Valborgslöpning

Fre 28 apr
På Valborgsmässoafton (söndag kl 12.00) anordnar jag för andra året "Don Kingis Short But Sweet Valborg Run Bonanza", ett fyra kilometers-lopp med start och mål vid Källbrink. Information finns på Huddinge AIS med länk till en Facebook-sida. Loppet går 2.7 km på asfalt genom Glömsta och sista 1.3 km i skogen (från Glömsta tillbaka till IP). Anmälningsavgiften är blygsamma 75:- (betalas på plats eller via Swish till mitt mobilnummer) och då ingår fika efter loppet. Pris till (just nu) samtliga fullföljande. Ev. överskott går till Niklas Wallins minnesfond.
/Anders Kingstedt


Nytt lopp i Huddinge Centrum!

Tis 26 apr
Planeringen har pågått en tid och vi har arbetat hårt. Och nu kan vi äntligen presentera HAIS nya arrangemang Huddingeloppet! Den 29 augusti kommer det springas snabbt i Huddinge centrum då vi släpper iväg löparna på ett 2,5 km långt varv. De vuxna springer 5 km och flickor och pojkar 10-14 år springer 2,5 km.
För mer info gå in på Huddingeloppets hemsida.


Hänt i veckan världen runt

04:ornas avslutningstävling i Västerås Foto: Mikael Olsson

Mån 24 apr
Mitt inne i försäsongsförberedelserna för de flesta arenaaktiva så är några av löparna i full gång och de yngsta har haft avslutning på sin långa tävlingssäsong i Västerås och Quicknetspelen.
Veckans tävlande började egentligen på annandagen då den traditionella Påsksmällen avgjordes i Enhörna och Alberto Ramos fick en liten revansch sedan magproblemen nere i Berlin och kom in på en femteplats vilken han sedan förbättrade till en andraplats efter segrande Niklas Jonsson på Kvantumjoggens 10 km. Women Health halvmarathon gästades av tre tjejer i HAIS-skrud men desto flera på funktionärssidan där Långdistansgruppen ställde upp mangrant med hela 17 funktionärer vilket bidrog med en rejäl peng in till klubbkassan. Om vi gluttar ut i världen så var Louise Gabrielsson i farten med en andraplats i en stavtävling i Cannes och Otto Kingstedt tog hem sin första seger på 5000 meter i Poughkeepsie på andra sidan Atlanten. Samtliga HAIS-bedrifter hittar ni snabbast och bäst genom att gå in i vår gedigna HAIS-börs!


Parkrun i Huddinge

Lör 22 apr
Runtom i världen finns det något som kallas för Parkrun; en gratis kontrollmött 5km löprunda/motionslopp för alla, oavsett nivå, varje lördag. Det finns mer än 1000 st parkruns världen över varje lördag och den 13 maj, börjar en parkrun vid Källbrinks eljuspår kl 09.30.. Intiativtagare till Parkrun i Huddinge är HAIS-löparen Colm O’Callaghan.
Alla i HAIS och utanför HAIS är väldigt välkomna att vara med.
Man ska bara registrera sig på parkrun.se en gång och sedan gäller det bara att dyka upp. Man får en exakt tid och placering inom ett par timmar efter målgången. 
För mer information gå gärna in på Parkruns Facebook eller ta kontakt med Colm via hans mail.


DKVSBSRB

Tor 20 apr
Snart är det dags för den årliga Don Kingis Valborg Short But Sweet Run Bonanza! Ett 4 km långt lopp för både stora och små. Underlaget består av både snabblöpt asfalt och betydligt tuffare rotstig. 
För mer info gå in på Facebook via länken.


Lägerhälsning från Portugal

Tis 18 apr
Här kommer en lägerhälsning från Albufeiragänget som sitter och väntar på Lissabon Airport för att överge sommarvärmen till förmån för svenska vårkylan.


Udda grenar

Tis 18 apr
Så här i träningstider och läger har vi ramlat på lite olika udda företeelser. Jesper Arbinge utmanade ett kastargäng på Alfamar och sprang ett 3000-meterslopp och kom in en bra bit under 15 minuter och kom tvåa efter att ha förlorat spurten.
Ivar Moisander har avverkat sin första tyngdlyftningstävling och fick blodad tand. Anton Nilsson genomförde ett 800-meterslopp i Florida och gjorde som beräknat en tid alldeles över 2-minutersvallen och hade den goda smaken att vänta med underskridandet till Huddingespelen där han gör tre andra HAIS-löpare sällskap för att försöka gå under dröm-2.

Ivar i tyngdlyftningsdebut
Anton i 800-förberedelse
Jesper i 3000-metersdebut


Otto 29.38,43!

Lör 15 apr
Tidigt denna påskafton nådde oss nyhjeten att Otto vid sin säsongsdebut på 10000 meter sprang ner under dröm-30 och noterade 29.38,43 vid tävlingar i Bucknell University’s Bison Outdoor Classic vilket gav en fjärdeplats i loppet.
Kommande utomhussäsong blir intressant då vi nu för första gången har två löpare samtidigt som springer under 30 minuter föruton Otto även Ebba Tulu Chala vilket ger hopp inför framtiden då båda fortfarande är "ungtuppar" födda -96 och -94.
Stort grattis Otto och coach Per!
Foto: Anders Kingstedts FB.


Mästertipparen slog till igen

Jonte i topp två år i rad!

Lör 15 apr
Så har vi rättat framtidstipset inför vad som skulle hända 2016 och segraren hade 16 rätt av de 21 frågorna. Övriga "medaljörer" var Fotios Makrostergios på 14 rätt och trea blev Pelle Öhrland på 12.  Självklart kommer ett pris (en fin Viking Line kryssning) på posten , men framförallt äran och grattis Jonathan till denna fina seger.
Vem som var sist skall vi inte berätta, men spannet antal rätt var stort, mellan 6-16 rätt. Svåraste frågan var om antal deltagare på Castorma, som från 2015 steg från 15-29 st.  Lättaste frågan var nr 15 och antalet män som skulle hoppa minst 2m och det hade 20 st rätt utav 23 deltagare. Snart kommer framtidslotteriet inför utomhussäsongen 2017 så höll ögonen öppna. /Kenneth


Löparhälsning från Portugal

Ons 12 apr
Här kommer en löparhälsning från det traditionella påsklägret i Albufeira.
En stor del av juniorlöparna är samlade för att genomföra tuffa pass i 25-gradig sommarvärme och härliga löpunderlag för att komma väl förberedda till utomhussäsongen som drar igång i mitten av maj.


Otto persar i utepremiären

Ons 12 apr
Efter en framgångsrik och bra tävlings- och träningsvinter är Otto Kingstedt nu igång med utesäsongen för sitt RIT/NTID (Rochester, NY). Vid tävlingar på Nazareth College söndag 9 april, sprang Otto 1500 m i heat två (av sju heat!). Otto berättar om loppet: ”det gick långsamt från start och jag kände att jag var tvungen att ta hand om dragjobbet. Jag drog från start till det var 200 m kvar, då jag blev omsprungen av två löpare. Det var väldigt blåsigt så det var tungt att ligga först. Jag är inte helt nöjd”. Det blev trots allt nytt personligt rekord med 4.03,92 för Otto som framförallt under vintern har tränat för längre sträckor. Skollagets tränare David Warth har förhoppningar om att Otto ska kunna kvalificera sig till NCAA-finalen i slutet på maj. Nästa tävling sker redan nästa helg, då sträckan är 10 000 m. /Anders Kingstedt


Lägerhälsning från Magalluf

Hälsning från Magalluf Foto: Lars Krieg

Mån 10 apr
Här kommer en liten hälsning från lägerdeltagarna i Magaluf där Uffe, Lasse, Peter G, Herman, Fotte, Johanna o Jessica x2 håller ordning på kidsen.


Starka långkottar i Berlin

Snabba gänget i Berlin plåtade av Nino Lavecchia

Mån 3 apr
Det blev riktigt fina resultat för gänget som reste ner till Berlin för att springa halvmaran. Först över mållinjen var starkt löpande Camilla Elofsson som noterade 1.22,29 följd av Johan Wrede 1.28,06, Sven Peterson 1.28,47 och Birger Lycken 1.33,17. Alberto Ramos i toppform fick tyvärr problem med magen och hjälpte i stället de andra fram till bra tider och joggade i mål. Antonio Lavecchia avstod från start och börjar nu sin medeldistanssatsning fullt ut!


Ungdomarna i farten

Stockholmskamparna
Mån 3 apr
Första omgången av Stockholmskampen arrangerades i Turebergs nya inomhushall med goda resultat. Vårt 12-årslag toppar lagtävlingen efter första deltävlingen och 13-åringarna ligger på en fjärdeplats.
På hemmaplan avgjordes första deltävlingen i Triangelkampen där det blev trippelt Hammarby i topp i klasserna 06-08. Våra 08:or kom tvåa och 06-07 trea.


Nyhetsarkiv April 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


Huddinge AIS årsmöte

Anders Lindström lämnar över ordförandeklubban till Mats Krigh

Fre 28 aprilHAIS 63:e årsmöte hölls 26 april i orienteringens klubblokal vid Källbrinks idrottsplats. Mötesordförande var Jan Larsson från SFIF och 35 medlemmar deltog på mötet. Anders Lindström berättade om vilka fantastiska framgångar föreningen haft under 2016, 5a i SM tabellen där samtliga åldrar bidragit med poäng, 3a i SM-standaren där endast senior klasserna räknas, men också en otrolig bredd med knattar upp till veteraner.
Avtackning skedde av avgående ordförande och kassör, Anders Lindström och Eva-Lena Hellbratt har gjort storartade insatser för föreningen.
Styrelse val : Ny ordförande Mats Krigh, Johan Moge, Taina Gabrielsson och Susanna Arbinge.
VU val : Kenneth Andersson till ny VU-ordförande, Tomas Classon, Per Öhrland och Pierre Modin.
Styrelsen : Mats Krigh, ordförande, Johan Moge, sekreterare, Tomas Ledell, Peter Dacke, vice ordförande, Taina Gabrielsson, kassör och Susanna Arbinge.
Verkställande Utskottet : Kenneth Andersson, Ordförande VU, Per Öhrland, Tomas Classon, Pierre Modin, Per Synnerman, klubbchef och Anki Lindström, kansli.
Valberedning Anders Lindström ordf, Monica Kingstedt och Johan Wibäck.

/ Johan Moge

Årets Idrottskvinna senior: Frida Åkerström
Årets idrottsman senior: Tom Kling Baptiste
Årets idrottskvinna junior: Hanna Bergström
Årets idrottsman junior: Ebba Tulu Chala
Stora grabbars märke nr 77; Staffan Ek
Glasdroppen: aktiv 15 år och äldre: Hannah Lindholm och Ebba Tulu Chala
Glasdroppen ungdom: Ella Hagman och Casper Elliot
Glasdroppen tränare: Hans Moisander
Glasdroppen funktionär/ledare: Louise Lilius
Glasdroppen årets veteran: Jöran Westberg