Stipendium till Alva

Tis 28 feb
Alva von Gerber tog sin första medalj på IJSM i Göteborg och visar på målmedveten satsning på att bli en häcklöpare av rang samtidigt som hon går på FIG Huddinge där hon går naturlinjen. Hennes satsning har uppmärksammats av Lofsangruppen som varje år delar ut ett talangstipendium till unga kvinnliga idrottare som valt att ge 20.000:- till Alva.
Ni kan läsa mera om stipendiet här!


Succéartat SM lagt till handlingarna

Sön 26 feb
Så kan vi då slutsummera SM-helgen i Växjö som blev en succémässig avslutning på Mikael Wirstedts SM-engagemang då han nu styr kosan söderut. Hela sju medaljer räknades in och lite dramatik med stolpe in och stolpe ut. Mycket stabila guldlopp av Tom (60 meter) och Staffan (1500 meter) och lika odramatiska silver genom Arwid (kula), Eleni (vikt), Fredrick (60 häck) och Frida (kula) spetsades till ordentligt när Tom till en början inte var kallad till prispallen på 200 meter men efter en extrakoll på målfotot bytte bronsmedaljen ägare. Enda stolpe ut var kanske Alexander som tappade bronset 10 meter före mål på 400 meter. Det blev vid närmare eftertanke en maximering av tilltänkta chanser i och med att Tom fick 200-medaljen till slut. Stort grattis till alla medaljörer och kanoninsatser! SM-sidan är klar och lagd till handlingarna för att ni ska få tillfälle att blicka tillbaka på mästerskapet i framtiden!


Presstopp!
SM-brons för Tom!

Tom fick bronset efter att målfotot granskats en gång till

Sön 26 feb
Tom hade svårt att matcha ytterbanornas Nil de Oliveira och Johan Wissman i första delen av 200-metersloppet från sin andrabana och det blev aldrig någon kontakt med de två men lefter en tuff upploppsstrid med Erik Annerfalk 21,43 utsågs Tom slutligen till bronsmedaljör via målfotot där man tagit fel först på vem som var vem efter det att prisceremonin var avklarad. Johan tog guldet på 21,11 före Nil 21,14.
Till SM-sidan


SM-silver för Fredrick!

Glad silvermedaljör Foto: Frida Åkerström

Sön 26 feb
Det blev aldrig riktigt spännande i finalen på korthäcken när Alexander Brorsson fick till en kanonstart och hade någon meter på de övriga omgående. Fredrick Ekholm låg där bakom i ett vacuum med lika långt fram till Alexander som bakåt till de övriga och kunde ta en ohotad silverpeng före Anton Levin på 7,90. Grattis till silvret!
Till SM-sidan


SM-guld för Staffan!

Glad guldmedaljör

Sön 26 feb
Staffan Ek var en av huvudfavoriterna på 1500 meter när Kalla Berglund m.fl. inte stod på startlinjen och såg till att kontrollera händelserna i loppet från tätklungan i ett långsamt taktiklopp som satte ordentlig fart det sista varvet när Staffan hade tryckt till och mot slutert var det bara Daniel Lundgren och Vidar Johansson som förmådde att haka på något sånär och Staffan kunde behärskat flyta in som segrare på 3.55,83 före en starkt avslutande Vidar. Grattis till guldet!
Till SM-sidan


Alexander fyra

Sön 26 feb
Alexander Nordkvist kämpade till sig en tredjeposition vid varvningen i 400-metersfinalen efter Dennis Forsman och Felix Francois. I utgången av sista kurvan gick Felix utan problem förbi och tog guldet före Dennis och fram till sista tio meterna hade Alex grepp om bronset men en stumnande Alex fick ge sig på mållinjen mot starkt avslutande Trausti Stefansson.
Till SM-sidan


Fredrick till final

Sön 26 feb
Fredrick Ekholm såg riktigt vass ut när han tog kommandot direkt i försöken på korthäcken och landade ohotad på 7,90 före Max Hrelja som tog den andra direktplatsen till finalen.
Till SM-sidan


SM-silver för Eleni!

Glad silvermedaljör Foto: Frida Åkerström

Sön 26 feb
Eleni Larsson inledde med ett kast utanför kastsektorn i viktfinalen och tog ett säkerhetskast i andra på 18.99 vilket ledde henne upp till tredjeplatsen efter Ida Storm som i princip avgjort tävlingen i andra kastet med 22.55 och även efter Marinda Peterson. Åter ett kast utanför sektorn i tredje följdes av 19.87 vilket förde upp henne på silverplatsen som förstärktes av 20.36 i femte och ännu en 20-meterstävling gav ett silver till Eleni. Grattis till silvret!
Till SM-sidan


200-tjejerna utslagna

Sön 26 feb
Sara Hermansson inledde tjejernas försöksheat på 200 meter men avbröt loppet i utgången av sista kurvan.
Sarah Karlsson persade ner till 25,97 men det räckte inte för en final dit det krävdes 24,62.


Tom till final

Sön 26 feb
Tom Kling-Baptiste utmanades rejält om heatsegern i försöken på 200 meter av Kasper Kadestål som vid utgången av sista  kurvan hade greppet men Tom tryckte till på upploppet och rann ifrån fram till 21,44. Kasper diskades efteråt för linjetramp i första kurvan. Svåraste konkurrenterna vann också sina försöksheat där Nil de Oliveira hade en jämn kamp med Erik Annerfalk medan Johan Wissman såg mycket vass ut och hade den snabbaste tiden 21,19 i försöken.
Till SM-sidan


SM-silver för Frida!

Glad silvermedaljör Foto: Mikael Wirstedt

Lör 25 feb
Om herrarnas kulfinal blev en omväxlande historia så var tjejernas det motsatta då faktiskt prispallen var på plats redan efter första omgången. Fanny Roos tog kommandot direkt med sina 17.30 med Frida tvåa med sina 14.31 men båda tjejerna skulle komma att öka på längden i ett par omgångar fram till 17.88 för Fanny och 15.37 för Fridasom hade över metern ner till trean Maria Nilsson.
Grattis till silvret Frida!
Till SM-sidan


SM-guld för Tom!

Glad guldmedaljör Foto: Mikael Wirstedt

Lör 25 feb
Finalen på 60 meter blev precis så jämn och oviss som man väntat sig. Efter en perfekt start tog Tom greppet som efter 20 meter jämnats ut till o´Dain Rose men sista tredjedelen var det i stället Austin Hamilton som pressade Tom ända in på mållinjen men Tom lyckades hålla undan och noterade 6,67 i sitt guldlopp. Grattis till guldet!
Till SM-sidan


SM-silver för Arwid!

Glad silvermedaljör Foto: Mikael Wirstedt

Lör 25 feb
Efter att ha inlett första omgången med att ligga tvåa bland ett helt koppel med 16-metersstötare gled Arwid ner genom fältet men via 17.41 och 17.71 togs ett grepp om siljerplatsen och det blev en spännande fortsättning där det kom attacker bakifrån och det kändes väldigt öppet efterledande Daniel Ståhl. I femte omgången visade Arwid på bra tajming när han satte sin första 18-metersstöt för säsongen upp till 18.18 vilket räckte ohotat fram till en silvermedalj. Grattis Arwid!
  Till SM-sidan


Tom och Alexander till final!

Lör 25 feb
Det blev en härlig uppvisning när Tom Kliong-Baptiste enkelt tog hem sitt försöksheat på 60 meter med omgångens snabbaste til 6,70 vilket gav en finalplats då det inte blev någon semifinalsomgång.
Alexander Nordkvist fick slita lite mer för att ta en av tidsplatserna till final efter heatsegraren som säkrade en direktbiljett till finalen. Alex utmanade heat segraren Dennis Forsman riktigt bra genom en stark avslutning och gick vidare som tvåa på 49,33 vilket var bästa tid bakom heatsegrarna.   Till SM-sidan


Otto slaktar klubbrekordet!

Lör 25 feb
Vid stats-mästerskapen (New York) för NCAA div III-universitet på S:t Lawrence University, kom Otto igår tvåa på 5000 m för sitt lag Rochester Institute of Technology (RIT). Ottos nya pers och klubbrekord: 14.45,78, en kapning på det KR Otto satte för några veckor sedan med 22 sekunder. Tiden är f ö drygt 10 sekunder bättre än uteperset från förra året. Otto har tränat mycket bra, med veckodoser på runt 17 mil / veckan. Tränaren Per Synnerman: ”Tiderna Otto har gjort på de hårda passen under vintern har helt klart indikerat kapacitet för stora framsteg. Men det ska ju göras också! Mycket roligt”. Att tävlingen genomfördes på en odoserad 200 m-bana understryker ytterligare prestationens värde. Det ska onekligen bli spännande att följa Otto under den utesäsong som nu börjar om några veckor över i Rochester, NY.
/Text och bild: Anders Kingstedt


Åtta HAIS:are till regionsfinalen

Lör 25 feb
Åtta HAIS:are är uttagna i det distriktslag som ska åka till Uppsala för att göra upp i Svealandsmästerskapen den 18-19 mars. Grattis till uttagningarna och lycka till!
Uttagna HAIS:are:
  

P 14
Viktor Frisk 60 m 200 m 1000 m Längd Stafett
Casper Elliot 1000 m Stav
Johan Sundgren Stav
F 14
Rebecca Östergren 60 m 200 m Stafett
Alexandra Rosengren 60 m Längd Kula
Moa Ivarsson Stav
P 13
Ludvig Granberg Höjd
F 13
Rebecka Forsling Stav Kula


Let the show begin!

Tor 23 feb
Årets senior-SM inomhus står för dörren och vår SM-sida är upplagd!
Vi mönstrar en blandning av rutinerat manskap där ett flertal gör sin första start för säsongen och påläggskalvar som kommer från de yngre leden som mera är med för att se och lära samt att få en bra möjlighet till bra resultat i den stora 6-banorshallen i Växjö.
Kollar vi på den mera rutinerade delen av truppen blir det hyperintressant bl.a. därför att några inte gjort några framträdanden hittills i år men som vi vet har en mycket hög kapacitet. Vi tänker på t.ex. Tom Kling-Baptiste som mäter krafterna dels mot de tre EM-uttagna på 60 meter och dessutom 200 meter där han får en fight mot bl.a. pånyttfödde Nil de Oliveira och förre träningskompisen Johan Wissman. Om vi fortsätter på avdelningen löpning modell kort så attackerar Fredrick Ekholm häckarna där han haft fina framsteg i de senaste loppen och på medeldistans har vi Staffan Ek som ju satte ett grymt klubbrekord på 3000 meter med ett sub8-lopp som kvalificerade honom till kommande IEM. Kastsidan har också sina godbitar med Eleni Larsson som varit stabil över 20 meter i vikt och när det gäller kula så är vi nyfikna på Frida Åkerström som bestämt sig för en 3-årssatsning mot OS 2020 och flyttat ner till Växjö och alltså har hemmapplan samt även förstås Arwid Koskinen som garanterat voill vara med och fightas om medaljerna. Tävlingarna kan följas live via länkarna på SM-sidan. För att ta till en gammal uppmaning, let the show begin och lycka till samtliga inblandade aktiva och coacher!
Till SM-sidan


Fyra mästare och 13 medaljer

Mån 20 feb
Årets IDF-IUDM avgjordes i Hammarby Friidrotts regi i Sätrahallen och resulterade i en bastabt medaljskörd på 13 medaljer och fyra distriktsmästare i form av Johannes Lilius i P16 vikt, Rebecca Östergren F14 200 meter, Rebecka Forsling F13 stav och Viktor Frisk P14 1000 meter. Silver blev det för Ludvig Granberg P13 höjd, Moa Ivarsson F14 stav, Viktor Frisk P14 200 meter och Alexandra Rosewngren F14 längd. Bronspengarna togs hem av Linus Simmerlein 60 meter, Vendela Einberg F15 höjd, Emelie Schlyter F15 kula, Rebecka Östergren F14 200 meter och Casper Elliot stav. Grattis till alla fina prestationer!


Information från styrelsen

Mån 20 feb
Tiden rasar iväg och snart närmar vi oss den dagen när Mikael Wirstedt lämnar oss och ställer kosan mot sydligare breddgrader.
Vi har kommit överens med Micke att han jobbar heltid under februari för att gå över till halvtid under mars.
Mickes anställning hos Huddinge AIS avslutas 2017-03-31.
Under tiden fram till dess sker en överlämning av arbetsuppgifter, kunskaper och erfarenheter till Per Synnerman.
Per har arbetat på Hais kansli i snart ett år, han har många års erfarenheter inom friidrotten och har tidigare varit anställd bl.a. i Hammarby IF Friidrott. Per Synnerman är anställd som projektledare i Huddinge AIS men kommer att anta en roll som klubbchef under sex månader från och med 2017-04-01. Mickes arbetsuppgifter överförs successivt till Per under tiden fram till sista mars. Från och med första april övertar Per ansvaret från Micke fullt ut. Rollen kommer sedan att förändras något mot tidigare, detta kommer att ske under våren och sommaren. Anki kommer även i fortsättningen att jobba med administrativa uppgifter, medlemsfrågor, ekonomiadministration mm. på trekvartstid. Tillsvidare kommer vi att lösa övriga behov av arbetsinsatser i samband med tävlingsarrangemang, Sportscamp mm. genom tidsbestämda projektanställningar.
Vi önskar Micke och Per lycka till i sina nya roller!
/Huddinge AIS Styrelse
Anders Lindström


SM-sidan upplagd!

Tor 16 feb
SM-säsongen inomhus fortsätter i helgen med IJSM där vi mönstrar en trupp om 20 aktiva som ställer upp i 29 grenar. Först ut i Friidrottens Hus på lördagsmorgonen klockan 09.00 är killarnas vikt där Jesper Arbinge är en av ganska många som går upp en åldersklass och kommer att få det tufft mot de äldre konkurrenterna. Samma läge för 99:orna som får tampas med de ett år äldre motståndarna som t.ex. 1500-löparna som går en match mot seniorlandslagsmannen Suldan Hassan m.fl. mycket vassa löpare. Som vanmligt har vi lagt upp en SM-sida där vi försöker följa utvecklingen och summera mästerskapet i ord och bild. Lycka till allihopa!


Leif Johansson fyller 70 årTis 14 feb
Vår hedersmedlem nr 8 och ordförande under åren 1991-97, fyller den 17/3  70 år. Vi skickar denna grattishälsning till "Sveriges baksida" Göteborg.


Staffan under 8 och EM-kvalad!

Sön 12 feb
Staffan Ek blev historisk på söndagen i belgiska Gent där han som första löpare i klubbens historia underskred drömgränsen 8 minuter på 3000 meter inomhus. I samma lopp sprang Jonas Leandersson in på 7.53,83 och det innebar att båda gick under IEM-kvalgränsen 8.02 med bred marginal. Stort grattis till kanonloppet båda två!
Ytterligare en koll runt om i världen landar i USA där Otto Kingstedt gjorde ett fint 5000-meterslopp när han sprang in på 15.07,50 vid Liberty League Indoor vilket är nytt klubbrekord om det var så att loppet sprangs på 200-metersbana vilket vi får undersöka och återkommer i saken. Dennis Elms Jansson sprang för sitt North Iowa Area CC såväl 200 meter (23,94) som 400 meter (53,33).
Resultaten hittar ni lättast i HAIS-börsen!


Vässat klubbrekord av Fredrick

Sön 12 feb
Våra två deltagare i Nordenkampen gjorde fina resultat mycket tack vare bra avslutningar. Frida Åkerström klättrade tre placeringar när hon i sista stöten i kulan fick till nya säsongsbästat 15.21 och klättrade upp till tredjeplatsenefter Fanny Roos och danskan Trine Mulbjerg. Efter en tuff slutfällning som slutade i en kullerbytta vräkte sig Fredrik Ekholm fram till nya klubbrekordet 7,88 vilket gav en fjärdeplats i loppet och närmar sig nu kvalgränden till inomhus-EM som är 7,82. Resultaten hittar ni som vanligt i HAIS-börsen!


Landskamp och mångkamps-SM

Tor 9 feb
En koll på vad som händer i helgen resulterar i Nordenkampen där vi har representation i form av Frida Åkerström i kula och Fredrick Ekholm på korthäcken och allt ska avgöras i Tammerfors 300-metershall där löparna springer på odoserade banor. Blickarna riktas även västerut till Uddevalla där Orient arrangerar årets Mångkamps-SM där vi har två tjejer på plats Emilia Stenström som gått upp i K22-klassen och SM-debuterande Ella Hagman i F15-klassen. Lite närmare har veteranerna vars IVSM avgörs i Nyköping på söndag. Här har vi inte fått tillgång till några startlistor men anar att det kommer att stå rödgult på startlinjen även här. På hemmaplan blir det en tävling i det lite mindre formatet i form av ett Storängsöz som drar igång på lördag vid 10-tiden där säkert några av våra juniorer som ska till Göteborg nästa helg passar på att finslipa formen. Lycka till allihopa!


Landslaget för Fredrick och Frida

Mån 6 feb
Fredrick Ekholms återkomst på korta häcken ledde inte bara till ett nytt klubbrekord utan även hela vägen till helgens landskamp i Tammerfors. Även Frida Åkerström är uttagen efter sin 15-meterstävling i helgen. Grattis till uttagningarna! Nordenkampen kan följas i SvT Play på lördag!


Tre svenska mästare

Mån 6 feb
Årets upplaga av Veteran-SM inomhus avgjordes i Borås med ovanligt få HAIS-deltagare men de som var på plats bärgade hem åtta medaljer varav tre guld genom Anders Olsson i M60 längd och och Jöran Westberg M70 i kula som också plockade ett brons i vikt och dubbla medaljer även för Tomas Classon M55 med omvänd ordning guld i vikt och brons i kula. Hustru Maria tog ett silver i vikt. Magnus Bernholtz knep silvret i M50-kulan och slutligen blev det ett brons i M50-längden dör för övrigt gamle fotbollskrigaren Kennet Andersson tog hem guldet.
Grattis till alla fina insatser! Resultaten i HAIS-börsen!


Casper och Tove toppar i Sätra

Mån 6 feb
Den nerlagda Globengalan har kvar sin yngre variant i form av Lilla Globengalan där vi hade några av våra yngre förmågor i startfälten. Vi räknar in två grensegrar genom Casper Elliot i P14 stav och Tove Olsson i F11 kula och hon knep även en bronspeng på 600 meter. En handfull andraplatser blev det också genom Ludvig Granberg där de första tre hade 1.45, Rebecka Forsling i F14 stav där hon delade resultratet med segraren och Emelie Schlyter i F15 kula. Sebastian Sandblom kompletterade pallplatserna med bronset io P15-kulan.
Resultaten finns i HAIS-börsen!


Återkomsten gav nytt klubbrekord!

Sön 5 feb
Årets upplaga av Raka Spåret bjöd på en del intressanta HAIS-insatser så här inför kommande SM-tävlingar. En glädjande återkomst till tävlingsbanorna hiottar vi på korthäcken där Fredrick Ekholm perrsade ner i såväl försök som final där han sprang hem vinsten på 7,92 vilket också är nytt klubbrekord! Bra lopp även av Fredrik Kihlblom i P19 där han noterade 8,41 på korthäcken. Ludvig Hillenfjärd gjorde en intressant start på 800 meter och kom för första gången under 2 minuter med sina 1.58,76. Stabila insatser på kastsidan av tjejerna där Eleni Larsson satte årsbästa med sin tredje raka tävling över 20 meter på 20.60 och Frida Åkerstyröm 15.03 i kula. Årsdebut på 400 meter av Sara Hermansson resulterade i ett sub 60-lopp och 59,85. Debut i det rödgyla HAIS-linnet såg vi genom Tove Söder på korthäcken där hon sprang in på 9,28.
Resultaten förstås i HAIS-börsen!


Otto igång i USA igen

Sön 5 feb
Otto Kingstedt är tillbaka i USA, nu på universitetet Rochester Institute of Technology (RIT), i Rochester, NY (nära lake Ontario), där Otto ska läsa Graphic Design som Sophomore. Laget, RIT Tigers, är ett mycket bra Division III-lag och Otto har redan kört några riktigt bra pass med klubbkamrater som är goda för tider som 3.50 / 14.40. Vid debuten igår (fredag 3 februari) deltog Otto i en s k "DRM" (Distance Relay Medley), då man springer 1200, 400, 800 och 1600 m, totalt alltså 4000 m. Otto hade sista sträckan i det vinnande laget från RIT med tiden 4.23, vilket motsvarar ca 4.07 på 1500 m (i paritet med bästa-tiden utomhus). Tävlingen gick på RIT inomhus-banor – 200 m odoserat.
Otto berättar: jag hade missat att tävlingen startade kl 16.00 och när jag kom till inomhushallen så var det bara några minuter kvar till start! Jag hinn springa kanske 400 m innan det var dags att springa sista-sträckan. Formen är bra och jag känner att jag kan ta mig under 4 minuter på 1500 meter nu". Nästa tävling för Otto är redan nästa helg, lördagen 11 feb då Otto springer individuellt. /Anders Kingstedt


Nyhetsarkiv Februari 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar
 


IJSM slutsummerat!

Tis 21 feb
Årets IJSM är lagt till handlingarna och sammanställningen av insatserna ligger klar på SM-sidan! Där hittar ni fakta och lite referat från de olika starterna. Vi jobbar vidare med kommande helgs SM-sida som kommer att läggas ut på torsdag.
Vi gratulerar våra medaljörer som denna gång räknades till sex stycken varav ett silver och 5 brons! Förutom detta så togs det tre fjärdeplatser och tre femteplatser som delegerade SM-poäng.

SM-SILVER!

Ivar Moisander SILVER vikt

SM-BRONS!

Jesper Arbinge SILVER kula

SM-BRONS!

Emelie Svensson BRONS tresteg

SM-BRONS!

Mathilda Eriksson BRONS kula

SM-BRONS!

Alva von Gerber BRONS 60 häck

SM-BRONS!

Madeleine Engström BRONS stav