksson var med och hotade om medaljerna också men fick till slut ge sig till en femteplats på nya perset 7,96. Grattis tjejer!


Förmiddagspasset i Örebro

Lör 7 mar
Försöken på 60 meter innehöll tre HAIS-tjejer som efter att ha seedats efter årsbästat hamnade i samma heat. Charlotte Andersson hade inga problem att rulla igenom till heatseger och Kajsa och Linda Eriksson gjorde henne följe till semifinalen. Återigen (!) hamnade de tre i samma heat och än en gång defilerarde Charotta hem heatsegern. Linda knep tredjeplatsen och fick även hon en direktbiljett till finalen men Linda blev utslagen.
Timmy Karlsson fick en rörig höjdtävling då han stod över en höjd för att springa 60 metersförsök och kom nia samtidigt som han blev utslahgen på 60 meter. Mera info och bilder på IUSM-sidan!


Nu kör vi!

Fre 6 mar
Tybbelundshallen är besiktad, klockan är på på plats och finputsad, magarna är fulla och HAIS-truppen laddar för morgondagens IUSM som kommer att bli en härlig och spännande helg med 17 av våra ungdomar som krigar om medaljer och SM-poäng!
Nu kör vi!


HAIS-intresse i Prag

Fre 6 mar
Ni missar väl inte att följa vår nyaste HAIS:are Staffan Ek som kör 1500-metersförsök på lördag klockan 11.50!
Direktsänt i TV4 och TV4 play!


Nu är det nära...

Fre 6 mar
I dag beger sig den stora 17-mannatruppen ner till IUSM i Örebro. Vi gör vårt bästa för att btäcka mästerskapet nyhets och bildmässigt unde de två tävlingsdagarna. Vi önskar alla aktiva och ledare ett stort lycka till med en förhoppning om ett framgångsrikt mästerskap som för många är deras första på SM-nivå. Ni följer med fördel tävlingarna via IUSM-sidan med all information om truppen och med starttider, länkar, bilder m.m.


Välkommen Staffan!

Staffan i sitt segerlopp på 3000 meter på ISM

Sön 1 mar
Vi har det mycket trevliga nöjet att hälsa en topplöpare och kanonkille välkommen till klubben!
Staffan Ek kommer att representera Huddinge AIS fr.o.m. den 10 mars!
Ingen har väl undgått att han varit en av de tre som jagat EM-kvalgränsen på 1500 meter de senaste veckorna och lyckades också med det vid XL-Galan i Globen där han fick biljetten i sällskap av Johan Rogestedt som också springer 1500 meter för Sverige på IEM! På ISM (där bilden är tagen) sprang han lätt hem segern på 3000 meter med en mycket vass avslutning som visade hans kvaliteter när det gäller både uthållighet och snabbhet. För den minnesgode tog han ju också hem en tung titel i vårt eget terränglopp Hr Anders XC tidigare i höst mot tufft motstånd av bl.a. vår egen John Kingstedt, Johan Hydén, Wille Leway, Lars Södergård m.fl. och ävenm sprang han i det fina "Källbrink League-loppet" på 1500 meter där Leo Manzano och Balla sprang 800 meter och har sitt utepers därifrån!
Att han kommer att aspirera på ett gäng klubbrekord är nog ganska säkerställt efter att man studerat personliga rekorden. Ute (inne)
1500 m 3:44.14 (3:43.54) 3000 m 8:02.69 (8:15.89)
5000 m 14:24.27 800 m 1:51.36
Vi återkommer med ett utförligare reportage efter hemkomsten från IEM!
Än en gång välkommen till HAIS!


Frida vinnare i NY

Sön 1 mar
Frida Åkerström vann kula för sitt Cincinnatti när Conference-tävlingarna inleddes i New York. Segerresultatet 16.00 följdes upp med en femteplats i vikt med 17.90. Här tillsammans med Anette  Echikunwoke som kom trea i vikt och coachen Susan Seaton.
​resultat
 


Dramatisk kulfinal 2 gav GULD!

Sön 1 mar
Jesper Arbinge hade en av huvudrollerna i en mycket spännande kulfinal som höll på att vända i sista omgången. Hans 16.19 i första omgången höll sig som ledarresultat fram till femte omgången där han ökade till 16.24 men där bakom avslutade Johan Ullberg med en riktig träff som med spänning inväntades och mätte 16.17. När sedan Jakob Gardenkrans avslutade med sitt fjärde raka kryss var guldet klart!  till ijsm-sidan


Isak och Douglas flög fram

Sön 1 mar
Isak Barrow satte ett prydligt pers i 60-försöken och fick en direktplats i finalen med andraplatysen på 7,04. I finalen sprang han åter under gamla perset och hans 7,07 räckte till en femteplats. Douglas Hellbratt persade också i försöken med samma tid 7,04 men det räckte inte ända fram till finalen dit det krävdes under 7 sekunder.
​till ijsm-sidan


Dramatisk kulfinal

Sön 1 mar
Det blev en högdramatisk kultävling när Gabriel Heen var uppe och nosade på medaljerna under en stor del av tävlingen. Efter fjärde omgången låg han fyra på sämre tredjestöt (!) än Simon Pettersson. Tim Wunger låg länge på silverplats men i sista stöten fick Simon på 16.56 vilket ledde fram till silvret efter Niklas Lindstedt som stod i en klass för sig. Läs mer nedan!
​till ijsm-sidan


IJSM förmiddagspasset söndag

Sön 1 mar
Tänk om tävlingen skulle sluta med en dubbelseger i M22-kulan... Tyvärr så lär det hända saker efter första omgångens HAIS x 2 i topp men vi håller tummarna! Två avklarade grenar så här långt när Fredrik Kihlblom inte fick tioll det ordentligt utan rev ut sig i höjden och stannade på 1.84 vilket ledde till en sjätteplats. Det var helgens tredje SM-poängplats för Fredrik men han hade nog hoppats på mera i höjden där det "bara" krävdes 1.91 för ett brons. Emilia Stenström sprang försök på korthäcken och noterade säsongsbästat 10,03 vilket inte räckte till final.
Mera info naturligtvis på IJSM-sidan!


Nyhetsarkiv Mars 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


11 HAIS:are i regionslaget

Lör 14 mar
Vi räknar in sju 14-åringar och fyra 13-åringar som är utytagna att representera Stockholm i helgens Regionsfinal som avgörs i Västerås.
Hela truppen som vi önskar lycka till hittar ni här nedan.

P 14      
Alex Emahazion Längd    
Anton Andreasson Längd Tresteg  
Johannes Lilius Stav Vikt  
Oskar Nummelin 60m 60 häck Vikt
Tim Possekel Stav    
F 14      
Kajsa Engblom Höjd    
Cornelia Böhnke 1000 m Tresteg  
P 13      
Hussein Al Khawaja 60 m 200 m Stafett
Albin Jakobsson 60 m Höjd Längd
F 13      
Ella Hagman Kula    
Emelie Schlyter Kula    


14 medaljer på IVSM

Martinez mot SM-guld! Foto: Tomas Bengtsson

Tor 12 mar
Trots en något decimerad trupp blev det hela 14 medaljer i helgens IVSM som avgjordes i Borås. Lion Martinez hade inga problem trots dålig träning p.g.a. skada att ta hem 60-metersguldet i M35 med sina 7.19. Övriga svenska mästare hittar vi genom Anders Olsson som hoppade hem guldet med fel fot (!), Jöran Westberg kula, Bengt Pettersson kula, Mats Nagle höjd och Gunnar Kulleskog i M90 som tog en dubbel i kula och vikt.
HAIS ligger fyra i föreningstävlingen efter första SM-deltävlingen.

Sammanställning gjord av
Mats Nagle
Bilder:
Tomas Bengtsson
Tomas Classon M50
Silver Vikt 15.24

Lion Martinez M35
Guld 60m 7.19

Övriga deltagare
Johan Wibäck M40
60m 200m  Längd
Magnus Bernholtz M50 Kula
Tomas Classon M50 Kula
Peter Berge M35 200M
Staffan Myrqvist M45 Höjd

Mats Nagle M55
Guld Höjd 1.60

Bengt Pettersson M50
Guld Kula 15.03
Gunnar Kulleskog M90
Guld Kula 6.59
Guld Vikt 6.57

Kalle Auvinen M75
Silver Stav 1.80
Brons Vikt 10.99

Douglas Ohlsson M75
Silver Kula 8.96
Silver Vikt 11.12

Jöran Vestberg M65
Guld Kula 11.39
Brons Vikt 13.36

Anders Olsson M55
Guld Längd 5.09
 


Även veteranerna i farten

Fre 6 mar
Det är inte bara våra yngsta SM-aktiva i farten denna helg utan även ett gäng av våra veteraner som beger sig till Borås för årets VSM. HAIS-truppen består av 16 aktiva som gör 26 grenstarter.  En handfull av dessa kommer senare att vara med på VIEM i Polen om två veckor och ser det här som en finslipning och test inför det mästerskapet. Kul att se bl.a. Lion Martinez som så oturligt skadade sig dagarna före SM men nu är tillbaka på banan. Även Johan Wibäck är tillbaka efter att inte ha tävlat på länge och han kommer förutom att springa även hoppa längd.
Föranmälda HAIS:are:
 

M 35 Lion Martinez 60 m 200 m    
  Peder Berge 200 m      
M40 Johan Wibäck 60 m 200 m Längd  
M45 Staffan Myrqvist Höjd      
M50 Bengt Pettersson Kula Vikt    
  Tomas Classon Kula Vikt    
  Magnus Bernholz Kula      
M55 Mats Nagle Höjd      
  Anders Olsson Längd      
M60 Sture Holmberg Längd      
M65 Jöran Westberg Vikt      
M75 Kalle Auvinen Stav Vikt    
  Douglas Ohlson Vikt      
M85 Gunnar Kulleskog Kula Vikt    
K45 Annelie Schöldström Vikt      
K55 Barbara Bondessomn 60 m 200 m 400 m Längd