Otto landslagsuttagen

Ons 30 nov
Otto Kingstedt är uttagen i det svenska M22-lag som ska springa terräng-EM som avgörs i Chia på Sardinien. Han får sällskap av Napoleon Solomon, Kalle Berglund, Vidar Johansson och Gabriel Steffensen och det ska fyllas på med ytterligare en löpare för att få ihop en trupp på 6 löpare där de fyra främsta räknas in i lagtävlingen.
Bilden från årets terräng-SM i Västerås när Otto tog medalj i M22-klassen.
Lycka till Otto!
Hela truppen här​​​​​​​!

Otto visar god form i Holland

Tis 29 nov
I helgen som gick var det dags för ett av de stora återkommande terräng-loppen i Europa som utgör "kvalifikationslopp" för terräng-EM (11 december på Sardinien). Det var därför en stor trupp med svenska löpare som hade begivit sig till Holländska Tilburg för att springa Warandeloop, det största terrängloppet i Holland som också brukar locka många duktiga internationella löpare. Från Sverige var utöver Otto även bl a David Nilsson, Napeleon Solomon, Gabriel Steffensen (etta på terräng- SM i det lopp där Otto blev tvåa), Andreas Åhwall, John Börjesson, Linn Nilsson och Elina Johansson. Under fina förhållanden (ca 10 grader och sol) kom tävlingsdagen att bli en stor svensk-succé, med Napoleon som sensationell total-trea på strax över 30 minuter (och segrare i U23-klassen) på den 10 kilometer långa terrängbanan, steget före David Nilsson. Samtliga killar sprang bra, med Otto in efter starka 32.08 på den rätt knepiga terrängbanan. Så här säger Otto om loppet. "- Jag kom tyvärr iväg för dåligt och hade sedan svårt att komma om löpare eftersom det är så smalt på flera ställen. Sista två varven plockade jag rätt många, men kände inte att jag hade tagit ut mig helt efter målgång. Jag är ändå rätt nöjd eftersom det kändes bra". Nu väntar en nervös väntan för Otto som har en chans på en plats i U23-laget till terräng-EM. Resultaten hittar ni förstås i HAIS-börsen! /Anders Kingstedt

Staffan och Otto i spansk terräng

Ons 23 nov
I helgen som gick var Staffan Ek och Otto Kingstedt i Soria, 2 timmar utanför Madrid  för att delta i ett internationellt terränglopp "XXIII CAMPO A TRAVÉS INTERNACIONAL DE SORIA" tillsammans med ett antal löpare från Sverige som alla kandiderar på platser det svenska laget som deltar i terräng-EM (Sardinien 11 december). Loppet gick under kalla och blåsiga förhållanden på en 2 km-bana, belägen på ca 1000 möh. Tyvärr fick Staffan bryta efter ca 3 km p.g.a andningsbesvär. Otto gjorde dock ett riktigt bra lopp och slog bl a John Börjesson, Ullevi och var bara ca 15 sek bakom Turebergs Daniel Lundgren. Nästa helg deltar Otto i "Waranderoop" i Holländska Tilburg. /Anders Kingstedt
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!

Staffan 19:e på NM-terrängen

Lör 12 nov
Staffan Ek var uttagen att springa årets Nordiska Mästerskap i terränglöpning som avgjordes i Kristiansand.
Han kom på 19:e plats och det svenska laget bestående av David Nilsson, Olle Walleräng, John Foitzik och Gabriel Steffensen tog lagsilvret efter segrande Norge. Bilden från årets SM-terräng i Västerås.

Manliga seniorerna standartrea!

Lör 12 nov
Mästerskapsstandaren instiftades 1910 (män) respektive 1960 (kvinnor) och kan betecknas som prisen till "Årets bästa senior-SM-klubbar". Enligt skalan 7-5-4-3-2-1 för placeringarna 1-6 utdelas nämligen poäng vid samtliga senior-SM-tävlingar.