Världsårsbästa och klubbrekord!

Tis 22 mar
David Nilsson inledde tisdagskvällens löpartävling med att avverka den lite udda distansen 2 miles på nytt världsårsbästa. John Kingstedt gjorde ett förnämligt dragjobb de första varven som grundlade till att David lyckades med att underskrida 9-minutersgränsen.

ERfter det inledande rekordloppet var det dags för huvuddistansen 5000 meter som hade samlat fyra fulla startfält och totalt över 80 löpare.
Fredrik Uhrbom körde lite matrathonträning genom att köra tre lopp med runt 13 minuters vila mellan och plockade även hem totalsegern.
Några av våra juniorer passade på tillfället att köra ett testlopp över 3000 meter och Iyuel Ayele satte två nya klubbrekord då han noterade 6.07 på 2000-meterspasseringen och 9.07 vid målgångh vilket förpassade det gamla klubbrekordet med 26 sekunder. Mera information kommer att läggas ut när resultatlistorna blivit klara och vi kommer även att lägga upp ett maffigt bildgalleri från loppen.


Ella trea i Växjö

Tis 22 mar
Samtidigt som Sista chansen pågick på hemmaplan åkte Ella Hagman F 14 ner till Växjömångkampen för femkamp; häck, höjd, kula, längd och 600 m. Efter en del motgångar, men mycket vilja lyckades hon kämpa till sig bronset och ett nytt klubbrekord på 2794 poäng. /Sophie Hagman


Anton 53,39

Tis 22 mar
Anton Nilsson trivs som fisken i vattnet i Kaliforniens värme och satte säsongsbästa med 53,39 och börjar närma sig perset på långhäcken. Han sprang även 100 meter på 11,37 på Santa Barbaras banor. 


9 HAIS:are i Regionsfinalen

Tis 22 mar
Första helgen i april är det dags för inomhussäsongens Regionsfinal som avgörs i Nyköping. Huddijnge AIS bidrar med 9 st aktiva som är uttagna i 24 grenar. Lycka till hela gänget!

F 14 Ella Hagman 60m   200m   Längd   Kula   Stafett
Vendela Einberg Höjd
F 13 Moa Ivarsson Stav   Kula
Alexandra Rosengren 60m   Längd   Kula
Linnea Richter 60m   200m   Längd
Rebecca Östergren 60m  200m   Kula   Stafett
P 13 David Thid 60hä  Stav    Längd   Tresteg   Stafett
Casper Elliot 800m   Kula
Julius Geiryd 800m


Välkommen Per!

Tis 15 mar
Huddinge AIS välkomnar Per Synnerman som just påbörjat sin projektanställning i föreningen på 50 %. Målet med Pers anställning är att han med sin kompetens och erfarenhet bl.a. ska kvalitetssäkra löpträningen för ungdomar och juniorer och skapa goda förutsättningar för en bredd och elit efter 2020. Han kommer även jobba med löp-och integrationsprojekt samt utveckla och driva några av Huddinge AIS nyckelarrangemang. Ni har kanske redan stiftat bekantskap med honom i hallen i egenskap av tränare för några av våra bästa löpare bl.a. Staffan Ek, Johan Hydén, John Kingstedt, Ebba Tulu Chala, Niklas Jonsson, Thobias Ekhamre m.fl.


Helgsummering

Mån 14 mar
Det märks att tävlingssäsongen börjar avta och våra juniorer/seniorer har börjat träna inför utomhussäsongen. I helgen var det förutom mångkamparna i Göteborg främst de yngre aktiva som var i farten.
Vi hade aktiva igång i Haninge, Sätra och Örebro.
Lilla Hammarbyspelen bjöd på mångkamp för de yngre och vi plockar en fin andraplats genom Tove Olsson i 5-kamp ur resultatlistan och på Marsspelen hittar vi en grenseger genom Casper Elliot i kula.
Samtilga HAIS-resultat hittar ni i vår förnämliga HAIS-börs!


Dags att vässa hjärnorna!

Sön 13 mar
Dags igen att ta tag i tangentbordet och tippa kommande utomhussäsong!
Gå in på tipssidan och klicka er vidare genom frågorna!
Förutom de sedvanliga hederspriserna kommer de tre första att erhålla en valfri utskriven bild från 2016 års publicerade HAIS-bilder.
Lycka till!
​Tippa här senast 31/3!


Silvercomeback för Fredrick

Sön 13 mar
Det blev en spännande comeback för Fredrick Ekholm i mångkampssammanhang då han knep en silvermedalj i seniorklassen efter segrande Fredrik Samuelsson som hade greppet om guldet hela vägen från första gren. Båda killarna är dessutom M22:or vilket blev dubbla besök på prispallen för de båda. Efter första dagen var det ganska jämnt mellan tre killar men Fredrick ryckte ifrån på korthäcken som han vann och när han sedan fick till 4.54 i stavhoppet kunde han bevaka andraplatsen i det avslutande 1000-metersloppet. Emilia Stenström kom femma i F19-klassen. Foto: Nette Thortgren.


Grattis Monica Rydén 50 år!

Tors 10 mar
HAIS största kvinnliga stjärna genom tiderna fyller den 15/3 riktigt jämt. Monica (född Westén) var i högsta Sverigetopp mellan 1985-97 och samlade på sig 37 individuella senior-SM medaljer, varav 26 guld.  Därutöver ett antal lag/stafett-guld. Monica tävlade fr.om 1989 för IF Göta och tog då bl.a. hem ett brons på 400m häck vid EM i Split 1990. Var även innehavare av det svenska rekordet i sjukamp innan Carolina Klüft. 


