Stafett SM-sidan 2015

Bilderna hittar ni större i
bildgalleriet!
 

SM-guiden
Fakta ur HAIS-perspektiv

15 lag till start
 

GULD SILVER BRONS POÄNG
M22 4*100 M 4*1500 M 4*800 X
P15 4*80 M 4*800 M22 3*400  
F15 4*80 M 4*400 M22 1000  


​resultat

SM-rapport dag 1

 

F17 1000 försök

Juliette fick inleda hela mästerskapshelgen med startsträckan i svenska stafetten. Det gick problemfritt via Tilda och Emilia upp till sista växeln då Sara tog över pinnen och sprang in på heatets snabbaste 400-tid men det räckte tyvärr inte för avancemang.
 

P17 1000 försök

Bra startsträcka av Fredrik och felfri växling till Samuel som sprang bra även om han tappade lite sista 30 innan växeln till Iyuel där det blev lite stillastående växel men efter en bra löpning var vi på väg upp i fältet då det var dags för sista sträckans Anton att ta över pinnen och det blev ett oturligt tapp av pinnen som sinkade och det tappades ett par-tre sekunder vilket räckte för att missa finalplatsen tyvärr.
 

M 4x100 försök

Inget försöksheat då ett lag strukit sig av de nio anmälda
 

P15 3x800 final

Ett helt oerfaret gäng ställde sig startfärdiga med Daniel som startman som inte sprungit något banlopp i sitt liv men hängde med bra och tog fyra killar på andra varvet vilket indikerade en lite långsam öppning från hans sida liksom andrasträckans Markus som hade alldeles för mycket krafter kvar när han lämnade över till den ett år yngre Anton. Tre jämna sträcktider räckte fram till en åttondeplats i direktfinalen.

M 4x800 final
Spännande värre med våra nyförvärv där Alexander Persson tog startsträckan och växlade som fyra efter 1.58 till Staffan Ek som gjorde vassa 1.52 höga vilket ledde upp till andraplatsen efter ledande Hässelby där Rickard Gunnarsson sprang upp till ledning. Så var det dags för Johan Hydén som med en 1.53-sträcka höll andraplatsen framför en grym Wille Levay som förde upp Spårvägen till tredjeplatsen inför avgörandet och Thobias Ekhamre tog över pinnen. Kalle Berglund fullföljde Spårets vassa avslutning med att gå ända upp till seger med sitt 1.50-lopp och där bakom kom Mattias Claeson och förde upp Hässelby till silvret före en starkt krigande Thobias som lyckades hålla undan fram till bronset.

M22 3x400 final
Dagens kanske mest överraskande medaljörer hittar vi då våra killar tog hem bronset med en toppning av laget för att hänga med så länge som möjligt med startsträckan av Ludvig Hillenfjärd. Dennis Elms Jansson tog över och gjorde en stark löpning och när Anton Johansson tog över pinnen väntade många på att vi skulle glida ner i fältet men Anton ville annat och gjorde troligtvis sitt livs lopp när han lyckades hålla undan fram till ett bron efter suveräna Ullevi och Täby.

M 4x100 final
Det så¨g mycket bra ut efter förstasträckans Amadou Sussoho som lämnade över till Janne Wokalewski och när Douglas Hellbratt tog över pinnen i sista kurvan såg det ut som guldläge då han endast var ett par meter efter täten in till sista växlingen där vi hade Tom Kling-Baptiste redo att rusa in på målrakan. Tyvärr blev det en miss i växlingen där Tom aldrig fick tag i pinnen och det var bara att konstatera att marginalerna inte var med spriontgänget denna dag.
 

SM-rapport dag 2

 

11.05   F15 4x80 försök

Förstalaget med besättningen Alva von Gerber, Linda Eriksson, Kajsa Eriksson och Charlotte Andersson gick ut i det andra av tre försöksheat och såg mycket starka ut när de tog direktplatsen i finalen på försökens snabbaste tid 39,57 vilket dessutom var en förbättring av det veckogamla klubbrekordet. Andralaget bestående av Miriam Barrow, Tora Rickelvik, Emilia Östergren och Cornelia Böhnke var i sista heatet och såg ut att kunna hota om en finalplats men lite strul i sista växlingen gjorde att tredjeplacringen i heatet på 42,15 inte räckte hela vägen till final.
 

11.25   P15 4x80 försök

Efter att IF Göta tagit direktplatsen till final i första heatet var det dags för kvartetten Timmy Karlsson, Mikael Lundqvist, William Hagman och Ahmed Bahaa att visa om de kunde matcha och som de gjorde det när heatsegern togs hem med över sekunden och deras nya klubbrekord 37,20 underskred första heatets segertid med 6 tiondelar vilket satte upp laget i favoritposition inför finalen.
 

11.40   F17 4x100 försök

Tilda Feltenmark, Sara Hermansson, Emilia Jandér och Rebecka Krantz gjorde vad de kunde och sprang in på andraplatsen i heatet men tiden 51,13 gjorde att det bara var segraren Helsingborg som gick vidare till final.
 

12.15   F15 4x80 final

När Alva, Linda och Kajsa förde fram pinnen till sistasträckans Charlotte i klar ledning var det inget snack om saken utan hon bara gled ifrån det övriga fältet och tog hem ett överlägset guld på nya klubbrekordet (igen) 39,30. Silver till till Hammarby nästan sekunden efter och bronset kunde till slut bärgas av Örgryte i spurtstrid med Täby.
 

12.25   P15 4x80 final

Timmy Karlsson, Mikael Lundqvist och William Hagman gjorde mycket bra sträckor och laget låg trea i sista växlingen då Ahmed Bahaa tog över showen och gjorde en helt fantastisk slutsträcka och plockade inte bara de tre meterna som han låg efter vid växlingen utan även ytterligare några vilket förde laget fram till en säker seger på ett sänkt klubbrekord till 37,08. Ingen kamp om medaljerna där det var Göta och Hammarby som tog silver respektive brons med god marginal.


14.00   P17 3x800 final

Mycket tufft startfält där vi hade huvuddelen underåriga mot de vassa 98:orna och det visade sig också i finalen. Fredrik Kihlblom höll andralaget uppe på en tredjeplats i växlingen där Anton Ledell i förstalaget växlade som sjua. Vid andraväxeln hade vassa killar som Simon Sundström och Christoffer Ahl bl.a. sett till att peta ner andralagets Jonathan Bergdahl och förstalagets Marcus Häggh som 7:a och 9:a. Iyuel Ayere tog över pinnen och lade på ett grymt förstavarv där han matchade Suldan Hassan med en 55-runda vilket skulle visa sig för tufft och krafterna tröt efter 550 meter och laget gled ner en placering till åttondeplatsen. Samuel Nilsson Hagland gjorde vad han kunde för att försöka knipa någon placering men niondeplatsen höll sig hela sträckan. Överlag sex jämna killar med tider mellan 2.05-2.09 visade i alla fall att vi har något att bygga på inför nästa år då de blir splittrade i två åldersklasser.


14.40   M 4x400 final

Ojojoj vilken spännande final det blev när Tom Kling-Baptiste lyckades hålla kontakt med 400-specialisterna till första växeln dit det tog runt 50,8 och med Tureberg bakom sig. Anton Nilsson fick uppgiften att matcha bl.a. Mattias Claesson och Sunneborn och noterade bästatid runt 48,6 på sträckan tillsammans med tre andra löpare som innebar oförändrad placering men ett par skiftningar bland övriga lag där Hässelby kom starkt bakifrån. Ludvig Hillenfjärd tog vid och tätade avstådet framåt en bit med sin fina 48,8-sträcka vilket gav avslutande Alexander Nordkvist medaljvittring. Hans grymma 47,7-sträcka var det bara Felix Francois av samtliga löpare som matchade och det var den outstanding snabbaste avslutningssträckan av alla lag förde laget upp till en härlig silvermedalj efter sekunden efter Ullevi och före Hässelby. Nytt klubbrekord 3.16,92 slaktade det gamlafrån Stafett-SM i Södertälje med upp emot tre sekunder!


15.20   M22 4x100 final

Seniorstafettens lag hade bytt ut Tom Kling-Baptiste mot Robin Nordkvist och var ute efter revansch för växelmissen. Nu var det full fart som gällde men kanske inte helt klockrena växlingar som ledde pinnen via Amadou Sussoho, Janne Wocalewski och Douglas Hellbratt till vilt krigande Robin Nordkvist som lyckades hålla ifrån sig Ullevi och Hammarby till ett guld på 42,51.

15.50   M 4x1500 final
Mästerskapens sista final innebar stort HAIS-intresse med vårt vassa medeldistanslag där Thobias Ekhamre såg till att hänga på Karim Mohammadi vilket direkt gav en lucka ner till tredje lag. "Lugna" 4.02 med full kontroll gav över pinnen till John KIngstedt i ledning som satsade tufft som vanligt och gjorde några attacker mot Olle Walleräng för att försöka dra ifrån men det blev till slut "den gamle" Olle som drog längsta strået och växlade till Kalle Berglund några tiondelar före Staffan Ek. John precis under 4 minuter på sträckan. Kalle blev en tuff nöt att knäcka och han fick en liten lucka ner till Staffan efter en hårdkörning som gav 3.55 mot Staffans 3.57. OM Staffan hade det tufft så hade om möjligt Johan Hydén det ännu tuffare med Spårvägens sisteman Wille Leway. Johan satsade verkligen för att krympa avståndet och öppnade runt 2.00 första 800 och närmade sig men en smart löpande Wille började trycka på lite mer under de två sista varven och kunde via sina 3.50 fira guldet före Johan som noterade 3.54.
 

Videofilmer

M 4x100

Coacher:
Mikael Wirstedt och Ulf Nilsson

Amadou Sussoho
Jan Wokalewski
Douglas Hellbratt
Tom Kling-Baptiste


Final DNF
 

M 4x400

Coach:
Ulf Nilsson

Tom Kling-Baptiste 
Anton Nilsson
Ludwig Hillenfjärd
Alexander Nordkvist


Final 3.16,92 / SILVER
 

M 4x800

Coach:
Mikael Wirstedt

Alexander Persson
Staffan Ek
Johan Hydén
Thobias Ekhamre


Final 7.38,52 / BRONS
 

M 4x1500

Coach:
Anders Kingstedt

Thobias Ekhamre
John Kingstedt
Staffan Ek
Johan Hydén


Final 15.53,79 / SILVER
 

M 22 4x100

Coacher:
Mikael Wirstedt och Ulf Nilsson

Amadou Sussoho
Jan Wocalewski
Douglas Hellbratt
Robin Nordkvist


Final 42,51 / GULD

 

M 22 3x400

Coach:
Mikael Wirstedt

Ludvig Hillenfjärd
Dennis Elms Jansson
Anton Johansson


Final 2.36,14 / BRONS
 

P 17 3x800

Coacher:
Kim Hedbom och Tomas Ledell

Anton Ledell
Marcus Häggh
Samuel Nilsson Hagland


Final  6.27,10 / 9:e
 

P 17 3x800

Coacher:
Kim Hedbom och Tomas Ledell

Fredrik Kihlblom
Jonathan Bergdahl
Iyuel Ayere


Final  6.20,79 / 8:e
 

P 17 1000

Coacher:
Fotios Makrostergios och Kim Hedbom

Fredrik Kihlblom
Samuel Nilsson Hagland
Iyuel Ayere
Anton Ledell


Försök 2.11,52u / 12:e
 

P 15 4x80

Coach:
Andreas Lundqvist

Timmy Karlsson
Mikael Lundqvist
William Hagman
Ahmed Bahaa


Försök 37,20 Q
Final Söndag 37,08 / GULD

 

P 15 3x800

Coach:
Kim Hedbom

Daniel Tegbrant
Markus Asplund
Anton Andreassen


Final 7.12,76 / 8:e
 

F 17 4x100

Coach:
Johanna Hillbom

Tilda Feltenmark
Sara Hermansson
Emilia Jandér
Rebecka Krantz


Försök 51,13 u / 10:e

 

F 17 1000

Coach:
Johanna Hilllbom

Juliette Maussier
Tilda Feltenmark
Emilia Jandér
Sara Hermansson


Försök 2.24,75u / 11:e
 

F 15 4x80

Coacher:
Andreas Lundkvist och Ulf Nilsson

Alva von Gerber
Linda Eriksson
Kajsa Eriksson
Charlotte Andersson


Försök 39,57 Q
Final 39,30 / GULD

 

F 15 4x80

Coacher:
Andreas Lundkvist och Ulf Nilsson

Miriam Barrow
Tora Rickelvik
Emilia Östergren
Cornelia Böhnke


Försök 42,15 u / 11:e