Banrekord och comeback

Mån 31 okt
Det blev en dubbelseger för Huddinge AIS i Långa Tulling-Tumba-loppet en solig och vacker oktober-söndag med start och mål i Lida. Redan från första steget tog John Kingstedt kommandot i loppet med ambitionen att försöka överträffa gällande banrekord, enligt uppgift 1.07,47, satt av en Etiopisk elitlöpare som bl a gjort internationellt gångbara 1.01 / 13.20. En tuff uppgift på den backiga och tidvis besvärliga 20 km-banan. När John dök upp vid målet visade det sig dock att John, efter en forcering med bl a 3.05 min/km sent i loppet lyckats med att understiga banrekordet när han tog sig i mål på synbarligen lätta ben efter mycket goda 1.07,26! John, som blev individuell 6:a på terräng-SM långa bana (12 km) visar därmed att formen från Lidingöloppet och terräng-SM håller i sig. Ett par minuter bakom John landade Otto Kingstedt som överlägsen tvåa efter fina ca 1.11. Otto hade innan loppet bestämts sig för att ta det lite "lugnare" eftersom Otto har chans på en plats i terräng-EM-laget för juniorer. Flera fina Huddinge-insatser: Hanna Bergström gjorde långlopps-debut och klarade detta galant. Kul att se Kajsa Berg på väg tillbaka efter skadebekymmer. Debut för Johan Sand som efter loppet var nöjd med både banan och sin insats. Fredrik Rosenqvist vittnade om ett tufft lopp: "jag var helt slut redan efter 2,5 km" berättar Fredrik. Starkt då att ta sig i mål, blott tre minuter efter bästa-tiden. En bra dag för Huddinge AIS på Lida. /Anders Kingstedt


SM-silver för Otto!

Sön 23 okt
Otto Kingstedt hängde med i tätklungan redan från första början i söndagens M22-lopp över 8000 meter och på andra halvan av loppet stod medaljstriden mellan tre löpare med Gabriel Steffensen och Joel Zachrisson som bildade trio med Otto. Gabriel skruvade upp tempot och bara Otto förmådde att hänga på och låg i rygg innan sista backen 500 meter från mål men räckte inte riktigt till hela vägen utan fick ge sig för Steffen som vann före Otto och en distanserad Joel.
Grattis Otto till SM-silvret!


Hanna femma!

Sön 23 okt
Hanna Bergströäm infriade målsättningen att komma topp-6 i F19-loppet över 4000 meter genom att efter ett mycket övertygande lopp hängt med i andraklungan efter en bortflyende kvartett där en för dagen överlägsen Sara Christiansson tog hem guldet. Elin Brink passerades men hängde med i rygg ända till den sista backen men vid toppen av den tryckte Hanna till ordentligt i den långa utförslöpan och flöt lätt ifrån till en femteplats.
Grattis Hanna till kanonloppet!


SM-GULD!

Lör 22 okt
Efter en rafflande avslutning av seniorernas korta 4 km-bana stod till slut en historisk HAIS-trio som guldmedaljörer i lag, det första seniorguldet i terräng för klubbens del. Staffan Ek såg länge ut att knipa en av medaljerna efter den starke Abraham Adhanom som försvarade förra årets guld men under sista 500 blev det till slut en fjärdeplats bakom Suldan Hassan och Andreas Åhwall. Bakom dem sprang John Kingstedt mycket starkt och kom in på en åttondeplats och Ebba Tulu Chala stängde laget med sin 15:e plats vilket räckte med fem sekunders marginal ner till Spårvägen och ytterligare fyra till Ullevi. Stort grattis till guldet!
Även en individuell medalj trillade in och för den bedriften stod Catharina Eriksson för med sitt silver i K50-klassen. Vi ser nu fram emot söndagens tre starter i F19, M22 och M12 där den sistnämnda klassen kan bli hur rafflande som helst med en mycket sugen HAIS-trio som kommer att göra allt för att dubbla guldskörden för helgen. Lycka till!


Årets sista SM

Fre 21 okt
Så är det dags för årets absolut sista SM och det är naturliogtvis Terräng-SM som avgörs under helgen i Västerås. Vi mönstrar en från början stor trupp som tyvärr krympt ihop en del beroende på sjukdomar och andra orsaker. Det största intresset torde kretsa till seniorernas herrlag som har siktet inställt på att vara med och kriga om guldet vilket också vårt P17-lag hade som målsättning men har nu blivit en aning försvagat p.g.a. sjukdom och det har även drabbat tjejernas F19-lag som definitivt hade varit med och krigat om medaljerna. Individuellt har vi starka killar på såväl korta 4 km-banan som långa 12 km eller vad sägs om uppställningen Staffan Ek, Ebba Tulu Chala och John Kingstedt? Otto Kingstedt får möta ett riktigt getingbo i M22-klassen med flera topplöpare på startlinjen och samma gäller Hanna Bergström i F19-klassen där siktet är inställt på SM-poäng. På veteransidan har vi tvåp medaljkandidater i form av Catharina Eriksson i K50 och Monica Kingstedt K55. Övriga starter Jonathan Bergdahl och Anton Ledell P17 som utgör P17-lag tillsammans med Markus Asplund och Daniel Tegbrant, Ulf Eriksson M40, Martin Larsson M45 samt Sebastian Sandblom som springer i P14-klassens Svealandsmästerskap. Lycka till allihopa!
Startlista   Tidsprogram   PM   Banprofil


World Masters

Fre 21 okt
Nu är det dags för årets World Masters i friidrott som avgörs i Perth Australien.
På arrangörens hemsida så hittar vi fem HAIS-are som skall göra denna långa resa .
Det är:  Annelie Schöldström K45 kastmångkamp, vikt, slägga  - Antti Lindstedt M65 tiokamp, diskus - Anita Westlund K75 kula - längdhopparna: Anders Olsson M60 och Sture Holmberg M65.
Lycka till allihopa!


Terrängbilder

Tor 20 okt
Så är då arbetet klart med bilderna från helgens terräng-DM!
Gå in i bildgalleriet för att se ett urval av bilderna med HAIS-anknytning och om ni vill se alla bilderna går ni in på Sportpic.se! Mycket nöje!


Årets sista mästerskap

Tor 13 okt
Nu är det äntligen dags för årets terrängmästerskap som inleds med DM på Visättra Sportcenter och följs upp med SM i Västerås nästa helg. En helt fantastisk blivande SM-bana 2017 har färdigställts på Visättras gräsytor och 60 ton med olika massor har planerats ut och två broar har byggts och belagts med konstgräs efter ett gediget arbete av Visättras personal! Återstår att belägga backarna med riktigt gräs som kommer att anläggas i höst för att vara redo för SM nästa år. En helt ny backslinga är anlagd och kommer att göra banan ännu mer utslagsgivande även fast det är relativt torrt i marken och ett stabilt löpunderlag. Välkomna alla löpare, funktionärer och åskådare på lördag då första startskottet går av klockan 11.00!


Många pers i Hässelby

Några av löparna i Hässelby Foto: Långlöpargruppens FB

Sön 9 okt
Det gick snabbt för flera av våra löpare i Hässelbyloppet även om våra allra bästa håller på och laddar för kommande terrängmästerskap.
Martin Florin 35:37   Johannes Algesten 38:25 pers
Sven Petersen 39:20 pers   Johan Wrede 39:26 pers
Annelie Florin 40:11 pers   Fredik Rosenqvist 40:11 pers
Birger Lycken 41:07 pers   Catharina Eriksson 41:52
Magnus Larsson 42:02 pers   Paola Masdeu Varlien 43:41
Pär Holmgren 43:43


8-minuterspers av Alberto

Sön 9 okt
Alberto Ramos har kämpat hårt med olika skadeperioder men har nu fått ordning på grejerna och satte ett 8-minuters pers i Budapest Marathon med sina 2.44,58 och en 17:e plats. Det gamla perset sattes för många år sedan då han var bosatt i Los Angeles. Vi avvaktar flera resultst från tävlingen!


Föreläsning

Tor 6 okt
Kultur och Fritidsförvaltningen i Huddinge tillsammans med Riksförbundet Attention inbjuder härmed till inspirationsträff den 9 november.
Kvällen kommer att handla om projektet "Idrott för alla" där Huddinge är en av två pilotkommuner.
Se under "Föreläsningar" för inbjudan!


Tommy Johansson har avlidit

Tis 4 okt
Detta tråkiga besked har kommit att Tommy (även kallad Kumla) avled förra veckan. Tommy var född i juni 1945 och var yngre bror till f.d. ordförande m.m. Olle, som avled i maj i år. På idrottsbanan blev det drygt 4 min på 1500m som bäst, under 60-70 talet.  Vi som hade äran att få känna Kumla, kommer minnas honom som en glad kämpe och kamrat.
/Kenneth Andersson


Pallplatser i Flottsbro

Mån 3 okt
När Tjurruset och Kalvruset avgjordes i Flottsbro skördade några av våra yngre deltagare framgångar. En klasseger blev det för Tove Olsson i flickor 06 som var först över mållinjen av de 90 löparna. Pallplats blev det även för Sebastian Sandblom som kom in som tvåa i pojkar 02 och en fjärdeplats för Cornelia Böhnke i flickor 01.


Nyhetsarkiv Oktober 2016
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 

Sön 16 okt
Det var med spänning som DM-terrängen drogs igång på Visättra som var en första test på den nya SM-banan som kommer att springas 2017. Efter ett fantastiskt jobb av personalen på Visättra Sportcenter tillsammans med arrangemangsansvariga i klubben presenterades en fantastiskt fin, rolöig och utslagsgivande bana som även med årets torra underlag sög krafter i benen på löparna. Några riktigt bra löpare hade tagit tillfället i akt att testa SM-banan och valde i första hand den korta 4 km-distansen som en förberedelse inför nästa helgs SM i Västerås. Här hittar vi också den ena av fyra distriktsmästare i form av Ebba Tulu Chala som tog hem guldet före John Kingstedt och när brorsan Otto "stängde" laget med sin sjundeplats togs även lagguldet hem före Spårvägen. Vår andra distriktsmästare blev Hanna Bergström som gjorde ett fint genrep inför SM med sitt DM-guld i F19-klassen. De övriga två kom bland veteranerna och utgjordes av Catharina Eriksson i K50 och Monica Kingstedt i K55.
 
KLUBBMÄSTARE
M4 Ebba Tulu Chala K4
M12 Mikael Nilsson K8
P19 Asiz Amini F19 Hanna Bergström
P17 Iyuel Ayele F17
P16 Daniel Tegbrant F16
P15 F15
P14 Sebastian Sandblom F14 Vendela Einberg
P13 Julius Geiryd F13
P12 F12
P11 Liam Sandberg F11 Linn Westerling
P10 F10
P9 Theo Lundqvist F9 Felizia Raitis
P8 F8
P7 F7 Esther Elliot
M40 Ulf Eriksson K50 Catharina Eriksson
M45 Christer Hansson K55 Monica Kingstedt
M50 Magnus Larsson