Svenskt rekord på veteran-SM

Tis 8 mar
Anders tog hem ett av de 9 HAIS-gulden vid årets IVSM i Bollnäs.  Segerhoppet mätte 544 och är nytt Svenskt rekord i klass M60.  Totalt var det 19 HAIS-are som deltog och fixade till så blev det fina 20 medaljer och två av killarna tog dessutom tom dubbla: Peder Berge 60+200m M35 och Gunnar Kulleskog i klass M90 i kula + vikt.
Grattis alla till fina prestationer.  Resultat


Otto i utomhuspremiär

Mån 7 mar
Otto Kingstedt gjorde utomhuspremiär för sitt universitetslag Gallaudet Athletics genom att inom loppet av ett par timmar springa 1500 meter på 4.14,82 och 5000 meter på 15.15,31 vilket ger förhoppningar om en bra utomhussäsong för Otto. Resultat


Klubbrekord av John och Hanna

Mån 7 mar
Det blev en fantastisk halvmarathondebut (?) för John Kingstedt när han sprang i holländska den Haag och deras CPC Lopp den Haag. Han sprang in på 1.06,08 efter att 10 km passerats på 31.01 och fullständigt krossade det gamla  klubbrekordet som innehades av Colm o´Callaghan. I samma lopp debuterade Hanna Liundholm i HAIS-färger med att även hon slå ett klubbrekord då hon petade bort Kajsa Bergs och noterade 1.16,39. Hon vann K35-klassen och kom trea totalt i damklassen.
Resultat


Bilderna från Globengalan

Fre 4 mar
Ni har väl varit inne på Sportpic.se och kollat in alla bilderna från Globengalan?


Bilderna från ISM i Malmö

Fre 4 mar
Ni har väl varit inne på Sportpic.se och kollat in alla bilderna från ISM?


Bilderna från IJSM i Växjö

Fre 4 mar
Ni har väl varit inne på Sportpic.se och kollat in alla bilderna från IJSM?


Truppen på plats för årets IUSM

Fre 4 mar
Så är det dags för årtets USM inomhus och truppen har landat i Uddevalla och Rimnershallen som skall bli arenan för ungdomarna i kamoen om medaljertna.
Vi har naturligtvis lagt upp en SM-sida där rapporter och bilder från tävlingarna kommer att läggas upp. Våra 18 aktiva ska göra 27 starter fördelat på 12 sprint, 7 kast, 6 hopp och endast en vardera långsprint och medel/långdistans. Även en aning ojämn fördelning på respektive klasser kan konstateras då vi har 8 st P16 och 7 st F16 men endast 1 st F15 och 2 st P15 till start. Vi hoppas naturligtvis på att det blir en och annan medaljk och poängplatser under de två tävlingsdagarna och önskar de aktiva och deras coacher lycka till!


Johan mästare i framtidstipset

Fre 4 mar
Grattis säger vi till Johan Moge som vann en tuff fight. Av de 21 frågorna så hade Johan 12 rätt, tätt följt av Kenneth Andersson och trea Hans Ahlin, bägge 11 rätt. Presentkort på Viking Line kommer. Håll ögonen öppna, för snart kommer framtidsfrågorna om 2016.


Nyhetsarkiv Mars 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


SM-GULD!

Efter att ha gått till final via heatsegrar på 7,96 respektive 7,80 kom det att stå mellan Charlotte Andersson och Hammarbys Greta Deltin även hon genom heatsegrar om vem som skulle knipa guldet. Greta hade de snabbaste loppen inför finalen men där visade Charlotte på rutin och var egentligen aldrig hotad när hon tog hem SM-guldet på 7,75 3/100 före Greta. Grattis till SM-guldet Charlotte och coach Uffe!


SM-BRONS!

Efter att ha kommit efter de första 30 meterna kämpade sig Ahmed Bahaa upp genom fältet och lyckades pressa soig fram till ett brons!
Tyvärr fick han sedan stå över 400-finalen p.g.a. en känning i baksidan.
Stort grattis till medaljen Ahmed!


SM-BRONS!

Efter en rafflande avslutning där Ivar Moisander haft bronset i sin hand från fjärde omgången med ett kast på 15.01 passerades han av Johan Nguyen med en centimeter men kunde samla ihop sig och fick till ett nytt perskast på 15.30 och tog tillbaka bronspengen!
Stort grattis till medaljen säger vi till Ivar och coach Hasse!


SM-BRONS!

Första IUSM-dagen resulöterade i en handfull fina resultat och toppades av Alva von Gerber som efter en mycket stark säsong fick kröna den med en bronsmedalj på korthäcken efter att ha persat i såväl försök som final där hon med sina 8,86 endast var 2/100 från silvret. Vi passar så klart på att gratulera såväl Alva som hennes coacher Ulf Nilsson och Anders Rydén som sköter häckträningen till medaljen!
Förutom Alva noterades en femteplats i stav för Madeleine Engström och finalplatser för Daniel Tegbrant på 1500 meter via nya perset 4.25,24 och Ahmed Bahaa på 400 med fina 52,43 i debuten på distansen.
SM-sidan är uppdaterad med lite text från starterna och naturligtvis kompletterad med bilder!