Otto vann i USA

Lör 30 jan
Otto Kingstedt sprang sitt första inomhuslopp över 5000 meter på Darius Dixon Memorial Invitational som avgjordes i Lynchburg VA på Tolsma Indoor Track och vann loppet på 15.46,72. Resultat


Samtliga bilder upplagda!

Lör 23 jan
Nu är alla bilderna från Scandic upplagda!
Gå in på sportpic.se och kolla igenom de 800 bilderna från tävlingarna.
Ett urval av bilderna ligger även här på hemsidan i bildarkivet.
Därkommer det även att kompletteras med bilder från Johan Danforths kameravinklar. Mycket nöje!


Lördagens Scandicbilder upplagda!

Tor 21 jan
Nu ligger Scandicbilderna ute från lördagens tävlingar!
Ni hittar ett urval av bilderna i bildgalleriet och om ni går in på sportpic.se hittar ni flera bilder från helgens tävlingar! Mycket nöje!


Hälsning från Ek i Sydafrika

Intervallpass med löpare från Holland, Belgien och Sverige. Foto: Ulf Friberg

Tis 19 jan
Sedan mellandagarna har jag tränat på höghöjd i Sydafrika. Stället heter Dullstroom och ligger i nordöstra delen av landet. Med trevliga grusvägar, ett  litet gym och en 400m gräsbana inom rimligt köravstånd är träningsmöjligheterna fina här. Framförallt är klimatet mer anpassat för löpning vilket gör det hela mer behagligt. Det är många andra löpare som lockats till byn i avseende att träna, därmed är också möjligheten till sällskap på passen god.
I och med höjden och den tid som kroppen behöver för att anpassa sig så var första veckan på plats något lugnare. Sen har två mer intensiva veckor förflutit och nu är jag inne på den fjärde och sista. Volymen på träningen har varit bra, kring 15 mil/v. Mängden kommer dock att dras ner något och träningen spetsas till i takt med att inomhussäsongen närmar sig. Det blir en säsong med fokus på SM och där jag i övrigt kommer tävla sparsamt.
Hälsningar
Staffan Ek


Bilder från Scandic upplagda!

Mån 18 jan
Nu ligger fredagsbilderna från Scandic Indoor ute i bildgalleriet och mera bilder hittar ni på sportpic.se! Resterande bilder kommer under tisdagen!


Riktig höjdare sista dagen

Sön 17 jan
Det sattes ännu ett hallrekord sista dagens tävlingar när Hellas hade ett litet klubbmästerskap i stavhopp där kampen stod mellan förre HAIS:aren Carl Sténson och Gregor Maclean. Calle överträffade sitt eget hallrekord med en bit över halvmetern men hans 5.24 skulle ändå inte räcka för att stå på rekordtavlan när Gregor tog ytterligare en höjs och fastställde gravyren till 5.34! Många intressanta säsongsdebuter även tredje dagen där t.ex. Fredrik Kihlblom och Anton Roos körde sina första 400-ingar med Fredde i topp denna gång med sina 52,44. Listan får att göra lång så vi rekommenderar en koll i resultatlistan och under måndagen kommer det att börja läggas upp ett massivt bildgalleri från alla tre dagarna på hemsidan och sportpic.se!


Hallrekord och 18 meter på gång

Lör 16 jan
Arwid Koskinen förbättrade sitt eget hallrekord med över metern till 17.82 och nu är det bara en tidsfråga innan 18-metersvallen ryker.
Flera säsongsdebuter bjöds det på bl.a. Amadou Sussoho som öppnade säsongen med 7,09 och Ahmed Bahaa 7,31 på 60 meter och Christopher Halldén som sololöpte in med 1.57,72 på 800 meter.

Fina löpningar var det på ungdomssidan där Gustaf Norlander (P17) tog hem 1500-fighten mot Isak Lefvert (P16) och noterade 4.19,31. På 1000 meter var det en vass sololöpning ner till 2.40,09 av Albert Nygren och vi imponerades också av F17-tjejen Amanda Hansson från Hässelby som med sin finalöpning flöt in på 7,76 på 60 meter.
Massor med fina prestationer finns återgivet i resultatlistan!
Massor med bilder kommer att läggas upp såväl här på hemsidan som på Sportpic.se!


Svenskt rekord och hallrekord dag 1

David visade på orubblig storform

Lör 16 jan
Första dagens absoluta toppgren på Scandic Indoor Games blev utan tvekan 3000-metersloppet som tilldrog sig en toppkvartett av rang där David Nilsson åter visade på en fantastisk form och tackade för sig efter 2000 meter och rann ifrån till nya hallrekordet 8.24,83.
Loppet inleddes med att Ullevis John Börjesson drog i täten och hade sällskap av förutom en avvaktande David även Jonas Leandersson och Nassir Dawud. När det började spricka upp där framme var det David tätt följd av Nassir som hade en fight men med tre varv kvar stack David från till en övertygande seger i loppet med nästan sex sekunder ner till Nassir följd av Jonas och en kroknande John. HAIS klubbmästare på distansen blev Catharina Sundelöf och Micke Nilsson samt Marcus Häggh i P19 och kom även tvåa bland seniorerna. Det levererades även ett svenskt rekors i längdhopp där Anders Olsson med sina 5.42 snodde M60-rekordet från Sture Holmberg. Om vi kollar vidare bland våra SM-aktuella så gjorde Sara Hermansson säsongsdebut på 400 meter med 60,25 och Ludvig Hillenfjärd sprang in på 8,36 på korthäcken. Resterande resultat återfinns natuirligtvis i resultatlistan från "uppmjukningsdagen".
Bilder från tävlingarna kommer att läggas upp dels här på hemsidan samt även på Sportpic.se!

Anders Olsson i sitt svenska rekordhopp


Rivstart direkt i kväll!

Fre 15 jan
Så är det äntligen dags för årets största tävling i Storängshallen och den gör en ordentlig rivstart redan på fredagskvällen där vi räknar in flera intressanta grenar främst av seniorintresse. HAIS KM på 3000 meter blir naturligtvis intressant men vi ser också fram emot en härlig duell på distansen mellan världslöparen i orientering Jonas Leandersson som bl.a. tar sig an Eskilstunas Nassir Dawud. Ludvig Hillenfjärd gör säsongsdebut på korthäcken och får bland andra mäta sig med Hammarbys Amir Shaker. Längdhoppet mönstrar en riktig FIG-duell mellan Fotios Makrostergios och hans FIG-adepter Fredrik Kihlblom, Timothy Olsson och nyblivne 7-meterskillen David Svensson. Så rullar det på i helgen och på lördag får vi skåda Arwid Koskinen, Alexander Persson och Jesper Arbinge ta sig an seniorkulan t.ex.
Vi säger välkommen till samtliga aktiva, ledare och funktionärer!


Greetings from California

Mån 11 jan
Som några av er redan kanske vet så befinner jag, Anton Nilsson, mig inte i Huddinge längre. Jag tog nämligen mitt pick och pack och lämnade både Huddinge och Sverige för att resa över Atlanten under nyårsdagen.
Jag har sedan den 1:a januari bytt ut Storängshallen mot La Playa Stadium, snö i skorna mot sand mellan tårna och befinner mig nu i Santa Barbara på den amerikanska västkusten. Här ska jag studera på Santa Barbara City College under vårterminen och tävla för skolans friidrottslag.
Jag skulle vilja passa på att önska er alla där hemma ett stort lycka till med både träning och tävling nu under inomhussäsongen så ses vi till sommaren igen, kör hårt!
/Anton Nilsson


Helgsammandrag

3000-gänget Christer, Tomas, Antonio och Ulf

Mån 11 jan
Helgen gick i DM:s tecken där det var mästerskap i såväl veteransammanhang som mångkamp och båda dessa avgjordes i Sätra under IFK Tumbas ledning. På mångkampssidan blev det tre medaljer till HAIS:arna genom Emilia Stenström F19 (Guld), Ella Hagman F15 (Brons) och David Thid P13 (Guld). Massor med medaljer blev det i vanlig ordning genom våra veteraner där nytillskottet Lasse Ohtamaa debuterade med att stöta kulan 13.66 och långdistansarna laddade upp inför fredagens klubbmästerskap på 3000 meter. Örebro Indoor drog till sig några av våra yngre aktiva men även ett par sprinttjejer där Charlotte Andersson sprang in på 7,92 i 60-metersfinalen och kom trea i F17-klassen med Alva von Gerber som femma på 8,07. Anton Ledell persade ner till 54,28 på 400 meter och inomhuspersade i höjd med 1.82. Samtliga resultat hittar ni naturligtvis i vår resultatbörs där ni hittar samtliga resultatlistor med HAIS:are inblandade! Resultatbörsen


Mjukstart på inomhussäsongen

Tor 7 jan
Trettondagen bjöd som vanligt på tävlingar i Eskilstuna och Norrköping.
Ganska glest med HAIS:are tyder på att flertalet kommer att göra säsongsdebut på Scandic Indoor nästa vecka.
Dennis Elms Jansson hälsade på i Svedala och tog ett break från studierna i USA och gästade Surbullespelen där han sprang 60 och 200 meter tillsammans med några till i mamma Susannes gäng.
Isak Barrow tillsammans med syrran Miriam och Sara Hermansson begav sig till Ärlaspelen för att springa 60 meter och Sara även 200 och till sist Martin Larsson som traditionsenligt tog sig an 3000 meter.
Resultat Norrköping   Resultat Eskilstuna


Nyhetsarkiv Januari 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Välkomna till Scandic!

Lör 9 jan
Välkommen till Scandic Indoor Games 2016. Nu är dags igen för denna stora tävling för alla åldrar och vi har kommit fram till den 18:e upplagan. Fr.o.m. 2009 har vi ju vi flyttat hem till Huddinge och Storängshallen. Eftersom det är många grenar och klasser
som skall genomföras så måste vi börja redan på fredagen,
2005 instiftade vi även en speciell medalj till dem som slår Scandic-rekordet i resp. klass och gren. Gällande rekord finns på särskild sida. Ev. nya grenar och klasser får vänta tills nästa år. Fr.o.m 2016 har vi även tagit
fram en medalj för slagna Hallrekord.
Huddinge AIS har ju under många år varit en flitig arrangör av olika tävlingar i Storängshallen samt utomhus på Källbrinks IP från ungdomstävlingar till veterantävlingar, terrrängtävlingar och en mängd olika kasttävlingar samt i princip en SM-tävling eller motsvarande varje år.
Under 2015 arrangerade vi våra återkommande tävlingar Första Chansen för ungdomar 7-13 år, Scandic Indoor Games för alla åldrar och snart är det åter dags för Sista Chansen 19-20 mars. Vi kommer även att ordna den
nystartade tävlingen Kraftmätningen för 16-17 år den 6 feb för andra året i rad. För Källbrinks IP 2015 var det VSM i Femkamp och Kastmångkamp som gällde samt förstås JDM-UDM i samband med Huddingespelen, Stafett DM och sedan våra sedvanliga tävlingar Kvantumloppet och Viking Line
Spelen samt Hälsoloppet vid Huddinge Sjuhus, Kalvinknatet i Sjödalsparken och Terräng DM i Visättra. För 2016 kommer vi förutom våra vanliga tävlingar även att ordna Lag USM på Källbrinks IP.
Vi har ju inte bara tävlingar inom Huddinge AIS utan en mycket stor verksamhet över hela fältet från ungdom till veteraner. Vi blev återigen bästa Veteranförening 2015. Flera av våra bästa seniorer och ungdomar deltog i olika landslag under 2015. Kanske främst då Tom Kling-Babtiste på 100 m, 200 m och 4x100m samt även våra duktiga kastartjejer Eleni Larsson i slägga och Frida Åkerström i kula sam inte att förglömma vår långlöpare Staffan Ek, Johan Hydén m.fl
Sedan hösten 2007 har vi full verksamhet i Storängshallen i Huddinge som är en s.k. Multihall, där det förutom Friidrott även bedrivs Gymnastik, Innebandy, Jijutsi och Karate på kvällstid. På dagtid disponerar
Friidrottsgymnasiet i Sjödalen hallen för alla slags idrottsaktiviteter.
Det känns skönt att kunna genomföra Scandic Indoor Games i vår egen kommun, som är den största i Stockholms län utanför Stockholms Stad. Huddinge har drygt 100.000 invånare. I Flemingsberg finns jämte
kommunen den största arbetsplatsen i form av Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge samt ytterligare företag som Karolinska Institutet, Södertörns Högskola m.fl Ett annat stort arbetsområde i Huddinge är ju Kungens Kurva med IKEA, Scandic Hotel, ICA Kvantum Kungens Kurva mm.
Vi hälsar alla tävlande, ledare och åskådare varmt välkomna till 2016 års upplaga av Scandic Indoor Games och vill redan nu framföra ett tack till alla de funktionärer, egna och externa, som kommer att hjälpa till för att på ett
framgångsrikt sätt genomföra denna tävling
Per Öhrland
Huddinge AIS Friidrott
Arrangörsstaben