ISM-sidan 2014


En slutsummering av våra aktivas insatser resulterar i 3 medaljer och dessutom 2 poängplatser och två klubbrekord. 4 av våra aktiva satte säsongsbästa, bäst när det gäller alltså!
 

  Medaljer  
GULD SILVER BRONS
  Eleni Larsson/vikt  
  Tom Kling-Baptiste/60m  
  Frida Lindström/tresteg  
  Poängplats  
4:e PLATS 5:e PLATS 6:e PLATS
    Chris Arnoldsson/vikt
    Arwid Koskinen/kula
  Årsbästa  
  Tom Kling-Baptiste  
  Fredrick Ekholm  
  Chris Arnoldsson  
  Amadou Sussoho  
  Klubbrekord  
  Tom Kling-Baptiste 60m  
  Fredrick Ekholm 60hä  
  Chris Arnoldsson Vikt  

Nyheter

SM-rapport dag 2


Sön 23 feb

M Vikt
Chris Arnoldsson höll för trycket och levererade sin första 17-meterstävling och höll därmed undan för de SM-poängjagande bakom fram till en fin sjätteplats. Hans 17.08 var naturligtvis återigen nytt juniorrekord för 18-åringar och även klubbrekord. Inför tredje omgången såg det ett tag ut som att Leif Arrhenius och Markus Johansson skulle missa finalomgången efter att ha kryssat vilket hade öppnat för medaljkamp men de tog sig i kragen och gick vidare på var sitt sökerhetskast.

M 60 meter häck
Fredrick Ekholm gick för första gången under dröm-8 i försöken på korthäcken där han med sina 7,98 (klubbrekord förstås) tog den andra direktplatsen till finalen efter Philip Nossmy.samtidigt som Marvin Tay tog heatsegern i den andra semin. Det kändes öppet efter dessa två i finalen men där blev tyvärr Fredrick diskad efter en tjuvstart. Finalen vanns sedan av Nossmy på 7,80 två hundradelar före Tay. Nu är det bara fyra hundradelar kvar till det "riktiga" klubbrekordet som innehas av Joakim Öhman för Fredde.

K Längd
Frida Lindström laddade om efter sitt SM-silver i tresteg och fick i tredje hoppet till 5.65 vilket räckte precis till att få vara med i finalhoppningen. Inget flyt i de tre sista hoppen gjorde att åttondeplatsen bibehölls i resultatlistan.

M Längd
Patrik Holmberg fick inte till något finalhopp utan bröt tävlingen efter första omgången.

SM-rapport dag 1


Lör 22 feb
Det blev tre silvermedaljer första ISM-dagen i Friidrottens hus i Göteborg.

K Vikt
Skörden inleddes med att Eleni Larsson plockade hem ett ohotat silver i vikt när hon fick ge sig för en stabilt kastande Tracey Andersson som hade två långa 20-meterskast och fem av kasten var längre än Elenis silverresultat 19.24. Första fem platserna var för övrigt en kopia av förra årets resultatlista. Amanda Karlsson nådde 15.01 i första kastet men trampade därefter och gick inte vidare till finalomgången utan slutade på en 10:e plats.

M 60 meter
Mycket tightare var det närandra silvret för dagen plockades hem av Tom Kling-Baptiste som såg grymt stark ut såväl i försöken där han satte säsongsbästa med 6,75 och gick vidare som heatsegrare och med snabbaste försökstid. Semin bjöd på ytterligare en heatseger på 6,74 någon tusendel före David Sennung samtidigt som Odain Rose vaknade till liv i det andra semifinalheatet som han vann på 6,64 före Austin Hamilton 6,73. Finalen blev en kamp mellan två aktörer, Tom och Odain där den sistnämnde klämde sig in som etta med 1/100 tillgodo på Tom som levererade nytt SB för tredje gången samma dag med 6,65 och övriga hade inget attb sätta emot dessa två. Amadou Sussoho gjorde ett mycket fint försökslopp som han sprang på 7,05 och hade flytet på sin sida då han tusendelssegrade i kampen om sista semifinalplatsen. Semin blev det inte samma fart i benen utan han blev utslagen med sina 7,16 efter att ha hamnat i det snabbaste semiheatet och tappat kontakten framåt.

K Tresteg
Ungefär lika tätt var det i damernas tresteg där Frida Lindström tog sin första seniormedalj då hon tog dagens tredje silver på 12.74 efter att ha ökat för varje hopp men tyvärr inte satt dit pricken i sista för att ta guldet. Det var hela tiden en tvåkamp mellan Frida och Jasmin Sabir som jobbade "åt andra hållet" när hon satte sitt segerhopp redan i det första godkända och hennes andra hopp på 12.77. Halv revansch i alla fall för Frida sedan medaljmissen i Borås.

M Kula
Arwid Koskinen gjorde ännu ett stabilt 17-metersresultat med sina 17.29 och knep med det den sista SM-poängplatsen. Dock var det denna gång tyvärr den enda godkända stöten och hade behövts nästan 18 meter för medalj. Niklas Arrhenius överlägswen segrare före brorsan Leif.

M Längdkval
Patrik Holmberg gjorde bara ett hopp där han noterade 6.91 och gick vidare till finalhoppningen på söndag. Kvalgränsen var 7.10 men han räknade troligtvis med att resultatet skulle räcka och ville inte riskera några kramnpkänningar.

K Längdkval
Frida Lindström fick tillbaka centimetrarna på sin sida i längdförsöket där hon knep den sista finalplatsen på 5.67 vilket var 2 centimeter tillgodo för att vara bland de 12 som fick en finalbiljett till söndagen.

M 200 meter
Tom Kling-Baptiste kom ej till start utan började att ladda direkt efter IVM-uttagningen på 60 meter. Amadou Sussoho avstod också från 200-metersförsöken.

Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild
Foto: Peter Holgersson

SM-guiden
Fakta ur HAIS-perspektiv
HAIS-truppen i bokstavsordning och starttider
9 aktiva gör 12 starter
4 kast -  5 sprint/häck  - 3 hopp

AMADOU SUSSOHO -95

Coacher: Mikael Wirstedt och Ulf Nilsson

60 METER   SB: 7,06   RANK: 0
Försök 7,05 q   Semi 7,16/16:e

Snacka om att komma ur askan i elden... Efter JSM där det inte släppte riktigt för vårt nya sprinthopp ställs han nu mot riktigt tufft motstånd men det kanske är lättare att få ut maxprestation när man går in som ett helt otippat kort. Förhoppning om avancemang kanske man inte ska ha men vi hoppas på ett kanonlopp första gången under 7 sekunder kanske...?
 

200 METER   SB: 0   RANK: 0
Försök DNS

Det är väl ungefär samma läge här förutom att han inte sprungit distansen hittills i år. Men om det skulle bli ett 60-lopp bara så finns chans till att göra ett riktigt bra lopp men hård konkurrens.

AMANDA KARLSSON -96

Coacher: Björn Holmström och Jörgen Karlsson

VIKT   SB: 16.25   RANK: 9
Final 15.01/10:e

Siktet skall naturligtvis vara på att fixa SM-poäng men då lär det krävas ett kast uppemot 17 meter. På JSM var det några tjejet som gjorde lyftet till de längderna och nu gäller det för Amanda att haka på de övriga i jakten på en topp-6 placering.

ARWID KOSKINEN -92

Coach: Hans "Plutten" Almström

KULA   SB: 17.81   RANK: 4
Final 17.29/6:a

Hade oflytet att inte komma till start på JSM efter lite känningar i ljumsken och han inte ville riskera SM-starten. Är i sitt livs form och har persat de tre senaste tävlingarna. Nyckeln till medaljen ligger i att bedsegra Daniel Ståhl som han faktiskt gjort en gång den här säsongen! Bröderna Arrhenius lär bli för svåra även den här gången.

 

CHRIS ARNOLDSSON -96

Coacher: Björn Holmström och Jörgen Karlsson

VIKT   SB: 16.90   RANK: 9
Final 17.08/6:a

Här får vår UVM-deltagare något att bita i...  Att hoppaspå SM-poäng är kanske i tuffaste laget men man vet aldrig om alla kommer till start. Statistikmässigt fattas det 1,5 meter men tävlingar på hög nivå behövs för att klara av framtida mästerskap.

ELENI LARSSON -93

Coacher: Björn Holmström och Jörgen Karlsson

VIKT   SB: 19.95   RANK: 2
Final 19.24/SILVER

Statistikledande Ida Storm kommer inte till start eftersom det är full rulle på tävlingarna i USA just nu och det öppnar återigen för en guldkamp mellan Eleni och Tracey Andersson som ännu inte kastat i år. Om det går planenligt skall det inte finnas några andra som kan hota om de två ädlaste medaljerna.

FREDRICK EKHOLM -94

Coach: Anders Rydén

60 HÄCK   SB: 8,01   RANK: 5
Försök/Semi 7,98 Q   Final disq.tjuvstart/8:a

Här kan allt hända, det är lite av tjusningen med korthäck. Flyter det på för alla löpare blir det mycket svårt att ta medalj men det är så lite som behövs med ett häckislag eller dylikt för att chansen ska finnas. En outsider till att ta första seniormedaljen på häck!

FRIDA LINDSTRÖM -90

Coach: Anders Rydén

TRESTEG   SB: 12.79   RANK: 3
Final 12.74/SILVER

Här är en som tagit sig upp en nivå sedan förra säsongen. Statistiktrea säger i det här fallet inte så mycket då det är fem tjejer inom 18 centimeter och det blir dagsform och kanske lite tur med i spelet som kommer att fälla avgörandet. Vi hopopas på revansch för den snöpliga fjärdeplatsen i Borås vid stora SM.

LÄNGD   SB: 5.87   RANK: 10
Försök 5.67 q   Final 5.65/8:a

Det blir lite svårare att nosa på medaljerna i längd men vi vet också att hennes "nästan 6-metershopp" gjordes utan plankträff... Men ska det lukta medalj måste det bli en fullträff på plankan!

PATRIK HOLMBERG -90

Coacher: Mikael Wirstedt och Ulf Nilsson

LÄNGD   SB: 6.93   RANK: 19
Försök 6.91   Final Inget resultat/12:a

En frustrerad Patrik bröt Vinthundsvinterns längdtävling efter att ha fått krampkänningar och vill nu äntligen få till en hel tävling! Även i säsongsdebuten blev det inte många hopp så bristen på tävlingshopp hoppas vi inte påverkar kapaciteten. Det ärtrots allt bara ett par decimeter upp till topp-6 så vi hoppas på en fullträff denna gång!

TOM KLING-BAPTISTE

Coach: Håkan Andersson

60 METER   SB: 6,82   RANK: 3
Försök 6,75 Q   Semi 6,74 Q   Final 6,65/SILVER

Vi som sett Tom i träning de senaste veckorna har insett att han är i kanonform och blev lite förvånade över tiderna från tävlingen i Finland men fick förklaringen att båda starterna blev misslyckade och han kom aldrig in i loppen. En likte förbättring senast i Norge men vi vet att han har mycket mera att ge.. Trion Rose-Sennung-Brorsson blir de tuffaste konkurrenterna men känslan säger att det blir medalj och kanske t.o.m. en ganska ädel...
 

200 METER   SB: 0   RANK: 0
Försök DNS

Inden tävlingsstart hittills i år på distansen gör det här till en osäker affär men vi vet att Tom nästa blivit bättre på 200 än kortsprint senaste året så han kommer säkert att kriga om medaljer. Nil springer distansen men har inte tävlat på ett bra tag och förutom honom får vi se upp med Dennis Forsman som har en grym 400-form, utomhusuppkomlingen Joel Groth och kanske framför allt Nick Ekelund Arenander som sprang 46,31och Alexander Brorsson som toppar årsstatistiken på 21,28. Något att bita i alltså!


HAIS-tider lördag

10.20 Amadou Sussoho 60 m försök
  Tom Kling-Baptiste  
     
12.00 Amanda Karlsson Vikt final
  Eleni Larsson  
     
14.25 Amadou Sussoho 60 m semi
  Tom Kling-Baptiste  
     
15.25 Arwid Koskinen Kula final
     
15.30 Frida Lindström Tresteg final
     
17.05 Amadou Sussoho 60 m final
  Tom Kling-Baptiste  
     
17.15 Patrik Holmberg Längd försök
     
18.15 Amadou Sussoho 200 m försök
  Tom Kling-Baptiste  
     
18.45 Frida Lindström Längd försök


HAIS-tider söndag

10.20 Amadou Sussoho 200 m semi
  Tom Kling-Baptiste  
     
11.10 Chris Arnoldsson Vikt final
     
13.10 Patrik Holmberg Längd final
     
13.30 Fredrick Ekholm 60 hä fö/semi
     
14.00 Amadou Sussoho 200 final
  Tom Kling-Baptiste  
     
14.40 Fredrick Ekholm 60 hä final
     
14.55 Frida Lindström Längd final


Starter per aktiv

Amadou Sussoho 60 försök Lör 10.20
  60 semi Lör 14.25
  60 final Lör 17.05
  200 försök Lör 18.15
  200 semi Sön 10.20
  200 final Sön 14.00
       
Amanda Karlsson Vikt final Lör 12.00
       
Arwid Koskinen Kula final Lör 15.25
       
Chris Arnoldsson Vikt final Sön 11.10
       
Eleni Larsson Vikt final Lör 12.00
       
Fredrick Ekholm 60 hä fö/se Sön 13.30
  60 hä final Sön 14.40
       
Frida Lindström Tresteg final Lör 15.30
  Längd kval Lör 18.45
  Längd final Sön 14.55
       
Patrik Holmberg Längd kval Lör 17.15
  Längd final Sön 13.10
       
Tom Kling-Baptiste 60 m försök Lör 10.20
  60 m semi Lör 14.25
  60 m final Lör 17.05
  200 m försök Lör 18.15
  200 m semi Sön 10.20
  200 m final Sön 14.00