SM avslutat och summerat

Sön 28 feb
Helgens SM-tävlande avslutades med finalen på 1500 meter där Niklas Jonsson var så när att fixa en medalj men det fattades ynka 7/10 och det blev en fjärdeplats för honom. Totalt summerades mästerskapet med 1 guld (Staffan Ek) och ett silver (Tom Kling-Baptiste) i medaljväg och några "stolpe ut" med fjärdeplaceringar genom Arwid Koskinen och Niokllas Jonsson. Samtliga starter finns upplagda med bilder och text på SM-sidan!


Första starten avklarad

Lör 26 feb
Fredagskvällens bild från Atleticum i Malmö där det var lätt träning för många samtidigt som det hölls presskonferens håller långsamt på att förändras och mästerskapetrs första gren har avgjorts på lördagsmorgonen i form av herrarnas viktkastning där Alexander Persson kom åtta. Rapporteringen har dragits igång på SM-sidan och tävlingarna livestreamas så att ni kan följa HAIS:arna och övriga hela helgen!


Team 2001 på Vintersportspelen

Ons 24 feb

Team 2001 var i Nyköping i helgen som var med och tävlade i Vintersportspelen. Det blev några medaljer under lördagen. Alex Emahazion tog  silver i längd (5,43), brons i kula (10,07) samt en finalplats i 60 meter. Tim Possekel tog brons i höjd (1,60).
Brons blev det också i stafetten 4x200 mix, där Sofie Kagerstedt, Alex Emahazion, Elin Katz och Benjamin Ferm deltog.
Samtliga resultat i HAIS-börsen!


Dags för ISM och SM-sidan!

Ons 24 feb
Några av de aktiva från IJSM har i stort sett bara att återhämta sig på hemmaplan och packa om för att bege sig till Malmö och årets ISM. HAIS-truppen består av 10 aktiva som gör 14 starter. De som dubblerar är Staffan Ek 1500/3000, Fredrick Ekholm höjd/60 häck, Tom Kling-Baptiste och Amadou Sussoho 60/200 och Alexander Persson kula/vikt. De övriga är Iyuel Ayele och Christopher Halldén på 800 meter, Niklas Jonsson 1500 meter och Arwid Koskinen kula. Inga tjejer med den här gången tyvärr men goda förhoppningar om medaljer främst kanske genom våra två landslagslöpare Staffan Ek och Tom Kling-Baptiste men även läge för sommarens bronsmedaljör Arwid Koskinen att få en fullträff inomhus. Till er hjälp att följa mästerskapet har vi nu öppnat ISM-sidan där bi kommer att lägga upp referat och bilder från tävlingarna i vanlig ordning. Lycka till säger vi till alla aktiva och coacher! Till SM-sidan


Dennis igång i USA

Ons 24 feb
Dennis Elms Jansson var igång i helgen och tävlade för sitt universitet North Iowa Area och sprang 400 meter och korthäcken. 53,75 och 10,71 landade tiderna på för loppen. Resultatlistorna ligger som vanligt i HAIS-börsen!


Längd och trestegstävling på lördag

Ons 24 feb
Lördagen den 27/2 kl 13.00:
Längd och tresteg, från  P/F 1 4, ledare Anders Rydén.
Kula upp till M100,
ledare Hasse Sköldsäter
Startavgift för icke HAIS.are 50 kr.
Kl 15.00 på allmän begäran testar vi Stående längd ”Sunnebornska Hoppet”. Startavgift minst 100 kr till pg 123 339 6835 eller glasburken på sekr.bordet. Skulle detta slå väl ut inför vi grenen i tävlingen ”Sista Chansen”.


Första guldet och sista medaljen!

Där satt första och enda guldet!

Sön 21 feb
Ludvig Hillenfjärd tog chansen och tog det första guldet och den sista medaljen för helgen när han vann 400-metersfinalen! Merdaljskörden hade tidigare under dagen utökats med ett silver till för Jesper Arbinge i kula, silver för Iyuel Ayele på 1500 meter och silver även till Alexander Persson i kula. Samtliga notiser och bilder från styarterna är nu upplagda på SM-sidan!


Första medaljen bärgad!

Första medaljen på IJSM-helgen Foto: Roger Tj

Lör 20 feb
Det blev en mycket lyckad första dag på IJSM och den första medaljen togs av Jesper Arbinge med ett silver i vikt. Förutom det så samlades det ihop hela 8 finalplatser till söndagen genom 400-löparna Sara Hermansson, Iyuel Ayele, Christopher Halldén och Ludvig Hillenfjärd samt 1500-löparna Iyuel Ayele, Jonathan Bergdahl, Hanna Bergström och Ewelina Fabiszewska. Gå in på SM-sidan för att läsa om starterna och se lite bilder från tävlingarna!


Laddad trupp på på plats i Växjö

Hela IJSM-truppen samlad för avfärd till Växjö!

Fre 19 feb
Spänningen stiger och hela SM-truppen var samlad för gemensam avresa till Växjö och har hunnit med att landa på hotellet, besiktat arenan och laddat med middag inför två intensiva dagar där våra 17 aktiva som ni ser på bilden kommer att genomföra 27 SM-starter i dagarna två.
Förhoppningar finns om många framskjutna placeringar och det finns även medaljchanser när vi tittar närmare på startfälten och statistiken. Ni går smidigast ut på vår SM-sida för att följa våra bravader under helgen!
Lycka till alla aktiva och coacher!


Välkommen till klubben Ebba!

Tor 18 feb
Vi har den stora glädjen att hälsa Ebba Tulu Chala välkommen till klubben! En härlig kille med etiopiska rötter som blev känd i hela löparsverige när han ställde upp i Sicklaloppet för tre år sedan och visade på en fantastisk löptalang och sprang in  på 32.22 som trea i bakhasorna på Fredrik Uhrbom vilket sedemera ledde till att han började träna för Spårvägen. Han är väl bekant med Huddinge genom pluggandet på Sågbäcksgymnasiet och var en av konkurrenterna till HAIS på lag-SM finalen uppe i Sundsvall där han kom tvåa i 5000-metersloppet efter vår egen Johan Hydén. Bilden är för övrigt tagen på det loppet. Hans årsbästa 2015 ligger på en mycket bra nivå speciellt om man betänker att han tränat löpning en mycket kort tid. 3000/8.17, 5000/14.19, 10000/30.03 är den imponerande sviten. Han kommer att tränas av Per Synnerman och vi önskar Ebba välkommen och ett stort lycka till med samarbetet och framtiden i klubben!


Äntligen dags för SM-sidan igen!

Tor 18 feb
Så är stunden kommen till vinterns Juniormästerskap som väl alla vet avgörs i förra helgens landskampsarena i Växjö och deras 6-banorshall. Några av de aktiva i truppen har erfarenhet från tävlingsplatsen sedan IUSM avgjordes här men även ett koppel nya besökare. Årets trupp består av 17 st fördelade på 13 killar och 4 tjejer som gör 27 starter. Intressant att notera är fördelningen på grengrupperna sedan förra årets IJSM. Bland de längre löpningarna hade vi då endast 1 långsprint och ingen på medeldistans och i år mönstrar vi hela 8 st 400-löpare och 5 st 1500-löpare. Liten minskning på hopp och kastsidan och en liten ökning på sprint/häck. Åldersindelningen i år är som nedan:

M22 4st P19 6 st F 19 3 st P17 3 st F 17 1 st

Mera intressant information läggs naturligtvis upp på vår SM-sida där ni kan gå in och kolla på bilder, nyheter m.m. från mästerskapet!


Magisk kväll på Globen

Årets segerlag i Globen Foto: Fredrik Söderqvist

Tor 18 feb
Det blev en klang och jubelföreställning i Globen på onsdagskvällen såväl på förtävlingarna som huvudtävlingen. HAIS-anknytning fanns med ett undantag helt i förtävlingarna där mixstafetten togs hem i överlägsen stil och var i stort sett avgjord efter 100 meter då Alexandra Rosengren ryckt åt sig ett rejält försprång och såg till att resterande växlingar kunde ske utan inblandning av andra lag. Casper Elliot och Rebecca Östergren förvaltade försprånget till avslutande David Thid som sololöpte laget in till 2,5 sekunders seger på 1.51,80 före Hässelby och Tyresö.

Iyuel sänker inneperset med 4 sekunder ner till 1.56,17

På förtävlingen var det uteslutande löpningar från HAIS-håll och personliga rekord och klubbrekord i mängd. Det mjukstartade med tjejernas 1500 meter där Hanna Bergström persade och befäste sin fjärdeplats inför helgens IJSM och Ewelina Fabiszewska förbättrade sitt årsbästa med sju sekunder. M 800 meter skulle bli en fantastisk gren av våra killar där Iyuel Ayele fullständigt krossade sitt innepers från Krafgtmätningen och noterade grymma 1.56,17 trots tre taktiska missar i loppet och bakom honom persade Jonathan Bergdahl ner till 2.01,47. Heatet efter hakade på persracet med Anton Ledell 2.02,82 och Daniel Tegbrant 2.05,95.

Niklas visar på stark vilja i 1500-metersloppet

Våra sprinttjejer var också igång och tre av dem sprang 200 meter. Pers sattes av Marion Sackey Mensah (26,29) och Sara Hermansson (26,12) och Emilia Jandér noterade 27,94. Grym löpning stod också Niklas Jonsson för när han sprang in på 3.54,50 i en duell med segrande Anton Danielsson och trean John Foitzik. Vi avslutar med inslager från huvudtävlingen och kultävlingen som avgjordes i Annexet och Arwid Koskinen hade stabila 17.81 och han fick på nära håll se kanadensaren Tim Nedow sätta tredje bästa stöten i världen i år med 21.33. Förutom HAIS-prestationerna njöt vi av 4 st världsrekord denna kväll och det mest udda lär ha varit det på 500 meter där drömgränsen 60 sekunder klipptes för första gången med 59,83 för Qataren Abdalelah Haroun. Övriga världsrekord slogs av Genzebe Dibaba 1 mile/4:13.31, Ayanleh Souleiman 1000 meter/2.14,20 och Lisa Gunnarsson stav/4.49. Det går att göra listan längre på kanoninsatser denna kväll som t.ex. Adam Kszczot som tog revansch för missen förra året då han förlorade mot Musaeb Balla och rusade in på världsårsbästat 1.45,63.


Emil avliden

Tor 18 feb
Med stor sorg berättar vi att vår sprinttränare i Huddinge AIS Emil al Salim igår onsdag den 17 februari avled på Huddinge sjukhus efter en längre tids sjukdom. Emil som varit tränare i både bla Mälarhöjden, Hässelby, Hellas och Huddinge hade en stor passion för löpning och har genom åren tagit fram många duktiga ungdomar och juniorer inom sprint och medeldistans. Våra tankar går till Emils aktiva, familj och vänner.


Bilder från Kraftmätningen

Tis 16 feb
Nu ligger bilderna från förra helgens Kraftmätning upplagda i bildarkivet! Ni hittar flera bilder om ni klickar er vidare till Sportpic.se!!


Anton trummar på

Tis 16 feb
Anton Nilsson verkar trivas som fisken i vattnet med träning och tävlingsmiljön i Kalifornien. Förra helgen dubblerade han 200 och 600 meter där han satte klubbrekord på den längre distansen och nu i helgen blev det dubbla pers vid Soka University Indoor Qualifier på 200 (22,46) och 400 (49,23) meter! Det räckte till seger på 400 och andraplats på 200.
Resultaten i HAIS-börsen!


Två grensegrar och en comeback

Casper en av två grensegrare sista dagen på Hby-spelen Foto: Sofia Elliot

Sön 14 feb
Sista dagens tävlingar på Hammarbyspelen bjöd på två grensegrar och en comeback. Comebacken stod Anton Johansson för efter att ha kommit tillbaka efter sitt olyckliga stavhopp på Lag-SM finalen i Sundsvall. Korthäcvken avverkades på 10,13. Mera korthäck i P12 där Felix Johansson kom tvåa på 11,55 och Alva von Gerber knep tredjeplatsen i F17 på 9,12. Grensegrarna kom i P13 genom Casper Elliot som persade ner till 1.45,92 på 600 meter och David Thid som tog hem längdhoppet på 5.29. Längd även för Ella Hagman F13 som lade till tredjeplatsen på 4.85 till sin andraplats i kula på 10.29. Kula stod även Sebastian Löschner för med en tredjeplats på 12.86 i P17. Vi avrundar med en veteranlöpare som testar på medeldistans efter att normalt satsa på marathonsträckan nämligen Antonio Lavecchia som gjorde sitt trtedje 800-meterslopp och gick ner på 2.13,95.
Resultaten som vanligt i HAIS-börsen!


Flera formbesked Hammarby dag 2

Hanna på väg mot SM-formen

Sön 14 feb
Andra dagens tävlingar på Hammarbyspelen gav en hel del formbesked för de JSM/USM-aktuella. På sprintsidan tangerade Amadou Sussoho sitt säsongsbästa med 7,02 i 60-metersfinalen för män där han blev trea. Ahmed Bahaa sprang in som tvåa i P17 på 7,25 och i P15 kom Alex Emahazion trea på 7,65. Bland tjejerna återfinns Charlotte Andersson som tvåa i F17 på 7,86, Ella Hagman vann F14 på 8,09 och i F13 kom Rebecka Östergren tvåa på 8,39. Går vi över till långsprint så vann Alexander Nordkvist seniorklassen på 49,57 och i samma heat sprang Iyuel Ayele in som trea på 51,54 och var ett tag diskad för linjetramp. Grejen var bara att han startade på bana 1 så diskningen upphävdes förstås efteråt... En tusendel fattades upp till DM-bronset som togs av B-heatets segrare Christoffer Ahl och där persade även Jonathan Bergdahl ner till 52,85. Går vi upp på medeldistans så visade samtliga SM-löpare på stigande form. Hanna Bergström persade ner till 4.50,96 på 1500 meter och tog DM-silvret, Ewelina Fabiszewska sänkte säsomngsbästat med 7 sewkunder och på killsidan perdade Daniel Tegbrant ner till 4.27,76. Några fina kulresultat noterades också. Alexander Persson tog DM-guldet på 15.54 före Lasse Ohtamaa 14.20 och Jesper Arbinge vann P19 på 16.18. På hoppsidan stavhoppade David Thid till sig en andraplats i P13 med 2.42 och Henry Rebane gjordfe trestegscomeback med 13.28 endast centimetern från DM-bronset i seniorklassen.
Resultaten som vanligt i HAIS-börsen!


Arwid i historisk serie!

Historiska stötar av Arwid - 6 godkända och 2 över 18! Klicka för större!

Lör 13 feb
På Facebookgruppen Swethrows har det lagts ut ett härligt tävlingsprotokoll från lördagskvällens kasttävling sopm avgjordes efter Nordenkampens avslutande. Arwid Koskinen fick till sin grymmaste serie någonsin (?) när han fick samtliga 6 stötar godkända och två av dem mätte över 18 meter! 17.56-17.42-17.80.17.77-18.16.18.02 lyder den grymma serien som naturligtvis även förbättrar hans eget nysatta klubbrekord! Härligt och stort grattis Arwid!


2 KR och grensegrar i Växjö

Lör 13 feb
Två grensegrar och två andraplatser blev resultatet för våra två representanter på Nordenkampen Staffan Ek och Tom Kling-Baptiste.
På 60 meter blev det en en dubbelseger och en duell mellan Odain Rose och Tom där den senare drog längsta stråt och vann med en hundradel på 6,72. Tom sprang ävenm 200 meter där han inomhuspersade ner till nya klubbrekordet 21,07 och kom in som tvåa efter norrmannen Karsten Warholm. En rolig detalj är att det gamla klubbrekordet sattes just i Växjö för 22(!) år sedan av Joakim Öhman! Staffan inledde med ett nytt maffigt klubbrekord på 3000 meter som han vann på 8.10,92 och spädde på med en andraplats på 1500 meter efter norrmannen Andreas Bueno på 3.48,73 vilket visar att Sydafrikalägret burit frukt och formen är på stiogande inför kommande ISM i Malmö. Resultaten hittar ni som vanligt i vår HAIS-börs!


Dennis också "over there"

Lör 12 feb
Dennis Elms Jansson blev den fjärde HAIS:aren som hittills tävlat i USA i år när han sprang 200 meter för sitt college North Iowa Area CC på SDSU Indoor Classic som avgjordes på arenan Sanford-Jackrabbit Athletic Complex och deras 300-metersbana. Tiden blev 23,62 och svgjordes i 22(!) heat med 132(!) fullföljande löpare! Bilden är från Huddingespelen!
Resultaten i HAIS-börsen!


Otto på väg mot formen i USA

Lör 12 feb
Vid inomhustävlingen SU Invitational, Selinsgrove, Pa igår, fredag 11 feb, vann Otto Kingstedt 3000 m på årsbästa-tiden 8.51,44. Tiden innebär nytt skolrekord för Gallaudet University (Washington DC). (Det innebär även ett nytt klubbrekord för M22, det gamla innehades av Henke "Moranisse" Åkerlund/red:s anm.) Det bör noteras att tävlingen gick på en 200 meter odoserad rundbana. Efter en trevande inledning på inomhus-säsongen ser det alltså nu ut som formen är på väg för Otto. Ytterligare några tävlingar återstår innan det är dags för utesäsongen som börjar redan i mars. Vi håller tummarna för ett en fortsatt positiv form-utveckling!
/Anders Kingstedt Resultat i HAIS-börsen!


Hammarbyspelen dag 1

Det vinnande P/F 17-laget Foto: Micke Hermansson

Lör 13 feb
P/F 13-laget som ska springa i Globen på onsdag vässade sin segertig från Lilla Globengalan med ett par sekunder ner till 1.49,04 och det kommer att bli en spännande fight om segern i Globen. P/F 17-laget vann också med uppsättningen Sara Hermansson, Ahmed Bahaa, Charlotte Andersson och Mikael Lundkvist och noterade 1.38,34. Debutant på 200-sträckan var Peter Heen som fick lovande 23,59 och kommer att få en förmånligare seedning nästa lopp och kan göra ännu snabbare tider.
Även kastarna var igång och vi noterar Alexander Perrssons 16.69 i vikt och tjejerna Emilia Östergren och Jonna Geiryd som persade till 14.79 respektive 13.89. Resultaten hittar ni i vår HAIS-börs!


Tom och Staffan landslagsuttagna

Mån 8 feb
Staffan Ek och Tom Kling-Baptiste är uttagna till kommande helgs landskamp i Växjö. Staffan har ju den hittills outstanding tiden på 1500 meter men kommer att springa 3000 tillsammans med Olle Walleräng. 1500 tas i stället hand om Wille Levay och Emil Blomberg. Tom satte årets näst snabbaste tid på 60 meter i helgen och springer distansen tyillsammans med statistikettan Odain Rose. Tom får även ta sig an hela varvet 200 meter i sällskap med Alexander Brorsson.
Grattis till uttagningarna och lycka till hela laget!
All information kring Nordenkampentävlingssidan!


Vass stafettseger inför Globengalan

Vinnande stafettlaget Foto: Ingemar Thid

Mån 8 feb
De yngre HAIS:arna vässade stafettformen inför Globengalan med en vinst i P/F13 på fina 1.51,91. Sträckorna sprangs av kvartetten  Alexandra Rosengren, Casper Elliot, Rebecca Östergren och David Thid.
Pallplatser erövrades även av Oscar Heaton P11 med silver i längd och brons på 60 meter efter målfotoavgörande till Oscars fördel samt Ludvig Granberg i P12 höjd där han tog bronset. Resultat i HAIS-börsen!


Tom vann i säsongsdebuten

Mån 8 feb
Tom Kling-Baptiste fick en bra säsongsupptakt när han sprang 60 meter på Göteborg Inomhus. Försöksheatet vanns på 6,74 och han ställdes främst mot Sulayman Bah som även han vann sitt försöksheat på 6,74. I finalen drog Tom det längsta strået och förbättrade sig ner till 6,71 mot Sulaymans 6,77. Resultat


Två klubbrekord "over there"

Sön 7 feb
Anton Nilsson tävlade för första gången på sin USA-sejour när han sprang 600 meter och noterade nytt klubbrekord med 1.22,11 och en timme senare sprang 200 meter på 22,68 vilket ledde fram till två grensegrar.

Otto Kingstedt dubblerade också under lördagen med att springa 3000 meter på 9.05,09 och 1 mile på 4.40,33. Anton tävlade utomhus och Otto inomhus. Eftersom vi inte har något uppsatt klubbrekord på 1 mile inomhus är det även klubbrekord!
Resultaten hittar ni förstås i vår HAIS-resultatbörs!


Klubbrekord och svenskt rekord

Lör 6 feb
Staffan Ek nyss hemkommen från en träningssejour i Sydafrika inledde inomhussäsongen på ett fint sätt med att sätta ett nytt prydligt klubbrekord på 1500 meter med 3.47,16 på Raka Spåret. Debut i HAIS-linnet gjorde Niklas Jonsson som sprang in på 3.57,18. Mera 1500-insatser av persande Marcus Häggh 4.22,95 och debuterande Daniel Tegbrent 4.31,86 samt Hanna Bergström 4.53,73 som segrare i B-heatet där hon tyvärr inte fick den matchning som vi hoppats på. Sara Hermansson 26,10 på 200 meter och Tilda Feltenmark 8,14 på 60 några andra tjejresultat. På killsidan var det säsongsdebut för Alexander Nordkvist som vann 400 meter på 49,31 och Anton Roos noterade 52,38. Amadou Sussoho kröp ner mot 7,02 i 60-metersfginalen där han kom tvåa efter Sunday Ojuri men fick revansch på 200 som han vann på 22,51. Fredrick Ekholm sprang in på nya klubbrekordet 8,12 i häckförsöken samt hoppade 4.26 i stav. Ett svenskt rekord noterades också i och med Sture Holmbergs 4.98 i längd M65. Vi tittar även till vad som hände i kasthörnan där Arwid Koskinen visade stabilitet med sina 17.62 vilket innebar bäste svensk 3 cm före Jonas Meyer och Jesper Arbinge som tog hem P19-kulan på 15.85. Alexander Persson persade upp till 15.56 i kula och kastade 16.97 i vikt och har bara några centimeter upp till klubbrekordet.
Mera resultat hittar ni förstås i resultatlistan!


Silver och KR på Kraftmätningen

Lör 6 feb
Det blev en rafflande avslutning på årets Kraftmätning då HAIS-laget legat bakom de främsta igenom hela tävlingen och pendlat mellan 3-5 plats och inför sista löpgrenarna var det jämnt om tredjeplatsen.
Poängjaklten började med en stafettvinst som följdes av en härlig trippel på 800 meter där fyran efter killarna var hela 13 sekunder efter trion Iyuel 2.00,17 (klubbrekord), Jonathan 2.02,76 (pers) och Anton 2.04,02 (pers). Det späddes på ytterligare med tjejerna där Cornelia Böhnke snodde åt sig grensegern och fastställde att HAIS:arna fick hänga på sig silvermedaljerna. Hammarby blev för svåra denna gång och tog hem guldet med Linköping sm bronsmedaljörer. Bilder från tävlingarna kommer att läggas upp på hemsidan!


Iyuel 51,25!

Mån 1 feb
Efter att ungdomarna tävlat klart på lördagskvällen avgjordes seniortävlingen Vinthundsvintern med endast löpning på programmet. Flera av våra juniorer gjorde sin säsongsdebut med imponerande insatser av bl.a. 400-killarna Iyuel Ayele (51,25) och Jonathan Bergdahl (53,14) där Iyuel gick upp i statistiktopp som enda kille under 52 sekunder. Det ser fint ut inför helgens Kraftmätning där de säsongsdebuterar på 800.
Pers över hela linjen blev det och en inomhusdebut från Daniel Tegbrant som persade ner med över fyra sekunder från sin debutsäsong utomhus till 2.07,06 på 800 meter. Peter Heen gick via nya perset 7,26 till A-final på 60 meter. Alla persarna hittar ni givetvis i resultatlistan!


Snabba tvillingar i Norrköping

Mån 1 feb
Efter ett svep över landets friidrottstävlingar under helgen hamnar vi i Norrköping och deras Indoor Games som avgjordes under två dagar. Arwod Koskinen satte nytt tävlingsrekord när han vann på 17.36 och Lasse Ohtamaa fick till 14.01 med klubbadress "Hässelby"... vilket vi tar som en tryckfelsnisse. Ludvig Hillenfjärd sprang korthäcken på 8,38. Intressanta sprintstarter där Linda Eriksson slog till med 8,02 vilket torde vara ett dunderpers och gick till final tillsammans med Charlotte Andersson 8,04 och syrran Kajsa 8,20. Finalen togs hem av Lisa Dahlström före Linda och Kajsa som förbättrade sig ytterligare ner till 8,15.
Resultaten hittar ni i vår "Resultatbörs för HAIS:are"!


9 grensegrar på UDM

Mån 1 feb
Vi hittar fem grensegrare vid helgens genomförda Formenkoll/UDM.
Ett par av dessa knep även ett flertal guld som t.ex. David Thid P13 som tog en fyrdullel i 60 häck, stav, längd och tresteg. Tjejernas motsvarighet är Rebecka Östergren F13 som tog silver i höjd, guld i 200 och 60 meter där vi för övrigt tog en dubbel med Alexandra Rosengren in som tvåa.
Ella Hagman tog hem F14-kulan och kom tvåa på 60 meter.
Ett par grensegrar till i P15 där Alex Emahazions 5.26 i första längdhoppet räckte till seger och Tim Possekel som persade upp till 1.62 i höjd och vann.
Skicka gärna in bilder och text från tävlingarna!
Mera resultat naturligtvis i resultatlistan!


Fredricks rapport från Malmö

Mån 1 feb
Helgen i Malmö gick över förväntan. Den började med längdhopp kl 11.20 på söndagen. Jag och Andreas värmde upp på en liten 60m bana och det känns väldigt bra i kroppen. Första hoppet sen i längden mäts till 7.00 och det var långt ifrån ett bra hopp. Andra hoppet blir ansatsen lite annorlunda, men 6.95 och en bit bakom övertrampslinjen. I tredje hoppet spänner jag mig och hoppar 6.79 men med hela plankan tillgodo. Jag strunta i de 3 sista hoppen för att börja mäta in ansatsen och hoppa in i höjden. Höjdhoppet känns super bra i inhoppningen och jag väljer att gå in på 1.80. Jag gick in väldigt lågt för att det var 5cm höjningar till 2.05 och tänkte att det blir lagom med hopp om man hoppar alla höjder upp till 2.00m, som då var mitt mål att klara denna tävling. Efter att ha varit fel fri upp till 2.05 och högt över ribban så började nervositeten och även tröttheten krypa fram. Efter 2 rivningar på 2.05 så hade i alla fall nervositeten släppt om att det är högt. Så i 3dje hoppet hoppar jag upp och slår i ribban med bakhuvet och tänker att där var denna tävling slut. Men när jag landat i mattan och hör att alla börjar jubla så ser jag att ribban darrar men ligger kvar. Sedan på 2.08 så hade orken försvunnit helt och jag var nog lite för nöjd med 2.05 för att kunna ta fram det lilla extra.
Men det var en grym helg med några från min träningsgrupp på Lidingö och tränaren Leif. Nu blir det 60m häck och stav nästa helg på Raka spåret i Sätra hallen. /Fredrick


Nyhetsarkiv Februari 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar