Favoritsegrar på Hälsoloppet

Ons 31 aug
Det blev överlägsna favoritsegrar på Hälsoloppet där David Nilsson dominerade 10 km-loppet och sprang in på 31.31 drygt två minuter före tvåan i loppet. På 5:an var det minst lika överlägset när Fredrik Uhrbom rusade iväg från första steget och landade på 15.31 dryga miniuten före ett koppel av Spårvägenlöpare. Damernas 10 km togs hem av Anna Jonsson på 38.39 och 5:an av Jennie Hurkmans som spurtade ner Lona Justessen. Pojkklassens segrare hette Simon Lindberg och tjejklassen Hilma Claesson.


SM-sidan färdigställd!

Ons 31 aug
Efter en intensiv helg och ett antal timmars efterarbete ligger så SM-sidan klar att avnjutas! All fakta kring mästerskapet är samlat på en sida för framtida återblickar. Det som återstår är det stora bildgalleriet som kommer att läggas upp från tävlingarna men nu är det full fokus på kommande helgs Finnkamp som kommer att följas på plats!


Tre medaljer sista SM-dagen!

Sön 28 aug
Avslutningsdagen bjöd på ganska få HAIS-finaler men desto vassare med tre medaljer. Dagen inleddes med 200-semi där Tom Kling-Baptiste mycket övertygande tog sig vidare till final men Amadou Sussoho räckte inte riktigt till för avancemang men försökstiden från lördag hade räckt till final. Så var det dags för kula där Frida Åkerström såg till att ohotad plocka hem silvret redan i andra omgången. Samtidigt drogs 5000-metersloppet igång och det blev ett typiskt långsamt taktiklopp där samtliga löpare hängde med i klungan. När farten drogs upp ordentligt fick Ebba Tulu Chala släppa men Staffan Ek hängde med i täten och fick till slut bara ge sig för spurtsnabe Jonas Leandersson med Ebba in som 8:a. Ludvig Hillenfjärd gjorde en frisk satsning i finalen på långhäcken men höll inte riktigt ända in men var endast 3/100 från det nysatta perset  försöken och slutade 6:a och bärgade SM-poäng. Sista HAIS-intresset för dagen var 200-metersfinalen som från början hade två huvudfavoriter i Tom Kling-Baptiste och Johan Wissman. Det blev dock aldrig riktigt tight utan Tom var återigen för stark och kunde plocka sitt andra guld för helgen.
Bilder m.m. kommer att läggas upp på SM-sidan så fort vi hinner!

Staffan Ek tog sin andra medalj för helgen genom att ta hem silvret på 5000 meter som blev ett långsamt taktiklopp fram till den sista kilometern då tempot skruvades upp. Det blev upplagt för medeldistansdarna där Jonas Leandersson tryckte till och bara flög ifrån de övriga men Staffan svarade bra och tog ohotat hem andraplatsen efter en sista kilometer på 2.40. Grattis till silvret Staffan och coach Per och lycka till på Finnkampen!

Frida Åkerström tog greppet om silvret i kula redan i andra omgången med en 15.31-stöt och släppte sedan aldrig in någon i matchen. Ohotad segrare blev som väntat Fanny Roos med fyra stötar över 16 meter. Grattis till silvret och lycka till på Finnkampen!

Tom Kling-Baptiste infriade förväntningarna och upprepade sin SM-dubbel från förra året när han gjorde sin klassiska fällning och vann på 21,09 före träningskompis Wissman 21,26.
Stort grattis till Tom och tränare Håkan Andersson till dubbeln! Tom är i sitt livs form och bra förutsättningar på Finnkampen kommer att hota svenska rekordet på 100 meter!


Brons för Staffan!

Lör 27 aug
Staffan Ek upprepade förra årets bronslopp på 1500 meter efter ett typiskt taktiklopp där samtliga var samlade upp till 900 meter då Staffan ryckte från de övriga och Iyuel Ayele hängde på (liten taktisk miss...) men framför allt Kalle Berglund hängde på i rycket och tempoväxlade i sin tur vid 150 kvar fram till en säker seger med framstormande Elmar Engholm in som trea. Bakom hade rycket kostat lite krafter för Iyuel som inte riktigt förmådde plocka löpare på upploppet i vanlig stil men kom ändå in på en niondeplats i sin första SM-final och förbättrade samtidigt sitt eget klubbrtekord till 3.58,96. Det interna "klubbmästerskapet" i kula resulterade i en kanontävling för Jesper Arbinge som persade upp till 16.25 med seniorkulan vilket dock inte räckte för finalstötning och det blev en 9:e plats. Alexander Persson 12:a på 15.12 och Jeffrey Ige 15.00 kompletterade HAIS-resultaten. Kvinnornas final på 1500 meter blev även den ett typiskt taktiklopp där farten drogs upp vid 500 meter kvar och Hanna Bergström var med i klungan hela vägen men förmådde inte följa med och kom in som 8:a med nytt pers som bonus. Alexander Nordkvist satte säsongsbästa i 400-finalen med 48,46 vilket ledde fram till en 7:e plats. Tom Kling-Baptiste hade inga problem att vinna sitt försöksheat på 200 meter och Amadou Sussoho gick vidare på tid. På långhäcken persade Ludvig Hillenfjärd ner till 53,54 vilket gav en finalbiljett medan Anton Nilssons 54,59 och persande Fredrik Kihlbloms pers 55,34 inte räckte för en finalbiljett.
Grattis till fina prestationer!


Tom försvarade guldet!

Fre 26 aug
Efter en defilering genom försöken via 10,36 och 10,33 ställdes frågan inte om Tom skulle ta hem SM-guldet på 100 meter utan hur fort det skulle gå då han i semin missade starten grovt och ändå vann heatet på 10,33. I finalen blev det dock en relativt jämn kamp sm till slut togs hem av Tom på 10,27 tiondelen före Odain Rose och ytterligare ett pat hundradelar före Austin Hamilton. Stort grattis till Tom som samtidigt fick utmärkelsen Stor Grabb vid prisutdelningen!
Ytterloigare ett par finaler avgjordes på fredagen där det blev lite stolpe ut med en fjärdeplats för Eleni Larsson i slägga och samma placering för Ebba Tulu Chala som gjorde ett grymt 10000-meterslopp och var så när på väg att sno hem bronset bakom målfotospurtande Mustafa Mohamed och Mikael Ekvall med Abraham Adhahanom som trea. Mycket fina 29.32,51 demolerade samtidigt det gamla klubbrekordet med minuten!
Vi kunde också glädja oss åt tre finalplatser till lördagen genom Alexamnder Nordkvist på 400 meter samt Iyuel Ayele på 1500 meter och final även för Hanna Bergström på samma distans. Vi ser fram emot en mycket spännande andradag på Sollentunavallen! Bilder och text kommer på SM-sidan!


SM-dags i dagarna tre

Tor 25 aug
Vi ser fram emot ett härligt SM i Sollentuna i dagarna tre och det vankas sommarvärme och goda förhållanden som kommer att få såväl åskådare som aktiva i en härlig stämning. SM-sidan ligger på plats och kommer i sedvanlig ordning att fyllas på med bilder och text kring händelserna. Det är en härligt blandad HAIS-trupp bestående av 24 aktiva denna gång som mönstrar såväl yngre juniorer som tar tillfället i akt att känna på hetluften i ett seniormästerskap som några av favoriterna till medaljerna t.ex. Staffan Ek, Tom Kling-Baptiste, Eleni Larsson och Frida Åkerström. Vi hoppas naturligtvis på att ni tar tillfället i akt att så här på "hemmaplan" beger er ut till Sollentunavallen för att heja fram de rödgula! Lycka till alla inblandade!


FIG Huddinge med nya kullen

Ons 24 aug
Årets FIG-kull är insparkad via diverse lekar och teamwork uppe på ett högsommarvarmt Källbrink. Vi önskar "Big Boss" Fotte och alla eleverna stort lycka till de närmaste tre åren!


SM-sidan upplagd med bilder m.m.

Kampen om SM-bronset avgörs i sista grenen!Mån 22 Aug
Nu är vi äntligen klara med slutsummeringen på SM-sidan för lag-USM!
Klicka er vidare för resultat, notiser och bilder från de olika grenarna!


Härligt brons efter dramatik!

Lör 20 aug
Det blev en mycket dramatisk upplösning på årets Lag-USM som avgjordes under lördagen i fantastiskt fina förhållanden på hemmaplan Källbrink. Efter en handfull återbud på framför allt sprintsidan men även kast kändes det nästan omöjligt att kunna vara med och hota om medaljerna men efter en rad av bra placeringar 3-5 i kastgrenarna kom så ett par fullpoängare i form av Ahmed Bahaa och Iyuel Ayele som gjorde att Huddingelaget var med och fightades om bronset med 2-3 andra lag. "Långkottarna" överträffade förväntningarna och ovane hinderlöparen Anton Ledell knep en femteplats och Cornelia Böhnke gjorde två trestegshopp innan hon gick in och avverkade 3000-metersloppet med en fin fjärdeplats vilket gjorde att slutstriden om bronset stod mellan Upsala och HAIS. där vi ledde med 1,5 poäng innan de avslutande stafetterna. Det reservbetonade tjejlaget gjorde en grym insats och kom in som fjärde lag men tappade samtidigt två placeringar till Upsala vilket gjorde att bronset låg hos Upsala med 0,5 poäng tillgodo innan killarna äntrade banorna. Stabil startsträcka av Timmy som växlade till en helt magisk andrasträcka av Ahmed som efter lite problem lämnade över till Mikael  och en avslutande "nybörjare" i kortstafett Iyuel ledde till en spurtuppgörelse där först i mål av HAIS och Upsala skulle ta hem tredje pallplatsen och efter att ha hållit alla stången kunde Iyuel jublande höja pinnen i skyn efter att ha konstaterat att Upsala var två placeringar efter i mål! Bilder och text kring alla starter kommer att läggas upp på den kommande SM-sidan. Stort grattis till alla inblandade som gjorde det möjligt att åter stå på prispallen i Lag-SM. Senast det begav sig på KIP var med det klassiska 2011-laget som då knep guldet. Guldet togs av Växjö och silvret av Örgryte.

Guldlaget Växjö
Silverlaget Örgryte


Landslaget nästa för Iyuel!

Tis 16 aug
Iyuel Ayele poserar med sitt livs första individuella SM-guld efter segern på 1500 meter och fick omgående sin hett eftertraktade biljett till ungdomsfinnkampen. Han följde ju som ni redan vet upp med ytterligare ett guld på 800 meter och ett brons på 3000 meter som sprangs mycket tätt inpå 800-finalen. Uppladdning på vägen till Tammerfors blir Lag-USM på hemmaplan och senior-SM helgen därpå.
Grattis till uttagningen och lycka till!


Rapport från blåsigt Island

Tis 16 aug
Flaggorna jobbade för högtryck och regnet piskade mot de aktiva när 19-årskampen avgjordes på Island. Stolpe ut blev det lite såväl för laget som för våra HAIS:are. Ludvig Hillenfjärd gjorde vad han kunde för att bemästra långhäcken i det blåsiga vädret och vi misstänker att hans 55,50 inte gjorde honom helt nöjd. Det fattades dryga sekunden upp till silverplatsen efter en något outstanding Tuomas Lehtonen från Finland och det blev en femteplats för Ludde. Han sprang även startsträckan på 4*400-stafetten på söndagen där det blev en tredjeplats endast 13/100 efter Norge och ytterligare 46/100 fram till segrande Finland. Jesper Arbinge var inte lika påverkad av vinden i kula av förklarliga skäl men var försmädliga 3 cm från bronset via hans 17.62 i andra omgången.


Island nästa för Ludde och Jesper

Fre 12 aug
Ludvig Hillenfjärd och Jesper Arbinge är årets HAIS-bidrag till Nordiska 19-årskampen som avgörs under helgen i Hafnarfjörður på Island.
Båda två i sina favoritgrenar d.v.s. långhäck respektive kula där de kammade hem guld och silver på föregående helgs JSM i Hässleholm.
Stort lycka till båda två!


Startlistor och tidsprogram

Fre 12 aug
De preliminära startlistorna och det preliminära tidsprogrammet ligger nu uppe på Lag-USM:s tävlingssida!


En ny kastbur är invigd!

Anki och entusiastiska åskådare/släggkastare.

Tors 11 aug
Vår nya släggbur invigdes på onsdagkvällen med pompa och ståt av Anki som höll ett kort och inspirerande tal och Kung Hasse som klippte bandet! 
Buren verkar bra då det kastades över 72 meter under invigningstävlingen!
Alla resultat


Fototävling

Ons 10 aug
Det har varit en fin sommar här i Stockholm och Huddinge. Därför har säkert ni haft många besökare eller medlemmar som fotat massor av härliga Huddingebilder!
I år genomför Huddinge kommun en fototävling med temat ”Min plats i Huddinge” som pågår fram till den 14 februari. Bilderna ska publiceras i en fotokalender som ska delas ut till Huddingebor.


Iyuels "nerjogg" gav en bronspeng

Sön 7 aug
Endast 1,5 timme efter 800-metersfinalen var det dags för 3000 meter och premiär på distansen för Iyuel Ayele. Efter ett avvaktande lopp efter de tre loppen under helgen där han låg och bevakade händelseutvecklingen i joggtempo innan den splittrades när hårdkörningen drogs upp av Ullevikillarna och bildade en fyramannaklunga. Ganska snart släppte August Mollén och det såg ut att bli en upploppsstrid men kicken fanns inte efter alla lopp men det blev en bronspeng på nya klubbrekordet 9.08,36 efter en sista kilometer på 2.45och efter  vinnaren Ahmed Abdullahi och Abdikhaliq Nooh.


Andra silvret för Jesper!

Sön 7 aug
Efter en odramatisk final i P19-kulan tog Jesper Arbinge hem sin andra silvermedalj för helgen bakom Wictor Pettersson.
Grattis till såväl medaljen som landslaqgsuttagningen till årets nordiska 19-årsmästerskap som denna gång avgörs på Island!


Dubbla häckmedaljer!

Sön 7 aug
Den förväntansfulla häckfinalen i P19 400 meter lämnade ingen HAIS:are besviken. Ludvig Hillenfjärd tog kommandot från start från sin ytterbana och gjorde sitt eget lopp och tog hem en övertygande seger och bakom honom lyckades Fredrik Kihlblom ta hem bronspengen och fick revansch för den snöpliga fjärdeplatsen åpå¨korthäcken där han missade pallen med 2/1000. Klockan stannade på 54,75 respektive 55,82. Grattis till medaljerna!


Andra guldet för Iyuel!

Sön 7 aug
Söndagsförmiddagens 800-metersfinal i P17 mönstrade hela tre HAIS-löpare bestående av Iyuel Ayele, Jonathan Bergdahl och Anton Ledell. Efter avvaktande första 200 meterna var Jonathan och drog i täten för att avlösas av Matthias Söder som drog upp tempot med Iyuel tassande bakom och vände på behagliga 58,5. På bortre rakan gick Edvin Hagberg upp och hakade på. Vid 120 kvar tryckte Iyuel till och bara flöt ifrån de övriga fram till 1.56,14 och tog sitt andra guld för helgen med Edvin som tvåa före Matthias, Jonathan och Anton. Grattis till fina lopp killar!


Iyuel tog sitt första SM-guld!

Lör 6 aug
Det blev en svårhanterad 1500-metersfinal i den hårda vinden när Iyuel Ayele tog hem sitt första individuella SM-tecken i karriären. Extrem joggfart där ingen ville dra i 700 meter förväxlades till hårdkörning när Ullevikillarna Ahmed Abdullahi och Abdihalaq Nooh bestämt sig för att rycka sönder fältet. Iyuel hade inga problem att följa och gick upp och drog själv 200 meter senare och kunde via 62/59 sekunder sista två varven hålla ifrån till en övertygande seger. Stort grattis till första SM-titeln!


Johannes knep diskussilvret!

Lör 6 aug
Johannes Lilius stod för en liten skräll när han persade med runt 4 meter och tog hem silvret i P16-diskusen. Nya perset lyder på 48.73 vilket han drog tioll med redan i första omgången men hade ytterligare tre kast över det gamla perset. Stort grattis till SM-silvret!


Brons för Ebba och Otto under 15!

Fre 5 aug
Efter ett härligt genomfört 5000-meterslopp i M22 där Ebba Tulu Chala låg och växeldrog med Napoleon Solomon för att hålla tempo blev det en bronsmedalj för Ebba. Ganska tidigt i loppet blev det två klungor där Otto Kingstedt händge på i förstaklungan länge och väl men fick släppa med 5 varv kvar och då gick 6 löpare loss som sedemera blev två tremannaklungor där Ebba och Nappe anförde för att haka av de andra men efter ett lite långsamt näst sista varv fick de kontakt igen och Amanuel Gergis kom bakifrån och spurtade fram till guldet. Där bakom fortsatte Otto att springa mycket bra och gick för första gången ner under 15 minuter med sina 14.56,38. Ebba noterade nya klubbrekordet 14.30,26. Grattis till två kanonlopp!


Silver med guldsmak för Jesper

Fre 5 aug
Det blev en dubbelseger för ickespecialisterna i P19-släggan när Jakob Gardenkrans (diskus) knep guldet före Jesper Arbinge (kula). Jesper var i ledningen långt in i tävlingen då Jakob fick på segerkastet och perset 57.13 mot 56.40 för Jesper och även det pers. Grattis till medaljerna!


Två medaljer på USM dag 1

Fre 5 aug
Ahmed Bahaa gjorde en kanontid i 100-metersfinalen P16 100 meter och kom in som tvåa på nya perset 11,07 efter suveräne Linus Kapstad. Ivar Moisander knep ett silver i P16-släggan när han persade till 54.88. Grattis till medaljerna!


USM-sidan upplagd!

Ons 3 aug
Nu är också USM-sidan upplagd med all information om samtliga aktiva och starter samt info kring mästerskapet! Lycka till och kör hårt!


JSM-sidan upplagd!

Ons 3 aug
Så var det äntligen SM-dags igen och vi jobbar för fullt med SM-sidorna för att ni ska ha full koll på våra aktivas framträdanden och prestationer. I vanlig ordning kommer det att skrivas några rader om samtliga starter ur HAIS-perspektiv och nu ligger JSM-sidan uppe för läsning. Ni som kommer att vara på plats hittar all information om tävlingen när det gäller våra aktivas starter, allt för er service och för att kunna gå tillbaka i framtiden för att se vad som hände just det här mästerskapet! USM-sidan är på gång också...
Lycka till samtliga inblandade aktiva och ledare!


Åter på svensk mark

Mån 1 aug
Gurkspelen i Västerås blev säsongsöppningen på hemmaplan för Frida Åkerström som återvänt efter några år i USA. Seger på 14.49 blev det och det kändes bra att komma igång med tävlandet igen även om hon naturligtvis har större längder i kroppen. Även Bengt Pettersson har sitt tillfälliga hem "overthere" och passade på att göre en tävling på svensk mark och stötte 14.23. Även några USM/JSM-aktuella passade på att få en sista genomkörare och även någar av våra yngre förmågor och resultaten kan med fördel hittas i vår HAIS-börs!


Tom tog en dubbel i Sundsvall

Mån 1 aug
Årets Windsprint i Sundsvall mönstrade i år endast svenska deltagare och Tom Kling-Baptiste tog hem en dubbel genom 10,42 i 100-finalen med godkänd vind och 21,40w på 200 meter. Marion Sackey-Mensah noterade 12,69/26,24, Sara Hermansson 26,45/200, Alva von Gerber 12,96/100 samt Anton Nilsson 11,41/23,37. Resultaten i vår HAIS-börs!


Nyhetsarkiv Augusti 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar