Klubbrekord på halvmaran

Fre 31 mar
Ebba Tulu Chala putsade klubbrekordet på halvmaran ner till 1.05,56 i holländska Venlo och Venloop. Vi missade honom i resultatlistan då han sprang under etiopisk flagg.


Bilder från Sista Chansen upplagda

Sön 26 mar
Nu är bilderna från helgens Sista Chansen upplagda!
Ni hittar dem på sportpic.se!


Helgkollen från Dubai till Uppsala

Mån 20 mar
Som vanligt var det stor spridning geografiskt på HAIS-tävlande och denna vecka  hittar vi deltagare alltifrån Dubai i söder tilkl Uppsala i norr.
Hanna Lindholm sprang ett 10 km-lopp i Dubai och kom in som andra tjej på 38.13 vilket var 36 sekunder efter segrande brittiskan Emily Waugh.
En klassegrare hittar vi i Två Sjöar Runt där Tove Olsson tog hem F11-klassens 2,4 km på 9.59.
Sveralandsmästerskapen var spom vanligt dominerat av stockholmslaget där vi hade ett gäng HAIS:are med och även fick två klassegrar i P14 1000 meter genom Viktor Frisk och i F13 stav genom Rebecka Forsling.


Reportage i Södra Sidan

Fre 17 mar
Ta tillfället i akt och ta ett exemplar av Södra Sidan som släpps ut i morgon lördag!
Ett trevligt reportage från IVNM i Storängshallen kan avnjutas.
Det kan vara så att Huddingeupplagan inte hann att få med samtliga intervjuer p.g.a. tidigare pressläggning annars kommer den att se ut som visas.


6 mästare och 20 medaljer

Ons 15 mar
Det blev ett medaljregn under helgens Nordiska Mästerskap för veteraner där viktdelen avgjordes i Sätrahallen och resterande grenar i Storängshallen. HAIS levererade sex nordiska mästare och tog dessutom nio silver och fem bronsmedaljer.  Grattis till alla fina resultat!


Koll på helgen som var

Ons 15 mar
Det var inte bara på hemmaplan det var högtryck på tävlandet i helgen utan vi hittar HAIS-deltagande på yutterligare fem orter alltifrån Las Palmas upp till Falun. Eleni Larsson var uttagen för att kasta slägga i årets upplaga av Europacupen i vinterkast som avgjordes på Gran Canaria där hon tog en bronspeng och slägga var det även för Ivar Moisander fast i lite kyligare förhållanden uppe i Falun där coach Mattias Jons genomförde en resultattävling med FIG:arna. Våra 11-13 åringar begav sig till Nyköping och Vintersportspelen tillsammans med Sarah Karlsson som tillfrisknat efter IUSM och nu gav sig på en 200-ing. 15-åringarna begav sig till Örebro och Tybbelundsspelen där vi fick några bra resulötat och noterade bl.a. ett par grensegrar genom Alexandra Rosengren i kula och Viktor Frisk på 1000 meter. Slutligen var det Sätra som bjöd på en stavtävling där vi hade några av våra hoppare med i skiftande åldrar. Samtliga resultatlistor hittar ni smidigast via vår HAIS-börs!


Alla IVNM-bilder upplagda!

Mån 13 mar
Nu är samtliga bilder upplagda!
Gå in på www.sportpic.se för att se bilderna.


Tack!

Mån 13 mar
Det riktas ett stort tack från såväl aktiva som förbundshåll efter helgens Nordiska Mästerskap för veteraner i Storängshallen.
Det är många som har uttryckt positiva kommentarer kring arrangemanget.
Stort tack till alla inblandade!


Eleni trea på Gran Canaria

Mån 13 mar
Eleni Larsson tog en pallplats när hon kom trea i Europacupens vinterkast och nådde 64.86. Vann tävlingen gjorde Ida Storm.
Tävlingssida


IVNM-bilder lördag upplagda!

Sön 12 mar
Nu finns även lördagsbilderna upplagda.
Gå in på www.sportpic.se för att se bilderna.
Vi jobbar på att även få ut söndagsbilderna så fort som möjligt!


IVNM-bilder fredag upplagda!

Lör 11 mar
Nu ligger fredagens bilder upplagda från IVNM i Storängshallen! Gå in på www.sportpic.se för att se bilderna. Lördagsbilderna kommer att läggas ut under lördagskvällen!


Bo Wallsten har avlidit

Tis 7 mar
Detta tråkiga besked har vi fått att Bosse den 6 mars avlidit efter en kort tids sjukdomstid,  cancer i levern. Bosse var född 1961, alltså bara 55 år. Vi är många som kommer sakna Bosse, som var en riktigt stor friidrottsvän. Först som duktig medel- och långdistanslöpare och nu de senaste åren starter på friidrottstävlingar på alla nivåer, kanske den allra flitigaste  i landet, inkl. på Källbrinks IP och i Storängshallen. 
Fram till sin 55-årsdag var han förbundsstarter,  men enligt reglerna faller man då för åldersgränsen. Sista hedersuppdraget som förbundsstarter var för övrigt Finnkampen i höstas i Tammerfors och sista uppdraget med pistolen var på Bauhaus indoor den 29/1. Så sent som den 27/2 fick Bosse i sjuksängen ta emot en av friidrottsförbundet högre förtjänstmedaljer, den i silver. /Kenneth Andersson


En medalj på IUSM

Johannes med bronset.Foto:Louise Lilius

Sön 4 mar
Det blev en medalj under helgens IUSM i Uppsala där vi endast hade fyra aktiva på plats vilket torde vara den minsta truppen på ett USM och är anmärkningsvärt då det var något av "hemmaplan".
Johannes Lilius inledde mästerskapet på lördagsmorgonen med att ta den anda medaljen vilken var ett brons i vikt som han sedan följde upp med en femteplats i kula på söndag Inga fler topp-6 placeringar noterades. Mästerskapet är upplagt på SM-sidan. Grattis till medaljen Johannes!


Finalplatsen borttrampad

Lör 4 mar
Det blev ett dramatiskt försöksheat för Staffan Ek på 3000 meter där han låg i huvudklungan vid sargen och hade bra position för att kunna bevaka vad som hände framför honom när han blev omkullsprungen av italienaren Tomas Cotter och gjorde illa sig samtidigt. Loppet var förlorat för Staffan i det läget men han fullföljde i maklig fart med förhoppning om att den inlämnade protesten efter loppet skulle ge honom en finalbiljett men protesten resulterade bara i att italienaren diskades. Surt för Staffan då det bara behövdes 7.59 för avancemang vilket absolut låg inom räckhåll.   Tävlingssida


Europacupen för Eleni!

Tor 2 mar
Eleni Larsson är uttagen till den årliga europacupemn i vinterkast som i år avgörs på Gran Canaria helgen 11-12 mars. Grattis till uttagningen och ett stort lycka till! Tävlingssida


EM-dags för Staffan på fredag!

Tor 2 mar
Dag för inomhus-EM som i år avgörs i Belgrad och HAIS-bidraget i landslagsdressen denna gån är Staffan Ek som springer 3000 meter.
Försöken avgörs på fredag klockan 18.25 och finalen går på söndag klockan 16.55. Tävlingarna kan följas på C-more alla tre dagar. Lycka till Staffan and go hard! Tävlingssida


Dags för ungdomarna

Tor 2 mar
Så är det mästerskapshelg igen och nu är det våra yngsta som ska in i hetluften. Vi mönstrar en trupp som består av sex aktiva som åker upp till Uppsalas nya hall för att kämpa om medaljer och SM-poäng. Vi har i vanlig ordning sammanställt en SM-sida där ni får en överblick om mästerskapet. Lycka till alla aktiva och coacher!


Nyhetsarkiv Mars 2017
Läs mera här nedan

Utökade artiklar