SM-BRONS!

Sön 28 maj
Killarna på 4*400 meter stod för en kanoninsats när dom bärgade hem en bronspeng. Ludvig Hillenfjärd växlade som fyra med god kontakt framåt till Anton Nilsson som gav över pinnen som trea till Christopher Halldén som vid 200 kvar såg ut att tappa men han svarade bra i sista kurvan och höll placeringen fram till det att Alexander Nordkvist tog över taktpinnen och gjorde vad han kunde för att avancera men avståndet var för långt och bronset var aldrig hotat. Stort grattis till bronset!


SM-SILVER!

Sön 28 maj
Efter att ha vunnitsitt försöksheat på 4*100 meter på näst snabbaste tid fanns det medaljförhoppningar på vårt F17-lag om en medalj. Efter ett mycket fint finallopp där man sänkte sig ner till 47,83 vilket räckte fram till silvret efter ohotade MAI som vann med halvsekunden. Tjejerna var endast ett par tiondelar från det "riktiga" klubbrekordet på distansen. Laget bestod av dessutom av två underåriga 01 och 02:or och sträckorna sprangs av Ella Hagman, Sarah Karlsson, Isabella Ripsweden och Charlotte Andersson.
Stort grattis till silvret!


SM-BRONS!

Lör 27 maj
F19-tjejerna tog hem ett brons på svenska 1000-metersstafetten efter en hård kamp där man var med i tätstriden fram till sista kurvan då Tove Söder fick ge sig mot slutliga segrarna Spårvägen och tvåan Täby. Startsträckan sprangs av Mathilda Eriksson som lämnade över till Emilia Jandér och 300-ingen sprangs av Sara Hermansson. Stort grattis tjejer!
F17-laget lyckades inte ta sig till final då det fattades runt tre sekunder för att gå vidare på tid. Bilder m.m. kommer på SM-sidan!


Mästerskapsdags

Fre 26 maj
Nu är det dags för en till happening när årets Stafett-SM avgörs i Malmö under helgen. Flera av de aktiva i klubbmatcherna på torsdagen kommer att återfinnas i lagen men även några yngre aktiva finns i truppen. Vi har 7 lag till start varav seniorlag på K 4*100 meter och M 4*400 meter. Tjejerna har dessutom 1000-meterslag i såväl F17 som F19 samt ett 4*100-lag i F17. Enda juniorlaget på killsidan är P19 3*800 meter som har den svåra uppgiften att försöka försvara guldet på Stadion me nu möter de killar som är ett år äldre. Vi kommer att lägga upp en SM-sida där vi sammanfattar mästerskapet löpande. Lycka till i medaljjakten!


Åtta grensegrar gav SM-final!

Tor 25 maj
Här ser vi ett gäng stafettkillar som bara njöt sig igenom den avslutande korta stafetten i vetskap om att segern redan var bärgad när Lag-SM kvalet avgjordes på Sätra IP. Det blev en makalös uppvisning från HAIS-killarna där man kammade hem inte mindfre än åtta grensegrar! Allt från storfavoriter som Staffan Ek och Arwid Koskinen till lite mera överraskande Anton Nilsson och Fredrick Ekholm somgjorde stavcomeback efter lång frånvaro. Krydda denna anrättning med ett brutalt spjutkast av Lasse Ohtamaa som så när gav segern så har ni en middagsmeny som smakade mycket gott. Bästa sättet att få en överblick och sammanfattning av dagen får ni naturligtvis genom att gå in på vår SM-sida där det finns rapporter, resultat och sist men inteminst bilder från samtliga grenar.
Stort grattis till segern, nu siktar vi mot SM-finalen i Borås den 7 juli!


Tjejerna vann i Eskilstuna!

Vinnartjer! Foto: Lasse Krieg

Tor 25 maj
Efter en närmast bragdartad insats av tjejlaget som drogs med ett flertal återbud kunde man inkassera totalsegern i division 1-matchen med två poäng tillgodo på tvåan KFUM Örebro. Detta trots att det var flera stolpe ut som t.ex. Izabella Ripsweden som tappade en placering på sämre andrahopp men kom trea på 5.41. Även Emelie Svensson hade inte centimetrarna på sin sida när hon kom tvåa i tresteg på 11.23 och Madeleine Engström förlorade i omhoppningen i stav. Å andra sidan var det hundradelar som skiljde till vår fördel t.ex. på 1500 meter där Camilla tog sin andra skalp av Örebros Josefine Gerdevåg med 5/100 och det efter att även vunnit 3000-metersloppet i ett taktiklopp som vanns med sekunden och dessa två avgöranden skulle visa sig väldigt viktiga när sammanräkningen mot tvåan Örebro avslutats. Avdelningen stora segrar tillskrevs försatås Eleni Larsson som vann med nästan tio meter men överträffades stort av Mathilda Eriksson som kastade iväg diskusen hela 50.22 och man skrev segermarginalen till astronomiska 31 meter! Faktum är faktiskt att om man lagt ihop alla tre motståndarnas resultat så hade segern ändå stannat i HAIS-lägret!
Stort grattis till segern och nästa års kamp om en SM-finalplats!
Resultaten hittar ni tills bidare via länken här!


Jeff i etern

Ons 24 maj
För snart två månader sedan så fick vår duktiga kulstötare Jeffrey Ige äran att hålla tal i Stadshuset inför ett stort antal människor på Stockholm peace talk. Jeffrey var inbjuden för att tala om den resa han har gjort som bl.a. lett till ett guld i Paralympics. Jeffrey visade på scenen i blå hallen att han inte bara är en grym kulstötare, han kan hålla riktigt fina tal också! Klicka här så kan se hela Jeffreys bejublade tal.


HuSp 3   Alex och Eleni igång

Tis 23 maj
Avslutningsdagen bjöd på formbesked från bl.a. Eleni Larsson som noterade säsongsbästa 64.70 och ytterligare två kast över 63 meter. På 200 meter drogs längsta strået av Sarah Karlsson med sina 25,80 med lite för mycket vind och Sara Hermansson kom in på 26,38 med -1,5 på vindmätaren. Alexander Nordkvist testade lite snabbhet inför lagmatchen med att springa igenom 200 meter på 21,97. Vi avslutar formkollen med en ytterliogare titt på släggplanen där Johannes Lilius kastade 50.15 och Jonna Geiryd 49.55.


HuSp 2   Antons löfte...

Tis 23 maj
Vi fortsätter kollen på juniorerna och seniorerna inför kommande lagmatcher och stafett-SM och hamnar på lördagens hett efterlängtade sub2-attack på 800 meter där Anton Nilsson gjorde en attack för femte gången och fick denna gång hjälp av ett mycket jämnt startfält som drogs av Daniel Tegbrant hela vägen fram till upploppet där han fick ge sig mot såväl Anton N 1.59,66 som Anton Ledell 1.59,91 men fick trösta sig med ett sexsekunderspers ned till 2.00,28. Anton har nu lovat att aldrig springa så långt igen men vi får väl se vad som händer i framtiden...
Isabella Ripsweden är riktigt på gång i längdhoppet och noterade 5.47 vilket lovar gott inför kommande säsong och JSM.


HuSp1   Ludde visar formen

Tis 23 maj
Fredagskvällens inledande tävlingar på Huddingespelen gav några fina formbesked inför kommande lagmatcher. Ludvig Hillenfjärd snodde åt sig klubgrekordet på långhäcken som innehades av Anton Nilsson och det nya sub 53-rekordet lyder på 52,91. Jakten på det "riktiga" klubbrekordet fortsätter.
I längdhoppsgropen gjorde Patrik Holmberg säsongspremiär med att hoppa 6.72. David Adrian noterade 6.37 vilket kan ge en plats i herrlaget på Sätra då Patrik lämnat återbud. Världsmästare Anders Olsson noterade 5.40 och FIG-general Fotte 5.99.
Tjejernas rtresteg blev en liten intern klubbmatch i olika klasser mellan Frida Lindström 11.34 och juniormedaljören Emelie Svensson 11.71.


Kastrapport från Halle

Mån 22 maj
Traditionsenligt så begav sig våra bästa kastare ner till Tyskland Hallesche Werfertage för att mäta sig med de bästa. Arwid Koskinen fick sylvasst motstånd i kulen genom först och främst tjecken Tomas Stanek som tog hem segern före bl.a. David Storl. Arwid nådde upp till 17.63 och kan troligtvis beskådas på nära håll nör lagmatchen avgörs på Sätra denna torsdag.
Mathilda Eriksson var också på plats och kastade diskusen på nya klubbrekordet 46.54 och kan också förhoppningsvis ses in action på tyorsdag i Eskilstuna på tjejernas lagmatch.
Ivar Moisander dunderpersade upp till 60.94 i en släggtävling som vanns av träningskompisen Ragnar Carlsson.
Eleni Larsson hoppade över resan denna gång och kastade säsongsbästat 64.70 på Jerikovallen och Huddingespelen.


SM-silver för Ebba!

Silvermannen Foto: Per Synnerman

Lör 20 maj
Ebba Tulu Chala var med i tätstriden om SM-medaljerna på halvmarathon hela vägen när Göteborgsvarvet avgjordes.
En kvartett blev en trio när förra årets segrare Abraham Adhanom inte förmådde hålla uppe det höga tempot han drog upp. Vid 16 km-markeringen ryckte Mustafa Mohamed ifrån och Ebba gick en fight med Mikael Ekwall där Ebba var klart starkast och hade inte mer än 6 sekunder fram till segrande Musse i mål och noterade 65:23 vilket var en putsning av hjans eget klubbrekord med halvminuten på en bra mycket mera lättlöpt bana i Holland.. Grattis till SM-silvret!
På tjejsidan fanns det medaljchans för Hanna Lindholm men det räckte inte ända fram denna dag och hennes 1.19,31 räckte till fjärdeplatsen med minuten upp till bronset. Svensk mästarinna blen Sävedalens Malin Strand på 1.17,53. För övrigt bara en till HAIS:are i resultatlistan i form av Peter Dacke.


Silvermedalj på stafett-DM

Ons 17 maj
HAIS Team2003-tjejer tog en fin silverplats på 4x80m på Sätra IP när första delen av Stafett-DM avgjordes på tisdagskvällen. Det var en hård fight om medaljerna efter segrande Täby där Hässelby och Lidingö krigades ner med fyra respektive fem hundradelar. Laget bestod av 
Sarah Bracken, Alexandra Rosenqvist, Madeleine Söderqvist och Rebecca Östergren. Foto:  Eva-Lena Hellbratt.


VDM och säsongsöppning

Mån 15 maj
I helgen avgjordes årets veteran-DM på Sätra med en handfull HAIS:are i farten. Resultatmässigt så var det kanske Lasse Ohtamaa som stod för det mest positiva beskedet när han kastade spjutet 58.16 som ger hopp inför lagmatchen nästa torsdag på samma arena.
Danderyds ungdomsspel mönstrade några säsongsdebuter utomhus och bjöd på tre pallplatser genom Viktor Frisk på P15 800 meter och Alexandra Rosengren F15 som kompletterade sin grenseger på 800 meter med en tredjeplats i kula. Resultaten hittar ni i HAIS-börsen!


Klubbrekord av Ebba och Louise

Starka insatser på Kungsholmen av det här gänget med flera!

Lör 13 maj
Det märks att utomhussäsongen börjar dra igång ordentligt och den här veckan noterar vi hela tre stycken klubbrekord!
Nere i NIce förbättrade Louise Gabrielsson sitt eget stavrekord upp till 3.60 och hon innahar nu även seniorrekordet som var från 1999.
Arenamilen uppe i Vallentuna medförde ett klubbrekord på 10000 meter och det var Hanna Lndholm som stod för det nya som lyder på 34.59 och som tidigare innehades av Kajsa Berg. Vi avvaktar resultatlistorna från Vallentuna.
Slutligen så krossade Ebba Tulu Chala rekordet över 10 km på Kungsholmen runt där han kom tvåa på 29.35 efter en hård uppgörelse med segraren Olle Walleräng men 20-talet sekunder före trean David Nilsson. Det gamla rekordet innehades av Staffan Ek från premiären av SM-milen i Malmö.
Stort grattis till rekorden!
På Kungsholmen såg vi flera fina resultat bl.a. John Kingstedt 30.40 och Alberto Ramos 34.30 och på tjejsidans halvmara urwstarka veteranerna Catharina Eriksson 1.32,25 och Paola Masdeu Vaerlien 1.33,21.


Klubbrekord av Hanna Lindholm

Fre 12 maj
Hanna Lindholm satte igår nytt klubbrekord på 10000 m på Arenamilen i Vallentuna! Hanna gick för första gången under 35 min när hon sprang i mål på nya personliga rekordet 34.59. Loppet var ett led i förberedelserna mot SM i halvmaraton som går i samband med Göteborgsvarvet nästa helg. Sedan följer Stockholm maraton och SM på maratondistansen den 3 juni. Hannas fina resultat igår visar att hon har mycket goda möjligheter att ta SM-medalj både i Göteborg och Stockholm den närmaste månaden! /Per Synnerman


Seger och banrekord för Camilla

Seger och banrekord för Camilla! Foto: Viktor Elofsson

Mån 8 maj
Camilla Elofsson är relativt ny som löpare men visar på en fantastisk utveckling vilket hon har visat senaste tiden bl.a. när hon sprang halvmaran i Berlin ner mot 1.20. Nu var det dags för den "korta" distansen på Lidingö Ultra där hon avverkade 26 km på nya banrekordet 1.55,06 och tog därmed hem segern i loppet med över sju minuter tillgodo på tvåan i loppet. Vi ser med spänning fram emot fortsättningen. Grattis till segern säger vi till Camilla och coach Antonio!!


Nyhetsarkiv Maj 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar