HAIS gör en viktig insats!

Snart är det bara en månad kvar till premiären av Huddingeloppet som genomförs i Huddinge centrum den 29 augusti. Vi har jobbat intensivt under sommaren med att hitta fler samarbetspartners till loppet, och idag fick vi klart med organisationen Tre Ska Bli Noll som är ett icke vinstdrivande företag som verkar för barnens rätt till en trygg barndom. Vi är givetvis väldigt glada över att vårt partnerskap med Tre Ska Bli Noll som senaste året har fått stor uppmärksamhet för sitt ideella och outtröttliga arbete mot att höja tröskeln för sexualförbrytare. Man har under 2017 bland annat haft föredrag för riksdagsutskott, för föreningar och i media. Under Huddingeloppet så kommer Tre Ska Bli Noll delta och berätta mer i anslutning till start- och målområdet. För varje anmäld löpare så kommer Huddingeloppet oavkortat att skänka 15 kr av startavgiften till Tre Ska Bli Noll.
Vill ni veta mer om Tre Ska Bli Noll så gå in och läs på:
http://treskablinoll.nu/om-treskablinoll/
http://www.idrottsbrevet.se/idrottsbrevet/ samt 
http://forskolebrevet.se 
Ni kan också skänka en peng till organisationen genom Swish - 1234947982. Varje krona gör skillnad!
Och se till att sprida budskapet om HUDDINGELOPPET till alla era vänner och bekanta så att loppet blir en succé och att både HAIS och Tre Ska Bli Noll får ett fint tillskott i sina kassor!
https://www.facebook.com/huddingeloppet/
http://huddingeloppet.se


Starka formbesked i Karlstad

Ons 26 jul
Karlstad GP bjöd i år på fina förhållanden med bara en liten sommarbris och fullsatta läktare då flera av våra VM-aktuella gjorde ett sista test inför London. Våra egna hade också GP som en del i förberedelserna fast för JSM i Gävle. Bara löpare denna gång på medel/långdistans och ett sprintgäng bestående av tjejer testade formen. Imponerande 12 (!)  800-metersheat på killsidan och 4 tjejheat hade samlats ihop av Per Skoog och gänget och ingen lär ha blivit besviken på nivån. Dagens ojämförbart största prestation gjordes av Markus Asplund som i sin tävlingscomeback efter omställningen till kortare distanser persade ner med 7 (!) sekunder på 800 meter till monsterperset 2.04,26! Vi som följt Markus genom åren i klubben unnarhonom verkligen det här lyftet efter allt slit. Imponerande fem juniorlöpare sprang under två minuter vilket torde vara något av ett rekord i klubben. Iyuel Ayele sprang lekande lätt hem sitt heat på nya säsongsbästat 1.54,45 efter två jämna halvor. Christopher Halldén gjorde comeback på distansen och öppnade stenhårt men orkade inte riktigt ända hem men vann sitt heat på 1.57,74. Ytterligare en heatsegrare hittar vi i Jonathan Bergdahl på säsongsbästat 1.58,07. Anton Ledell och Daniel Tegbrant numera säkra på sub 2-tider och hade en intern fight med Anton först in på nya perset 1.59,50 före Daniel 1.59,66. Efter lite startstrul och omplacering till nästa heat sprang Hanna Bergström lite frustrerat in på SB med sina 2.19,97 och ville ha revansch omgående... 200-tjejerna inledde med Sara Hermansson och Marion Sackey Mensah på banorna bredvid varandra och det blev en härlig kamp över mållinjen med Sara hundradelen före på 26,36 och båda noterade säsongsbästa. Sarah Karlsson sprang i B-finalen och var överlägsen segrare på nya perset 25,52. Slutligen två killar på 3000 meter där Ebba Tulu Chala noterade 8.28,93 och Marcus Häggh 9.44,76. 
Resultaten i HAIS-börsen!


Veteran-EM drar igång

Ons 26 jul
Nu är det dags för årets VEM som avgörs i danska Århus och börjar i morgon torsdag.
Vi mönstrar sex aktiva.
Barbara Bondesson W55 (100-200-400-800-spjut), Tomas Classon M55 (diskus-vikt-slägga), Sture Holmberg M65 (längd), Anders Olsson M60 (längd), Kristian Pettersson M40 (kastmångkamp-vikt-slägga-spjut-kula-diskus) och Jöran Westberg  M70 (kastmångkamp-vikt-slägga-spjut-kula-diskus). Lycka till allihopa!
Tävlingarna kan följas via arrangörens hemsida här!


Löparsvepet landet runt

Ons 26 jul
Som vanligt i semsetertider så tävlas det på lite udda ställen och vi sveper över några löpartävlingar som bevistats av HAIS:are.
Den stentuffa milbanan på Musköloppet vanns av Catharina Eriksson och nere på Öland sprang Hanna Lindholm i som tvåa på Victorialoppets 9 km. Den klassiska Byrundan i Gamleby bevistades av vår tävlingsläkare och tillika frisbeegolfare Anders Ortfelt som kom trea i 4 km.klassen och svepet avrundas i Trollhättans Slussprov med den grymma stigningen upp för fallen där Marcus Häggh sprang till sig en åttondeplats på 6 km.
Resultaten som vanligt i HAIS-börsen!


Källbrinks IP färdigställd!

Ons 26 jul
Källbrink har fått sin nya beläggning och är målad och klar att tas i bruk för träning!
Vi ser fram emot många magiska träningsdagar i strålande solsken på de nya banorna!


Långt på Enskede

Kralliga kastare... Foto: Malin Moisander

Ons 26 jul
Ivar Moisander fortsätter att bekräfta sin nya resultatnivå där tävlingarna stadigt ligger runt 60 meter med släggan. På lördagens Bara Kast på Enskede IP drog han till med hela 63.30 under överinseende av hemmacoach Jörgen Karlsson. Ivar går annars på FIG Falun där han tränar tillsammans med andra vassa kastare. Även Sebastian Löschner persade men med diskusen som han fick iväg 47.76. Härligt killar, vi ser fram emot kommande JSM uppe i Gävle!
Resultaten som vanligt i HAIS-börsen!


Lycka till Mathilda!

Ons 19 jul
Komande helg är det dags för nästa internationella mästerskap och det är JEM19 som avgörs i Italienska Grosseto. Vi önskar Mathilda Eriksson ett stort lycka till i diskusen som avgörs med försök torsdag klockan 18.20 och final fredag 19.05. Tävlingarna kan följas live på TV12 eller utan reklam på C-more samt sammandrag på Eurosport på kvällarna.


JSM-banorna under lupp

Ons 19 jul
Under helgens Gavlehovsspel gavs chansen för våra juniorer att testa årets JSM-banor samtidigt som man hade möjlighet att beskåda den nya inomhushallen som börjar ta form med sina 6 banor och 100-meters sprintbana. Vi tar en överblick över de SM-aktuella juniorerna och en del andra bra insatser. Fredagens mjukstart bjöd på ännu en 60-meterstävling för Ivar Moisander som kastade släggan 60.43 och framstår som en klar silverfavorit efter suveränen Ragnar Carlsson. Jonna Geiryd kastade 17-årssläggan 49.83. Charlotte Andersson kom fyra på 100 meter med 12,84 i finalen efter att ha noterat 12,72 i försöken.
Lördag var bl.a. vikt för långhäck och Fredrik Kihlblom gjorde en mycket fin debut på seniorhäcken med 57,52 och följdes upp på söndagens P19-häck med 56,28. Mikael Lundqvist 43,06 och Cornelia Böhnke 47,20 var ett resultat på 300-häcken på söndag. F17-tjejerna hade en fight på 100 meter med trion Linda Eriksson 12,58, Kajsa Eriksson 12,59 och Alva von Gerber 12,83. 200 meter blev grymt jämn mellan tjejerna och Kajsa fick revansch på syrran med sina 26,06 mot Lindas 26,17 med Charlotte Andersson på samma tid slagen med 2/1000! Timmy Karlsson noterade 23,97 och David Adrian 6.03 i längd och Johannes Lilius 40.57 i diskus.
Om lördagen bjöd på högsommarvärme så bjöd söndagen på det obligatoriska Gävleregnet kryddat med hårda vindar vilket ställde till det i vissa grenar. Några som hade det tufft var 400-löparna som möttes av en kompakt vägg på bortre rakan. Två som trots detta gjorde starka lopp var Daniel Tegbrant 52,41 och Sara Hermansson 60.29. 1500 meter avgjordes med ett massivt regnande i blåsten och här stod Hanna Bergström för ett lysande taktiskt lopp som hon vann i det stora startfältet på 4-sekundersperset 4.44,96 med ett avslutande varv 5 seklunder snabbare än de övriga. Hon slog i samma veva det 36-åriga klubbrekordet som innehades av Monica Signahl (Kingstedt)! Marcus Häggh persade ner till 4.18,56. Återstår att redovisa söndagens korta häcklopp med Alva von Gerber 14,97 i den massiva +5,6 hårda medvinden vilket inte är optimalt då det gäller att komma rätt till häckövergångarna och David Adrian 15,94 Cornelia Böhnkes 10.36 i tresteg får avrunda vår koll på JSM-arenan och samtliga resultat hittar ni i vanlig ordning i HAIS-börsen!


Tung dag i Borås

Lör 8 jul
Bilden på Lasse Ohtamaa får representera HAIS kraftsamling för att försöka nå sin första Lag-SM medalj. Dock blev ett par avbräck i sista stund för kostsamma i den jämna tävlingen där t.ex. vår EM-löpare Staffa Ek fick lämna återbud vilket kostade på i poängskörden. Dock många fina resultat med årsbästan av ett flertal men den stora bristen i hoppgrenarna var väldigt påtaglig och vi får hoppas på att det kommer fram nya hoppare underifrån. En slutlig sjätteplats och nytt sikte på att kvala in till finalen nästa år! Gå gärna i på SM-sidan för att se resultaten, text och bilder från granstarterna!


Persslakt i Södertälje

Tor 6 jul
Som vanligt hade vi en stor trupp på Södertälje IP när årets Enhörna Challenge skulle avgöras på onsdagskvällen och denna första del innebar 5000 meter. En handfull pers noterades och först in av tjejerna var Hanna Lindholm med 16.51,14 följd av Camilla Elofsson på 18.16,01. Bland killarna gjorde Alberto Ramos och Marcus Häggh gemensam sak efter sina lopp i Trosa och Alberto var åter först in med sina 16.14,80 före Marcus på 16.33,74. Samtliga resultat i HAIS-börsen!


Dags för Lag-SM final!

Tor 6 jul
SM-veckan innebär numera att finalen på Lag-SM uppmärksammas genom direktsändnning av hela tävlingen och till skillnad mot TV-sända galor och mästerskap i vanliga fall så följs samtliga grenar fullt ut i TV-soffan genom SvT:s sändningar från SM-veckan. Vårt herrlag ser naturligtvis allt på ännu närmare håll d.v.s. på plats på Borås Arena där släggan inleder tävlingarna klockan 14.10 på fredagen och sedan rullar det på fram till den avghörande stafetten klockan 19.10. Efter det har vi en liten förhoppning att HAIS har tagit sin första Lag-SM medalj genom tiderna. Som vanligt i lagtävlingarna är det inte helt klart än hur uppställningen ser ut i de olika grenarna p.g.a. sjukdomar m.m. men det brukar vara samma dilemma för alla klubbar som är med. Motståndarna heter Hässelby, Spårvägen, Ullevi, Göta och Uppsala.
Vi kommer som vanligt att redovisa tävlingen via en SM-sida där vi kommer att lägga upp bilder och text från de olika grenarna.
Lycka till allihopa!


VU stormens dag

Ons 5 jul
Tredje dagen på Världsungdomsspelen bjöd på ett extremt omväxlande väder som böljade från sol till regnstänk med en gemensam nämnare, stormen! Speciellt för de som höll till i startkurvan och alltså även löparna på rundbanan blev det en kamp i motvindens 10-12 m/s. Dom som hade hyfsade förhållanden var 200-meterslöparna som fick en aning i ryggen och startade i den vindstilla kurvan. Dennis Elms Jansson 23,79, Sara Hermansson 25,86w, Marion Sackey Mensah 26,09w, Charlotte Andersson 25,75 och Sarah Karlsson 25,55 var noteringarna. Trestegstjejer i farten i form av Emelie Svensson 11.33 och Cornelia Böhnke 10.58 samt Vendela Einberg i höjd 1.47 var teknikskörden för dagen. Om 200-löparna hade goda förhållanden så var det rakt motsatta för rundbanelöparna. När 800 började efter 19.00 på söndagskvällen var det dessutom ordentligt kyligt vilket märktes på¨tiderna. Iyuel Ayele sjua i seniorernas A-final på 1.56,31 och Daniel Tegbrant trea i C-finalen på 2.00,70 följdes av P19-killarna Jonathan Bergdahl 2.03,21 och Anton Ledell 2.03,40 och avrundningsvis sprang Viktor Frisk in på 6.17,46 som tia i 2000 metersloppet.
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


VU Slottsskogsvallen

Ons 5 jul
Släggrenen på Världsungdomsspelen hölls på Slottsskogsvallen där det var hela 34 deltagare i F17 klassen, däribland Huddinges Jonna Geiryd som slutade 8:a med 52,78 och Louise Olsson som kastade 40,65. I P17 klassen slutade Ivar Moisander 3:a på 60,59 och Johannes Lilius kastade 46,42. Jonna gick även till final i F17 diskus på Ullevi där hon kastade 35,77 och slutade 6:a. Johannes tog sig till final i P17 diskus där han kastade 40,02 och slutade 8:a samt P16 kula där han stötte 13,05 och slutade 6:a. Junior-VM uttagne Mathilda Eriksson tog en tremetersseger i F19-diskusen på 49.00
/Malin Moisander
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


VU lördag

Ons 5 jul
Andra dagen på Världsungdomsspelen bjöd på högsommarvärme inne på ett blåsigt Ullevi. Anton Nilsson körde utan häckar denna gång och gick ned under 50 med 49,88 och Anton Ledell 53,72. Hanna Bergström körde ett 1500-test efter att ha återkommit i träning och landade på 4.51,68 och återigen bäst placeringsmässigt var Viktor Frisk med sin andraplats i P14 800 meter på 2.07,61. Även sprinttjejerna var i farten med sina 100-meterslopp. Charlotte gjorde 12.58 i F17-finalen som åtta och Sarah Karlsson tog en bronspeng i F16 med 12,31w efter att ha noterat 12,26 i godkänd försöksvind. F19 representerades av Sara Hermansson 12,82 och Marion Sackey Mensah 12,83 som inte räckte för att gå vidare från försöken. Även dag två var det glest på tektikfronten med Kajsa Engblom 1.49 i höjd och Rebecka Forsling 2.36 i stav.
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


VU fredag

Ons 5 jul
Första dagen på Världsungdomsspelen bjöd på lite knepiga förhållanden med ostadiga vindar som ställde till det för bl.a. häcklöparna. Ludvig Hillenfjärd 55,12 och Dennis Elms Jansson 61,54 noterades på 400-häcken samt 47,59 för Cornelia Böhnke på 300. Bäst placeringsmässigt denna första dag klarade sig Viktor Frisk med sin andraplats på P15 hinder med 4.42,00. På tekniksidan var det glest men Emelie Svensson missade försmädligt 5-metersgränsen med sina 4.99 men det räckte för finalhoppning på lördagen.
Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


Kastarna i Bottnaryd

Mån 3 jul
Som vanligt sammanföll Bottnarydskastet med VU-spelen vilket gjorde att flera av våra kastare begav sig till småland. Mathilda Eriksson kastade diskusen 49.65 och Eleni Larsson släggan 62.08.
Även ett gäng kulstötare var i farten och där noterade Arwid Koskinen 17.04, Jesper Arbibge 16.07 (med seniorkulan) och Frida Åkerström fick inget godkänt resultat.
Resultaten i HAIS-börsen!


Trosapers av Alberto

Mån 3 jul
När Trosa Stadslopp avgjordes i sedvanlig ordning den första fredagen efter midsommar hade vi fyra löpare till start. Först in av dessa var Alberto Ramos som persade ner till 30.09 följd av Marcus Häggh som efter en för hård öppning kom in på 31.30. Anders Klockar 34.50 och Christer Hansson 38.14 övriga gulröda i mål.


Nyhetsarkiv Juli 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar