Terräng-SM dag 2

Tis 27 okt
Avslutningsdagen på årets terräng-SM inleddes med tjejernas 19-årsklass där Hanna Bergström länge var med och fightades om topp-8 placeringarna men orkade inte riktigt hela vägen och kom in på en 11:e plats på den stormiga banan som skördade många offer bland dem som inte fick någon rygg att ligga bakom. Åter en 15-minuterstid dock att glädjas åt. Killarna hade den tuffa 12-km distansen och siktade på att försöka knipa en lagmedalj. Mycket bra insatsewr av hela laget räckte inte riktigt ända fram och de kom in på en femteplats även idag med Staffan Ek som främste löpare följd av KJohn Kingstedt, Johan Hydén och Mikael Nilsson. Bildgalleri finns nu upplagt från tävlingarna!


Terräng även för sprintrarna

Mån 26 okt
Sprintgänget var uppe i helgen och hälsade på Håkan Andersson och hans adepter bl.a. Tom Kling-Baptiste och Johan Wissman. Gemensam backträning i grustaget stod på tapeten. /Ulf Nilsson


Historisk medalj för killarna!

Historiska medaljer för Johan, Staffan och John

Lör 24 okt
En historisk medalj bärgades av seniorerna på korta banan vid terräng-SM då trion Johan Hydén, Staffan Ek och John Kingstedt knep bronset efter segrande Eskilstuna och tvåan Hässelby. Historiskt har vi bara en lagmedalj på seniorsidan genom vårt damlag som 2009 tog hem bronset i Tantolunden genom Susanna Damm, Petra Kindlund och Catharina Sundelöf. Staffan var länge med i medaljstriden individuellt men fick till slut släppa segrande Jonas Leandersson samt förhandsfavoriterna Adhanom Abraham och Olle Walleräng före sig till en fjärdeplats.
P17-laget hade en tuff dag med marginalerna mot sig och kom in på en femteplats genom Samuel Nilsson Hagland, Iyuel Ayele och Marcus Häggh. Placeringsmässigt klarade sig Iyuel bäst med en åttondeplats i P16-klassen och visade på nytt att han gör stora frtamsteg då han sprang 1.20 snabbare än vid förra årets TSM i Eskilstuna. Mycket bra lopp även av Jonathan Bergdahl och Anton Ledell som hade en intern batalj om fjärdeplatsen i laget. Markus Asplund visar även han på mycket bra utveckling med ett bra lopp i P15. Slutligen gjorde Martin Larsson comeback i mästerskapssammanhang vilket var trevligt att se. resultat

Grym konkurrens för P17-laget


Sista mästerskapet

Ons 21 okt
På lördag är det dags för friidrottsårets allra sista svenska mästerskap terräng-SM som i år avgörs i Uddevalla med IF Hälle som arrangör. HAIS-truppen är relativt liten men naggande god dör det finns medaljmöjligheter såväl i lag som individuellt. DM-terrängen i helgen var sista finslipningen för i stort sett hela truppen och det såg mycket bra ut såväl bland seniorerna som de yngre. Trion Staffan Ek, John Kingstedt och Johan Hydén kompletteras med Alexander Persson på korta banan och Mikael Nilsson på långa och det blir start på båda distanserna 4 och 12 km för trion där de tre första i mål räknas i lagtävlingen. Goda chanser även för P17-laget även om det blir mycket tufft att knipa en medalj då de har de vassa 98:orna emot sig också i lagtävlingens 2-årsklass men även individuellt i P16 genom Iyuel Ayele, Joinathan Bergdahl och Anton Ledell och P17 genom Marcus Häggh och Samuel Nilsson Hagland finns chanser till bra placeringar. Återstår Hanna Bergström som går upp i F19-klassen och ska försöka förbättra sin fina 8:e plats uppe i Falun och Markus Asplund som enda representant i yngsta P15-klassen. Lycka till allihopa!


VM-dags för Jeff

Ons 21 okt
Jeffrey Ige är installerad på plats i Doha för att deltaga i Para-VM som är en viktig tävling inför nästa års Paralympics då ett bra resultat i Doha kan ge en biljett till Rio. Gå in och lyssna på intervjun med Jeff och tävlingarna kan ni följa via livestreaming.
Lycka till Jeff!


Sex raka för Otto

Ons 21 okt
Otto Kingstedt blev för sjätte veckan i rad utnämnd till bäste löparen i North Eastern Athletic Conference efter att ha tagit sin fjärde seger för säsongen i terrängserien och distansen denna gång var 7,5 km som avverkades på 24,31.
Grymt grattis till din fina säsong "over there" Otto!
gallaudet athletics hemsida


Resultaten uppdaterade

Ons 21 okt
Resultatlistan är korrekturläst från helgens terräng-DM!


Vasst startfält i terrängsuccén!

Lör 17 okt
Det blev en härlig dag på Visättras gräsytor när årets terräng-DM avgjordes under lördagen. Kallt men soligt väder gjorde gräsunderlaget till en njutning att springa på och sög liyte så där lagom i benen. Bland de 300 starterna plockar vi några guldkantade HAIS-insatser.
Mycket hög klass på herrarnas korta bana där Johan Kingstedt och Staffan Ek hade några av huvudrollerna. John drog på hårt första varvet med Staffan tätt bakom sig och med var även Andreas Åhwall. På den tredje kilometern tog Staffan kommandot och förvaltade det till en klar seger med 11.48 på den kontrollmätta banan. John krigade upp sig mot slutet till ett silver före starkt avslutande Lars Södergård, Åhwall, Anders Fox och Napoleon Solomon. Lagguldet hamnade i HAIS famn med Johan Hydén in som tredje man i laget. Lagsegrar blev det även för vårt starka P16-17 lag med klassegrande Iyuel Ayele, Samuel Nilsson Hagland och Marcus Häggh i laget. Klassegrar också för Julius Geiryd och Ewelina Fabiszewska. Kajsa Berg sprang dubbla distanser och kom in som tvåa på "sprintdistansen" 8000 meter i seniorklassen. Den stora lagtävlingen med sexmannalag vanns av HAIS före Hässelby och Spårvägen men störst spann på åldrar i laget hade utan tvekan Väsby IK där yngsta lagdeltagaren sprang i F7-klassen och den äldste i M75!
Ett stort bildreportage kommer att läggas upp under helgen men till dess kan ni avnjuta resultatlistan från terrängen!


Stavhoppsutbildning

Sön 11 okt
Nu har ni chansen att förkovra er i stavhoppandets ädla konst!
Klicka på bilden ovanför för att se inbjudan till utbildning i stavhopp!


Vakna HAIS:are - sista dagen!

Sön 11 okt
Idag är det sista dagen att anmäla sig till årets DM i terräng som vi arrangerar kommande lördag på sköna Visättra där det blir en fin gräsbana som några av er provade på förra året. Vi saknar dock väldigt många rödgula löpare i startlistorna. Vi är på väg mot 300 starter med hela 28 st DM-lag anmälda samt 10 lag som kämpar om bästa "allroundklubb" där samtliga klasser har chansen att bidra till lagets poäng. Ta chansen till ett bra grundträningspass nästa lördag och anmäl er på tävlingssidan!


Anna trea i Hässelby

Sön 11 okt
Anna Rahm ghjorde ett kanonlopp på söndagens Hässelbylopp där hon kom in som trea efter två Etiopiskor på 35.14. Bäst på killsidan var Mikael Nilsson med 34.40. Vi hade hela 22 löpare anmälda varav 15 fullföljde.
resultat


Kajsa vann Sörmlands Ultra

Kajsa och Brian tillsammans innan Kajsa drog ifrån

Sön 11 okt
Kajsa Berg körde Sörmlands Ultra på lördagen för att testa på formen efter hennes fina VM-start där hon plockade hem ett silver för ett par veckor sedan. Seger och nytt banrekord blev det och hon hade endasst 2 killar före sig i resultatlistan. Våra två killar Brian Buchtrup och Robert Holmberg fick dock finna sig i att bli besegrade av vår ointernationella stjärna i ultralöpning. resultat


Grattis Lasse, Jeff, Andrej m.fl.!

Sön 11 okt
Ni som såg finalen av Atleterna i SvT på lördagskvällen fick se vårt nytillskott till klubben Lasse Ohtamaa ta hem slutsegern tillsammans med snowboardåkaren Carmen Duarte Walker. Som belöning fick paret en kvarts miljon kronor att dela på för att ge till någpon idrottsförening.
Lasse valde att skänka pengarna 125.000:- till Huddinge AIS handikappidrottare för att användas till träningsläger och förberedelser till sina tävlingar.
Vi tackar Lasse för hans bidrag till att ge dem bättre förutsättningar i sina framtida satsningar!


Välkommen till klubben Lasse!

Fre 9 okt
10 kamparen Lasse Ohtamaa som representerat Väsby IK har nu valt att fortsätta sitt friidrottande i Huddinge AIS. Lasse är 35 år och har ett personligt rekord i 10-kamp på 7240 p. Han kommer vara ett bra komplement till herrarnas lag med sin breda kompetens.
Lasse är aktuell som finalist i lördagens Athleterna på SVT 1 kl 20:00. 
Vi önskar Lasse ett stort lycka till och hoppas många ser den avslutande tävlingsdagen. Här kommer även en hälsning från Andrej, Anton och Fredrick. Här kommer även en hälsning från Andrej, Anton och Fredrick. 


Otto får stipendium

Ons 7 okt
Grattis Otto Kingstedt som igår fick det glädjande beskedet att han är en av 75 idrottare som tilldelas RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2015-2016. 
Elitidrottsstipendiet på 50 000 kr ska möjliggöra för den aktive att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet delas ut varje år till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annat postgymnasial utbildning. Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd inom idrottspsykologi, idrottsmedicin, idrottsnutrition och idrottsfysiologi.  Stipendiet som är avsett för studieåret 2015-2016 delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan 25 januari 2016.


Tullingerapport

Liam, Tim och David några av HAIS:arna i Tullinge Foto Robert Nordin

Ons 7 okt
Efter att till slut fått fram resultaten från helgens Tullingelopp konstateras att det var en handfull HAIS:are som var i farten På seniorsidan tog Martin Florin hem 10 km-klassen med Alberto Ramos som fyra. Utöver dessa så var det bara de yngre förmågorna som stod på startlinjen bland annat killarna på bilden där Liam placeringsmässigt kom främst med en andraplats. Resultaten hittar ni på Tullinge-Tumbas HEMSIDA!


Stavhoppare sökes!

Tis 6 okt
Är du aktiv inom Huddinge AIS, 13 år eller äldre (säsongen 2016) och stavintresserad?
Då är du välkommen att delta i HAIS stavgrupp på torsdagar med uppstart 15/10 kl. 18:00 i Storängshallen.
Läs mera i inbjudan i klubbhörnan till höger!


Terränglopp i Huddinge!

Fre 2 okt
Passa på tillfället att testa höstformen genom att springa terränglopp lördag den 17 oktober! Förutom DM-klasserna för friidrottsföreningar så finns det även motionsklasser på 4 och 8 km! Loppet avgörs på Visättra Sportcenter på ett kontyrollmätt 2 km-varv och underlaget är till 95% gräs. För mera information gå in på loppets tävlingssida! Välkomna!


Nyhetsarkiv Oktober 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar