Alla bilder upplagda!

Ons 25 nov
Nu är bilderna upplagda även från söndagens tävlingar på Första Chansen!
Alla 600 bilderna kan ni hitta på Sportpic.se!
Mycket nöje!


Tom prisad

Ons 25 nov
Tom Kling-Baptiste fick ta emot pris på Friidrottsgalan för årets prestation på SM som avgjordes i Söderhamn och där han plockade hem dubbeln på 100 och 200 meter.
Grattis Tom till utmärkelsen!


John testar höstformen

Ons 24 nov
John Kingstedt passade på tillfället att springa ett stort terränglopp i Holländska Tilburg med några andra svenskar av rang. 10 km avverkades på 32.50 vilket ledde fram till en 65:e plats. Bästa svensk för dagen var marathonsatsande David Nilsson med en 15:e plats. På kvinnliga sidan kom Sarah Lahti sjua på 8 km samt Linn Nilsson tvåa på "sprinten" 2,5 km. Några juniorer var också på plats där Suldan Hassan komin som tvåa i P19-klassens 6,2 km. Resultat


Julkalender

Tor 19 nov
BingoLottos Julkalender är väldigt vinstrik och är gjord i ett smart och behändigt skraplottsformat, vilket gör att den är enkel att hantera. Och i år har vi gjort den ännu bättre! Årets Julkalender har en helt fantastisk vinstplan där man har chansen att vinna upp till 24 miljoner kronor! Man kan säga att BingoLottos Julkalender förmodligen är Sveriges bästa julkalender. För vem vill få chansen att vinna 24 miljoner kronor för bara 100 kronor?! Sveriges största julkalender Vinn upp till 24 miljoner BingoLottos Jubileumskalender kostar 100 kr och föreningen får behålla upp till 50 kr för varje såld kalender. Till skillnad från många andra julkalendrar kan kunden se direkt om det är vinst och slipper alltså vänta på att en dragningslista ska publiceras någon gång efter nyår. För den som ändå vill rätta sin julkalender kan man göra detta bingolotto.se från och med julafton. Finns att köpa på HAIS kansli eller om du beställer den gm. att betala 100:- / lott och 10:- i porto på HAIS bg 5617-6712, så skickar vi den till dig. 


Åttonde raka

Klicka på bilden för att se större!

Ons 18 nov
HAIS-veteranerna tog sin åttonde raka titel i föreningstävlingen där samtliga friidrottens olika mästerskap räknas in. Efter en femteplats inomhus kom en överlägsen seger utomhus kombinerat med kastmångkampen som till slut fällde avgörandet. I övriga delar var det ganska klent med poäng t.ex. endast en poäng totalt i marathon, halvmarathon och terräng-SM. Det blir troligtvis jämnare nästa år då många föreningar kommer starkt bakifrån och vi har tappat en del veteranaktiva. Grattis till åttonde raka segern!


Hösttid = grundträningstid

Årets ungdomsgäng på Bannister Running Camp (Bild från Bannister FB-sida)

Mån 16 nov
I helgen genomfördes återigen ett träningsläger för löpare med Per Skoog som initiativtagare där det samlats ett 60-tal ungdomslöpare från hela landet. Jonathan Bergdahl och Anton Ledell var ett par av de medverkande som körde fyra pass under de tre dagarna i Göteborg.


Hösttid = utbildningstid

Fotte kör ett längdpass för att utbilda coacherna Foto: Peter Engström

Mån 16 nov
När inomhusaktiviteterna dragit igång i höst har även en satsning på utbildning dragits igång för att öka kompetensen hos våra coacher.
FIG-generalen Fotios Makrostegrios har instruerat i sin specialgren längdhopp och Peter & Peter (Gabrielsson-Engström) har kört stavhopp.
De senare har även dragit igång en stavgrupp som kommer att träna tillsammans. Information om denna lämnas av Peter G. eller Peter E.

Utbildade i stavhoppandets ädla konst Foto: Peter Engström


HAIS-nomineringar

Lör 14 nov
Friidrottsgalan som äger rum den 25 november har två HAIS:are nominerade.
Kajsa Berg är nominerad till årets prestation i landslaget bland tjejerna med Angelica Bengtsson och Abeba Aregawi som motkandidater. Tom Kling-Baptiste är nominerad till årets prestation i Finnkampen med Joel Groth och Andreas Otterling som övriga kandidater samt även till årets prestation på SM där Kim Amb och Michel Tornéus står för "motståndet".
Vid årets upplaga av Huddinge Glöder är Jöran Westberg nominerad till pris för årets ideella insats för vuxna.


VIP-kväll på Länna Sport

Tor 12 nov
Om två veckor har ni chansen att införskaffa er sportprylar med 20% rabatt på Länna Sports VIP-kväll!
Torsdag den 26 november klockan 19-21 är det som gäller och mera information hittar ni i Klubbhörnan till höger!


Kajsa i två reportage

Tor 12 nov
Kajsa Berg har uppmärksammats på många håll efter sina insatser på ultradistansen 100 km. Peter Jonsson på SVT-sporten har gjort två reportage om hennes återkomst efter tvillingfödseln från att vara utdömd av läkarna till att kunna springa igen fram till ett VM-silver. Hon är ju även nominerad på Friidrottsgalan tillsammans med Jonas Buud och Angelica Bengtsson för årets prestation i landslaget. Nu blir det satsning fullt ut inför nästa år med bl.a. Comrades som stort mål i maj och det blir hårdträning på lägret i Albufeira dit en del av löparna åker tillsammans med kastarna. Se reportagen genom att klicka på bilderna!


Välkomna och tack!

Tis 3 nov
Efter att övergångarna för säsongen offentliggjorts räknar vi in sex nya aktiva i klubben samtidigt som tre lämnar.
Sedan tidigare här på hemsidan är ju 10-kamparen Lasse Ohtamaa klar och blir ett värdefullt tillskott till lag-SM där han bl.a. har hög kapacitet i spjut. Medel och långdistans får värdefulla tillskott med Niklas Jonsson och Filip Segerberg på killsidan och Hanna Lindholm på tjejsidan med specialitet marathon med en så pass bra notering som 2.44 som hon satte på EM i Zurich. Samtliga löpare kommer från Hammarby. En "hemvändare" hittar vi på hoppsidan där Jonas Arbinge kommer tillbaks efter ett antal år i Hellaslinnet och på ungdomssidan kommer Sanya Hardung från Mälarhöjden. De som lämnar är Mats Nagle på veteransidan, Gabriel Heen går till Hässelby och Johan Forsberg till Hammarby.
Vi hälsar alla mycket välkomna till klubben och önskar de som lämnar lycka till i framtiden! samtliga övergångar


Otto terrängsegrare

Tis 3 nov
Otto Kingstedt vann i helgen som gick (lördagen, 31 oktober) det 8 kilometers terränglopp i Jamesville, N.Y. (USA) som utgjorde “North Eastern Athletic Conference” (NEAC)-mästerskapet. NEAC är den s k “conference” (fritt översatt: grupp av skolor som tävlar i olika idrotter), där Ottos universitet, Gallaudet (Washington D.C.), ingår som en av totalt 14 universitet. Otto sprang den enligt coach Byron More jobbiga och leriga åttakilometers-banan på 26.32 och var med det ca 20 sekunder före nästa löpare. Otto berättar själv om loppet: “Jag startade alldeles för fort – jag passerade 2 miles (anm: 3200 m) på 9.33 vilket skulle ge en sluttid  på 24 minuter. Detta med en backe. Tredje mile:n var jättejobbig och jag märkte att de övriga löparna närmade sig. Som tur var hade jag krafter för att öka igen mot slutet av loppet”. Förutom att kunna titulera sig “NEAC Champion 2015” så blev Otto utsedd till “NEAC Men’s runner of the year”,  “Rookie of the year” samt hamnade förstås på “first all conference team”. Nästa tävling är “Regionals för Division III”. Om Otto springer bra där har han chans att gå till “Nationals” (21 november), vilket kan sägas vara motsvarigheten till terräng-SM, med skillnaden att man måste kvalificera sig för tävlingen.  gallaudets hemsida /Anders Kingstedt


Nyhetsarkiv November 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar