Klubbrekord av Louise!

Mån 30 jan
Louise Gabrielsson fick till det ordentligt vid tävlingar i Montpellier där hon vann stavhoppet på nya klubbrekordet 3.56 samma höjd som klubbkompisen Margot Chevrier men knep segern då hon tog höjden i sitt andra försök. Stort grattis Louise! Eleni Larsson dubblerade helgen med att även åka ner till Norrköping för att kasta vikt och noterade återigen en 20-meterstävling då hon vann på 20,13. I samma arena sprang Sarah Karlsson under 8 sekunder i försöken på 60 meter och kom sexa i den efterföljande finalen. Resultaten i HAIS-börsen!


Två grensegrar sista dagen

Mån 30 jan
Avslutningen av 
Hammarbyspelen gav ett formbesked av Fredrik Kihlblom som vann korthäcken på 8,57. Klasseger även för Rebecka Forsling som persade upp till 2.48 i F13-staven. Ella Hagman över 5-metersgränsen med sina 5.16 som gav en tredjeplats i F15-längden gav oss framtidshopp i grenen. Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


Debutseger för Mathilda

Sön 29 jan
Lördagsdelen av  Hammarbyspelen bjöd på en HAIS-debut av Mathilda Eriksson som bytt från Tumbalinnet och tog hem seniorkulan på 12.44. Charlotte Andersson börjar få ordentlig fart i benen och tog hem en överlägsen seger i F17-klassens 60 meter på 7,87. I tresteg hoppade Emelie Svensson till sig segern på 11.21. Tjejernas dag alltså så det är lkanske dags för killarna på avslutningsdagen?
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


Eleni is back och KR av Nino

Lör 28 jan
Hammarbyspelen "mjukstartade" på fredagskvällen med att Eleni Larsson kom tillbaka över 20 meter när hon vann vikten på 20.26 och i P17-vikten var Ivar Moisander stabil då han vann på 17.48. Ett nytt klubbrekord fick vi inkassera genom Antonio Lavecchia som rusade in på 9.45,58 i 3000-metersloppet vilket fördes in i avdelningen M45-rekord. Fina längdhopp fick vi också se genom Emeile Svensson som prickade 5-metersgränsen i F17 och Alex Emahaizon 6.11 i P17.
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


Ren vinnare

Mån 23 jan
Alla aktiva från 15 år har nu möjlighet att gå den obligatoriska utbildningen och erhålla dopingkörkortet!
På onsdag klockan 19.00 i Sjödalsgymnasiets aula kommer Anders Rydén att hålla utbildningen. Ni som redan gått den genom FIG:et eller på annat sätt behöver inte göra om den! Mera information finns på länken Ren vinnare eller via mail till Anders!


Scandicbilderna upplagda!

Lör 21 jan
Bilder från Scandichelgen finns nu upplagda!
Gå in på sportpic.se för att avnjuta helgens drabbningar!


Säsongsdebut för Eleni

Tor 19 jan
Eleni Larsson avstod från att kasta i Örebro p.g.a. en liten känning och flyttade sin säsongsdebut några dagar till torsdagens Turebergs Indoor Throw där hon kastade vikten 19.23 fram till en överlägsen seger.
Resultatlistan i HAIS-arkivet.


Scandic tar nya krafttag

Lör 14 jan
Scandic Indoor Games tog nya krafttag på lördagen och seniorerna hade bl.a. kula på programmet som får illustreras av vår egen Atletvinnare Lasse Ohtamaa. Vi återkommer med en översikt av tävlingarna och bilder kommer att kunna avnjutas på sportpic.se!


Marathonvinst för Kajsa

Lör 14 jan
Kajsa Berg har kommit igång med träningen efter hennes skadeproblem och tog tillfället i akt att köra ett tempopass i form av Stadion Stockholm Marathon som avgjordes på en 14-varvsbana med start och mål på Stadion. Seger i damklassen på 3.08 och totaltrea i loppet blev utfallet. Nu hoppas vi på att träningen flyter på och ser fram emot ett givande läger i Portugal om ett par månader.


Scandic rullar på

Foto: Långdistansgruppens FB

Frer 13 jan
3-dagarstävlingen Scandic Indoor Games är igång och fredagskvällen bestod i vanlig ordning av ett stort gäng långkottar från HAIS långdistansgrupp där flera gjorde tävlingsdebut. Resultaten kan ni hitta på tävlingssidan och bilder från dagarna tre kommer i vanlig ordning att läggas upp på sportpic.se.


Säsongsdebuter i mängd

Ons 11 jan
Veckans stora begivenhet är naturligtvis vår egen tävling Scandic Indoor Games som avgörs undewr dagarna tre och öppnar upp fredagen med seniorklasser på 3000 meter och 200 meter samt längd m.m. för att fortsätta med lite mera fokus på de yngsta klasserna och söndagen går i de lite äldre ungdomsklassernas tecken.
Ur HAIS-perspektiv blir det en handfull säsongsdebuter och vi plockar några russin ur den kakan. Som vanligt så här inför SM är det juniorerna som blir intressanta med många säsongsdebuter och vi får se Fredrik Kihlblom och Charlotte Andersson göra premiärer och i kulringen återfinns Jesper Arbinge och Alexander Persson. Lite smått och gott även på veteransidan med världsmästare Anders Olsson och mr.FIG Fotte i startblocken. Alla starterna hittar ni bäst i den bastanta startlistan.
Eleni Larsson drar till Örebro för sin säsongsdebut eftersom det inte får utövas i Storängshallen.


SM-poäng i samtliga klasser!

Klicka för att se i större format!

Tis 10 jan
Här ovan ser ni sammanställningen av 2016 års SM-tävlingar där samtliga topp-6 placeringar räknats in enligt principen senior 1 poäng, MK22 0,75 poäng, junior 0,5 poäng samt ungdom 0,25 poäng.
Huddinge AIS är den enda klubben som plockat poäng i samtliga åldersklasser vilket är unikt och frågan är om det hänttidigare, någon kalenderbitare som vet kanske?


Louise tillbaka i vardagen

Mån 9 jan
Louise Gabrielsson är tillbaka i "vardagen" efter hembesöket under julghelgen och gjorde sin första stavtävling för året när hon kom femma i Nice på 3.30 och fixade poäng till sin klubb Cote d´Ázur Athletisme. Resultaten hittar ni naturligtvis i HAIS-börsen!


Statistiksidan har rullat igång!

Sön 8 jan
Så har vår nya statistiksida rullat ut från det löpande inmatningsbandet!
Efter en gedigen arbetsinsats har samtlig tillgänglig statistik överförts till vårt nya system som blir ett fantastiskt lyft för den resultatintresserade.
Stora nyheter som t.ex. personliga rekord, resultatutveckling m.m. kan avnjutas i ett lätthanterligt format. Vi riktar ett stort tack till de som varit inblandade i detta massiva arbete! Med detta går de sedvanliga excelutskicken i graven och all statistik tillhandahålls på den nya sidan!
Till statistiken


Sätrarapport

Lör 7 jan
En handfull distriktsmästare representerade HAIS i helgens VDM och en av dem var Christer Hansson som tog hem M45 3000 meter. Tyvärr har det blivit problem med resultatlistan från helgen men den har utlovats i början på veckan. Samtidigt avgjordes mångkamps-DM där Emilia Stenström noterade 2733 poäng i femkampen men även ett gäng yngre fullföljde en mångkamp. Resultaten kan med fördel hittas i HAIS-börsen! Bilden från Christers FB. Tjejen på bilden är inte veteran än utan supporter till pappa!


Säsongsdebuter avklarade

Rebecka Forsling Foto: Mikael Ohlsson

Fre 6 jan
En handfull HAIS:are begav sig ner till Norrköping och Surbullespelen. Säsongsdebuter för sprinttjejerna Alva von Gerber som öppnade med 9,21 på korthäcken som hon vann och 8,17 (8,11) på 60 meter där hon kom tvåa före Sarah Karlsson som noterade 8,25 (8,14) försöken inom parentes och även kom trea på 200 meter med sina 27,03. Rebecka Forsling persade upp till 2.32 i stav och tog hem klassegern.


Tre mästerskap i HAIS-regi!

Tor 5 jan
Efter årets två mästerskapsarrangemang som mjukstartar med IVNM i mars och avslutas med SM-terrängen i oktober ser vi fram emot 2018 då HAIS blivit utsedda till att arrangera JSM/USM17!


På gång i veckan

Ons 4 jan
Inomhussäsongen har inte riktigt dragit igång för HAIS:arna ånnu men vi har ju Scandic Indoor som står för dörren nästa helg. Här är de starter vi har letat ihop runt i riket men vet ni om någon mer tävling med intresse så hör gärna av er!

SURBULLE INDOORS
Uffe Nilssons sprinttjejer åker ner till Norrköping och de härligt blå banorna för att dra igång tävlingssäsongen. Alva von Gerber och Sarah Karlsson gör ett par sprintstarter och Rebecka Forsling gör en liten 4-kamp med stav, höjd, 60 meter och kula på programmet.

VETERAN-DM och DM MÅNGKAMP
Årets DM i mångkamp avgörs i sedvanlig ordning av IFK Tumba. Emilia Stenström gör en 5-kamp i seniorklassen medan Ella Hagman och Vendela Eiberg är inne på sitt första SM-år med en 5-kamp i F15-klassen. Vi har också några yngre deltagare i 10 och 13-årsklasserna. Veteran-DM är det ojämförligt största händelsen i helgen i rödgult perspektiv och vi mönstrar inte mindre än 15 st aktiva med bl.a. världsmästaren Anders Olsson i spetsen!

ÄRLASPELEN
Den traditionstyngda tävlingen i Eskilstuna som sedan länge avgjorts på trettondagen har fått betala priset när Norrköping fick sin nya hall och även från HAIS-sida är det glest och vi hittar bara Tim Forsberg P12 som gör en liten trekamp bestående av 60 meter, längd och höjd.


Café HAIS

Tis 3 jan
Nu har det sedan höstlovet varit öppet i vårt Café på hyllan i Storängshallen (måndag till torsdag mellan 17:00-
20:00). Vi är glada att kunna erbjuda denna service till våra medlemmar och efter julledigheterna kommer vi att
fortsätta med detta. Har du som medlem förslag på utbud är du välkommen att delge detta till Mikael Wirstedt via e-post.
Vi jobbar för att skapa ett bra utbud som ska erbjuda produkter för både aktiva och väntande föräldrar och syskon. Vi har för avsikt att erbjuda en vardagsmeny med mer pressade priser på produkter som är kopplande till träning och återhämtning.


KickOff för tjejerna!

Mån 2 jan

Nu är det dags att ses och ladda för utomhussäsongens lagmatch som ska föra oss upp till nästa division.
Vi ses i klubbhuset onsdagen den 18e januari kl 19:00 och får då även höra Frida Åkerström berätta om den resa hon gjort med friidrotten som tagit henne till bla landslaget och studier i USA. Alla aktiva tjejer i HAIS 14 år och äldre är inbjudna till denna inspirerande kväll. Vi behöver ha en anmälan då vi har tänkt att bjuda på något lättare tilltugg. Anmäl HÄR!


Hanna tvåa i Kalmar

Sön 1 jan
Efter att ha roddat bland alla nyårslopp hittar vi HAIS-deltagande i Kalmar och Vallentuna.
Hanna Lindholm kom tvåa efter Ida Nilsson i Kalmars 10-kilometerslopp och i Vallentuna sprang Ulf Eriksson tävlingsklassens 5 km.
Resultaten hittar ni som vanligt i HAIS-börsen!


Nyhetsarkiv Januari 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar