DM och KM i terränglöpning!

Ons 30 sep
Efter lite turer när det gällde att fastställa tävlingsdatum är det nu bestämt att årets DM i terräng kommer att avgöras lördag den 17 oktober på Visättra Sportcenter. Banan är bekant för de som sprang förra årets testtävling som gav mycket positiva omdömen om banan och arrangemang. Förutom DM från 12 år och upp till veteran finns även klasser från 7 år. Tävlingen är också klubbmästerskap för Huddinge AIS i samtliga klasser 7 - 80 år. Förutom de sedvanliga lagtävlingarna för seniorerna arrangeras en lagtävling som sträcker sig över samtliga klasser där de sex främsta poängplockarna räknas in i laget. För ytterligare information och anmälan gå in på tävlingssidan!


Lidingörapport

Foto: Peter Holgersson

Mån 29 sep
I strålande höstväder genomfördes Lidingöloppet i helgen. För Huddinges del blev det en rad fina resultat. Den främsta Huddinge AIS-löparen var John Kingstedt som länge låg tillsammans med årets snabbaste svensk, Linus Rosdal (Örebro). Vid 13 km fick tyvärr John ett getingstick i armen (!!) och tvingades p g a andningsproblem dra ner på takten mellan 15 och 25 km. “- Efter ca 22 km började andningsproblemen att släppa och jag kunde öka takten igen. Sista 5 km gick riktigt bra (not: 17.14 på sista 5 km enligt tidtagningen) och jag plockade flera löpare, bl a Lars Södergård (Spårvägen) och John Börjesson (Ullevi). Men jag är förstås inte helt nöjd med att jag inte kunde köra max hela sträckan” berättar John. Trots getingsticket blev John 16:e löpare i mål med utmärkta 1.46, 33! Övriga löpare med tider under 2 timmar var Martin Florin, 76:a (1.56,56), Mikael Nilsson, 89:a (1.57,56) och Alexander Persson, 113:e plats (1.59,28).
/Anders Kingstedt


Informationskväll på måndag

Tor 24 sep
Funderar ni på att kombinera era gymnasiestudier med friidrott så erbjuds detta på FIG Huddinge! Välkommen på informationskväll måndag 28 september 18.30  i aulan på Sjödalsgymnasiet! Kontakta Fotios Makrostergios vid frågor.


Otto terrängetta i USA

Sön 20 sep
Otto Kingstedt vann Penn State Abington Cross Country Invitational och var en av de som förde sitt universitetslag Bison till en andraplats.
resultat


Totalseger i Stockholmskampen

Segrande P/F 13-laget Foto: Eva-Lena Hellbratt

Sön 20 sep
Vårt 12-årslag kom tvåa i den avslutande deltävlingen i Stockholmskampen som avgjordes på Enskede och samarrangerades av samtliga deltagande klubbar. Andraplatsen innebar totalseger över de fyra deltävlingarna. Grattis! resultat


John femma i Kista

Lör 19 sep
Det har kugnat ner sig på tävlingssidan nu när de flesta gått in i grundträningen efter en lång utomhussäsong men det finns lite rödgult här och där. John Kingstedt gjorde ett bra millopp när han kom femma i Kistaloppet på fina 31.34 endast 11 sekunder efter Fredrik Uhrbom. Dubbelseger av Eskilstunas Abraham Adhanom som tog dubbeln 5/10000 meter på SM och Nassir Dawud före loppets trea marathonsatsande David Nilsson. Ett lite udda resultat hittar vi i Falun där Ludvig Hillenfjärd gjorde en Castorama. Resultaten för HAIS:arna hittar ni förstås i vårt externa resultatarkiv där ni även hittar derltagande i Topploppet och Alj Open!


Dags att söka till Sport Campus

Lör 19 sep
Sport Campus Sweden och Huddinge Kommun samarbetar sedan många år för att erbjuda unga idrottare att kombinera sin elitsatsning med anpassade studier vid sex lärosäten: Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms Universitet, Handelshögskolan, Gymnastik och Idrottshögskolan, Södertörns Högskola och Karolinska Institutet. Vi har ett omfattande utbud av stöd som erbjuder mer än 100 delar i vårt program. Från anpassade studier, hjälp med bostad, frikort till 35 träningsanläggningar, idrottsmedicinskt och fysiologiskt stöd, idrottspsykologiskt och näringsfysiologiskt stöd. Vi arbetar med hela människan, vill förebygga problem och arbetar systematiskt. De delar du, din klubb och SF inte har – har vi i vårt utbud. Sista ansökningsdag är den 15 oktober.  Du hittar ansökningshandlingar på vår hemsida under ”Ansökan”. Välkommen med din ansökan! Hör av er till verksamhetschef Willy Berggren eller Fotios Makrostergios om ni undrar över något!


Ernst Lundberg har avlidit

Lör 19 sep
Vår hedersmedlem nr. 4 avled den 8/8 i en ålder av 89 år.  Ernst var bl.a. ordförande i HAIS åren 1966-74 och bodde sedan många år i Gäddede. Den lilla vackra by ligger i norra Jämtland, nära den norska gränsen. 
/Kenneth Andersson


En grenseger och tre andraplatser

Mån 14 sep
Det blev många fina insatser från HAIS-håll från såväl aktiva som funktionärer på årets Finnkamp som avgjordes på Stadion. Lördagen summerades i en handfull andraplatser av Staffan Ek spm var med och tog en trippel på 1500 meter, Tom Kling-Baptiste som var med på en dubbelseger på 100 meter och Frida Åkerström som var med på dubbeln i kula. Dessutom Eleni Larsson som fyra i slägga samt återigen Tom som var med i det segrande korta atafettlaget. På söndagen var det lite glesare med HAIS:are men Tom tog hem en vass seger på 200 meter där det blev dubbelseger och Arwid Koskinen kom sexa i kula. resultat


Catharina trea på halvmaran

Mån 14 sep
Catharina Sundelöf är still going strong och var först in av HAIS-tjejerna även denna gång på Stockholm Halvmarathon där hon kom trea i K45-klassen på 1.31,26. Först in av killarna var Mikael Nilsson på 1.16,46. resultat


Anna etta och John tvåa i Sickla

Mån 14 sep
Sicklaloppet genomfördes för femte året och damklassen togs hem av Anna Rahm som sprang milen på 36.03. John Kingstedt kom tvåa i herrklassen på 32.28. resultat


VM-silver och EM-guld för Kajsa!

Lör 12 sep
Kajsa Berg gjorde en formidabel comeback i större sammanhang när hon försvarade sin silvermedalj på VM 100 km och fullständigt krossade sitt eget svenska rekord med en kvart ner till 7.20 efter att ha passerat halva distansen på drygt 3.34. Vann gjorde amerikanskan Camille Herron. Samtidigt avgjordes EM där Kajsa nu återigen kan titulera sig europamästare!
Stort grattis!


Massor av rödgult i helgen

Fre 11 sep
Det blir en häktisk tävlingshelg med stora delar av klubben utspridda på diverse tävlingar. VM i ultralöpning, Finnkampen, Kraftmätningen, Stockholm Halvmarathon m.fl. tävlingar berikas med HAIS:are i startlistorna.
Lycka till på alla fronter!


VM-ultran livestreamas!

Fre 11 sep
VM-loppet i ultralöpning kan följas via den lokala TV-kanalen RTVLOGO och sändningen drar igång 10.00 och avslutas 18.00. länken här


Härlig stafettkväll i mål

Tor 10 sep
Det blev en härlig stafettkväll på Källbrink även om de sista starterna gjordes under lite kyligare förhållanden när årets andra del av DM-stafetterna avgjordes. Vi hade tyvärr inte så många lag med i år men lyckades ta hem titlarna i de fyra äldsta klasserna M, K, P17 samt F17 alla på distansen 800 meter vilket även P15-killarna sprang när de knep bronset.
Annars var det en härlig stämning med mycket folk och hela 110 lag föranmälda även om inte alla kom till start på grund av sjukdomar m.m. Passa gärna på att gå in i bildgalleriet och njut av lite action från stafetterna! resultat


VM-dags för Kajsa
Tor 10 sep
På lördag är det dags för Kajsa Berg att göra comeback på fulla distansen 100 km och det blir dessutom på allra högsta nivå nämligen på VM i ultralöpning som avgörs i holländska Winschoten.
Tyvärr har lite sjukdom blandat sig in i leken under sista uppladdningsdagarna men efter testloppet för några veckor sedan på Stockholm Ultra där Kajsa sprang halva distansen 50 km på 3.21 vilken är världens tredje snabbaste tid i år vet vi att formen är på väg efter tvillingarnas nedkomst. Tävlingarna kan följas via den här länken. Lycka till med att försvara VM-silvret och kanske ta ett steg till upp på pallen!


Fem HAIS:are mot finnarna

Tis 8 sep
HAIS-representationen vid kommande helgs finnkamp består av fem aktiva och samtliga på seniorsidan.
Dubble svenska mästaren Tom Kling-Baptiste är uttagen på gulddistanserna 100 och 200 meter samt även i det korta stafettlaget. Staffan Ek springer 1500 meter där han har med sig de övriga från prispallen i Söderhamn. Våra två kulstötare Arwid Koskinen och Frida Åkerström är också uttagna liksom Eleni Larsson i slägga. Lycka till allihopa och visa finnen var skåpet ska stå!


Rapport från regionsfinalen

Tis 8 sep

De uttagna i Stockholms distriktslag  begav sig upp till Falun tidig lördagsmorgon. Från Huddinges 02:or följde Ella Hagman och Hussein Al Khawaja med och från Huddinges 01:or var det Oskar Nummelin, Johannes Lilius och Cornelia Böhncke. Det var ett tidvis väldigt tufft tidsschema för vissa, där grenarna krockade med varandra, men Stockholm lyckades, som vanligt, med att ta hem allt och vann även tre av fyra stafetter. När det gäller Huddinge var det många fina resultat och mycket kämparanda. Här är några av de fina prestationerna.
Oskar tog brons i slägga. Han tog sig också till final i 80 m och slutade där som 7:a. Johannes tog ett silver i diskus och en fjärdeplacering i slägga. Cornelia knep ett silver i 300 m och en fjärdeplacering i tresteg. Ella tog guld med ena stafettlaget och brons i 60 m med nya klubbrekordet 8,32. Vidare blev det två fjärdeplaceringar; i längd och kula. Hussein vann 60 m - finalen med snabba 7,60. Han tog även guld i 200 m och guld med ena stafettlaget. Grattis och bra kämpat!
Stockholm vann för övrigt ännu en gång överlägset finalen på 1835 poäng före Uppland 1231 och Närke med 1013 poäng. resultaten
/Sophie Hagman


SM-mångkampen avgjord

Sön 6 sep
Årets Mångkamps-SM avgjordes i Gävle under helgen och vår enda deltagare Emilia Stenström kom fyra i F19 och 6:a totalt. Vann båda klasserna gjorde FIG-tjejen Lovisa Östervall efter bl.a. fyra grensegrar i höjd, längd, 200 och 800 meter. Klubbkompisen i Tumba och tillika FIG:aren Johanna Dyremark kom trea i F19 och fyra totalt. Grattis tjejer till fina prestationer! resultat


Staffan satte vasst KR på GP

Lör 5 sep
Staffan Ek var med i det lopp på Göteborgs GP som skulle vara ett svenskt rekordförsök på 1000 meter med 100000:- i prispotten. Nu blev inte farten tillräckligt hög från början och snabbt försvann chanserna till att nå en svensk rekordtid kanske bl.a. för att Andreas Almgren inte kunde vara med. De 2.21,76 Staffan noterade räckte fram till en sjundeplats i det vassa startfältet och förbättrade sitt eget klubbrekord.
Alexander Nordkvist hade en tyngre dag på jobbet då han sprang 400 meter på 48,37. Eleni Larsson gjorde åter igen en 65-meterstävling när kom kom två i slägga med sina 65.61 efter segrande Tracey Andersson.
resultat


Nyhetsarkiv September 2015
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Succé för Hälsoloppet!

Fre 4 sep
Det blev till slut en fantastisk löparkväll när årets upplaga av Hälsoloppet avgjordes på en delvis omlagd bana där man körde gemensam start för 5 och 10 km-klasserna. Vädergudarna hade förutspått en mycket blöt onsdagskväll men av detta blev intet utan det blev i stället idealiska förhållanden till att springa fort vilket de tre banrekorden vittnade om.Kvällen inleddes med knatteloppet som sprangs av de allra yngsta efter en "total makeover" med ansiktsmålning och uppvärmning tillsammans med självaste Ronald Mc Donald som dagen till ära även var med och sprang de två knatteloppen och hade fullt sjå att hänga med i svängarna.

När det var dags för uppvärmning inför de längre distanserna tog Friskis & Svettis Huddingegäng över och ledde en ordentlig genomkörare för många av de runt 1000 löparna som var anmälda till de olika loppen vilket som vanligt var mycket populärt och utfördes till takterna av diskjockey Anders Berglunds ljuva musik samtidigt som elitlöparna höll sig lite mer i skymundan för att ladda inför sina banrekord och kamp om pallplatserna.

Vid varvningen för millöparna hade blivande segrare på korta banan Abid Ezamzami ryckt loss och gick i mål med ett krossat banrekord i bagaget och gick även under dröm-15 och noterade 14.57 vilket innebar en tusenlapp extra i prisbonus för banrekordet. Vinnare på damsidans 5 km blev IF Linnéas Lona Justesen.

När första kille kom in i målfållan på 10 km-loppet stod det klart att Hälles Scott Fraser hade behållit det lilla övertag han hade vid varvningen på loppets tvåa Napoleon Solomon från Fredrikshof och även Scott noterade ett nytt banrekord på den snabba banan med fina 30.35. Trea var Ullevis John Börjesson och fyra vår egen John Kingstedt.

Dagens tredje banrekord stannade på "hemmaplan" genom vår egen Anna Rahm som åter visade på storform och kom in på 35.48. Tvåa bland tjejerna kom Spårvägens Anja Tjärdal som också bor i Huddinge och trea Jessica Österberg från Fredrikshof.

Avslutningsvis redovisar vi toppen i ungdomsklasserna där Tullinge-Tumbas Hilma Claesson tog hem segern bland tjejerna före Jennifer Ohrzén Mälarhöjden och Linnéa Hentschke även hon från Tullinge-Tumba.. Dubbelseger för HAIS bland killarna genom Jesper Lidmar och Julius Geiryd med Alexi Andreev Spårvägen som trea.

Avslutningsvis vill Ronald Mc Donald tacka alla deltagare, funktionärer, sponsorer och alla andra som gjorde tävlingen till en succé och samtidigt bidrog med ett ansenligt bidrag till verksamheten på Ronald Mc Donald´s Hus i Huddinge.
Nedan våra suveräna speakers Anders Kingstedt och Johan wibäck som får representera hela funktionärsstaben som var lika suveräna!
Glöm inte att gå in på´ det stora Bildgalleriet och kolla på alla härliga bilder från loppet!