Kajsa VM-uttagen

Fre 29 jul
Kajsa Berg är förhandsnominerad till årets VM i ultralöpning 100 km som avgörs den 27 november i spanska Los Alcazares. Vi hoppas på att hon åter kan knipa en medalj efter de senaste årens VM-silver och tredjeplaceringen i Comrades.


Snubblande för Hanna och Staffan

Fre 29 jul
Det blev en varierande kväll på Tingvalla och årets upplaga av Karlstads GP där våra löpare hade några dramatiska varv på ovalen. Snubblandet i rubriken avser dels Staffan Ek som var snubblande nära att sno klubbrekordet på 3000 meter av Johan Hydén men efter att farten bedarrat efter de två första kilometrarna och dte blev ett taktiklopp siosta delen missdades klubbrekordet med ynka åtta hundradelar men fina 8.03,85 noterades för Staffan. Det andra snubblandet var av mera påtaglig art när Hanna Bergström var på väg mot sitt första sub 4.50-lopp när hon trampade snett på sargen i sista kurvan och i stort sett låg ner innan hon återfick balansen och kunde halta vidare mot mål och nya perset 4.51,29 och andraplatsen i C-finalen. Bökigt blev det även för Iyuel Ayele som var inblandad i tre ordentliga tryckare av armbågar i det täta D-heatet på 800 meter och luften gick ur och han joggade in på 1.56 med en stor erfarenhet rikare mot seniormotstånd vilket han tar med sig i sin fortsatta satsning. Personliga rekord blev det även för Daniel Tegbrant och Markus Asplund på distansen. Eleni Larsson hade en något tung afton med en tredjeplats i släggan på för henne blygsamma 61.68 men även segrande Tracey Andersson och tvåan Ida Storm hade problem med längderna.


Enhörna Challenge

Fre 29 jul
Som vanligt valde ett gäng av våra långlöpare att springa Enhörna Challenge på Södertälje IP och denna gång var det 25-varvsfrossa som gällde d.v.s. 10000 meter. Först in av HAIS:arna var den flygande italienaren Antonio Lavecchia som storpersade ner till 35.18,41.
Foto: Långdistansgruppens FB


Vasst motstånd väntar i Karlstad

Tis 26 jul
På onsdag är det dags för årets GP-tävling i Karlstad och vi har ett gäng av våra aktiva som ska matchas mot tufft motstånd. Eleni Larsson går in i släggringen mot bl.a. Tracey Andersson och Ida Storm och på 3000 meter mönstrar vi såväl Staffan Ek som Ebba Tulu Chala som här verkligen får bita i hårt motstånd mot ett 10-tal sub 8-löpare och lika många 8 låga och ett startfält som mäter hela 50 löpare. Ännu flera hittar vi på 800 meter där samtliga våra SM-aktuella juniorer kör ett formtest och ställs mot cirka 120 löpare! Tjejerna har 1500 meter på programmet och även här är det ett massivt startfält med tre stora heat inplanerade. Vi önskar samtliga lycka till!


Staffan mot storformen

Tis 26 jul
Staffan Ek var nere i Belgiska Ninove och sprang A-heatet i Memorial Asschaert på favoritdistansen 1500 meter. Det var ytterst nära att han återigen gick under 3.40 vilket han gjorde sist på Universiaden förra året då han tig medalj på distansen. 3.40,13 denna gång innebär hans näst snabbaste tid i karriären i ett lopp som vanns av Jonas Leandersson. Tiden lägger honom på tredje plats i årsstatistiken där årets nivå på distansen är den högsta någonsin med Johan Rogestedt som statistiketta på 3.36,58 före Leandersson 3.36,92. Mycket spännande kamp väntar på kommande SM i Sollentuna och Finnkampslaget lär bli mycket vasst i år med stenhård konkurrens om de tre platserna.


Finnkampen

Lör 16 jul
Som vanligt arrangerar Huddinge AIS en resa till Finnkampen 3-4 spetember och som i år går i Tammerfors. Vi har några platser kvar. Kostnad 1500 Kr. I detta låga pris ingår avresa fredag 2 sept 19.30 med Viking Line från Stadsgården. Buffet på kvällen inkl dryck, övernattning i dubbelhytt (insides), bussresa Åbo-Tammerfors. Övernattning i dubbelrum (ej frukost) i Tammerfors samt biljetter till landskampen. Återresa med buss och båt (inga måltider på returresan) men ankomst måndag 5 sept till Stockholm  06.30. Information och anmälan till Pelle!   070-6758799   p.ohrland@hotmail.com


Snöplig femteplats på Lag-SM

Patrik i första 7-metershoppet på länge

Tor 14 jul
Onsdagens Lag-SM final blev den jämnaste drabbningen genom tiderna och samtliga lag i stort sett hade medaljchans ända fram till den avslutande stafetten. Efter sammanräkningen konstaterades att om vi hade haft ordinarie lag hade vi utmanat om SM-guldet den här gången! Nu blev det i stället lite stolpe ut i några av grenarna och avsaknaden av grensegrar (endast Tom på 100 meter) och några som gick in och säkrade poäng räckte det tyvärr bara till en femtepplats denna gång. Nu är det bara att ladda om inför nästa års kval som vi ska vinna och sedan hoppas på att alla är hela och tillgängliga i finalen så ska vi ta medalj nästa år!
SM-sidan är uppdaterad med referat och bilder från tävlingarna!


HAIS-jakt på lagmedaljer

Ons 13 jul
Idag är det dags att avgöra kampen om SM-medaljerna i årets lag-SM som avgörs i Norrköping i samband med SM-veckan vilket i vanlig ordning innebär sändning på SVT. Årets HAIS-lag har förutsättningar att på allvar vara med i kampen om medaljerna även om nu tyvärr det har blivit avbräck i några starka grenar. Fredrick Ekholm missar stavhoppet och höjden och Lasse Ohtamaa kan inte kasta spjut. Vi har däremot ett mycket starkt lag på löpfronten på samtliga distanser från 100 meter upp till 5000 så vi hoppas på en historisk medaljdag för de rödgula som ställs mot Hässelby, Spårvägen, Ullevi, Örgryte och Uppsala. På vår sedvanliga SM-sida kommer vi att rapportera om tävlingen samt lägga upp bilder.  Lycka till!


Otto femma på VM

Tis 12 jul
Otto Kingstedt deltog i VM för döva i Bulgariska Stara Zagora.
5000 meter stod på programmet och loppet genomfördes i hög värme runt 30 grader. Det blev en Kenyansk trippel med segraren Simon Cherono in på nya mästerskapsrekordet 14.03,31. Otto kom in som femma på 15.22,94. Resultaten i HAIS-börsen!


Semesterkollen

Sön 10 jul
Så här i semestertider brukar vi ta en koll på vad som händer runt om i landet och hittar som vanligt HAIS-stasrter på många olika ställen förutom Amsterdam där EM är över för Toms del.
Bollnäs, Åhus, Muskö, Södertälje, Göteborg och Bollnäs innehåller samtliga tävlingar med rödgult deltagande. Otto Kingstedt har haft en bra vecka med segrar på 5000 meter i Enhörna Challenge och Musköloppet.
Ni hittar förstås resultaten i vår HAIS-börs!


Tom avslutar EM-äventyret

Lör 9 jul
Tom Kling-Baptiste fick en svår semifinal på 200 meter från sin förstabana och landade på 21,34 vilket inte räckte för avancemang.
På lördagen sprang han tredjesträckan i 4*100-lagert som trots årsbästa inte gick vidare med sina 39,37. Nu laddar vi om inför onsdagens lag-SM!


Tom vidare till semi

"Hulkarna" vidare till semi. Foto: Håkan Anderssons FB

Fre 8 jul
Efter lite nagelbitande stod det klart att Tom Kling-Baptiste tagit sig vidare till semifinal på 200 meter. Hans 21,06 var sista tid av de fem som gick vidare efter att ha kommit fyra i sitt heat där han behövde gå under 21,13 för avancemang. Träningskompisen Johan Wissman också vidare via 20,96.


Tom ger sig in i EM-elden

Ons 6 jul
Tom Kling-Baptiste ger sig in i elden på torsdag då det är försök på 200 meter.
11.04 är starttiden för er som vill fljja det live på C-more. Semifinalen går på fredag 18.50 och finalen samma kväll klockan 20.35. Tom springer även stafetten där försöken går lördag 19.40 och en eventuell final söndag 17.55.


VU-spelen dag 2

Sön 3 jul
Andra tävlingsdagen av Världsungdomsspelen blev en mellandag även resultatmässigt även om vi fick en tredjeplats genom Jesper Arbinge men de 17.54 som noterades i resultatlistan torde han inte vara nöjd med. Inte heller Iyuel Ayele var särskilt nöjd med sitt 1500-lopp på 4.02 även om resultatet hade räckt till överlägsen seger i P17-klassen men "bara" till sjätteplatsen i seniorernas B-heat. Ahmed Bahaa tog hem B-finalen på 200 meter med 11,40 och David Thid tog hem dagens enda grenseger som kom i tresteg med 11.83. Massor med resultat hittar ni i resultatlistan som ni hittar i HAIS-börsen.


VU-spelen dag 1

Lör 2 jul
Första dagens tävlingar på mastodonttävlingen Världsungdomsspelen som mönstrar imponerande 8300 starter under tre tävlingsdagar bjöd på en del fina HAIS-insatser även om dagens höjdare var vår FIG-tjej Johanna Dyremark som krossade kvalgränsen till JVM på långhäcken med sina 58,67. Långhäck även för våra killar Anton Nilsson 53,90, Dennis Elms Jansson 60,71 och Mikael Liundqvist 44,59. Placeringsmässigt bäst klarade sig Iyuel Ayele med en andraplats på 800 meter efter UEM-klara William Devantier trots magsjuka med Jonathan Bergdahl som 8:a och Anton Ledell 11:a i det 60 man stora startfältet. Lasse Ohtamaa nära 60-metersstrecket i spjut med 59.16, Johannes Lilius 12,67 i kula och David Thid 5:a på kortyhäcken och 7:a i höjd avrundar första tävlingsdagen.


Nyhetsarkiv Juli 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar